Pensiile militarilor raman pe loc

Comunicat al Departamentului Juridic al SCMD

1. Prin Sentinta civila nr. 338 din 28.09.2010, Curtea de Apel Cluj a hotarat suspendarea executarii HG nr 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.
2. In Dosarul nr. 7130/2/2010 de la Curtea de Apel Bucuresti, la termenul de judecata din 29.09.2010, cu acelasi obiect, avocatul SCMD a solicitat renuntarea la judecata si a rugat instanta sa ia act de sentinta nr. 338 a Curtii de Apel Cluj.
3. In celelalte doua actiuni ale SCMD la alte instante din tara, de suspendare a executarii HG 735/2010 se va proceda in acelasi mod ca la Bucuresti.
4. Sentinta civila nr. 338/28.09.2010 a Curtii de Apel Cluj este definitiva dar revocabila, fiind supusa recursului in termen de 15 zile, recurs la care guvernul Romaniei, in mod cert nu va renunta. In aceasta situatie, intreaga forta juridica a SCMD se va indrepta spre sustinerea mentinerii sentintei juste a Curtii de Apel Cluj in fata recursului Guvernului Romaniei.
5. Efectul juridic imediat al Sentintei civile nr. 338/28.09.2010, notificata si catre MapN, MAI si SRI, este acela de incetare a executarii HG 735, deci a oricarui act sau fapt de supunere a pensionarilor proveniti din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala unor umilinte incredibile, prin incalcarea prevederilor Constitutiei Romaniei, ale statutelor profesionale ale acestor categorii, ale legislatiei europene, a pactelor si tratatelor privind drepturile si libertatile fundamentale ale omului, ale celor mai elementare norme morale si, nu in ultimul rand, prin antiromanismul, minciuna si impostura unor guvernanti vremelnici.

Secretarul General al SCMD,
Col. (r) dr. Constantin MONAC

 

Copia minutei Sentinţei Civile nr. 338/2010

Curtea de Apel Cluj în numele legii hotărăşte:

Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii.

Admite cererea reclamanţilor Hexan Viorel, Stănescu Gheorghe, Trif Ştefan, Patca Iulian, Bob Ioan, Şerban Mircea Matei şi Vanea Vasile în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României.

Respinge cererea de intervenţie în interesul pârâtului formulată de intervenientul Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Dispune suspendarea executării HG nr. 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, până la pronunţarea instanţei de fond.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţa publică din 28 septembrie 2010.

Preşedinte,

S.S. Idriceanu Claudia

As vrea sa stiu si parerea lor: ALM, Brankardierul, Olimpiu, AliosaAna Usca, Caius, Basarica, Dispecer Blogosfera, Elisa, Gebelezis, HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Starea Natiunii, Ipu, Sibilla, Razvan, Chat Noir

26 de gânduri despre „Pensiile militarilor raman pe loc

  1. ma bucur, dar mi-as dori ca Parchetul General sa dea macar o informatie cu privire la sesizarea fraudei din Parlamentul Romaniei , iar judecatorii sa aplice legea si in spiritul nu numai in litera ei, aici fac referire la nefericita aia de asistenta care sta dupa gratii inca nejudecata

    1. @olimpiu65
      Sunt de acord cu tine Olimpiu.
      Si eu mi-as dori ca Parchetul General sa raspunda la sesizarea fraudei din Parlamentul Romaniei.
      Ai dreptatate si cu asistenta aia.
      Am auzit-o iesi pe mama ei cand povestea cum lesina de oboseala si de foame fiica ei.
      Infiorator!
      Femeia aia trebuie judecata in stare de LIBERTATE.
      Nu cred ca ea este ADEVARATUL VINOVAT al TRAGEDIEI din maternitate.

      1. am si eu bineinteles o parere cu privire la acea doamna, dar nu asta conteaza conteaza sa demonstram ca suntem stat de drept nu ca umblam dupa tapi ispasitori. deocamdata acea doamna nu e dovedita ca fiind vinovata. de ce sta dupa gratii??? ce pericol reprezinta dansa???
        stiu ca in tara asta se poate muri cu dreptatea in brate, dar eu sper sa nu inchid ochii pana nu vei vedea o Romanie normala, iar daca nu merg alaturi de noul partid al ardelenilor si ne separam. ne-am saturat de dictatura

    2. Domnule Olimpiu

      Eu ma bucur pe jumatate. Ma voi bucura deplin dupa ce se vor epuiza toate caile de atac si verdictul ramane definitiv. Daca ati observat, Guvernul a cerut exceptia de inadmisibilitate a cererii pentru motivul ca HG nr.735/2010 are putere de Lege. Ce le-a scapat guvernantilor cand au „emanat” HG nr.735/2010 si Legea 119/2010 este neconstitutionalitatea lor, prin caracterul lor retroactiv, incalcarea Deciziei nr.20/2000 a Curtii Constitutionale si Notificarile Consiliului Europei. Daca judecatorii nu vor fi arestati in totalitate, este putin probabil ca HG nr.735/2010 sa mai produca efecte.

      Problema fraudei din Parlament are alt circuit justitiar. Plangerea a ajuns la Parchetul General, pe masa baschetbalistei si acolo o sa intepeneasca pana cade Basescu. Similar este si cazul asistentei de la maternitatea Giulesti. Ce voiati? Sa-l aresteze pe Atilla Cseke sau pe Boculetz? S-a mers pe precedentul acarului Paun! Problema este daca dosarul va ajunge in fata judecatorilor, lucru despre care ma indoiesc. Fiindca acolo, toata urzeala politica a parchetarilor va fi demontata si asistenta va castiga. Ce nu pot sa inteleg este unde gasesc parchetarii niste judecatori atat de decazuti moral incat au acceptat prelungirea arestului preventiv al asistentei, in timp ce interlopi cunoscuti sunt „anchetati” in libertate, pana cand faptele se vor prescrie.

      Poate ca unii care au posibilitatea mentala sa puna cap la cap astfel de „intamplari” si vor intelege ca Romania este prinsa de o caracatita a coruptiei sustinute de la cel mai inalt nivel, caracatita care trebuie alungata cat mai repede, inainte ca sa sufoce Tara cu „imbratisarile ei dragastoase”!

  2. Mi-e teama ca se poate ajunge acolo pana a nu se tine cont de decizia judecatoreasca. In acel moment daca nu va fi cine sa opreasca tavalugul,populatia tarii va cadea sub dictatura. Ma gandesc ca dupa ce am scapat de rusi,in era ceusista,macar hotararea judecatoreasca era respectata. Deci ar putea fi mai rau ca si acum 20 de ani.
    Intr-o tara normala,cu un presedinte normal si cu atributiile statului la nivel european,deja erau demisionati o gramada de ei(nu-i stiu ca sunt ignorant cu numele mai ales ca-s schimbati mai des ca ciorapii primului fiu al lui base,bocanel),iar daca nu demisionati erau la zidul infamiei,mitraliati de presa si huiduiti de multime.
    Visam si eu.

  3. @ Theo,
    Felicitări pentru postare !
    Dar, nu uita : pensiile militare NU râmân pe loc ci se duc de-a berbeleacul incepând cu 01/01/2011 !
    Să dea DUMNEZEU să mă inșel dar, cam miroase a diversiune mai ales că guvernantii au aflat că in 25 oct. , chiar de ZIUA ARMATEI, SCMD si simpatizantii săi vor iesi in stradă să-i impiedice pe impostori să hulească si eroii neamului .Cei ce ne conduc astăzi sunt in stare de orice asa că ,abia la primirea primului cupon de pensie pe 2011 voi sti dacă pensiile militarilor au rămas pe loc .

  4. Sa zicem ca trebuia schimbata legea pensiilor si este necesara restructurarea sistemului national de pensii. Sunt de acord cu asta. Nu sunt de acord insa cu faptul ca sunt afectate de ACTUALA LEGE sau NOUA LEGE persoanele deja pensionate. Nu mi se pare corect si nici eficient sa starnesti atatea controverse, valuri de nemultumiri si proteste pe astfel de timpuri. Ne-au expus pe toti in felul asta si era ultiumul lucru necesar. Era mai mai corect moral si mai ieftin ca legea sa isi produca efectul asupra celor care se pensioneaza dupa publicarea legii.
    Pierzi incomensurabil mai mult prin consecintele destabilizarii la nivel general, cu procesele si apoi chiar nu se cade sa actionezi atat de imprevizibil si brutal asupra celor deja pensionati. Acestia ar trebui lasati sa beneficieze de anii de pensie ramasi si sa se bucure linistiti de anii batranetii.Suna patetic, poate chiar urat sa subliniez notiunea de batranete dar asta e relitatea si am fost nevoita s-o fac. In schimb ar fi putut face anumite corectii, ar fi periat cumva nivelul maxim si minim prin grila de impozitare aplicata la nivel general, aplicata ponderat in functie de cuantum atat asupra pensiilor anterioare legii cat si a celor stabilite ulterior legii. Impozitele nu le contesta nimeni in instanta.

  5. sal!cand ai intrat in jocul instantei romanesti orice succes evident poate sa se transforme peste noapte in tragedie antica.Se dau deocamdata decizii confuze pentru linistirea reclamantului,apoi urmeaza socurile cand reclamantul o sa slabeasca de atata sarbatoare de victorie.Si culmea ca la cluj napoca ,tine minte patania lu’ mircea badea!?
    Am impresia ca trebuie in continuare ciocaniti cum s-a stabilit,cu politicieni,fara politicieni,cu injuraturi mai cu efect decat aia cu javra.Eu sustin inca odata ca pnl si psd in provincie sunt timorati si controlati pana la urina pentru ca fac treburile dictate de la bucale cu ochii inchisi .Pe sticla avem doar noi impresia ca pnl si psd e activ,in rest VAX!Sper ca ai reusit sa citesti mailulpe care l-am trimis saptamana trecuta?s-a manifestat urat de tot pe tema respectiva si nu s-a aratat niciunde in media,nici local nici national,desi s-au trimis materiale peste tot.De la bucuresti ,nimik,ii doare si pe aia din bucuresti de provincie ca pe bou in varful sulii!Pan’ la urma ne vor face sa ne dorim noi singuri regionalizarea!

    1. @brankardierul
      M-am chinuit si eu un an de zile cu justitia.
      Am contestat un proces verbal intocmit de un potitist.
      Pana la urma dupa un an am castigat.
      Regionalizare inseamna separare?

      1. cum o vezi!?eu o vad ca in elvetia,atunci sa vezi regiuni separatiste!ce o sa faca ?vor trece 4 granite ca sa faca o ghidusie comerciala si nu rentteaza ,ptr. udmr e bine asa cum e,capitala ungurilor sa fie bucurestiul.Ar fi bine daca ai putea sa iei budapesta,szeged,szolnok…cateva orase de ale lor,te vei cruci ca o treime sunt moldoveni,olteni sau regateni asa bine n-au trait ei in regatul romanesc de cand sunt.Ca sa nu iti mai spun ca pamantul costa de vreo 5 ori mai putin ca in ungaria?!la noi ca la nimenea,joi sper sa reusesc sa merg sa fac niste investigatii la o clinica din szolnok,am primit pe mail deja si factura proforma ca sa stiu cati bani sa am la mine,pana si hunii astia au jde’ ani in fata noastra!

        1. @brankardierul
          Cu tot respectul draga prietene nu cred ca acesta va rezolva ceva.
          Nu cred ca o sa scada pretul pamantului sau tarifele la clinicile particulare.

  6. Culmea este caci pe timpul lui Che si dupa moarte lui, Romania nu a avut decit trei miliarde datori.Acum cu hoti si pungasi alesi intre ei insusi au furat si legalizat hotia, ca in SUA pe timpul Lui Bush si echipa de pungasi care au pus zeci de milioane de familii in strada furindule casele muncite cu sudoare de zeci de ani de zile.Multi ma intreaba daca sint ROM in Canada si de ce tigani au probleme prin Franta.Pe timpul lui Che se fura tot timpul caci statul detinea averea,acun hoti sint la conducere si tigani nu mai au loc de unde sa fure ca pe timpurile vechi,pleca in familie si organizati acolo unde mai sint locuri de furat.Sintem in strainatate recunascuti ca hoti si pungasi.Caci numai raul iese la iveala calitatile frumoase ale poporului Roman nu se poate intentifica la ora actuala din cauza situatiei politico-economic pus la pamint de nise haldai legalizati.

Lasă un comentariu