Investigatorii de la Rise Project sunt sponsorizati de George Soros?

Investigatorii de la Rise Project sunt sponsorizati de George Soros?

Primesc investigatorii de la Rise Project bani de la Open Society Foundation? Poate gresim noi. Poate primesc doar sustinere morala. Nu ca ar fi ilegal. Nu este. Nu este inca. Unii spera sa se modifice ceva. Multe ONG-uri din Romania primesc sponsorizari de la George Soros. Dar atunci cand intri pe un site si citesti un articol este bine sa stii de la cine primesc bani cei care scriu pe acel site, daca primesc, ca sunt si site-uri de investigatii complet independente. De obicei cine plateste are si pretentii. Cine plateste defineste directia, hotaraste politica editoriala. Sigur, nu avem ce sa reprosam, investigatorii de la Rise Project nu se ascund. Partenerii lor sunt publicati  in subsolul site-ul lor.

Noi am intrat pe site-ul investigatorilor de la Rise Project si recunoastem ca suntem un pic incurcati. In footer, descoperim ca partenerii lor sunt:

  1. OCCRP –  The Organized Crime and Corruption Reporting Project
  2. Investigative Dashboard Development
  3. HotNews
  4. VIS – Visualization Tools for Investigators
  5.  Programul de cooperare elevetiano – roman

Curiosi din fire am intrat si noi sa citim cine sunt partenerii si am descoperit urmatoarele:

1. OCCRP – https://www.occrp.org/en/about-us

„OUR SUPPORTERS

OCCRP is supported by grants by the Open Society Foundation (!!!???), Google Digital News Initiative, the Skoll Foundation, the Sigrid Rausing Trust, Google Jigsaw, the National Endowment for Democracy and the Knight Foundation. OCCRP also receives developmental funds for improving journalism from the United States Agency for International Development (USAID) through the International Center for Journalists (ICFJ), the United States Department of State and the Swiss Confederation.

2. Investigative Dashboard Development  – https://investigativedashboard.org/about/id2/

ID is developed by the Organized Crime and Corruption Reporting Project. It is designed to meet the needs of OCCRP reporters, but open for public use.”

Deci Investigative Dashboard Development sunt „dezvoltati” de cei de la punctul 1, de OCCRP. Adica indirect de la Open Society Foundation? Bun, nu este nici o problema. Oamenii se cunosc si se ajuta, asa e normal, lumea este mica. Nu trebuie sa fim rai. Un site de investigatii are nevoie de parteneri multi si puternici.

3. Despre HotNews a auzit toata lumea. Nu mai are rost sa spunem ceva despre ei.

4. VIS – Visualization Tools for Investigators.  https://vis.occrp.org/

Daca aruncam o privire pe site-ul lor si descoperim ca este creat de OCCRP, Rise Project si Programul de cooperare elevetiano – roman. Adica de partenerul numarul 1, de partenerul numarul 5 si chiar SI de Rise Project.

 

 5. Programul de cooperare elevetiano – roman –  http://www.swiss-contribution.ro/swiss/afisarePagina.html?method=afisarePagina&tip=50&categoriebunuri=prezentaregen_ro&pagina=Institutii&locale=ro&meniu=Institutii_ro

Daca intram pe site-ul lor descoperim ceva frumos si anume ca site-ul lor apartine  Ministerul Finantelor Publice – DGTI.  Asa scrie in subsolul site-ului.

Deci un program de cooperare intre Romania si Elvetia este partenerul lui Rise Project care este partenerul OCCRP care este sponsorizat de Open Society Foundation – George Soros, care Open Society Foundation este partenerul numarul 1 a lui Rise Project si partenerul Investigative Dashboard Development (partenerul numarul 2 al lui Rise Project ) si partenerul VIS – Visualization Tools for Investigators (partenerul numarul 4 a lui Rise Project) ?!

Investigatorii de la Rise Project sunt sponsorizati de George Soros? 

Un grup de bloggeri politici romani independenti 

Publicitate

3 gânduri despre „Investigatorii de la Rise Project sunt sponsorizati de George Soros?

  1. Mai putin ma intereseaza de cine sunt sponsorizati si mai mult ma intereseaza daca investigatiile lor vor fi veridice sau nu.
    Inclin sa cred ca aceste investigatii sunt adevarate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s