J de la Johannis

iohannis-basescu

J de la Johannis

Unii ar putea sa spuna ca J lui Johannis are legatura cu J de la javra din cunoscuta scandare „Iesi afara javra ordinara!” Ce oameni rai!

Aflu cu surprindere ca domnul Klaus Werner Johannis, presedinte (dupa vreo 3 derogari) al Partidului National Liberal, candidat la alegerile prezidentiale, semneaza documente in care numele lui este redactat Iohannis, cu I de la Ionescu. De la Johannis la Iohanis (cu un singur „n”) si la Ionescu nu mai sunt decat 2 pasi si cum domnul Johannis este foarte priceput la derogari nu m-ar mira CA CAnditaul „marelui PNL” 🙂 sa ne anunte cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale ca il cheama Klaus Werner Ionescu.

Domnnul Johannis se doreste presedintele Romaniei. Da, si eu imi doresc sa fiu luptator de Sumo.  Dupa parerea mea nu va reusi sa primeasca nici macar toate voturile membrilor PNL si PDL.  Nu ii vad pe PDL-isti votand masiv pentru Johannis si printre membrii simpli PNL sunt multi care nu si l-au dorit presedinte pe Johannis. O sa imi spuneti ca a fost votat de aproximativ 90% dintre delegatii la Congres. Corect, dar stiti cum au fost alesi delegatii la congres? Simplu, toti cei care au fost desemnati delegati la congres care au dat semne ca nu il vor vota pe Johannis au fost schimbati/eliminati din lista de delegati la Congres.

Vedeti aici: https://theodora0303.wordpress.com/2014/07/04/cum-se-organizeaza-bine-un-congres-liberal/

Domnul Klaus Werner Johannis se balbaie jalnic cand vrea sa explice cum a reusit sa devina proprietarul a sase case. Din meditatii zice el. Deci domnul Klaus Werner Johannis a fost un profesor -meditator de succes. Povestea pe care ne-o spune ar putea fi hilara daca nu ne-ar jigni inteligenta. Nu vi se pare ca explicatiile seamana foarte mult cu „vanzarile anterioare” ale Ioanei Basescu si ea „notarita de succes”?

Si atunci ori ceilalti profesori care dau meditatii sunt idioti ca nu reusesc si ei sa se imbogateasca de pe urma meditatiilor, ori de fapt toti profesorii care dau meditatii sunt la fel de bogati ca Johannis ori Johannis minte.

Faptul ca refuza sa explice ce s-a intamplat cu copiii la care adoptie a participat este deasemenea in dezavantajul candidatului Iohannis.

Faptul ca domnul Klaus Werner Johannis este imaginea marcii BMW in Romania este iarasi o chestie foarte ciudata pentru un fost primar al Sibiului, actual presedinte PNL si candidat la presedintia Romaniei. Prin primirea limuzinelor oferite de dealerul BMW, Klaus Iohannis a încalcat articolele de lege care interzic functionarilor publici sa accepte cadouri, servicii, invitatii sau orice alt avantaj.

„Art. 14., din Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, prevede că „Funcționarii publici nu trebuie să solicite sau să accepte cadouri, servicii, favoruri, invitații sau orice alt avantaj, care le sunt destinate personal, familiei, părinților, prietenilor sau persoanelor cu care au avut relații de afaceri sau de natură politică, care le pot influența imparțialitatea în exercitarea funcțiilor publice deținute sau pot constitui o recompensă în raport cu aceste funcții”.

Potrivit art. 147 din vechiul Cod Penal, „prin funcționar public se înțelege orice persoană care exercită permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost învestită, o însărcinare de orice natură, retribuită sau nu, în serviciul unei entități dintre cele la care se referă art 145″. Acesta din urmă prevede că: „prin termenul public se înțelege tot ce privește autoritățile publice, instituțiile publice, instituțiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum și bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public”.

Actualul Cod Penal definește și el, în art. 175, termenul de „funcționar”: „persoana care exercită, permanent sau temporar, atribuţii care îi permit să ia decizii, să participe la luarea deciziilor sau să influenţeze luarea acestora în cadrul unei persoane juridice care desfăşoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat. De asemenea, este considerat funcţionar în sensul legii penale persoana care exercită o activitate pentru care a fost învestită de o autoritate publică şi care este supusă controlului acesteia”.

Totodată, decizia 1611/2011 a Curții Constituționale arată că „ţinând seama de sfera atribuţiunilor ce intră în competenţa primarului, care prin excelenţă au conotaţii de putere publică, apare justificată vocaţia primarului la calitatea de subiect activ pentru infracţiunile de serviciu sau în legătură cu serviciul, precum şi pentru cele de corupţie. În caz contrar, se poate desprinde concluzia că primarul este deasupra legii, neputând fi cercetat şi pedepsit pentru săvârşirea unor infracţiuni care aduc atingere activităţilor de interes public, cum ar fi de exemplu cele de abuz în serviciu contra intereselor publice, de luare de mită, de primire de foloase necuvenite, de fals intelectual şi altele, fapt care ar fi incompatibil cu funcţionarea statului de drept”.

Un argument în plus care demonstrează că Iohannis a primit el însuși limuzinele este chiar un articol publicat pe blogul dealerului BMW, în care este pomenit doar numele edilului ca fiind adevăratul beneficiar al mașinilor, și nu cel al Primăriei Sibiu: „După ce a participat la evenimentul de lansare a noului model în luna martie a acestui an, Primarul Klaus Johannis a primit un BMW Seria 5 prin dealerul BMW – Contempo Cars Sibiu – ce face parte din reţeaua Automobile Bavaria Group, cel mai mare dealer BMW din Europa de Est şi Centrală”.
Edilul din Sibiu, stăpânul cailor putere

Printre cele mai puternice mașini pe care Iohannis le-a primit de la Contempo Cars se numără: BMW 730i, BMW 750i, BMW X5 3.0i. În 2010, edilul și-a ales, după cum apare chiar într-un comunicat al firmei, un BMW Seria 5 cu pachet M, varianta 550i – motorizare 4.4 l, 407 cp şi tracțiune integrală xDrive, a cărui valoare depășește 100.000 euro și care consumă peste 13 litri în oraș.”

Daca prin absurd reuseste sa intre in turul 2 al alegerilor prezidentiale, Klaus Werner Johannis nu va reusi sa adune de pe dreapta faramitata suficient de multe voturi incat sa devina un contracandidat serios al reprezentatului Aliantei PSD+UNPR +PC, Victor Ponta.

Publicitate

22 de gânduri despre „J de la Johannis

 1. Noi, simpatizantii si cei care votam cu PNL din 1990 VREM sa STIM NUMELE TUTUROR ACELOR MEMBRI PNL CARE AU FACUT ACEASTA „PORCARIE ORDINARA”Pe UNII dintre ei ii stim, Orban Atanasiu,Petrache, FAC un APEL la unii dintre cei care le cunosc numele SA LE FACA PUBLICE PE NET! RUSINE ACELOR PNL-isti, v-am crezut „plamaditi”dintr-un altfel de „aluat”,dar ne-am inselat! ADIO PNL cel mic, acum vi se POTRIVESTE si NUMELE. ASA VETI RAMANE CUNOSCUT IN ISTORIA ultimilor 25 de ani !

 2. Ii recomand salamului sasesc sau basesc un cli dep pe youtube cu o alta imagine a BMW in Romania: Nicusor de la Braila. Are vreo 800000 de like-uri, cam cat votantii PNL.
  Stiti ce spune Nicu al nostru, asezat intr-un BMW? Zice-asa: „Mi-am luat bemveu asta frumos, bengos, si sunt smecher, nici la basca nu ma doare. Cata-i Nicu-n floare, nici la p… nu ma doare. Conduc cu el, ma opresc unde vreau, iti dau la mui cand vreau, cine este bai, baga-mi-as…”.
  Intre Johannis si Nicusor primul n-are nici o sansa.

 3. @Theodora
  Si tu ce vrei sa spui? Ca Ponta e solutia, candidatul ideal? De ce crezi asta? Si apoi de ce il asociezi pe Iohannis cu Basescu?

  Pentru democratie ar fi mai bine ca Iohannis sa fie Presedinte si Ponta premier. Ar exista un echilibru. Daca Ponta iese Presedinte, atunci va fi si Alianta PSD+UNPR+PC la guvernare, din care provine Ponta. Ar fi, practic, o conducere monocolora, cu accente dictatoriale, intrucat din astfel de conduceri monocolore, care monopolizeaza sau tind sa monopolizeaza tot, se nasc abuzurile de Putere. PSD deja vrea ca sa dea liber la migratiile politice, in randul primarilor, doar pentru doua saptamani. Deja vrea ca in mod nedemocratic sa puna mana pe cat mai multe primarii din tara, ca sa-l sustina pe Victor Ponta la alegeri. De aici poti sa-ti dai seama cum va fi cu Victor Ponta in calitate de Presedinte. Apoi Guvernul Ponta nu a reusit sa arate decat balbaieli, cum a facut ca tara sa intre in recesiune, cum sufoca sectorul privat cu taxe si impozite noi si marite si cum vin, paradoxal, mai putini bani la buget.

  Pe mine nu a reusit sa ma convinga o guvernare socialista sau social-democrata. Cel mai bun exemplu este Franta, unde avem o guvernare socialista care nu inregistreaza performante si care scade vertiginos in ceea ce priveste simpatia electoratului. Unii spun ca Hollande ar fi „identic” cu Sarkozy, adica e acelasi fel de guvernare. Ei nu au reusit sa reduca somajul, care este de peste 10% si de peste 20% in randul tinerilor sub 25 de ani. Economia Frantei a stagnat in primele doua trimestre ale lui 2014.

  Aici, intr-adevar, avem o problema interesanta: despre Iohannis nu stim prea multe, decat ca-i Primarul Sibiului si ca e luteran; despre Ponta stim ceva, ca doar e la guvernare, si e ortodox: pe cine l-ai alege in functia de Presedinte?

  1. @Motanul Incaltat
   am scris clar, Ponta intra in turul 2 fara probleme sia sta deoarce votantii PSD sunt mai numerosi
   de ce il asociez pe Johannis cu basescu? Tu glumesti? Pai nu il asociez eu, el s-a asociat, eu la fel ca ceilalti romani nu am facut altceva decat sa constat
   Serios? ar fi mai bine ptr democratie?
   dar cand basescu era presedinte si boc premier cum se simtea democratia?
   da, HG este CORECTA. Primarii si consilierii PNL-isti au fost votati si de pesedisti pentru ca erau pe lista USL. daca raman in PNL nu ii mai reprezinta pe cei care i-au votat .. este clar? oamenii nu i-au votat sa fuziuneze cu basxistii din pdl
   nici pe mine nu m-a convins guvernarea de dreapta
   guvernul merge bine, mult mai bine decat orice guvern pnl+ pdl
   intre Ponta si Johannis il votez fara sa clipesc pe Ponta

   1. @Theodora
    Aminteste-ti ca din 2009 pana in 2012 Basescu a fost presedinte si PDL, partidul din care provenea el, a fost, in mod majoritar, la guvernare si atunci, sigur, democratia nu s-a simtit prea bine. Dupa alegerile din 2012 a fost o perioada mult mai buna pentru democratie insa aminteste-ti ca Ponta a semnat Pactul de Coabitare cu Presedintia, nu Antonescu si PNL.

    Tu zici ca e in regula ce vrea sa faca Dragnea, cu ordonanta asta, zisa de urgenta (dar nu se vede urgenta!!), care legalizeaza migratia politica a primarilor timp de 45 de zile?

    1. @Motanul Incaltat
     Da, ordonanta de urgenta mi se pare corecta
     primarii si consilierii din pnl au fost votati pe lista usl si acum s-au trezit ca sunt obligati sa se imbbratiseze cu basistii din pdl … deci nu ii mai reprezinta pe cei care i-au votat

 4. @Theodora

  „Daca prin absurd reuseste sa intre in turul 2 al alegerilor prezidentiale, Klaus Werner Johannis nu va reusi sa adune de pe dreapta faramitata suficient de multe voturi incat sa devina un contracandidat serios al reprezentatului Aliantei PSD+UNPR +PC, Victor Ponta.”

  Chestiunea, care s-a dezbatut in spatiul public, dar fara sa i se dea o solutie, cel putin definitiva, a fost daca Iohannis isi si propune sa adune de pe dreapta faramitata suficient de multe voturi incat „sa devina un contracandidat serios al reprezentatului Aliantei PSD+UNPR+PC”. Lucrul asta nu se poate sa nu-ti dea de gandit… De ce? Ion Cristoiu spunea despre campania lui Traian Basescu din 2004 ca e de manual. La Iohannis nici vorba sa vezi asa ceva. Bine, nu trebuie sa fie acelasi stil, dar totusi… Uite-te si tu: nu se vede din partea actualei Opozitii, ACL, actiunea transanta, critica ferma si in termeni duri la adresa actualei Puteri, practic nu prea se vede mare lucru. Bine, nu vrem sa vedem acelasi stil, „jucator”, ca al lui Traian Basescu, dar totusi…
  De unde ar pitea rezulta ca anul 2015 s-ar putea sa fie atat de rau, ca astia nu vor sa se bage, ca doar sunt partid in formare, de ACL vorbesc. PSD are suficienta inertie ca sa reziste la socuri puternice. Economice, desigur. Daca vor incepe sa disponibilizeze masiv personal din sectorul de stat, e clar ca lucrul asta ar dauna unui partid care abia acum se formeaza, daca ar castiga alegerile Iohannis si daca s-ar „muta” guvernarea pe Dreapta. Gandeste-te ca Guvernul Ponta a redus foarte mult investitiile… Bani de unde? Bancile straine isi reduc expunerea pe Romania. Fonduri europene nu prea atragem asa cum ar trebui… Asa ca-i lasa tot pe astia, pe PSD, sa ia masura disponibilizarii masive (care acum, fiind an electoral, nu se poate lua) si in 2016… vor urma alte alegeri… A, pardon, am uitat, chinezii se grabesc sa ne dea bani pe gratis!

  Traiasca lupta pentru pace!
  Si berea ce ne place! 🙂

 5. sunteti niste javre ordinare voi cu toti pishadistii vostri! hai siktir si la mai mare cu cenzura pupincuristi ai Plagiatorului!!!

 6. Nu voi comenta ceea ce însemnă persoana Johanis. Din punctul meu de vedere, viitoarele alegeri înseamnă un examen al alegătorilor. Ce vor vrea ei? Menţinerea regimului băsist sau o şansă acordată României pentru democraţie reală şi stat de drept. Băsiştilor, n-am pronunţat nici un nume de candidat!

  Mă miră (şi nu prea) reacţiile talibanilor liberali (respectiv, proaspăt băsişti). Au aplaudat condamnarea celor implicaţi în „procesul ICA” şi ceartă pe oricine spune că acolo a fost ceva putred, dar nu sunt la fel de categorici în ceea ce priveşte hotărârea judecătorească, cea care spune că lucrarea de doctorat a lui Ponta nu este un plagiat ci conţine citate din autorii specificaţi în bibliografie.
  Ce este comun tuturor băsiştilor, este limbajul ordinar, de docheri, plin de venin şi minciuni. Să-i lăsăm să se înece în propria vomă …

 7. Iohănescu ar fi mai nimerit. Ar pastra radacina germana si ar arata indubitabil ca Kaus Werner e de-al nostrui jmecher „sudist ” sa sperie si pe aia din Vitan!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s