Credeti ca activitatea Serviciul de Telecomunicatii Speciale ar trebui sa fie organizata, coordonata si controlata de Parlamentul Romaniei?

sts

In acest moment activitatea STS este organizata si coordonata de CSAT si controlata de Parlamentul Romaniei prin consiliile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. Directorul STS este numit de Consiliul Suprem de Aparare al Tarii si raspunde in fata CSAT pentru activitatea pe care o desfasoara.

Credeti ca activitatea Serviciul de Telecomunicatii Speciale – STS ar trebui sa fie organizata, coordonata si controlata de  Parlamentul Romaniei?

Credeti ca Parlamentul Romaniei prin consiliile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala reuseste sa contoleze activitatea STS?

Credeti ca directorul STS ar trebui numit de Parlamentul Romaniei?

Serviciul de Telecomunicatii Speciale functioneaza in baza LEGII nr. 92/1996 :

ART. 2 Activitatea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este controlata de Parlamentul Romaniei, prin comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

ART. 3 Activitatea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este organizata si coordonata de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

ART. 8

(1)  Conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este asigurata de un director, cu rang de secretar de stat, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, la propunerea presedintelui acestuia.

(2) Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale raspunde in fata Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru activitatea pe care o desfasoara si prezinta acestuia rapoarte anuale.

Publicitate

4 gânduri despre „Credeti ca activitatea Serviciul de Telecomunicatii Speciale ar trebui sa fie organizata, coordonata si controlata de Parlamentul Romaniei?

 1. Orice decizie luata, trebuie controlata de popor, nu de partidul de la putere………. asta-i democratia autentica! Partidul de la putere poate uita …………. dar, poporul stie ce vrea!

 2. Art 3 e o tampenie, ca toata schema de altfel.
  „ART. 3 Activitatea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este organizata si coordonata de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.”

  Ca elaboreaza o schema de organizare, o structurare teoretica a serviciului, sa zicem ca ar putea s-o faca dar, in fapt, vine tot unul din ei (ghici cine), cu ea facuta gata si o supune la vot. Votul -alta tampenie – trebuie sa fie unanim (in timp de pace).

  Sarind peste vrajeala cu organizarea, CSAT – cica – „coordoneaza” activitatea STS, intrunindu-se odata la trei luni – Sanky! – intre doua intruniri singurul coordonatot ramanand „ghici cine?”.

  Cica,
  „ART. 8
  (1) Conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este asigurata de un director, cu rang de secretar de stat, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, la propunerea presedintelui acestuia.”
  Asta e pentru prosti.
  In timp de pace.

  Inteleg ca nu mai e loc de democratie in timp de razboi dar astia sunt precum colegii lui Bula care, in weekend, au facut o „fapta buna”: au „ajutat” o batranica sa treaca strada impotriva vointei ei.

  Vor sa apere tara in timp de pace, fara a fi in conflict armat cu nimeni si sub pretextul asta sa strecoare soparle ca presa=vulnerabilitate la adresa sigurantei statului, limitarea dreptului de a protesta, ascultarea telefoanelor fara mandat si alte magarii de genul asta.

  Consiliu inseamna (pe romaneste) Sfat, adica un grup de sfatuitori, numiti – dupa farafastac – consilieri.

  El (CSAT) n-ar trebui sa se intruneasca decat in situatii speciale, atunci cand evenimentele o impun, putand fi convocat de cel putin doua din cele patru puteri ale statului, adica jumatate (zic si eu…).

  STS ar trebui sa se afle sub controlul Parlamentului ca si celelalte servicii speciale, dar sub un control parlamentar care sa intre in o b l i g a t i i l e Parlamentului si nu in „drepturi”, iar seful STS sa fie numit la fel cum sunt numiti sefii celorlalte servicii speciale dar cu impunerea respectarii principiului „nepolitizarii”.
  Sigur, s-ar impune acum , mai intai, o depolitizare, imposibila pana nu va avea loc depolitizarea presedintiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s