Generalii trebuie sa ramana sub controlul politic al guvernatorului Basescu Traian. Cu cine ii inlocuim?

basescu traian si generalii numiti de el

Generalii numiti, inaintati in grad, de basescu traian trebuie sa ramana cat mai mult timp in aceste grade si functii pentru ca guvernatorul are nevoie de serviciile lor. Cei care incearca sa ii pensioneze sunt tradatori.

Sa enumeram aberatiile : act de trădare naţională, se încearcă punerea sub control politic a generalilor, decapitare, act împotriva securităţii naţionale şi a Armatei Române, o lovitură dată armatei.

Generalii trebuie sa ramana sub controlul politic al guvernatorului Basescu Traian. Cu cine ii inlocuim se intreaba basescu traian?

Nimeni nu este de neinlocuit basescule!

„Am trimis spre reexaminare o propunere de modificare al Legii 80 privind statutul cadrelor militare. Pot s-o interpretez ca fiind o lege ce reflectă ori un act de trădare naţională şi sunt responsabil de ce spun – ori un act care vădeşte o profunda prostie.

Dacă voiau să nu treacă în rezervă, trebuiau să meargă la ministru cu cascheta în mână pentru prelungire din an in an.

E prima oara după revoluţie când se încearcă punerea sub control politic a generalilor.

O astfel de decapitare printr-o lege năroadă e inexplicabilă şi e un act împotriva securităţii naţionale şi a Armatei Române.

Cu cine propune să-i înlocuim? Sau să-i facem obedienţi faţă de ministru, o alta parte ridicolă a legii.

Până acum, acordarea gradului de general se făcea prin decret al preşedintelui, azi se rezolva prin ministru. Generalii nu trebuie subordonaţi politic, nu trebuie să depindă de politic. Eu sper ca această lege să nu mai plece din Parlament niciodată.

Dacă au de modificat statutul cadrelor militare şi vizează funcţia de general, trebuie să se faca în deplin acord cu corpul generalilor, sunt generali din generatia tânără, nu sunt generalii lui Moş Teacă din generaţia lui Dogaru.

Mi s-a părut ori o prostie ori o lovitură dată armatei, nu ar fi singura instituţie supusă loviturilor.”

12 gânduri despre „Generalii trebuie sa ramana sub controlul politic al guvernatorului Basescu Traian. Cu cine ii inlocuim?

 1. Rabdare trebuie sa avem.
  Cat mai poate prosti USL oamenii improscand cu noroi in stanga si in dreapta?
  USL nu face nimic pentru votantii lor decat punandu-le biruri si hranindu-i cu trancaneala .
  EI imi spun ca suntem o tara UE dar nici pana acum nu s-au gandit sa vorbesca in parlament de segmentele de populatie vulnerabila la cresterile de preturi .Preturi la care trebuie sa ne aliniem ,ca vrem sau nu vrem.
  In parlament se discuta orice altceva dar ce au promis ca trebuie discutat si rezolvat in folosul societatii nu.
  Rabdare trebuie sa avem si sa mai strangem cureaua.Dar pana cand nenicutule?
  UE vrea sa ne amendeze ca nu facem aia sau alta treaba si noi continuam sa ii ignoram facand numai pe dos .Ce dracu era asa de greu sa se complecteze legea cu segmentul de populatie vulnerabil la modificarile de tarife sau o mica investitie in gradinile zoologice din tara?
  Prostii aia vulnerabili pot sa si moara nu avem timp de ei imi veti spune mie.
  Ei tocmai aia au fost la vot si tocmai pe aia ii ignorati si sa te fereasca Dumnezeu de mania .
  Va este frica de un nou 1907 sau de nou 1933?
  Lasati dracului ambitiile de doi lei si faceti ceva si pentru oamenii astia!

 2. 8 Decembrie 2008
  Pentru Mitrea, variantele PSD sunt fie la putere cu PDL, fie in opozitie cu PNL’
  Cred ca e evident ca putem avea o alianta cu PD-L ca sa mergem la guvernare si o alianta cu PNL ca sa avem o opozitie puternica. Decizia care trebuie luata de colegii mei nu e cu cine mergem la guvernare, ci daca mergem la guvernare sau stam in opozitie. (…) Eu nu pot sa mai spun dupa ce am stat de vorba si cu PNL si cu PD-L, dupa ce am analizat situatia politica ca nu stiu foarte clar care sunt optiunile pe care putem sa le supunem la vot’, a declarat fostul sef de campanie al PSD.

  Mitrea a spus ca, din punctul sau de vedere, o guvernare cu PNL este inutila. ‘A incerca sa discutam acum despre o guvernare cu PNL mi se pare inutil’, a spus el. Potrivit senatorului, PNL a cerut ‘functia de premier, programul lor de guvernare fara sa aiba nimic de dat in schimb’.

  Mitrea a sustinut ca impunerea premierului de catre PSD este o conditie importanta, dar negociabila pentru ca actuala situatie politica nu avantajeaza social-democratii. ‘PSD nu trebuie, nu poate sa renunte la functia de premier, am spus-o si in discutia pe care am avut-o cu cei de la PD-L. PSD trebuie sa dea primul-ministru intr-o eventualitate de a merge la guvernare. Negocierile nu vor fi usoare’, a spus el initial.

  Mai este nevoie si de traducere? Din 90 si pana acum, PSD-ul, sub toate numele stiute, n-a urmarit decat sa fie la guvernare. Cum, necum, PSD-ul a vrut GUVERNAREA. Daca nu o putea avea, a dostrus tot, fara sa tina cont de interesele ROMANIEI. A facut-o ori de cate ori functia de premier nu le-a fost „donata”. _Pentru ca intra-advear, intr-o tara democrata, cu respect ptr Constituitie, Parlament si Popor, Prim-Ministrul este cel care conduce. De aceea si vor acum o retsrangere la maximum a indatoririlor presedintelui.
  oare de ce uita romanii asa de repede si se lasa pacaliti de fiecer data? E greu de inteles mai ales acum cand accesul la informatie e la indemana oricui, si poti verifica ce s-a spus acum 8 ani, si ce se spune acum..

 3. Eu stiam ca generalii nu trec in rezerva, ci „IN RETRAGERE”. Coloneii, la trecerea in rezerva aveau parte de o ultima avansare, DUPA TRECEREA IN REZERVA. Bine, astea sunt informatiile pe care le am de pe vremea cand eram in armata. ce s-a mai schimbat, nu mai stiu.
  Insa e cert un lucru, ca dupa nr de generali din Romania, ar trebui sa avem o armata destul de mare ca sa invadam si China

 4. Ciinle a inceput sa latre,sem bun caci nu mai musca.Cineva ar trebui sa-i puna o botnita in bot de fier inchisa cu lacat si aruncat cheile la gunoi.
  Solutia finala uni mojic mitocan.

 5. *Idiotul* -care este –poate fi si general facut de guvernator
  ca tot este la moda–– Conducere de tara , fara easpect fata de popor. ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s