Art. 276 din Noul Cod Penal care ne obliga pe toti sa devenim admiratorii procurorilor si judecatorilor

justitia 2

Avem niste procurori si judecatori foarte sensibili. Ce facem cu ei?

Nu a fost abrogat inca articolul 276 din noul Cod penal care ne obliga pe toti sa devenim admiratorii procurorilor si judecatorilor?

Aflu cu surprindere ca DNA il denunta pe Radu Mazare la Parchet pentru presiuni la adresa justitiei

Eu stiam ca, in 18.02.2014, Camera Deputaţilor a abrogat articolul 276 din noul Cod penal (asumat in timpul Guvernului Boc cu Predoiu ministru al Justitiei), referitor la declaratiile nereale ale unei persoane, facute in timpul unei proceduri judiciare in curs, referitoare la savarsirea de catre un magistrat a unei infractiuni, cu 285 de voturi „pentru”, 9 „împotriva” si 35 de abtineri. Camera Deputaţilor a fost for decizional.

In 16.03.2014 Basescu Traian a trimis inapoi in Parlament Legea privind abrogarea articolului 276 din Noul Cod Penal. Basescu a trimis o cerere de reexaminare Parlamentului in care solicita mentinerea infractiunii de la articolul 276 din Codul Penal, care incrimineaza fapta persoanei ce face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de judecator sau de organele de urmarire a unei infractiuni.

Ce a facut Parlamentul dupa ce a primit cererea de reexaminare?

Concret Art. 276 califica drept infractiune „presiunile asupra justitiei”, iar cine va îndrazni sa faca vreun comentariu, dezvaluire sau va emite judecati de valoare, indiferent ca este jurnalist, avocat, inculpat, politician, justitiabil poate fi tras la raspundere penala si pedepsit cu inchisoare pentru ca magistratul respectiv poate oricand sa se plânga ca declaratiile publice sunt „nereale” si ca ele au fost facute in scopul de-l influenta sau intimida.

Si, din pacate, pentru ca traim in Romania unde justitia este „minunata”, uite ca se intampla. Nu imi dau seama acum cat de greu va fi sa se demonstreze ca declaratiile publice, in acest caz facute de Radu Mazare au avut scopul de a influenta sau a intimida.

Art. 276 Cod penal: ”Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau de organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legata de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda

Pe aceeasi tema:

Inchisoare de la 3 luni la un an sau amenda – Art. 276 din noul Cod penal

Noul Cod penal si Codul de procedura penala intra in vigoare de la 1 februarie

2 gânduri despre „Art. 276 din Noul Cod Penal care ne obliga pe toti sa devenim admiratorii procurorilor si judecatorilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s