“J’accuse!” – Lettre destinée à ses amis de la Roumanie et de l’Union Européenne

Adrian Nastase

Lettre destinée à ses amis de la Roumanie et de l’Union Européenne par Adrian Nastase

„Mes chers compatriotes et amis de l’Union Européenne,

L’élimination complète de la corruption est un objectif primordial de tout Etat membre de l’UE.

C’est le but pour lequel les nouveaux États membres doivent adopter les normes les plus élevées et des procédures en vue de combattre la corruption.

Néanmoins, le harcèlement politique et l’obstruction de la justice par les principales forces politiques de la Roumanie n’éradiquent pas la corruption, mais la renforcent.

Quiconque a examiné de près les dossiers se rend compte que les sept dernières années j’ai été accusé pour certains faits outrageusement faux, à partir d’inventions étayées par des preuves fabriquées et par chantage.

J’ai été jugé dans l’arène publique par des campagnes publiques, préméditées de désinformation, de calomnies et de mensonges, ayant pour but ma diabolisation, avant d’être poursuivi formellement et bien avant que ces procès aient démarré.

Tous les ci-dessus ont été faites par les représentants du Parquet, qui sont au service de l’actuel pouvoir politique.

Au cours des audiences improvisées, qui ont eu lieu finalement, ces représentants ont violé presque toutes les règles de l’éthique et de la légalité.

Ces dernières années, je me suis concentré sur ma défense en justice, espérant que le procès equitable va se dérouler dans le dernier bastion de la démocratie – la Cour suprême.

J’ai été témoin de la façon dont les autorités ont abusé de la Cour, l’ont attaquée et l’ont ridiculisée effrontément en public. Dans certains cas, elle a abdiqué sous les pressions illégales, le chantage et la tromperie exercées par les forces du pouvoir politique.

Il était évident durant ces années que très peu de personnes ont réalisé ce qui s’est réellement passé au tribunal, au cours des procès durant lesquels j’ai été accusé. D’autres ont ignoré ces faits. Mais la plupart des gens simplement ne savaient pas de quoi il s’agissait.

J’ai été patient et j’ai attendu que la première étape du procès touche à sa fin et ce n’est qu’après que j’ai décidé de mener ce combat aussi dans l’espace public.

Bien que ma famille et mes amis ont payé un lourd tribut durant tout ce temps, cette lutte que je mène n’est pas destinée à ma carrière politique ou à la vengeance. Le but de mon combat est l’avenir de mon pays et l’avenir de son système judiciaire, qui doit assurer la protection complète des citoyens contre la tyrannie.

Les gens ne devraient pas être forcés de subir un tel calvaire, et les dirigeants politiques – n’importe leur force – ne devraient pas être autorisés à abuser du pouvoir qui leur a été confié par les citoyens.

Je ne vais pas abdiquer devant les quelques individus qui menacent les valeurs fondamentales de la démocratie et de notre justice, par le chantage et par la tromperie, dont l’objet exclusif est de faire poursuivre certains gens, à tout prix, tout simplement parce qu’ils sont des rivaux politiques.

Je soutiens toutes les déclarations faites ici, concernant l’obstruction de la justice, la calomnie, l’intimidation, le chantage, la fraude et la tromperie commises par les procureurs de la Direction Nationale Anticorruption (DNA) de la Roumanie.

J’espère que vous trouverez le temps nécessaire pour lire attentivement les informations sur ce site – http://www.zambacciancode.ro/fr/?p=356 N’hésitez pas, s’il vous plaît, de communiquer vos commentaires et de poser toute question par le formulaire de dialogue.

Je vous remercie

de votre temps,”

Bucuresti, Aprilie 2012

Publicitate

65 de gânduri despre „“J’accuse!” – Lettre destinée à ses amis de la Roumanie et de l’Union Européenne

 1. ”Les gens ne devraient pas être forcés de subir un tel calvaire, et les dirigeants politiques – n’importe leur force – ne devraient pas être autorisés à abuser du pouvoir qui leur a été confié par les citoyens.”

  = Oamenii nu ar trebui să fie forțați să trăiască un asemenea calvar, și conducătorii politici, indiferent de forța lor, n-ar trebui să aibă autorizația să abuzeze de puterea acordată lor de populație.

  Impresionantă scrisoare. Este un apel disperat, al omului acuzat pe nedrept. Sper din tot sufletul ca vor exista creiere sănătoase cu bun simțt în comunitatea europeană – dar după interviurile din Wall Street.ro (neamțul declarând pe față că nu l-a plăcut niciodată pe AN, și mă întreb de ce, și cum de-și permite o astfel de declarație lipsită de diplomație, căci nu venim noi românii să declarăm că n-o placem de loc pe A Markel, am stârni furtuni de proteste, și franțuzul dând-o codită probabil ptk acum AN e la pământ și nu vrea să se pună rău cu actuala conducere din Ro, sau știe că-i dosar politic și nu vrea să se amestece), deci,cum ziceam, sper într-un ecou favorabil, dar nu mai am încredere.

  Scuze pt. fraza excesiv de lungă, n-am timp acum de reajustare – poate mai târziu.

   1. Da. Uite aici articolul menționat de mine.

    http://www.wall-street.ro/articol/Social/133541/verheugen-l-am-avertizat-pe-nastase-ca-va-avea-probleme.html

    Scrie unul mai jos în comentarii, uită-te cum arată Verheugen, urât și antipatic, și uită-te la românul nostru falnic, să înțelegi de ce nu l-a plăcut. Sunt de acord 100% cu comentatorul. Ei cum dom’le îndrăznește un român să fie mai bun și mai arătos ca mine? Sunt afurisită și-mi place.

    [întrebare – încerc să schimb poza – îi zice gravatar – de două zile, la wordpress, și nu merge, merg pe instrucțiuni dar tot nu ține. Nu că țin neapărat ca mutra mea să apară peste tot, dar așa ca chestie]

    1. @doinamanea
     Iti spun eu mai pe seara pe facebook, pe chat, cum se schimba poza …. facem pasii impreuna 🙂
     ti-ai deschis blog? 🙂

    2. Parcă m-am bolânzit – cum am reușit prima dată și acum, deși dau click la confirm, nu mai iese. Am un blog defunct în wordpress – n-am nimic acolo că n-am timp, sincer.

 2. Reactiile ce au urmat sinuciderii ratate develppeaza niste adevaruri extrem de neplacute in ce priveste o parte a societatii noastre.

  In fine aceasta ura revarsata mai arata si privitivismul conceptiilor despre “dreptate”,. Dreptatea lor inseama “sa iti dovedesti nevinovatia” … nu ca sa iti fie dovedita vinovatia.
  Dreptatea lor inseamna umilirea publica, aruncatu cu piatra , stalpul de tortura si in fine tapul ispasitor.

  Drepratea lor este ajuridica si tine nu de o vinovatie definita juridic ci de provocarea suferintei , condamnatul trebuie sa indure sentinta nu sa se sinucida . Mai ales daca sentinta este arbitrara!!

  Mult mai lung la
  http://vremea.forumgratuit.ro/t384-cu-intarziere-despre-cazul-nastase#817

  1. Dl Ghiță, am citit articolul dvs., ba chiar am citit fragmente din el mamei mele la telefon – și mama mea (de care veți mai auzi dacă veniți în blogul Theodorei) vă dă dreptate. Am și pus un comentariu acolo, nu știu dacă s-a publicat (cu numele Doina), unde am scris că textul dvs., edidat, corectat, ar trebui să circule ca un manifest. Ați pus acolo lucruri foarte dureroase, despre ură – de neînțeles pentru mine și nici pt. mama mea, și nici pentru câțiva prieteni ai mei. Alții au ales calea condamnării, și nu-i pot convinge. Respectele mele.

 3. Înclin totusi sa cred ca A. Nastase nu este cel mai incoruptibil dintre conducatorii romaniei. Basescu & PDL au avut mult de invatat din guvernarea Nastase, i-adevarat ca invataceii si-au depasit cu mult profesorul dar nu trebuie uitate „meritele” inaintasilor pentru ca epigonii nu s-au nascut din neant…

  1. Domnule Vasile, aveţi o logică beton! Îmi aduce aminte de bancul cu un părinte şi-a luat copilul la bătaie şi, când a fost întrabat pentru ce-l bate, a afirmat „lasă că ştie el pentru ce, a făcul el ceva!” Dvs n-aţi înţeles nimic din revolta noastră, întâmplător legată de persoana lui Adrian Năstase. Vă explic eu, poate o să pricepeţi:
   Vorbim despre un proces politic, de lungă durată cu un dosar al acuzării şubred, nefondat temeinic dar sufocat cu aproape 1000 de martori (cei de la Nuremberg au fost copii de mingii), cu judecători corupţi, cu grave încălcări ale Codului Penal, cu respingerea martorilor apărării, cu respingera cererii de recuzare au unei „judecătoare” amovibile şi lista poate continua. Tot întâmplător, prietenii dvs portocalii au făcut din Adrian Năstase un erou, fiindcă nu şi-au închipuit că în „iepoca Băsescu” mai poate exista demnitate. Vorbesc unii de laşitate, de sustragere de la „pedeapsă”. Sigur că ar trebui să vedem ce înseamnă pedeapsă şi ce înseamnă răzbunare politică. Pedeapsa este rezultatul unei fapte reprobabile dovedite, în timp ce răzbunarea politică este rezultatul inferiorităţii răzbunătorului (răzbunarea este arma prostului, proverb popular). Laşitate? Nu mă îndoiesc de faptul că cei care apreciază astfel actul lui Adrian Năstase sunt prima sau a doua generaţie din părinţi care au fost rândaşi sau ciobani. Nu-i condamn, că nu aveau de unde să afle despre demnitate, vericalitate şi imposibilitatea de a admite să fi uns cu smoală şi să fi plimbat prin piaţa publică. Despre nobilime şi mândrie militară n-are rost să vorbim. Astea au început să „moară” din 1946.
   Prietenii dvs au vrut să tragă măcar capul lui Adrian Năstase în grămada de ţepe promise de Băsescu. Lăsaţi-le acolo, ne vor folosi pentru jefuitorii portocalii!
   Sugeraţi că jefuitorii „iepocii Basescu” sunt epigonii guvernării Năstase. Puteţi să susţineţi această teză în cercul dvs de prieteni, nu aici! Noi nu savurăm Evenimentul Zilei, Pomânia Liberă, Adevărul şi alte ziare obediente faţă de putere. Noi punem în balanţă anii trăiţi sub guvernarea Năstase şi calvarul „iepocii Băsescu”!

 4. Nu am sa vorbesc in franceza nu pentru ca nu cunosc aceasta limba ci din mare iubire fata de tara mea, de compatriotii mei. Nu stiu daca sau cat de vinovat este Nastase, dar este cert ca acest proces a fost unul politic, de rafuiala idioata cu un adversar puternic. As vrea sa putem sa il dam jos pe bisnitarul care ne-a facut de ras, nu odata, in fata europei, care ne-a calcat pe ceafa pe noi toti romanii de rand. Sa nu iute si el si acolitii sai ca noi romanii suntem rabdatori dar si cand ne infuriem cei ce ne calca pe grumaz sfarsesc precum Ceausescu …

  1. @Corcodel , Ceausescu n-a sfarsit otravit …cu plumb, deoarece ” romanii” n-au mai rabdat ! Asa s-a dorit atunci, si te rog sa ma crezi…daca eu aveam mitraliera …atunci la unitatea aceea militara , din Targoviste n-asi fi ezitat nici o secunda sa-l „tratez” cu toate cele 30 de gloante din incarcator . Insa despre ” rabdarea romanilor” ce se infurie cand sant calcati pe grumaz…las-o balta onorate domn . Traian Basescu si acolitii sai fac ce fac , de mai bine de sapte ani si…atunci cand s-au adunat cateva sute de oameni in Piata Universitatii , tocmai pentru a protesta , impotriva celor ce-i ” calca pe grumaz ”,atunci au fost …. foarte multi !Am mai intrebat pe acest blog : oare romanii , maghiarii { si alte ” nationalitati ”} din alte zone ale tarii au fost de acord cu regimul Basescu, oare cei din alte zone ale tarii au dus-o mai bine ? Oare nu toti au suferit de pe urma inchiderii spitalelor sub ” mandatul” lui Csece Atilla ? Oare n-a fost devalizata si munca de o viata , si banii lor, de catre mintile ” luminate” ale acestui regim tradator ? Cu toate acestea …in pietele din diferite orase ale tarii…au iesit sa protesteze cel mult 100.000 de oameni …in total {!!!} si asta inseamna ca sint foarte partinitor in calcule . Oare Romania nu are decat …100.000 de …nemultumiti…ceilalti 18-19 milioane …aia traiesc in rai ? Asa incat, chestia cu ” romanii ce se infurie cand sant calcati pe grumaz”…da bine , tastata pe bloguri insa, se dovedeste a fi …doar apa chioara , cu ajutorul careia continuam sa ne imbatam…” asa cum cersetorii isi cresc …paducheria ” .

 5. Cam dur in final comentariul de mai sus si nu se merita termeni de comparatie cu Ceausescu…regimul acela a fost cu bune si cu rele , in care unii ne-am nascut , am invatat si am trait, multi am avut o copilarie lipsita de griji, dece sa nu fim obiectivi.. . nu are sens sa ne mai preocupe acel trecut, a fost destul de analizat, sa privim spre viitor , asa cum si domnul Nastase a facut. Domnia sa a dorit si doreste un viitor bun pentru Romania(aceste lucruri le-am vazut din expunerile dumnelui), iar noi trebuie sa-l respectam pe domnul Nastase, deoarece este un om inteligent, invatat, a dus faima tarii, are un statut onorabil, o familie frumoasa, o gandire pur romaneasca, este si patriot, vorbeste frumos, academic, are o tinuta de adevarat intelectual..deci, sa-l pastram. Intelectualilor din Romania ii revine rolul acesta de a evidentia oameni actuali, de valoare, ca e lumea plina de neciopliti.

    1. Dora
     stiu, sunt persoane ce nu vad asemanarile decat atunci cad e vorba de identic – si ca sa nu vorbesc de funie aiurea n-am sa spun plagiat – si persoane care vad asemanari si acolo unde nu exista. Poate eu sunt din cei din urma. Totusi, parca era vocea de la balcon care clama agramat „Intelectualilior … ii revine…” bla – bla, bla – bla… Caror intelectuali „ii revine”? Astora, carora li s-a hranit intelectul cu zeama de secera si ciocanul din biberonul cu tetina rosie?. Astora, care isi aduna tot intelectul in varful buzelor stiind ca numai pupand un bas vor avea un portofel in buzunar si – cel mai important – in portofel un card subtirel dar care reprezinta un cont gras? Astora, care, printr-o logica ce ocoleste demnitatea, fac meserie (probabil foarte bine platita de japitele penale) din linsu-n bas si dupa ce se sterg sumar si neglijent la bot isi pun papion avand grija ca undeva, la vedere sa fie afisata o legenda cu „papion = intelectual”?
     Iarta-ma Dora. Sper ca alegerile din toamna sa ma destreseze cat de cat fiindca destresat cat sa mai desenez, sa cant si sa scriu poezie n-am sa mai fiu decat dupa atarnare (in streang, asta as vrea sa insemne – pentru japita penala – suspendare!

     S-auzim numai de bine!

    2. @incognito
     cred ca suntem mult prea suspiciosi … ma uit la mine … verific de 10 ori inainte sa dau accept unei cerere de prietenie pe facebook

   1. @Incognito – Eliminarea opoziției, defăimarea, arestarea, tortura, au făcut parte din strategia comuniștilor atunci când au preluat puterea în România. De partea cui ești?

    1. Eu stiu foarte bine impotriva cui sunt eu. Ma tem ca tu nu prea stii bine de partea cui esti tu, Vad ca tu ai mare bucurie vazand incercarile Eliei (ce nu pare sa-ti dai seama ca sunt zadarnice) de a-l resuscita pe ceausescu. OK! Sa mergem inainte! Tot Inainte! Ca pionierii… Cu cine? Cu UTC-istii cu papion! Vezi ca acolo, in turnul lor de fildes, locatarii de care pomenesti au montata o arma cu luneta si o mitraliera. Cum sa-i lasi in banii lor? Cand e vorba de tinte ca Nastase, ca Ponta sau ca Antonescu se trage foc cu foc, cu arma cu luneta. Cand e vorba de Piata Universitatii sau oricare Piata a Libertatii, scot mitraliera. Turnul asta nu trebuie lasat in pace. Turnului asta ar trebui sa-i punem un brau de dinamita chiar la baza si – evident – sa impingem maneta detonatorului ca si cun de gestul asta ar depinde (si sunt convins ca chiar depinde) viata noastra.
     …Dar, ca sa poti face asta e nevoie de foarte multa ura. Ei ne urasc deja. Au dovedit-o. Astept cand mintea va trada prostia (deja a-nceput s-o faca) si cand tampenia nu va mai face posibila ridicarea slugarniciei si/sau hotiei cu papioane la rang de elita intelectuala.

     Cam atat!
     S-auzim numai de bine!

    2. Cred că pe mine m-a apostrofat că mă bucur de resuscitarea lui Ceaușescu, o răstălmăcire din comentul lui Eli. N-a înțeles de partea cui sunt – o spun acum și răspicat, de partea democrației, a bunului simț, a spiritului civic inteligent și educat, de partea țăranului care trage în continuare indiferent de analizele celor cu papion din turnul de fildeș, de partea tineretului studios, muncitor … să merg mai departe?

    3. @Theo – vai de mine, le-am încurcat. Scuze tuturor. Îmi pun cenușă în cap, un sac de cartofi, mă retrag la colț pînă trece furtuna.

     Vorbim mai târziu.

  1. Eli – ți-am citit comentariul cu bucurie. Așa gândesc și eu, referitor la trecut. Mama mea, are 85 (a trecut prin război și prin anii aceia mizerabili de după război când a pierdut tot) zice la fel – ce rost are să pritocim trecutul? E bine să înțelegem ce s-a petrecut, să învățăm să nu mai repetăm greșelile trecutului. Există o pletoră de specialiști în de-ale comunismului (dl. Tismăneanu are 3 pagini dedicate persoanei sale în Wikipedia datorită studiilor lui anti-comunism), să-l lăsăm pe el și pe ceilalși specialiști să pritocească datele comunismului, acolo, în turnurile lor de fildeș, în bunăstarea lor materială, apărați de atingerea vulgului care n-are ce mânca, n-are acces la medicamente,la locuri în spitale, fără joburi.

   1. fara trecut nu ai viitor .in loc de istorie povesti nemuritoare? de ce nu ma ajuta nimeni sa ma mindresc ca sunt roman?de ce tre sa spun copilului INVATA GERMANA. SAU INVATA SA FURI. tic tac tic tac……

  2. @Eli ” Ti-am citit comentariul cu bucurie „, vorba lui …Doinamanea . Ce pot spune…pai in afara de faptul ca nu exista gandire ” pur romaneasca ” este necesar sa-ti readuc aminte ca ” vorbele frumoase …academice ” au fost cele ce i-au pacalit pe prostii de romani, facandu-i sa delege conducerea tarii unor oameni ce au pus-o pe butuci ?! Dumneata probabil ca apartii acelor ” intelectuali ” carora le ” revine rolul de a evidentia oameni actuali , de valoare , ca e plina lumea de neciopliti ” .Am mai intrebat mai nu stiu cand : ce s-ar face „intelctualii” daca ar ramane printr-o minune , singuri pe acest pamant ? In fata cui ar mai putea sa-si etaleze ” intelectul’,’ daca …. ” necioplitii ” , n-ar mai exista ? Faci exact precum …Chiriachita ce prefera sa asculte liturghia la radio pentru a nu se amesteca cu..”.mahalagioaicele” scapand din vedere faptul ca ea insasi…..

  1. ”Ce se înţelege printre rânduri este că Adrian Năstase a fost condamnat pentru a satisface nevoile Maicii Europe, prin intermediul călăilor locali. Sursele diplomatice au fost sunt sigur madame Macovei.”

   Da.
   Am adus aici link la un articol apărut în Wall Street ro.
   http://www.wall-street.ro/articol/Social/133541/verheugen-l-am-avertizat-pe-nastase-ca-va-avea-probleme.html

   Reacțiile sunt cel puțin ciudate, dacă nu urâte. Acești indivizi nu vor să iasă din clica lor, oricum dl. Năstase este la pământ, pentru ce să-și strice ei relațiile? Invidia, de asemenea, ca și aroganța sunt factori importanți în a decide de partec cui te apleci. Vedeți și reacția a cel puțin două publicații occidentale la acuzație de plagiat adusă premierului Ponta. Nu uitați campania plină de otravă făcută de procurorul Macovei – din păcate semințele sădite au dat roade. Sper că roadele să devină buruieni și să dispară.

 6. @

  All

  Pe blogul Roxanei Iordache a fost postat un text teribil despre Adrian Nastase. Textul este semnat “Districtul Transilvania”.
  In mod curent, nu creditez relatarile anti- masonice.
  Dat fiind actualul context, insa, consider ca nu trebuie ignorat nici un element care apare.

  Reproduc textul (copy/paste):

  Districtul Transilvania spune:
  duminică 24 iunie 2012 la 8:46:47 pm

  ADRIAN NASTASE; VICTIMA UNEI TENTAIVE DE ASASINAT RITUALIC,
  PENTRU A SE FI OPUS EFICIENT INTERESELOR ANTIROMANESTI ALE MASONICULUI “DISTRICT TRANSILVANIA” (conex, Republica de la Cluj)

  Adrian Nastase poarta semnele unui asasinat ritualic masonic ratat.

  Adrian Nastase NU ESTE MASON- este Cavaler de Malta.
  Dar, a sustinut activ “reaprinderea luminilor masoneriei” romane la inceputurile anilor 1990. Mai exact, datorita lui exista Marea Loja Unita a Romaniei- loja regulara.
  Este firesc sa aiba o recunoastere onorifica si o influenta legata de aceasta.
  Influenta opiniilor lui avea sa-i atraga razbunarea unei “factiuni masonice” antiromanesti.

  Impotriva lui Adrian Nastase a fost inscenat un proces, in mod ostentativ fals si nedrept- pronuntandu-se ostentativ o sentinta nedreapta, privativa de libertate (doi ani); acest lucru este evident, caci instanta de fond a precizat clar ca nu exista probe impotriva lui Adrian Nastase si nu s-a inregistrat vreun prejudiciu.
  Mesajul dorit a fi transmis este clar: “temeti-va, caci asa vor pati toti cei care vor intra in conflict cu noi si ni se va opune”. Adrian Nastase nu s-a temut de nimic si de nimeni!

  Motivul real al acestui sacrificiu ritualic (pe toate planurile) este multiplu: opozitia eficienta lui lui Adrian Nastase fata de masonicul District Transilvania (aflat in directa relatie cu ceea ce curent se numeste “Republica de la Cluj”) care dorea faramitarea Romaniei; opozitia sa eficienta, in perioada in care a fost premier, impotriva “baietilor destepti” (de exemplu, Bogdan Buzaianu- Energy Holding) reprezentati ai masoneriei; opozitia sa eficienta- soldata cu procese – impotriva unor alti masoni care au incercat sa prejudicieze interesele Romaniei (de exemplju, Ovidiu Tender- protejat, politic, la nivel inalt, de Ioan Talpes). Exemplele pot continua.

  Cunoscator ale culiselor puterii pe toate planurile, in decembrie 2000, cand a devenit prim minisru, Adrian Nastase a acceptat un fel de “pace masonica”- motiv pentru care in guvernul sau au detinut portofolii membri ai “Republicii de la Cluj”- direct legata de Districtul Transilvania. Unul dintre acestia este Ioan Rus- fost si actual minsitru de Interne.
  Adrian Nastase a fost, totdeauna, adeptul declarat al ideii “adversarii (si dusmanii) trebuie tinuti aproape”. De asemenea, a fost mereu adeptul ideii ca oamenii pot fi schimbati pozitiv, daca te afli in permanent contact cu ei. In acest caz, din pacate, s-a inselat.

  Atacul impotriva lui Adrian Nastase a inceput odata cu alegerile prezidentiale din 2004.
  Adrian Nastase a castigat alegerile, Victoria fiind cedata- cu sprijinul direct al PSD (al masonilor legati de interesele carora li se opusese Adrian Nastase) contracandidatului sau, Traian Basescu, care cazuse de acord cu sprijnirea acelor interese.
  In afara de realizarea acestor interese, un alt scop clar a fost “sacrificarea” lui Adrian Nastase: scoaterea din viata politica si inlaturarea lui din planul public decizional.

  Intrucat acest lucru nu s-a reusit (Adrian Nastase revenind, spectaculos, in zona decizionala, in pofida atacurilor, in 2007) i-a fost inscenat un proces evident contrafacut, cu scopul de a-l degrada si umili total, uman (“plimbarea” lui in zeghe, cu catuse la maini, ca spactacol public) si, apoi, uciderea lui ritualica (dupa umilirea lui maximala, intre zidurile inchisorii) in interiorul penitenciarului.

  Este o razbunare masonica pentru cineva care NU este mason, a sprijinit reaprinderea luminilor masoneriei- dar s-a opus eficient intereselor negre, anti-romanesti ale unor masoni, dejucandu-le.

  Putina istorie masonica recenta:
  Districtul Transilvania- “Republica de la Cluj”- interese antiromanesti, scindarea Romaniei

  Grupul supranumit „Districtul Transilvania” l-a avut in frunte initial pe masonul Andre Szakvary In 1994, el a devenit membru al Supremului Consiliu pentru Romania condus de Dan Amedeo Lazarescu. Fusese recomandat de Henri Baranger, Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 pentru Franta.
  Dan Amedeo Lazarescu a declarat in repetate randuri ca „este vorba despre o manevra oculta a Supremului Consiliu pentru Franta” si ca „Henri Baranger se amesteca in treburile interne ale Romaniei. Aceste ingerinte s-au exercitat in stabilirea componentei si a conducerii delegatiilor Supremului Consiliu pentru Romania la reuniunile internationale la care am participat, culminand cu impunerea lui Andre Szakvary in locul meu.” Ceea ce atrage atentia in aceasta afirmatie este tocmai faptul ca problemele masoneriei sunt confundate cu treburile interne ale Romaniei, in contextul in care masonii au afirmat mereu ca ei nu se amesteca in politica.

  „Districtului Transilvania” a avut ca scop initial scindarea Lojei Nationala- urmand ca scindarea sa apara, ca reflex, la nivel administrativ si territorial, prin actiunea unor reprezentanti ai institutiilor statului. Cnform planului, Transilvania trebuia rapid separata de restul Romaniei.

  Dan Amedeo Lazarescu- senator PNL in 1994- a dezvaluit actiunile lui Andre Szakvary, ale Districtului Transilvania, intr-o sedinta a Parlamentului Romaniei (citez):
  „Ceea ce se intampla de catva timp in miscarea masonica romaneasca, si s-a intamplat si sambata la Cluj-Napoca, este o imensa porcarie. Cativa parveniti cu pretentii de reprezentanti ai masoneriei creeaza un periculos curent cu caracter antinational”.
  Costel Iancu, Supremul Comandor al MLNR a fost audiat, legat de acest subiect”, de Comisia parlamentara pentru control a SIE. In cadrul audierii a afirmat ca, intr-o intalnire desfasurata la Bruxelles, „reprezentantii masoneriei europene au spus clar ca trebuie sa se produca o impartire a Romaniei in regiuni autonome”, Transilvania fiind una dintre ele.

  Revenind la Adrian Nastase:
  Ceea ce s-a petrecut in 20 iunie 2012 a fost expresia unei razbunari masonice.

  A fost condamant definitiv, la o pedeapsa privativa de libertate, intr-un dosar OSTENTATIV contrafacut (si cu nume simbolic “Trofeul calitatii”!- Adrian Nastase spunea “eu sunt trofeul din dosarul “Trofeul calitatii”). Adrian Nastase a fost condamnat cu cinism, in incheierea instantei (de fond) existand mentionat explicit ca NU exista dovezi impotriva lui si ca nu exista prejudiciu.

  Alegerea datei nu a fost intamplatoare- anul acesta, Solstitiul de vara s-a inregistrat in noaptea 20/21 iunie, in jurul orei 1,00 a.m.
  Ziua de nastere a lui Adrian Nastase este 22 iunie (cand, de obicei, este Solstitul).

  In 20 iunie, jurul orei 22,30, la domiciul lui Adrian Nastase a sosit un “tandem” de politisti (instruiti sa imobilizeze- cel care, zice-se, l-ar fi salvat de la moarte, anihilase varfuri ale clanului Camataru, ale clanului Gemenilor; individul actiona violent fara clipire).
  Acesti politisti in civil trebuiau sa-l aduca la penitenciar pe Adrian Nastase care, la “implinirea Solstitiului”, trebuia supus unor sinister actiuni umilitoare si dure.
  Apoi, urma sa fie asasinat ritualic (cu o “mana necunoscuta”, desigur) in penitenciar.

  “Reprezentantul” Republicii de la Cuj (corelata cu Districtul Transilvania) – actual ministru de Interne- i-a telefonat lui Adrian Nastase in jurul orei 22,00, in 20 iunie, aparent (subliniez, aparent) pentru a “se pune de acord” asupra modalitatii in care Adrian Nastase urma sa fie luat de la domiciliu si dus la penitenciar.
  Pentru a se “acoperi”, Ioan Rus i-a telefonat, anterior, mult mai tanarului, mai neexperimentatului politic si mai putin cunoscator al unor astfel de culise, Victor Ponta, pe care l-a facut sa creada ca actioneaza astfel (discutans cu Adrian Nastase) din umanitarism.

  In discutia telefonica dintre Ioan Rus si Adrian Nastase apare- analizat in aceasta cheie- mesajul ca Adrian Nastase stia ce i se pregateste si ca nu va accepta situatia.
  Cei care il cunosc pe Adrian Nastase stiu foarte bine ca acele cuvinte ale lui nu ascund defel ideea ferma a sinuciderii- dar ca Adrian Nastase, care lupta pana in ultima secunda, isi vinde scump demnitatea si ca- desigur- daca nu o poate salva, prefera, ca orice Cavaler, moartea, pe care si-o da singur si demn, barbateste.

  Acelasi reprezentant al “Republicii de la Cluj” (corelata cu Districtul Transilvania) i-a telefonat si lui Traian Basescu pentru a-l pune la curent “cu situatia”. Nu se stie cu “ce situatie”- cert este ca nu l-a mai tinut la curent, dupa producerea tragicelor evenimente, dovada fiind faptul ca Traian Basescu a trebuit sa telefoneze la serviciul ambulanta pentru a afla stiri despre starea lui Adrian Nastase.

  Ioan Rus a “trimis” la locuinta lui Adrian Nastase si o ambulanta- dar, in urma invenstigatiilor, medicii au afirmat ca nu stiau de ce s-au deplasat acolo (fusesera instiintati ca ar putea fi nevoie sa i se acorde ajutor unui barbat de peste 60 de ani) si ca, atunci cand au fost chemati sa intervina, li s-a spus ca “lesinase” un barbat de peste 60 de ani. Or, realitatea constatata avea sa fie cu totul alta!
  Acest lucru demonstreaza ca “scenaristii masoni” avusesera in vedere, pentru maxima siguranta, “asomarea” lui Adrian Nastase de catre (cel putin unul dintre) politistii instruiti pentru reactii dure (sub pretextul ca ar fi incercat sa se opuna), urcarea lui in ambulanta si transportarea la penitenciar pentru “procedurile ritualice la orele si datele stabilite”.

  FILMUL EVENIMENTELOR
  Adrian Nastase avea sa le dejoace planurile.
  In mod evident, nu se asteptase ca “echipa mortii” sa soseasca atat de repede.
  Politistii au fost lasati sa patrunda in casa, iar asa-zisul lui “salvator” (in realitate un calau- iar evenimentele au demonstrat ca este unul dintre cei instruiti sa infaptuiasaca asasinatele masonice, conform ritualurilor) i-a pus urgent catusele la maini lui Adrian Nastase.

  Adrian Nastase a jucat, inteligent, o carte mare: a stat linistit (de aceea nu a fost lovit si nu a lesinat pentru a fi urmat planul aducerii lui la ambulanta in stare de inconstienta).
  A afirmat ca doreste sa-si ia carti din biblioteca si, incatusat, a mers in birou insotit de asa-zidul “salvator”.
  Adrian Nastase a scos un revolver, l-a apucat cu dreapta (este dreptaci) si l-a dus la tampla. Politistul l-a atacat- revolverul a cazut din mana lui Adrian Nastase (incatusat)..

  Politistul a scos un pistol cu amortizor (motiv pentru care impuscatura nu s-a auzit de afara) si a tras asupra lui Adrian Nastase care (cei care il cunosc stiu) este agil si se misca repede. Primul glonte nu l-a nimerit (s-a infipt in tocul usii). Al doilea glonte l-a nimerit pe Adrian Nastase doar sub clavicula dreapta, glontele iesind prin deltoid.

  Apoi, politistul a luat un stilet si, pornind de sub urechea stanga catre dreapta, respectand ritualul masonic (parafrazez) “i-a taiat gatul de la o ureche la alta”, pe dinauntru.

  Cine analizeaza cu atentie una dintre fotografiile extrem de clare ale lui Adrian Nastase, aflat pe targa (fotografiat din stanga) vede clar, foarte clar, deasupra fularului, o mare si adanca taietura de stilet!
  Este clar ca Adrian Nastase – cu catuse la maini- nu a stat “linitit”, desi fusese imobilizat.
  Este motivul pentru care calaul asa-zis politist are o rana la mana- si este motivul pentru care nu a reusit sa il ucida, stiletul trecand, miraculus, la doi milimetri de carotida si neatingand zone vitale.
  Aici, fara indoiala, mana criminalului a fost “miscata” de Mana lui Dumnezeu!

  Motivul pentru care Monica Macovei cere cu insistenta demisia ministrului de Interne Ioan Rus (s-a intrebat cineva de unde are acea siguranta care pare a fi “un drept”?) este faptul ca a fost ratata operatiunea preconizata, de umilire, degradare umana si, apoi, ucidere ritualica a lui Adrian Nastase in penitenciar- cu respectarea simbolisticii oreleor si datelor, pentru a transmite mesajul infricosator la distanta.

  P.S.
  In aceasta cheie- a atacului masonicului District Transilvania (avand reflex “civil” in Republica de la Cluj”) trebuie citita postarea lui Adrian Nastase din 27 mai- dar si cea mai veche (editorial in Jurnalul national) “Cata vreme mai e cineva in tribune”.

  1. @Aya
   Este prea greu pentru mine Aya … mult prea greu
   Nu stiu aproape nimic despre masonerie … deci exista “factiuni masonice” antiromanesti 😦 .. asta nu ma mira

  2. Dar oare această Roxana Iordache de unde are aceste informații care, presupun, ar trebui să fie secrete? Sursele? Citesc și eu cu uimire căci, la fel ca și Theo, nu prea am informații despre masoni, loji masonice și în general nu prea cred în conspirații. Dar voi face și eu copy-paste la Documents sa citesc cu mai multă atenție, aici literele sunt prea mici pentru vederea mea slabă. Nu mă miră însă că AN este Cavaler de Malta. Ceva îmi spune că acest personaj este … special. Prea special pentru a supraviețui aici, prea special pentru a nu stârni o ură și invidie instinctivă, aproape atavică, ceva primitiv. Nu-l idolatrizez, departe de mine așa ceva, dar l-am cunoscut mai mult prin scrierile lui, este imposibil să nu înțelegi spiritul profund al acestui om, să nu apreciezi cercetătorul, scriitorul, omul erudit. Iar chestia asta cu ”District Transilvania” … hm, nu știu dar fac eu săpături. Oricum îi mulțumesc lui AYA pentru acest material.

   1. Roxana Iordache n-a postat asa ceva pe blogul ei. A fost doar un comentariu la o postare de a ei de pe blog.

    Mai bine am lua aminte la cine a persecutat violent masoneria de-alungul anilor: generatii de dictatori, de opresori, nazistii!! Cititi mai multe aici:
    http://www.masonicforum.ro/?cmd=displaystory&story_id=473&format=html
    Un articol foarte interesant! Si mai e interesant un lucru: astfel de articole, ca cel de mai sus, am impresia ca nu sunt citite decat de foarte putini. In schimb comentarii, ca cel aparut la postarea de pe blog a Roxanei Iordache, sunt citite de foarte multi si fac „deliciul” multora, in goana dupa senzational. Rus a spus foarte clar ca Parchetul va cerceta circumstantele in care a avut loc tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, adica ce si cum. Insa exista, dupa cum se poate constata, oameni care vor sa discrediteze, sa compromita masoneria – cum ca pune la cale omoruri odioase. Si atunci acesti oameni nu intra, oare, in categoria celor care vor sa persecute masoneria, in categoria celor pe care i-am enumerat mai sus? Sau oameni care vor sa faca tot felul de diversiuni, cu comentarii ca cel de pe blogul Roxanei… Sau poate ca vor sa fie originali, mai stii?
    Natura controversata a omului…

    1. @Motanul Incaltat
     Eu nu am gasit nici comentariu … probabil l-a sters
     iti spun sincer nu stiu cam nimic despre masonerie … am o gramada de carti despre sibiect dar nu am apucat sa citesc

    2. @Motanul Incaltat Mugur Isarescu nu-i si el …. mason ? Te astepti la ceva atacuri asupra masoneriei din Romania cu tot scenariul de rigoare , urmand ” modelul ” Adrian Nastase ?

   2. Theodora
    Ai scapat de Robert Horvath si acum ai dat de Aya , eu cred ca-i neprihanita acum , o fi fost prihanita in tinerete, viseaza Republici la Cluj si nu vede ca cel ce lupta pentru dezmembrarea statului ROMAN este Tartorul de la Cotroceni.
    Nu ma mai mir ca dragalasul nostru Marian are ceva cu nordistii si in special cu Ioan Rus daca citeste astfel de postari.
    Sa fii iubita…
    Cu stima Emil

    @ Aya
    La Cluj nu este nici o Republica , exista in schimb ” Varza a la Cluj ” . Am mai constatat ca iti place sa faci copy-paste din postarile lu’ R.H. si sa le postezi ca fiind ale tale, vezi ca poti fi acuzata de plagiat.
    Sanatate sa-ti dea Bunul Dumnezeu !

    P.S. Acest articol poate sa fi plecat de la Cotroceni , ca tot suntem „bolnavi” de scenarita si vorba domnului @ ALM astia se conduc dupa lozinca „Compromite si Ucide” .

    1. @Emil Vulcanescu
     Este posibil ca articolul sa fie plecat de la Cotroceni … in felul asta vinovat nu mai este Basescu ci „masoneriea rea”
     Aya este un om care a lucrat cu AN multi ani si care nu l-a parasit ca altii … pentru asta tot respectul meu
     Este unul dintre putinii oameni care a ramas alaturi de el si care l-a ajutat, in domeniul in care se pricepe, in perioada asta de 8 ani de teroare.

    2. @Emil Vulcanescu …Onorabile…ce dracu’…nu mai sti de gluma ?! Eu am ce am ,cu anumiti ” nordisti”, nu cu toti cei ce locuiesc la Nord de …. Bucuresti . Cat despre Ioan Rus { ca lspre el bateai „saua ” } raman la parerea mea …chiar daca te voi supara : dumneata , eu , Teodora Marinescu sau…oricine dintre ”vizitatorii” blogului ei, puteau face ceea ce a facut Rus , si anume sa-si avertizeze prietenul asupra unor ”probleme” . ORICARE OM DIN TARA ASTA ….NU SI IOAN RUS, MINISTRUL DE INTERNE !!! Pentru ce sa-mi porti pica , ca vorbesc din ce gandesc eu , cu mintea proprie si personala, si nu …din ce gandesc altii ce sant considerati …mai destepti decat mine sau decat toti ?! Tucu-te onorabile …nordist !

  3. @Aya Robert Horthvart { regizor si …ziarist din NY } s-ar putea sa fie mort de invidie la ora asta ! I-a fost luata painea de la gura . Eu care am fost si sunt inca sceptic cu privire la …sinuciderea, la tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase { ” cel mai bun prim ministru pe care l-a avut Romania de dupa ’90” …acum sunteti multumiti ?} de data asta …chiar nu pot inghitii galusca ! De fapt am cautat la Roxana Iordache si…sincer n-am gasit „postarea ” despre care faci vorbire .

   1. Marian Onorabile !
    Sa stii ca stiu de gluma !
    A fost gluma si cand l-ai bagat pe Ioan Rus in p**** masii ?
    Te-am intrebat intr-un comentariu daca n-ar fi bine sa-l dam si pe Andrei Marga afara din guvern ca-i nordist si pe deasupra ii mai sta si lu’ Satanail Cotrocensis in gat si nu mi-ai raspuns, nu-i bai .
    Tucu-te stimabile !

   2. @Emil Vulcanescu onorabile …Andrei Marga constitue o exceptie printre …nordisti .Daca n-am raspuns intrebarii dumitale, a fost doar pentru ca….n-am fost atent atunci sa citesc comentariu dumitale fapt , pentru care-m cer scuze .Nu , n-a fost o ” gluma” atunci cand l-am bagat pe Ioan Rus in aia a ma-sii ! Asta cred eu , asta simt eu fata de toti cei ce se considera mai presus decat altii . fata de toti acei ce dobandind o anume pozitie sociala , isi pot permite ORICE fiind in mod evident deasupra TUTUROR LEGILOR OBLIGATORII PENTRU NOI …CEILALTI …MURITORII DE RAND ! ! Am mai spus-o : m-am saturat ca societatea sa fie impartita in doua categorii ,PULIME SI….PROSTIME !Prostime ..in sensul ca asculta de legi , de obligatii cetatenesti { care inplica ascultarea si respectarea legilor …asta inseamna printre altele libertatea adusa de …democratie !}, prostime in sensul ca desii ei respecta legile …la cea mai mica gresala nu se ezita pedepsirea lor iar ei…respecta fara cranctire…legile si….PULIMEA ! Teo …te rog sa ma ierti pentru limbajul …foarte putin academic insa…vreau sa fiu bine inteles atat de Emil Vulcanescu { a carei amicitie , virtuala fireste, n-asi vrea s-o pierd } cat si de ceilalti vizitatori ai blogului dumitale : m-am saturat sa vad cum legea , ” justitia” si rigorile ei sint facute doar pentru …unii ! Sa am cu macar 20 de ani mai putin…asi iesii cu mitraliera in strada, asa insa…tastez pe bloguri . Emil Vulcanescu…respect onorate nordist !

    1. Marian
     Am locuit si eu in Bucuresti pe str. G-ral Brosteanu nr 22 mai bine de 5 ani , a fost o perioada frumoasa apoi mi-am schimbat domiciliul , nu m-as mai intoarce acolo pentru nimic, asa ca nu-ti fa probleme din punctul meu de vedere , stiu modul de gandire al miticilor si nu ma pot supara pe tine , vom ramane amici in continuare.
     Sa stii ca nu noi nordistii v-am facut „mitici” , cel ce v-a facut a fost Ion Luca Caragiale : ” Mitica este bucuresteanui par excellence ” .
     Tucu-te Stimabile !

    2. @Emil Vulcanescu onorabile , cand ma gandesc ca nici macar Caragiale nu era bucurestean par excellence ….. Satul Haimanale { actual I.L. Caragiale } nu este si asta la…Nord de Bucuresti ?!QED onorabile si ….tucu-te !

 7. Am uitat ceva – niște imbecili ignoranți au scris despre eșarfa ”scumpă” de la gâtul lui A. Năstase, când a fost ridicat în ambulanță. Oameni buni,fulare din acelea se găsesc pe toate tarabele la colțuri de stradă în NY, credeți-mă pe cuvânt, am și eu unul la fel, aceași culoare, bejulie, aceleași dungi. $5.

   1. hahaha! Nu se știe niciodată de unde sare pericolul, stă la pândă. . Am citit pe undeva – cică eșarfa/fularul e Burberry. Acum, tot ce-i posibil, dar imitații se găsesc pe toate drumurile. Eu cu onoare posed imitație. Cine a verificat eticheta ? Subiectul e prea frivol să-l mai dezbatem aici. Îl consider închis.

  1. Doina Manea { este vorba tot despre …aceeasi Doinamanea ?} :”imbecilii ignoranti ” ce au scris despre ”esarfa scumpa” de la gatul lui Adrian Nastase…isi exprimau pur si simplu nedumerirea asupra faptului ca un om inpuscat in gat…apare ” pe sticla” cu o esarfa si nu cu un mare pansament .Acei ”imbecili ignoranti”…asi exprimau nedumerirea ca Adrian Nastase ..ce tocmai era dus la ambulanta ,imediat dupa tentativa de sinucidere dejucata de „organul de politie „, nu avea …nici macar o amarata de …”punga” cu …apa distilata , nu avea nici macar o perfuzie amarata .Daca tot cunosti cei prin NY , ar fi cazul sa sti { ca si acolo se procedeaza …cam la fel} ca la o rana de genul aceleia pe care Adrian Nastase a suferit-o era …macar de bun simt , sa fi avut o…perfuzie amarata …un minim …necesar . Daca aia de pe ambulanta nu s-au gandit ca-i necesara si aceasta , atunci bine le-a facut Csece ca i-a disponibilizat pe capete cand a fost ministru !

   1. @Mariane – nu te mai lua de mine! Ok, glumesc. Ai dreptul sa-ti spui parerea, in llimitele decentei. Nu ti-am facut nimic.

    Chestia cu fularul e triviala, vreau sa inchei subiectul. Nu stii nici tu, si nici eu, ce-a fost acolo in casa fostului premier. Ce vedem e una, ce ni se spune e una, realitatea nu o stiu decat cei implicati direct. Personal, nu fac niciun comentariu ref ambulanta, intravenoase, transfuzii de sange, se trambitzeaza vrute si nevrute, fiecare crede ce vrea.

    Fiecare caz aici, la NY (de doua ori am fost dusa cu salvarea la spitalul de urgenta i 22 de ani) este diferit. M-au legat de targa, sau de patul din interiorul ambulantei, asta-i procedura standard, obligatorie, ptc o ambulanta trece prin trafic si orice se poate intampla.

    Perfuzia numai daca-i necesar. NU mi s-a facut perfuzie, numai doctorul de la urgenta a decis. Paramedicii (asa se numesc aici, paramedics) au training sa procedeze pe baza unor standarde, sunt foarte bine pregatiti, dar ei nu pot lua anumite decizii. Te referi la perfuzie de sange? In ambulanta? Se stie tipul de sange al lui Nastase ca sa riste cineva o perfuzie gresita? Numai spitalul poate decide.

    Sugerez sa lasam specualtiile de-o parte. Adevarul nu-l vom stii poate niciodata, indiferent ce vor scrie X sau Y, cu masoni fara masoni, si ce se va trambita pe canale de catre atotstiutorii, n-o sa ne plictisim, nu? Circul continua.

    Pax

    [p.s. m-ai cautat pe net? ce-ai gasit? sunt si pe feisbuk]

    1. Erata la propriul meu post @Marian: Transfuzie, nu perfuzie. Cunosc diferenta, dar m-am grabit cand am conceput comentariul. Da, doinamanea = Doina Manea. Depinde cum log in aici.

    2. @Doina Manea nu-i cazul sa va suparati stimata doamna …va asigur ca n-am dorit sa va deranjez mai mult decat am considerat ca este necesar…fireste in limitele decentei obligatorie chiar si atunci cand ” vorbim” pe …net, si mai ales cand folosim ca ” loc de intalnire ” blogul stimatei Teodora . N-am cautat pe net..{.n-am eu timp de asa ceva si nici nu ma da curioziatea afara din casa !} cat despre facebook…am mai spus-o…evit sa intru acolo deoarece { asa cum ma plangeam zilele trecute si la Teo } aia …injura mai repede decat pot eu tasta , si-n plus de asta …nu reusesc sa scap de …o multime de ” cereri de prietenie” pe care nu le-am solicitat si care in marea lor majoritate vin din partea unor femei . Pur si simplu am dat clik pe avatar sau pe nik si…astfel am ajuns la dumneavoastra . Teo va poate confirma ca …nu sunt un specialist in …cautarea pe net . La chestia cu perfuzia insa….Spuneti ca nu intotdeauna este obligatorie….La o rana inpuscata …in gat ? Asa o fi daca spuneti dumneavoastra . Respect deosebit si…fara resentimente ok ?!

    3. @Doina Manea …cu ce sant TOTAL de acord in postarea dumneavoastra catre mine este : CIRCUL CONTINUA !

    4. pax, pax, pax –

     @Marian – Mii de scuze pentru ca am folosit singularul. Reparam.

     Marian, motivul ptc am crezut ca m-ati cautat pe net este intrebarea dvs. daca sunt aceeasi persoana cu doinamanea – pe urma mi-am dat seama ca intrebarea dvs. a fost generata de faptul ca am intrat pe blogul Theodorei folosind doua cai, wordpress si facebook.
     Sunt convinsa ca sunteti un domn onorabil, nu-i voi cere referinte Theodorei. Intr-un blog politic mai apar scarmaneli, neintelegeri, divergente de opinii, mai sarim unii la beregata celorlalti … important este sa ne dam seama cand sarim gardul.

     Nu am nicio opinie asupra ranii fostului premier si nici a tratamentului ce trebuia sa i se aplice si nu i s-a aplicat, sau i s-a aplicat. Cinstit. Dar cred in cei doi-trei doctori care si ei sunt luati la scarmaneala acum, dosare vechi scoale la suprafata, aratari cu degetul (sau degete sau pumni scuturati) …

     In ce NU cred – in conspiratii nebuloase.

     Eu v-am spus ca perfuzia nu este obligatorie intr-o ambulanta, dar NU sunt medic, si gravitatea starii ranitului/bolnavului cere tratament adecvat. Ei de regula iti pun masca de oxigen daca constata ca esti pe punctul de a lesina, sau esti adus inconstient.

     Ambulanta a fost SMURD? Am vazut numai doua secvente inregistrate pe net, de la A3 – poate dvs. ati reusit sa vedeti mai mult la tv. Eu nu prind canalele romanesti. Mama ma mai informeaza si am incredere in discernamantul ei, are picioarele bine infipte pe pamant si capul pe umeri. Dar nimeni nu-i perfect, nici macar zeii.

     S-auzim de mai bine, ca de rele avem parte.

 8. @ Theodora
  Am uitat sa vă atrag atenţia că puteţi fi acuzată de plagiat şi că puteţi pierde titlul de blogger! J’accuse este titlul scrisorii deschise, adresată de către Émile Zola preşedintelui Franţei. N-aţi specificat acest lucru nici la subsol, nici la mansardă şi nici n-aţi ataşat vreo biblografie. Este o atitudine ruşinoasă, care vă împiedică să ocupaţi funcţii ministeriale …

  1. @ALM
   am pus ghilimele … stiam ca este titlul scrisorii deschise, adresata de către Émile Zola preşedintelui Franţei 😀
   Nu vreau sa fiu ministru 😀

  2. @ALM aveti dreptate stimate domn insa…din ianuarie 1898 si pana azi…s-or fi pierdut pe traseu drepturile de autor !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s