6 decembrie 2011 – Astazi se implinesc doi ani de cand Basescu Traian a reusit sa ajunga din nou presedintele Romaniei – Doi ani de umilinte, infometare, amenintari si batjocura

Basescu Traian

Astazi se implinesc doi ani de cand Basescu Traian a reusit sa ajunga din nou presedintele Romaniei.

Au trecut doi ani de cand  Mircea Geoana a reusit sa isi bata joc de toate eforturile celor care l-au sustinut in campania electorala, doi ani de cand,  dupa tot ce a facut in primul mandat, pe Basescu Traian l-au votat 4 milioane si ceva de nauci si idioti, doi ani de cand Teodor Baconschi a reusit performanta de neegalat de 1 vot la 3 secunde, doi ani de cand o mare parte din romanii stabiliti in strainatate au votat impotriva noastra, a celor ramasi in tara, doi ani de cand Basescu Traian a fost reales cu voturile UDMR-ului, doi ani de cand cetatenii Sibiului au votat cu Basescu, doi ani de cand fratii nostri de peste Prut au votat in proportie de peste 85% cu Basescu, doi ani de cand ma intreb de ce PSD-ul si PNL-ul au acceptat rezultatul votului desi stiau toti ca s-a furat masiv.

Doi ani de umilinte, infometare, amenintari  si batjocura pentru ca unii au votat pentru o galeata, un litru de  ulei sau 1 kg de zahar si altii nu si-au urnit fundurile pana la sectiile de vot.

Mai rabdam 3 ani?

Mai putem sa rabdam inca 3 ani?

Va invit sa cititi si aici:

Funesta … aniversare – GS

Fata de la Metee – Vania

Mosule, ce tanar esti! – Luna patrata

Trafic cu Hituri (runda 95) – Teo Negura

în DAR – Mesterul Manole

Drum de seară – 27 – Coltu’ de muzica

Ganduri despre viitor, dar care viitor? – Basarica

A medita precum un mac roşu – innerspacejournal

Romanul s-a nascut sa fie blogger- Daniel Urda

Stiri scurte: 06.12.2011 – Geoge Valah

Paduchii Basisti – Marcus

Cu caprile – Nea Costache

life in pictures – 16- asteptare – Rokssana

PROTEST IN FATA PDL, MODROGAN NR.1! – Vlad

52 de gânduri despre „6 decembrie 2011 – Astazi se implinesc doi ani de cand Basescu Traian a reusit sa ajunga din nou presedintele Romaniei – Doi ani de umilinte, infometare, amenintari si batjocura

  1. Cu răbdarea trecem marea, chiar dacă nu suntem mateloţi. Până atunci, însă, avem de traversat un deşert, urlând în pustiu…

  2. E, tocmai un bun prilej să le mulţumesc acelor handicapaţi mintali care l-au votat! Bravo măi ! Să-l mai votaţi de vreo 3 ori, până-i pere chiompaliului pofta de preşidenţie, că sunt alţi tembeli care se vor ocupa să iasă din nou şi din nou, chioru preşedinte.

  3. 6 decembrie 2009,a fost ziua in care Basescu a castigat alegerile „la fel ca in 2004”,cand fostul presedinte BEC,judecatorul Emil Ghergut nu a fost lasat la orele 21,sa anunte rezultatul real : 51,3%-Adrian Nastase si 48,7-Traian Basescu,cel care,in 6 septembrie ,tot 2004,l-a santajat si apoi exclus din cursa prezidentiala,printr-o scena de teatru lacrimogena,pe Teodor Stolojan. Si nu in ultimul rand,6 decembrie este ziua in care,Silviu Prigoana,avea cumparate din februarie,tot 2009,un numar de 150.000 bilete de avion pentru diverse rute aeriene,pe care le-a platit cu 28 Euro bucata,nominalizate pe baza copiilor xerox ale cartilor de identitate apartinand unor „zburatori”care ,in mare parte,mai votasera o data in tara.Pretul de promotie este justificat de achizitia facuta inainte cu 10 luni,dar oare ce fac organele abilitate sa cerceteze si sa faca lumina in multitudinea de infractiuni comise de „mafia PD-L”?

  4. Da… dar vad ca nimeni nu-si pune o intrebare simpla: de ce nu a avut o ascensiune asa de „glorioasa” PNL-ul? Uitati-va la rezultatul alegerilor din 2008 . Cred ca diferentele sunt clare. Ascensiunea lui Basescu s-a produs odata cu ascensiunea PDL-ului (intai a fost PD), partidul care l-a sustinut. Bine, s-a vorbit multe de faptul ca Basescu a tarat acest partid de la stanga la dreapta esicherului politic. Dar si PNL e un partid de dreapta. Ne referim acum la partidele romanesti de centru-dreapta.
    Se observa ca atat PNL cat si PDL au avut cresteri electorale in 2008. Cu toate acestea, PDL cu aproape 14 procente mai mult decat PNL! Interesant este ca PNL nu a reusit sa convinga electoratul asa cum a facut-o PDL. De ce? De observat ca PNL a fost sustinut de PSD in Parlament, dupa ruperea Aliantei D.A si nu a putut sa pluseze mai mult de 18,57% in 2008, cu toata cresterea economica ce s-a inregistrat sub Guvernarea Tariceanu (nu discut acum daca a fost o crestere sanatoasa sau nu. Dar a fost crestere!), cu toate ca Tariceanu a marit pensiile, a angajat multi oameni la stat, a marit salariile la stat (iarasi nu discut daca au fost o masuri bune sau rele din punct de vedere economic. Dar pentru cei care au obtinut un loc de munca atunci au fost masuri cat se poate de bune)… Cred ca daca s-ar fi organizat atunci un referendum apropo de punerea lui Iohannis in functia de premier, propunerea ar fi cazut cu brio, si poate ca nu era o idee rea. Theodora spune: „doi ani de cand cetatenii Sibiului au votat cu Basescu”, iar Iohannis e Primarul Sibiului!!
    Concluzia, apropo de alegerile din 2008, din punctul de vedere al increderii electoratului, este ca: PSD a ramas la un nivel constant fata de 2004, in schimb a crescut tare de tot PDL, dar si PNL, nu asa de mult ca PDL (sa ne gandim ca PNL, ca si PD, erau, inainte de 2004, printre partidele de „10%”, ca sa zic asa – aveau si ei putin).

    Pe trendul ascendent a PDL-ului s-a dezvoltat „fenomenul Basescu”!

    Interesant este ca, cel putin asa mi se pare, PDL a fost perceput de catre electorat ca avand oameni mai competenti decat PNL, fara sa-si puna cineva intrebarea daca Elena Udrea, ca sa dau un exemplu, sau, alt exemplu, Monica Iacob Ridzi, ar fi avut competenta necesara pentru functia de ministru. Cred ca a contat mai mult aceasta perceptie decat cea referitoare la justitiarism (ma refer la concepte ca „Alba ca zapada”, la intreaga filozofie anticoruptie a Monicai Macovei), lucru ce s-a manifestat mai tarziu, dupa 2009, cand a avut loc si „schimbarea la fata” a lui Basescu.

    De ce nu PNL?

    Dupa destramarea CDR, au ramas aceste doua partide: PNL si PD, ce au facut parte din fosta coalitie. PNT-CD a iesit din marea politica dupa 2000. Au facut o noua alianta: Alianta DA. Si s-a observat de la bun inceput ca cele doua partide au fost, de fapt, intr-o continua intrecere. A castigat PDL. Nu a pierdut nici PNL, care a obtinut un scor bun in 2008 – din punctul asta de vedere nu a pierdut, dar a pierdut intrecerea cu PDL-ul

    De ce…?

    1. @Motanul Incaltat
      Dupa parerea mea PNL-ul a gresit enorm atunci cand a facut alianta D.A cu PD-ul …. PD-ul practic s-a folosit de PNL … asa a ajuns pentru prima oara basescu presedinte …. PD a crescut prin acesta alianta pentru ca inainte nu avea mai mult de 5 -6% … de ce a crescut PD-ul .. pentru ca basescu a reusit sa ii prosteasca pe prosti

      1. Da… dar observa o treaba: si PNL a crescut, pentru ca, inainte, si PNL era un partid de „10%”. N-a crescut atat cat PDL, dar a crescut.

        Zici ca a fost o greseala. Dar atunci, dupa destramarea CDR, intreg centru-dreapta romanesc s-a gandit cum sa faca o noua alternativa la PSD, ce era privit (si de PNL!) ca fiind „adversarul comun”. Din ce spui, reiese ca intrecerea intre cele doua partide – PNL si PDL – a fost castigata de PDL pentru simplul motiv ca Basescu a fost ales Presedinte. A fost o incercare de destructurare a PNL cand Stolojan si ai lui si-au facut partid, care a fuzionat, mai apoi, cu PD. O incercare nereusita, trebuie s-o recunoastem si care nu a avut niciun efect electoral pentru PNL, care a obtinut un scor bun, comparativ cu anii precedenti.
        Insa trebuie, cred, aratat ceva. Sa-l „disociem” putin pe Basescu de PDL si vom vedea ca PDL a captat un plus de incredere a electoratului, mai mare decat PNL.

        De ce nu ar fi fost o greseala, pentru PNL, spre exemplu, faptul ca, dupa 2008, spre noiembrie 2009, solutia Iohannis a fost propusa de tandemul PNL-PSD, prefigurand alianta actuala – USL? Asta dupa ruperea coalitiei de guvernare intre PSD si PDL!!! Este clar ca ruperea acestei coalitii s-a datorat motivelor electorale – alegerile prezientiale din 2009. Alt motiv serios nu cred ca a existat. De observat e si faptul ca PSD si PDL au guvernat destul de bine impreuna. Este adevarat ca unii spun ca aceasta coalitie a fost o greseala pentru PSD. Dar putea fi, de ce nu, o greseala si pentru PDL.

        In felul acesta ajungem la concluzia ca numai Basescu n-a facut greseli, toti ceilalti gresind. Urmarea logica: Basescu a castigat al doilea mandat!

        Insa intrebarea ramane: de ce PDL a captat mai multa incredere a electoratului decat PNL?

        1. @Theodora
          Atunci imi pun si eu inrebarea pe care ti-ai pus-o si tu:
          „de ce PSD-ul si PNL-ul au acceptat rezultatul votului desi stiau toti ca s-a furat masiv.”?
          Toti stiau ca s-a furat masiv, nimeni n-a dovedit…

          Insa asta ridica o alta problema: ce stiau de fapt…?

        2. @Theodora
          Da, pai asta iti spun si eu… Au stiut sa capteze increderea electoratului.

          Imi amintesc, eram odata in Piata Universitatii. Era acolo un program cu cantece la scena deschisa. A venit si Basescu. Am stat la mai putin de un metru de el. Inca de atunci si-a afirmat dorinta si vointa de a lupta contra sistemului. Auzeam perfect ce spunea. Spunea si despre celebrele cuvinte ale lui Constantinescu, acelea ca a fost invins de sistem. Basescu zicea ca Emil Constantinescu nu a putut, nu l-a blamat si s-a abtinut sa-l critice.
          Insa era o atmosfera extraordinara in seara aceea. Pe urma el s-a retras impreuna cu alti lideri ai PDL intr-un cort montat acolo, in fata Teatrului National. Au venit multi. Piata era plina. Accesul era liber, putea sa vina oricine. Increderea era la cote maxime.

          Sincer, n-am vazut ca PNL-ul sau PSD-ul sa faca asa ceva si sa prezinte un lider cu atata priza la public! Trebuia sa fi fost acolo ca sa-ti dai seama mai bine ce spun. Nici celebrele Vanghelioane n-au reusit sa creeze, daca se poate spune asa, atata incredere cum era acolo. Apoi organizarea spectacolului a fost foare reusita, un spectacol artistic de mult bun simt. Iata ca si asemenea manifestari au reusit sa impinga PDL-ul inainte, nu numai Basescu, luat ca atare.
          Or, PNL si PSD nu fac lucrul asta, foarte important pentru a putea capta increderea electoratului. Eu iti spun ca Ponta, in mijlocul multimii, si toate discutiile despre insurectie, suspendare, prezentarea realitatii sub Guvernarea portocalie, ale Opozitiei, nu produc atata incredere cum a fost atunci. Ca dovada ca si azi PDL are un procent destul de bun din punct de vedere electoral, in sondaje, cu toata erodarea de pe urma unei guvernari grele, in situatie de criza economica!! Si nu m-ar mira daca ar incepe sa creasca.
          Gandeste-te ca USL a scazut in sondaje, dupa ce au anuntat, triumfalist, ca ar avea 66%!! Sigur, si USL ar putea incepe sa creasca in sondaje. Insa nu dovedesc faptul ca pot capta mai multa incredere…

        3. @Motanul Incaltat
          Nu am fost acolo insa inteleg ce vre
          Nu cred ca liderii USL pot sa faca asta …. nu cred ca procentul din sondaje cu care este acreditat PD-L este adevarat .. cred ca USL are defapt mai mult de 65%

        4. Pai tocmai, liderii USL nu pot sa faca asta. Insa captarea increderii implica astfel de lucruri. Spre exemplu, sa stai de vorba cu omul, fata in fata, ca de la om la om… Se pot da si imagina si alte exemple, desigur. Acuma, referitor la sondaje, eu am spus ce a spus, la randul sau, fostul strateg al PSD, Dl. Alin Teodorescu… Si e interesant ce a spus…

        5. @Motanul Incaltat
          Da .. ai dreptate .. trebuie sa stea de vorba cu oamenii … eu am tot scris despre asta … dar acum nu stiu daca ar merge organizarea de spectacole .. chiar nu este momentul

        6. Ar merge!
          Optimismul e esential! In momentele dificile e mai bine sa fi optimist si sa ai moralul ridicat! Oamenii au nevoie de asta, nu numai de „prelucrari ideologice”. Au nevoie de speranta, au nevoie sa fie siguri ca lucrurile vor merge spre bine si ca vor fi fericiti.

        7. @Motanul Incaltat
          Poate ai dreptate … am gresit ca m-am gandit la mine si la cei care o duc mai rau decat mine …. celor care inca nu simt prea mult criza poate le-ar placea niste spectacole

  5. Se ap[ropie clipa in care Intaiul Carmaci ,batausul de copii,informator al securitatii,tatal coruptilor,imoral si betiv,va fi demis iar romanii vor fi vindecati de virusul letal,BUBA(regimul Basescu,Udrea,Boc,Anastase)!

    1. @Motanul Incaltat . Multumesc pentru aceasta ” postare”! Chiar nu ma asteptam la o asa surpriza: Elvis Presley { propus pe un blog de analiza si mai ales de CRITICA a vietii politice din Romania} sa ne descreteasca fruntile sa ne faca …optimisti !!Mai bine zis : „Zambeste ! …Maine va fi mai rau!!!”Avand in vedere ca eu personal sint un fan al acestui mare artist al secolului XX iti transmit stimate Motan…sincere multumiri si dumitale si Teodorei prin bunavointa careia am putut urmarii postarea dumitale.Cred insa ca mai potrivit era sa postezi un videoclip din „Nabuco” de VERDI , mai precis : „Corul robilor” !Asta sintem noi populatia din Romania : robii unui sistem , robii unei educatii . Te rog nu te supara pe mine nici dumneata si nici stimata noastra gazda Teodora Marinescu pe care o salut cu mult respect. Sincere urari de sanatate draga Teodora dumitale si mai ales parintilor dumitale!

        1. Hai ma …fi serioasa!Ce dracu’ dupa atatia ani mai apleci urechea la…aiureli? Ce tu ai ” ceva ” dat de ” cineva” in urma participarii la…’revolutie” ?Daca aveai…macar jumatate din ce pierd acesti „revolutionari” ai fi trait …tu si parintii tai ca-n ” sanul lui Avraam” te pot asigura .

      1. @Marian Din…Berceni
        Ma bucur ca ti-au placut! 🙂
        De remarcat un lucru in videoclipul al doilea. Actiunea se petrece intr-un local. Se canta, e voie buna. Cand doamna aceea cu palarie a venit la masa, unde erau cativa barbati, toti barbatii s-au ridicat in picioare!!
        Chiar am remarcat acest amanunt … Pe cand acuma…
        Asta arata ca oamenii, pe atunci, aveau eleganta, bun simt, educatie, respect (inclusiv respect de sine)… Daca incep sa fac o comparatie cu prezentul…

      1. Daca i-ati gasi un suflet pereche ati scote-o din impas.
        De cand lucram la Romania Libera, era singura cu mama.
        E simpatica, dar intr-o situatie evident disperata.

        1. @Ileana
          Eu nu vorbeam de partea sentimentala …. am inteles ca din punct de vedere financiar are probleme grave … de ce luati totul in ras?

        2. Theodora,
          nu trebuie sa-mi vorbesti la plural.
          Daca o sa gandesti , o sa-ti dai seama ca ar fi bine sa existe o persoana care sa o intretina pe Roxana. Cine crezi ca-i va plati de-a lungul timpului datoriile?
          Ii dores ani multi.
          Da ea niciodata nu a excelat menagerial – ba la r.l., ba la p.n.t.cd. etc.
          Si la aproape 50 ani nu te mai angajeaza nimeni.
          Sa dea Dumnezeu sa gaseasca un suflet care sa o inteleaga asa cum e!
          Ar fi cu adevarat spre binele ei.

        3. @Ileana
          Da.. ar fi bine sa existe o persoana … dar parca nu imi place expresia „care sa o intretina” .. cred ca ar fi mai bine care sa o sustina … asta in cazul in care nu exista o asemenea persoana …. poate exista … si chestia asta cu „a aproape 50 ani nu te mai angajeaza nimeni” chiar nu imi place deloc

        4. Da: sustina e un termen bun.
          In ce priveste angajarea: vezi de cand nu mai are carte de munca…
          Da in urmatorii ani raspunsul va veni „de la sine”.

        5. @Ileana
          Unde sa caut de cand nu mai are Roxana carte de munca? 😦 …. nici eu nu mai sunt tanara si sunt in cautarea unui job .. iti dai seama ca ma irita chestia ca dupa 50 … dupa 50 de ani ce? sa ne sinucidem sau sa cerem eutanasierea?

  6. Sa traiti bine pasaricilor si gaozarilor, pt ca iarna nu-i ca vara si cat era de agresiva tiganca aia imputita! daca te urci pe birou iti arat cum se face pt ca e un fleac, i-am ciuruit.
    eu zic sa puneti mana dracu pe carte , sa cititi almanahe vb primarului care este si mai ales citatele tov presedinte pt ca va vor folosi peste cativa ani cum va foloseau tezele secretarului general PCR tov Nicolae Ceausescu
    Uraaaaa partidul Basescu Romaniiiiiiaaaa!!!! Poporul Basescu Romaniiiaaaa!!!!!

  7. Daca aceasta umilinta , aceasta batjocura ar fi fost suportata doar de aceia ce si-au dat votul cui nu trebuia pentru o galeata , 1 kg. de zahar sau ulei , un pui si ceva gologani, daca aceasta umilinta ar fi fost suportata doar de aceia ce nu si-au miscat fundurile din case pentru a merge sa voteze…chiar n-ar fi fost nimic, ar fi fost totul OK cum spun vecinii si prietenii nostrii americani…de la Deveselu!Problema e ca suferim TOTI si atunci…ce-i de facut ?Zicem ca aia sint vinovati …ca noi suntem vinovati …dar te intreb eu { zic ca este o intrebare de bun simt} oare ” clasa politica”…” intelectualii” pe care i-am adulat in decembria ’89, pe care i-am votat sa ne conduca destinele…oare astia chiar n-au nici un fel de vina ?Am desfiintat o ” Marea Adunare Nationala” deoarece era formata din ” muncitori si tarani” si am infiintat un Parlament format din oameni…”politici” , din „intelectuali”, am stat cu gurile cascate ca niste gugustiuci de am inghitit toate gogosile pe care ni le-au servit asa numitii ” formatori de opinii”…deoarece la „Revolutie” s-a spus clar ca nu mai trebuie sa acceptam sa fim condusi de niste …analfabeti si ?Am schimbat niste hoti, niste banditi fara staif cu unii ce …aveau ” staif”, iar acestia ne-au jefuit , ne-au adus in pragul desfiintarii ca tara , ca neam, si acum pun TOTUL in carca noastra acei oameni ce am hotarat ca TARA trebuie guvernata de niste …” intelectuali” si ca atare le-am permis sa faca ce vor: sa-si dea legi pentru ei , sa-si construiasca privilegii doar pentru ei…sa se transforme dintr-o clasa politica { normala in orice tyara civilizata} intr-o CASTA de care NIMENI nu se poate apropia nici macar cu respiratia ca sa nu mai vorbesc de …altceva.Ca au fost unii ce au preferat sa stea acasa…Pui pariu cu mine draga Teo ca multi dintre acesti ” formatori de opinii” acesti ziaristi, acesti oameni de presa…de media sau cum le-o mai zice…au stat acasa ? Au stat la TV…iar acum striga ..la altii! Dupa parerea mea VINA PRINCIPALA pentru umilintele la care suntem azi supusi de catre gasca asta de la putere o poarta acesti ” intelectuali” numiti azi generic : „CLASA POLITICA” insa nu numai ei ci si toti intelectualii ce s-au lasat manipulati si la randul lor au manipulat pe altii: pe cei multi dar…PROSTI, iar printre acestia avem ” onoarea” sa ne numaram si noi { cel putin noi doi draga Teo} astia ce am crezut in ei si in capacitatile lor intelectuale si mai ales in ” patriotismul ” pe care-l clamau cu atata patos.Trebuia sa constituie un semnal de alarma pentru toti romanii insasi infiintarea acelui ” Partid Liber Schimbist” infiintat de regretatul profesor Stefan Cazimir, infiintat la misto …dar care a intrat in „Parlament” si a ” votat ” LEGI. Atunci n-a fost un semnal de alarma …acum este deja prea tarziu!Sper sa nu te supere commentariul meu. Ca voi fi sau nu injurat de vizitatorii blogului dumitale…chiar ca nu ma intereseaza.O zi excelenta iti doresc draga Teo!

  8. Eu zic să mai răbdaţi … cel puţin încă 3 ani! Astăzi revoluţionarii cu patalama au încins un miting de protest în Piaţa Universităţii. Evident că regimul portocaliu, emanat şi el de decembriadă, a procedat conform metodelor atribuite „iepocii de aur”, incriminat dar folositor. Astfel că, aceia care au adus „laptele şi mierea” capitaliste, au tras pe nări nişte gaze şi au luat nişte ghionţi jandarmereşti. Cum era de aşteptat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a afirmat că revolutionarii au fost împinşi pe trotuare cu nişte perne din puf de gâscă şi nici vorbă de gaze, Jandarmeria folosind numai spray-uri cu Christian Dior. În continuare, acelaşi purtător de cuvânt, a afirmat că revoluţionarii vor fi traşi la răspundere conform Legii, pe baza materialelor ce vor fi furnizate de serviciile secrete. Pe undeva, mie-mi pare bine! M-am săturat de ilegalişti şi revoluţionari, gata să-şi valorifice merite care ar fi trebuit să fie altruiste. Şi mai este ceva: cât timp „drepturile” le-au fost protejate, şi-au văzut de afaceri fără să le pese de necazul altora. Acum ţipau din adâncul bojocilor: nu staţi în bacoane, când ne este foame! Hmmm, au uitat cum stateau ei în balcoane şi admirau protestele sindicaliştilor .

    1. @ALM
      Am vazut … am inteles …. ne meritam soarta … azi am inteles si eu …. nu avem nici o sansa … politicienii asteapta sa iasa in strada „societatea civila” si noi asteptam sa faca ei ceva

      1. Stimată Theodora, încerc să fiu de acord că aţi înţeles, dar nu sunt de acord că ne merităm soarta. Situaţia în care a fost aruncată România nu este ca urmare a acţiunilor Poporului, ci numai a unui cerc restrâns (şi identificabil) de politicieni veroşi sau nepricepuţi. Să nu vă auto flagelaţi, aşa a fost întotdeauna! Nu vă amagiţi cu decembriada, cu revoluţionari şi luptători pentru libertate şi democraţie. Dacă, în decembrie 1989, nu era un moment propice pentru transformarea României în colonie a capitalului mondial, nu se întâmpla mai nimic: Tokes ar fi fost pastor de ţară şi protestanţii adunaţi la Timişoara, după ce oboseau, plecau la „căşile” lor. Protestanţii au fost doar „momeala” care a ţinut ocupată atenţia miliţienilor, acţiunile dure fiind opera unor agenţi straini, infiltraţi în ultimele săptămâni dinaintea decembriadei. Acum, capitalul mondial nu are de ce să intervină, scopurile lui fiind atinse şi chiar depăşite cu sprijinul devalizatorilor autohtoni …

        1. @ALM
          Ne meritam soarta pentru ca nu facem NIMIC sa o schimbam … astazi langa revolutionari trebuia sa fie SINDICATELE … ce a mai ramas din ele ….. pensionarii …. profesorii … somerii …. SCMD-ul …. POLITICIENII din OPOZITIE …. TOTI IMPREUNA …. CA ALTFEL NU SE POATE … am citit ce ati scris …. sa inteleg ca POPORUL ROMAN NU ISI MAI POATE HOTARA SINGUR SOARTA? .. asta daca ar ajunge veodata la concluzia ca nu mai se poate asa

        2. @Theodora
          Şi, mă rog frumos, când poporul român şi-a hotărât singur soarta? Când, în istoria noastră zbuciumată, am avut parte de democraţie adevărată? Mereu am fost sub diverse sfere de influenţă, mereu de aici s-a cărat cu vapoarele (căruţe, corăbii, vagoane etc) … Acum, spre deosebire de alte ocupaţii, suntem prizonierii marilor bancheri. Indiferent ce s-ar întâmpla, datoriile rămân şi vor trebui plătite de multe generaţii de sacrificiu. Ce să caut în stradă? Afară de faptul ca abia mi-am revenit după o viroză, n-am porniri de Don Quijote. N-am chef de mângâieri şi parfumări jandarmereşti, n-am chef să strig în pustiu pentru nişte autişti.

          Personal, mi-am regăsit echilibrul, precum un crab-pusnic care şi-a găsit cochilia potrivită şi anemonele sepepiste. Fac ce-mi place cel mai mult şi mai încasez şi ceva bănuţi. Fac proiecte. Este un spaţiu în care nu există influenţă băsistă, unde aberaţiile politice sunt oprite de rigoarea stiinţei, de unde privesc cu milă indiferentă către „clasa politică”. Nu sunt fatalist dar nici nu cred în „puterea populară”. Şi nici în Divinitate. Cred ca şi Divinitatea (dar mai ales reprezentanţii ei pe Pământ) şi-a deschis un SRL şi s-a apucat de afaceri. Din când în când, mai înhaţă dintre noi câte un exemplar dar, în ultimul timp, are „mâna grea”: ia mai mult valori autentice şi ocoleşte pletora politichiei dâmboviţene.

          De când ştiu să citesc, am reţinut faptul că nici o revoluţie, nici măcar una, nu a dus ideile primordiale prea mult timp. După ce noua putere preia frâiele, după mai mult sau mai puţin timp, este contaminată de amnezie, autism şi dorinţa de îmbogăţire rapidă, călcând in piciore (sau scurtându-i de cap) pe cei care s-au facut „scăunel” pentru ascensiunea ei.

          Am scris mult şi cred că degeaba. Adevărul poate fi văzut numai de cei care-l caută în realitate …

        3. @ALM
          Din ce in ce mai des am impresia ca strig in pustiu … ma citesc 300-1000 de insi pe zi … in marea lor majoritate doresc sa scape de actuala guvernare …. politicienii din opozitie carora le scriu nu imi raspund nici macar nu stiu daca citesc ce le scriu …. zilele trecute am descoperit ca nu stiu ce mare institut a ajuns la concluziile pe care eu le-am scris acum 2 ani

Lasă un comentariu