Haita basisto – macovista – Basescu Justitia? Morar Justitia? Macovei Justitia?

Monica Macovei si Basescu

Haita criminala basisto – macovista a reusit sa il condamne la 2 ani de inchisoare cu executare pe fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase.

Dosarele fabricate impotriva lui Nastase prin falsificarea dovezilor, santajarea martorilor, mintirea instantelor de judecata  si campaniile in presa scrisa si la televiziunile basiste menite sa insele opinia publica.

Toate acestea au fost orchestrate de catre fostul ministru al Justitiei Monica Macovei si Procurorul sef al DNA Daniel Morar.

Faptele uluitoare au fost recunoscute de multi, au fost ignorate de unii si totusi, au ramas necunoscute majoritatii oamenilor.

In acesta vreme Basescu, Udrea, Falca, Videanu si ceilalti sunt liberi ca pasarea cerului.

Ni se tot spune ca nu trebuie sa comentatm sentintele.

De ce nu trebuie?!

„Este o gravă greşeală. Mai ales în astfel de cazuri sentinţele, dar mai ales felul în care s-a desfăşurat procesul şi cercetarea penală trebuie discutate. Fără această discuţie lucrurile vor merge din prost în mai prost.”

„Judecătorii ajung să judece nu după fapte şi după probe, după lege, ci după convingeri personale sau dupa ordinele primite.”

Traim vremuri grele imi scria un prieten pe facebook.

Sansa cea mai mare este ca inca mai traim.

Mai traim sau este doar o iluzie?

Despre Trofeul Calităţii

Macovei cere demisia lui Ponta pentru plagiat si a ministrului de intrene Ioan Rus pe motiv a savarsit un abuz, a incalcat legea si pentru ca l-a favorizat pe Adrian Nastase.

Monica Macovei: „Am dubii serioase cu privire la faptul că Adrian Năstase este tratat şi primeşte diagnostic de la doctorul Brădişteanu (…) Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădişteanu, care a fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie, nu-mi dă o stare de linişte cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect

Viata este grea in Romania ne arata postacii portocalii care si-au facut o profesie din a arunca cu mizerii pe bloguri si pe facebook.  Trebuie „sa manace si gura lor ceva”.  Pentru bani  jegurile astea si-ar injura si mamele care i-au alaptat. Unii i-au cerut prietenia lui Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase si dupa cateva ore a inceput sa scrie mizerii despre fostul prim-ministru.

Unii urla de bucurie ca Adrian Nastase a fost condamnat si ca  incercat sa se sinucida … altii urla de suparare ca nu a murit … altii sustin ca tentativa de sinucidere este o manipulare pusa la cate ca sa scape de inchisoare.

Telectualii de la Institutul pentru Politici Publice sunt indignati ca Nastase a indraznit sa incerce sa se sinucida. Vroiau sa il vada in  zeghe si catuse la maini.

„Consideram inacceptabil ca un fost premier, fost presedinte al unui important partid politic din Romania si in continuare o figura marcanta a clasei politice, sa se eschiveze de la respectarea unei decizii finale data in unanimitate de completul de judecata format din 5 din cei 9 cei mai importanti judecatori penalisti ai tarii noastre aflati la Inalta Curte de Casatie si Justitie.  Chiar daca nu ar fi fost corecta decizia instantei, a tuturor instantelor care s-au pronuntat in ultimii ani pe acest caz, consideram nedemn din partea lui Adrian Nastase sa nu accepte o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Facem aceasta afirmatie amintindu-ne ca, in trecut, in Romania mii de detinuti politici, personalitati ale vietii politice de la noi, alaturi de multe zeci de mii de oameni au intrat in penitenciar pentru a executa pedepse abuzive impuse de un regim dictatorial, asa cum pretinde si fostul premier despre actualul, iar acestia nu si-au pus problema sinuciderii

Au fost si inca mai sunt discutii pe tema fularului de la gat …. de ce a avut fular la gat? …. de ce nu a curs sangele?

‘Din momentul in care a fost desemnat premierul Romaniei a fost tinta unei intense actiuni de demonizare.”

„Ce aveam noi de făcut atunci: negocierea aderării la UE şi la NATO, scoaterea ţării din recesiune, revenirea la creştere economică”

Dupa 2004 Adrian Nastase a fost victima dorintei de razbunare a lui Traian Băsescu care nu il dorea contra-candidat în 2009 dar si a unor jocuri de putere din interiorul PSD.

Ce s-a intamplat la DNA?

– dolari tipăriti dupa data cand spune DNA că i-ar fi dat mita

in dosarul „Trofeul calităţii” lui Adrian Nastase i s-a refuzat dreptul la aparare. Motivarea sentintei completului de trei judecători: nu există probe care să-l incrimineze, dar trebuie sa dam un exemplu, să-i speriem pe politicieni.

„Se insinuează, nu de ieri, de azi, ideea că, sacrificându-l pe Năstase, scăpăm de MCV, şi că acest sacrificiu ritual este modul lui de a participa la servirea interesului naţional”

Pentru a ridica MCV, Bruxellesul  vrea o justiţie de calitate sau condamnarea „marilor rechini”?

„Gestul lui Adrian Năstase poate fi un argument al urgenţei unei mari dezbateri publice despre adevărata stare a justiţiei”

In acest articol am preluat text si idei de pe blogul domnului Constantin Gheorghe – Constiinta unui Liberal de Stanga

Când justiţia o ia razna

Pervertirea morală a elitelor

Un magistrat de la DNA, implicat în cercetarea lui Năstase, este numit judecător la Curtea Supremă şi judecă dosarul lui.

Instanţa acceptă să audieze 970 de martori ai acuzării, faţă de numai cinci martori ai apărării lui Năstase

Procurorii le dictează martorilor conţinutul declaraţiilor „lor”

Un judecător de la Curtea Supremă cedează în faţa manevrelor DNA, permiţând instalarea unui haos procedural premeditat

Instanţa ignoră faptul că proprii săi experţi contabili independenţi au respins în totalitate afirmaţiile procurorilor referitoare la daunele financiare provocate

Nici una dintre dovezile procuraturii nu a făcut conexiunea între Adrian Năstase şi acuzaţiile inventate împotriva lui

Judecătorii care au votat pentru condamnarea lui Năstase recunosc că : „nu exista o proba directa care sa-l incrimineze pe acuzat…”

O condamnare bazată pe presupuneri niciodată dovedite, şi impusă prin presiunea DNA şi campania sa agresivă de calomniere

Citeste istoria completa

De citit:

http://www.codulzambaccian.ro/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/18/din-nou-cu-privire-la-inamovibilitatea-judecatorilor-si-la-statutul-doamnei-ioana-bogdan/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/14/ultimul-cuvant-in-dosarul-trofeul-calitatii-campania-electorala-2004/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/14/motivele-mele-de-recurs-in-dosarul-trofeul-calitatiicampania-electorala-2004/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/14/este-doamna-ioana-bogdan-judecator-inamovibil-punctul-de-vedere-al-avocatului-poporului/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/12/disperarea-macoveilor/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/12/critici-la-adresa-sentintei-din-trofeul-calitatii-opinia-legala-a-prof-valerian-cioclei/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/08/precizari-in-legatura-cu-precizarile-csm-referitoare-la-numirea-judecatorilor/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/07/cererea-suplimentara-de-probatorii/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/06/dosarul-trofeul-calitatiicampanie-electorala-cateva-concluzii-finale/

http://nastase.wordpress.com/2012/06/06/din-sala-de-sedinta/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/30/vei-fi-un-erou-national-daca-ni-l-dai-pe-nastase/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/27/destul-2/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/26/vreti-sa-cititi-adevarata-poveste-a-dosarului-trofeul-calitatii/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/25/cat-de-usor-poate-fi-dus-cineva-in-ridicol/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/24/al-cui-este-prejudiciul/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/23/anunt-spectaculos-in-sedinta-de-astazi-in-dosarul-trofeul-calitatii/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/22/monica-macovei-definitia-mitomanei-anticoruptie/

Comunicatul CSM anti-Nastase – dementa politizarii Justitiei la varf: http://nastase.wordpress.com/2012/05/21/azi-in-lumea-justitiei/

Daca Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) considera ca nu am dreptul sa vorbesc liber, atunci imi voi apara dreptul moral de a ma revolta.
Consider insa ca libertatea cuvantului este esentiala atunci cand suntem confruntati cu incalcarea atat de brutala a legii si a drepturilor civile de catre Directia Nationala Anticoruptie, atat in interiorul instantelor, cat si in afara lor:

http://nastase.wordpress.com/2012/05/20/obiectivele-reformei-in-justitie-nu-trebuie-transformate-in-paravan-pentru-rafuieli-politice/

MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare) că este “un bici de la Bruxelles” al fostului ministru al Justiției, Monica Macovei, folosit în beneficiul lui Traian Băsescu:

http://nastase.wordpress.com/2012/05/16/dosarele-mele-au-fost-fabricate-de-dna-prin-santaj/

Ministrul justiţiei a afirmat, între altele, că trebuie să-i „înfricoşeze pe judecători şi procurori cu dosare referitoare la ei, privitoare la corupţie”, că şpăgile în dosare penale ajung la 3 milioane de euro” şi că „judecătorii câştigă bani din sistemul corupt:

http://nastase.wordpress.com/2012/05/14/ce-spunea-monica-macovei-despre-judecatori-vezi-decizia-curtii-constitutionale-din-2006/

http://nastase.wordpress.com/2012/05/05/fostul-procuror-ceausist-monica-macovei-s-a-urcat-pe-tancul-contra-revolutiei/

http://nastase.wordpress.com/2012/04/24/lipsa-de-profesionalism-la-mediafax/

http://nastase.wordpress.com/2012/04/20/daniel-morar-si-matusa-tamara-strategia-politica-a-dna/

Dosarul acela cu 974 de martori ai acuzarii – de trei ori mai multi decat martorii din Procesul de la Nurnberg – si cu 5 martori ai mei, cu un rechizitoriu de 900 de pagini, cu peste 100 de termene de judecata, cu expertiza cu prejudiciu zero pentru ISCDeci, unul din dosarele complexe, cu multe probleme juridice…

http://nastase.wordpress.com/2012/04/06/inalta-curte-se-grabeste-sa-judece-trofeul-calitatii/

Justitia este numele de botez al unei persoane nevazatoare care, conform anunturilor unor lideri politici de la putere, trebuie lasata “sa-si faca treaba” in tara. Nu ne este intotdeauna foarte clar ce fel de treaba. Si in interesul cui. Sigur, fiind o persoana cu dizabilitati are dreptul la anumite ajutoare si la un anumit insotitor, de obicei sub acoperirea anonimatului, si care insista sa o treaca strada Stirbey Voda, dar nu pe trecerea de pietoni.

Situatia nu e simpla pentru ca Justitiei nu i se cunoaste numele de familie. Care este numele ei complet? Basescu Justitia? Morar Justitia? Macovei Justitia? Nu i se cunoaste nici macar CNP-ul, deoarece la recensamant nu a fost gasita acasa, ea lucrand o parte din timp la Bruxelles. Am uitat sa va spun, se pare ca initialele mamei sunt MCV.

http://nastase.wordpress.com/2012/04/05/o-cunoasteti-pe-justitia/

România băsesciană se bazează acum pe dolar şi pe aur, cupru, gaze de şist, orice fel de resurse care pot fi vândute repede, pe ceva bani care să ajungă aici până la alegeri. Iar dolarii despre care vorbesc par să se afle mai ales la DNA. În conturile acestei societăţi judiciar-comerciale se află, pare-se, bancnotele verzi necesare pentru stabilizarea leului. Altfel nu se explică, de pildă, alchimia stranie din chiar dosarul meu, celebrul “Zambaccian”.

La data de 01.09.2006, Ioan Păun, pe atunci învinuit în dosar, transmite către DNA, prin intermediul soţiei sale, suma de 118.650 USD. În procesul verbal prin care această pretinsă sumă se înregistrează la DNA, inclusiv cu seria şi numărul fiecărei bancnote, se menţionează, “Suma de 118.650 USD a fost primită de soţul meu Păun Ioan, în perioada august 2002 – februarie 2004, de la Dana şi Adrian Năstase”.

Procurorii DNA au considerat această sumă „corp delict” .

După verificarea bancnotelor depuse la dosar se constată, paradoxal, că un număr de 255 de bancnote de 100$ au fost identificate ca având data tipăririi efective în trezorerie, în perioada februarie 2004 – decembrie 2005, deci au fost puse în circulaţie în anii 2005 şi 2006, evident ulterior lunii februarie 2004.

http://www.jurnalul.ro/editorial/a-aparut-o-banca-noua-dna-sa-608844.htm#

a reinceput “entuziasmul” puterii pentru a vinde si ultimile piese de mobila “din casa”, cred ca e nevoie sa ne aducem aminte ce a insemnat “reforma” lui Traian Basescu pentru industria romaneasca. Traian Basescu a fost, din pacate, ”groparul” industriei (si al flotei) romanesti. In calitate de responsabil din partea guvernului Radu Vasile si apoi Mugur Isarescu pentru programul PSAL 2, el s-a angajat la ”privatizarea” celor mai mari 63 de societati din economia tarii, lasand in urma sa obligatii extrem de greu de indeplinit de catre statul roman.

http://nastase.wordpress.com/2012/04/02/va-mai-aduceti-aminte-de-privatizarile-decise-de-basescu-in-1999-2/

Adrian Nastase consideră că tot ceea ce s-a întâmplat împotriva sa ‘în privinţa dosarelor instrumentate de Traian Băsescu şi Daniel Morar’ reprezintă o comandă politică având ca efect, în cele din urmă, victimizarea sa în faţa celor care pot compara acum situaţia ţării din ultimii şapte ani cu cea a guvernării PSD.

„In total, împotriva mea, au existat aproximativ 40-50 de dosare din care zece au fost conectate pe dosarul Zambaccian. Sigur că cea mai bună dovadă a felului în care au fost folosite probe a fost modul în care, negăsind argumente împotriva mea, DNA practic a inventat proba cu dolarii americani. Şi faptul că aşa-numitul corp delict din dosarul Zambaccian era constituit din bani tipăriţi de Trezoreria Americană după doi ani demonstrează reaua credinţă şi cred că până la sfârşit cineva va trebui să răspundă pentru toate acestea.

http://nastase.wordpress.com/2012/04/01/interviu-pentru-agerpres/

„Nu stiu daca cei care au urmarit anuntul completului de judecata referitor la Dosarul Zambaccian, realizat – banuiesc – dupa prelungi deliberari, spre orele 16, au remarcat faptul ca in acea zi, vineri 30 martie, era prezenta la Bucuresti domana Catherine Day, secretar general al Comisiei Europene, persoana care, in fapt, coordoneaza de la Bruxelles “monitorizarea” pe justitie (MCV).
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a avut, vineri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, prilej cu care prim-ministrul a reafirmat angajamentul României pentru continuarea eforturilor de asigurare a caracterului ireversibil şi sustenabil al evoluţiilor înregistrate până acum în justiţie.
Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, discuţiile de la Palatul Victoria au vizat cele mai recente evoluţii înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei, inclusiv în perspectiva pregătirii de către Comisia Europeană, în vara acestui an, a evaluării generale a progreselor înregistrate la cinci ani de la instituirea acestui mecanism.
Sigur, daca Traian Basescu mi-ar spune ca intrarea Romaniei in Spatiul Schengen depinde de condamnarea mea pentru afisele electorale din 2004 sau pentru oricare alte motive, as putea sa accept acest sacrificiu, asa cum am facut in 2004, dupa al doilea tur la prezidentiale – cand, dupa finalizarea negocierilor cu UE, in decembrie 2004, pentru a nu periclita semnarea Tratatului de aderare, in mai 2005, nu am cerut renumararea voturilor – pentru diverse nereguli – ceea ce ar fi putut duce la revolte de strada, pe modelul “revolutiei” de la Kiev, si in final la amanarea semnarii Tratatului.
Cred, in continuare, ca atunci am procedat corect… Acum, am impresia insa ca mizele sunt marunte si chiar murdare…

http://nastase.wordpress.com/2012/04/01/sacrificii-rituale/

http://nastase.wordpress.com/2012/03/31/diversiunile-dna-si-fabricarea-dosarelor-mele-episodul-dolarilor-americani/

http://nastase.wordpress.com/2012/03/30/despre-dosarul-zambaccian/

http://nastase.wordpress.com/2012/03/24/scurt-tratat-de-lupta-cu-coruptia/

Publicitate

21 de gânduri despre „Haita basisto – macovista – Basescu Justitia? Morar Justitia? Macovei Justitia?

 1. Theo, Feicitări pentru acest articol. Îmi închipui cât ai muncit să aduni toate materialele, să pui link la articole. N-am avut timp suficient să le citesc pe toate (mai trebuie să mă ocup și de gospodărie, nu numai de politică), dar o voi face cu conștiinciozitate. Nu de alta, dar îmi place să fiu documentată, apoi sunt acuzată de stângism, de naivitate, de-a dreptul de prostie. Sau că sunt îndoctrinată de bolșevuism (?) eu care trăiesc în capitalism pur american de peste 22 de ani. Sau, cine știe, poate tocmai din cauza asta? N-are importanță.

  Am vrut numai să știi că sunt mândră de tine. Ha, știu, ai darul să iei foc, dar mie îmi plac oamenii pasionați pentru o cauză DREAPTĂ. Există și pasionați de … dreapta. Neo-naziști, anti-sociali, anti-democrație, anti-emigranți, pro-rasism, anti-semiți, anti- orice face lumea asta mai bună și mai prosperă și mai dreaptă (dacă tot vorbim de dreapa!)

  O lume nebună, nebună, nebună …

  Semnează: O cercetătoare a pierdutului Bun Simț.

  1. @doinamanea
   Sunt foarte suparata pe mine Doina …. trebuia sa scriu mai demult … sunt o simpla furnica dar puteam sa fac in asa fel incat articolul sa fie citit s de francezi si de englezi … puneam link-uri pe site-urile puternice … puneam comentarii, etc …nu am facut pentru ca mi-am imaginat ca o vor face altii, cei cu functii in PSD, cei apropaiti de AN

   1. Recunosc, și eu mă așteptam la o activitate mai agresivă din partea PSD-USL în afară. Din ce constat eu, agresivitate se vede la ceilalți. Din păcate percepția că PSD reprezintă foștii comuniști este înrădăcinată atât în media din afara țării, cât și în mintea multora din țară. Mi s-a spus asta nu o dată. Ca și cum a nutri compasiune pentru oamenii unei țări loviți de măsuri de austeritate este un păcat primordial. Mă bucur că cel puțin un economist de renume mondial,Paul Krugman (câștigător al unui premiu Nobel pt. economie, și contribuitor la New York Times, are o coloană editorială acolo) este de partea noastră. Îl urmăresc cu atenție și-i pun articolele la mine pe facebook. Se luptă și el cu republicanii americani.

    Revenind la tine, poate nici acum nu-i târziu?

    1. @doinamanea
     In tara nu prea mai sunt oamnei care cred asta …. mai spun niste vuvuzele basiste … dar nu ii mai crede nimeni

    2. Scandalurile astea politice nu fac decât să submineze credibilitatea țării, duc la instabilitate economică. Guvernul nou nu face decît să dea replici acuzațiilor, presa dansează și ea sambe pe sârmă, apar mișcări de extremă – dreaptă … și oamenii n-au ce mânca, n-au bani să-și cumpere cele necesare, n-au bani pentru copii, pentru tratamente medicale de bază, profesorii la țară se chinuie din lipsă de fonduri … și noi ne luptăm cu toate marionetele care joacă pe sârmă. Stau ciotcă la Cotroceni și clocesc scandaluri.
     Uite unde s-a ajuns.

    3. Sper, Theo, dar mie mi s-a spus așa, probabil o minoritate. În fine, ce mai vreau să menționez aici, despre clică. Se formează clici (ăsta-i pluralul?), sau grupări elitiste. Am constatat în cercul meu de cunoștințe. Ei sunt intelectualii, nu se vor pleca spre cei de jos, spre omul de rând, să nu devină populiști – ergo, nu se vor terfeli cu socialiștii (mondiali și locali), pentru că nu-i de demnitatea lor. Stau prinși unul de altul, și chiar dacă vreunul gândește altfel, nu o va declara pe față, de frica criticii din partea camarazilor de clică. Vrei să fii primit, să aparții – odată ce te-ai aciuat pe lângă un grup (colegi de serviciu, foști colegi de școală sau facultate, rudele rudelor, vecini etc.) stai cu ei. Dacă ei îl biciuesc pe Năstase (pe Ponta și restul), o faci și tu, să nu cumva să fii arătat cu degetul sau eventual eliminat – clica te respinge Devii un ostracizat. Nu te mai poți integra nici în grupul opus, pentru că nu vei fi primit cu brațele deschise (aaah, ai fost unul de-ai lor și acum vii la noi). Asa că stai unde ești. Continui să-l faci hoț pe Năstase, la un loc cu grupul tău, să-l înjuri pe Ponta … e mai ușor așa. Nu-i nevoie să gândești cu creierul tău, e obositor. Preferi să preiei ideile gata fabricate (în engleză se spune, packaged ideas, much easier)
     Doina

    4. Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Diaspora este extrem de divizată şi susţinătorii „dreptei” băsesciene sunt extrem de mulţi. Dl Vasile Bouleanu din Chicago (cu care mă cunosc personal) nu scoate USL-ul şi pe dl Ponta din … marxişti şi jigodii. O altă situaţie este cu publicaţia CLIPA din California. Redactorul şef, dl Dwight Lucian Patton, cu care, de asemenea, mă cunosc personal, mi-a refuzat politicos (acum cca un an) cererea de a publica un material despre calvarul lui AN. Motivaţia a fost simplă: nu voia să rişte să fie linşat de susţinătorii lui Băsescu. Mi-am propus să fac o nouă încercare zilele astea dar sunt foarte „înghesuit” cu o lucrare cu termen extrem de scurt. O să-mi găsesc timp cumva.
     Haita portocalie (şi nu mă refer la căţeii care latră pe net) are o singura deviză în lupta politică: compromite sau ucide! Se pare că le-a reuşit destul de bine compromiterea lui Ponta. Pe afară nu se citesc blogurile şi nici ziarele cu atitudini moderate. Se ascultă surse „anonime” şi se citesc ziarele obediente faţă de PDL. În plus, în „lupta pentru dreptate” s-a angajat şi PPE, o voce influentă în UE.

    5. @ALM
     cand eu spuneam ca asta trebuie oprit cu orice pret indiferent cum … doar sa fie in viata … lumea se uita la mine ca la un nebun ….. asta nu va ceda … nici in ultima secunda …. si este in stare sa faca orice ca sa mana la pitere … orice …. tara nu conteaza pentru el … oricum a impartit-o … ne-a facut sa ne uram intre noi cu disperare
     Ar trebui ca si PSD-ul si PNL-ul sa faca lobby in grupurile lor
     s-ar putea sa foloses ca titlu :deviză în lupta politică: compromite sau ucide!

   2. @ALM – așa este, aveți dreptate. N-am dubii că majoritatea celor din diasporă sunt pro-băsiști. Nu neapărat că-l iubesc de nu se mai poate. Motivul fiind anti-PSD și orice legătură cu Iliescu și Năstase. Preferă să meargă pe cale sigură (negare, ignoranță, ură) decît să analizeze cu cap rece actuala grupare politică. Se citesc numai articole anti-USL. Spiritul de turmă de asemenea este un factor important, cum bine ați menționat. Am observat asta și la persoanele cu care am venit în contact (mai mult virtual) Teama de a fi blamat, izolat, linșat – dacă amicii/rudele/rudele rudelor/foștii și acutalii colegi gândesc într-un anume fel (spirit de clică), mergi cu ei. Se preiau sloganuri sforăitoare (”ciuma roșie”) fără discriminare, articolele dlui Tismăneanu (mult iubit la ICRNY) sunt citite cu religiozitate, la fel și cele ale dnei Pora, și a altora pe care probabil îi cunoașteți. Cu cât ai fost mai bine ancorat în regimul anterior, cu atât îți scuipi bojocii în corul anti-comunist. Noi ăștia care stâteam la coadă de la 4 dim. pt. o ciozvârtă de carne sau o sticlă de lapte nu mai avem loc de glăsuit din cauza cercetătorilor comunismului.

    Mă uit la tata. Citește vreo două ziare românești publicate la NY. Habar n-are ce-i în țară, decât ce-i mai explic eu, dar preferă să ia de bune cele scrise acolo, că alte surse n-are. Nu ne-am pus antena satelit să prindem emisiuni românești, și-așa plătesc o căruță de bani numai pt. conecțiile de bază.

    Nu m-am prins cine-i PPE.

 2. La tot ce scrie aici eu completez cu:

  http://www.newsar.ro/stiri-arad/primim-spre-publicare-basescu-pleaca-odata

  Basescu, pleaca odata!!!!!

  Nu ştim dacă este destul, pentru că încă nu s-a inventat aparatul care măsoară toleranţa la suportabilitate a unei naţii. Cea personală diferă, cum e normal, de la om la om, iar în ceea ce mă priveşte pot spune răspicat că m-am săturat. Îl vreau plecat, indiferent cum. Doar să ştiu că nu mai contează în plan decizional.

  Orice analiză de bun sau rau simţ poate scoate în evidenţă că omul acesta s-a aşezat peste noi împrăştiindu-şi ura maladivă cu o bucurie nedisimulată. El a trăit şi trăieşte urmărind doar să facă rău. Nu contează cui, pentru că din asta se hraneşte. Este ca o maşina. Diferenţa o face capacitatea rezervorului. Nu ştiu cât „combustibil” mai are, sper să fie uscat. Totuşi, şi dacă ar fi pe roşu mai poate să facă mult rău, sau cine ştie răul cel mare încă nici n-a reuşit să-l arunce. Nu trebuie însă să ne mire cât de repede se adună cei de aceeaşi teapă pentru a „conlucra” – e clar că singur este legat de mâini şi picioare – în vederea „desăvârşirii” unei opere bolnave.

  Cu COMPLICITATEA noastră, a tuturor, a reuşit să-şi planteze oameni în locuri cheie, oameni cu care induce o teroare nemaintâlnită în Europa acestor timpuri. Cercul lui de sfătuitori este compus doar din ofiţeri acoperiţi, procurori, judecători (toţi, fără excepţie oameni de nimic) care şi-au părăsit fişa de post, şi de câţiva care-şi zic politicieni. Iar al doilea cerc, care este mult mai mare, îi cuprinde pe cei care încă îl susţin în presă, şi cei de acţiune gen Funeriu, e adevărat, contra cost.
  Toate acestea sunt efectul păstrării noastre în zona gri, începand cu anii 1990, când am fi reuşit să deschidem o altă pagină a drumului nostru. După 22 ani ar fi fost imposibil ca un individ ca Băsescu să treacă de filtrele impuse de o societate deja stabilizată, pe picioarele ei.

  Din păcate, trebuie să ne pregatim pentru ce e mai rău. Nu va pleca şi cancerul pe care l-a adus cu greu va putea fi extirpat fiind o tumoră agăţată de fiinţa noastră. A reuşit să ne împartă iar în Arad s-a văzut mai bine ca oriunde.

  Oameni buni, revolta din voi, dacă există, nu va avea nici o finalitate dacă nu o manifestaţi. După perdea sau în nepăsare vom rămâne aceleaşi nevertebrate fără sistem nervos, mânate de scuipatul şmecherilor şi vânzătorilor de ţară şi neam.

  Iar celor care priviţi din tramvaie mâna de oameni care strigă conştienti de ceea ce trăiesc vă spun că trece viaţa pe langă voi fără să vă aduceţi nici o contribuţie.

  Haideţi să arătăm că suntem un popor şi sa ne opunem indiferent de consecinţe, acestora.
  Băsescu, dacă nu pleci, te dăm noi afară.

  Poporul român!

  de Virgil Florea

  1. @Florea
   Multe, prea multe cuvinte… Chiar prea multe aliniate si paragrafe. Cea mai buna sinteza au realizat-o politistii acum 2 ani: „javra ordinara” !
   De dragul sintetizarii am gasit inlocuitor acestui bi-nom (?), nume dublu, un singur nume care sa le inglobeze pe cele doua fara a stirbi cu nimic din toata incarcatura pe care o au si iata ce am gasit: „japita” !
   Am incercat sa scandez „Iesi afara / japita” si mi-am dat seama ca nu prea suna… mai trebuia ceva…
   M-am hotarat ca soarta lui de japita trebuie incununata de destin si cum sunt sigur ca va fi cat de curand suspendat, daca nu atarnat, mai precis spanzurat, „japita penala” cred ca ar fi acoperitor pentru Marele Fass pe care l-a facut basedinte candva neamul nostru de mamaligari,
   Ei? Ce zici? Cum suna? „Cu sapun si sfoara / sa fii suspendat / japita penala!”

   Pentru mine iesirile japitei penale si a tuturor pupaciosilor de bas ma bucura tocmai fiindca ii enerveaza pe mamaligari si asta echivaleaza cu a-si da singuri cu tesla-n mostenitori ceea ce mi de pare minunat. De ce nu i-as lasa?

 3. Hahaha, cum ai linkuit tu cu mânuța ta toate posturile de pe pagina pușcăriașului!

  Mare presă, super investigație, nu te lăsa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s