Raed Arafat: În 48 de ore, ne-am adus răniţii înapoi. Din Europa, nu ştiu dacă sunt mai mult de două, trei ţări care puteau să facă asta.

Arafat in MontenegruArafat MuntenegruRaed Arafat conferinta de presa in Muntenegru

Raed Arafat: În 48 de ore, ne-am adus răniţii înapoi. Din Europa, nu ştiu dacă sunt mai mult de două, trei ţări care puteau să facă asta.

Cu exceptia unor mici nesincronizari guvernul Ponta a avut o reactie buna. O reactie excelenta as putea spune daca comparam cu felul in care au reactionat guvernele Basescu – Boc – MRU in situatii asemanatoare.

Multumim Raed Arafat!

Sursa fotografii: http://www.pobjeda.me/2013/06/25/uzrok-nesrece-jos-nije-poznat-u-podgoricu-stizu-dva-rumunska-aviona-sa-medicinskom-opremom/

avioanele romanestiavioane romanesti Sursa fotografii: http://www.vijesti.me/vijesti/svi-putnici-prebaceni-rumuniju-uzroci-nesrece-jos-nepoznati-clanak-135594

Multumim Muntenegru !!! Thank you Montenegro !!!

Muntenegrenii ne-au dat o mare lectie de solidaritate interumana. MULTUMIM MUNTENEGRU !!! THANK YOU MONTENEGRO !!!

6 gânduri despre „Raed Arafat: În 48 de ore, ne-am adus răniţii înapoi. Din Europa, nu ştiu dacă sunt mai mult de două, trei ţări care puteau să facă asta.

  1. Corect. Felicitari Raed Arafat. Iar blaga ar si pdl-ul ar trebui sa taca. Au avut 3 ani la dispozitie sa arate ceva. Tot ce-au reusit a fost eba europarlamentara lu taticu, galetile portocalii, si pictorialele udrei. Am uitat de „pitica” autostrada de nicaieri spre nicaieri a piticului de la Cluj.

  2. Nu mai ştiu ce să cred! Parcă asist la un joc „la mai mare”! Un fel de întrecere în a arăta care naţiune e mai potentă în a-şi strâge accidentaţii de pe meleagurile altora. În România, ZILNIC mor în accidente de circulaţie, din lipsa medicamentelor sau a tratamentelor corecte şi uneori chiar de inaniţie, cel puţin 100 de oameni. ZILNIC! În urma lor rămân cel puţin de trei ori mai multe familii indoliate şi îndurerate decât în accidentul din Muntenegru! ZILNIC! Teoretic, urmărind reacţia guvernului, steagul României ar trebui să stea în continuu în bernă!

    Am încercat să înţeleg ce motivează solidaritatea muntenegrenilor, fiindcă starea naturală „umană” este tocmai lipsa de solidaritate. Cred că am înţeles şi sper să nu greşesc. Muntenegru trăieşte aproape exclusiv din turism! Orice accident înseamnă o bilă neagră, cel puţin până în momentul în care se lămuresc cauzele care au dus la producerea lui. Şi, până când se lămuresc, este bine ca evenimentul să fie „învelit” în fapte bune.

    Muntenegru are o suprafaţă comparabilă cu două judeţe ale României sau, e puţin mai mare decât judeţul Caraş-Severin. Cu toate acestea, au o infrastructură rutieră mai bună decât a întregii Românii! Pentru ce? Pentru turism! Şi această bogăţie trebuie păstrată cu orice preţ! Chiar cu preţul implicării directe a premierului muntenegrean, chiar cu preţul unei zile de doliu naţional pentru accidente făcute de alţii.

    Într-un accident de circulaţie nu există numai o vină unică. La noi, se spune că pricipala cauză este viteza „neadaptată” la condiţiile de drum. La o analiză mai atentă se va observa că la eveniment a mai contribuit o denivelare pronunţată, o groapă nesemnalizată, o curbă nesemnalizată corespunzător, semne de circulaţie furate şi multe altele. Acolo, la locul accidentului despre care vorbim, ceva nu este în regulă! Se spune că ar exista un semn de circulaţie pentru limitarea vitezei la 40km/h. Oare este suficient? Se vede bine în orice condiţii? În alte ţări, chiar şi pe la noi, limitările de viteză sunt însoţite şi de denivelări controlate pe carosabil, denivelări care să te oblige să reduci viteza la 40km/h (de exemplu). Acolo există aşa ceva? De asemenea, la ieşirea din tunel, există o bifurcaţie. Un drum care merge către o mânăstire şi drumul care se continuă către viaduct. Aceste drumuri sunt perfect semnalizate, vizibil în orice condiţii atmosferice, vizibil şi atunci când percepţia oculară este afectată la ieşirea din tunel? Sunt convins că, după acest accident, la locul cu pricina se vor lua nişte măsuri suplimentare de sporire a siguranţei rutiere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s