Mircea Cărtărescu, cel care a primit aproape un milion de euro de la Institutul Cultural Român pentru traduceri, deplasări şi drepturi de autor se simte exilat în propria sa ţară

Cărtărescu Liiceanu si Patapievici

Mircea Cărtărescu, cel care a primit pentru traduceri, deplasări şi drepturi de autor, aproape  un milion de euro de la Institutul Cultural Român se simte exilat în propria sa ţară, inutil, fara speranta, deplange imaturitatea democratiei din Romania si ameninta ca va renunta la gazetarie.

Intelectualul pupinbasist care a primit milionul de euro fara nici pic de rusine este dezamagit ca in actualul Parlament opozitia este decorativa si se teme de tirania majoritatii.

De ce nu s-a temut Mircea Cărtărescu de tirania lui Basescu Traian, cel care se tot autointituleaza seful statului, atunci cand isi subordona agresiv, prin amenintari, santaj si cumparari de constiinte aproape toate insitutiile statului roman?

În timp ce majoritatea oamenilor de litere îşi publică operele în regie proprie, încercînd, cu eforturi de neînchipuit, ca volumele să ajungă în librării, el, Cărtărescu, primea bani de la stat şi pentru a-şi scrie cărţile (rezidenţele nu sînt incluse în statistica de mai jos), şi să le publice, şi să fie traduse în toate limbile pămîntului, şi să aibă cronici prin diverse publicaţii, şi să le lanseze prin toate capitalele lumii, dar şi pentru ca autorul să se relaxeze după un astfel de efort, fiind însoţit deseori şi de familie!

Patapievici, în cîrdăşie cu Gabriel Liiceanu au risipit cu Cărtărescu peste 4 miliarde de lei de la buget, adică echivalentul a 1000 de pensii amărîte, exact în perioada în care Guvernul Boc tăia chiar aceste pensii mici, impozitîndu-le pe motiv că nu mai sînt bani la buget!!!

Cărtărescu si Basescu

Asa cum era de asteptat Mircea Cărtărescu musca mana care l-a hranit:

„Mă tem că PDL-ul va imploda precum PNŢ-CD-ul de altădată. PDL nici nu merită să supravieţuiască în forma actuală, pentru că s-a dovedit încă o dată un partid oportunist care-a fost puternic cât a fost puternic Băsescu, pentru ca apoi să cadă în marasm şi-n neputinţă.

Cărtărescu vorbeste despre oportunism!!!!!

intelectualii lui basescu

„Cât despre preşedintele prizonier la Cotroceni, ar fi fost mai bine să-şi dea demisia decât să coabiteze cu cei care-au încercat doar acum câteva luni să-l debarce printr-o lovitură de stat. Sunt mai mult decât dezamăgit de decizia lui. Printr-o procedură democratică electoratul a consfinţit venirea la putere a grupului care a pus la cale puciul (!!!!!) din iulie.”

Cartarescu Patapievici Mihaies Liiceanu Plesu Voinescu-Cotoi Tismaneanu Macovei

Sper ca acest individ sa nu mai primesca nici macar 1 ban de la statul roman si cred ca cineva ar trebui să dea socoteală pentru banii cheltuiţi  în promovarea peste hotare a lui Mircea Cărtărescu.

Nu m-ar mira daca acesti intelectuali basisti vor incerca sa se mute in barca puterii.

Va invit sa cititi si aici:

Revizuirea Constituției – cum procedăm?

MFC 51

Guvernul Ponta. Componenta Executivului

26 de gânduri despre „Mircea Cărtărescu, cel care a primit aproape un milion de euro de la Institutul Cultural Român pentru traduceri, deplasări şi drepturi de autor se simte exilat în propria sa ţară

  1. @gigip1948
   Aveti dreptate ….. eu sper sa nu mai aiba parte de nici un ban de la bugetul statului. …. si sa raspunda pentru banii de care si-au batut joc.
   Sarbatori fericite domnule general!

 1. Daca dta esti dezamagit de Base, eu sunat si mai dezamagita (ca un roman umil ) de dta ca nu ai dovedit constiinta civica atunci cand cheltuiai banul public iar eu plateam din pensia mea o particica din acesti bani . Iar prizonierul dtale de la Cotroceni nu si-a dat demisia ptrc a nu-i convine [se teme de Rahova] si atunci ce trebuia sa faca,, ceeace a facut asta vara ??? nu-i mai mergea, s-a vcazut asta .

 2. Părerea mea e că tipul nu e zdravăn, suferă de ”succesită” (adică i s-a suit succesul la cap). El vorbește de lovitură de stat, de tirania majorității? De ce nu-l ia de mânuță pe Tismăneanu și să se care dreaku din țară, dacă sunt sufocați de majoritate? Când te gândești ce sacrificii de timp făceam să-i ascult lecturile lui Tismăneanu la ICR NY, vai vai vai … pe bune. Până într-o zi, când mi-a pierdut votul. Cine oare i-o fi plătit pagina din Wikipedia, lungă cât o zi de post? Mai lungă decât oricare om de cultură sau știință român, ca și cum VT este ”cel mai iubit dintre pământeni.”
  ”Elita” noastră de ‘telectuali ar trebui să se retragă undeva la țară, acolo printre muritorii de rând, să umble prin țărână ulței, lătrați de câinii satului. Asta înainte să o șteargă, să facă loc altora mai tineri și mai talentați.
  (știu, sunt afurisită, și-mi place)

  1. UN VECHI PROVERB SPUNE : ”NU ESTE PROST CINE MANANCA 7 PAINI , PROST ESTE CEL CARE II DA.” IN CAZUL DE FATA , PARANOICUL DE BASE CEL CARE A DAT . PUPINCURISTI LUI POPEYE MARINARUL , SUNT LA MARE VQALOARE . GUVERNATORUL DA , CA NU DA DELA EL , DA DELA POPOR .

 3. excelenta postare, mizerabil Cartarescu. Ii tin pumnii pentru premiul nobel pentru litareatura, si spun asta fara a-i fi cititi nicio carte, insa am aflat de la altii care au citit cam ce gen de carti sunt, nu pe gustul meu. in schimb am cititi foarte multe editoriale politice ale sale pe evenimentul zilei.

 4. Patapievici este principalul vinovat al risipiri bugetului I.C.R.-ului!!! A cheltuit bani multi pe toate trasnaile.
  De exemplu, HRP a fost criticat si pentru ca a promovat o “lucrare de arta” denumita “CALUTUL CU ZVASTICA”. Pe mine nu m-a deranjat zvastica, care a scandalizat intreaga lume.

  Eu am stabilit ca aranjamentul “CALUTUL CU ZVASTICA”, a carui baliga este formata din oase, este un chici, care poate fi remediat!!!
  Mi-am imaginat ca pentru a deveni o adevarata opera de arta si pentru a-l pedepsi pe Patapievici, trebuie sa se faca mici modificari de aranjare.
  In fapt, daca zvastica s-ar aseza in partea cea mai din spate, asezata sub coada, iar dejectiile diareice ale poneiului, care ar reprezenta caricatural figura lui Patapievici, ar inunda zvastica, aranjamentul ar deveni o adevarata opera de arta.

  Ar disparea, astfel, scandalul in legatura cu zvastica si, bineinteles, Patapievici ar fi situat acolo unde-i este locul !!!

 5. Sărbători fericite, Theo, şi să fii la fel de „ascuţită” la scris mereu! Dacă ar putea cuvintele măcar pişca din nesimţirea ăstora… Şi când mă gândesc la faptul că eram „ahtiată” pe vremuri după cărţile Liiceanului şi ale lui Pleşu! Acum pot să scrie „colosal”: nu-i mai pot citi. Deşi nu ar trebui să amestec planurile… Despre Cărătrescu, ce să spun! I-am citit pe alţii mai buni decât el, aşa că şi eu cred că a fost promovat artificial… Şi da, prea mult din banul public s-a cheltuit pentru nişte lichele…Si iti garantez ca alte lichele le vor lua locul… Vei avea de scris… din nefericire!

 6. Unde sint dovezile pentru afirmatiile calomnioase pe care le faceti?
  Chiar nu va e rusine sa continuati sa mintiti in asemnea hal?!

  1. @Vizitator
   Ha ha ha ha … unde sunt dovezile? …. te prefaci ca nu ai aflat de documentele oficiale din care rezulta cati bani a supt cărtărescu de la bugerul statului? …. RUSINE sa ii fie si lui si lui liiceanu si lui patapievici.
   Tie chiar nu iti este nici un pic de rusine sa spui ca mint?
   Voi ati mintit si continuati sa incercati sa ne inselati …. o sa paltiti pentru banii pe care i-ati cheltuit aiurea
   Daca nu ai inteles blogul asta este inschis pentru basisti mincinosi si hoti … asa ca inceraca sa iti versi laturile in alta parte

   1. Sunt unii basisti ne profitori, dar, care sunt asa de creduli, de parca ar fi sub vraja. Acestia sunt atat de creduli, incat, cred ca sunt parfumati cand BASE’ BASE’!!!
    Propun ca acestora sa le fie deschis blogul, in speranta ca vom reusi sa-i scoatem de sub vraja. Eu cred ca vom reusii daca au in cap CREERI, nu GREERI!!!

    Sa incepem mai intai cu „PACALIREA ELECTORILOR”:

    https://picasaweb.google.com/117446511140392620428/PACALIREAELECTORILOR#

   2. AVETI PERFECTA DREPTATE , D-NA THEODORA , INCA MAI SUNT F . MULTI OAMENI CARE TRAIESC INTR-O LUME VIRTUALA SI NU INTR-O LUME REALA . OF , OF , CUM NU VI TU TEPES DOAMNE . TOTI CEI CARE SUNT PRO VECHIULUI GUVERN DACA NU SUNT NAIVI SAU CRETINI , ATUNCI TOT SUNT PENIBILI , CINICI SI IPOCRITI .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s