Moratoriu asupra bătăliei politice?

O parte din discursul pe care Basescu Traian l-a prezentat in plenul Parlamentului:

“Ceea ce vă propun este un moratoriu asupra bătăliei politice care să permită deblocarea activităţii Parlamentului. Cred că este posibil având în vedere că toate partidele susţin că acţionează în interesul naţional. Acţiunea vizează: adoptarea legea salarizării unice, adoptarea legii pensiilor, adoptarea bugetului pe 2011 care ar trebui să reflecte şi încadrarea cheltuielilor de personal în plafonul de 39 de miliarde lei, diminuarea consistentă a arieratelor, îmbunătăţirea cheltuielilor publice, încadrarea într-un deficit maxim de 4,4% din PIB, prioritizarea investiţiilor deja începute şi finanţarea doar celor deja valabile. În acelaşi timp OUG 50/2010 trebuie să protejeze consumatorul asigurând un echilibru în sistemul bancar. Şi în sfârşit, avem nevoie de un sistem fiscal predictibil.

Dacă acest acord cu FMI se finalizează cu succes, România îşi poate redobândi credibilitatea pe pieţele externe. Finalizarea lui poate marca sfârşitul crizei economice.

Ratarea ducerii la capăt a acordului duce la finanţare extrem de scumpă a deficitului şi la riscul de a nu fi în măsură să facem plăţile de la bugetul de stat. Mediul politic s-a deteriorat puternic în ultima lună. Drumul pe care se va merge e la latitudinea dumneavoastră. Prin acţiunea dumneavoastră România poate merge mai bine sau mai rău. Timpul în care trebuie legiferate legile convenite cu FMI este de 30-45 de zile. Nicio altă soluţie decât acest moratoriu nu este viabilă. ….Ca om politic cu experienţă vă pot spune că românii îi vor aprecia pe cei care se bat cu criza şi nu pe cei care se ascund de efectele măsurilor anti-criză. „

Parerea mea:

In primul rand Basescu a folosit in mod nefericit termenul de moratoriu.

MORATÓRIU, -IE, moratorii, s. n., adj. 1. S. n. Amânare pe o anumită perioadă a plății datoriilor unui debitor, acordată de o instanță judecătorească înainte sau după ajungerea lui în stare de faliment; amânare a plății datoriilor publice și particulare scadente, stabilită prin lege, pe un anumit timp. 2. Adj. Care ține de moratoriu (1), privitor la un moratoriu; care acordă un termen de plată (amânat). ◊ Dobânzi moratorii = dobânzile pe care urmează să le plătească cineva de la data acordării moratoriului până la achitarea datoriilor. Daune moratorii = despăgubiri care se acordă creditorului în caz de întârziere de plată a unei obligații și care se calculează din momentul trimiterii somației. – Din it. moratorio, lat. moratorium, germ. Moratorium.

Ce amanare la plata cere Basescu Traian?

De fapt banuiesc ca Basescu vrea o AMANARE a bataliei politice.

Adica partidele din opozitie sa voteze in forma in care doreste PDL-ul, Legea salarizarii unice, Legea pensiilor si Bugetul pe 2011.

Basescu vrea de fapt sa dea vina pe opozitie asa cum a facut MEREU pentru faptul ca in Romania totul merge din ce in ce mai rau.

Cine a hotarat incheierea acordului cu FMI?

Doar Basescu Traian in mod NECONSTITUTIONAL a hotarat acest acord, NU Parlamentul si nici macar guvernul.

Basescu vrea acum sa transfere responsabilitatea incheierii unui acord pe umerii parlamentarilor.

Interesul national este INTERESUL POPORULUI ROMAN si nu interesul lui Basescu Traian si a acolitilor lui din PDL, UNPR si PRM.

As vrea sa stiu si parerea lor: ALM, Brankardierul, Maia, Olimpiu,  KinRPro Atitudine, Augustin Radescu, Renata, Vania, Ioan SorinDale de cultură, Natasa, Link-PingGabriela Savitsky, Zina-Lecturi, Dispecer, Costi, Dan Voiculescu, Matilda, Chat Noir, Cristian Lisandru, Elisa, Hai ca se poate!Dragon, Atitudini, Caius, Cristian Dima, Atitudini, Razvan, Orfiv, Ana Usca, Starea Natiunii, Basarica, Supravietuitor,  Plano 10, Corina Cretu, Alex MaziluPopa Teapa, Onu, Bibliotecaru, Teo Negură

98 de gânduri despre „Moratoriu asupra bătăliei politice?

  1. Mie imi suna ca a anuntat falimentul (incapacitate de plata pentru 2011). Asta pentru ca probabil acordul cu FMI nu o sa fie dus pana la capat. Si atunci basescu face exact ce stie la perfectiune: spune de acum a cui e vina.
    Mai spre 2011 ne va spune care sunt cei buni la acel moment, sare in barca lor… si asa mai departe.
    Asta e si sfatul meu: care puteti plecati

      1. Buna seara Theodora.
        Mi-a placut partea cu custile si perseverenta care o manifesti in a privi si totodata analiza mizeria din politica de Dambovita, insa am o intrebare a-ti pune . Crezi ca odata cu venirea pontistilor la putere, urmare a unor alegeri anticipate, posibilitatea de a-i vedea pe portocalii in custi, e posibila ?

        1. @lehman25
          Nu cred ca PSD-ul poate obtine ACUM 51%.
          Poate mai tarziu prin martie… naiba stie…. SI DA, CRED CA PONTA II VA TRIMITE IN JUDECATA PE TOTI CEI CARE AU ADUS TARA IN HALUL ASTA.

    1. Si daca e dus acordul cu FMI pana la capat, tot un dezastru urmeaza. Din clipa in care au ajuns sa faca acest imprumut, se poate spune ca ne-a luat dracu’! Lacomia dementa a securistilor care conduc tara, scapati de sub orice control, ne-a condamnat inca din ’90, cand a inceput marea distrugere nationala. Era de asteptat ca un degenerat de teapa lui Basescu sa fie cel care fura becul, intrerupatorul si pleaca cu usa de la sandramaua devastata. Probabil dup-aia o sa ramana tigancusa imputita si siliconata de EBa sa scoata si fierul beton si caramizile din ruine. De abia dup-aia putem spera sa fie lasat locul in pace, sa creasca iarba pe el si eventual sa apara sansa unui nou inceput.

      1. Sa nu uitam ca Ciocanitoarea Woodrea, cunoscuta si ca Elena Udrea, si-a inceput cariera politica in PSD (Mitrea o sti ceva?), a continuat prin PNL si ulterior a ajuns in ograda lui Basescu. Deci, retelele si „grupurle de interese” sunt transpartinice. Nici unul dintre „baietii” astia nu vor fi vreodata in situatia sa isi caute „un loc de munca” sau sa presteze o activitate legala pe piata libera. Tot ce ii inconjoara este obtinut prin frauda, minciuna si abuz de putere. Unii au mai multe diplome decat ani de viata, si ocupa cateva functii simultan.

      1. Lui SIDA i-a placut si Boagioaica… cica inca i-ar mai place, macar din cand in cand. Cand taticu-i bulibasa, cam greu sa gasesti pe cineva sa faca nazuri. Si una peste alta, nici SIDA nu-i vreun campion al stilului, culturii si civilizatiei sau inteligentei.

        1. Da, poate le dau idei: SIDA abuzat de mumia inviata… sau de zombie Michael Jackson. Se potriveste EBa in scenariul asta de minune. Puterea exercita o atractie irezistibila intotdeauna. Exista o explicatie evolutionista profunda pentru asta, ca si pentru atasamentul deosebit manifestat de copiii abuzati fata de cel/cea/cei care ii abuzeaza, sau de masele de oameni fata de un dictator carismatic, dublat de efectual directionarii agresivitatii contra unui dusman imaginar („On Aggression”, tradusa „Asa-zisul Rau: Istoria Naturala a Agresiunii”, Konrad Lorenz). Ar fi mult de scris pe tema asta; in „Agresivitatea umana” sau „Human Ethology” (nu mai tin minte unde an citit analiza acestor fenomene) de Irenaus Eibl-Eibesfeldt este tratat subiectul foarte pertinent.

          Pai, imi placea cum suna si Vlad Cel Groaznic… Vrei sa-l schimb?

        2. @Vlad Cel Oribil
          Nu, nu vreau sa il schimbi 🙂 nu stiam ce raspuns sa dau.
          In ceea ce priveste Sida abuzat de ….. ai o imaginatie bogata 🙂 🙂 🙂

  2. „Acum” nu se tin alegeri, la anul posibil, dar indiferent cand vor avea loc, pare o certitudine ca PSD-ul va fi viora intai, moment in care vei avea deziluzii mai mari decat iti poti imagina „acum” ! In cel priveste pe Ponta, posibil sa fie maturat de valul intern, momentan nu prea mai este credibil nici macar in ochii colegilor,caci nu poti sa-l injuri dimineata pe basescu si seara sa te vezi in familie cu amanta lui, udrea zica-se ! Nu lua adliteram de bun, tot ce se zice pe la tv, mizeria e mult mai mare decat pare !
    P.S. Am inteles ca ai avut o firma si un chiosc, adica o activitate liberala, ce nu are taine cu stanga ce o agita micul pontist !

    1. @lehman25
      Sper sa nu am deziluzii.
      Eu nu cred ca Ponta o sa fie maturat. Am mai auzit chestia asta.
      Chiar nu inteleg de unde apar asemenea zvonuri
      Da, am avut o firma si mai multe chisocuri pe care mi le-a daramat basescu.
      Da, era o activitate liberala…. si oricand as incepe o noua activitate daca as avea bani si nu ar fi impozitele chiar asa de mari.
      Sunt multe lucruri care imi plac la liberali.
      Cred ca gresesti aici…. adica vrei sa spui ca Ponta este impotriva micilor intreprinzatori? Nici gand.
      PSD vrea sa reintoduca impozitul pe profit de 3% pentru microintreprinderi.
      Pentru mine CONTEAZA sistemul de impozitare diferentiat la salarii.
      Mi se pare mai bun.

      1. Dora,
        sa iti explic de ce e importanta limba romana:
        cred ca mult mai bine ar fi fost daca impozitul s-ar fi numit „proportional” si nu „cota unica”. Omul „mic” se uita la omul „mare” si zice: „de ce sa dau tot atat? Pai, ca o fata desteapta – cum mi te inchipui – 16% din 100 cu 16% din 1000 e tot atat? Denumirea de „cota unica” a fost gaselnita populuista a basestilor la care si liberalii au pus botul. Mie mi se pare cea mai echitabila forma de impozitare iar daca interesul national impune incurajarea sau descurajarea unor activitati precum si anumite forme de sustinere si ajutorare a unor categorii sociale se pot face scutiri sau aplica taxe ca TVA-ul, accizele, etc.
        Din prostie, desi – cred eu – mai degraba din aceeasi smecherie, unii prin diferite ministere au fost recompensati (ulterior) cu „stimulente” (ce – conform cuvantului utilizat – trebuiau acordate anterior). Ce-ar fi daca un doctor le-ar da copiilor lor pentru pofta de mancare nu untura de peste ci ulcerotrat?

        http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/11/piua-moratoriu.html

        P.S. Am zis ceva rau de Basarica? Nu cred! Am zis sa faca ce o duce mintea ei de Basarica.

        1. @KinR
          Stiu KinR ce vrei sa spui.
          Am uitat sa iti spun ca sunt contabila.
          Ei bine…. eu as vrea ca cel care are 100 sa plateasca un impozit de 8% de exemplu.
          Cel care are 1000 sa plateasca 16% si cel care are 10.000 si mai mult de atat sa platesca 40%.
          Cei mai saraci trebuie ajutati.
          8% din 100 este mai putin decat 16% din 100. Corect?

        2. daca asa vrei… e dreptul tau! nu mai inteleg de ce ne luam de dreptul de a vrea al lui Base sau al oricarui derbedeu portocaliu. eu vorbeam de echitate, nu de ce as vrea si eu… mi se pare corect sa-l scutesc de cei 8 lei ( chiar de cei 16 lei) pe cel ce nu poate produce mai mult de 100 de lei, iar celui ce produce 1000 de lei sa-i iau 80 de lei (sau 160 de lei) iar celui ce produce 8 milioane de lei sa ii opresc 800.000 de lei. Ti se pare ca impozitul 8 sau 80 sau 800.000 ar fi cota unica?
          Europa Occidentala a fost refacuta dupa razboi de guverne liberale, nu crestine sau socialiste.
          In lume, exista trei doctrine principale. Luate in ordinea aparitiei lor istorice, in functie de stadiul de dezvoltare si multitudinea de mijloace de productie, ele sunt:
          1. religioasa – cu relegia specifica fiecarei zone a globului, majoritar crestina, prin expansiunea coloniala in perioada renascentista dar si musulmana in plina expansiune.
          2. liberala – expandand continuu dela revolutia burrgheza din Anglia secolului XVII.
          3. socialismul – cam din aceeasi perioada dar evoluand de la utopismul francez la brutalitatea aberanta a comunismului estic si socialismul laburist democrat din lumea libera.
          Diferenta esentiala intre ele cansta in modul in care e perceput, inteles si acceptat Dumnezeu.

          Religiosii si liberalii spun ca Dumnezeu e unul singur, deasupra noastra, dar, in timp ce primii sunt impotriva acumularii de bunuri si propovaduiesc dania din nimic, ceilalti sunt pentru o competitie a acumularii iar dania sa se constitue din preaplin.
          Socialistii spun ca Dumnezeu se afla in fiecare dintre noi ceea ce ar trebui sa faca din noi darnicii darnicilor dar, la fel ca religiosii, propovaduiesc dania din nimic, fara sa mai spun ca pacatuiesc luindu-l pe Dumnezeu de la locul lui si ascunzandu-l in noi asa cum comunistii ascundeau bisericile in spatele blocurilor.
          Ceea ce e propriu democratiilor adevarate este cale de mijloc (de centru – dreapta sau stanga).
          Stanga/dreapta este un arbitrariu. Cum institutiile religioase s-au socotit din start de-a dreapta Domnului, liberalii au fost initial de stanga, parte revendicata foarte repede de socialisti.
          In Democratie, electoratul neangajat doctrinar ci numai interesului individual – interesul nationat mult trambitat astazi fiind de fapt o suma vectoriala a acestor interese – slalomeaza de o parte sau alta a centrului (centru-dreapta/centru-stanga), astfel.

          Dupa razboi II mondial, totul era distrus. Religiosii si socialistii n-aveau din ce face danii (cum au avut FSN-istii dupa Revolutie). Politica liberala cu taxe stimulative pentru interesul intreprinzatorilor a ridicat repede Europa Occidentala. Locuri de munca, salarii mici in comparatie cu castigurile intreprinzatorilor, invidie sociala stimulata de socialisti, alegeri, vot pe stanga care venita la putere incepe cu daniile. Gramada scade, e nevoie de taxe si impozite pe cei ce au dar are loc descurajarea initiativei private (initiativa statului a fost intotdeauna de natura fiscala si nu productiva – nu ma refer la statul totalitar), se reduce numarul locurilor de munca, apare somajul, colectarea la buget scade… Parca era mai bine cu liberalii… regrete, alegeri, vot pe dreapta pana apare iar invidia. Se reia ciclul invidie/regrete/invidie de o parte si de alta a centrului. Ciumele negre, verzi, rosii, portocalii sunt de fapt dezvoltari aidoma cancerelor ce duc societatile departe de centru, in extrema dreapta/stanga.
          Eu consider ca a-i aduce pe socialisti (a caror doctrina o respect si o accept ca factor de echilibr pentru un derapaj liberal in extrema) la putere acum, dupa guvernarea pustiitoare a hotilor, este viabila numai daca socialistii ar aplica masuri liberale ceea ce n-ar face decat sa-i compromita, lucru de care – cel putin in parte – sunt constienti.

          …si iata cum mi-ai ridicat iar la fileu, sa fac comentariul pe care ti-l promiteam mai deunazi.

          http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/11/piua-moratoriu.html

          P.S. nu mai corectez grafia…

        3. Atunci, de ce nu impozit 100% pentru cei cu venituri foarte mari? Iti dai seama? Cine ar mai munci doar pt. stat si pt. el de loc? Ori nu ai citit tot ce am spus, ori se pare ca exista undeva , in conceptia te o limita pe care nu o poti depasi. Deja, aplicand acelas procent, celor cu venituri salariale le iei mai putin si celor cu venituri salariale mari le iei mai mult, iar, sub un plafon minim stabilit aplici scutiri. Ce ti se pare antisocial aici? …Si cum vrei sa stimulezi competitia? Prin intrecere socialista?

          http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/11/piua-moratoriu.html

        4. @KinR
          Nu am spun niciodata asa ceva… impozit 100%. 😦
          Am citit cu atentie…. aici este o problema pe care voi liberali cred ca nu o puteti intelege
          O sa mai incerc o data…. la un salariu de 1500 de RON conteaza ca nu ii iei 16% ci 10 %… pana la 1000 ar fi bine sa nu ii iei nimic.
          Cum este mai bine pentru cel care are 1500 RON sa aiba un impozit de 10% sau de 16%?
          Si procentul ar putea sa creasca nu stiu sa zicem pana la 40%

        5. Ei, bine, daca nu sesizezi, atunci, am sa recunosc ca am fortat nota intentionat cu cei 100%, incercand sa sparg acea limita de care vorbeam si daca nu intelegi, s-o lasam balta.

          Echitatea este principiul egalitatii intre cei care nu sunt egali nici macar de la nastere – prin zestrea genetica mostenita – iar proportia unica este singura echitabila chiar daca – accept – cand vine vorba de etica si morala, tot ce contrabalanseaza excese (extreme) cum ar fi minciuna, frauda, furt, etc., prin extreme opuse acestora pot crea un echilibru in societate, dar nu echitate, nici etica si nici morala.

          Este un principiu.

          Liberalismul se numeste liberalism toclai in virtutea acestui principiu iar socialismul, prin insasi titulatura sa, este partinitor si segregationist aparand si promovand din start pe unii impotriva altora.

          Eu nu sunt un mare producator cu venituri fabuloase, nu sunt patron, nu mai sunt salariat, nu mai sunt nici macar somer si nu sunt inca nici macar pensionar. In fiecare din ipostazele de mai sus as fi poate tentat sa trag spuza pe turta mea dar, ar insemna sa ma dezic de mine si de acest principiu pentru care in ultima saptamana a lui 1989 nu prea am dat pe-acasa. Conform acestui principiu accept opiniile tale dar si resping abuzurile puterii actuale.

          Daca vrei politici economice, sociale, iti stau la dispozitie mijloacele stimulatorii sau inhibitorii cu taxe si accize, stimuland sau inhiband, ingradind sau interzicand activitati, dar nu oameni – decat daca acestia comit abuziv activitati ingradite sau interzise.

          As vrea sa nu privesti axiomatic un principiu – cu atat mai putin pe cel in speta – ci sa incerci sa-i aplici (ca metoda de demonstratie – avand ca baza chiar neincrederea ta) – reducerea la absurd.

          http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/11/piua-moratoriu.html

        6. @KinR
          Imi pare rau dar asta chiar nu pot sa inteleg.
          Eu sunt contabil, lucrez cu cifrele, si toate calculele imi arata ca un procent diferentiat este in avantajul celor saraci.
          Sunt un om sarac.

        7. Inteleg… Tocmai asta spuneam mai sus. Tu te afli in gasca celor saraci si tocmai de aceea lupti impotriva gastii celor bogati.
          Eu ma aflu in gasca ce promoveaza principiul egalitatii de sanse, fara avantaje pentru nimeni, fiindca nimeni nu e mai presus de altcineva in fata oricarei legi, admitand ca nu se pune mai prejos (nu mai presus) prin incalcarea legii si tocmai de aceea lupt impotriva aceleiasi gasti impotriva careia lupta si gasca ta. In privinta gastii hotilor putem fi de acord. In privinta principiului in care oameni sunt siliti sa fie solidari cu alti oameni, nu. Accept solidaritatea dar refuz siluirea.

          http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/11/piua-moratoriu.html

        8. @KinR
          Nu ma lupt impotriva celor bogati. Nu am afirmat asta.
          Chiar daca acum sunt saraca si ma chinui cu un ajutor de somaj amarat am avut si o perioada de cativa ani cand am fost patron.
          Noramal ar fi ca bogatii sa fie solidari cu cei saraci nu sa ii condamne la moarte prin infometare, frig si lipsa de bani pentru medicamente.
          Asta daca bogatii sunt OAMENI… daca nu NU.

        1. cu micimea liberalismului lui. cu lipsa de viziune. ii place perseverenta ta numai ca o considera gratuita, pusa in slujba unei cauze nedrepte. mie nici prin gand nu-mi trecea sa te blamez fiindca te afli in tabara socialistilor. mi-e suficient ca te afli in tabara antibasistilor. accept atitudini ca a lui de la „calugari” sau alti „sandilii d-astia” (in fond chiar ne avantajaza modul in care se prezinta singuri, fara efort din partea noasta) dar de la un liberal, acum, nu.

  3. Basescu „uita” sa ne spuna, in discursul sau, citeva „amanunte” esentiale:
    1) de ce, pentru toate acestea, Roberta Anastase e indispensabila;
    2) daca legile amintite trebuie adoptate DOAR in forma pe care o doreste guvernul (de fapt, el insusi, caci guvernul e ca un gaz, care n-are forma si volum propriu)
    3) ce motive ar avea cineva sa creada predictiile lui, dupa atitea alte predictii care s-au dovedit mincinoase
    4) de unde stie el, mai bine decit altii, care este interesul national

  4. Limba romana bat-o norocul le joaca feste celor din familia Basescu…marinarul habar nu are de semnificatia termenului moratoriu
    Dar nu asta e important, importanta e eliminarea din parlament a rolului opozitiei care s-a copt aseara la Cotroceni.Hoata ramane in functie, opozitia poate boicota lucrarile caci majoritatea va vota ,,legile de interes national” la foc automat
    Asta e rezultatul intre altele al actiunii opozitiei si a intelegerii unui discurs basescian, poate acum Ponta si Crin dar si cei de langa ei vor gandi mai serios asupra modului in care trebuie sa se opuna dictaturii si sa-si mobilizeze electoratul

      1. nu mai are ,,telectuali” unde mai vezi ,,telectuali” langa el??? toti au functii prin PE, pe la consulate, pe la institutii gata au lins si au obtinut, langa Base sunt doar trogloditi ca el

        1. are consilieri dar nu ,,telectuali”…nu il vezi pe Turcan??? dar pe Fotta ??? nu e superb cand se ,,aaaie” cu limba engleza??? deh, limba licuriciului unde presteaza seful lui! pe sticla mai apare bozgorul troglodit pe care il injura propria natie , in rest no name pe acolo, s-au dus vremurile bune cu Plesu, Saftoiu, Renatte Weber si altii chiar draga Stolo, chiar Udrea cu voia dumneavoastra

  5. A fost cineva la protestul lui Badea si Ciutacu?Eu da.Fireste cu asta nu se rezolva mare lucru dar macar am demonstrat ca nu santem un popor de oi !

        1. v-a gasit pe goagal primarul care este??? bun baiat si asta, cam marginalizat in momentul de fata, dar revine el, se cauta mereu politicieni ca el

  6. Moratoriu? Doar nu credeti ca asta a motivul discursului basescian din Parlament? Nuuuu! El a luat o leapsa de la Ponta si s-a grabit sa o intoarca inapoi. Toate discursurile lui contin una, doua, propozitii/fraze cheie. In cazul „moratoriului”, propozitiile sunt doua: „Drumul pe care se va merge e la latitudinea dumneavoastră. Prin acţiunea dumneavoastră România poate merge mai bine sau mai rău.” Pilat de Romana crede ca astfel a scapat de castanele pontiste.

    Totusi, nu pot sa nu recunosc ca cele doupa propozitii „cheie” contin mult adevar: soarta Romaniei depinde de Parlament. Dar nu asa cum considera Pilat cel chel, ci prin actiuni de schimbare a directiei falimentare, a „drumului pe care se va merge”, impus de o guvernare antinationala. Legile cerute de Basescu nu trebuie sa treaca in forma actuala, cu riscul ruperii acordului cu FMI, Banca Mondiala etc. Un nou imprumut nu va face altceva decat sa prelungeasca agonia economica, sfarsitul fiind acelasi: incapacitate de plata. Si cu ce pret! Datorii greu de returnat dintr-un PIB jigarit ca o pisica vagaboanda!

    Si fiindca am amintit de pisica, solutia este „ruperea” ei cat mai repede. Nu un nou imprumut va salva Romania, ci stimularea refacerii economiei, stimularea refacerii clasei de mijloc, decapitarea capuselor cu pozitie de monopol (ex. RADET, RENEL, DISTRIGAZ etc). Nu sunt bani lichizi pentru platile bugetarilor? Ba sunt, bancile detin mari cantitati de bani din economiile populatiei. O politica de recastigare a increderii populatiei va permite emiterea de bonuri de tezaur, actiune capabila sa atraga o parte din economiile populatiei la vistieria statului. Si mai sunt o multime de actiuni, suportabile de catre o populatie increzatoare in viitor. Fiindca asta nu a inteles Basescu, populatia nu mai are incredere in lacustele portocalii si, in loc de cooperare, are parte de rezistenta!

    1. @ALM
      Basescu spera ca va reusi inca o data sa ii prosteasca pe romani.
      „Ca om politic cu experienţă vă pot spune că românii îi vor aprecia pe cei care se bat cu criza şi nu pe cei care se ascund de efectele măsurilor anti-criză. “

  7. Seful mafiei personale a Elenei Udrea, dezgustatorul ocupant abuziv al Cotroceniului, handicapatul si bolnavul national Traian Basescu, s-a gandit sa se mai bage singur in seama (ca in alte parti il tot bagam noi de ne-am plictisit!).

    Neavand ceva bun de facut, si-a pus in cap sa distraga atentia de la mitingul lui Badea: intai s-a trezit sa-si programeze discursul la 3pm (la jumatatea mitingului), dupa care s-a sucit si a zis la 1. Cum n-are nimic de spus (ca de obicei), s-a gasit s-o scoata p-asta cu moratoriul (a spus si el un cuvant care i s-a parut ca suna bine).

    Sa analizam ce spune Base&Co. ca si cum ar avea vreo importanta mi se pare deja prea mult! Ca securistii astia degenerati o sa faca un dezastru total pe aici, mi se pare deja evident. Din clipa in care am avut de ales intre Nastase si Basescu (pana si Badea spunea ca l-a votat pe Base, ca sa voteze contra PSD-ului! Cum sa-l votezi pe Base, indiferent contra cui?! Nu ca asta ar fi contat, mutarile au venit „in plic”, asta este clar acum.) mi-a fost evident ca urmeaza o tragedie. Chiar a durat prea mult fata de ceea ce ma asteptam. Probabil ca toata aceasta amanare a unui deznodamant evident a fost facuta pe seama resurselor naturale (vezi defrisarile abuzive, exploatarile excesive si haotice ale rezervelor ale subsolului, braconajul, desertificarile, poluarea, etc; plus marea de sclavi trimisi la „produs”in diverse tari mai bogate, infractionalitatea prin care s-au facut remarcati romanii in toata lumea si de care au beneficiat in principal tot politicienii si potentatii locali, etc) si caderea va fi cu atat mai dura cu cat nu va exista posibilitatea unei amortizari de nici un fel.

    1. @Vlad Cel Oribil
      Si eu ma intreb ace;asi lucru Vlad…. Cum naiba sa il votezi pe basescu INDIFERENT IMPOTRIVA CUI.
      JUR CA AS VOTA SI FOCA DE LA CIRC (VORBA LUI CIUTACU) SI NUMAI PE BASESCU NU.

    2. Probabil ca Badea a fost manat si orbit de ura impotriva PSDului (stii patania lui cu fabricuta), cum au fost multi, pe buna dreptate cred eu. Dar nu au vrut sa vada ca Basescu este UN CRIMINAL ODIOS, de o factura incredibil de josnica! Prestatia lui in calitate de ministru, si ulterior in postura de primar al Bucurestiului, era suficienta pentru a deschide ochii oricui!

      Dupa 25 de ani de tiranie din partea dementului, sceleratului si criminalului psihopat si degenerat de Ceausescu, avem parte de cel putin 10 ani de dictatura a altui degenerat, alcoolic si criminal josnic: Basescu! Incep sa ma intreb daca nu ar fi avut sanse de reusita la presedintie chiar si Rimaru, daca n-ar fi fost executat?!

      1. @Vlad Cel Oribil
        Stiu ce a patit Badea si il inteleg.
        Cei atenti au inteles de la inceput cine este Basescu.
        Nu, Ramaru nu ar fi avut sanse ca nu avea sprijin din exteriorul tarii asa cum a avut si din pacate pentru noi inca mai are basescu

      2. Da, Basescu a avut sansa sa „se dea in stamba” cat a stat la Anvers; probabil ca acolo si-au dat seama diverse servicii secrete ce hram poarta scursura asta si ca este cel mai indicat pentru cele mai abjecte manevre.

        1. @Vlad Cel Oribil
          Da, din pacate Romania este condusa acum de altii din afara prin intermediul lui basescu.
          Exista mari interese sa disparem ca tara, ca natie, ca popor.
          Asta este calea pe care mergem.
          Daca nu o sa avem puterea sa ne opunem o sa disparem.

  8. Apreciez ideile ce rezulta din comentariile voastre.scapati din vedere un lucru esential;pe langa furturile vizibile din campania elect.(la care vitele furajate nu au reactionat)mai sunt cateva milioane bune de handicapati mintali care l-au votat si care voteaza inca pdl.fac asta fie si numai din spirit de fronda.cunosc din cercul meu de cunostiinte medici,cadre didactice,militari cu grade superioare etc. care i-au votat si care ar vota in continuare la fel. ei bine pe astia trebuie sa-i injurati cat puteti(putem),astia poarta intreaga vina. alesii?astia fac si ei ce se pricep mai bine!!

  9. Personal cred că războiul politic nu ar trebui să existe deloc, nicidecum suspendat printr-un moratoriu.

    Relativ la folosirea termenului de moratoriu…
    http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/11/presedintele-se-exprima-poetic-in-fata.html

    În sfârşit, cred că preşedintele Traian Băsescu şi-a depăşit, încă o dată prerogativele de preşedinte acţionând ca un personaj politic. Chiar dacă discursul este principial, domnul preşedinte nu mai beneficiază de credibilitatea în faţa partidelor politice pentru a-şi folosi capacitatea constituţională de mediere.

  10. Moratoriu?
    Cum poti propune un moratoriu, un armistiu pentru interesul national IERI si astazi sa umpli ziarele (de la stinga la dreapta ca deh asa este presa) cu acuzatii de o gravitate extrema la dresa a 2 (si sint sigura ca asta este doar inceputul) tineri din conducerea PSD? Ma refer la Banicioiu si Negoita. Ce scrie presa despre ei este ORIPILANT! Dupa parerea mea, mult mai grav decit coruptia. Cred ca este adevarat? Incerc sa cred ca NU, si probabil ca NU cum este prezentat de presa. Dar indiferent de final este mai mult decit un sex-scandal, aici vorbim de delicte de cea mai mare gravitate, trafic uman, prostitutie, sex-abuz al minorilor smd. Oricum se va termina, din nefericire stampila a fost pusa’ si dintr-un astfel de scandal nu cred ca mai poti iesi curat.
    Dar asta este Basescu si camarila lui. Ma intreb ce va mai urma, nu cred ca ceva „pacifist”…

      1. e adevarat si imi miroase mai mult a reglare de conturi in interiror decat venita din afara…nu ar fi prima oara cand se ataca intre ei psdistii au facut-o si pe vremea prostanacului si de altfel fratii lor fsnisti portocalii fac la fel, stenogramele miroase a politie Blaga contra blondei care sustine pe altul la sefia PD-L
        dar ce conteaza, azi am aflat de la Miss Interes National cine e de vina pt fraudarea Legii Pensiilor: vicepresedintele PNL Mihai Voicu

  11. Theo,

    Cred ca lucrurile sint mult mai grave. Sti fiind in afara (granitelor) cred ca-mi ofera o mica perspectiva. La asta se adauga si faptul ca citesc cam tot ce este semnificativ din toate unghiurile. Asta nu inseamna ca nu ma insel in previziuni.

    Deci ce vreau sa spun. Ca la ora aceasta se lucreaza cu dibacie la o refacere a dreptei ce va include linga PNL si UDMR o parte „sanatoasa” a PDL-istilor asa zisi desprinsi de sfera Basciana. PSD-ul v-a fi lasat sa se lupte pe partea stinga imparind voturile probabil cu partidul lui Dan Diaconescu.
    Asa se explica campania declansata de vineri incoace a lui Antonescu indreptata impotriva PSD-ului in general si a lui Ponta in special. Asa se explica nu numai informatiile de la procuratura dar vad ca au aparut si stenograme (cit de dragi ne sint noua aceste stenograme!!!) legate de sex-scandalul (desi este cu mult mai mult decit atit, implicind trafic, minori, prostitutie internationala…) a lui Negoita si Banicioiu (Ziarul Gandul se pare ca nu are alte subiecte decit acesta). Atitudinea ziarului Cotidianul. L-a inceput a fost Nistorescu cu absurda afirmatie ca Ponta a dat mita PDL_istilor pentru motiune ca 10 minute mai tirziu sa spuna ca Ponta si PSD-ul nu ar fi vrut sa cada guvernul Boc. Dar incet in cet tonul ziarului isi indreapta toate criticile (chiar mirlenesti dupa parerea mea) spre PSD. Si ca sa puna cireasa pe tort azi au publicat: „Crin Antonescu și PNL, Altfel” de Cristina Horvat. Vi-l recomand sa-l cititi deoarece este EXTREM de instructiv.
    Despre ziarele Adevarul, Evenimentul si Romania Libera ele cel putin au dat in PSD de ani buni.
    As adauga si Antenele la aceasta campanie (oricit de mult l-as aprecia pe Gadea nu pot sa nu remarc tonul evident pro PNL, la fel si cel al lui Radu, de Gabi Firea ce sa mai vorbesc?)
    Am spus si ieri ca as dori sa ma insel. Dar din ce in ce mai mult devin convinsa ca nu ma insel. Ca asistam la refacerea DA sau cum or sa-i zica de acum incolo.
    De ce credeti ca Antonescu a chemat la consultari pe 15 noiembrie? (Sincer ma intreb si eu in ce calitate? Cine este el? pina una alta PNL-ul nu poate nici macar sa introduca o motiune de cenzura!)

    Imi cer scuze daca am depasit granitele bunei vointe.

    1. @mgabim
      Te inteleg …. eu una sincer nu cred ca Antonescu sau altcineva din PNL ar mai avea incredere in cineva din PDL.
      Tariceanu stie foarte bine prin ce a trecut pentru ca nu a vrut sa demisioneze asa cum a dorit basescu.
      Refacerea D.A ar insemna desfiintarea PNL.
      Acum orice alianta facuta cu PDL-ul inseamna condamnare a desfiintare.

Lasă un comentariu