Sunt loiala in gand, in fapta si in cuvant doar lui Dumnezeu, tarii si familiei mele.
De ce doar atat?
Puteti sa imi dati motive pentru mai mult?
Sigur ca am prieteni la care tin, din pacate din ce in ce mai putini.
Sigur ca sunt persoane pe care le apreciez, culmea unii dintre ei sunt oameni politici.
Sunt loiala atat timp cat celalalt este loial.
Nu ai cum sa ramai loial unui prieten care, dupa ce ti-ai dat si haina dupa tine pentru binele lui, te ignora sau chiar si mai rau.
Nu poti sa ramai loial unui politician care dupa ce iti promite un ocean de bine, la o secunda dupa ce a fost ales uita ca mai existi.
Nici macar mult invocatul interes national nu ma poate convinge sa sustin in alegri niste tradatori.
Cum sa sustin neconditionat pe cineva care si-a batut joc de asteptarile mele?
Sunt un roman liber si asa o sa raman.
Apartenenta mea la unul din partidele care formeaza USL-ul nu are cum sa ma transforme intr-un papagal lingusitor.
Voi vota OMUL si nu partidul si ca mine vor face multi romani.
Nu ai de ce sa mai ramai loial partenerului tau de viata daca el te minte, te inseala sau/si te agreseaza fizic si psihic.
Daca faci asta inseamna ca esti idiot si defectul asta nu il am.
De asta nu inteleg cum unii lideri de partid indraznesc sa ceara membrilor partidului lor loialitate in gand, in fapta si in cuvant.
Ai dreptul sa ceri loialitate membrilor partidului tau, angajatilor tai, prietenilor tai, partenerului tau de viata, atata timp cat tu le ramai loial.
Daca nu, NU.
Va invit sa cititi si aici:
Personal am decis; nu voi vota usl sau pdl. In niciun caz ppdd sau udmr. Nu-mi ramane decat o singura varianta , Formul Democrat German.
Ai ales bine. E posibil ca si eu sa fac la fel. Stramosii mei erau si nemti pe deasupra.
Da, FDG ar fi o soluţie viabilă. Mă gândesc serios la ea.
@Vania
Si eu 🙂
Ma duc sa ma inscriu in FDG.Am cunostinta ca noi romanii suntem si tigani ca sa intram la facultate usor si nemti ca sa intram la gradi. Eu am un nepot pe care il cheama Neamtu (Ala cu usturoiul) e drept ca nu-l sufar dar poate ca….ma folosesc de asta sa candidez la nemti, daca tot ii votati( ne votati) !!!!!!
@Vio de la PNL
😀 te votez daca esti la mine in circumscriptie
Draga Theodora cu draga inima pot sa spun ca vi de ,,acasa”.
Ai pus degetul pe rana mea si ,cred, a multora ca mine.
Acum ,fara a aduce o ofensa tie sau altora,cred ca intelegi de ce multi romani nu merg la vot.
Pai poti vota PNL, daca se raliaza lui Ghise si renunta la Ponta si ai lui.
@Theodora
Da, dar a nu se confunda loialitatea cu fanatismul. In politica, in partide (si nu numai la noi) se manifesta adeseori fanatismul, chiar daca nu e recunoscut ca atare lucrul asta de catre politicieni. De aici si polarizarea politica de care se tot vorbeste. De aceea ar fi bine sa nu se confunde lealitatea cu fanatismul. Insa din punctul de vedere al lealitatii problema ar fi daca partidul respectiv este sincer, corect cinstit. Spui ca votezi omul. Dar daca omul respectiv nu e leal? Dupa parerea mea, „a vota omul si nu partidul” nu este o solutie pentru ca un singur om (luat ca atare, el singur) nu poate sa faca prea multe. Si nici nu e o garantie ca el ar fi leal fata de cei care l-au votat. De fapt ,pentru el, s-ar putea ca asta sa si fie solutia pentru a promova in societate, spre exemplu pentru a ajunge parlamentar. Si dupa ce si-a vazut „sacii in caruta”…
Cred ca democratia ar trebui sa presupuna macar un minimum, ca sa zic asa, de loialitate (spre exemplu a partidului fata de cei care il voteaza) dar si un minimum de cultura ideologica din partea cetatenilor, care voteaza. Cel care „voteaza omul si nu partidul” dovedeste prin asta ca nu are habar de ideologie, ca nici nu-l intereseaza aspectul asta. Cu alte cuvinte isi demonstreaza ignoranta. Iar un partid care nu e leal macar fata de propriul sau electorat, inseamna, la fel, ca-l ignora. Daca in alambicul numit societate se introduc astfel de esente, din melanjul asta iese, pana la urma, dictatura. Daca e asa, atunci de ce ne-am mai mira ca apar asa zisi oameni „providentiali”, cu larga audienta datorita faptului ca sunt patronii unor televiziuni de apartament si care au reusit sa-si fixeze un electorat care, mai mult decat probabil, tot asa gandeste: votez omul si nu partidul. Or, daca omul e „providential”, cum sa nu-l votezi? Nenorocirea in momentele de criza economica, politica, etc, il reprezinta acesti asa numiti „oameni providentiali” si „votez omul si nu partidul”, oameni de „tip Rasputin”, as zice eu, „capabili” (cu ghilimelele de rigoare, desigur) sa „vindece” societatea de raul ce-o apasa. Pentru ca „a vota omul si nu partidul”, eludand deci democratia, conduce la teoria omului providential, care le poate pe toate. Si care, in realitate, duce societatea la dezastru…
@Mircea
🙂
@Mircea
Sunt loial ( ca se face vorba de loialitate) iubirii mele si urii mele, asa ca celui ce ma ajuta in razbunarile mele, pana la atingerea dezideratului ii raman loial asa cum ii raman si celui ce il iubesc, pana ce nu mai merita iubirea mea.
Pe blogul asta nu m-a adus nici o iubire, ci numai ura fata de Individul care la inceput a promis sa fie intr-un fel si a ajuns in scurt timp sa fie contrariul a tot ce a promis.
Daca la prezidentiale poti lua o asemenea teapa dandu-te pe mana unui singur om, la parlamentare nu poti face la fel. Un singur om se poate scranti peste noapte; Scranteala si daca ar fi virala, tot nu s-ar propaga intr-o singura noapte intr-un grup. Partidul,serios,,cu doctrina, va avea o lista.
Votul uninominal a fost o mare porcarie si pentru partide dar si pentru alegatori, ori tu tocmai spui ca vrei: sa continue porcaria.
Vrei sau nu vrei, sistemul exista asa cum mediul inconjurator exista si trebuie sa tii cont de el. Nu-ti convine?, schimba-l! daca poti, dar bine ar fi sa pui in loc unul mai destept, altfel, daca nu poti creea sau impune un nou sistem mai destept, nu-ti ramane decat sa fii destept la fiecare pas, atunci cand te hotarasti sa faci un pas, sa tii cont de tot ce ai in fata, dar si de ce ai de-a stanga si de-a dreapta si chiar de cel pe care tocmai l-ai lasat si/sau vine din urma.
Mai e si varianta ca daca nu poti fi nici destept macar atat, pentru a face un pas, mai bine stai acasa.
Se pare ca romanul, si cand se desteapta e suficient sa i se uite unul crucis in ochi si sa-i sasaie usor la ureche si adoarme instantaneu, pe picioare, ba si pe degetele de pe tastatura.
Vad ca serpisorii tai sasaiti, cu ochi albnastri si sasii, ce au tot viermuit in ultimul timp pe aici, au reusit.
Nu-mi ramane decat sa-ti ingan si eu „Desteapta-te romane” si sa astept, sa vad ce o sa se intample.
Theo, felicitările mele sincere pentru un articol care te reprezintă. Sunt mândră că te numeri printre prietenii mei. Sunt convinsă că ai gene bune, sau cum se zice, eşti ”sarea pământului.” NU am niciun fel de teamă că vei deveni fanatică. Fanaticii au altă croială – se numeşte intolerenţă. Nu-i cazul tău.
Cu drag, întru prietenie şi solidaritate cu cauzele drepte.
Doina
Monarhie..!
Toti sunt la fel indiferent de culoarea politica… Aerul respirat de cei de la putere se dovedeste a fi mai rarefiat decat pare, dovada fiind ca toti guvernantii in ultimii 22 de ani odata ajunsi la putere au uitat de unde au plecat si ceea ce reprezinta.
dreptul la vot este un drept care daca alegi sa ti-l exerciti o faci degeaba, ba mai mult oferi credibilitate excrocilor numiti oameni politici.
http://corttex.wordpress.com/2012/09/20/toti-sunt-la-fel/
http://corttex.wordpress.com/2012/09/20/romania-ta-si-romania-lor/
Loial poti fi doar cu tine insuti…
Până şi eu, doamna Theo, am înţeles articolul ăsta şi mi-a mers la suflet. Loialitatea e atât de rar întâlnită la oameni!
Nono nu e supus slăbiciunilor omeneşti…
„Voi vota OMUL si nu partidul si ca mine vor face multi romani”.
Cu ceva ani în urmă, cînd erau alegeri parlamentare și prezidențiale, am votat cu 3 partide diferite. La deputați cu unii, la senat cu alții și la prezidențiale cu reprezentantul altui partid.
E posbil să fac și acum la fel. La aceste alegeri, nominale, am 2 oameni de ales: un deputat și un senator. Chiar dacă sunt de formație de stînga, chiar dacă afectiv sunt social-democrat, voi vota în funcție de om. Dacă, de exemplu, l-aș avea de ales pe Ioan Ghișe, l-aș vota din inimă. Dar voi avea alți candidați. S-ar putea să nu agreez pe niuciunul și atunci nu voi merge la vot.
Ca și tine, Teodora, sunt un român liber și așa o să rămîn.
@Asterisc
Cred ca noi, romanii liberi ar trebui sa ne intalnim … sa ne cunoastem … suntem mai multi decat ne imaginam
Cu Ghise nu este inca nimic clar … si asta chiar ma enerveaza … eu sunt un fel de liberal de stanga ca sa zic asa 🙂
Trebuie mers la vot … trebuie
Eu votez partidul, nu omul! Oamenii se duc, partidul ramane. De la revolutie pana acum am votat acelasi partid si nu imi voi schimba optiunea. Nu-mi place sa fiu votant de conjunctura.