Dorel Popa – candidatul USL in colegiul senatorial 3, Valea Mureşului Arad – VOI CÂȘTIGA COMPETIȚIA

Dorel Popa candidat USL pe colegiul senatorial Valea Mureşului Arad

Interviu cu viitorul Senator Dorel Popa, candidatul USL pe colegiul senatorial Valea Mureşului Arad

*Ce ar putea de exemplu să promită cineva care îți intră în casă, îți ia din portmoneu cca 25% și peste ceva vreme vine din nou la tine pe stradă și-ți cere să-l mai lași o dată înăuntru, pentru că nu a terminat lucrarea de la prima lui intrare. Câtă analiză îi trebuie acelui om pentru a nu se mai lăsa dus cu preșul? Sau cât timp îi este necesar pentru a-l pune pe fugă pe solicitant? * Dorel Popa.

REPORTER: Domnule Dorel Popa, continuăm discuția începută cu ceva timp în urmă.

De-acum nimic nu se mai schimbă, candidații sunt deja în campanie, unii chiar și-au etalat figurile pe afișe, bannere. Pe d-voastră nu vă vedem deocamdată pe nici un panou, și nici nu zâmbiți ”Colgate”, spre electorat. Nu vreți să câștigați?

Dorel Popa: Fiți liniștit, îmi doresc, o dată ce am intrat în competiție să o câștig. Și o voi face. În termenii mei, înțeleg să respect întâi de toate chiar competiția însăși. Dacă legea spune că anumite lucuri nu se fac, eu nu vreau să le fac. Oricum, nu cred că subzistă vreun câștig dacă îți promovezi imaginea pe stâlpi cu câteva zile mai devreme. Pe de altă parte, este foarte posibil să apară un semnal negativ în percepția alegătorilor, ca urmare a nerăbdării sau chiar a precipitării în acest caz. Este ca și cum furi un start, (deși nu vreau să fac vreo acuzație), pentru a-ți asigura locul de frunte. Tot ceea ce ține de imagistică în ceea ce mă privește va apărea după data de 9 noiembrie.

Reporter: Aveți mai mulți contracandidați. Vă este teamă de careva?

Dorel Popa: V-am spus de cine și de ce îmi este teamă, data trecută. Dacă nu s-ar promite luna și stelele de pe cer, singurele care se mai văd cât de cât cu ochiul liber, oamenilor le-ar fi cu siguranță mai greu să aleagă acum. Și aici mă gândesc chiar la cei care fac din exercițiul votului un lucru responsabil. Au atâtea precedente încât marea majoritate care deschide gura inspre ei nu pot s-o facă fără a intra în ridicol. Ce ar putea de exemplu să promită cineva care îți intră în casă, îți ia din portmoneu cca 25% și peste ceva vreme vine din nou la tine pe stradă și-ți cere să-l mai lași o dată înăuntru, pentru că nu a terminat lucrarea de la prima lui intrare. Câtă analiză îi trebuie acelui om pentru a nu se mai lăsa dus cu preșul? Sau cât timp îi este necesar pentru a-l pune pe fugă pe solicitant? Interesant este totuși curajul pe care îl au pedeliștii, căci așa se numesc, să îi provoace pe sărmanii români, arătându-li-se, joviali de multe ori, cinici în alte dăți și prezentându-li-se ca falnici apărători de drepturi. Eu refuz sa cred că vor mai primi voturi decât din partea celor direct interesați și de la aceia pe care îi mai pot șantaja. În final vă răspund tot cu o întrebare: credeți că am a mă teme de astfel de candidați?

Reporter: Ne-ați spus despre proiectul cu care veți veni în fața celor peste 150 mii locuitori ai județului. Este el unul viabil, votabil?

Dorel Popa: La o primă vedere el arată o necesitate. Enormă. Vine și din toate sondajele de opinie din ultimii ani. Este vorba de refacerea încrederii dintre omul politic și electoratul său. Nu este nicidecum un proiect pilot, el va fi aplicat acolo unde mulți dintre colegii mei au înțeles, ca și mine, că fără o astfel de încredere nu se poate realiza democrație în România. De asemenea, nu face parte din categoria ”vorbe fără acoperire”, doar pentru a mă face interesant.

Este daca vreți, ceea ce ar fi trebuit să se întâmple incă din anii 1990 sau mai bine spus nu ar fi trebuit să se piardă ceea ce se câștigase imediat după acel decembrie. Acum suntem obligați să muncim de zeci de ori mai mult pentru a convinge și mult mai atenți la ceea ce spunem. Este de ajuns să promiți o chestiune concretă, punctuală unei comunități iar când vei fi în poziția să decizi, nu o vei face, vei fi descalificat. Sunt un om serios, cântăresc de mai multe ori până decid că pot și cel puțin din cauza aceasta cred în substanța acestui proiect. Pentru că mă reprezintă și pentru că este condiție de bunăstare.

Reporter: Cum veți ajunge la aceasta? Nu este prea pretențios? Prea empiric?

Dorel Popa: Tocmai v-am spus. Nu iau decizii decât în urma valorificării posibilităților. Pe legea care este acum în vigoare se pot face multe, dar gândiți-vă la programul de reformă al USL-lui. Vom vorbi în curând de o mai mare subsidiaritate locală, chiar și financiară. Nici nu va mai conta foarte mult culoarea politică. Va fi nevoie de un cu totul alt tip de parlamentar, care să dea socoteală, chiar și în timpul mandatului. Încet-încet vom ajunge la democrație consolidată, dar trebuie să începem de undeva. Acum este momentul, nu trebuie pierdut. Pentru că oamenii asta așteaptă de la noi iar noi nu avem dreptul să le ignorăm speranțele. În ceea ce mă privește, merg înainte cu hotărărea caracteristică ardelenilor, convins că votul din 9 decembrie va fi unul masiv pentru USL, și pentru mine desigur. Nu este o chestiune de simțuri ci una ce se bazează pe analiză, dezbatere și multă comunicare. Sper că tot ceea ce voi prezenta în următoarele zile va demonstra cu prisosință, că sunt, împreună cu alegătorii mei pe un drum corect. Care duce undeva, spre un scop prestabilit, total altfel de cum s-a petrecut în ultmii ani. Am, și vă transfer și d-voastră din această siguranță.

Dorel Popa

Domnul Dorel Popa candidatul USL-PSD Arad in colegiul senatorial 3 “Valea Muresului” a fost primar al Aradului intre 2000-2004 si il are contracandidat pe Traian Igas.

Sa il sustinem si sa il votam pentru ca braNconierii sa nu mai ajunga in Parlamentul Romaniei.

Hai ca se poate!

Publicitate

Un gând despre „Dorel Popa – candidatul USL in colegiul senatorial 3, Valea Mureşului Arad – VOI CÂȘTIGA COMPETIȚIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s