Basescu vrea o justitie independenta de toti si de toate dar dependenta in continuare de el

basescu foto intact

Basescu vrea o justitie independenta de toti si de toate dar dependenta in continuare de el.

Pentru Basescu independenta justitiei inseamna de fapt o justitie dependenta in totalitate de el, pentru ca vrea sa continue fabricarea de dosare  adversarilor politici.

Noi cei care am votat la referendumul national pentru demiterea lui Basescu Traian si pentru candidatii USL la alegerile locale si parlamentare vrem o justitie cu adevarat  independenta si impartiala.

Cel care a reusit sa isi subordoneze aproape toate institutiile statului se plange ca unele trusturi media incearca sa discrediteze respectivele institutii !!!!

Basescu Traian este cel care a politizat justitia prin Monica Macovei.

Monica Macovei a politizat sistemul judiciar mai mult decât oricine înaintea ei

19 iulie 2005: Monica Macovei promovează o nouă reformă prin care, Procurorul Şef al României şi Procurorul Şef al DNA urmau să fie numiţi în funcţie de către Preşedintele României, la recomandarea ei, luând această prerogativă din mâinile Consiliului Superior al Magistraturii, ca organism superior şi independent.

Monica Macovei a preluat şi controlul direct asupra carierelor şi conduitei profesionale a procurorilor.

În primele două luni de ministeriat. Macovei a anulat independenţa procurorilor şi dreptul acestora de a lua decizii obiective şi independente. A făcut acest lucru prin impunerea unei dependenţe fără precedent, a Procurorilor Şefi şi a procurorilor, în general, faţă de persoana ei. În acest fel a creat un mecanism de acuzare care era complet dependent politic, transformându-l din organul independent care serveşte interesul public, în unealta puterii politice.

După ce şi-a impus controlul politic asupra sistemului judiciar, Macovei a coordonat cea mai vastă operaţiune de îndepărtare de la post a procurorilor obiectivi şi independenţi

Monica Macovei a schimbat mai întâi legile, în vreme ce încălca cu cinism Constituţia, pentru a-şi asuma controlul asupra sistemului judiciar şi a-l transforma într-o unealtă politică în mâinile sale. Apoi, Monica Macovei a organizat cea mai amplă operaţiune de îndepărtare de la post a procurorilor „neloiali”, înlocuindu-i cu procurori mai „obedienţi” ori mult mai puţin experimentaţi.

FAPTELE VORBESC!

Din declaratiile demisiului Basescu Traian, cel care se afla ilegal la Palatul Cotroceni:

”Nimeni nu o să negocieze independenţa Justiţiei de dragul păcii politice. Mai bine război decât o Justiţie neindependentă”

„sunt trusturi media care reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale. Am subliniat demult acest lucru, ca trusturi mass-media sunt interesate in discreditarea unor institutii”.

Pentru satisfacerea intereselor de discreditare a magistratilor, unele trusturi media utilizeaza mijloace de influenta infinit mai mari decat are sistemul judiciar. Cand un trust mass-media ia judecatori sau procurori si ii toaca de dimineata pana seara pentru a-i discredita, lucrurile sunt grave. Poate gasim o solutie legala de protejare a Justitiei fata de astfel de atacuri

”Nu, nene politician, nu mă interesează ce spui singurul meu stăpân este legea”

”Nimeni nu o să negocieze independenţa Justiţiei de dragul păcii politice”

  ”Am primit propunerile de la MJ pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA. Trebuie numiţi şi şefii de secţie din PG şi DNA. Vom aveam şi numiri la ICCJ. Nu discut procedura dar am venit pregătit. Avem art 134 care spune că propunerile pentru cele două funcţii trebuie să vină de la CSM. Sigur că există o lege care nu a fost atacată la Curtea Constituţională. Articolul 134 spune clar că CSM trebuie să propună. Nu mă voi grăbi cu decizia privind cele două propuneri. As vrea să ştiu punctul de vedere al CSM. Delegările de până acum ne acoperă până în aprilie.”

Publicitate

21 de gânduri despre „Basescu vrea o justitie independenta de toti si de toate dar dependenta in continuare de el

 1. Acestea sint ” binefacerile ” Acordului de coabitare si guvernanta daca nu gresesc cumva . Chiar sunt al dracului de curios ce va spune Ponta diseara la emisiunea lui Ciutacu…daca l-o intreba ala , desii la cum m-am invatat sa-l cunosc sunt sigur c-o va face ! La Multi Ani Teodora Marinescu pentru 2013 si pe mai departe , pentru tine , pentru cei dragi tie, pentru prietenii ce-ti citesc blogul si…chiar pentru dusmanii tai ! Daca n-ai si dusmani…viata chiar n-ar mai avea nici un sens ! Doresc ca blogul tau sa ramana acelasi blog combativ ce m-a atras de la bun inceput !Tot inainte …. chioscare !:-)

 2. M-am liniştit, am crezut că a căzut bomba cu neutroni în cartierul dvs! Aşa că, La Mulţi Ani pentru 2013, cu întârziere de patru zile!
  Băsescu? Ce vă mai surprinde la Băsescu? Este membru de drept al CSM (fără drept de vot) şi a participat la potlogăria din CSM. Constituţional! N-are legătură cu „pactul” semnat cu premierul guvernului Ponta 1. Acum în CSM fierbe răzmeriţa, aşa că am răbdare până dă în clocot :mrgreen: . Sunt sigur că va băga băţul prin gard şi în ceea ce priveşte numirea sefilor la PG şi DNA. Dar, după părerea mea, astea sunt nişte perdele de fum, menite să ascundă uneltirile lui cu prietenul Lazlo Tokes! Se pregătesc mişcări în aşa zisul „ţinut secuiesc”, sub lozinca „Anul 2013, anul autonomiei Ţinutului Secuiesc” (Mureş, Harghita şi Covasna)! Rezolvarea problemelor ce vor fi generate de acest „cartof fierbinte” va fi o grea încercare pentru USL şi Băsescu ştie asta!

  1. @ALM

   😀 La multi ani!!!!!
   Multa santatate, noroc si fericire dumneavoastra si familiei!
   Nu stiu ce se intampla dar am o perioada in care imi este greu sa scriu pe blog.
   Vreau sa intru in ritm…. adica un articol pe zi … sper sa reusesc

 3. Sa-l parafrazez pe Malaiele,ati vazut lumina la capatul tunelului,si ati strigat victorie,dar nu era decat trenul ce se apropie amenintator.In curind cei sarmani cu duhul vor realiza ca progamul USL nu este decat Fata Morgana.

 4. Draga Theodora
  Ma bucur ca ai revenit pe blog asa ca nu pot sa-ti spun decat : ” LA MULTI ANI ! „.
  Aceasi urare o adresez si domnului @ ALM , Marian , Doina Manea , Yogoshima … si tuturor cititorilor tai.
  Sa fiti iubiti…
  Cu stima Emil

 5. La multi ani!!!
  Psihopatul numit Basescu vrea multe, dar nu ar obtine mare lucru daca in tara asta de la politicieni , la magistrati si pana la omul simplu ar exista mai multe caractere!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s