Cata incredere aveti in justitia din Romania? Care credeti ca ar trebui sa fie relatia dintre judecatori, procurori si avocati? Este justitia din Romania independenta si impartiala?

justitia - pamflet

A. Cata incredere aveti in justitia din Romania?

1. Foarte multa

2. Multa

3. Destula

4. Putina

5. Foarte putina

6.  Deloc

B. Este justitia din Romania independenta si impartiala?

1. Da

2. Nu

C. Vi se pore normal ca procurorul sa fie egalul judecatorului?

1. Da

2. Nu

D. Care credeti ca ar trebui sa fie relatia dintre judecatori, procurori si avocati?

E. Conform Constitutiei Ministerul Public reprezinta printre altele si drepturile si liberatile cetatenilor. Cum comentati?

SECŢIUNEA a 2-a
Ministerul Public
Rolul Ministerului Public ARTICOLUL 131
(1) În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.
Publicitate

15 gânduri despre „Cata incredere aveti in justitia din Romania? Care credeti ca ar trebui sa fie relatia dintre judecatori, procurori si avocati? Este justitia din Romania independenta si impartiala?

 1. Increderea in Justitie, dar si in alte institutii asa-zis independente din Romania, este apropiata de cota zero. Detin atatea dovezi distrugatoare pentru modul eronat in care functioneaza acestea, incat nu cred ca in urmatorii douazeci de ani, se va putea schimba efectiv aceasta situatie. Cauza principala, trebuie cautata in educatia profesionala de proasta calitate, in coruptie, dar si in manipularea datelor asa-zis secretizate din dosarele SIPA.

  1. Nu te supara prietene dar exista in randul magistratilor si oameni onesti. Am intalnit unul, Acum ma pregatesc sa depun plangere penala impotriva unuui executor jud. care pune in executare un asa zis titlu executoriu nesemnat de jude sau grefier, dar pe care il confirma el ca fiind conform cu originalul. Asa ca urati-mi tarana usoara.

 2. Va pot oferi si altfel de interactiune cu Ministerul Justitiei… merg sa obtin o rfezervare de nume si, dupa mai bine de 30 de zile, obitn un raspuns – copiat integral din Wikipedia – fara raspuns!!! Este ca si cum eu as intreba daca un fotoliu este confectionat din piele, iar functionarul sus-numitului minister imi raspunde ceva de genul: „Dar dumneata stii cine a stat pe fotoliul ala?”… Iar mtoivarea juridica a raspunsului… copia unui citat din Wikipedia!!!! Cam la asta se rezuma modul in care functioneaza Ministerul Justitiei!

 3. @Theodora
  Cum sa fie normal ca procurorul sa fie egal cu judecatorul?? Bine, depinde ce intelegi prin egal… Dar, in general vorbind, e anormal, bineinteles. Dar, repet, nu e clar ce vrea sa insemne aici „egal cu”… Specifica, te rog! 🙂

   1. Pot sa fie amandoi magistrati, dar asta nu inseamna ca functiile lor sunt egale, ca ar avea aceleasi atributii, ca un procuror poate fi si judecator sau ar putea inlocui un judecator intr-un proces (asta ar fi cel mai mare abuz, iti dai seama!!). Sunt multi magistrati, dar nu toti au aceeasi functie si aceleasi atributii. Asa cum nu au dreptul de a-si depasi atributiile.

 4. În titlu s-a strecurat o ambiguitate: „Care credeţi că ar trebui să fie relaţia dintre judecatori, procurori şi avocaţi?” Răspunsul corect ar fi: nici o relaţie, de niciun fel! Fiecare are rolul şi metodele lui în stabilirea adevărului şi a încadrărilor juridice.

 5. NU am incredere in justitie!!!Am avut… Dar acum sunt intr o situatie in care pot spune ,,Pestele mare il inghite pe cel mic! (Asta e justitia din Romania),,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s