Doneaza Sange Doneaza Viata

Daca un membru al familiei dumneavoastra sau o persoana draga  ar avea nevoie urgent de o transfuzie ati fi bucurosi daca un OM ar dona sange si prin acest gest i-ar salva viata?

Sunt sigura ca DA.

Eu am avut nevoie mai demult de o transfuzie si atunci cineva a donat sange pentru mine.

Puteti sa fiti eroi pentru o zi. Salvati o viata!

Este in puterea dumneavoastra sa faceti asta!

Veniti alaturi de noi in perioada 5 – 9 noiembrie incepand cu ora 11:00 la Centru de Transfuzii Sangvine Bucuresti–Piata Victoriei. Inscrieti-va postand pe pagina https://www.facebook.com/DoneazaSangeDoneazaViata numele si prenumele, un numar de telefon si 2 zile care va sunt preferabile pentru participare. O sa primiti confirmarea noastra si ulterior va vom anunta unde ne strangem pentru fiecare zi in parte.

Nu uitati: Impreuna ne va fi mai usor!

Persoanele interesate sa se alature initiativei noastre sunt convocate pentru a dona sange Centrului de Transfuzie Bucuresti.

Pentru ca putem sa fim cu un pas inainte in caz de probleme si ii putem ajuta pe cei care au nevoie de noi.

Pentru ca este uman sa nu ne lasam semenii la greu. HAIDETI SA DONAM SANGE!

Fiecare unitate de sânge – luată ca întreg – este testată contra bolilor înainte de a fi trimisă spre separare.
Desi se pot acorda tichete de masa donatorilor, noi va propunem sa nu le luam si sa facem cu adevarat o DONATIE nu o VANZARE.

Beneficii:
-SALVEZI 3 VIETI!
-ni se vor face analize de sange la centru;
-reduceri pe mijloacele de transport in comun;
-1 zi libera de la locul de munca / facultate / scoala.

Conditii de participare :
– varsta minima de 18 ani;
-participantii sa nu sufere de boli;
-participantii sa nu fi consumat substante stupefiante in ultimile 6 luni;
-participantii sa nu fi consumat alcool cu o zi inainte;
-greutate 50-100kg pentru persoanele de sex feminin şi 60-110kg pentru persoanele de sex masculin;
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;

Cele 10 motive pentu care sa donezi sange

1. Cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde. In medie, este nevoie de 500.000 de unitati anual, in Romania. In Bucuresti, necesarul zilnic este de 1000 de unitati. Iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperita. Nu exista substitut pentru sangele uman.

2. 60% din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat al vietii, cu toate ca doar 2% din populatie doneaza sange.

3. Dezastre ca accidentele de masina, incendiile sau alte traume de acest gen se intampla, din nefericire, in fiecare zi, iar victimele acestor dezastre au nevoie de sange, si de putin ori se intampla sa aiba nevoie doar de o unitate de sange.

4. Daca donatorii eligibili ar dona sange periodic, de la patru pana la sase ori pe an, necesarul unitatilor de sange ar fi acoperit, iar problema insuficientei unitatilor de sange ar fi de domeniul trecutului.

5. Donarea de sange este o procedura sigura si benefica pentru sanatate. Studii recente au demonstrat ca donarea de sange reduce cu 30% riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare prin scaderea tensiunii arteriale, iar donatorii de sange traiesc mai mult decat media populatiei. In plus, ti se face un mini set de analize gratuit, inclusiv ti se masoara tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului si nivelul de fier. Plus ca este ce mai simpla cale de a scapa de 1 kg in plus.

6. In cazul populatiei masculine exista un beneficiu salvator in randul celor care doneaza sange. Barbatii sunt predispusi la riscul aparitiei hemocromatozei, o afectiune cunoscuta pentru nivelul ridicat de fier in sange. Aceasta este o afectiune destul de periculoasa care poate duce la aparitia bolilor de inima si a altor probleme grave de sanatate. Cercetarile arata ca daca barbatii doneaza sange de cel putin 3 ori pe an, ei pot reduce riscul unei concentratii mari de fier in sange, astfel indepartand riscul unui infarct cu pana la 50%!

7. Donatorii de sange sunt adevarati eroi! De altfel, sangele donat de tine va fi descompus in mai multe componente si vei putea sa ajuti pana la 3 vieti omenesti!

8. 420 – 450 ml de sange reprezinta o cantitate mica de sange, pe care o poti inlocui cu usurinta, cu precizarea ca poti sa donezi sange o data la 3 luni. Majoritatea oamenilor au suficient sange pe care il pot dona. In schimb, nu este suficient pentru a ajuta pe toata lumea.

9. Donatorul de sange are de o zi libera (in ziua donarii). Bonurile valorice pe care le primeste fiecare donator reprezinta o compensare biologica a sangelui pierdut prin donare.

10. Este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci!

Publicitate

13 gânduri despre „Doneaza Sange Doneaza Viata

  1. in strainatate a dona sange este ceva destul de firesc, in romania este o raritate ! sangele salveaza vieti !!!! in timp ce scriu un bebelus poate avea nevoie de o transfuzie pentru a supravietuii !!! salut cu drag aceasta campanie !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s