Update 1: Domnul Dorel Popa candidatul USL-PSD Arad in colegiul senatorial 3 „Valea Muresului” a fost primar al Aradului intre 2000-2004 si il are contracandidat pe Traian Igas.
Sa il sustinem si sa il votam pentru ca braNconierii sa nu mai ajunga in Parlamentul Romaniei.
Hai ca se poate!
INTERVIU cu Dorel Popa
Candidat din partea USL – Arad pe colegiul senatorial 3
Jurnalist:
A mai trecut o săptămână, d-le Dorel Popa, în care nu s-au întâmplat prea multe cu caracter decisiv. Mă refer desigur la finalizarea discuțiilor cu privire la împărțirea colegiilor. Pentru noi, ziariștii, este o curiozitate profesională să știm cât mai repede nume, preocupări, proiecte și de ce nu, să recunoștem, să vă vedem ”la bătaie”. Mai sunt doar câteva zile până când termenul de depunere expiră, și acestea în loc să fie folosite de candidat pentru o sumară prezentare se pierd prin lipsa de hotărâre a conducerii. Comentați în vreun fel?
Dorel Popa:
Sigur că se poate comenta orice, și eu nu refuz din principiu nici un fel de dialog în măsura în care am și ceva de spus. Nu ascund că la nivelul deciziilor din USL, unele argumente pro sau contra îmi sunt străine și mi-e destul de greu să mă pronunț. Este de asemenea adevărat, și asta am mai spus-o, că timpul nu este deloc în favoarea noastră, dar nici nu avantajează decisiv cealaltă tabără. Dacă pentru ei este dificil să acopere fapte, fiind siliți să se prezinte cam cu aceiași candidați, considerând că oamenii chiar și din alte regiuni mai puțin aglomerate sau informate cred ei, nu cunosc realitățile, pentru noi cei din USL dificultatea constă mai mult în cântărirea avantajelor create de prezența pe liste a unor candidați ”discutabili”. Cel puțin din această cauză avem de ”negociat” ceea ce în alte condiții nici măcar nu intrau în discuție. Pot să vă spun că se merge chiar aritmetic, și se iau în calcul până și probabile contestații care pot fi admise. Nu este deloc ușor să mulțumești tabere chiar și în interiorul unui partid atunci când urmărești interesul național. Nimeni nu este atât de naiv să creadă că există unanimitate iar vocea liderului impune decizia finală. Nici pe departe. USL este hotărât să democratizeze România, depinde în mare parte de indârjirea liderilor, reușita.
Jurnalist:
Domnule Popa, ați spus săptămâna trecută că în aprecierea d-voastră Parlamentul ce va ieți după 9 decembrie va fi unul mai bun. Iată că doar la câteva zile, din închisoare fostul premier, Adrian Năstase vă contrazice. Cu argumente. Schimbă această declarație percepția d-voastră cu privire la calitatea viitorului Parlament?
Dorel Popa:
Nu. Spre deosebire de domnul Năstase, în ultimile luni eu am avut contacte cu mulți dintre cei ce urmează să candideze și care au șanse reale să ocupe locuri în Cameră și Senat. Foarte mulți dintre ei, dacă nu chiar majoritatea și-au exprimat opinia cu privire la schimbarea de atitudine a parlamentarului român. Și nu am exclus nici pe cei care și acum sunt activi în Parlament. Rămâne de văzut daca va fi una copleșitoare în favoarea schimbării, iar dacă vor fi deputați și senatori care se mențin pe poziții de stagnare ei vor fi cu siguranță, izolați. Găndiți-vă ca cele mai importante proiecte au nevoie de majoritate absolută, ceea ce înseamnă că este nevoie de fiecare, altfel riscul rămânerii într-o zonă cenușie va persista multă vreme, chiar cu un guvern USL, susținut de o majoriate simplă. Așa că nu văd cum voci singulare pot sa se facă auzite și mai mult decât atât, să și conteze.
Jurnalist:
Încerc să înțeleg din cele spuse că USL va conta pe o majoritate de cel puțin 66% care sa permită modificări de structură în Constituție. Credeți că vom avea un referendum pe această temă? Și când?
Dorel Popa:
Până la urmă aceasta este o abordare corectă. Nu avem ce face cu această putere care nu poate. Guvernul Ponta are într-o mână mistria iar în cealaltă, sabia. Iar capul îi este descoperit. Trebuie neapărat să scăpăm de sabie, pentru a fi eficienți. Mai ales că suntem nevoiți doar s-o arătăm, folosința ei fiindu-ne interzisă. De democrație. Ceea ce nu se poate spune despre Băsescu și echipa lui căruia i se permit toate. Este un fapt pe care deja îl socotim ca atare și vom acționa din primele zile de după 9 decembrie, pentru a-i pune capăt. Cineva spunea într-un articol despre insolvența României ca soluție comparabilă cu ce se întâmplă la Hidroelectrica. Doar cu o nouă Constituție care să reteze din start componența instituțiilor pe bază algoritmului politic în detrimentul celui profesional. De la Curtea Constituțională în jos. Votarea ei duce automat la încetarea mandatului actualului președinte impus, precum și la alte construcții care să facă din statul român partener cu poporul său. La cealaltă întrebare e mai greu să răspund. Nu am date ci doar speranța că va fi cât mai curând.
Jurnalist:
Despre Arad, ce ne puteți spune acum în final?
Dorel Popa:
Aradul…Este orașul în care m-am născut, am învățat, m-am format. Într-o vreme i-am fost și primar. Sunt legat de-o viață așa cum vedeți de acest oraș. Spre deosebire de mulți, și nu o spun cu răutate ci cu părere de rău, eu mă plimb prin oraș fără să mă strecor sau să am vreo teamă. Mă apropiu de 60 ani, o vărstă care obligă să dai din ceea ce ai primit. Iar eu am primit de la Dumnezeu, mult. În schimb stau în aceiași casă de zeci de ani și nu intenționez să-mi fac vilă și nici să trăiesc despărțit de arădeni. Unii poate nu înțeleg asta, dar cu timpul vor vedea că goana după averi necontrolabile costă, uneori chiar și libertatea în cazul celor care au adunat-o dincolo de lege. Acestora le spun că banii nu îi fac puternici, mai degrabă sclavi. Puterea este dată de mulțumirea că la sfârșitul fiecarei zi ai reușit să faci ceva bine pentru poporul care te-a mandatat. Aceasta îți va da și somnul liniștit.
Vă mulțumim!
Bafta domnule Popa!
@Starea NATIUNII
Doamne ajuta!
Te-ai mutat in Arad????
@olimpiu65
Cu sufletul sunt mereu de prietenii mei din Arad
Dar cati din USL gandesc asa? Cati din oamenii politici care vad politica asa cum o vede acest domn, au un cuvant de spus, cati dintre ei au loc sa actioneze si cati dintre ei raman cu un gust amar cand nimicnicia triumfa. Si mai vor unii sa accept ca un asemenea om sa stea la aceeasi masa cu un Jiji, ba mai rau, sa primeasca ordine si directive de la indivizi de teapa lui Jiji.
Afirma domnia sa, de necontestat: „Trebuie neapărat să scăpăm de sabie, pentru a fi eficienți.” De cand au luat puterea, mistria n-a fost folosita decat pe post de pumnal. Daca frunzaresti postarile mele mai vechi, ai sa constati Theo ca eu acuzam coalitia USL de acelasi lucru, ca a uitat motivul pentru care a initiat aceasta lupta politica si s-a lasat condusa de ura, fara a tine seama ca de fapt tot ceea ce a fost urat la vechii guvernanti, fac si ei. Scopul nu intotdeauna scuza mijloacele. Mai ales cand scopul este doar acapararea puterii.
De cate ori a aparut acest domn in media? Cati dintre cetatenii din afara Arad il cunosc? Eu unul nu. Si atunci ma intreb, retoric, cine NU are interes ca unor oameni de acest calibru sa li se faca lobby? In schimb, e plin ecranul de Jiji, de Vadim, de scandaluri siliconate, de basesti, udres, succesuri, crini si antonesti, care fac numai deservicii ambelor tabere.
Nu-i de mirare ca :”NOI SUNTEM ROMANI” ne vine din Ardeal.Nu-i de mirare ca cei mai mari oameni politici ai Romaniei moderne au fost ardeleni.
Poate cand liderii politici for gandi si se vor exprima ca domnia sa, POATE, atunci sa se indrepte ceva in tara asta. Politicienii nostri au uitat ca indiferent ca sunt de stanga, de dreapta, sau de centru, scopul lor primordial nu trebuie sa fie DOAR bunastarea lor proprie, ci mai presus de toate, bunastarea noastra ca natie. Si nu prin pomeni electorale, sau mariri salariale nefondate sau fara suport economic, ci prin crearea unui climat economic si politic incurajator pentru initiativa,pentru investitiile pe termen lung, prin legi care sa ingradeasca (ca de eliminat nu se pune problema) evaziunea fiscala, sa ne ofere noua, alegatorilor posibilitatea unei munci platite la nivelul de pregatire si de profesioanlism pe care il are fiecare. sa puna invatamantul acolo unde ii este locul, sanatatea la fel, pentru ca numai cu un popor sanatos si educat poti avea progres. Asa insa ce facem? Copiii educati si inteligenti ne parasesc pentru alte oportunitati, profesionistii nostri devin mercenari, iar in Romania reinventam apa rece si mersul pe jos.
Imi place paralela intre mistrie si sabie. Inteligenta. Acest indemn ar trebui sa fie un indemn electoral, Sa folosim mistria nu sabia. Nu trebuie distrus nimic, Ci trebuie doar sa reparam ce poate fi reparat si sa construim ce a fost daramat. Romanii nu sunt nu sunt nici basisti, nici uselisti, ci sunt pur si simplu romani. Politicienii pot fi de orice culaore, dar noi nu avem voie sa ne dam in cap unul altuia, ca cei ce vor trage ponoasele suntem tot noi. cati politicieni ati vazut sa sufere si sa saraceasca din motiv ca au pierdut alegerile? nascase a saracit dupa ce n-am mai fost Prim-Ministru? tariceanu a saracit? Base o sa saraceasca? Nu realizati ca singurii „platitori de taxe si impozite” suntem noi, astia de avem o singura data puterea in mana, cand avem stampila. oare cand o s-o folosim cu cap?
politica nu se face cu ingeri!!! cu siguranta PNL(si alte partide) a optat si pt candidati controversati care care aduc cate un aport fie si numai financiar campaniei dar nimeni nu vb de academicieni si alte valori din cultura romana cooptati printre candidatii USL
cata vreme 90% din actiunile societatii civile se manifesta doar online, politicienii vor avea tendinta de a depasi cadrul legal , institutional si de a comite abuzuri
in 9 decembrie avem o optiune simpla: USL cu toate pacatele dar si bunele sau intoarcerea la slugile basiste despre care stim ce au facut si ce pot face…sau cale aa treia stam acasa si nu ne mai lamentam ca hotarasc altii!!!
Corect. In politica „domnisoarele” nu-si au locul, indiferent de sex, religie sau varsta. Toate bune si frumoase, daca nu ar fi un deja-vu. Aceeasi sustinere au avut-o si pedeleii cand le-au suflat frisca puterii celor de la PSD. Este aceeasi roata a polticii romansti, care cand sus, cand jos. Ma bucura sa vad sustinerea de care se bucura PNL-ul, dar ma intreb de ce n-au avut-o si cand erau UN PARTID LIBERAL ADEVARAT? Atunci singurii interesati de PNL erau doar minerii, toti vroiau „sa intre in PNL”. Acum, cand toate partidele, au aceeasi orientare, si doar sigle diferite, toti ii sustin pe unii, in detrimentul altora. Toti am uitat injuraturile adresate PSD-ului, pentru ca acum avem o alta tinta. Cand PSD-ul va face ceva neplacut si nedigerabil ptr societatea civila, injuraturile isi vor schimba directia.
Sa fim atat de disperati si de inculti incat sa credem ca salvarea acestei natiuni vine de la un Jiji, sau de la acei candidati controversati? Unii sunt securisti, altii nu. Eu spun atat, „TOTI O APA SI-UN PAMANT”.
Gresit spus, in 9 decembrie nu avem o solutie simpla, ca altfel vom ajunge iar in situatIa de acum, ca mereu am avut solutii simple, „II ALEGEM PE AIA, CA SA NU IASA ASTIA”. Nu asa se face politica la nivelul de jos, al alegatorului. Un program. dati-mi un program real, fezabil, care sa se regaseasca in realitate, nu promisiuni de salarii, de taxe taiate pana dupa alegeri. Vreau sa stiu inainte de alegeri cum va fi fiscalitatea noii puteri. Vreau sa stiu dinainte cum se va pune problema cu atentia acordata invatamantului si sanatatii. Nu ma intereseaza ca acum ni se dau niste procente la salarii, ca nu mai platesc taxa auto, ca pana la alegeri toti au facut asta, ca dupa aceea sa uite toti ce au promis. tara este in dezastru economic. Vreau sa stiu cum vad (daca vad) catindatii o solutie.
Chestia asta cu slugi basiste, cu portocalii sau rozalii, e puerila si de nivelul gradinitei. Unii sunt slugile altora in politica, asta e clar. ca doar nu vreti sa-mi spuneti ca in PSD se joaca altfel decat e partitura data de papasha Ilici. sa fim seriosi. Gogoritza asta cu „nu ne vindem tara” am mai auzit-o odata. Si n-am vandut-o, am dat-o gratis. Gogoritza cu patronii imbuibati de pe urma muncii clasei „esploatate”, e veche si inca tine, vehiculata de cei mai multi.
dar un lucru nu pot sa nu-l agreez. In decembrie se va decide cum vrem sa traim. Mie mi-e teama ca mai prost. Cu o economie pusa la pamant, cu o infrastructura mai proasta ca-n Albania, nu avem cum sa o ducem mai bine. Cand toti cauta sa nu plateasca taxe, cand din taxele alea putine platite de „fraieri” sunt platite datoriile facute aberant, Dumnezeu de vine la putere si tot nu va avea ce face.
Nota de plata tot la noi vine.
Dar asa se face politica??
Citez:”
În data de 4 august 2006, Biroul de Presă al PNL anunţa: „Declaraţiile lui Dinu Patriciu referitoare la o posibilă guvernare PNL-PSD reprezintă o poziţie personală regretabilă şi inacceptabilă, care se situează în afara liniei politice şi acţiunilor partidului“. În comunicat se mai afirma că PNL a respins permanent orice colaborare la guvernare cu PSD, partid care „a ridicat corupţia la rang de virtute politică şi care a ales vanghelizarea drept o soluţie de reformare“.
Cine era atunci vicepresedinte PNL??
Traiasca „goagal” :-))
Domnule Sorin
Asta era in 2006. La vremea aceea era de presupus ca alegerile parlamentare din 2008, dar mai ales cele din 2009, vor fi corecte. Basescu nu apucase sa puna mana pe servicii si justitie.
Cuvantari asemanatoare au avut si Churchill si Roosevelt la adresa lui Stalin pana ce Hitler a pus toata Europa sub bocancul sau.
Toata lumea se leaga de Becali si Vanghelie ca si cum astia n-ar fi oameni.
Circula o poezioara pe vremea lui Hrusciov nascuta si nasita probabil in laboratoarele serviciilor secrete engleze sau americane:
Hrusciov si soldatul rus
Au intors fundul spre Apus
Ca sa vada tot Apusul
Ce obraz fin are rusul.
Ei, bine, ce mi-e Stalin, Ce mi-e Hrusciov? …Si totusi…
Daca Vangelie si Becali ii urasc pe basisti si pe Basescu asa cum ii urasc eu, directia e aceeasi.
Domnule Sorin
Citez din convingerile dvs.:
„Daca frunzaresti postarile mele mai vechi, ai sa constati Theo ca eu acuzam coalitia USL de acelasi lucru, ca a uitat motivul pentru care a initiat aceasta lupta politica si s-a lasat condusa de ura, fara a tine seama ca de fapt tot ceea ce a fost urat la vechii guvernanti, fac si ei.”
Va asigur ca daca veti cauta cu tot dinadinsul similitudini intre guvernanti veti constata ca ele exista nu de azi/de ieri ci din totdeauna.
Ca si Basescu, imparatul… (care vreti dvs.) mergea la buda, dar asta nu inseamna ca nu exista deosebiri intre cei ce merg acolo. Cateodata deosebirea (referindu-ne numai la buda) ii poate defini ca fiind la fel de diametral opusi ca asimilatia si dezasimilatia din propriile lor metabolisme.
Spun asta pentru a arata ca povestea cu „toti sunt la fel” nu este decat ceea ce aveti dvs in consemn: aveti probabil misiunea sa demobilizati electoratul pentru scrutinul ce se apropie in ideea de a nu merge la vot impotriva basistilor in numarul la fel de mare in care in iulie au fost impotriva lui insusi Basescu.
Aveti dreptate.
Aradul este cam departe pentru mine, și geografic, și informațional. Am totuși convingerea că o bună planificare a campaniei electorale la nivel local, respectiv în colegiul uninominal, poate face diferența între succes și eșec. De aceea, am postat un Mic ghid al planificatorului campaniei de alegeri generale la nivelul colegiului uninominal (http://poporul.ro/col%C8%9Bul-planificatorului-profesionist/). Sunt dispus să îl completez cu soluții concrete, răspunzând la întrebări și oferind asistență celor interesați. În cazul de față și într-o lume firească, domnul Popa nici nu ar trebui să facă vreo campanie când contracandidatul domniei sale este Igaș-cel-idiot. Dar, la noi, sunt foarte mulți cei care vor neapărat să se facă de râs, votând un asemenea individ, după ce o lume întreagă a putut vedea ce este/nu este de capul lui. În tot cazul, îi urez mult succes domnului Popa.
@Hari
Multumesc Hari!
Am citit ghidul, dar sunteti sigur ca asa se vor alege „catindatii”?? Ore nu avem de-a face cu alte criterii de selectie?
Pentru ca spicuind listele pretendentilor la stampila, vad destule nume deocheate, compromise, care nu vad sa fie alese pe criteriile enuntate de dvs. Logic si normal, moral, corect politic, ar fi sa fie alesi dupa cum sugerati dvs, dar ……
O sa fim aici si dupa Decembrie. 😉
Domnule Sorin
N-ati putea sa ne faceti si dvs rost de criteriile doamnei Macovei?
Sau dvs sunteti trimis pe aici tocmai pt a nu se pomeni de funie?
Nu va fie teama de funie dvs. De altceva trebuie sa va feriti!
Mulțumesc pentru atenția acordată. Probabil că nu a rezultat cu claritate, dar ghidul propus de mine nu are nimic de-a face cu selecția candidaților, ce este, cum bine se vede, o treabă eminamente politică, deci fără conținut profesional. Ghidul meu este un instrument pentru meseriașul numit planificator și îl conduce spre succesul de a alege un candidat deja nominalizat într-un colegiu uninominal. Desigur, aș putea scrie și un ghid de planificare a contracampaniei electorale uninominale, îndreptată împotriva altui candidat, pe care nu vrem să îl vedem ales. Dar, cea mai bună soluție la respingerea unui asemenea candidat rămâne oferirea unei alternative sănătoase. Apropo, știe cineva dacă există vreun candidat rezonabil în colegiul 3 București pentru senat, unde candidează domnul Oprea Gabriel? Pentru că m-aș oferi voluntar să lucrez pentru acela, numai să nu mai aud de „șeful mafiei” oricui plătește mai bine că iarăși face jocurile și guvernele în Parlament.
Rasfoind presa (electronica) am dat peste un articol, socant pentru mine. Iata-l:
„Monarhia constituţională este cea mai convenabilă formă de guvernământ pentru o ţară ca România, a declarate, miercuri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, scrie Mediafax.”
Trecand peste niste aberatii declarate, pentru ca in ’90, Crinutz Tata era un ilustru Nimeni in PNL, la inceput de stagiatura prin partid, vreau doar sa amintesc caderea brusca a PNL-ului la difuzarea vestii ca presedintele PNL de atunci, Dl. Campeanu, i-a facut Regelui o propunere „idioata”, si anume sa candideze la postul de presedinte. Acum, vine acest Cacaru, sa faca aceleasi afirmatii, in prag de alegeri, ca sa repete istoria de atunci. Repet aberant intrebarea, „QUI PRODEST”? QUI UTITUR? ca PNL-ului ca partid, sigur nu. Iar in perioada in care liberalii erau fugariti de mineri, musiu Crin era in Tulcea, nicidecum in Bucuresti. Se poate verifica.
Asa ca ce optiuni avem? Unii’s hoti iar ceilalti sunt la fel. Oportunisti si de o parte si de alta a baricadei. Ca de obicei, de la ’90 incoace, mergem la vot sa alegem raul mai mic, ce se va ingrosa imediat dupa alegeri, ca doar avem experienta, nu-i asa?
Rasfoind filele istoriei moderne, de dupa ’90, a Romaniei Politice, se poate vedea si fara ochelari, ca PNL-ul, prin diversi emanati ai vremii, un Patriciu, acum un Crin, au facut un bine in prag de alegeri neo-cripto-comunistilor din PSD/FSN/tot PCR pana la urma, iar pentru PNL ca partid in sine a fost dezastru.
Eu raman la convingerea mea, iar timpul mi-o va confirma, ca dupa motiune, fiecare trebuia sa mearga separat pe liste. Sa ramana alianta, pentru majoritate in Parlament, dar la vot, sa mearga separat. Si atunci alegatorul stia sa voteze dupa constiinta si convingerea fiecaruia. Nu amalgamul asta de acum. Asa cum fiecare are afintatile si antipatiile lui vis-a-vis de clasa politica din Romania, tot asa sa puna stampila. Vrei sa votezi PSD-ul, pai votezi PSD-ul, vrei PNL-ul, votezi PNL-ul, „cu pacatele si bunele, lor”, cum spunea Olimpiu 65. Foarte corect. Un lucru e cert, romanul nu mai vrea PDL. dar ce te faci cu romanii care nu vor nici PSD? Asa cum romanii sunt scarbiti de PDL, am si eu motivele mele sa fiu scarbit de PSD. Sau n-am? 😀
Domnule Sorin
Un monarh n-ar fi niciodata partinic decat daca ma-sa ar fi FSN si tac-su Serviciile Secrete iar bunici i-ar fi fost PCR insurat cu Fosta Securitate ceea ce pana acum nu s-a intamplat nicaieri in lume. Orice presedinte nu va putea fi perfect echidistant atata timp cat provine dintr-un partid politic. Asta n-ar trebui sa fie o scuza dar – din pacate – e trista realitate.
Socant sau nu pt. dvs. echidistanta unui monarh cat si pregatirea lui speciala de la nastere si pana in momentul incoronarii, face din monarhia constitutionala o forma de guvernamant convenabila din absolut toate punctele de vedere (politic, economic, social) si toate exemplele ce se pot da in Europa nu contrazic ideea aceasta, care n-ar mai soca in zona de care vorbim decat – poate – pe la Kremlin.
Parerea mea este ca toate comentariile dvs. sunt menite a face ca cei ce sunt impotriva PSD sa nu voteze cu PNL iar cei ce sunt impotriva PNL sa nu voteze cu PSD (adica nici unii nici ceilalti sa nu voteze cu USL), asta pentru a creea culoar liber pentru basisti.
Deocamdata, tot ce constat ca ati reusit este ca vizitatorii ce au facut la un momentdat din acest blog unul de varf s-au retras lasandu-va sa va exhibati portocaliu numai pentru placerea dvs. si a gazdei dvs.
„Est rudium stultus, pugnare minus et effugere, sed proelium est cum infernalis stultus, qui habet schola”.
Spre deosebire de blogul domniei voastre care nu are nici macar a 10-a parte din comentariile de aici. Pentru ca vorbiti fara sa spuneti nimic. Ca la sedintele de partid la care erati candva foarte combativ. Cred ca le duceti dorul.
Va doresc „succesuri” in continuare si sa treceti cu bine de iarna. X-O X-O :=))
Domnule Rica Venturiano
Sunt total de acord cu zicala aia latineasca. O stiam numai in rpmaneste si versificata. Am citit-o prima oara – culmea – pe peretele unui sediu de politie. Acum – culmea – o citesc pe blogul acesta intr-un comentariu portocaliu. Pentru stiinta dvs. n-am fost inscris niciodata – dar NICIODATA – in vreun partid – nici politic, nici nepolitic.
Referitor la blogul meu, nu stiu daca ati observat ca ultima postare dateaza din 20 oct, 2011. A fost ultima oara cand m-am putut loga pe el, in preziua virusarii computerului meu cu rahat portocaliu de un dovleac porcesc porcotaliu.
…Si ca sa nu va domnesc prea mult (credeti-ma! nu e nici o onoare! „A fi domn/ Poate orisicare/ A fi om/ E lucru mare!”) am sa va raspund si la al doilea com.:
Fiecare natie are conducatorul pe care-l merita – vorbesc de majoritate – si cred ca o majoritate monarhica nu exista acum. Conceptul de Monarhie Constitutionala a fost scos fortat din constiinta majoritatii oamenilor acestei tari de catre indivizi ca Basescu si Iliescu in ani lungi si multi de comunism si „Securitate”.
A propos!:
Chiar nu gandesc cand fac afirmatii, decat – poate – la forma de exprimare.
Tatal meu imi spunea: „Gandeste inainte sa vorbesti!” si i-am urmat intotdeauna sfatul.
Eu unul daca s-ar pune in discutie Monarhia Constitutionala, as vota „pentru” tocmai fiindca asa gandesc. [Tocmai am fost anuntat de programul meu de protectie ca a rezolvat pozitiv un atac asupra computerului meu]. In comentariul meu, pe care ati avut ” amabilitatea sa-l comentati, tocmai expuneam logic de ce respectiva forma de guvernamant este cea mai convenabila – nu numai pentru Romania.
In loc sa ma acuzati pe mine ca nu gandesc, n-ar fi mai bine sa ne aratati dvs. cum ganditi? Chestia aia cu uite referendumul, nu e referendumul, tine mai mult de septica sau de babaroase decat de gandire. (Asta, ca sa nu va raman dator).
Vai de copiii care nu-si asculta parintii. Mai bine il ascultati pe tatal dvs. Si pentru ca stiti latina, tot respectul.
Sa traiti bine si sa aveti succesuri in viata
@Rica Venturiano
1.Atentie la exprimare!
2. Sa nu crezi ca nu stiu
parca aveti 42 de ani de liberalism, asa afirmati prin vara. cum ramane in cazul asta? cam uitati ce afirmati domnul meu, si nu-i bine.
Theo, Mea culpa!
Dar nu m-am putut abtine, 🙂
Stimabile, multumesc pentru cuvintele educative si pentru ca-mi explicati cum sta treaba cu monarhia. Nu pot insa sa nu remarc un mare adevar pe care l-ati inserat in peoratia dvs, foarta succinta si elevata, si anume, imi permit sa va citez, fara a avea pretentii asupra meritelor deosebite rezultate:
„Fiecare natie are conducatorul pe care-l merita”. Asa este. Intotdeauna am avut conducatorii pe care ii merita o anume majoritate. Ghinionul minoritatilor, de orice natura, care trebuie sa-l suporte.
Cu stima. 😀
Domnule Sorin
Credeti ca acum 42 de ani ma puteam inscrie la liberali? A fi liberal inseamna ca aproape fiecare dintre convingerile tale (mele) isi gasescte corespondent in doctrina liberala. Angajamentul meu politic nu e cu PNL ci cu propria-mi constiinta. Singura plata pe care eu o percep este victoria principiilor liberale – ca perspectiva – si caderea imediata a celor ce ascund inca in spatele titulaturii de „Democrat Liberal”.doar hotia cu autoritarism. Daca mai clar de atat nu intelegeti, inseamna ca mai mult de atat m-as osteni degeaba.
Domnule Rica Venturiano
Va scapa un lucru. Chiar daca masinatiunile interne si externe ale lui Basescu au fortat invalidarea ultimului referendum si – deci – nedemiterea, majoritatea precara (obtinuta atunci tot prin masinatiuni interne si externe) de la prezidentialele din 2009, s-a schimbat radical. Daca primul mandat al lui Basescu a fost OK d.p.d.v. tehnic, singurul lucru imputabil fiind minciunile din campania electorala,,cu alegerrea in PE a EBA, parlamentarele Romaniei din 2008 si prezidentialele din 2009 (ca si voturile ce au urmat pentru trecerea unor legi si asumerea unor ordonante de urgenta ale lui Boc si Ungureanu), totul nu a fost decat hotie. Sunt convins ca nu va scapa aceste detalii decat programat.
Stima este reciproca.
Domnule Rica Venturiano
Mai am o remarc, cea privitoare la atitudine majoritatii fata de minoritate.
Niciodata nu va fi „Vai!” de minoritatea inculta sau idioata daca majoritatae va fi cultivata, educata in spiritul cinstei si dreptatii. Rau e cand se intampla invers. Dar, daca hotia va ajunge si in tara asta o minoritate – ei, bine! – Vai de ea!
Imi permit sa va citez, domnule Incognito:
…Si pana nu-mi luati viata afla ca am vreo 42 de ani numai de liberalism si cu ce mai trecusera pana sa aflu ce si cum e cu liberalismul, afla ca nu-mi faceti mare paguba si abia ma scapati de scarba pe care mi-o produceti.
No comment!!
Si intr-adevar, capacitatea mea de intelegere este limitata la bun simt. De pilda eu inteleg ca nu detin adevarul absolut, ci am doar opinii si convingeri proprii, pe care sunt deschis sa le discut, eventual sa le schimb pe cele gresite, pe cand dumneavoastra, o tineti langa-langa (asa cum spuneati, Batman-Batman) pe langa o singura idee, si mai ales nu acceptati si parerille altora. Scuzati-mi convingerea ca inca nu ati scapat de morbul perioadei comuniste, in care cine nu era cu dvs era impotriva.
Ptr cultura dvs generala, aflati ca am prieteni care, unii sunt membrii, alti doar simpatizanti, ale tuturor formatiunilor politice din tara. Discutiile noastre sunt destul de aprinse, fara a fi violente sau vulgare, dar asta nu ne opreste sa fijm prieteni foarte buni si sa ne respectam convingerile unii altora, sa recunoastem ce e gresit si ce nu. E drept, exista o diferenta, pe care nu vreau s-o specific ca sa nu ma acuzati ca va jignesc.
Sincer, sunt nerabdator sa va aflu pozitia si peste un an doi, cand veti constata ca veti fi in acelasi loc, in aceeasi situatie ingrata ca acum, ca nici-o putere politica (cu exceptia comunistilor) nu va va da ceva gratis.
Cu stima
iarasi imim permit sa va citez:
Niciodata nu va fi “Vai!” de minoritatea inculta sau idioata daca majoritatae va fi cultivata, educata in spiritul cinstei si dreptatii. Rau e cand se intampla invers. Dar, daca hotia va ajunge si in tara asta o minoritate – ei, bine! – Vai de ea!
Vi se pare ca acum majoritatea este cultivata? In ce sens? 😉
Iaqr va citez domnule Incognito:
Draga Dora,
Nu stiu cine-i Sorin dar profit ca e scris iar numele lui pe gardul tau sa pot urina pe amndoua deodata.
Asta da majoritate cultivata, poate in cazul in care sunteti agronom si va referiti la irigatii.
😀
Domnule Rica Venturiano
Trec peste faptul ca ati putea sa folositi si alte nume pentru a comenta – inclusiv „Sorin” – si va raspund.
Interveniti cam tarziu ca sa-i luati apararea Dorei. Ar fi fost bine sa n-o faceti de loc, mai ales ca nu era ciorba dvs, deci nu VA fierbea oala. Acela a fost un comentariu-aluzie la alt comentariu, o chestiune intre noi doi si care nu va priveste, Dora stie despre ce e vorba si n-a strigat nici „Help!” nici „So pe el”. Comentariul dvs, poate fi calificat cel mai favorabil „Nuca-n perete” si cel mai nefavorabil „Musca-n basul calului” desi ar mai fi o cale de mijloc „Musca-n lapte”.
Sper sa aveti simtul umorului si sa tratati acest com, drept ceea ce se vrea ( nu spun „ce este”): un pamflet si sa fiti de acord ca, daca totusi n-a iesit pamflet, „Intentia conteaza”.
@incognito
😀 😀 😀
Domnule Sorin
din greseala, comentariul ce trebuia sa apara aici a fost editat mai jos, sub caseta cu comentariul d-lui Emil Vulcanescu. Scuze.
Eu am ingropat securea razboiului, dar daca tineti neaparat ….
Nu ni-am luat apararea Theodorei, mai ales ca nu cred ca este cazul si nici nu cred ca ar avea nevoie. Desigur ca nu ma priveste „gardul Dorei” dar ma priveste cand cineva doreste sa se libereze de lichide pe numele meu.
Ar fi cazul ca macar acum, sa va hotarati intr-o directie si sa ramaneti constant.
Mingea este in terenul dvs si dvs hotarati acum regula jocului.
Alegem monarhia prin referendum, ca altfel nu merge, nu-i asa? Si daca nu ne convine dupa 5 ani? Ce facem, alt referendum, s-o dam jos? Chiar ganditi cand faceti afirmatii? Ca in cazul in care o faceti, ma distreaza faptul cum (NU) ganditi,
Prietene Incognito
Faptul ca acest blog nu mai este unul de „varf” iar „postacii” s-au schimbat se datoreaza si gazdei noastre , careia ii doresc multa sanatate si familiei ei .
Sa fii iubit…
Cu stima Emil
@Emil Vulcanescu
Eeee!!!…. Ce vremuri!… „Sic transit gloria mundi”!…
Sa fiti iubit!
Domnule Sorin
Sunt convins ca ati inteles din start cum sta treaba si cu cei 42 de ani de liberalism, si cu neinregimentarea mea politica in vreun partid de-a lungul a aproape 60 de ani de viata.
Ce se pare ca nu intelegeti e ca un om poate fi adeptul unor principii doctrinare
fara a fi membru si – nici macar – simpatizant al vreunui partid.
Sigur ca prietenia poate avea la baza si altceva decat convingerile sau simplele simpatii politice (se spune – si nu e vorba de dumneavoastra – ca si hotia, cel putin in Romania, ar fi transpartinica) si chiar am crezut o clipa ca – mai voalat – imi cereti prietenia, dar m-am linistit repede. Sunt om batran si si bucuriile imi pot face la fel de rau ca enervarile.
Cel de al doilea comentariu al dvs. m-a dumirit. Este o provocare, o invitatie la escaladrea invectivelor. Pe mine nu mai contati!
Domnule Incognito.
In primul rand, cel ce a dat cu piatra (a se traduce invective), nu am fost eu, si nu am sa fiu. Eu m-am limitat la a fi sarcastic si atat, iar acest blog imi este martor ca invectivele nu au fost din partea mea. Faptul ca renuntati ola ele nu poate decat sa fie un gest rational si de buna-cuviinta din partea dvs, un gest pe care-l aplaud si-l apreciez, sincer.
In legatura cu principiile si convingerile fiecaruia sunt primul care le sustin si le respect, si iar spun ca blogul Theodorei e martor ca nu am facut decat sa-mi expun principiile, convingerile si parerile mele legate de un subiect sau altul. Cel jignit, injurat si blamat am fost eu, si nu cred ca v-am raspuns cu aceeasi moneda. A fi membru (simplu cotizant) al unui partid nu te face automat partas la faradelegile facute de cei ce sunt la carma tarii subt sigla acelui partid. Ar fi insemnat sa executam 80% din populatia Romaniei pentru crimele facute de tortionarii comunisti in numele comunismului. Daca un nik ce posteaza pe un blog spune ca e PDL-ist, nu este automat javra ordinara sau securist, sau cum mai gasiti dvs de cuviinta sa-l numiti. Eu sunt PNL-ist, iar asta nu ma obliga sa-i adulez pe mai marii PNL-ului doar pentru asta. La fel cum un prieten de-al meu, PSD-ist nu este vinovat pentru furaciunile facute de PSD-isti in guvernarile anterioare.
Sincer, nu va cunosc, NU VA ASCULT TELEFOANELE, nu va provoc necazurile, dar e cazul sa realizati ca anonimatul oferit de spatiul virtual nu va pune la adapost si de raspunderi penale sau civile in cazul in care chiar depasiti limita ofenselor.
De provocat, v-ati provocat singur, si tot singur ati inchipuit scenarii in care eu as avea ceva personal cu dvs. Iar de inteles cum sta treaba cu cei 42 de ani de liberalism, CHIAR N-AM INTELES. Dvs ati afirmat ca aveti 42 de ani de liberalism, ceea ce nu vad cum as putea intelege, pentru ca in ’70 era chiar imposibil sa te gandesti la asta, dar sa mai si fii liberal, dar sa trecem peste asta.
Am pretentia ca sunt un om rational, fara a fi perfect, deci sunt supus greselilor. Nu pretind ca detin adevarul si de aceea mereu am venit cu contra-argumentele mele la unele teme.
Oricum ma bucur ca intr-un fel sau altul ati ajuns la concluzia ca acest duel unilateral al invectivelor nu are niciun rost.
Cu stima
Stima si respectul sunt sentimente viscerale cu cauze senzitive si functioneaza reciproc intre oameni ce, prin senzorial si analitic, au inceput sa se cunoasca. Ceea ce functioneaza exclusiv analitic e politetea, o micuta politica la nivel de individ. Toate bune si frumoase cu politetea dar ce te faci cand viscelele nu mai suporta si ai nevoie de punga? Asta ca sa incep cu sfarsitul.
Acum, as vrea sa va explic cum am ajuns sa „dau cu pietre”.
Faptul ca guvernarea Basisto- pseudoBoccista, imediat dupa ce s-a inscaunat a schimbat brusc foaia si de la minciuna cu „sa traiti bine!” a sarit direct la asuprire cu cinism si sfidare, a fost o insulta pentru toata lumea si oricine ar fi tinut partea acestor javre ordinare, mai ales dupa un referendum care in pofida tuturor basinatiunilor interne si internationale a dovedit maxim ca regimul Basescu nu mai e dorit, n-ar fi facut altceva decat sa insulte in continuare electoratul ce s-a pronuntat. Eu unul, ma aflu intre cei ce s-au pronuntat si sper sa intelegeti ca sustinerile dvs. din primele comentarii, chiar daca au fost praf in ochi, ar fi putut fi – prin concentrare – o prima piatra. Asa ca fac apel la memorie si mai ales la ratiune si va rog sa va mai ganditi. Stiu ca nimanui nu-i place sa recunoasca ca a dat primul dar, totusi, ati comentat primul iar eu dupa dvs.
De blamat, cu toata politetea, continui sa va acord blamul meu, adica neincrederea, atat in ce priveste apartenenta dvs. la PNL (convingerile exprimate de dvs. nu sunt liberale) cat si in ceea ce ma priveste (dar aici cred totusi ca realul si virtualul nu pot fi amestecate atat de usor).
Referitor la batranul meu liberalism, inca din liceu m-au atras stiintele sociale si prin intermediul lor si doctrinele politice si religioase si pot sa ma laud ca detin o biblioteca personala de cca 500 de volume dar ca am mai fost si abonatul tuturor bibliotecilor pe unde am trecut – domicilii, scoli, facultate, 2 institute de cercetare si proiectare. E suficient sa tragi de o scama ca sa constati ca e de fapt un fir care duce la un ghem.
Doctrinele conducatoare in lume sunt doar trei: religioase (conservatoare), liberale si social(ist)e (progresiste). Toate isi propun acelas lucru dar cu mijloace diferite. Mie mi-au placut mijloacele pe care le propune doctrina liberala, sunt de acord cu ele si nu le-am gasit cusur timp de 42 de ani de cand fac obiectul interesului meu si pot sa spun ca, in ciuda neadeziunii mele la un partid liberal, eu sunt prin constiinta (cunostinta de cauza) liberal. Asta ar putea sa va explice si de ce nu am fost inscris nici in partidul unic de pana la revolutie.
A mai ramas un singur lucru de lamurit dar asta n-am s-o fac eu ci dvs. si – bineinteles – numai daca doriti.
Recunoasteti mai sus ca sunteti una si aceeasi persoana cu Rica Venturiano.
Rica Venturiano (adica dvs.) recunoaste intr-un comentariu – pe alt blog – ca a fost marinar timp de 28 de ani. Dincolo de intrebarea „Cu ce va ocupati azi Domnule Sorin?”, fiindca vanzarea flotei se pare ca v-a lasat pe uscat, suportul comentariilor dvs. incepe sa capete contur.
P.S. Dincolo de blamul pe care am si spus ca il pastrez, totusi va promit ca in cazul in care nu-mi veti mai provoca „debordari” atingandu-ma, cu lovituri mai mult sau mai putin interzise, la viscere, voi aborda, „politic”, o atitudine politicoasa.
Cu respect reciproc.
Pentru a conchide:
Va dau dreptate in ceea ce spuneti cu stima.
Referitor la „piatra” si pentru ca tot faceti atingere la memorie, eu ma limitez la memeoria blogului si citez, de pe la inceput, ca sa va lamuriti cum sta cu piatra.
La acest cometariu al meu:
„Sorin spus
august 27, 2012 la 10:03 am
Theo
Incognito este doar un tip mic cu o gura mare si proasta. De ce nu-l ameninti si pe el ca-l blochezi?
Pana acum, tot ce s-a spus aici e foarte CORECT si LEGAL!!
Pe lege. Exact cum se agita uni si pe alte forumuri, se cauta texte de legi, se r]argumenteaza pe texete de legi, dar nimeni nu spune de legile care dovedesc ca invalidarea referendumului a fost LEGALA SI CORECTA DIN PDV JURIDIC. Chiar nu pricepe nimnei ca daca era o singura lega care permitea ca acest referendum sa fie validat, acesta era validat?”
Dumneavoastra ati catadicsit sa raspundeti cu:
„@Sorinel
O Aspazie si el.
Am sa incep cu niste versuri din poetul nostru nationa Mihai Eminescu.
“Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.”
Asta fiindca aduci vorba de legile facute de IMPUTITU’ si asumate de jigodiile ce-l inconjoara
Tin sa iti atrag atentia ca tot ce faci si tot ce spui iti asumi riscul de a fi candva folosit impotriva ta, asa cum eu insumi (I) fac.(you).
Se vede asta si din felul in care te plangi gazdei comentariilor tale despre comentariile altora cum ca ti-au facut “buba” (si nu ma refer aici la Boc Udrea Blaga Anastase).
Eu zic sa nu mai plangi si sa scoti degetul din gura iar daca nu poti macar spala-l inainte!.”
Dupa care a urmat:
„Incognito spus
august 29, 2012 la 10:53 pm
Ma…! Ia du-te tu dracului de securist imputit. M-ai amenintat ca imi descoperi ID-ul si numarul de telefon. Sa-mi faci ce?.Sa ma asculti? Sa imi interceptezi e-mail-urile? Sa ma pupi in bas! Javre ca tine salut la misto de cate ori vorbesc la telefon cand ii spun interlocutorului “te salut pe tine si pe ascultatorii nostri!”.
Ati castigat, cemai vreti ba? Sa ne convingeti ca rata impunge? Credeti ca nu ne-am dumirit ca cei care impung pe aici sunt diavoli ca tine si Scaraotzchi al vostru?
Ce atata ne bati la cap cu derbedeul neamului? Daca iti place ia-l de nevasta. Mai faceti o nunta acum sa va ures si voua sa aveti parte de sida dar sa nu va chinuiti mult si sa aveti casa de piatra cu zabrele la ferestri.
Zau mai Dora, nu-ti fac eu curat prin casa dar totusi, nu-i vezi ce gunoaie sunt?”
Ca o paranteza, postul de mai sus a fost ca un raspuns la un alt post, care nu se referea NICIDECUM la dvs, ci era un comment la ceea ce a spus Theo legat de amenintarile proferate de un anume Aurel, deci fara nicio legatura cu persoana sau comment-urile dvs. Dar am vazut ca vorbit de funie si casa spanzuratului, asa ca probabil v-ati simtit cumva cu musca pe caciula.
Si acum veniti si-mi tineti lectii de educatie? Nu vi se pare cam deplasat? Nu cred ca in comentariile mele am folosit cuvinte care sa se apropie de „valoarea” celor folosite de dvs. Si sa inteleg ca acum imi cereti mie, ceea ce dvs nu aplicati?
Daca sunt sau nu Rica, aveti cum sa va lamuriti cu ajutorul prietenilor dvs. Eu am sa va raspund direct la intrebare in cazul in care o sa recunosteti ca mintiti. Cum? Nu m-am nascut ieri, si nici dupa ’90, asa ca STIU CA NU ERA POSIBIL SA LUCRATI IN CERCETARE SI PROIECTARE FARA SA FITI MACAR MEMBRU AL PARTIDULUI UNIC. Fiti onest, era una din conditiile sine qua non ca sa accezi la anumite pozitii, functii, institutii. mai ales pentru intelectuali, pentru absolventii de facultate, asa ca dumneavoastra. Va desconspira statutul pana si limbajul folosit. Plus ca nu vad cum nu v-ati putut adapta sistuatiei actuale avand o asa pergatire profesionala. Va dau eu un exemplu de persoane mai putin „umblate” prin institute de cercetare, care lasate pe uscat s-au orientat, s-au reprofilat, au luat-o de la zero si au resusit. E drept, poate era mai simplu sa stea pe fund si sa se vaite, sa acuze si sa gaseasca vinovatii in altii.
Si daca tot vreti sa va lamuriti, va rog s-o intrebati pe Theo de unde este IP-ul meu. Nu ma feresc, are consimtamantul meu sa vi-l divulge. Tot asa cum are voie sa va divulge toate IP-urile de unde am postat.
In ce priveste liberalismul, este discutabil ce spuneti, mai ales pentru ca nu vedeti ca acea doctrina liberala pe care o tot iubiti si o impartasiti nu mai exista de loc in actiunile PNL-ului de azi. Eu nu am blamat doctrina ci doar actualii lideri ai PNL. Daca tot ati imbratisat doctrina liberala de acum peste 42 de ani, cum de nu vedeti incompatibilitatea cu doctrina PSD-ista? Sau mergeti si dvs pe principiul „scopul scuza mijloacele” atat de vehiculat in ultima vreme? Asa ca la treaba cu liberalismul, e mai bine s-o lasati jos ca macane, vorba dvs.
Sunteti insistent, pacat ca nu intr-o directie constructiva. Si mai ales va contraziceti de unul singur.
Eu unul am zis ce am avut de zis, asa ca de acum incolo ma retrag in prostia si in nimicnicia mea. Nu am nici valoarea si nici caderea morala (nu-i asa) sa va inoportunez.
Cu respectul cuvenit!
No comment:
Incognito spus
august 29, 2012 la 11:11 pm
sORINEEEEEE!
cASA DE PIATRAAAAA!
…sI RENUNT LA ZABRELEEEE!
vREAU LESPEDE GREA SI LUNA DE MIERE PANA APOI, PLINA CU KK.
Incognito spus
octombrie 28, 2012 la 9:54 am
P.S. Dincolo de blamul pe care am si spus ca il pastrez, totusi va promit ca in cazul in care nu-mi veti mai provoca “debordari” atingandu-ma, cu lovituri mai mult sau mai putin interzise, la viscere, voi aborda, “politic”, o atitudine politicoasa.
La ale cui „lovituri la viscere” va referiti?? Ca din cate poate vedea orice om educat, cu un bun-simt pe masura educatiei pe care pretindeti ca o aveti, loviturile la viscere au avut o singura directie. Considerati cumva ca diploma de Stefan Gheorghiu este o diploma de studii superioare? Este dovada unei educatii alese? Poate doar in contextul acelui (neo)-„liberalism” cu care va laudati dvs.
😀
Domnule Sorin
Educatia – In general – e de mai multe feluri. Cred ca e vina mea ca nu v-am avertizat ca am – per global – o educatie completa (desi trbuiue sa recunosc ca diploma de Stefan Gheorgiu n-o am – n-aveam cum) dar sa stiti ca am o educatie aleasa (din aia completa) pentru fiecare interlocutor.
Blamul meu pentru dvs, se dovedeste justificat cand, dupa afirmatia ca ati fi PNL- ist, faceti afirmatii PDL- iste.Nimeni nu va obliga safaceti parte dintr-un partid in care nu credeti, doar daca (si spun DACA) va aflati pe acolo in „misiune” DACA nu sunteti PNL- ist atunci sunteti un MINCINOS, DACA afirmati ca eu am diploma de Stefan Gheorghiu sunteti un MINCINOS. DACA sustineti ca eu am facut vreodata parte din vreun partid sunteti un MINCINOS. DACA ii mai pupati mult in bas pe MINCINOSII care au adus la disperare pe cei ce au spus le referendum si vor spune si la parlamentare „carati-va” nu puteti fi altceva decat unul de ai lor: UN MINCINOS.
D-le Incognito
felictari pentru educatia aleasa de care ati dat dovada cu sarg pe ici pe colo, mai ales prin partile importante. Limbajul dvs a demonstrat-o. La fel de mult demosntreaza cat de aleasa e educatia si pregatirea dvs profesionala situatia dvs de acum. Stiu, o sa ma luati iar cu PDL-isme si alte invective atat de dragi dvs. Cred ca ati trait o viata printre uniforme si misiuni, deoarece vad ca totul la dvs se rezuma la acest lucru, misiuni, securisti si alte „grade”, de aceea totul se raporteaza la asta in viziunea DVS.
De viziunea dvs politica iar m-am lamurit atata timp cat nici macar nu ati inteles, nu ati citit, nu ati retinut, ca eu nu am blamat si nu am negat ideologia liberala, ci doar am criticat modul in care este condus acest partid. Cred in ideologia liberala, dar NU CRED in actuala conducere. De aceea re-afirm faptul ca dvs nici macar nu ati citit statul partidului, ca de crezul liberal nci atat.
Faptul ca sunteti un adept atat de inversunat al devizei „cine nu este cu noi, este impotriva” ma face sa cred cu convingere ca ati fost nu un simplu membru de partid, ceea ce negati cu obstinatie, ci probabil ca ati avut si ceva functii.
Repet, mincicnosul SUNTETI DVS, mai ales ca singur o dovediti. Ati afirmat ca ati „trecut” prin cateva Institute de Proiectare si Cercetare, cee nu ar fi fost posibil fara a fi membru al PCR. Repet, nu m-am nascut ieri, si am muncit pe vremea comunistilor, asa ca stiu foarte bine cum mergea treaba. Nu puteai ajunge nici macar inginer sef de sectie daca nu erai mebmru PCR. Mintiti si atunci cand afirmati ca nu ati fost membru al nici-unui partid, pentru ca fiind student, ati facut parte din PCR, altfel stim foarte bine cum se dadeau repartitiile, sau ma rog, absolventii de atunic ai facultatilor din Romania socialista stiau. Deci, dvs ori nu ati fost student in acea perioada, ori mintiti.
Ca aveti o disperare in dvs, acea disperare cu care ati votat, nu contest, e dreptul fiecaruia sa faca ce doreste cu viata lui. Si pentru ca m-ati intrebat mai deunazi ce am facut inainte si ce fac acum, va raspund ca nu am renuntat si nu m-am complacut intr-o situatie fara iesire. Am luat-o de la capat,
Va las cu blamul dvs, poate va ajuta la ceva.
Cu aceeasi stima si respect, cuvenite!
Mult succes!