Daca ei pot poti si tu! – Cei pentru care DEMNITATEA nu este un simplu cuvant din DEX se plimba zilnic in jurul Palatului Cotroceni – Cititi cele 2 documente depuse ieri la Parlamentul Romaniei de senatorul PNL Ioan Ghise

Daca ei pot poti si tu!

Cei pentru care DEMNITATEA nu este un simplu cuvant din DEX se plimba zilnic de la ora 18:00 in jurul Palatului Cotroceni.

Cei care reactioneaza atunci cand sunt furati se plimba zilnic de la ora 18:00 in jurul Palatului Cotroceni.

Mersul pe jos imbunatateste starea de spirit si activeaza capacitatea de socializare

plimbare in jurul Palatului Cotroceni zilnic la ora 18

plimbare Cotroceni zilnic la ora 18

plimbare Cotroceni ora 18

daca el poate poti si tu

plimbare Cotroceni ora18

Patria este norodul iar nu tagma jefuitorilor!

Va prezint 2 documente depuse ieri, la Parlamentul Romaniei de senatorul PNL Ioan Ghise:

CATRE BIROUL PERMANENT AL SENATULUI si

BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTATILOR

Stimate domnule presedinte al Senatului, senator Crin Antonescu,

Stimate domnule presedinte al Camerei Deputaților,

deputat Valeriu Zgonea,

Stimati colegi, deputati si senatori, membri ai Birourilor Permanente,

In baza art. 3 din Hotararea nr. 34 a Parlamentului din 3 iulie 2012, in baza Regulamentului sedintelor comune ale celor doua camere, precum si a Regulamentului fiecarei camere a Parlamentului,

Subsemnatul Ioan Ghise, senator PNL de Brasov,

va rog sa aveti amabilitatea sa introduceti, in regim de urgenta, pe ordinea de zi proiectul de hotărâre și anexele depuse la 27 august 2012 privind rezultatul referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui României, în conformitate cu punctele 1 și 2 din dispozitivul Hotărârii nr. 6/21 august 2012 a Curții Constituționale.

          Urgența este impusa de faptul ca ordinea de drept constituționala în Romania este grav tulburata ca urmare a neincheierii de catre Parlament a procedurilor constitutionale privind procesul de demitere a presedintelui Romaniei, conform art. 95, alin. 3, din Constitutie.

In prezent, este in vigoare Hotararea nr. 33/2012 a Parlamentului prin care dl. Traian Basescu este “suspendat” din functia de presedinte al Romaniei, situatie care nu poate continua.

Parlamentul este obligat de Constitutie (prin art. 61, alin. 1 coroborat cu art. 69, alin. 1 și cu art. 70, alin. 1) sa asigure ordinea de drept in Romania prin respectarea suprematiei Constitutiei (art. 1, alin. 5).

Curtea Constitutionala, fara niciun temei constitutional sau legal, a cerut prin prevederile punctelor 3, 4 si 5 ale dispozitivului Hotararii nr. 6 din 21 august 2012 ca referendumul din 29 iulie sa fie considerat NEVALABIL, adica fara rezultat.

Desi aceasta este situatia CCR, prin ABUZ DE DREPT, a hotarat in afara Constitutiei si  a cadrului legal ca dl. Crin Antonescu sa nu mai indeplineasca functia de presedinte interimar, iar dl. Traian Basescu sa-si reia prerogativele functiei de presedinte al Romaniei, referendumul neavand rezultat valabil.

Drept pentru care anexam la prezenta solicitare o explicatie juridica a situatiei de “grava tulburare” a ordinii de drept constitutionala in Romania.

Bucuresti 20 septembrie 2012

Va multumesc !

Cu stima !

Ioan Ghise, senator liberal de  Brasov

PARLAMENTUL

ESTE OBLIGAT SĂ ASIGURE

ORDINEA DE DREPT CONSTITUŢIONALĂ

ÎN ROMÂNIA

 

„Politicieni,  ţineţi poporul   ca să nu rătăciţi calea!”„                                            

                                                     (Simion Bărnuţiu)

În exercitarea mandatului, parlamentarul” se află „în serviciul poporului”, potrivit prevederilor art. 69, alin. (1) din Constituţia României.

Această  obligaţie trebuie materializată şi în menţinerea ordinii de drept constituţionale, ORDINE TULBURATĂ în prezent, ca urmare a neîncheierii tuturor procedurilor privind finalizarea referendumului din 29 iulie 2012 privind demiterea din funcţia de preşedinte a dlui Traian Băsescu.

Parlamentul, în calitatea de organ reprezentativ suprem al poporului suveran, (art. 61, alin. (1) din Constituţia României), TREBUIE SĂ CONSTATE că VOINŢA POPORULUI exprimată prin votul valabil, la referendum, a fost pentru DEMITEREA lui Trăian Băsescu, rezultat constatat de către Biroul Electoral Central şi comunicat Curţii Constituţionale.

Declanşarea referendumului pentru demiterea preşedintelui României   a început ca urmare a Hotărârii nr. 33/2012 – privind SUSPENDAREA PREŞEDINTELUI ŢĂRII – şi a Hotărârii nr. 34/2012 – privind declararea zilei de 29 iulie 2012 ca dată  a referendumului pentru demiterea preşedintelui Trăian Băsescu.

Punerea în aplicare a celor două hotărâri OBLIGĂ Parlamentul, urmare a pct. 1 şi 2 din Dispozitivul Hotărârii nr. 6/21.08.2012 a Curţii Constituţionale, să anuleze prevederile Hotărârii nr. 33/2012 privind suspendarea dlui Trăian Băsescu din funcţia de preşedinte şi să constate că rezultatul referendumului din 29 iulie 2012 a fost pentru DEMITEREA lui Trăian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, aşa cum l-a constatat B.E.C. şi l-a confirmat CCR.

          Anularea hotărârii de încetare a „SUSPENDĂRII” şi a rezultatului referendumului se produce în mod OBLIGATORIU  printr-o hotărâre a Parlamentului.

Obligativitatea parlamentară rezidă din conţinutul Hotărârea nr. 6/2012 a CCR prin care:

1.1. la punctul 1 din Dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012, C.C.R. “CONSTATĂ că procedura pentru organizarea şi desfiinţarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, A FOST CORECTĂ”.

Această constatare îndeplineşte obligaţiile CCR prevăzute la art. 146 lit. i) din Constituţie şi cele prevăzute la alin. (2) al art. 47 din Legea 47/1992 de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale;

1.2. Prin punctul 1 al dispozitivului Hotărârii nr. 6/2012, în baza CONSTATĂRII îndeplinirii procedurilor pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului prin care se recunoaşte că referendumul din 29 iulie 2012 a fost CORECT, reiese că referendumul a fost VALABIL.

Se ştie că CCR constată dacă referendumul a fost corect – DOAR din punct de vedere CONSTITUŢIONAL. Conform prevederilor constituţionale ale art. 146, lit. i), CCR trebuie să dea o DECIZIE privind valabilitatea referendumului din perspectiva constituţionalităţii.

1.3. La punctul 2 din dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a CCR, aceasta  “CONFIRMĂ rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 COMUNICATE DE CĂTRE BEC”, în sensul că Traian Băsescu a fost DEMIS prin VOINŢA  a 87,85% din persoanele care au participat la referendum în concordanţă cu prevederea legală a art. 47 alin. 2.

 1. Urmare a CONFIRMĂRII de către CCR a rezultatelor comunicate de către Biroul Electoral Central, Parlamentul CONSTATĂ că:

     2.1.Traian Băsescu a fost DEMIS cu votul a 7,4 milioane de cetăţeni dintr-un nr. de 8,5 milioane de cetăţeni care au participat la referendum;

    2.2. Statutul de preşedinte SUSPENDAT al României, aşa cum Traian Băsescu l-a primit prin prevederile Hotărârii nr. 33/2012, îi încetează prin rezultatul constatat la referendum de către Biroul Electoral Central prin procesul-verbal;

    2.3. Funcţia de preşedinte al României este VACANTĂ.

Aceste situaţii vor fi constatate printr-o hotărâre a Parlamentului.

Parlamentul trebuie să încheie procesul privind referendumul din 29 iulie 2012 DOAR prin aplicarea punctelor 1 şi 2 din Dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a CCR, deoarece celelalte alegaţii înserate de către Curtea Constituţionale în respectiva hotărâre sunt neconstituţionale şi nelegale, în sensul că:

 1. la pct. 3 al Dispozitivului Hotărârii nr. 6/2012 Curtea, prin NELEGALITATEA consemnării că „REFERENDUMUL NU ESTE VALABIL” s-au încălcat prevederile alin. (1) al art. 47 din Legea nr.47/1992 prin care impune ca: “Plenul CCR să DECIDĂ cu o majoritate de două treimi asupra VALABILITĂŢII referendumului”, astfel încât  CCR trebuie să constate VALABILITATEA SAU NU a referendumului, printr-o DECIZIE, din perspectiva constituţionalităţii (conform alin. (2) al art. 1 din Legea nr.47/1992).

CCR, în dispreţ faţă de lege şi Constituţie,  nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională, ci s-a pronunţat asupra valabilităţii din punct de vedere legal, invocând art. 5, alin. (2) din Legea 3/2000 a referendumului, încălcând flagrant prevederea lit. l) a art. 146 din Constituţie.

 1. Punctele 4 şi 5 din dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a CCR sunt NECONSTITUŢIONALE şi NELEGALE, deoarece aceasta NU SE SPRIJINĂ PE NICIUN TEMEI JURIDIC. Netemeinicia acestor puncte este dată de faptul că  Nu există NICIO PREVEDERE constituţională sau legală prin care CCR să ORDONE încetarea mandatului de “INTERIMAT” pentru dl. Crin Antonescu sau repunerea în funcţia de preşedinte al României a dlui Traian Băsescu, atâta timp cât – conform art. 1. al Hotărârii nr. 33/2012 a Parlamentului –  Trăian Băsescu are ÎNCĂ statutul de  “SUSPENDAT” din funcţia de preşedinte al României.

În prezent, prin neîncheierea referendumului printr-o hotărâre a Parlamentului, România se află într-o tulburare a ordinii de drept constituţionale, din cauza uzurpării funcţiei de preşedinte al României de către Traian Băsescu şi acceptul tacit al autorităţilor – Parlament şi Guvern.

Din păcate, inacţiunea Parlamentului perpetuează starea de tulburare a ordinii de drept constituţionale.

Ioan Ghise, senator liberal de Brasov

Bucuresti, 18 septembrie 2012 

 _____________________________________________________________________________

Mic ghid pentru romanii care sunt furati – Cine te fura o data sigur o sa te mai fure si a doua oara si de cate ori o sa aiba chef si nevoie – Citeste si da mai departe!

Plimbarea de la ora 18 in jurul Cotroceniului – Vine o vreme cand oamenii nu mai au ce pierde – Cand oamenii devin cu adevarat liberi – Comes the time when men have nothing left to lose –When Men Become Truly Free

Plimbarea de la ora 18:00 – Mersul pe jos imbunatateste starea de spirit si activeaza capacitatea de socializare – Sa ne plimbam impreuna in jurul Palatului Cotroceni in fiecare zi la ora 18:00

Va invit sa cititi si aici:

Profesionistul

Lumea, americanii şi noi (III)Adrian Nastase

Sanctiuni penale pentru cei responsabili de esecul absorbtiei fondurilor europeneDan Voiculescu

Flota, Gloata si Vanzatorul

Articole interesante

Lista lui MRU

LA MULŢI ANI, CRIN!

Oare ce apără Occidentul în România?

Vitrine si manechine

MULTE ROMÂNCE SUNT FERICITE!

Vă pute realitatea?

Serghei Esenin – Nu regret, nu mă jelesc, nu strig

Mircea Rusnac – Începuturile fotbalului reşiţean

la placinte inainte…

Neschimbarea la faţă

Si ploua ca o mie de lentile…

Trafic cu Hituri (runda 135)

Publicitate

10 gânduri despre „Daca ei pot poti si tu! – Cei pentru care DEMNITATEA nu este un simplu cuvant din DEX se plimba zilnic in jurul Palatului Cotroceni – Cititi cele 2 documente depuse ieri la Parlamentul Romaniei de senatorul PNL Ioan Ghise

 1. Sincer discutând, eu sunt derutat.
  Încep să cred că Ponta şi Antonescu, sunt atât de ahtiaţi de putere, că le tremură şi turul pantalonilor, de teamă să nu-i certe Europa.
  Prevăd că această stare de laşitate, îi va face să piardă tot.
  Implicit pe noi.
  Mare-i grădina politică!
  Poate că atitudinea de noncombat, să fie un semnal de avertizare divină?
  Nu văd, de ce să le facem noi treaba,la Cotroceni, dacă ei sunt incapabili să ia decizia aplicării sugestiei senatorului Ghişe!
  Neaplicarea ei este o dovadă de reavoinţă, de talia celei a lui Rus, în stabilirea listelor electorale.
  Oare din trei, care-i al doilea care trădează?

 2. EU NU INTELEG,DE CE NU IL MAI SUSPENDA INCA O DATA PE CHIORU BETIV(FARA CVORUM DE DATA ASTA).
  SI SA SE FACA ALEGERILE PARLAMENTARE,CU CEL DE SUSPENDARE A CHIORULUI BETIV.

 3. Potrivit Legii 3/2000 așa cum a fost modificată în luna iunie a.c. prin inițiativa legislativă a incompetenților parlamentari Severin Georgică ( PSD) și Cornel Treptea(PNL) și votată orbește de actuala majoritate USL-istă s-au impus, din prostie, două conditii cumulative de validare a referendumului
  -art. 5 ; participare 50% din votanții înscriși pe listele permanente
  -art. 10; 50% din voturile exprimate să fi răspuns DA

  CCR nu putea să decidă că e constituțional să nu aplici art. 5 din Legea 3/2000, cel cu pragul de participare. Nu putea nici să accepte îndreptarea gafei printr-o OUG.

  USL trebuie să-și asume greșeala de a nu fi știut cum să modifice prin lege ceea ce stricase, în aprilie, coaliția portocalie ăn legătură cu referendumul.

  Repet de 2 luni această gravă eroare de legiferare și toți, cei din USL și formatorii de opinie, se fac că plouă, inclusiv domnul Ghșe și realizatorii de emisiuni de la A3.

  Cine se face vinovat de greșeala din Parlament să fie sancționat cu eliminarea de pe listele cu candidaturile la parlamentarele din decembrie.

 4. Arata ca iti pasa si se poate, abandoneaza indiferenta pe care miseaza EI (printre altele)

  Ești sărac, plin de nevoi, salariul (dacă ești angajat) nu îți ajunge nici să pui 100 g de carne în mâncarea copilului, faci sacrificii, împrumuturi, apelezi la părinți ca să supraviețuiți încă o vreme, deși sunteți căsătoriți de ceva vreme, te bucuri când o rudă sau un cunoscut îți face cadou o hăinuță folosită pentru copilul tău;

  Ai un job mai mult sau mai puțin plăcut dar pentru păstrarea căruia ești nevoit să suporți mojicia sau îndărătnicia unor patroni, sau chiar ești nevoit să gândești și să identifici diverse ”combinații” pentru a câștiga un ban în plus;

  Nu ai unde locui, stai cu chirie sau la părinți, te rogi să ți se respecte calificarea sau implicarea la locul de muncă măcar la jumătate din valoare, te plângi prietenilor (cu teama de a nu fi pârât) sau soțului/soției acasă că vrei mai mult, că altceva ai sperat de la viață, că nu știi cât mai poți rezista așa, că nu e normal să ai 90% obligații și 10% drepturi;

  Ai o mică afacere, făcută cu anumite sacrificii sperând că ție și familiei tale vă va fi mai bine, dar statul te împovărează cu noi obligații pe zi ce trece și pare să încurajeze specula, contrabanda, munca la negru, nemunca, de parcă ne-ar vrea un popor de mâini întinse la cerșit, gata să înalțe osanale oricui pentru reînoirea promisiunii că va fi mai bine în nu ști ce conjunctură;

  Ești implicat politic, mai mult sau mai puțin, dar ”sistemul” nu îți permite ”să sari calul”, sau vrei și ai avea soluții să rupi mantia cenușie a existenței tale și a celor din jur dar mecanismele vizibile sau mai puțin vizibile ale partidului îți aruncă voința, gândirea, cuvintele și soluțiile în temnița anonimatului, știi că se poate și altfel, ești ca un butoi de pulbere gata să explodeze, dai ai nevoie de o scânteie;

  Acum ai ocazia să te eliberezi:
  Scrie aici https://www.facebook.com/#!/pages/informatorulbtro/158800464161117 sau trimite-ne un mail la marian_morosan@yahoo.com sau la redactia@informatorulbt.ro și

  SPUNE-ȚI DUREREA
  SPUNE cum vezi POLITICIANUL DE PÂNĂ ACUM, cu bune și rele (poți da și exemple de genul AȘA DA, AȘA NU);
  SPUNE cum AI VREA SĂ FIE omul politic ales de tine în Parlament sau în structurile locale, cum să se comporte, care să fie atitudinea sa față de electorat, care este idealul tău de om politic înainte de campania electorală și după alegeri, ce ar trebui să facă și ce nu ar trebui să facă, ce aștepți de la el.

  Opinia ta CONTEAZĂ! Vom promova această acțiune pentru a deschide ochii protipendadei politice, vom cere periodic aleșilor noștrii să coboare cu picioarele pe pământ, măcar periodic, pentru că aici sunt voturile lor și nu doar în cercurile de interese după ce s-au văzut aleși, vom alerta periodic această clasă politică asupra nevoilor și doleanțelor celor mulți, de pretutindeni.

  Acțiunea se adresează tutror românilor, din orice localitate, din orice județ și chiar din diaspora care s-au săturat de ce a fost până acum sau care, pur și simplu, vor doar să fie ceva mai bine pentru copiii lor.
  Exprimă-ți voința, ARATĂ CĂ ÎȚI PASĂ, și acesta poate fi un prim pas spre schimbarea la față și la inimă a clasei politice.

  Dacă nu te implici nici acum (indiferent de motiv/motive – nu ecxistă explicație plauzibilă /acceptabilă pentru indiferență), dacă nu îți exprimi părerea inseamnă că faci parte din ”gașca” lor, sau nu realizezi prăpastia în care ne aflăm, sau pur și simplu te complaci în mediocritate condamnând astfel și viitorul copiilor și nepoților tăi.

  (Marian Moroșan)
  marian_morosan@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s