Judecătorii CCR au decis invalidarea referendumului în virtutea unor „opinii”

Ioan Ghise senator PNL

Judecătorii CCR au decis invalidarea referendumului în virtutea unor „opinii”

Cei şase magistraţi ai CCR au fost acuzaţi de schimbarea ordinii de drept în România

Plângerea penală depusă de senatorul liberal Ioan Ghişe împotriva judecătorilor CCR a fost respinsă

Ioan Ghişe a depus în septembrie o plângere penală împotriva judecătorilor CCR Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Motoc şi Valentin Zoltan Puşkaş, pe care i-a acuzat de schimbarea ordinii de drept în România, prin anularea hotărârii nr. 6/2012 a CC, prin care s-a constatat valabilitatea referendumului. Senatorul liberal a scris în plângerea penală că cei şase judecători ai Curţii au anulat confirmarea rezultatelor constatate de Biroul Electoral Central, la referendumul din 29 iulie, iar punctele 4 si 5 din hotărârea nr. 6 din 21 august a CCR sunt neconstituţionale şi constituie abuz de drept, iniţiind „impunerea dictaturii în România„.

Plângerea penală depusă de senatorul liberal Ioan Ghişe împotriva celor şase judecători ai Curţii Constituţionale care au decis invalidarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost respinsă de procurori, care au argumentat, între altele, că dispozitivul cuprins în punctele 3, 4 şi 5 ale respectivei hotărâri a CCR reprezintă doar rezultatul unor „opinii”, pentru care magistraţii nu pot fi traşi la răspundere.

Cu alte cuvinte, a explicat senatorul liberal Ioan Ghişe,Traian Băsescu a fost practic repus în funcţie doar în baza unor opinii sau păreri, ignorându-se Articolul 10 al Legii nr.3/2000 a Referendumului, care spune că „demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum”.

În loc să se aplice acel punct, s-au exprimat ’păreri’ la Curtea Constituţională, în baza cărora Traian Băsescu a fost repus în funcţie”, a declarat Ioan Ghişe. În acest fel, a subliniat senatorul Ioan Ghişe, s-a dat o lovitură de stat, respectarea Constituţiei fiind obligatorie.

Ce au afirmat procurorii despre „opiniile” judecătorilor CCR

Constatarea procurorului privind „opiniile” judecătorilor CCR se regăseşte în punctul şase al rezoluţiei prin care, în data de 5 decembrie 2012, plângerea formulată împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale adoptată la data de 2 noiembrie 2012 în dosarul nr.254/D/P/2012 a fost respinsă ca neîntemeiată.

Ce afirmă procurorul:

Conţinutul ca atare a dispozitivului de la pct. 3 la 5 din hotărâre, dispozitiv semnat de judecătorii incriminaţi, este rezultatul opiniilor (părerilor, judecăţilor, ideilor – a se vedea în DEX) exprimate de aceştia cu ocazia soluţionării actului de verificare a respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României şi confirmarea rezultatului acestui referendum.

În conformitate cu dispoziţiile art. 61 alin. 2 din Legea nr.47/1992 – privind organizarea şi funţionarea Curţii Constituţionale ’Judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru opiniile şi voturile exprimate la adoptarea soluţilor’.

_________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

MFC 51

Ce se întâmplă în 5 iulie la Curtea Constituţională?

Guvernul Ponta. Componenta Executivului

Pe ploaie

Sfârşitul Eternităţii

Din Rusia

ninge cu…

Completion of unfinished work home.

Publicitate

18 gânduri despre „Judecătorii CCR au decis invalidarea referendumului în virtutea unor „opinii”

 1. Mai oare eu sunt tampit sau ceva nu este in regula?Pai s-a vorbit la acel referndum ca sunt in jur de 15 milioane de votanti si acum au aparut pe liste peste 18milioane?
  Guvernul Ponta a fost guvernul Tonta ?A actualizat listele?
  Eu nu stiu ce sa mai cred!
  Voi va apucati si de un fir de ata numai ca-sa il dati jos pe Basescu si sa imi distrageti atentia de la ce va fi de la 1 ianuarie 2013.Adica acele cresteri de preturi si alte matrapazlacuri care, sincer sa fiu ce mi-a fost cu aia ce imi este cu astia. Tot un drac sunt si aia si astia pentru mine.
  Cei doi ,Ponta si Antonescu jigneau pe cancelarul Germaniei si acum au nevoie de bani.Bani de care au nevoie sa plateasca pensii si salarii si alte hangarale.Ce va face Ponta fara ei?Primul pas ,prima bucurie, a crescut taxele care implict va duce si la cresteri de preturi.Adica ce a dat o sa ia inapoi mai mult decat a dat.
  Al doi-lea pas tiparirea de bani si gata inflatie.Ce avem de castigat?Macroeconomic vorbind vor creste exporturile si va scadea consumul intern.Asta este cumva viziunea de crestere economica a lor?Crestere pe spinarea poporului!
  Ce pot sa le spun la toti parlamentari ca ar fi bine sa se faca mici si sa se duca acasa!

  1. @dorian65
   Tu ai citit articolul sau postezi ca sa fie postat? … ai scris orice altceva dar nu despre tema articolului …. este posibil sa ai dreptate in prima parte a frazei de inceput.

    1. Asta este din vina celor doi actori care nu si-au facut temele.Au crezut ca o ordonanta rezolva totul.
     Poate ca nu este numai a lor ci si a consilierilor pe care ii au,o ceata de incompetenti nerutinati.

    2. @Dorian65
     Mai portocaliule ti-ai pierdut „jobul” si acum incerci sa-l primesti din nou , dar de la alt partid ?

    3. Hahaha asta este cea mai buna poanta pe care am citit-o.
     Vreau sa iti spun ceva eu cand am vazut ca PSD-aci nu fac decat averi si eu munceam pe un salariu de kk mi-am luat arcul si prastia si am plecat.Acum imi permit sa traiesc in Romania cu 500E/luna timp de 5 ani cu salariul adunat in cinci luni.
     Asa ca nu vorbesc ca un somer si daca am fost inteles gresit imi cer scuze.
     Portocaliu nu am fost si nici nu voi fi am FOST un simpatizant PNL si am crezut ca liberalii au viziuni politice de schimbare a directiei economice a tarii.Am fost dezamagit si sunt in continuare dezamagit.
     In PNL au ajuns oameni care apara decat interesele lor nu si ale poporului.
     De celelalte partide nu vorbesc ca sunt total de stanga au un singur interes sa colecteze taxe si atat.Cand nu mai sunt bani mai gandesc inca o taxa si produsele romanesti au ajuns sa fie mai scumpe decat cele din import si toata economia s-a dus dracului la rapa .
     Trebuie regandit acest cod fiscal si daca il avem ,asa cum este,macar sa nu mai introducem si alte taxe suplimentare.
     Birocratii trebuiesc sa renunte la acel ,,vino maine” ca cel ce il plimba pe drumuri nu produce si de unde dracu sa dea taxe!
     Eu sunt un caz fericit amice dar, si eu ca si altii, avem rude prieteni si cand vad cum se zbat pentru ziua de maine imi vine sa iau la bataie toti politicienii astia tampiti .
     Daca rad de tampeniile pe care le fac actuali nu este un ras de bucurie este un ras furios .Eu nu pot fi pacalit usor.Inca nu mi-am pierdut mintile, am fost amagit de promisiuni pe care nu le-am vazut puse in practica niciodata.
     NU ASTEPTA SA CURGA MIERE LA ANUL CARE VINE .Tarisoara asta a fost devalizata de o ceata de politicieni corupti si nu spera in redresare economica imediata.

   1. Se pare că este legal returnat la Cotroceni, majoritatea (intern, extern) consideră că au fost respectate legile, dl Ioan Ghise are altă „opinie” dar nu prea a convins şi pe alţii.
    Cu moralitatea este altă discuţie, dar dacă dl Traian Băsescu are epiderma groasă asta e, avem un mort la Cotroceni. În plus, a fost semnat “actul de coabitare” de cei care ne cereau să-i susţinem în luptă dreaptă acordându-le votul, să se adreseze unul altuia politicos 🙂

    1. @acuvio
     Nu este asa … majoritatea din intern (si incet incet si cei din extern) stiu ca basescu se afla ilegal la Cotroceni … problema este ca asa cum suntem obisnuiti … sa nu reactionam atunci cand ni se face o nedreptate

 2. Totusi, in ceea ce priveste Hotararea CCR nr. 6 din 21.aug.2012 e vorba de constatari si nu de pareri sau opinii. CCR asa a si specificat in Hotararea mai sus amintita, spre exemplu:

  „3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.”

  sursa:http://www.ccr.ro/files/products/H0006_12.pdf

  Or, este o mare deosebire intre a avea o parere si a constata ceva. Ne putem uita si in DEX… Pe de alta parte, inteleg ca judecatorii CCR nu pot fi trasi la raspundere pentru voturile exprimate… Interesant este ca Hotararea cuprinde si opinia separata a celor trei judecatori… Care constatau ca datele finale sunt de natura sa conduca la validarea referendumului. Dar la vot rezultatul a fost de 6-3 ca sa nu fie validat referendumul. Asta e rezultatul, n-ai ce-i face acum.
  Insa daca e sa speculam pe tema asta s-ar putea ca acest rezultat sa fi fost influentat intr-o anumita masura de pozitia Marilor Puteri, in speta de SUA si Germania, dar in special SUA. Sa nu uitam ca ambasadorul Gitenstein este un admirator constant al Monicai Macovei si a lui Traian Basescu, nu?. Dimensiunea externa a ceea ce a fost atunci la referendum nu poate fi ignorata si e foarte probabil ca americanii sa-l fi vrut in continuare pe Basescu la Cotroceni poate si din motivul ca la ei nu s-au intamplat astfel de lucruri: suspendarea Presedintelui, referendum. Si e posibil ca sa-l fi vazut pe Basescu, in calitate de Presedinte, ca un fel de sursa de stabilitate.

 3. Judecatorii Curtii Constitutionale (cei 6), prin „Exces de Putere”, l-au favorizat pe
  Traian Basescu, aplicand incorect prevederile art.2 alin.(1), lit. c) !!!

  De aceea eu am depus la Parchetul de pe langa I. C. C. J. un DENUNT impotriva judecatorilor (celor 6), referitor la incalcarea, cu intentie, a prevederilor de la art.2, alin (1), lit.c) din Legea 370/2004 (referitoare la alegerea presedintelui), prevederi care au stat la baza motivarii si luarii Hotararii Nr.6 din 21 august 2012, a Curtii Constitutionale a Romaniei.

  In DENUNTUL meu nu e vorba de exprimarea unor opinii, ci de incalcarea de judecatori, cu buna stiinta, a unor prevederi legale, la care judecatorii au apelat prin erata, dupa ce Traian Basescu, a transmis, prin media, interpretarea sa total interesata in a fi gresita, cum ca in listele electorale permanente se trec toti cetatenii romani cu drept de vot de pretutindeni.

  In fapt insa, aceste prevederi ne arata ca din numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot de pretutindeni, in listele electorale permanente doar cetatenii se trec numai cetatenii romani cu drept de vot cu varsta de numai 18 ani de pretutindeni.

  Probabil ca legiuitorul, dorind sa clasifice listele electorale pe diferite categorii, a limitat cvorumul numai la cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, poate,chiar, din greseala. Dar aceasta greseala este in favoarea celor 7,4 milioane de electori, pana la modificarea legii gresite.

  Eu consider ca in DENUNTUL meu sunt toate datele necesare ca PARCHETUL sa-i puna la traba pe procurori, insa am primit un raspuns in care mi se solicita ceea ce eu consider ca se regaseste in DENUNT.

  Am solicitat ajutor de peste tot (media, diverse partide, oado_oado@yahoo.com, ofice@facias.org, ….. ) si numeni nu-mi da atentie. Probabil ca se complac in situatia cu Base’ ilegitim si ilegal la Cotroceni!!!

  Aici este raspunsul primit de la PARCHET:

  https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=c195249505&view=att&th=13b6c8b8679f84d7&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hacun3r10&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8pL1QQK7m8eSL0yAMzYgyb&sadet=1356265303814&sads=VEeylCFDgLNRJmeDTVB04_tK3hg&sadssc=1

  Pentru cine doreste iata si Denuntul meu:

  Catre Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie
  Bucuresti, Bd. Libertatii nr.12, sector 5,
  EMAIL : sesizare@mpublic.ro

  Domnule Procuror General,

  Subsemnatul Tanasa Traian, domiciliat in municipiul Botosani strada Aleea Pacea nr.5, sc.B, et.2, ap.5, jud. Botosani, in temeiul art. 221 din Codul de Procedura Penala, prin DENUNTUL de mai jos, va aduc la cunostinta urmatoarele:
  Judecatorii Curtii Constitutionale, Augustin Negrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc si, Pusks Valentin Zoltan, in mod intentionat, au incalcat prevederile art.2, alin (1), lit.c) din Legea 370/2004 (referitoare la alegerea presedintelui), prevederi care au stat la baza motivarii si luarii Hotararii Nr.6 din 21 august 2012, a Curtii Constitutionale a Romaniei.
  La indemnul lui Traian Basescu, ei au introdus cu intarziere si au interpretat aceste prevederi in mod eronat, ca si Traian Basescu, si anume ca „in listele electorale permanente ar trebui trecuti toti cetatenii romani cu drept de vot de pretutindeni”.

  (A se vedea “omisiunea” care a dus la RECTIFICAREA, care a modificat HOTĂRÂREA Nr.3 din 2 august 2012, dupa interventia publica a lui Traian Basescu, rectificare publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 556 / 07.08.2012, care adauga: “În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui”.)

  In fapt, insa, aceste prevederi arata ca, din numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot de pretutindeni, in listele electorale permanente se trec numai cetatenii romani CU VARSTA DE NUMAI 18 ANI, de pretutindeni.

  Prin nerespectarea prevederilor de la art.2, alin (1), lit.c) din Legea 370/2004 (referitoare la alegerea presedintelui), judecatorii, mai sus mentionati, au hotarat total ilegal la punctul 3, astfel:

  „CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  în numele legii
  HOTĂRĂŞTE:
  3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unu din numărul
  persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.”
  In fapt numarul electorilor care au votat „DA” la referendum este mult mai mare de jumatate plus unu, din numarul electorilor din listele electorale permanente, in care se trec conform prevederilor legale, numai cetatenii romani CU VARSTA DE NUMAI 18 ANI, de pretutindeni.

  Denunt deasemenea si faptul ca acesti 6 juidecatori au hotarat la punctul 2 sa echivaleze automat „numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendum” de 18.292.464 („din datele comunicate Curţii Constituţionale de către Biroul Electoral Central, cu privire la referendumul naţional din data de 29 iulie 2012”), cu numarul de „persoane înscrise în listele electorale permanente”. In rezultatul cu privire la referendum, comunicat de Biroul Electoral Central, nu apare nicaieri denumirea de LISTA ELECTORALA PERMANENTA. Au hotarat astfel:
  „2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central şi constată Că din totalul de 18.292.464 persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 persoane” (46.24%), din care 7.403.836 (87.52%) au răspuns „DA” la întrebarea”Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15%) au răspuns”NU””.

  Solicit tragerea la raspundere penala a faptuitorilor Augustin Negrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc si, Pusks Valentin Zoltan.
  Solicit de asemenea sa se intreprinda toate cele necesare pentru demiterea, si in fapt, a lui Traian Basescu.

  Mijloacele de proba sunt:
  1) textele din Constitutia Romaniei si din Legea 370/2004, la care am apelat la intocmirea DENUNTULUI;
  2) rezultatul referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei;
  3) textele, la care s-a facut trimitere, din HOTĂRÂREA Nr.6 din 21 august 2012 si urmatoarea
  MOTIVARE:

  Art. 36,alin.(1) din Constitutie stabileste CLAR ca „cetăţenii au drept de vot DE LA varsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv” (atentie, „DE LA”).

  Avandu-se in vedere aceste prevederi constitutionale, inseamna ca interpretarea judecatorilor, insuflata de suspendatul Traian Basescu,s-a rezumat doar la o parte din textul de la litera c) [a aliniatului (1)de la art.2 alLegii 370/2004]si anume numai la: „liste electorale permanente – listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot”; adica toti cetatenii cu drept de vot de pretutindeni,conform prevederilor constitutionale.
  Insa legiuitorul a adaugat un text care arata ca din numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot, de pretutindeni, se trec in listele electorale permanente numai cetatenii „CARE AU IMPLINIT varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”.

  Probabil ca legiuitorul, dorind sa clasifice listele electorale pe diferite categorii, a limitat cvorumul numai la cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, probabil,chiar, din greseala. Dar aceasta greseala este in favoarea celor 7,4 milioane de electori, pana la modificarea legii gresite.

  Deci, contrar constatarii Curtii Constitutionale cvorumul s-a realizat cu varf si indesat, in conformitate cu doleantele lui Barroso, atata timp cat , conform art.2, alin. (1), lit. c) din Legea 370/2004, in listele electorale se trec numai cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, de pretutindeni. In fapt numarul electorilor care au votat „DA” la referendum este mult mai mare de jumatate plus unu, din numarul electorilor din listele electorale permanente intocmite conform prevederilor legale in vigoare!!!

  De drept, Traian Basescu ar trebuii sa fie demis!! E si ilegitim, e si ilegal la Cotroceni!!!

  Toate actiunile sale, de drept, sunt nule!!!!!!!

  Prevederi legale:

  Art. 36(„Dreptul de vot”), alin. (1) din Constitutie DISPUNE:
  „Cetăţenii au drept de vot DE LA vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.”

  Art. 2, alin.(1), lit.c) din Legea 370/2004 (ref. la alegerea presedintelui) prevede:
  (1) In sensul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii:
  c) liste electorale permanente – listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot
  CARE AU IMPLINIT varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”.

  16.11.2012 Tanasa Traian

  Domnului Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

 4. Că suntem la ceas de bilanţuri 😉 … te întreb, nu cu răutate :
  -a meritat schimbarea orientării politice din pesedistă aripa dură (arhiva blogurilor stă mărturie) în penelistă ❓
  Ca argumente aduc : avatarul şi fb 😎
  -dacă tot te-ai implicat alături de Ghise, a meritat efortul ❓ … mă refer la onorariu 😉
  deoarece prietenii sunt „foarte darnici” cu expunerea imaginilor în spaţiul public 😉

  1. @bazel09
   Multumesc pentru poza …. nu o aveam 😀
   Eu si senatorul Ghise avem un „prieten” comun … pe iubitul tau basescu
   nu stiu ce nu intelegi? … basescu nu a trecut de la stanga la dreapta intr-o noapte 😀
   Pe cei care gandesc ca mine ii ajut fara sa astept recompense ….. eu sunt de fapt un liberal de stanga … ma mir ca nu ti-ai dat seama …. sunt fost patron …de chioscuri este adevarat … dar patron … stii tu chioscurile alea pe care le-a daramat basescu in Bucuresti …. desi multi dintre noi aveam autorizatie de functionare si platisem taxele de ocupare a domeniului public in avans inca 9 luni ….. si ne-a daramat fara sa ne asigure nici o alat varianta … asta in timp ce ni s-a impus un anume tip de chiosc … fabricat de o anume firma … chiosc pe care l-am cumparat in rate …. si cu care am ramas fara sa mai avem ce sa facem cu el …. dar cu rate de plata …. cum sa nu il iubesc pe basescu?

   1. @Theodora
    Cu plăcere 😆 … prietenii ştiu de ce 😎
    Dacă nu e cu supărare … îmi poţi explica ce înţelegi prin „liberal de stânga” ! Doctrina liberală nu recunoaşte aripă de dreapta sau stânga … din ce am citit ! Mai aveţi un uslamist, cu ceva funcţiuni în guvernul precedent, Mihalache, care, tot aşa, s-a „simţit” liberal de stânga. În momentul când a fost chestionat asupra acestei doctrine s-a pierdut în explicaţii dintre cele mai ciudate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s