De ce fasciştii lor sunt buni? Asistam la o mare diversiune?

Basescu si Tokes

Astazi doar cateva cuvinte despre o dubla masura.

In timp ce noua, romanilor, ne este interzis sa cinstim memoria Maresalului Antonescu, Partidul Civic Maghiar vrea sa il inhumeze, cu onoruri, la Odorheiul Secuiesc, pe criminalul Nyro Joszef,  criminal acuzat inclusiv de asasinate împotriva românilor.

Atentie!!!!  – Extremistii Nyro Joszef si Albert Wass au statui  în Romania. 

SENATORUL UDMR Gyorgy Frunda confirmă: criminalul de război Albert Wass are statuie în România. Sesizare către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Din cate stiu eu Maresalul Antonescu nu are nici o statuie pe teritoriul Romaniei.

„Incalcand legislatia care, din 2002, prevede in mod expres interzicerea cultului criminalilor de razboi, “Fundatia Pro-Odorhei” (sprijinta de Partidul Civic Maghiar) a decis ca, pe 27 mai, in Duminica Rusaliilor Catolice, sa inhumeze la Odorheiul Secuiesc, ramasitele criminalului Nyro Joszef.

Nascut la Jimbor, membru al Partidului National Maghiar, interzis chiar de Horthy, in 1939, stabilit dupa Dictatul fascist de la Viena, la Budapesta, ca reprezentant al ungurilor din teritoriile anexate, acesta a infiintat la 14 dec. 1940, Partidul Ardelean, de tip nazist, antisemit si antiromanesc si revista de orientare nazista “Magyar Ero”, indemnand la exterminarea romanilor si evreilor.

Decorat de Horthy cu “Coroana Corvin”, pentru “atitudine maghiara”, pentru atitudinea sa notorie antisemita si antiromaneasca, el avea sa-l tradeze pe acesta, trecand  de partea Partidului “Crucea cu Sageti”, dupa 15 oct. 1944″ scrie Col. (r) Mircea DOGARU pe blogul SCMD.

Eroii nu pot fi uitati la ordin.

Eroii neamului romanesc au statui in inimile noastre.

Cititi pe aceeasi tema:

Un nou criminal de razboi cinstit cu onoruri in Romania – Nyro Joszef

Fasciştii noştri sunt răi, fasciştii lor sunt buni!

Conflictul „NYIRO JOZSEF” – Diversiunea lui Basescu – scrie Marius Mina si sincera sa fiu nu m-ar mira deloc sa fie asa.

„Orice tentativa de stopare sau blocare a evenimentului programat in Odorheiul Secuiesc ar putea degenera, oferind Cotroceniului posibilitatea sa-si duca planul diabolic la bun sfarsit: Anihilarea Guvernului Ponta.

Operatiunea „Drumul Oaselor ” a fost planificata si organizata in detaliu de catre oameni calificati, evenimentele din decembrie ’89 sunt inca vii in memoria colectiva, invazia de turisti joaca rolul esential. Este exact fenomenul pe care Basescu si aliatii de pretudindeni mizeaza” scrie Marius Mina pe blogul lui.

 

Publicitate

60 de gânduri despre „De ce fasciştii lor sunt buni? Asistam la o mare diversiune?

 1. Theodora
  La comentariul tau nu pot sa fac decat un copy – paste si sa-ti trimit un mail ce l-am primit .
  Sa fii iubita
  Cu stima Emil

  ROMÂNIA NU E FAŞIA GAZA!

  Scrisoare Deschisă domnului Shimon Peres, preşedintele Israelului
  Ne adresăm Excelenţei Voastre, în numele celor pe care îi reprezentăm, precum şi al celor aproape două milioane de martiri ai Neamului, ucişi, fără judecată, în trecutul încă proaspăt al memoriei naţionale. Excelenţă, După cum bine cunoaşteţi, comunitatea mozaică din România trăieşte şi munceşte în bună pace, chiar dacă istoria acestor meleaguri a fost zbuciumată, de controverse şi, de multe ori, sîngeroasă.

  Prezenţa Excelenţei Voastre în ţara noastră reprezintă un prilej, pentru noi, de a încerca să clarificăm împreună, sincer şi deschis, „activitatea” unor evrei-comunişti, în epoca postbelică, din România (al II-lea război mondial).

  * 28 iunie 1940 – A însemnat invadarea României de către trupele sovietice, avînd ca rezultat anexarea Basarabiei, Bucovinei şi a Ţinutului Herţa, precum şi preluarea puterii locale de către evreii-comunişti. Este o lovitură grea – pe care românii au simţit-o în suflet – şi, totodată, începutul ofensivei comuniste împotriva Ţării şi a Neamului Românesc.

  * 23 august 1944 – România era „eliberată” de Armata Roşie şi „ocupată” de cea mai odioasă diktatură comunistă! Trebuie să precizăm că, la instalarea, prin forţă, a comunismului, coreligionarii d-voastră au avut un rol preponderent şi condamnabil, din punct de vedere istoric. Componenţa de peste 90% a evreilor-comunişti printre fondatorii Partidului Comunist Român (în fapt, komisari sovietici de etnie mozaică), veniţi în România pe tancurile ruseşti, a însemnat scufundarea ţării în întunericul celor 45 de ani de teroare roşie comunistă.

  După fatidicul an 1944, spirala istorică a suferinţei româneşti a crescut inexorabil, atrăgînd în ea zeci de milioane de români deportaţi, ucişi, închişi în temniţele comuniste, privaţi de cele mai elementare drepturi, în lagăre comuniste. Întregul popor român a fost martirizat, deviat de la cursul său istoric firesc, amputat, prin distrugerea unei întregi generaţii de intelectuali şi înlocuirea acestora cu pseudo-valori de sorginte comunistă, a căror influenţă este prezentă şi continuă şi astăzi.

  Excelenţă,
  Nu putem să uităm că marea majoritate a torţionarilor” şi „educatorilor” din iadul închisorilor comuniste, care au schingiuit şi torturat sute de mii de români (opozanţi ai regimului comunist), au fost de etnie mozaică.
  Cu titlu de exemplu, amintim că numai torţionarul evreu Bondarenco Pantelimon (Pantiuşa), general şi fost şef al D.G.S.P. din august 1948, ministru adjunct şi locţiitor al ministrului de Interne (1949-1956), se face responsabil de moartea a peste 400.000 de victime anti-comuniste din închisori şi lagăre.

  Pentru o reintrare în normalitate, amintiţi-vă de Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI-lea, care şi-a cerut, pe bună dreptate, scuze pentru responsabilitatea creştină în legătură cu antisemitismul şi a cerut evreilor şi creştinilor: să se unească pentru a întări relaţiile şi să continue să meargă împreună pe drumul reconcilierii şi fraternităţii. Nu aşteptăm scuze, pentru că noi ştim că doar Dumnezeu, în mila Sa nemărginită, are puterea de a ierta cu adevărat, şi doar Lui ar fi înţelept să-I cereţi iertare! Ce puteti face d-voastră, în numele comunităţii evreieşti din România şi din întreaga lume, este să adoptaţi o poziţie corectă faţă de crimele săvîrşite de coreligionarii d-voastră şi să condamnaţi public holocaustul komunist.

  Mai nou, recenta obrăznicie a reprezentanţilor Muzeului Holocaustului din SUA, care pretind Băncii Naţionale a României să retragă o emisie numismatică dedicată unor patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, o apreciem ca un atac la adresa Creştinismului Ortodox, ceea ce ne aduce în situaţia de a ne face să ne îndoim de bunele intenţii ale coreligionarilor d-voastră americani.

  Vă reamintim, de asemenea, că recentele d-voastră declaraţii, potrivit cărora „aţi cumpărat” România, alături de alte ţări, iar Israelul are o poziţie bună, neavînd probleme, sînt jignitoare şi alarmante din perspectiva reconcilierii, pe care o dorim cu toţii.

  Excelenţă,
  În spiritul acestui ADEVĂR, avînd în vedere apropiata vizită oficială a Excelenţei Voastre în ţara noastră, am aprecia, ca pe un gest de solidaritate cu victimele comunismului din România, dacă aţi condamna public comunismul, ca doctrină politică şi socială, care a dus la moartea şi distrugerea materială şi morală a milioane de români. De altfel, bilanţul funebru al victimelor acestei nefaste ideologii ridică numărul global al acestora la peste 100 de milioane în întreaga lume, fiind cea mai distructivă ideologie din Istoria Umanităţii. O astfel de luare de poziţie nu ar constitui, de altfel, decît un binemeritat gest de respect faţă de Poporul Român, avînd în vedere faptul că toţi şefii de stat din România post-decembristă au onorat memoria victimelor nazismului, vizitînd Muzeul Holocaustului, ori cu ocazia prezenţelor oficiale în Israel, şi regretînd, în numele umanităţii care ne caracterizează ca popor, pierderile suferite de coreligionarii Domniei Voastre.

  În acelaşi spirit al regretului faţă de pierderile suferite de poporul român, ar fi meritoriu dacă aţi binevoi ca, pe parcursul vizitei d-voastră în România, să onoraţi memoria victimelor comunismului, vizitînd Memorialul Sighet, sau unul dintre abatoarele umane comuniste (Jilava, Aiud sau Gherla).

  Pentru o mai bună informare, vă prezentăm, în continuare, o enumerare succintă a listei celor mai proeminenţi evrei-comunişti, răspunzători de holocaustul komunist din România, ţară pentru care au luptat şi au murit bunicii, părinţii şi fraţii noştri:
  * Ana Pauker ( Hannah Rabinshon) – poreclită „Stalin cu fustă”; secretar general al CC al Partidului Comunist Român (1944-1948).

  * Ella Diamantestein – secretara Annei Pauker.
  * Ilca Melinescu (Ilka Wasserman) – şefă a MAE; directoarea Editurii Cartea Rusă.
  * Carol Lustig – director MAE (1948-1952).
  * Ana Toma (Ana Grossman) – soţia lui Pantelimon Bondarenco, şeful Securităţii; ministru la MAE (1950-1952).
  * Avram I. Bunaciu (Abraham Gutman) – ministru al Justiţiei (1948-1952); ambasador la ONU (1956-1957); ministru de Externe (1958-1961).
  * Leonte Răutu (Lev Oigenstein) – membru CC al PCR (1948-1972) şi multe alte funcţii înalte.
  * Ghizela Vass – membru CC al PCR (1948-1984); membru în conducerea Comitetului Democratic Evreiesc, în 1950.
  * Leopold Filderman – preşeşedinte al Comisiei Superioare de Epuraţie, de pe lîngă Federaţia Uniunilor de Comunităţi Evreieşti.
  * Heinrich Kreidl – secretar geneneral în Ministerul Lucrărilor.
  * Jean Coller – şef la Direcţia de Cadre (1945-1950).
  * Walter Roman (Erno Neulander) – evreu din Oradea; şef al Direcţiei Politice a Armatei; tatăl lui Petre Roman (prim-ministru al României în perioada 1989-1991).
  * Silviu Brucan (Saul Bruckner) – conducătorul campaniei de bolşevizare a României; ambasador la Washington (1956-1962).
  * Leonte Tismăneanu (Leon Tismineţki) – redactor-şef la Editura PCR; profesor la Facultatea de Marxism-Leninism; tatăl lui Volodea Tismăneanu, actualul preşedinte al IICCMER.
  * Alexandru Nicholschi (Boris Grünberg) – evreu basarabean, şef NKVD pentru România; şef la DGSP/MAI (1948-1961).
  * George Silviu (Gersch Golinger) – secretar general al MAI (1946-1953).
  * Teohari Georgescu (Burah Tescovici) – agent NKVD; ministru de Interne (1944-1952).
  * Moises Haupt – general, comandant militar al Bucureştilor (1944-1950).
  * Ştrul Mauriciu – colonel, director al Securităţii Galaţi şi Prahova. Foştii deţinuţi politici îi atribuie acte de o deosebită cruzime. În zona Vrancei, cu prilejul revoltelor ţărăneşti din 1950-1951, Securitatea îi lega, pe cei capturaţi, cu sîrmă ghimpată, scuipîndu-i şi umilindu-i înainte de a-i împuşca.
  * Bondarenco Pantelimon (Pantiuşa) – general. A fost şeful D.G.S.P. din august 1948, ministru adjunct şi locţiitor al ministrului de Interne (1949-1956).
  Responsabil de moartea a peste 400.000 de victime anti-comuniste din închisori şi lagăre. L-a arestat pe Lucreţiu Pătrăşcanu. Singurul asasinat care i se atribuie personal este cel al lui Ştefan Foriş, în subsolul unei clădiri de pe Aleea Alexandru, în 1946. Ajutat de şoferul lui, Dumitru Neciu, Pantiuşa l-a ucis cu o rangă de fier, apoi l-a aruncat într-o groapă săpată, în prealabil, în aceeaşi curte, acoperindu-l cu moloz.
  * Fuchs (Fux) Iani – maior, Fălticeni – arestase copii de 12 ani, fiindcă se jucaseră de-a partizanii la marginea unei păduri, cu arme de jucărie. Conform documentelor interne ale Securităţii, pe aceşti copii i-a torturat într-un mod barbar. Tot la Fălticeni, superiorii lui, veniţi în control, au relatat despre starea îngrozitoare a unei femei arestate de circa opt luni. Reţinută într-o celulă al cărei pat nu avea scînduri, cu răni grave la şoduri, stătea direct pe ciment, unde îşi făcea şi nevoile. De jur-împrejurul ei forfoteau viermii, iar mirosul era insuportabil. Femeia înnebunise deja, urlînd de disperare cînd i s-a deschis uşa. Irina Itu, curiera personală a lui Iuliu Maniu, şi-l aminteşte şi ea pe „fiorosul maior Fux”, care i-a smuls unghiile cu cleştele.
  * Feller Moritz – locotenent, Botoşani. Torţionar sadic, l-a torturat pe tatăl lui Ilie Alexoaie, folosind curentul electric, de peste 80 de ori, pe Gh. Anghelache l-a bătut cu funia udă şi l-a scuipat. Conform mărturiei lui Emanuel Babii, Toderiţă Fediuc a decedat în urma bătăilor aplicate de Feller.
  Lista este lungă şi cuprinde încă 211 nume de evrei-comunişti din posturile-cheie ale Partidului Comunist Român.
  O rugăm pe Excelenţa Voastră să primească expresia înaltei noastre consideraţii.
  semneaza:

  Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România, prin preşedinte Viorel ENE
  Asociaţia Baricada Inter 1989, prin preşedinte ec. Ion IOFCIU
  Mişcarea pentru Libertate, prin preşedinte av. Mihai RAPCEA
  Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor, prin vicepreşedinte Mircea Surdu

  1. Foarte bun rechizitoriu am doar o singura observatie de facut, referitor la numarul victimelor comunismului, se pare ca numai in rusia au fost intre 30 si 50 de milioane, apoi in china cel putin 50 de milioane cu prilejul revolutiei culturale, 2 milioane in cambodgia, si inca multe alte milioane in tot blocul estic dupa venirea rusilor, in vietnam, in coreea, cuba, etc. Asa ca numarul cred ca trece binisor de 100 de milioane, daca punem si pagubele colaterale,cred ca o sa fie greu de crezut rezultatul final! Iar procesul comunismului nu s-a facut si cred ca nici nu se va face din moment ce promotrii lui au fost evreii iar in momentul de fata tot evreii stapinesc finantele, mass-media si guvernele multor tari, asa ca informatia sigur nu va putea sa ajunga la urechile publicului larg din surse oficiale. Nota 10 ptr rechizitoriu!

   1. @Costiputza
    Ma bucur ca ai mai trecut pe la mine …. ma enerveaza rau expresia asta „pagube colaterale” …. astia care le produc ar trebui sa simta cum este cand din „pagube” fac parte si membrii familiei lor

   1. Motanel , Dragalasule !
    Eu nu am uitat pe nimeni , daca erai atent , ai fi citit ca am facut COPY – PASTE dupa un mail primit si l-am trimis gazdei noastre Theodora.

    Costiputza
    Numarul victimelor comunismului nu cred ca il vom cunoaste vreodata.

    Sa fiti iubiti
    Cu stima Emil

 2. Cu toate Directivele venite de la tot felul de comisari, care mai de care mai ” legitimi”, poporul roman il iubeste si-i cinsteste memoria Marelui Roman care a fost Maresalul Ion Antonescu.

 3. Prin anii 2000 ,LA IASI,langa cazarma CORPULUI DE ARMATA,pe ALEEA MARESALILOR,exista un bust de-al manresalului instalat prin grija generalului CHELARU.Nu stiu daca acum mai este.Daca nu,ar merita sa fie reinstalat.
  LA ANUL IMPREUNA CU PATRIARHIA VOM ORGANIZA O SLUJBA DE POMENIRE PENTRU MATEI CORVIN, ULTIMUL REGE AL TUTUROR ROMANILOR DIN UNGARIA !
  E NORMAL E FIRESC E ISTORIC E ORTODOX E ASA CUM TREBUIE SA FIE CINSTITA MEMORIA NEAMULUI NOSTRU !

  INITIATOR PROIECT : BAGIU OVIDIU ILIE
  PRESEDINTE SCOALA ROMANO-BIZANTINA ORTODIXA

  1. @costelgalateanu
   Nu cred ca mai poate fi reinstalat vreun bust al Maresalului.
   Conform legii este ilegal.
   Si in Bucuresti exista un bust in curtea unei biserici … a fost luat de acolo … astia suntem 😦

 4. Chiar nu pot pricepe cum de s-a intamplat ca atata lume sa cada in aceasta capcana ? Chiar nu pot pricepe de ce ne lasam tarati de catre niste insi { a caror ” treaba ” chiar in asta consta …in a agita ” apele „} ce s-au saturat de bine si vor …ceva actiune , care sa le justifice existenta ?! Ce era asa mare lucru …hortyst, fascist sau…naszist daca a fost ? Acum este mort de…atata timp si da socoteala doar in fata lui Dumnezeu .Trebuiau sa-i lase sa-l aduca in tara , si sa-l ingroape cu conditia ca ceremonia de inmormantare sa fie ..ca la Michael Jackson…adica un grup restrans { eventual doar membrii familiei }, grup care dupa ….ceremonie sa fi fost saltat fara prea mult tam tam !? La asta se pricep totusi ” organele ” noastre . Ministerul de Externe , „diplomatia ” romaneasca , politicienii romani s-au facut de rahat …inca o data …de parca mai era necesar . Rau e doar faptul ca noi suntem invrajbiti intre noi…noi saracimea , adica mai mult de 70% din populatie, sintem invrajbiti intre noi , romani contra unguri sau secui { cati dracu or mai fi in Romania ?}, si invers , de parca nevasta si copii lui Ion se hranesc doar cu ura impotriva nevestei si copiilor lui Sandor ! Nu frate , si romanii , si ungurii si secuii { fireste nu si imbecilul ala de Csibi Barna } au nevoie de aceleasi lucruri esentiale pentru a traii , iar principalul lucru , adica cel mai esential este PACEA ! Ce dracu’ chiar nu se gaseste nimeni care sa-i aduca pe javrele astea in fata justitiei si sa-i linisteasca o data pentru totdeauna ? Doar toata lumea cunoaste cine sant capii rautatilor si dintre unguri si secui , dar mai ales dintre …romani ! Cat .despre Maresal, degeaba se supara evreii…n-au dreptate . Ce la ei n-a existat un General Ben Gurion ce a macelarit sute de arabi ? Aia n-aveau alta vina decat ca …erau arabi !Si cate si mai cate nume de evrei pot fi enumerate ca …dusmani ai intregii omeniri . „Lista lui ….Vulcanescu ” este incompleta in acest sens insa, cine a vazut vreodata evreu sau rus cerandu-si ….”scuze” , recunoscand o gresala …chiar daca aceasta gresala a costat viata a mii si mii de oameni ?De fapt ar cam trebuii sa le fie rusine …cel putin pentru acei morti , milioane de morti pe care i-au avut ei ca popor . Pai pe seama acestora s-a dezvoltat o adevarata industrie : Industria Holocaustului ! Din aceasta ” industrie” majoritatea evreilor din Israel si de aiurea…traiesc in conditii…mai mult decat decente , deosebit de alte natii ce se confrunta cu fel de fel de nenorociri pe care…tot evreii , sau unii evrei le starnesc ! Pai Gavrilo Princip…ala era sarb doar cu numele…si nici ala nu este sigur ca era numele sau real !Adolf Hitler avea ” radacini ” de sange evreu…Beria…ala ce era ? Muffet…ala nu-i tot evreu ? Gura targului vorbeste si despre…nea Traian cum ca….ma rog , cel putin , aia de la Noua Dreapta .

  1. @marian
   Tu faci niste comentarii… care… o iau, cumva, pe langa subiect.
   Hai sa ne referim la subiect! Uite ce scrie aici:
   http://www.gandul.info/news/cine-a-fost-jozsef-nyiro-apostolul-secuilor-care-a-provocat-dupa-moarte-un-razboi-intre-ungaria-si-romania-9660272

   „Nyiro Jozsef îşi va păstra aceeaşi atitudine şi după preluarea puterii în Ungaria, în octombrie 1944, de către Partidul „Crucea cu Săgeţi – Mişcarea Hungaristă” condus de Szalasi, implicându-se cu „total devotament” în promovarea ideologiei acestuia. În martie 1945, împreună cu membrii Guvernului Szalasi şi cu majoritatea colegilor săi din Parlamentul Ungar, a fugit în Austria, într-un convoi al armatei germane, după care şi-a continuat drumul până în Germania, unde a locuit în zona aflată sub control american, îndeplinind funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale în guvernul ungar în exil.”

   Iar sub dictatura fascista a lui Ferenc Szalasi au fost executati in numai 4 luni in modul cel mai brutal si barbar 200.000 de evrei!!! Deci iata ce guvern a sustinut Nyiro Jozsef!!
   Iata ce mai scrie:

   „Revenit la viaţa laică, Nyiro Jozsef a desfăşurat, timp de două decenii, o susţinută activitate de scriitor, filosof şi ziarist, fiind totodată, alături de bunul său prieten Vass Albert – viitorul condamnat pentru crime de război – un tot mai fervent politician extremist, membru al Partidului Naţional Maghiar şi, după interzicerea acestuia în 1939, al Partidului Ardelean, înfiinţat la Budapesta în decembrie 1940, după Diktatul de la Viena. Fapt demonstrat nu doar în scris, ci şi prin „acţiuni concrete”: potrivit unui raport al consulului ungar la Cluj, dr. Bothmer Karoly, Nyiro Jozsef a fost căpetenia unuia din grupurile de „grupele teroriste de elemente declasate, şovine şi fasciste” care au atacat, devastat, incendiat, terorizat şi ucis români la Cluj şi în împrejurimi, în zilele premergătoare sosirii trupelor horthiste în oraş, în 11 septembrie 1940.

   De aceea Guvernul Ponta a facut foarte bine ca s-a opus reinhumarii lui Nyiro Jozsef la Odorheiu Secuiesc, pe pamant romanesc!

   In niciun caz nu se poate aproba totalitarismul de oricare natura ar fi el, si ma refer si la cel antonescian. Pentru ca acest totalitarism a facut milioane de victime si a constituit una din cele mai mari tragedii ale Istoriei! Asa cum nu pot fi aprobati cei care au savarsit crime, dar nu pot fi aprobati si oamenii din umbra acestui totalitarism care a marcat sec. XX.
   O mare nenorocire a fost faptul ca multi intelectuali, nu numai unguri, dar si romani, au marsat la acest totalitarism, unii poate din teama, cazand in aceasta diabolica infectie sociala si politica: fascismul! O boala careia, dupa razboi, i-a urmat, in Estul Europei, o alta: comunismul! Vestul Europei n-a cunoscut comunismul. Din pacate, aceste decenii de totalitarism se resimt si acum.
   Este deosebit de trist sa constati ca o parte a elitelor, nu numai din Ungaria, dar si din Romania, au fost de partea fascismului, adevarat, intr-o perioada foarte tulbure si complicata. Lucru ce a avut consecinte ulterioare grave. Eu cred ca trebuie sa ne gandim mai bine la aceste lucruri.

   Pentru a nu repeta greselile…

  2. Draga Marian
   La inceputul comentariului , gazdei noastre Theodora , este postata o poza nu este nevoie sa-ti spun cine este in acea poza , Tokes este aliatul Satanei doar a fost uns europarlamentar ca si EBA prin vointa lu’ Necuratu’ iar acum trebuie sa-si plateasca „datoria” .
   Reactia lui G. Frunda este una fireasca IEL fiind evreu care se da insa ca fiind maghiar.

   Tucu-te Onorabile

    1. Marian
     In ” Iepoca De Aur ” se numea Gheorghe Frunda si nu vroia sa vorbeasca ungureste.
     Tucu-te

  3. Marian tu intrebi ce conteaza c ala a fost hortist, sau nazist, sau fascist? Tu gindesti cu creierul tau cind pui asemenea intrebari? Sau crezi ca ne poti prosti cu diversiuni atit de ieftine? Hai sa nu pierd mult timp (modificat admin) iti voi spune doar asa, nimeni nu-si uita agresorii in lume, de-a lungul istoriei trebuie cunoscuti si anihilati sau eliminati, cine nu face asta (sau cine nu vrea ca noi romanii sa facem asta) este un nebun, e ca si cum te-ai putea imprieteni cu cel care te-a violat in urma cu o zi, sau chiar si o luna, poate fi si un an. Poti sa-l ierti intrucitva dar nu poti fi prieten cu acela. …..(modificat admin)

   1. @Constipuza Te basici degeaba ! Asta ai inteles dumneata din ce am …tastat eu ? Ca am intrebat ” ce conteaza dac-a fost hortyst sau naszist sau fascist ” pentru ai lua sau a lua apararea alora sau ca militez pentru iertare si uitare asupra crimelor facute de acele ” grupari ” ? Eu faceam referire doar la faptul ca tipul este de mult oale si ulcele si ca la ora asta da { daca n-a dat deja } socoteala doar in fata Divinitatii . Pe mine { am spus-o } nu faptul ca-l dorea ” cineva ” ingropat in tarana Romaniei ma deranja ci faptul ca s-a gasit cineva in Romania care sa-l considere pe tip…Eroul Neamului si sa-i faca un ceremonial ” adecvat ” . Stai linistit stimate „Constiputz…nici macar eu n-am uitat IPU sau TRASNEA desii ,asta s-a intamplat cu mult mai inainte , sa ma nasc eu si ,evident cu foarte mult timp inainte sa te fi nascut dumneata .Cat desppre faptul ca ” nimeni nu-si uita agresorii „….exemplul Frantei si al Germaniei… cel putin in Europa cred ca-i suficient de concludent pentru a nu-mi mai pierde timpul cu tastarea vreunui text care sa te lamureasca pe dumneata .

  4. @Motanul Incaltat Prietene , te superi si …te superi degeaba .Ma acuzi de faptul c-asi fi ” pe langa subiect ” .Pai ce eu stau sa fac analize istorice, sau chiar ma crezi drept un Robespierre ? Nu frate , eu imi spun parerea mea, parere de om simplu { in sensul ca nu sunt nici absolvent de istorie si nici macar …filozof }parere de …om din strada …din popor cum zicea saracu’ conu’ Leonida . Chiar ca ma deranjaza ca nici o asoociatie a evreilor , aia ce au ca unic scop in viata pastrarea memoriei Holocaustului, n-au incercat macar sa protesteze , nu impotriva reinhumarii raposatului Nyiro Josef cat impotriva comemorarii , impotriva readucerii in memoria colectiva { a maghiarilor fireste desii…nici macar astia …multi dintre ei nu-i cunosteau nici activitatea si nici opera …nici macar aia din Ungaria nu-l cunosteau } a unor vremuri cand in Transilvania au fost facute crime de razboi, cand in Transilvania evreii , romanii si tziganii erau deportati spre lagarele germane de exterminare de catre hortystii si de catre ….printre care un rol important al juca si acest Nyiro Josef iar singura tara care si-a cerut scuze si pe deasupra a si platit { si plateste si azi sa fi sigur !} pentru asta a fost …Romania. Nu Ungaria ! Stai linistit ca nu ma da patriotismul afara din casa…insa, trebuie sa rcunosti ca toate aceste …”petarde ” ne sint servite …la timp , tocmai pentru a ne disipa atentia de la problemele adevarate .Parerea mea…fara suparare . Si ce n–am dreptate ?Intelege ca eu sint OMUL DE PE STRADA si nu …Motanul Filozof, nu Vladimir Tismaneanu sau….Horia Roman Patapievici…adica lumini in „intelighentia ” romaneasca .Sint doar omul de pe strada fara de care nimic n-ar merge in lume, deoarece daca noi oamenii de pe strada , oamenii simplii , n-ar exista…ce s-ar face …varfurile culturii mondiale …singuri si fara auditoriu ? Repet : fara suparare prietene !

   1. @marian
    In primul rand ca nu sunt o lumina in intelighentia romaneasca – prefer modestia. In al doilea rand, nu m-am suparat. Numai ca ai pomenit, spre exemplu, de Ben-Gurion si chiar nu vad ce legatura are cu subiectul postarii Theodorei. Evident, putem discuta si de Ben-Gurion, nicio problema. Dar eu ziceam sa comentam subiectul postarii, nimic mai mult.
    Nu trebuie sa fii Horia Roman Patapievici sau Vladimir Tismaneanu pentru a privi corect anumite lucruri. Cand faci o comparatie intre doua personalitati politice trebuie sa vezi tara, contextul si perioada in care cele doua au activat precum si o serie de alte lucruri. Spre exemplu, daca vorbim de maresalul Antonescu, vorbim de perioada 1940-1944. Antonescu, e adevarat, a fost prim-ministru, dar a avut si calitatea de Conducator. Antonescu nu a fost membru al vreunui partid politic!. Daca vorbim de Ben-Gurion, tara este, desigur, Israel. Perioada este 1948-1963 si ulterior (deci e vorba de o cu totul alta perioada istorica – cea postbelica) iar Ben-Gurion a fost membru al unor partide politice!. Ben-Gurion a fost premier, insa Israelul avea Presedinte, si au fost altii decat Ben-Gurion. Mai mult decat atat: Ben-Gurion este principalul fondator al Statului Israel, ceea ce nu se poate spune despre Ion Antonescu. Ben-Gurion a fost unul din parintii fondatori ai Stangii politice din Israel. De asemenea despre Antonescu nu se poate spune lucrul asta. Eu nu zic sa nu facem comparatii, dar macar sa le facem corect.
    Pe de alta parte, in razboiul arabo-israelian din 1948 au murit si multi evrei, nu numai arabi! In tot acest conflict arabo-israelian, prelungit de-alungul timpului, au fost numeroase victime de ambele parti. Nu mai vorbesc de faptul ca acest razboi a provocat un exod al populatiei evreiesti din tarile tarile arabe si musulmane, intins pe multi ani (1947-1972).

    1. @Motanul incaltat . Mon cher a fost departe de mine gandul de a te jigni .Daca totusi te simti deranjat de alaturarea „numelui” dumitale lui H.R.Patapievici…scuze sincere !

  5. @marian
   Spui in felul urmator:

   „Ce la ei n-a existat un General Ben Gurion ce a macelarit sute de arabi ? Aia n-aveau alta vina decat ca …erau arabi !Si cate si mai cate nume de evrei pot fi enumerate ca …dusmani ai intregii omeniri .”

   Sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa! Eu nu vreau sa ma transform in avocatul evreilor aici, dar de ce sa nu luam in considerare unele fapte istorice, care arata ca nu e asa cum spui?
   Inca din timpul Primului Aliyah – adica primul val al migratiei evreilor in Palestina – evreii au cumparat pamanturi in Palestina!! Si inca au cumparat cat de mult posibil pamant! Te intreb: arabii de ce l-au vandut? Este adevarat ca Sionistii, pornind de la acest fapt, au vrut sa schimbe status quo-ul, prin transformarea acestui tinut populat de arabi intr-o patrie a evreilor. Pe de alta parte, acest prim val de migratie a evreilor a fost determinat de persecutiile la care a fost supusa populatia evreiasca, spre exemplu in Rusia. Atunci de ce sa nu zic: „Aia nu avea alta vina decat ca… erau evrei!” ?
   Pe de alta parte, sa nu uitam ce statut a avut Palestina: 1517-1917 – sub Imperiul Otoman, 1917–1948 – sub Mandat Britanic! Deci problemele sunt mai complicate. De aceea impartirea asta simplificatoare in „baieti buni” si „baieti rai” mi se pare, in general vorbind, prea superficiala.

   1. Problema este de a se rezolva pe cale pasnica conflictele dintre oameni si de a imbunatatii relatiile interumane. Revenind la postarea Theodorei, ma intreb: ce a facut Nyiro Jozsef pentru imbunatatirea relatiilor dintre romani si maghiari, dintre Romania si Ungaria? Pai, din ceea ce citesc despre el, a facut tot posibilul pentru a inrautatii relatiile dintre romani si maghiari.
    Uite-te si tu:

    „Fapt demonstrat nu doar în scris, ci şi prin “acţiuni concrete”: potrivit unui raport al consulului ungar la Cluj, dr. Bothmer Karoly, Nyiro Jozsef a fost căpetenia unuia din grupurile de “grupele teroriste de elemente declasate, şovine şi fasciste” care au atacat, devastat, incendiat, terorizat şi ucis români la Cluj şi în împrejurimi, în zilele premergătoare sosirii trupelor horthiste în oraş, în 11 septembrie 1940.

   2. @Motanul Incaltat Pai sa-ti spun eu pentru ce ” au vandut ” arabii !
    Din acelasi motiv pentru care vand si romanii…ieri , azi si ….maine : saracia si lipsa de educatie . Sti cati …arabi detin pamanturi din vechime { din mosi , stramosi } pentru care …majoritatea n-au acte , n-au nici o hartie doveditoare ? Aia acolo…chiar si azi se bazeaza pe…” cuvant ” pe …martori care sa declare ca…asa este , ca acel loc …apartine respectivului .Asta ti-o spun din ce stiu si eu de la o cunostiinta de-a mea stabilita de vreo ….30 de ani in Irak si de la nepoata mea { si fireste de la sotul ei arab } ce este stabilita de vreo 15 ani in Siria , deci aproape de ” sursa” . De unde dracu sa stie aia atunci ,ca in loc de o familie evreiasca vor venii….zeci de familii si….acele pamanturi vor devenii TERITORII ISRAELIENE ! In plus , asa cum dumneata spui ca nu doresti sa te transformi in ” avocatul evreilor ” te rog sa intelegi faptul ca nici eu nu sunt nici avocatul arabilor sau al …alora de aveau ” cruci cu sageti „, sau cruci incarligate pe stindarde ! Cat despre evrei, sa sti ca eu nu le sunt dusmnn chiar daca asta ai inteles dumneata . Nu sunt nici dusmanul ungurilor de aici sau de peste granitele Romaniei .Nu sunt dusmnanul oamenilor simpli , dusmanul oamenilor obisnuiti , dusmanul oamenilor amarati macinati de grijile lor zilnice , ci sint dusman hotarat al celor ce invenineaza inimile si mintile acestor oameni , si-i mana la lupta cu ei insasi . De fapt chiar la asta faceam referire atunci cand am spus ceva { la matale „acasa”} despre Martin Borman . Ca n-ai inteles dumneata ce am dorit eu sa exprim….poate fi si vina mea .

    1. Marian
     Sa stii ca tot ce ai scris are si „subiect si predicat” , cine vrea sa priceapa ii bine , cine nu iar ii bine !
     Pentru tine , gazdei noastre Theodora si cititorilor acestui blog las o melodie , draga si lu’ Motu Pittis , Dumnezeu sa-l odihneasca.

     Tucu-va

    2. @Marian
     Pai este vina ta pentru ca nu trebuia sa iei ca etalon de comparatie pe cei care au facut orori, care au contribuit la aceste orori, care au facut crime impotriva umanitatii si care au facut tot posibilul sa invenineze mintile si inimile oamenilor si sa-i mane la lupta cu ei insisi. Or, Martin Bormann, la care ai facut tu referire, se numara printre cei ce au facut orori, au contribuit la aceste orori, printre cei care au facut crime impotriva umanitatii. Daca esti tot tu cel care ai facut comentariul care pomenea de Bormann, de pe celalalt blog al meu, iti zic asa: este absolut deplasat sa zici „Nu sunt dusmnanul oamenilor simpli , dusmanul oamenilor obisnuiti , dusmanul oamenilor amarati macinati de grijile lor zilnice , ci sint dusman hotarat al celor ce invenineaza inimile si mintile acestor oameni , si-i mana la lupta cu ei insasi .”, dar sa te compari cu unul ca Martin Bormann, care a fost dusmanul acestor oameni simpli, amarati, obisnuiti.
     Marian, una este sa aperi drepturile celor amarati, oamenilor obisnuiti – lucru care oricui ii face cinste. Si alta este sa te compari cu un criminal de razboi, un om care inalta in slavi omorarea semenilor sai, pe care sa-l iei ca etalon de comparatie – lucru ce e de necinste, injositor, nedemn.

     Este regretabil ca aceasta Dreapta politica actuala conduce, prin actiunile sale, la recrudescenta fenomenului fascist, pe vreme de criza economica. Te rog citeste postarea D-nei Corina Cretu de pe blogul dansei:
     http://corinacretu.wordpress.com/2012/05/28/istorie-si-politica/
     Din care spicuiesc:

     „Toate acţiunile guvernelor FIDESZ sunt subsumate acestei idei directoare. Cu sprijinul Budapestei au fost înfiinţate partide radicale, care au ajuns duşmanii UDMR, obligând Uniunea să-şi radicalizeze discursul, o radicalizare care numai bine nu i-a făcut. În Harghita şi Covasna se înmulţesc tot felul de organizaţii culturale obscure, la adăpostul cărora înfloreşte un cult al „eroilor”, de obicei persoane care s-au remarcat prin naţionalism deşănţat, xenofobie, anti-semitism şi anti-românism.

     FIDESZ e membru PPE…

 5. Theodora, foarte bun articol. Felicitări! Să nu te surprindă – nu știam că ridicarea unui bust al Mareșalului Antonescu este ilegală. Ceva nu-i în regulă aici …
  “Orice tentativa de stopare sau blocare a evenimentului programat in Odorheiul Secuiesc ar putea degenera, oferind Cotroceniului posibilitatea sa-si duca planul diabolic la bun sfarsit: Anihilarea Guvernului Ponta.
  O nu, sper să nu se ajungă aici.Nu, nu.
  Doina

  1. @doinamanea
   Te rog sa ma ierti Doina … acum am vazut ca nu locuiesti in Romania … da, acolo este posibil ca unii romani sa mai gandeasca asa cum ai scris tu pe blogul unde ne-am intalnit
   Da, cultului criminalilor de razboi este interzis in Romania… problema este ca Maresalul Antonescu este considerat erou nu criminal de razboi de foarte multi dintre romani.
   Cazul ‘urna cu cenusa’ s-a incheiat cu bine … deocamdata.

   1. Nici o problemă! Cât despre mentalități, drama cea mare este că am doi prieteni care gândesc așa și locuiesc în Ro., și sunt prieteni de-o viață. Numai recent am descoperit că ne aflăm de-o parte și de cealaltă a baricadei – sincer, nu știu cum să procedez. Eu sunt șocată, ei sunt șocați de mine și de preferințele mele politice. O soluție ar fi evitarea subiectului spinos, Cam miroase a lașitate, dar nici anihilarea unei prietenii de-o viață nu-i o soluție. Deocamdată rămâne în coadă de pește …
    Mă bucur că ”urna cu cenușa” nu mai e un caz. Voi căuta să citesc ceva în presa românească.
    Mulțumesc pt lămurirea în subiectul cu Mareșalul.
    Voi reveni cu comentarii după ce-ți ”răsfoiesc” blogul – foarte interesant. Am ce învăța de aici!
    Pe curând.

    1. @doinamanea
     Ti-am raspuns si pe blogul domnului Nastase
     Ce facu tu acolo este foarte important pentru noi cei din tara.
     Voturile voastre conteaza.
     Am avut si eu de curand socuri de genul asta … am unele cunostinte care voteaza PPDD
     Doamne ajuta!

    2. Cam așa-i, voturile noastre contează, de-asta a ieșit Băsescu, de la diasporă vi se trage. Cred c-am fost singura cu Gioană. Eu, oaia neagră! Dar poate acum s-au mai lămurit – dar sunt și dezinformați. O colegă de serviciu (româncă) are rude și prieteni în București. Îmi șoptește că știe ea, comunismul se va strecura din nou în țară, subtil dar sigur. Am întrebat-o, adică cum, în ce fel, se vor închide granițele, vor sta cu mitraliera la ușa bisericii, vor naționaliza averile, vor desființa partidele de opoziție … explică.I-am sugerat să-și întrebe rudele, să le ceară amănunte despre pericolul roșu, dar n-am primit niciun feedback de la ea. Nu-mi place să-mi bârfesc colegi, mai ales co-naționali, dar am scris despre asta așa, ca exemplu.
     Sunt tută, știu, dar trebuie să te întreb, ce-i PPDD? Partidul lui Diaconescu? O nunununu! Mai știu pe cineva care crede în el, și altcineva mi-a trimis platforma politică, promisiunile alea, știi tu care. Mama este îngrozită că românii s-ar lăsa păcăliți, din nou.
     Doamne ajută!

    3. @doinamanea
     Da PPDD este partidul poporului dan diaconescu … nu poti sa iti imaginezi ce aberatii spun si promit astia
     Din pacate unii romani se vor lasa pacaliti … conform sondajelor ppdd va reusi sa obtina undeva intre 8 si 12% din voturi … se pare ca vor lua mai mult decat pdl

    4. doinamanea apropo de ce ziceai ca ai probleme cu prieteni care vad lucrurile in mod diferit. Parerea mea ca daca ei il vad pe Antonescu maresalul ca tradator inseamna ca ei sint tradatori. E rau sa n-ai prieteni dar sincer nu stiu cum ai putea sa-i mai consideri la fel dupa acest moment, va fi o situatie identica si ptr ei. Iar noi românii ne-am cam obisnuit sa nu mai avem demnitate si mindrie nationala, bineinteles multora indusa tocmai ptr acest motiv, astfel mai degraba iti aperi tara si simbolurile decit sa ai niste prieteni tradatori, la noi a inceput sa se vada clar ca toti cei care au ceva cu eroii nostri nationali si cu simbolurile noastre sint tradatori. Toate tarile si popoarele din lume au eroi, au simboluri, sint nationalisti si nu este o asa mare problema ptr nimeni, in schimb cind facem si noi acelasi lucru ori sintem tratati drept antisemiti, antiminoritari, in fine orice se poate inventa. Mai bine singur decit inconjurat de tradatori, daca te gindesti retrospectiv chiar ti-erau prieteni asa de buni? Una e sa-i cunosti de mult, alta e sa îi cunosti abia acum!

  2. @Doinamanea
   A exitat un bust al Maresalului Ion Antonescu intr-o laterala a unei bisericii (modificat admin) ….Ordin de la….Lege ce mai incolo incoace si noi o respectam…ungurii…n-au nici o treaba cu respectarea legilor romanesti , ungurii sau mai degraba organizatiile maghiare din Romania printre care UDMR ocupa un loc de frunte !

 6. Teo dar…ce-i cu tine frate de esti …inactiva ? Ceva probleme de sanatate sau…financiare ? Orice ar fi sper sa le depasesti cu bine !Sanatate maxima tie si a lor tai !!!

 7. MRU are jucarica!!
  Si-a facut un ONG care sa coaguleze dreapta (cea adevarata-dupa spusele lui).
  Perdea de fum-dupa spusele unor analisti.

 8. După părerea mea, ar trebui să învîţăm istorie adevărată, înainte de a ne asmuţi unul contra altuia. Adevărul este că:
  -Antonescu a fost francmason, racolat de pe când era ataşat militar la legaţia din Londra/Marea Britanie.
  -Antonescu a fost un trădător, care a înşelat mişeleşte Legiunea şi pe Horia Sima, singurul conducător legitim al României de atunci (Puciul antonescian avu loc la câteva ore după ce legionarii au confiscat arhivele francmasonilor, lucru care este nicicum o coincidenţă!).
  -Antonescu fu un carierist criminal, fără scrupule, el însuşi dând comanda trupelor româneşti de a trage în ţăranii români, în timpul răscoalei din 1907.
  -Antonescu e azi cel mai prost model istoric pt. noi, deoarece ne privează de principiul aplicării unei justiţii independente de stat.
  Să nu aşteptăm un târâie-teacă să ne „salveze” şi să ne măture mizeriilee morale şi materiale care s-au adunat în faţa porţilor noastre! Nu un cătan, ci dimpotrivă, mai multă inimă şi minte ne trebuie nouă românilor, pentru a ieşi din coşmarul postdecembrist/UE…
  Scuze celor care se simt ofensaţi de opiniile mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s