Protestez vehement !!! Jos mainile de pe micul meu !!!!

mici si bere 1 Mai

Am auzit ca astia din UE vor sa ne invete cum sa preparam carnea de mici.

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand aud cuvantul MIC simt asa, cum ma emotionez pana la lacrimi 🙂

Destul!!!! Are si rabdarea mea limitete ei !!!!

Sa nu se atinga nimeni de MICUL meu ca fac scandal mare 😀

Noile directive ale Uniunii Europene scot în afara legii mititeii romanesti din cauza bicarbonatul de sodiu care nu mai poate fi utilizat în carnea preparata.

47 de gânduri despre „Protestez vehement !!! Jos mainile de pe micul meu !!!!

  1. Cred ca-i vorba despre exportul carnii de mici si nu despre …micii facuti pentru consumul romanilor de aici de la noi . Poate ca …europarlamentarii romani…vor protesta la randul lor impotriva acestei …ingerinte in ” treburilii interne ale Romaniei 😉 asa cum au facut si in alte ocazii…adica deloc ! Asta ar fi ca si cum le-ar interzice alora din Germania sa consume la berea traditionala si un …carnat cu varza , insa…Germania , este totusi Germania , iar aia au….oua din otel Krupp !!! 😉

    1. Euro si non euro parlamentarii romani „ieste ocupati” cu vacanta. „Are iei treburili mai importante decat micii rmainlor”, nu crezi? Pai ce, e cumva vorba de beneficii pentru ei, cazare, masa, transport, bani de chirie? NU! Si in al doilea rand, „micii miroae dupe ce ii ingerezi”. Ei cum ar fi sa dai un „damf de mici” in „Parlamentul Ioropean”?
      Te pomenesti ca asta o fi si motivul. 🙂 🙂 🙂
      O fi fost f’un parlamentar romanash pe acolo, la vre-o sedinta dupa ce ingurgitase niste „mititei”, si i-o fi gazat p’aia, si cum „aia” nu au avut „nesimtirea” sa-i zica de la obraz, au zis „hai sa interzicem micii romanesti” ca sa evitam pe vitor asa ceva. Eu zic sa interzica si fasolea cu ciolan, si aia batuta, iahnia si ciorba, deopotriva, ca si „alea poate genera disconfort” la fete simandicoase, nu??

  2. Dar daca se renunta la bicarbonat si se pune gelatina obtinuta prin fierberea oaselor micii nu sunt mai gustosi ?

    1. @ dorian 65 De peste 60 de ani asa am apucat cu bicarbonat de sodiu !!! Daca nu se depaseste …reteta…micii sant foarte buni . Si daca-ti aduci aminte … si la cornulete s e pune asa ceva pentr a le face mai fragede . In plus de asta….bicarbonatul era folosit si pentru …usurarea stomacului…ragaiai in draci ! 😉 Si daca-ti aduci matale aminte…ala care a inventat micii { in lipsa matelor } n-a folosit gellatina ci …tot bicarbonat ca era si atunci de vanzare la drogheri .Si parintii nostri tot asa au apucat carnea de mici si …n-au maii murit . Acu’ i-apuca pe astia din UE grija fata de sanatatea romanilor ? Dar cand s-au cacat pe alea 7,4 miloane de voturi prin care Basescu era demis…nu i-a mai durut inima de sanatatea noastra ? Vorba lui …Mihail Sadoveanu 😉 : „- Ia mai dai in pizda mamii lor !!!! Sa aiba mai bine grije de cat cacat manaca ca si asa…UE a cam inceput sa fie privita cu oarece neincredere de mai toate tarile …inclusiv de nemti !

    2. Doriane, retete si retete. Normal, la origini, micii erau facuti doar din carne de vita, Zeama de oase se pune oricum, daca vrei sa-i faci „ca la carte”, dar se adauga si putin bicarbonat, insa stins in zeama de lamaie, asa ca nu vad care este raul facut „la lingurica” de acest „praf de copt”. In cozonaci nu pui? Sau in alte „aluaturi?
      Dar asta este o alta „valva” care sa ne dea de lucru, cred eu. Urmeaza ceva gen „legea picnicului”. Cand au gasit solutia pentru gunoaiele de pe spatiile verzi. In loc sa le tragi vinovatilor amenzi usturatoare, mai bine interzici. ca de locuri amenajate, nici vorba, dupa atata timp.
      Asa ca, mai bine interzici si micii si gata, te-ai scos. Cum il prinzi pe „fraierul romanl” cu micu’n gura, cum l-ai ars.
      Vorba „brailencei”, micul romanesc o sa rezolve problemele Europene si totodata pe ale noastre. pai ne-dand bani pe mici, avem mai multi bani de taxe, nu?? pai daca nu mai ai ce sa cumperi si nici voie, ce naiba sa faci cu banii? ii dai pe taxe la stat. nci timp nu mai pierzi pe la tarabele cu mici, deci o sa creasca si productiviatea muncii, si tot asa.
      🙂 🙂 🙂 🙂

      1. @Rica Venturiano Mon cher , la ” origini „, micii erau facuti din carne de porc, carne de vaca si carne de …oaie !!!! Ala care i-a ” inventat” a ramas fara matze pentru umplut cu carnea respectiva si …i-a pus pur si simplu pe gratar sa potoleasca foamea la mitocani ! Succesul a fost instantaneu iar mititeii au ajuns sa fie cei mai cautati prin toate berariile bucurestene . Iar asta se intampla inainte de 18….89 deci inainte de UE 😉 ! Trebuie sa recunosti : dupa ce halesti doi mici …o bere , stinge orice flacara ce-o poti avea la … ” lingurica ” 🙂 !

        1. Mariane, si eu ca si tine am crescut cu micii’n fata, ca sa zic asa. Micii aia de prin Herastrau, de la debarcader, ce buni erau, sau pe langa piete. Aia facuti fara cele mai elemnatre norme de igiena, dar erau BUNI!!
          Cred ca nimeni nu poate spune care e adevarul cu micii astia, pentru ca si turcii, au, si bulgarii, si sarbii, adica tot Balcan-ul se infrupta din ei si au fiecare pretentia ca „sunt ai lor”. In germania sunt cunoscuti ca „cevapcici”, in turcia, kebap sosis, si tot asa.
          Fiind mai tot timpul plecat din tara, am inceput sa duc dorul lor, si cum nu ai cum sa cari cu tine pe avion „ceva mici la tavita”, am tot cautat pe net retete. Si le-am incercat pe toate. te rog sa ma crezi ca CEI MAI BUNI MICI mancati au fost facuti DOAR din carne de vita.
          Uite reteta, luata de pe net:
          „”Se ia carnita de vaca de la gat, fara a se indeparta grasimea si se da de doua ori prin masina, pentru a se marunti cat mai bine si cat mai uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pana la 150 de grame pe fiecare kilogram cantarit de carne. Nu se va lua in nici und caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decat sa strice gustul si sa ia din minunata savoare a mititeilor.
          Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.

          Se pregatesc pentru fiecare kilogram de carne, mirodenii si condimente dupa cum urmeaza:
          8 grame de piper proaspat pisat marunt
          12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt
          4 grame de enibahar pisat marunt
          2 grame de coriandru pisat marunt
          2 grame de chimion turcesc pisat marunt
          1 gram de anis stelat pisat marunt
          8 grame de bicarbonat de sodiu
          1 lingurita de zeama de lamaie
          1 lingura de untdelemn
          1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute

          La cantitati mai mari de cinci kilograme, se va aduga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, cate o masura mai mult din mirodeniile pomenite.

          Procedura

          Se framanta carnea intru-n vas pe masura timp de un ceas, adaugand la inceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamaie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cate putin. Amestecul se acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cateva ceasuri la dezmortit si se mai framanta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita. Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatana pentru fiecare kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi intr-un tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framanta odata amestecul pret de un sfert de ceas. Se da din nou la ghetar pana a doua zi. Pret de trei ceasuri inainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la ghetar, pentru a se incalzi si muia; dupa trei ceasuri sau cand s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvantat un ceas.

          Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungandu-se din cand in cand cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur imprejur. Gratargii nostri intorc fiecare mititel doar de trei ori pana este prajit. La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, lapada tot sucul aromat si devin seci”.

          Povestile sunt multe despre mici, si fiecare e liber sa o ia pe cea care o agreeaza, asa ca eu merg pe asta:
          Intrati pe: „cevabun.ro”si cautati „mititeii-de-la-carul-cu-bere-povestea-reteta-proba”

          Pofta buna, ca mie deja imi ploua in gura, desi am mancat mici chiar acum, ca doar e „UNU MAI” nu? Ziua nationala a MICULUI in Romania.
          Ei si uite tu, cum avem ce discuta acum, fara sa mai gandim la alte belele, NU?? 🙂 🙂 🙂 Ca in jurul micului, nu mai conteaza, ci doar berea sa fie rece, NU??
          Paste fericit la toata lumea, ca mai este putin.

        2. @ Rica Venturiano Citeste-l pe Pastorel Todoreanu mon cher , citeste-l pe Pastorel daca doresti o adevarata reteta de preperat mititeii in stil pur … de aici de pe …Dambovita 😉 !! Citeste-l pe Caragiale sa vezi cum se preparau si mai ales cum , si-n ce cantitati , halea mitocanimea ce se ducea de 10 Mai pe la Mosii din ….Obor 🙂 !!! SI acum vin astia din UE sa ce ? „Sa ia o m….UE ca sa-l citez pe ” intaiul fiu ” al tarii Traian Basescu de la care si din care ne ” tragem cu totii ” { vorba Elenei Udrea } ….trage-i-am cu totii si lui si mai ales ei….cate o….s-ai saturam , pe ei si neamul lor !!!

        3. Ei şi dvs, domnule Marian! Aş fi băgat mâna în foc că amicul Venturiano este şi MasterChef! Micii adevăraţi, ca la Cocoşatu’, se fac după reţeta dvs: porc, vacă, oaie şi mirodenii! Mici cruzi după reţeta asta se pot cumpăra pe Ştefan cel Mare, vis-a-vis de Spitalul Colentina, la carmangeria de lângă Spring Time (staţia Vasile Lascăr).

          Eu zic să nu ne pierdem cu firea la orice „vântuitură” trasă la Strasbourg! Face parte din politica de cedare de independenţă şi de ştergere a diferenţelor naţionale. Adică, toată lumea şniţel vienez şi cârnaţi cu varză, cântând „Deutschland, Deutschland über alles”!

          S-o văd şi p-asta! 😆

        4. Mariane, NUUUUU, ca se inmultesc si draku ne ia dup’aia!! 🙂 🙂
          Cu micii, fac si eu ca seicul (sau sultanul, ce naiba era) din poveste, SI TU AI DREPTATE!. Am invatat un lucru, in toti anii astia, mai ales ca imi place sa ma bag peste bucatareala. Nu exista reteta Universal valabila. Ca’n bancul ala cu „nu-i ca la mama acasa”. Micii, mai ales, ca de ei vorbim, sunt buni acei care-ti plac. Unora nu le plac micii cu oaie. Inseamna ca AIA nu sunt buni? Aiurea, eu spun ca sunt excelenti. Altora nu le plac cei cu vita, ca ar fi fazi chipurile. Aiurea, si aia sunt buni.
          Si se mai spune ca berea nu-i buna, dar vorba ïubitorului de mici mari”, la ce naiba sa mananci mici, daca n-ai o bere rece buna, nu neaparat germana. S-o incerci p’aia facuta „in casa” prin Ardeal, in zoneole alea cu muuuult hamei. „Ca nu-ti mai trebe bere namtzeasca cat oi traii”
          In sfarsit un subiect la care nu are loc politicul, nu-i asa? 🙂 🙂 🙂 🙂 Ca mici mananca si unul si altul, si Ponta si Crin, chiar si base, chiar daca isi damfuiesca dupa asta, in nas „coabitantii” intre ei, in spatele usilor inchise
          ha ha ha ha. 😀

      2. @Rica V.
        Cu cateva zile in urma am vazut pe 9AM o stire cu cele mai tampite taxe din RO -taxa pe liniste, apa de ploaie etc..Nu cumva toata chestia asta cu mititeii pleaca tot de la o minte ,,luminata”din Ro?
        Pai cu alte taxele tampite nu prea a mers dar la mici romanasul pune botul si scoate banul.

  3. UE a terminat de rezolvat problema crizei si mai are doar o problema micilor din Romania!
    Tupeul sau nu are limite! De podusele de sinteza au uitat sau alea sunt benefice ca ne extermina mai repede? Huuuuooooo!

  4. Alta din ciclul: nu e bine ce ganditi si faceti voi, este bine cum va spunem noi.
    Momentul in care ceva venit de la UE va face o diferenta in bine la Romanica atunci parerea lor poate sa conteze, ar fi trebuit sa punem piciorul in prag de mult insa n-ai cu cine..Slugoii din parlament n-au cojones pentru asa ceva.

  5. Nu am mai mincat mici de ceva ani buni! Se gasesc in foarte putine magazine din zona mea si acelea la ceva ore distanta! Se gasesc insa mici bulgaresti care nu sint insa asa buni cum sint cei romanesti. Piata alimentara este invadata de produse bulgaresti: brinza, cascava, mici, zacusca, conserve de tot felul; cum naiba bulgarii pot exporta si noi NU???? Asta este o intrebare pe care as adresa-o ministrului agriculturi!

    1. Utopia pe care se bazeaza actuala conceptie europeana consta in faptul ca se doreste ca peste tot in Europa totul sa fie la fel, identic, fara variatii, fara sa se tina cont de deosebirile dintre tarile europene. Un exemplu in acest sens este moneda unica: euro. Adica toti ar trebui sa adoptam aceeasi moneda. Asa cum cu totii ar trebui sa mancam la fel, sa pescuim la fel, sa facem agricultura la fel, etc. Toate Directivele europene sunt in sensul asta: uniformizarea totala.
      Petre Roman spunea nu demult la o emisiune televizata ca Presedintele Obama a venit cu o idee „extraordinara, asa lasa Roman sa se inteleaga, a unei piete unice SUA – UE. Dar eu stau si ma intreb: ce sa le placa americanilor in comunismul asta de aici, din Europa? Pentru ca in Europa, la ora actuala, nu se tinde a se promova diversitatea sau unitatea in diversitate ci punerea in comun si uniformizarea, lucru care te duce cu gandul la colectivism. Totul trebuie sa fie standard si nimic mai mult. Pare incredibil, dar conceptia actuala asta este. Iar birocratia UE face ca aceasta Uniune sa fie cat se poate de neperformanta. Daca un producator doreste sa promoveze un produs nou pe piata europeana, pentru care nu exista un standard european, poate astepta ani pana i se aproba lucrul asta.

      1. @Motanul Incaltat Mon cher chat cat cacat manaca Petre Roman…nu se caca tot Bucurestiul plus sectorul ” agricol ” Ilfov la un loc 😉 !!! Matale mai ai timp sa-l asculti …pe ala ??? 😦

    2. Motane, dupa o noapte de aproape 6 luni si o zi tot de atatea, si tu ai fi sceptic despre toate. Da’ti spun eu, ca pe islandezi, pe aia de pe strada, ii doare la basca de UE. Ei stiu doar ca fara importuri, ar fi vai mama lor. Ei acolo nici lemne de foc nu prea au, de importa din Finlanda. Si sunt convins ca nici de mici n-au habar si nici nu-i intereseaza. 😀

  6. SUBSCRIU!!!
    Nu va legatii de micii nostri!!!!!!!!!!
    Mai bine vedeti-va de „bitter balls”-urile, „kroket”-urile si „frkadeii” vostrii, care sunt facuti dint toate resturile.
    MICII SUNT FACUTI DIN CARNE!!
    Avea si romanul o placere, si vor sa ne-o ia? Pai, eu unul cel putin, i-am invatat pe multi la gustul micului nostru, si credeti-ma, N-A RAMAS UN STRAIN insensibil la ei.
    Sa fie invidia oare???? 🙂 🙂

  7. Draga Theodora
    Micii nu vor disparea din alimentatia romanilor , se va intampla un lucru la care guvernantii nu s-au „gandit” , mici se vor vinde dar nu vor mai fi fiscalizati.
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

  8. Apropo de asa zisa masura legislativa… sa va spun un banc. Cica se duce unul la doctor ca se simte rau, iar doctorul îi spune ca nu mai are voie sa fumeze, pacientul (domnule doctor nu fumez), atunci doctorul spune ca nu mai are voie sa bea, pacientul iar (domnule doctor nici nu beau). Dupa mai multe asemenea reprize doctorul intreaba… atunci ce-ti place dumitale cel mai mult. Mincarea de cartofi si doctorul… bine atunci nu mai ai voie mincare de cartofi! Cam asa e si cu noi, ce ne place n-avem voie, se pare ca si limba noastra va intra in curind in aceeasi categorie fiindca deranjeaza pe foarte multi dintre vecini si e singurul motiv care ne-ar da intîietate peste tot in lume (mai ales teritoriala) asa ca a devenit un subiect tabu. Asa cum in momentul asta cine discuta despre aberatia teoriei latinizarii sau despre anumiti eroi nationali (considerati de unii criminali de razboi, sau betivi, sau afemeiati sau nebuni) risca amenda sau mai stiu eu ce alte probleme, asa orice caracteristica a noastra trebuie stearsa (si sa fim sinceri sintem campioni la trasaturi exotice si geniu). In curind vor vedea pina si cei care rideau de cei iesiti in 2012 in Piata universitatii ca zi de zi drepturile noastre vor disparea cu desavirsire, ca vom avea din ce in ce mai multe taxe si obligatii si ca ne vom integra intr-o noua dez(ordine mondiala) si o perfecta dictatura euroatlantica… Iar parlamentul european este doar o marioneta in mîinile asa zisilor iluminati care îi mînuiesc din spate, dar totul bineinteles in numele democratiei, al combaterii crizelor (pe care tot ei le provoaca), a impartirii judicioasa a resurselor, a dreptului minoritatilor (in dauna majoritatii), al luptei impotriva terorismului (noi ca români pe vremea comunismului eram vazuti ca teroristi daca nu eram de acord, amerindienii erau teroristi fata de colonisti, algerienii erau teroristi fata de francezi, irakienii sint teroristi fata de ocupatia americana, dacii erau teroristi in ochii romanilor invadatori si lista poate continua la nesfirsit… schimbati numele pe linia punctata :-). Singura problema este ca masa nu intelege, masa vrea solutii rapide ptr care sa nu fie nevoie de vreun efort de gindire din partea masei, masa vrea mincare in matze, bautura, meciuri sau circ si divertisment la televizoare, din pacate ptr asta renunta la orice drepturi ar avea. Iar cind se va ajunge in etapa finala, aia cu armate de mercenari, blocarea internetului sub diverse pretexte si la aplicarea masurilor de cipare sau internare in enclave (prin regionalizare eventual) masa nu va mai avea nici o putere, vor fi niste simple vite duse la taiere sau la munca.

  9. „Noi ne luptam, salvam micii. Deci nu e nicio problema, micii ii salvam de Comisia Europeana”.
    Deci: Exercitiu de alarma… Nu stii Dora ce e ala… Intreaba-i pe Locotenentul basit si pe Aspirantul 006,5. Important e ca micul tau, morfolit – chipurile – de EU si a sa Comisie, Iti va fi servit sleit (dar nu mai conteaza) de insusi Victor Ponta (de data asta Basescu il lasa pe primul ministru sa faca asta; sau maine va contesta „obraznicia” pisicului la CCR?; coabitare, coabitare, dar… or’si cat…)
    Oricum… „A fost tare!”. Vanturicii au lansat zvonul, au „aprins” Romania de „Ziua Micilor” si Ponta a stins-o din picioare, nici n-a fost nevoie sa se lase pe vine, ca „fetele”.
    Mi-a mai placut ca nu l-ai obligat pe Locotenentul basit sa bata campii. I-ai oferit un topic ce nu l-a mai obligat sa sara shantzul si sa bage „unicatul din parcare” (cel mai tare), Toyota Land Cruiser V8, la aratura.

    1. Ce aflăm noi dacă săpăm puţin înainte să luăm foc? Noi aflăm că, încă din 2010, a apărut o directivă a UE care spunea ce măsuri cu privire la E-uri trebuie luate până în 20014. Patru ani de „cujetat” măsuri, cu condiţia ca directiva să devină publică şi guvernanţii să fie cât de cât şi de altceva decât „pomana porcului”! Ce mai aflăm noi? Noi aflăm că, atunci când un ingredient (sau mai multe) de tip E intră în reţeta unui produs tradiţional, atunci guvernanţii au obligaţia să adreseze o documentaţie comisiei de resort, comisie care va analiza dacă produsul va rămâne o marfă locală sau va putea fi exportata în toate ţările UE. Adică, „mult zgomot pentru nimic”, cum zicea bătrânul Will.

      Stimată Theodora, dacă cineva (ceva) se va atinge de micul dvs, atunci nu UE va fi de vină! Poate „cosoru’ lu’ Moceanu” …

      1. Din iuţeală de mână şi nebăgare de seamă am „împins” termenul limită în secolul CC! Rog indulgenţă!

    2. @Incognito
      Iti urez toate cele bune cu ocazia sarbatorilor pascale.
      Paste fericit!
      Hristos a inviat!(ti-am urat in avans)

      1. Multumesc ! …La fel !
        Adevarat a Inviat !
        …si nu de azi, de ieri, de-a’lalta ieri, ci de vreo1980 de ani.

        Fie ca Lumina sa ne arate fiecaruia Drumul Cinstit, Domnului – mai clar – unde gresim sau unde am gresit, sa avem parte de judecata Sa dreapta, iar „rasplata” sa ne fie dupa cum fiecaruia ne-a fost fapta.
        A-ti ura „La multi ani!” fara a-ti ura „Noroc!” (de sanatate, libertate, dragoste si bani), inseamna a te condamna…
        …Asa ca…
        Noroc !

        1. @Incognito
          Multumesc frumos!
          Fie ce mi-ai urat mie sa se implinesca la toata lumea de aici de pe blog si de unde or mai fi!

  10. Draga Theodora
    Iti doresc un Paste Fericit , atat tie, familiei cat si cititorilor si „postacilor” de pe blogul tau.
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

  11. brinza, cascava, mici, zacusca, conserve de tot felul; cum naiba bulgarii pot exporta si noi NU?

    Ţi-a trecut prin cap că prin Chicago nu exportă nimeni din Europa produsele alea, ci că ele sunt produse local pe bază de reţete specifice?
    Şi uite-aşa, nu s-au găsit românaşi de p-acolo să producă şi să comercializeze toate alea. S-au găsit bulgari. Bravo lor! 😯

  12. Dupa regii straini si mirlani comunisti,vine alta dictatura europeana,care ar trebui sa invete cine sintem noi Romani,stramosi nostri,cei care au fost in trecut si devenit la ora actuala, niste fricosi,flaminzi,saraci,etc., din cauza lor si ar trebui sa-si aplece capetele ca respect,deoarece am fost zidul europei inpotriva invaziilor barbare pe o perioada de timp, mii de ani de zile.

  13. @gogoshima
    Comentariul dvs. daca ar fi sa fie „servit” la „felul I” ar fi o saracuta „ciorba de legume”. La „felul II” s-ar remarca ca un, nu mai bogat, „ghiveci de legume”. Fiindca abia am depasi Sfintele Sarbatori Pascale, eu am sa-l iau ca pe o „salata de fructe”.
    Primele popoare migratoare au inceput sa forteze granitele inperiului roman inca – intr-adevar – de acum vreo (numai) doua milenii. Sigur ca formarea poporului roman a „inceput” inca de pe atunci dar de popor roman si state romanesti nu putem vorbi decat dupa asezarea ungurilor in Campia Panoniei si a Bulgarilor la sud de Dunare. Toate popoarele migratoare ce au trecut, sau s-au asezat in vecinatate sau chiar pe teritoriul Romaniei de azi, au contribuit mai mult sau mai putin la formarea poporului romam. Despre Romania, insa, nu puitem vorbi decat abia peste 21 de ani de la consumarea Revolutiei Burgheze Europene de la 1848.
    Romanii (aia, inceputi si neterminati) care au tinut piept „invaziilor barbare” de care votbiti, nu aparau constient Europa ci isi aparau „propriile” proprietati si au reusit atat de bine incat „barbarii” au ajuns pana la Atlantic, invadand chiar si Insulele Britanice si Peninsula Iberica, singurul loc in care n-au putut patrunde fiind inima imperiului Roman de apus, Italia.
    Romanii (in acceptul contemporan) au tinut piept expansiunii otomane, dupa caderea Constantinopolelui, deci paganilor si nu barbarilor, timp de aproape 600 de ani (putin mai mult de jumatate de mileniu), nu pentru a apara Europa ci din aceleasi motive pentru care s-au opus Invaziilor barbare”.
    Daca ar mai avea proprietati pe care sa le fi mostenit din tata-n fiu, sunt sigur ca le-ar mai apara si cei de acum, oricat ar fi de „fricosi, flamanzi, saraci, etc.,”, dar, dupa doua generatii de comunizare sovietica a proprietatii, nici cei ce au dobandit postdecembrist (deci: recent, urgent, flagrant) proprietati AICI, nu si le vor apara, fiindca au ACUM posibilitatea sa-si cumpere si sa aiba si in alta parte, sau sa „primeasca” – nu pe de gratis – prin tradare, unele, AIUREA.
    Plebea chiar nu mai are ce apara. Comunistii le-au luat proprietatile iar postcomunistii le-au dat altora, unora care, chiar daca au fost urmasi de drept, le-a iesit din gena simtul proprietatii. Comunismul a produs mutatii, „zombificandu-i”.

    Ma intreb, d-le gogshima (nu pot sa nu ma-ntreb!), ce va mobilizeaza sa glasuiti (prost, dupa parerea mea) tocmai de acolo, din Edmonton? (zic ca glasuiti prost desi adevarul e ca dvs. scrieti. Zic ca scrieti prost fiindca, in forma, gasesc des greseli de ortografie si in fond, gasesc multe prostii).
    Stiu ca nu mai aveti timp sa invatati la „istorie” (de gramatica si ortografie nici nu mai discut) dar nu va obliga nimeni, – mai ales ACOLO – sa stiti si sa mai tineti si prelegeri de „Istoria Romaniei” si chiar daca v-ar obliga ar trebui sa spuneti cinstit „Trebuie sa ma mai pregatesc. E totusi istoria neamului meu (desi imi zic Yogoshima) si nu pot sa-mi bat joc de ea si de mine…”.
    Nu puteti pretinde ca occidentul sa-si plece capul in fata unei istorii pe care dvs., insiva, nu o stiti?. Ar fi ca povestea aia franceza cu „S’il vous plait monsieur!,,,”.
    Sau, nu le-o spuneti LOR fiindca ii stiti scrupulosi in a verifica informatiile si ni le spuneti NOUA fiindca ne credeti mai „de la tara”?
    Va asigur ca gresiti si fata de ei si fata de noi.

  14. Prea mult timp si prea multa energie, consumate la tastatura. Scandalul cu micii a aparut exact in momentul in care McDonald’s a scos produsul „McMici” (atentie, in toata Europa de Est -deocamdata-, nu doar la noi). Daca reusesc sa interzica micii romanesti, veti vedea ca cei de la McD raman bine-mersi in meniul lor. Cu aceeasi compozitie. Asa se duc razboaiele acum, doar ca majoritatea nu-si da seama. Si-au dat seama antreprenorii ca n-are rost sa curga sange inutil, si se poate mai „cu cap”…

  15. Daca ne luati voi micii , noi ca va alergam cu plicii !
    De pe straduta noastra trista
    e o cale.., ea exista,
    Terapia Naturista
    ori o Palma, ori un Sut
    nu este deloc prea mult
    Terapia e in Voga
    Vrem Sa Fim si Noi la Moda!

    umorul lui dick

Lasă un răspuns către Rica Venturiano Anulează răspunsul