Petitia online initiata de Antena 3 „Abuzurile din Romania trec oceanul” ii dispera pe basisti.

MonicaMacoveiTraianBasescu

Petitia online initiata de Antena 3 „Abuzurile din Romania trec oceanul” ii dispera pe basisti. Cica facem rau Romaniei semnand petitia asta. Dar cand Basescu Traian, Monica Macovei, Cristan Preda si restul haitei urlau ca in gura de sarpe, mintind peste tot ca in vara lui 2012, la Referendumul pentru demiterea lui Basescu, in Romania a avut loc o lovitura de stat cum a fost? Cei care de 9 ani fac rau Romaniei sunt tradatorii de neam si tara Basescu Traian si haita lui.

http://www.petitieonline.com/

Abuzurile din Romania trec oceanul

Secretarul de stat John Kerry isi trimite un emisar la Bucuresti, in aceste zile. Pentru o corecta informare asupra realitatilor din Romania si asupra derapajelor grave de la respectarea principiilor democratice si a drepturilor fundamentale ale omului, mai multi cetateni romani au hotarat sa-i adreseze o scrisoare deschisa. Daca sunteti de acord cu continutul acestei scrisori deschise si daca doriti sa fim cat mai multi cei care semnalam abuzurile grave din societatea romaneasca va asteptam sa va alaturati acestui demers semnand petitia.

Stimate Domnule Secretar de Stat,

Va adresam aceasta scrisoare deschisa in numele a numerosi romani preocupati atat de evolutia democratica a tarii lor cat si de perceptia externa a situatiei politice din Romania, dar si in privinta raporturilor dintre stat si cetatean prin prisma respectarii drepturilor fundamentale ale omului.

Ne manifestam convingerea ca sprijinul pe care Statele Unite ale Americii l-au acordat, pentru constructia in tara noastra a statului de drept puternic si favorabil fiecarui cetatean, se va manifesta in continuare cu aceeasi deschidere si intelegere obiectiva a realitatilor din Romania.

Tocmai de aceea nadajduim ca veti credita si punctul nostru de vedere bazat atat pe buna credinta cat si pe o cunoastere corecta a contextului intern.

Romania a intrat in ultimii 9 ani pe o panta periculoasa, deviind de la cursul democratic autentic spre care nazuia. Actualul sef al statului, presedintele Traian Basescu , exponent al vechiului regim comunist – asa cum a si recunoscut de altfel – si banuit pe baza unor indicii temeinice de legaturi cu fosta Securitate [aparatul represiv al lui Nicolae Ceausescu], si-a construit un regim propriu, cu manifestari despotice periculoase. Acest regim, consolidat alarmant in ultimii ani, se bazeaza pe aservirea totala a institutiilor de forta si utilizarea serviciilor secrete, dar si a organelor de ordine publica sau chiar a structurilor fiscale pentru haituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viata publica ori pentru protejarea abuziva a propriei clientele politice si financiare. Mult mai grava este insa exercitarea unei presiuni sufocante si a unui control abuziv direct asupra Justitiei.

Aceste interventii ale presedintelui Basescu au mers de la instalarea unor persoane compromise si deci usor de manevrat in pozitii cheie la conducerea Parchetelor sau a Instantei Supreme, pana la transmiterea public sau in cadru restrans a unor indicatii catre procurori privind felul in care sa administreze anumite dosare. Nu au fost singurele parghii ale puterii preluate si manipulate abuziv.

Li s-au adaugat rand pe rand altele, de la Consiliul Superior al Magistraturii pana la  Curtea Constitutionala. Grava incalcare a delimitarii constitutionale a puterilor in stat a mers de la suprapunerea grosolana peste atributiile Guvernului pana la atentatele repetate la credibilitatea si rolul  Parlamentului sau atacurile furibunde la adresa presei, a jurnalistilor, a dreptului fundamental la opinie si libera exprimare.

Regimul conceput si pus in functiune de Traian Basescu a protejat in tot acest rastimp marea coruptie de la varful puterii politice, trimitand insa in judecata, adesea fara probe suficiente pentru a putea sustine condamnarea, fie adversarii politici, fie oameni nevinovati si neimplicati politic, dar incapabili sa se poata apara in fata unui sistem judiciar construit pe abuz sau incompetenta .

In fata acestor numeroase incercari de a subordona fiecare institutie a statului in parte, intelectuali, sindicate, asociatii civice sau profesionale au ridicat vocea pentru a protesta si a se opune regimului autocratic. Ultima si cea mai surprinzatoare a fost asociatia care ii reuneste pe judecatorii din Romania, exasperati si ei de controlul politic instituit de presedinte prin acolitii sai din Consiliul Superior al Magistraturii.

In speranta ca mesajul nostru a fost corect inteles, tot ca o preocupare de a stopa aceste tendinte extrem de periculoase pentru afectarea profunda a democratiei din Romania, va multumim pentru interesul si sprijinul manifestate permanent pentru respectarea virtutiilor democratice si, mai presus de orice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

60 de gânduri despre „Petitia online initiata de Antena 3 „Abuzurile din Romania trec oceanul” ii dispera pe basisti.

 1. Eu cred ca facem foarte bine!!!
  Am semnat petitia „Abuzurile din Romania trec oceanul”!!!
  Semnati-o si voi!!!

  Am intarit (asa cred eu) continutul PETITIEI adaugand urmatorul comentariu:

  In conformitate cu legislatia in vigoare, la data emiterii hotararii de invalidare a referendumului, din data de 29 iulie 2012, de drept, Basescu trebuia sa fie demis.
  Obedienta judecatorilor CCR (celor 6) l-a mentinut, in mod abuziv la Cotroceni.
  Cetateanul Basescu, stie cel mai bine ca ocupa ilegal functia de Presedintei!!!

  Cu ocazia sarbatorilor de iarna am facut urmatoarele urari:

  Tuturor romanilor, le doresc sarbatori fericite, si ceva special: Sa inteleaga ca, de drept, Traian Basescu ocupa Ilegal Cotroceniul!!! Ca judecatorii CCR, din obedienta, sau din alte motive, au schimbat limba romana pentru a-l mentine pe BASE’ la Cotroceni. Ca acel cvorum impus, de 50% +1 din numarul electorilor inscrisi in LISTELE ELECTORALE PERMANENTE, s-a indeplinit cu mult mai mult de 100%, in conformitate cu definitia LISTELOR ELECTORALE PERMANENTE, data de „ARTICOLUL CU ERATA” impus spre respectare de Judecatorii CCR si nerespectat chiar de ei!!!

  Tuturor reporterilor (mai ales celor de teren, care au fost pacaliti groaznic de BASE’) le urez sa inteleaga ca asa dupa cum a fost formulat de legiuitor, „ARTICOLUL CU ERATA”, prevederile acestuia sunt in favoarea celor 7,4 votanti si nu numai!!!
  Da-i reporterului mintea cea de pe urma!!! „Mai bine mai tarziu decat niciodata!!!”

  Procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si justitie le urez multa minte si profesionalism in rezolvarea DENUNTULUI meu impotriva judecatorilor CCR (celor 6), care au aplicat gresit prevederile „ARTICOLULUI CU ERATA”, prin abuz, din prostie, sau din necunoasterea limbii romane si a prevederilor Constitutiei Romaniei, referitoare la „DREPTUL DE VOT”. Nu umblati cu „ciga-niga”, ca DENUNTUL meu contine toate datele necesare ca sa va apucati de treaba!!!

  Cum v-am mai spus mai sus, pentru al reinstala, in mod ilegal, pe Basescu la Cotroceni, judecatorii CCR

  AU SCHIMBAT LIMBA ROMANA !!!

  „E incurcata rau” cu judecatorii astia.” Judecatorii CCR AU SCHIMBAT LIMBA ROMANA (sau n-o stiu, nici macar, cat de cat) pentru al mentine pe BASE’ la COTROCENI.

  Va explic folosind ca material didactic fotografia atasata: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=576528019087433&set=a.576527755754126.1073741837.100001907214893&type=3&theater

  Fotografia atasata contine:
  1) „Articolul cu erata”;
  2) Prevederile CONSTITUTIONALE referitoare la „DREPTUL DE VOT” (ART. 36, ALIN. (1)).

  Domnilor electori, dumneavoastra intelegeti care e limba romana pe care au folosit-o Traian Basescu si judecatorii CCR, incat au considerat ca IN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE SE TREC TOTI CETATENII CU DREPT DE VOT, DE PESTE TOT???

  Din „ARTICOLUL CU ERATA”, in mod imperativ, rezulta ca dintre toti cetatenii cu drept de vot (cetatenii dela varsta de 18 ani pana la 150 de ani si chiar mai mult), se trec IN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE numai cei „care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv” (de la 18 ani pana la 19 ani fara o zi).

  P.S. De curand se vehiculeaza intrebarea: Ce s-a schimbat in 24 de ani???

  Raspunsul meu este: S-a schimbat Limba romana!!!

  Asa ca, LUATI ATITUDINE CETATENI ROMANI!!!

 2. O asemenea scrisoare trebuia facuta de USL mai demult ,toata admiratia pentru initiatori,Administratia Basescu a furat Romanilor 10 ani din viata fiecaruia dintre noi,Acum vom vedea si noi daca suntem macar bagati in seama de marile puteri .

  1. @Emil Minea

   Din Soljenitan stim cum pe vremuri unii cetateni rusi naivi ii trimiteau scrisori tovarasului Stalin, plangandu-se de abuzurile si nedreptatile unor lideri locali ai partidului. Erau convinsi oamenii ca Tatucul nu stie ce se intampla, ca este prost informat, ca daca ar afla adevarul n-ar lasa niciodata sa se intample astfel de lucruri!

   Stiti ce se intampla in cazul cel mai fericit (adica in cel care nu erau saltati ) ? Ei bine, NU SE INTAMPLA NIMIC si lucrurile mergeau inainte ! 🙂

    1. @Theodora

     Ar fi oricum o actiune MULT mai eficienta si mai logica decat acesta petitie…

 3. Este si o oarecare naivitate din partea celor de la Antena 3, amestecata cu dorinta de a initia o actiune care, desi este corecta in fond si suna bine pentru romani, are soarta tuturor petitiilor online: dispare fara efect.

  Sincer nu-i cred pe americani naivi, prost informati, etc., ci cred ca din anumite motive prefera sa ignore ce se intampla cu adevarat in Romania si sa ii dea mereu dreptate lui Basescu, indiferent cat de flagrante sunt minciunile sale. Unele sunt asa de penibile si de absurde incat chiar si pentru cei mai fanatici basisti sunt greu de inghitit. Cred ca si americanii se distreaza de tampeniile si aiurelile pe care le scoate „omul lor din Panama” ca sa-si consolideze pozitia si sa-si fanatizeze suporterii…

  Motivul pentru care americanii ignora realitatea si se prefac ca nu o inteleg, este probabil unul legat de pragmatism, au in el sclavul perfect, dornic sa slujeasca si, conform unei declaratii care nu cred ca a mai existat in istoria lumii,(!) dornic sa suga la Marele Licurici. Cand politica externa a unui presedinte are ca fundament suptul la un licurici, 🙂 nu cred ca putem acuza prea tare licuriciul ca este amator de…una mica si ca vrea sa isi protejeze sursa placerilor. Poate un altul nu suge la fel de bine si de temeinic, poate nu inghite chiar tot, poate mai cere si ceva bani, nu doar onoarea de a o suge…

   1. Ce ar trebui sa facem referitor la abuzurile grave ale lui Basescu si la modul cum a facut diverse institutii ale statului sa functioneze in interesul sau personal ? Nu stiu ce ar trebui facut, chiar nu stiu.

    Eu unul am votat democratic niste oameni care au o majoritate cam de 70% in Parlamentul Romaniei, avem un guvern sprijinit de acea majoritate, asa ca ma astept ca ei sa faca ceva. Daca nu au ce face sau daca nu sunt lasati de cineva sa faca ce si-au propus, inseamna ca le-am acordat mai mult credit decat meritau sau ca, ne-au promis- constient sau nu- mai mult decat puteau sau decat doreau sa faca. Sper si CRED insa ca vor reusi in final sa indrepte raul facut de Basescu in acesti 10 ani, si ca „dreptate pana la capat” nu va ramane doar vorba goala!

    Altfel eu am facut ce puteam eu sa fac, am votat de doua ori pentru suspendarea sa, am iesit la mitinguri, am postat pe bloguri sau forumuri, am votat impotriva sclavilor basisti din „adevarata” lui „dreapta”. Ce altceva puteam eu sa fac ?

    In legatura cu petitia celor de la Antena 3, pot spune ca o gasesc ABSOLUT PARADOXALA !!!!

    Adica te plangi de zor ca USA il sprijina pe Basescu impotriva vointei unui intreg popor si a Parlamentului, ca ii cheama la ordine pe reprezentantii justitiei la ambasada, ca ne-ar trata ca pe o colonie, iar apoi…faci apel la Secretarul de Stat sa intervina pentru apararea democratiei si rezolvarea abuzurilor lui Basescu ?! 🙂 🙂 Adica te plangi ca esti colonie, dar faci apel tot la sefu’ coloniei ca sa iti rezolve problemele si ii soliciti sprijinul si interventia ca sa rezolve o problema pe care Parlamentul, Guvernul si poporul nu o pot rezolva singuri ?! Deci ii ceri voie doamnei educatoare sa te lase sa il bati pe elevul rau Gigel(sau Basel) , deoarece tu stii ca este protejatul dansei si iti este frica ca s-ar supara dansa daca ii tragi doua scaltoace, iar apoi te miri ca doamna te trateaza ca pe un copil tampit dintr-o colonie bananiera?…

    Mda, poate intr-adevar am merita sa fim colonie daca avem astfel de mentalitati ! Basescu se plange americanilor ca statul LUI de drepti 🙂 este in pericol,noi semnam petitii in care cerem ajutorul americanilor impotriva tiraniei lui Basescu, CSM-ul si ministrul merg incolonati la ambasada USA sa isi ia notite, Zgonea si unii parlamentari la fel, viata politica a Romaniei se pare ca nu are sens decat daca le scriem americanilor, cu speranta ca Inalta lor Poarta va raspunde binevoitor sau macar condescendent-ingaduitor, multelor doleante ale diverselor categorii de sclavi ai coloniei. Dupa toate astea ne miram sau ne indignam ca ne trateaza chipurile americanii ca pe o colonie… 🙂

    Nu stiu a cui a fost ideea asta cu petitia, dar pot sa iti spun ca mie imi pare extrem de traznita (ca sa fiu politicos)!

    1. „macar incercam”
     @Theodora
     ___________________________________________
     Sigur, „incercarea moarte n-are”… La fel de bine si cu tot asa mari sanse de reusita, il putem ruga frumos pe Basescu sa nu mai fie rau si sa isi ia labele de pe institutiile statului pe care le utilizeaza in scop personal. Macar incercam! 🙂

 4. Din acest motiv i-am votat { mi-a parut rau ca n-am putut s-o fac de doua sau chiar de cinci ori asa ca ” altii ” …. insa asta atunci , acum m-asi gandii de zece ori inainte sa-i mai votez ! } pe USL-asi …ca sa-l mature pe Basescu si gasca lui sau….macar sa-i puna cu botul pe labe ca…asa au promis fir-ar mama lor a dracului sa fie !!! SIncer …nu-mi fac iluzii in ceea ce priveste acea petitie . Deocamdata pe americani ai intereseaza altele , au ei bubele lor la ei in tara deci chiar nu-i vad interesati in mod deosebit de ….necazurile romanilor .

   1. Întrebarea este cine va citi această petiţie şi ce va înţelege în caz că o va citi. După părerea mea, petiţia este prost concepută, uşor de demontat şi de către un student de anul I la drept. D-aia nu-mi pun numele pe ea, indiferent dacă este vizibil sau invizibil. În ţara asta te loveşti peste tot de diletanţi sau chiar habarnamişti! Despre „fătucele” (fără deosebire de sex) din televiziuni nici nu mai vorbesc …

    1. @ALM
     Eu zic sa fim optimisti, cineva o va traduce … nu a scris o fatuca.. a scris Adrian Ursu, eu am incredere in Adrian Ursu. Cativa de la A3 m-au dezamagit. El nu

   2. Draga Teo …am semnata petitia deoarece , am vazut alaturi o intrebare care chiar m-a amuzat : ” Aveti pietre la rinichi ?” Avand respectivele pietre si neavand posibilitatea sa arunc cu ele in guvernati , in politicieni in general….ce sa fac , am semnat petitia 😉 ! Poate ca se va transforma intr-o piatra ….

 5. @theodora
  Draga Theodora, poti sa ne explici de ce spui ca petitia ii dispera pe basisti? Din partea mea ca basist fruntas, puteti sa va complaceti cat vreti in minciunile antenelor.

  Vad ca in petitie va manifestati convingerea ca sprijinul SUA pentru statul de drept va continua, dar la referendum, cand SUA (si UE) au sprijinit statul de drept din Romania, ati acuzat amestecul in trebile interne, si v-ati plans ca a fost un cvorum impus!

  Nu va faceti griji, emisarul american vine sa va dea peste degete pentru incalcarea principiilor statului de drept, pe care ati incercat sa le faceti in parlament in „martea neagra” a democratiei romanesti.

  Sper ca iti dai seama ca SUA si UE nu casca gura nici la Macovei sau Preda, nici la o petitie semnata de antenistii cu IQ negativ. Ei au analistii lor, la care nu merge sa le spuna Gadea doua aberatii si astia sa aplaude. E o alta lume, care n-are nicio legatura cu ratingul de la Antene.

  1. @treebeard
   Nu stiu care „ati” eu nu sunt de la Antena 3 si nici lider USL … dezinformezi nu s-a dorit scimbarea legii ANI si nici a legii DNA … asta cu martea nearga este inca o mare minciuna pdlisto- basiata :

   I. Parlamentarii ”au fost scoși” din categoria funcționarilor publici

   Această afirmatie este falsă deoarece:

   Calitatea de ”funcționar public” în sensul Codului Penal, este dată de definiția funcționarului public prevăzută la art 147 CP. Principala condiție care trebuie indeplinită pentru a avea calitatea de funcționar public este aceea de ,”a fi în serviciul unei instituții publice,”.

   Camera Deputaților sau Senatul sunt instituții publice dar deputații și senatorii nu sunt în serviciul Camerei Deputaților sau Senatului. În serviciul acestor două instituții sunt angajații (consilieri, experți, etc.)

   Conform alin.(1) al art. 69 din Constituție, ”deputații și senatorii sunt în serviciul poporului”.

   In concluzie:

   Nefiind în serviciul unei instituții publice niciodată, parlamentarii nu s-au încadrat în definiția funcționarului public de la art 147 din CP, deci nu au fost niciodată funcționari publici.

   II.Scoaterea parlamentarilor din categoria ”funcționarului public” afectează activitatea ANI și scoate parlamentarii de sub incidența acesteia

   Această afirmatie este falsă deoarece:

   activitatea ANI nu se referă și nu se limitează la categoria ”funcționari publici” ci la categoriile de persoane prevăzute la punctul 3 al alin.(1) al art.1 din legea 176/2010, articol care este în vigoare :

   Art. 1

   (1)Dispoziţiile prezentei legi se aplică următoarelor categorii de persoane, care au obligaţia declarării averii şi a intereselor:

   ……………………………………………………………………………………………..

   3. preşedinţii Camerelor Parlamentului, deputaţii şi senatorii;

   legea 176/2010, legea ANI nu a fost modificată sub nici o forma. Indiferent ce modificări sunt operate în Codul Penal, ele nu afectează cu nimic legea civilă, fapt pentru care atribuțiile ANI, posibilitatea declarării parlamentarului ca incompatibil sau in conflict de interese a rămas intactă. Sancțiunea pentru conflict de interese este o sancțiune disciplinară, conform legii ANI și constă în reținerea de până la 10 la sută din indemnizație pe maxim 3 luni. Totodată, deputatul sau senatorul, găsit în conflict de interese, are interdicția de a mai ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

   III. Scoaterea parlamentarilor din categoria ”funcționarului public” conferă acestora o ”superimunitate”

   Această afirmatie este falsă deoarece:

   Imunitatea fiind prevăzută în Constituție nu poate fi mărită sau micșorată prin modificarea unei legi, cum este Codul Penal, ci doar prin modificarea legii fundamentale a statului.

   Imunitatea parlamentară din România este la nivelul cel mai scăzut din Europa. Parlamentarii au imunitate doar pentru voturile și opiniile exprimate (art.72 al 1 din Constituție) și pot fi anchetați, cercetați, trimiși în judecată și condamnați pentru alte fapte penale care nu au legătură cu votul și opiniile exprimate conform art. (art.72 al 1 din Constituție)

   Acest tip de imunitate este acceptat în toată Uniunea Europeană, România făcând parte dintr/un grup de 14 state care au cel mai mic nivel de imunitate.

   Un nivel sporit de imunitate îl regăsim în 7 state care care au prevăzută o imunitate care acoperă și alte fapte decât voturile și opiniile exprimate (ex. Germania).

   Cel mai ridicat nivel este acela de tip ,”sanctuar”, existent în alte 7 state (ex. Italia) care au prevăzută o imunitate care acoperă și fapte săvârșite înainte de începerea mandatului de parlamentar . În România, acest tip de imunitate îl regăsim doar la președintele țării (care era trimis în judecată în dosarul flota și, după alegeri a căpătat imunitate.)

   Confuzia dintre imunitatea ministrilor și cea a parlamentarilor

   Ministrii beneficiază de o protecție constituțională deoarece ,,numai Camera Deputaților, Senatul și Președintele Romaniei pot să ceară urmărirea penală a acestora, pentu fatele săvârșite în calitate de ministru,, conform art. 110 din Constituție. Cond se vorbește de superimunitatea parlamentară se face confuzie, de cele mai multe ori, cu cea ministerială, generată de faptul că unii miniștri au sau au avut și calitatea de parlamentar (Năstase, Vosganian, Borbely, Dobre)

   In concluzie:

   ”Superimunitatea parlamentară” nu există.

   IV. Scoaterea parlamentarilor din categoria ”funcționarului public” afecteză competențele DNA care ”nu mai poate ancheta parlamentari”

   Această afirmatie este falsă deoarece:

   Competențele DNA privind ”anchetarea parlamentarilor”nu au fost modificate și sunt prevăzute la litera b) a alin.(1) a art.13 din OUG 43/2000 privind Departamentul Național Anticorupție:

   ”(1)Sunt de competenţa Departamentului Naţional Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:

   ………………………………………………………………………………………………………………………………

   b) dacă, indiferent de valoarea pagubei materiale ori de gravitatea perturbării aduse unei autorităţi publice, instituţii publice sau oricărei alte persoane juridice ori de valoarea sumei sau a bunului care formează obiectul infracţiunii de corupţie, sunt comise de către: deputaţi; senatori;…..”

   V. Scoaterea parlamentarilor din categoria ”funcționarului public” împiedică acuzarea acestora de anumite fapte de corupție (de serviciu) deoarece acestea nu pot fi comise decât de ”funcționarii publici”. (DNA precizat doar două infracțiuni: luarea de mită și abuzul în serviciu dintre care doar prima este socotită infracțiune de corupție)

   Această afirmatie este falsă deoarece:

   Infracțiunile de abuz în serviciu nu sunt aplicabile parlamentarului deoarece:

   a) prin atribuțiile de serviciu (vot și declaratii politice) parlamentarul nu poate comite abuz în serviciu

   b) pentru vot vot și declaratii politice parlamentarul are imunitate

   c) actualele forme ale infracțiunilor de abuz în serviciu au fost dezincriminate, fiind abrogate de noul Cod penal care intră în vigoare la 1 februarie 2014

   Concluzie : Precizarea DNA cu privire la abuzul în serviciu este eronată.

   dintre cele 4 infracțiuni de corupție prevăzute în Codul penal la art.254-art.257:

   a) Infracțiunea de ”primire de foloase necuvenite” prevăzută de art.256 este abrogată în noul Cod penal care intră în vigoare la 1 februarie 2014 cod promulgat deja de președinte

   b) Infracțiunile de ”dare de mită” și ”trafic de influență” prevăzută de art.254 respectiv art.257 nu sunt condiționate de apartenența făptuitorului la categoria de ”funcționar public”.

   c) Infracțiunea de ”luare de mită” prevăzută de art.254 :

   – nu este condiționată de apartenența la categoria de ”funcționar public”

   – în legea 78/200 modificată de legea de intrare în vigoare a noului Cod penal se precizează:

   ”art.7 Faptele de luare de mită sau trafic de influenţă săvârşite de o persoană care:

   a) exercită o funcţie de demnitate publică;

   ……………………………………………………………………………………..

   se sancţionează cu pedeapsa prevăzută la art. 289 sau 291 din Codul penal, ale cărei limite se majorează cu o treime.”

   Concluzie : Parlamentarii pot în continuare să fie acuzați, cercetați, judecați și condamnați pentru infracțiuni de corupție prevăzute de Codul penal la art.254-art.257. În plus pentru faptele de luare de mită sau trafic de influenţă, comise de parlamentari (demnitari) limitele de pedeapsă se majoreaza cu o treime.

  2. „Ei au analistii lor, la care nu merge sa le spuna Gadea doua aberatii si astia sa aplaude. E o alta lume, care n-are nicio legatura cu ratingul de la Antene.”
   ______________________________________________

   @treebeard

   Sigur ca este o alta lume care nu are legatura cu ratingurile de la orice televiziune din Romania, cu Macovei sau Preda, cu petitii sau alte lucruri de acest gen! Ai absoluta dreptate.
   Problema este cu ce anume are legatura aceasta alta lume?!

   Dupa tine are legatura cu apararea statului de drept, care este brusc amenintat de fiecare data cand Basescu este in primejdia de a fi suspendat, sau de a pierde una din jucariile sale favorite gen DNA, ANI, etc. Asa sunteti voi fanii lui Basescu conditionati sa ganditi, si sunteti intoxicati profund nu de Antena 3 pe care o dispretuiti, ci de B1TV , EvZ sau multa alte instrumente de propaganda basista. Orice porcarie facuta de Basescu si gasca lui pentru putere, o „traduceti” automat , fals si aiurea(cam ca nuca in perete in cele mai multe cazuri) prin „aparare a statului de drept”. Deja la voi este un fel de reflex pavlovian, se aprinde becul propagandei de la Cotrocei, iar voi salivati brusc de dorul statului de drept, scanciti de teama rusilor si va trageti aproape de Marele Carmaci sa va apere de multele primejdii pe care propagandistii lui le-au imaginat pentru voi 🙂

   Revenind insa la subiect, si eu cred tot ca tine ca USA nu stau sa asculte nici la A3 si nici la B1TV, ci au interesele lor. Daca tu vrei si iti place sa te amagesti ca aceste interese au legatura cu apararea democratiei sau cu statul de drept, esti liber sa o faci. Dupa mine interesele lor au legatura cu Deveselu, gaze de sist, Bechtel, F16 si sunt strict legate de mentinerea pragmatica a unui om convenabil intr-un post cheie in Romania. Un om care daca vrei, trebuie sa aiba o unica insusire: sa fie dornic sa suga de la Marele Licurici…

   Ca sa intelegi politica americana cat are de-a face cu statul de drept si democratia, iti propun sa revezi putin istoricul relatiilor intre USA si Ceausescu. A primit dictatorul nostru democrat 🙂 , impuscat la Targiviste, chiar si Clauza Natiunii Celei mai Favorizate, un privilegiu care aducea avantaje economice Romaniei, avantaje ce acum par brusc a nu mai interesa absolut deloc :). L-au vizitat presedinti si a vizitat presedinti ai USA, fara sa-l certe cineva ca facea ceva pe „statul de drept” sau pe „democratia” din Romania. Sa luam doar mesajul din 1967 al presedintelui Nixon drept exemplu :

   „Încă de prima dată când ne-am întâlnit şi am discutat împreună în 1967, am urmărit evoluţia dumneavoastră ca om de stat. Vigoarea, spiritul independent, inteligenţa ascuţită şi în special priceperea dumneavoastră de a acţiona cu măiestrie atât în problemele interne, cât şi internaţionale, vă situează în primele rânduri ale liderilor lumii.“.

   N-au fost doar astfel de mesaje si nu au fost doar de la americani .Au fost distinctii, plimbari cu caleasca regala in Anglia, medalii din Germania de Vest, titluri stiintifice din Suedia, etc etc. Lumea civilizata sprijinea dupa cum vezi statul de drept si democatia…. lui Ceausescu. 🙂 Problema sprijinului pe care il acorda USA(sau orice alta putere) sau occidentul unor state sau unor oameni, nu are de-a face cu statul de drept sau cu democratia cum visati voi , ci este una pragmatica, strict legata de INTERESUL lor.

    1. Interesele altora nu există în „ecuaţiile” lor! Pentru acest motiv am spus că petiţia nu este bine scrisă. Este bună pentru o telenovelă lacrimogenă populară dar nu pentru administraţia americană. Dacă cineva vrea să mişte „inima” Americii, atunci trebuie să arată că situaţia din România afectează interesele americane în zonă. Astfel, trebuia reliefat faptul că încrederea poporului român în politica internaţională americană este aproape în cădere liberă! De asemenea, trebuia arătat (cu exemple clare) caracterul duplicitar al lui Băsescu, faptul că una promite şi alta face, că este extrem de păgubos să pui bază pe afirmaţiile lui.

     Mai există o situaţie pe care o cunosc nemijlocit, fiind aproape amic cu redactorul revistei CLIPA din SUA. Acolo, biserica ortodoxă este aproape inexistentă, cea mai puternică fiind biserica greco-catolică. După cum ştim, greco-catolicii au suferit pierderi materiale importante după 1948, pierderi care n-au fost „in integrum restitutio” până acum, fapt care a permis intriganţilor politici să propage ideea că România este condusă de „neocomunişti”!!! PSD-ul este considerat chiar de mulţi români ca fiind compus din „comunişti” şi „securişti”. În America stigmatul este bine fixat! Nici liberalii nu sunt prea bine văzuţi, motivul principal fiind acela că au colaborat cu PSD-ul, parlamentar în 2005-2009 şi acum instituţional. De conservatori nici nu mai vorbesc – sunt „o soluţie imorală”! Sunt bine văzuţi doar cei care latră împotriva formaţiunilor şi persoanelor care nu suportă jugul băsist. Alde Tismeniţki şi Baconschi au făcut bine temele, începând cu parodia „condamnarea comunismului”, gândită în rusă, scrisă în română şi tradusă în limbile occidentului. A fost sorbită cu evlavie de transfugi, de cei care au reuşit să scape din „lagărul socialist” şi este greu de scos din conştiinţele lor. În America, noi cei care vrem normalitate, avem extrem de puţini prieteni …

 6. I have to tell you stupid Americans that i dont have any political colour but justice coruption under Basescu stolen my money !!! How is that posibil ?? i have to loose around 5000$ to apply for a job abroad and i got NO job and NO money back plus the JUSTICE discharge in the FAVOR of thieves ?! ?!
  In the time of communism we (Romanian) loved American but now so many hate’m ?! ?! They’re LEGALISING the CORUPTION in my damn country ! !
  If you are not sure this is NOT REAL … I can proove to you with documents what is happening to me it was real !! Will not be long when all the people can take the LOW in there on hands . How can YOU defend yourself with corupted JUSTICE ?! ?!
  Answer to me crooked Americans ! !

  1. @Constantin
   ei vor liniste aici … liniste si stabilitate si in mintea lor basescu asigura stabilitatea
   asta pentru ca noi nu aratam lumii ca nu il vrem pe nenorocit .. am iesit la referendum si dupa aia am stat in casa chiar daca liderii UE si SUA au fortat ramanerea lui la presedintie .. daca eram 1 milion de romani in strada protestand PASNIC in jurul palatului Cotroceni acum basescu era la Jilava … romanii au stat in casa si au asteptat sa rezolve politicienii

  1. Graţierea nu înseamnă întotdeauna dreptate! De exemplu, în cazul lui Năstase, acesta nu ar accepta o graţiere! Pentru el, numai rejudecarea ar fi acceptabilă!

 7. Sper ca prin aceasta petitie-manifest sa convingem partenerii externi ca nu a fost vorba de o lovitura de stat in 2012, ci de vointa majoritatii romanilor de a-si alege alt presedinte. Se vorbeste de libertatea justitiei dar aceasta este aservita unui singur om.Nu mai vrem dictatura si minciuna!

 8. Sunt de acord sa fie mai bine informati mai des si inainte de otravirea basista …..este incredibil cum sunt lasati sa minta in halul asta .Buna initiativa reuseste sa atraga atentia si sa le spuna adevarul .Este un succes.

 9. dictatura usl a facut mai mult rau decit toate guvernele postdecembriste . vad negru in fata ochilor si din aceasta cauza fac greseli dupa greseli. . nu cred ca mai exista o tara ca romania in care un plagiator ca ponta sa atace justitia atit de inversunati .fiecare victorie a presedintelui ii face mai inraiti dar toate aceste lucruri se vor intoarce impotriva lor ca un bumerang . sunt convins ca statul de drept se va infaptui in romania cu toate ca sub tirania celor 75% se intimpla acum lucruri infioratoare.

  1. @ovidiu staicu
   Uite domnule ca mai sunt postaci basisti 😀
   tirania majoritatii?
   Asta se numeste democratie … asta este rezultatul votului … voi ati intrat in Parlament dupa locurile 2 si 3 … mai aveti tupeu sa vorbiti?

 10. „Ete p–a, Marioara”, cine dreacu mai ia in seama ce zic acesti impostori basisti? Astia vor tzipa ca din gura de sharpe mereu……… si nici dracu nu-i baga in seama! Pe voi ce dreacu v-a apucat? Astia nu mai au nicio putere, decat una singura: sa se autodenigreze, prin mintea lor putzina! Dar…….. Ponta, te rog sa ai grija sa nu mai faci greseli cu sharlatanii ashtia din PDL, caci ai facut una enorma, care ne-a privit pe toti romanii, respectiv: pactul de coabitare, din cauza caruia am suferit cu totii! Nu te vom ierta, te vom taxa Ponta, la momentul potrivit!

 11. nimic mai democratic tiata perioada basista nu a fost decat o jenanta parte a istoriei unui popor condus de un farsor un smenar care nu a stiut decat sa distruga tot ce i a fost in opozitie

 12. Este foarte bine să mai âncerde şi alte metode de conştientizare a poporului. Sunt printre cei care la referendum am dotit să- înlăturăm pe musiu Băsescu şi printre cei 8 mil. de români ignoraţi de csm. Oare vom reuşi?

 13. Răspunde Comentariul tău e în așteptare.

  Esre foarte bine să mai âncerde şi alte metode de conştientizare a poporului. Sunt printre cei care la referendum am dotit să- înlăturăm pe musiu Băsescu şi printre cei 8 mil. de români ignoraţi de csm. Oare vom reuşi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s