O picatura de miere intr-un ocean de dezamagire – Capra lui Basescu moare dar nu se preda

Hai ca se poate!

Ieri, in timpul dezbaterii din plenul Parlamentului European, cativa europarlamentari au picurat putina miere in oceanul de dezamagire din sufletul a 7.4 milioane de romani.

Liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, i-a reproșat în plen, vicepreşedintelui CE, Viviane Reding, că a pus sub semnul întrebării obiectivitatea Comisiei Europene, el întrebând de ce în trecut nu s-a reacţionat şi faţă de acţiunile preşedintelui Traian Băsescu.

Swoboda a mai susţinut că nu se poate vorbi despre o lovitură de stat în România şi că acuzaţiile în acest sens i se pare “total nedrepte”.

”De ce nu s-a reacţionat cu luni înainte faţă de faptele domnului Băsescu?”

Vizionati aici interventia doamnei Corina Cretu din plenul Parlamentului European:

”La începutul verii am asistat la o combinaţie de acţiuni întreprinse de autorităţile din România care au pus sub semnul întrebării statul de drept, echilibrul democratic şi independenţa justiţiei” – a declarat Viviane Reding

“Sper ca în următoarele săptămâni şi luni să vedem că toţi actorii politici din România sunt hotărâţi să respecte statul de drept şi independenţa justiţiei în mod durabil şi ireversibil”- a mai spus vicepresedintele Comisiei Europene si Comisar pentru Justiţie, drepturi fundamentale si cetatenie Viviane Reding.

Europarlamentarul italian Pino Arlacchi: „Mulţumesc, dle preşedinte. Timp de opt ani, România a fost condusă de un preşedinte autoritar, care a încălcat drepturile fundamentale, a atacat organele statului, guvernul, chiar şi sindicatele şi presa. Regimul lui Băsescu a fost bazat pe un sistem paralel de putere personală, este povestea cunoscută, a folosit serviciile secrete pentru a-i spiona pe cetăţeni, pentru a ameninţa adversarii politici şi pentru a-şi proteja prietenii. Mafia este asociată cu acest sistem paralel, care a fost contestat de cetăţeni, prin reacţii populare. Iar Comisia Europeană nu s-a pronunţat niciodată împotriva acestui sistem.”

„Doamna comisar Reding, ma bucur ca sunteti aici, pentru ca aceasta este institutia care reprezinta direct cetatenii europeni. Aici trebuie sa spuneti de ce votul a 8,4 milioane de cetateni nu a contat deloc pentru dumneavoastra, de ce o regula care nu este valabila nicaieri in Uniunea Europeana a fost impusa României – si ma refer aici la cvorum. Cum a ajuns sa fie puci parlamentar actiunea a 7 grupuri parlamentare? Am tot respectul pentru dumneavoastra, dar imi pare rau sa va spun ca in aceasta vara ati actionat ca un agent electoral al lui Traian Basescu.

Prin declaratiile dumneavoastra ati prejudiciat foarte mult România. Poate ne explicati cum un referendum – deciziile CCR au aratat ca acesta a fost corect – a devenit «lovitura de stat». Ati creat un precedent foarte periculos in Uniunea Europeana: ati reusit sa impuneti un presedinte impotriva vointei populare” – Catalin Ivan

„Domnul Basescu a fost ales de catre 5,3 milioane de cetateni, iar acum 7,4 milioane au fost pentru demitere, l-au respins. Sarcina unui presedinte este ca oamenii sa fie adusi la un loc, sa fie uniti, toata lumea trebuie sa contribuie in acest sens. Eu nu vad din acest punct de vedere contributia lui Basescu. 7.4 milioane inseamna mult peste numarul cu care a fost ales. Boicotul pe care el l-a promovat in ceea ce priveste neparticiparea la referendum iarasi vorbeste de la sine” – liderul grupului social-democratilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda,

„Pot sa inteleg ca nu va convine dumneavoastra ca socialistii si liberalii sunt acum la guvernare in România. Nu va convine dumneavoastra si nici doamnei Macovei. Dar propaganda constanta pe care o faceti amestecând multe neadevaruri despre aceasta alianta nu imi place” – Hannes Swoboda

Domnule preşedinte, doamnă Reding, eu n-am să consider dezbaterea de astăzi o dezbatere despre România, ci am să consider o dezbatere despre starea Uniunii şi democraţiei în UE. Despre asta este vorba, doamnă Reding. Este vorba de principiile şi valorile pe care dvs le-aţi reamintit, pe care românii, şi nu numai politicienii români, cetăţenii României le respectă şi aş dori să vă reamintesc una din obligaţiile fundamentale ale liderilor în UE şi ale cetăţenilor ei: aceea de a apăra democraţia, diversitatea culturală şi organizarea puterilor publice a statelor membre la nivel naţional. Aţi putea să-mi spuneţi, doamnă Reding, în mod concret, care sunt prevederile constituţionale pe care o procedură de suspendare prevăzută în Constituţia statului român au fost încălcate? Pentru că decizia Curţii Constituţionale spune foarte clar că procedurile constituţionale în acest demers de suspendare au fost respectate şi Curtea Constituţională a României a validat procedura constituţională. Mai mult, poporul a validat această procedură prin 7.4 milioane de oameni care au votat pentru demiterea unui preşedinte. Sigur, doamnă Reding, în UE poate popoarele nu contează pentru unii dintre dvs. Pentru majoritatea a celor care stăm în această sală contează, doamnă Reding! Pentru că aş dori să vă reamintesc ceea ce spunea Jean Monnet: “Nu veţi reuşi să faceţi mai multă Europă dacă veţi coaliza statele, ci va trebui să facem mai multă Europă unind oamenii”. Ceea ce s-a întâmplat în această vară, intervenţia dvs brutală în proceduri constituţionale, legitime şi legale în statul român n-a făcut decât să dezbine oamenii. Doamnă Reding, ca liberală, sunt pentru mai multă Europă, susţin o Europă a diversităţii, sunt convinsă că împreună vom fi mai puternici. Dar nu vom fi, doamnă, mai puternici printr-un partizanat politic manifest, nu vom fi niciodată mai puternici dacă ne privilegiem ideologiile şi familiile politice. Vom fi mai puternici, doamnă Reding atunci când vom şti ce înseamnă diversitate culturală, când vom cunoaşte ceva despre ţările pe care le judecăm, când le vom respecta tradiţiile şi mai ales când vom respecta principiile fundamentale ale UE. – a declarat europarlamentarul Norica Nicolai

Pentru mai multe informatii despre dezbaterea din plenul Parlamentului European va invit sa cititi:

“Who the Hell, you think, you are, Mrs Reding?”

Istoria se repeta?

Gura BATE

Mecanismul intermediar

Penibilul European

M-am reîmpăcat cu Europa! Europa i-a certat pe comisarii săi.

I FELL 4 HIM

Petiţie împotriva abuzurilor regimului Băsescu

OARE CINE… ?

Sarpele Cand Il Doare Capu’ Iese La Drumu’ Mare, Chiombu’ In Aceeasi Situatie Face Export De Mahala Damboviteana La Bruxelles

In  rest nimic nou. Capra raioasa cu coada batoasa a lui Basescu Traian moare dar nu se preda.

Desi a fost biciuta cu votul a 7.4 milioane de romani care s-au saturat de minciunile, agresivitatile, inconsecventa si ilegalitatile lui Basescu si a haitei lui, coafura caprei inca rezista.

Nu pot sa nu oberv cateva decizii suparatoare ale USL-ului cum ar fi primirea lui Honorius Prigoana in PNL sect 2, primirea lui Claudiu Craciun (cel care a strigat asta iarna in Piata Universitatii „pdl si usl aceeasi mizerie”, „fara partide” si „presa romana plina de minciuna”) in PNL sect 4 si un posibil mandat de parlamentar (!!!) si declaratiile cum ca toti parlamentarii PSD isi pastreaza colegiile.

Deocamdata ma abtin sa critic nu de alta dar am observat ca avem si noi talibanii nostri care cu mintea lor ingusta cred ca trebuie sa le acceptam orice doar pentru ca sunt impotriva lui Basescu Traian.

Sa inteleg ca asta este calea daca vrei sa ajungi un politician de succes? Te bazezi pe banii lu’ taticu si/sau strigi mizerii despre un partid?

Un blogger adevarat are curajul sa spuna ce nu i se pare ca este bine, nu este un postac – fara nici o maliţiozatate – care preia declaratiile liderilor si le posteaza in online. Un blogger adevarat nu este un Yesman ci mai curand un Gica Contra. Din pacate am obervat ca majoritatea politicienilor romani nu au nevoie de bloggerii politici. Ii suporta, le accepta comentariile acide, link-uri dar cam atat.

De ce  este preferat Yesman-ul in defavoarea celui care are curajul sa spuna NU, NU ESTE BINE ASA, NU FAC ASTA PENTRU CA ESTE INCORECT, IMORAL SAU ILEGAL ? Probabil ca le este mult mai bine si mai placut asa

Orice politician inteligent ar trebui sa aiba aproape de el cel putin un NO MAN. Prezenta acestuia chiar daca pe perioade scurte il va irita la culme, pe perioade lungi se va dovedi un mare castig. Din pacate aproape nici un politician nu vrea sa incerce.

Va invit sa cititi si:

Poveste de dragoste

Credibilitatea, la un “r” distanţă

Scrisoare pentru bunul meu prieten, motanul Baghi

33 de gânduri despre „O picatura de miere intr-un ocean de dezamagire – Capra lui Basescu moare dar nu se preda

  1. @Augustin Radescu
   Pai am pus link catre blogul tau 😀
   Stiam eu ce risc
   da click pe ” Capra raioasa cu coada batoasa a lui Basescu Traian moare dar nu se preda.” se duce la tine pe blog

 1. Draga Theodora
  ” Jocurile ” la nivel mondial s-au facut , ce am vazut ca s-a intamplat in parlamentul european nu este altceva decat o Mare Mascarada !
  Iti aduc aminte de cazul Strauss Khan , fostul sef al FMI , cand acesta nu a mai raspuns la „comenzi” i s-a inscenat un VIOL ! , unde-i acum ? .
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

  P.S. Daca acei parlamentari doreau sa ajute poporul Roman o faceau inainte de referendum ! , n-au facut-o , Oare De Ce ?

   1. foarte simplu pentru ca aveau nevoie de un compromis sa vanda tzara cu totul si sa nu-i pese de popor un guvernator santajabil si sa raspunda la comenzi usor

    1. Stimabile !
     Eu stiu raspunsul !
     Fapt divers : Nuclear electrica va fi privatizata iar cumparatorul va primi bonus Rom AG , fabrica de apa grea de la Drobeta-Turnu Severin , despre exploatarile aurifere , a gazelor de sist , a gazelor naturale de langa Lipova , a gazelor si hidrocarburilor din Marea Neagra , despre vanzarea terenurilor agricole , despre dezmembrarea tarii etc , discutam mai incolo .
     Multa Sanatate .

  1. Mai bine mai târziu decât niciodată! O mare parte din vălul politic al PPE a fost sfâşiată în public! Acum mai am o singură curiozitate: cât tupeu o să aibă Băsescu ca să se mai ducă la Buxelles? Ce era până acum „preşedintele solitar”, de acum o să fie în carantină totală! Doamne, cât Chivas Regal o să importe România …

 2. din pacate unele lucruri sunt complicate si multe actiuni sunt dictate de necesitati si nu au legatura cu principiile moralei politice. eu le pot intelege, dar ce nu inteleg este slugarnicia, lipsa de coloana vertebrala si tzopaiala buimaca care da senzatia unor caraghiosi si nu a unor barbati de stat. sunt dezamagit de prestatiile lui Crin si Ponta in functiile avute si de modul discretionar in care se impun de multe ori in propriile partide. poate e cazul sa avem alte partide daca acestea nu reusesc o alta organizare, o alta viata de partid si o alta abordare a relatiei cu alegatorul! deocamdata in actualul sistem securisto-basist slabe sanse sa vedem alta alternativa in afara USL, dar in viitor e posibil.8.5 milioane alegatori sunt acum mult mai conectati ca in trecut si nu se mai poate miza pe lehamite!

   1. demult nu am mai ras ca aseara pe RTV. auzi tu la ce hotel stabilesc usleii candidatii: Puflene! asta chiar ca e o capcana pusa la punct de Ponta si PSD pt Crin. superb!!! cum dincolo de imaginatie este rebranduirea psihopatului din deal cu noul pupitru. asta da tara ca soarele de pe cer cum spuneau legionarii si copiaza ciobanii din politica de azi!!!

    1. e o gluma cu capcana nu te ambala. hotelul unde negociaza USL e real si se numeste Puflene…creat special pt Crin..ha ha ha somn usor!!!

 3. Grecii pe 26, noi pe 7 sept. Ei-grecii, castiga cate ceva de fiecare data cand, la chemarea sindicatelor ies masiv in strada! Poporul roman asuprit, mintit, ignorat si amanat, va avea si el castig de cauza, numai daca, pe 27 va iesi masiv in strada, asa cum a procedat si la Referendum…

 4. CHIORU BETIV II IN CONTINUARE PRES(EDINTE),CE MA INTERESEAZA PE MINA CA VIVIANA BANANA,O LASA ACUMA MAI MOALE,RAUL A FOST FACUT,CHIORU BETIV NE-A FURAT BANI,VIITORUL,TARA SI ACUMA SI DEMOCRATIA.
  CE NU AU FURAT CHIORU BETIV SI PADUCHEI PDALCI IN ROMANIA?

 5. Maine, la Bruxelles ppe il va primi cu lacrimi in ochi, iar pse si ple cu masca pe figura, pe IMPUTITU.
  Discutarea situatiei din Romania la PE a fost propusa de PDL special inainte de reuniunea sefilor de stat de la Bruxelles, neasteptandu-se la o reactie atat de virulenta impotriva manipularilor ordinare facute de tripleta Macovei-Barosso-Reding.
  Ar fi tare acum ca ipocritii Barosso-Reding sa sparga ceva oale in capul lui Base, acuzandu-i ca i-a dezinformat.
  Deja Merkel nu mai zice nici pas ci ii trimite lui Partescu un Fas – via Lituania.

 6. seara de mijloc de sptembrie in centru bucurestiului. piata universitatii. discutii , pancarte , rasete voioase, pupaturi zgomotoase. metode de revitalizare a PIETEI UNIVERSITATII. din recuzita am inteles ca ar trebui sa nu lipseasca un cort , niste petarde si artificii ” imposibil sa nu mai aveti pe acasa, ramase de iarna trecuta”. aaa, plus un banner nou ” ca s/a dus vara”.cineva cu alura de luptator de guerila ne propune sa fim cu ochii pe parlament . e ragusit , abia a venit de la cotroceni de la plimbare. apare in discutie SPANIA. fac ochii mari :SPANIA? un tanar vrea sa participe la protestele de acolo ” sa ne facem cunoscuti, ca aia nu stiu de noi”. dar drumul e lung, banii putini , el are si un dosar, ceva , de prezentat ecologistilor europeni .un domn din orasul de pe BEGA , precipitat, imparte niste foi. ia cuvantul si apoi primeste aplauze. la cativa metrii de noi, CARAGIALE vede enorm si simte monstruos.un domn crede ca ” pana nu o sa/i punem lui basescu portile in cap nu o sa se intample nimic”. anarhistul din mine se bucura ,ce bine ar fi sa/i dau o poarta in cap! se bate prea mult apa in piua . parlament, usl, „mergeti pe trotuar va rog”,eu nu pentru asta ies acum . eu il vreau JOS pe IMPOSTORUL ASTA DE LA COTROCENI.PUNCT.restul , momentan, mi se par aberatii. prefer insa oamenii care „abereaza” zi de zi plimbandu/se la COTROCENI, in locul celor care nu au nici o reactie la nimic. VA IUBESC SINCER SI NE VEDEM MAINE . LA 18. TOT ACOLO. de restul ne ocupam dupa ce/l dam jos . huuooooo, mars afara , javra ordinara.

   1. cand am zis „aberatii” ma/m referit la tot ce aud in jurul meu, ce ar trebuii sa faca parlamentul , usl, etc. momentan NOI suntem importanti, mai ales ce vrem NOI. dupa ce rezolvam problema cu scaiul care se agata de functia de presedinte , rezolvam si celelalte de pe lista. nu ma intelege gresit, stiu exact ce vreau sa spun. era tarziu si poate de asta a iesit cum a iesit.o sa ma explic azi. JOS BA! IA LABELE DE PE PRESEDINTIE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s