Ar trebui sa ii fie rusine Vivianei Reding? – Raul cel mai mare era pentru Viviane Reding si ceilalti din grupul ei demiterea lui Basescu Traian – Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii – Cum poate o majoritate parlamentara sa dea un puci prin organizarea unui referendum legal?

Viviane Reding - Nous avons pu dire “Halte-là” à cette sorte de putsch parlementaire

Ar trebui sa ii fie rusine Vivianei Reding?

Lovitură de stat (din franceză coup d’État) sau puci (din germană Putsch) se numește o răsturnare bruscă și neconstituțională a puterii legitime a unui stat, impusă (neparlamentar) prin surpriză de o minoritate, de obicei formată din ofițeri militari sau comandanți paramilitari, folosind forța. Se deosebește de revoluție prin aceea că la revoluție există o participare masivă a populației la procesul de schimbare.

Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.

Cum poate o majoritate parlamentara sa dea un puci prin organizarea unui referendum legal?

Pentru Viviane Reding si ceilalti din grupul ei raul cel mai mare era demiterea lui Basescu Traiandin functia de presedinte al Romaniei. 

Deci poporul roman nu mai poate hotari singur care sa fie presedintele Romaniei.

Poporul a decis, cu majoritate coplesitoare, demiterea lui Basescu Traian.

Totusi Basescu Traian nu a fost demis.

De la cine primeste poporul roman lectii de democratie???!!!

Cine hotaraste ca poporul roman, impotriva vointei a 7.4 milioane de romani care au votat DA la referendumul din 29 iulie 2012, sa ramana cu Basescu presedinte ne spune vicepresedintele Comisiei Europene si Comisar pentru Justiţie, drepturi fundamentale si cetatenie Vivianei Reding: „Comisia Europeană, Parlamentul European, state europene, dar şi FMI.

Nu trebuie sa uitam contributiile presedintelui  Comisiei Europene José Manuel Durão Barroso, membru PPE ca si Viviane Reding, premierului Ungariei Viktor Orban care a cerut cetatenilor romani de nationalitate maghiara sa nu voteze, cancelarului Germaniei Angela Merkel si a departamentului de stat al SUA prim emisarul Philip Gordon si a ambasadorului SUA la Bucuresti Mark Gitenstein.

Toti cei enumerati mai sus au pus umarul la mentinerea in functia de presedinte al Romaniei al inamicului public numarul 1 Basescu Traian.

“Menţinem o supraveghere atentă (a situaţiei din România) după lupta politică teribilă din iulie şi august. Am putut cere oprirea unui fel de puci parlamentar. Am putut evita răul cel mai mare graţie acţiunilor determinate a numeroşi actori, între care Comisia Europeană, Parlamentul European, state europene, dar şi FMI. Derivele cele mai grave au putut fi limitate datorită Mecanismului de control şi verificare (MCV) pe care l-am creat. Sperăm că toţi actorii politici de la Bucureşti vor putea depăşi disensiunile pentru a pregăti campania electorală din octombrie. Tinerele democraţii din Est trebuie să realizeze în scurt timp ceea ce vechile democraţii au îndeplinit în câteva decenii”, declară Viviane Reding, într-un interviu acordat cotidianului Le Monde.

“Vous êtes intervenue dans la récente crise constitutionnelle en Roumanie. Vous semble-t-elle apaisée après l’échec de la procédure de destitution du président Basescu?

Răspuns: Nous maintenons une surveillance étroite après la bataille terrible qui s’est déroulée en juillet et en août. Nous avons pu dire “Halte-là” à cette sorte de putsch parlementaire. Nous avons évité le pire grâce à une action déterminée de nombreux acteurs, dont la Commission, le Parlement et les Etats européens, mais aussi le Fonds monétaire international. Les dérives les plus graves ont aussi pu être endiguées grâce au mécanisme de vérification et de contrôle que nous avons mis en place. Nous espérons que tous les acteurs politiques pourront surmonter leurs divisions et préparer les échéances électorales d’octobre. Les jeunes démocraties de l’est doivent réaliser en peu de temps ce que nos vieux pays ont accompli sur des décennies.”

ARTICOLUL 61 din Constitutia Romaniei
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

Publicitate

19 gânduri despre „Ar trebui sa ii fie rusine Vivianei Reding? – Raul cel mai mare era pentru Viviane Reding si ceilalti din grupul ei demiterea lui Basescu Traian – Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii – Cum poate o majoritate parlamentara sa dea un puci prin organizarea unui referendum legal?

 1. Toti cei care sint la putere sau au fost in guvern vor da seama dezastrului creat poporului roman.Aceste gunoie toxice care au creat legi mafiote ca sa fie protejati pentru furturile facute si distrugerea economiei nationale au intales caci vor fi acuzati si tradusi in justitie.Este normal pentru aceste reziduri toxice sa faca tot ce este posibil sa stea la putere pina in ultima zi, deoarece au intales caci vor fi prin tribunale acuzati de inalta tradare si furt colectiv, averei nationale.Aceste acuzati vor dura ani de zile si vor fi umiliti, tradusi justitei ca niste membri mafioti.Nimeni din acesti fosti mirlani ajunsi,bogati prin furt, mari demnitari a unui stat distrus voluntar, nu vor acepta sa fie trdusi justitiei, ulterior sa-si piarda averea furata si sa fie condamnati pentru asociatie mafiota, cu multi ani de puscarie pe capurile lor.Acest context de judecata trebuie creat prin demascarea celor care au fost implicati ca sa intaleaga caci zilele de boierie sau terminat si vor fi si zile de judecata pentru tote hotiile facute.

  1. Multumesc Yogoshima!Cred ca ati exprimat ceea ce am vazut si ceea ce gindesc si eu.Aceasta femeie,parca Gilda,din filmul „Planeta maimutelor” a pus umarul la restauratia prin forta a mafiotului Traian Basescu,legat la lantul redegistei Merkel,
   ambasadorului SUA Gittenstein,premierului ungar Viktor Orban… Este vorba deci si de tradare si de complicitate la jaful national romanesc,fara razboi,unic in istoria lumii!

 2. ”. Derivele cele mai grave au putut fi limitate datorită Mecanismului de control şi verificare (MCV) pe care l-am creat”

  Care-s alea, mecanismele de control și verificare? Cine le-a creat, ea sau UE? Am mai întrebat o dată pe fb, ce noi suntem fermă de purcei? Puci parlamentar? Femeia asta nu-i zdravănă sau este îndoctrinată. Ce-ai ala puci parlamentar? Folosește sloganuri afumate (că tot veni vorba de purcei) să arunce praf.

  1. @Dorian65
   Soluție concretă: demisia celui care întreține atmosfera de ură de vreo 8 ani de zile.
   Sloganul cu cresc prețurile este găselnița pdl-istă, de parcă prețurile cresc sau nu în funcție de comentariile noastre de aici!

 3. Cred ca s-ar cuveni ca numeroasa birocratie brusseleza (ineficienta si mare consumatoare de resurse in timp ce europenii traiesc pe datorie) sa dispara; altfel popoarele din vestul continentului ar putea avea parte timp de vreo doua decenii de niste regimuri autoritare de stanga(lucru pe care il cam cauta cu lumanarea inca de la ’68!), ceea ce in fond le va ajuta sa inteleaga prin ce au trecut statele din est timp de vreo patru decenii inainte de ’89.

 4. Daca intr-o zi UE va cadea, cred ca va pleca din Romania. Dupa felul cum sau comportat cei din UE cu Romania in ultimul timp arata cat de democrati sunt. Daca va mai continua asa sigur se va ajunge in cativa ani la Revolutie la nivel European.

 5. Vivianei Reding i-au trebuit decenii să înțeleagă democrația și tot n-a înțeles-o. Nu doar timpul contează, ci și ce ai în scăfîrlie. La ea în scăfîrlie este doar mentalitatea de stăpîn care poate da ordine la slugi.
  România este încă un stat suveran, chiar dacă Băsescu vrea să renunțe la acest atribut! Poporul trebuie să decidă, iar dacă democratic nu se poate…!!!

   1. @Theodora
    Conform Constituției, încă suntem. În realitate, văd și eu că nu. Dar eu mai cred în puterea poporului și a popoarelor.

 6. Theodora!Te rog schimba sigla:Poporul(nu patria) este norodul,nu tagma jefuitorilor!Asa imi amintesc eu vorbele lui Tudor Vladimirescu…
  In privinta suveranitatii,tocmai am redemonstrat si la referendumul din 29 iulie,dar lantul mafiot,caracatita basista creata cu migala,n-a fost inca taiat.Va mai dura putin,putin,foarte putin.Parlamentul este in posesia suveranitatii tuturor romanilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s