Stelian Tanase, Trabantul si modelul BBC

Trabant 2

Stelian Tanase presedintele interimar al TVR nu se gandeste la concedierea angajatilor de la TVR. Vrea sa rezolve problemele televiziunii romane printr-o noua oranigrama, o reorganizare dupa model BBC, care sa prevada „un Consiliu al Inteleptilor”

Nu pornim de la ideea de concediere a angajatilor, ci de o noua organigrama. Suntem ca un Trabant, cu care ne intrecem cu o masina produsa anul acesta. In mintea mea trebuie refacuta organigrama. Jumatate din TVR, in acest moment, e ca o televiziune de stat de tip moscovit, din blocul sovietic” a declarat Stelian Tanase.

Poate ii spune cineva lui Stelian Tanase ca, Trabant ramane tot Trabant oricate modificari ii faci. Nu poti sa faci Mercedes, BMW sau Lamborghini dintr-un Trabant chiar daca ii montezi doua motoare, chiar daca scimbi rotile din fata cu cele din spate, chiar daca un conducator auto imbecil convinge un un mecanic auto  sa monteaze luneta in locul parbrizului, sa schimbe volanul de pe stanga pe dreapta, sa monteze motorul in portbagaj sau sa modifice ordinea pedalelor.

In ceea ce priveste reorganizarea dupa model BBC, parerea mea este ca, daca nu il opreste cineva, Stelian Tanase va provoca o dauna totala si din Trabant va ramane o epava. 

Porsch

 

intr-un Trabant  BMW,un Trabant ramane Trabant chiar daca ii pui doua motoare, chiar daca montezi rotile din fata in spate si pe cele din spate in fata. Un Trabant ramane Trabant chiar daca un conducator auto imbecil convinge un un mecanic auto  sa monteaze luneta in locul parbrizului, sa schimbe volanul de pe stanga pe dreapta, sa monteze motorul in portbagaj sau sa modifice ordinea pedalelor.

20 de gânduri despre „Stelian Tanase, Trabantul si modelul BBC

  1. Săracii bugetari aveau venituri de la o mie de euro în sus. Că d-aia au băgat TVR-ul în faliment! De exemplu, Rodica Culcer avea o lefuţă de 9.736 lei lunar (aproape selenar)! Şi pentru ce? Pentru că-l „limbuia” cu sârg pe Băsescu? Dvs ce salariu aveţi?

 1. Dacă pe acest blog n-ar fi interzisă blasfemia, aş spune „da’ mai dă-l dracu’ pe Stelian Tănase şi ‘televizuina’ publică (?)”! Nu ştiu cine i-a şoptit prostia cu Trabantul, dar era mai raţional să folosească alte cuvinte, ca: role, placă, trotinetă. Trabantul este o maşină specială, pe locul II în lume ca număr de fani (după broscuţa VW). Trabantul este exemplul prin care un stat, căruia i s-a interzis să producă motoare în patru timpi, a reuşit să producă o maşinuţă în 3.096.099 exemplare, lăsându-i pe foştii „Aliaţi” cu gurile căscate.
  În legătură cu TVR, o televiziune publică la care nu se uită mai nimeni, voi deveni interesat atunci când veţi anunţa că nu se va mai finanţa pe baza unei legi bolşevice. Adică, dacă ai un bec, atunci o vezi pe Andreea Marin când te uiţi mult timp la filament …

   1. Mai bine face din TVR un releu al BBC-ului. Ca să transmită ştiri precum BBC-ul, n-are şanse de rating faţă de grămanda de televiziuni private. Ca să transmită sport precum BBC-ul, n-are bani. Ca să transmită în 33 de limbi precum BBC-ul, treacă-meargă până la română, moment în care nu mai putem fi păcăliţi. Poate Stelică se gândea doar să ia taxa în lire sterline …

 2. Draga Theodora
  TVR ii o ” vaca ” buna de muls asa ca vacarul sef acum ii „lemn” Tanase !
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

 3. Ce este Trabantul, ca masina, stie toata lumea. Cred insa ca sunt foarte putini cei care stiu ce e aia „un fel de BBC”, iar domnul Tanase nu se numara printre ei. De unde rezulta o comparatie nefericita, dar definitorie pentru comparant.

 4. Da ce? Așa nasoală e BBC-ul? 🙂
  Tata a avut Trabant. Domnu Tănase m-a cam înjurat de tată! Era o mașinuță simpatică, rigidă, care prindea lejer 70 la oră și nu s-a stricat niciodată. Și n-o cumpărase nouă, ci la mâna a doua. Și-am mers cu ea la mare și prin țară și nu ne-a lăsat baltă niciodată.Ne-a lăsat tata, într-o bună zi, fără să apuce măcar să priceapă că ne lasă. Pe urmă Trabantul s-a vândut ușor. La mâna a treia. Unui iubitor de Trabant.
  Dacă asta e tot ce știe Stelian Tănase despre acea mașinuță simplă, îmi cam imaginez ce știe despre televiziuni.
  Apropo, aseară, pe tvr2, vreme îndelungată, a fost Dinescu împreună cu un tip care stătuse 15 ani în germănica. Excepțională emisiune! Nu știu cum se numește, fiindcă titlul ei era grafiat și luminat în așa fel încât să se vadă numai prima parte a cuvântului Dinescu. Restul era înecat în lumină. Intenționat, probabil! Nu știu cine era stătutul în germănica, fiindcă n-a scris niciodată pe burtieră numele lui. Cred că tvr2 nu umblă cu burtiere și cu alte mizerii d-astea, neserioase. Nu știu nici despre ce a fost vorba, cred că despre turism sau mâncare. Doar cred, fiindcă unde apare Dinescu, musai se vorbește de haleală. Am priceput că Dinescu era moderatorul doar la final, când i-a zis germănitului că-l mai așteaptă. A fost o emisiune nostimă, plină de șarm, ca o mocăniță în poză. Fiindcă o mocăniță e simpatică numai în fotografii, dacă te urci în ea, te rupe cu fumul, te târăște ore în șir printr-o pădure minunată iar, la punctul terminus al călătoriei, nu e nimic, decât tot pădure. Dacă ai un suc și-o brânzoaică la tine, poți să picnicuiești. Dacă nu, abia aștepți să mocănești înapoi, ca să mănânci ceva jos, în Vișeu și s-o iei din loc cât mai repede!

 5. Teo …eu chiar n-am inteles , daca tipii de la BBC au un ” Consiliu al Inteleptilor ” dupa sugestiile carora functioneaza sau se bazeaza doar pe ceea ce ” produc ” . Daca domnul Tanase este lasat in boii lui , va reusii sa obtina marirea taxei TV { impotriva careia era foarte pornit in urma cu vreo 10-15 ani } la nivelul pe care-l platesc britanicii pentru BBC-ul lor adica la vreo 1oo Lire Sterline anual {dupa cum am aflat si eu mai de curand …daca ala minte , mint si eu } deci , cu gologanii din taxa , cu ce-i mai da Parlamentul si cu c e mai pica …TVR va continua sa existe in starea actuala ,mult timp dupa ce noi nu vom mai fi .

 6. Trebuie sa iau pararea Trabantului ….
  In primul rand .. Trabantul era o masina destul de spatioasa – am intrat in ea si amk sata destul de comod!
  In al doilea Trabantu era ce se vedea si nu promita mai mult5 decat se platea. Adica intrau 4 insi, ceva bagaje (daca scoteai roata intrau bagaje ca in Dacia 1300!) si puteai ajunge si pana la Moscova (ma avzut acoilo vreo 2 din RDG!) Si era usor de reparat.
  Ma rpg nu prea ecologic ..

  INSA RTV este cintraiul unui Trabant. Costa mult, are pretnetii da utilitatea e sub Trabant!!!

  Si sa termin cu un banc – ce asemanre e intre un Trabant si bordel?
  Te-i rusine cand intriu ti-e rusine cand iesi da te simti bine inauntru!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s