Basescu isi pastreaza generalii de care are nevoie – Serviciile speciale STS, SPP, SRI vor funcţiona în baza Legii 80 care prevede pensionarea la 60 de ani, in timp ce cadrele MAPN si MAI se vor pensiona gradual incepand cu varsta de 56 de ani

basescu ne asculta

Basescu isi pastreaza generalii de care are nevoie. Serviciile speciale STS, SPP, SRI vor functiona in baza Legii 80 care prevede pensionarea la 60 de ani.

Senatorii au adoptat, cu un amendament, actul normativ de modificare a Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, retrimis in Parlament, pentru reexaminare, de  basescu traian. Senatul este camera decizionala.

Potrivit proiectului, pensionarea cadrelor MApN si MAI se va face gradual – generalii cu o stea se vor pensiona la varsta de 56 de ani, cei cu doua stele la 57 de ani, cei cu trei stele la 58, iar generalii cu patru stele la 59 de ani. Prelungirea perioadei până la 60 de ani se poate face potrivit deciziilor luate de comisiile de selecţie care functioneaza in instituţiile militare, iar propunerea de pensionare sau nu a acestora va fi obligatorie pentru ministrul Apararii.

Proiectul a fost adoptat cu 103 de voturi „pentru”, 28 „impotriva” si trei abtineri.

Legea se va aplica in exclusivitate cadrelor MApN si structurilor militarizate ale MAI. !!!!

Serviciile speciale precum STS, SPP, SRI vor funcţiona în baza Legii 80, care prevede pensionarea la 60 de ani, iar prelungirile se vor face în funcţie de ierarhia care subordonează acele instituţii.

Generalii numiti, inaintati in grad, de basescu traian trebuie sa ramana cat mai mult timp in aceste grade si functii pentru ca guvernatorul impus in Romania de liderii UE are nevoie de serviciile lor.

Sa ne aducem aminte ce  aberatii a spus basescu cand a aflat ca parlamentarii vor sa ii pensioneze mai repede generalii care de care s-a folosit ca sa ramana la putere: act de trădare naţională, se încearcă punerea sub control politic a generalilor, decapitare, act împotriva securităţii naţionale şi a Armatei Române, o lovitură dată armatei.

Generalii trebuie sa ramana sub controlul politic al guvernatorului Basescu Traian. Cu cine ii inlocuim?

8 gânduri despre „Basescu isi pastreaza generalii de care are nevoie – Serviciile speciale STS, SPP, SRI vor funcţiona în baza Legii 80 care prevede pensionarea la 60 de ani, in timp ce cadrele MAPN si MAI se vor pensiona gradual incepand cu varsta de 56 de ani

 1. Dora

  Asta e! Problema nu e legea ci Rasul Posteriorului basedential cu ai sai generali. E drept ca ii creeaza momentan avantaje individului tiran basescu dar, ca sa nu te mai plangi de instabilitatea legislatiei in Romania, sa nu facem o lege numai pentru Basescu ci una pentru Romania. Generalii? Se vor duce ca si basedintele, daca apropierea lui Ponta de Basescu nu va fi endemica, acesta putand sa vrea la un momentdat (stiu eu?) sa il urmeze in tot si toate. Oricum legea e pe teava si discutiile noastre, pe acest blog, despre ea, nu o vor modifica.

  …Asa ca am sa revin la postarea ta anterioara.

  Ma bucura mult revenirea d-lui ALM pe blogul tau. O salut asa cum la momentul respectiv am salutat-o pe a Motanului Incaltat. Sper ca si alti prieteni ai blogului tau (intr-un fel, ai tai) sa-si reia vechiul obicei, mai ales ca eu sunt nevoit sa intru din ce in ce mai rar si mai putin timp, decat pana acum.

  Duminica abia am reusit sa citesc comentariile, unele ce ma vizau mai mult sau mai putin direct, nereusind sa si raspund asa cum as fi vrut si in ciuda faptului ca deturnarile de la topic au fost chiar savuroase, chiar daca asa, ca intotdeauna, au urmarit abaterea atentiei de la subiect: „orice , numai de Udrea si de basescu, NIMIC!”

  A fost mai intai faza cu Oltcit-ul la porumb, in care, mai direct mai pe ocolite ai fost facuta (ca si mine) ratata, incompetenta, putoare, taranca betiva si nu stau sa mai caut, totul pornind de la faptul ca un Locotenent Vanturici ( si nu unul oarecare, ci Locotenentul basit Vanturici) a uitat ca a venit la Congresul (conventia) PDL cu tancheta lui Toyota Land Cruiser V8, si nu cu una dintre multele sale limuzine si ne explicandu-ne, noua, ca cu V8 se merge pe camp (bate sau strabate campii?).
  In perceptia d-00-lui, eu ii consider pe cei cu V8, „basisti”. EROARE! Ii consider pe cei ce merg la cafea (AFI, Dorobanti) cu suvurile, melteni, iar pe d-lui, „basit”.
  Basist nu e totuna cu basit. Am mai explicat asta. Stii…: chestia cu CIP-ul setat cu basisme.

  Cea mai savuroasa insa abia a urmat. Ne-a explicat d-00 basit, ca el n-a fost neam de neamul d-lui taran, ca d-sul se trage din Bucur, ciobanul care a pastorit pe malurile Dambovitene carora le-a dat si numele, facand abstractie in mod voit (asa cum face intotdeauna cand subiectul nu-i convine) ca, faptul ca inca cu vreo 300 de ani, daca nu mai bine, undeva, intre Viena si Istambul, existau doua capitale a doua tari surori: Suceava si Targoviste.

  De ce o fi facut aceasta precizare?

  Pai, cand m-a invitat la o cafea in AFI, ce l-o fi apucat sa-mi zica „E in parcare o Toyota Land Cruiser V8 cu numar de CT. Nu sunt doua la fel. Am facut de la Constanta la Bucuresti 2 ore (adica o medie orara de 220Km/h). Vezi sa nu-i dezumfli cauciucurile si sa nu mi-o zgarii!…!”?

  Deci, draga Dora, explica-i acestul domn ca pamantul asta romanesc e conservator si ca nici in cele 20 de generatii si mai bine, d-sa n-a reusit sa se traga de tot din acel cioban, cea mai concludenta dovada fiind insasi apetenta d-sale pentru coclauri. Ce pretentii poate sa aiba de la niste tarani care, au mai si avut norocul sa le rodeasca viile?

  Dispretul pentru tarani (probabil si pentru Aspirantul sau 006,5 – omul muntilor) cred ca e de data relativ recenta (la scara istoriei neamului sau, pe care il considera nu norod cum ii spui tu – dupa zisa lui Vladimirescu – ci „narod”, e chiar putin), cam… abia dupa ce a fost admis la Scoala de Marina, coleg cu Rasul Curului – azi, Posterior basedential.

  Ca sa inchei, cred ca si cei doi imbarligatori o vor lasa mai moale fiindca – se pare – asa sunt ordinele.
  Daca tot s-a ajuns la „pace” atunci ordinul e PACE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s