106 gânduri despre „O intrebare la care Dinu Patriciu nu a raspuns

  1. Noi, niste oameni cu scaun la cap, ne uitam nu la ce ZICE Dinu Patriciu, ci la ce FACE! Si atita timp cit il va tine pe unul ca Grigore Cartianu in functia de redactor sef, e clara distanta lui de marinel.

  2. Dacă nu citesc „Adevărul”, credeam că domnul Patriciu îl susţine pe Crin Antonescu. Se vede că oamenii-s mai complicaţi…
    Altfel, şi noi suntem monarhişti, dar ăsta pare subiect pentru cafenea, nu-i o opţiune de luat foarte în serios pentru viitorul apropiat. Sau, nu cred să fie aşa, deşi m-aş bucura să mă înşel.

    1. @Vania
      Eu respect optunea monarhistilor.
      Adevarul il citesc doar ca sa mai descopar ce minciuni a mai scris Cartianu despre Crin.
      Votez CRIN ANTONESCU la presedintie …. reprezentantul USL.

        1. @Cosmin Gheorghita
          Nu, ma consult cu parintii care au fiecare 77 de ani 😀 … sigur ca singura …. creier de economist in somaj …. il tin in functiune scriind pe bloguri …. nu vreau sa amoteasca

        1. @Motanul Incaltat
          Nu stiu … nu am fost acolo … daca eram il intrebam despre ziarul Adevarul, de fapt despre mizeriile care apar in acel ziar despre Crin.

        2. Excepţională şi întrebarea aia… Totuşi, părerea mea este că nu lui i-ar fi trebuit pusă acea întrebare ci celor care nu ştiu exact ce vor. Dinu Patriciu ar fi întrebat dacă este el personal implicat 100% în proiect, fără niciun pixel de alte culori. părerea mea…

        3. @Cosmin Gheorghita
          Eu iti spun parerea mea, parere cu care unii pot sa fie de acord, unii nu …. daca Patriciu este un adevarat LIBERAL si eu stiu ca este …. daca vrea ca tara sa scape de basescu si portocalii lui … atacurile din ziarul Adevarul trebuie sa inceteze.

  3. chiar daca ii adresai acea intrebare sigur gasea un raspuns care sa te multumeasca, adica sa iti inchida gura.
    pe patriciu l-am cunoscut personal la mai multe intalniri. sa stii ca are un mare lipici si vrajeala cat cladirea chrysler.

    1. @analfabetul
      Ma indoiesc ca ar fi reusit sa imi inchida gura 🙂
      Da, stie sa se faca placut, stie sa duca discutia acolo unde ii convine …. ce sa zic … are talent

  4. ai perfecta dreptate…
    .foarte straniu ca bloggeri liberali prezenti la intalnire nu i-au pus o intrebare simpla (ba mai mult mie mi s-a parut o operatiune de „albire” a lui patriciu), si de acord si cu faptul ca, atat timp cat „gregoar” (a red-neck with orange peek) e redactor-sef la Adevarul nu se poate pune problema ca Adevarul, un ziar-probasist sa devina o platforma liberala

    1. @xyz
      Bloggerii liberali sunt deosebit de comabtivi …. ii cunosc pe multi dintre ei …. probabil ca i-a cucerit cu reafirmarea optiunii monarhiste ca altfle nu inteleg.
      Gregoar este potrivit la Evenimentul Zilei.

  5. Ce ne mai omorâm cu Patriciu? Omul imi aduce aminte de o vorba de prin anii 50′: cand cu steaua, cand cu crucea, ca parintele Burducea!
    Uite aicea stire:
    Senatorul PDL Iulian Urban a afirmat, miercuri, că singurii vinovați pentru explozia de la Oslo și atacul armat de pe insula Utoeya sunt actualii lideri ai Uniunii Europene (UE), pe care îi acuză că au permis islamizarea Europei și imigrația ilegală a musulmanilor. Declarațiile democrat-liberalului au produs consternare nu doar în rândul Opoziției, ci și printre colegii săi de partid.

    Micul Himmler (ca si seamana) a bagat groaza in portocalii, care se screm acum sa-i acopere rahatul rasist scapat pe gura. Astept reactia popularilor din Uniunea Europeana si a sprijinitorilor regimului portocaliu.

    Alta stire:
    A aparut volumul „Omagiu” in editie revizuita si adaugita, sub ingrijirea lui Volodea Tismenitki. Titlul a fost putin modificat: „Romania under Basescu”. Costa numai 85USD, spre deosebire de „Omagiu” care se vinde de la 150Euro in sus.

      1. @ ALM
        Stimate domn, eu daca as fi facut asemenea afirmatii ca ale „dracului” de Iulian Urban , justitia din Romania s-ar fi sesizat din oficiu si acuma nu mai puteam sa va raspund.
        Poate UE se va sesiza si declaratia acestui retardat va fi ” taxata ” sau poate va primi un „raspuns” de la comunitatea musulmana ce traieste in Romania.
        Despre ” Omagiu ” …………………………….
        Sa fiti iubit…
        Cu stima Emil

  6. Eu raman liberal si monarhist convins. Monarhia este o optiune indiferent de rezultatele alegerilor din 2012. Restauratia monarhica este necesara pentru a evita pe viitor sefi de stat proveniti din partide politice. Stiai ca Muntenegru aproape ca a restaurat monarhia constitutionala? Muntenegru a fost Regat independent pana in anul 1918 cand a fost absorbit in Regatul Yugoslaviei.

    1. @razvanrinder
      Stiu ca esti monarhist draga prietene si respect optiunea ta.
      In acest articol nu era vorba despre asta ci despre faptul ca in ziarul domnului Patriciu, Crin Antonescu este atacat.

  7. Theodora, nu, nu ai citit chiar tot. Despre Crin Antonescu a zis: „Eu nu am spus niciodata ca un PNL reformat este un PNL fara Crin Antonescu presedinte. Eu am sprijinit formarea USL si sunt autorul egalitatii intre cele dou partide.” Am citat de pe ziare.com Apoi, daca te uitai cu atentie la filmuletele de pe Clubul Bloggerilor sau de la Cepeca, ai fi vazut ca explica si cum trebuie purtat pe val presedintele partidului, ca sa se ridice: http://youtu.be/2fY8CyEFMIA Raspundea la o intrebare despre Crin Antonescu, daca i-ar reprosa ceva. Deci nu, nu a spus ca ii reproseaza. Daca a criticat ceva, a criticat partidul cu totul, nu persoane din partid. Despre Adevarul a spus ca nu se baga deloc in politica redactionala, mai mult, nu o sa mai scrie nici macar articole in Adevarul in curand. Despre Cartianu a zis ca e un baiat de la tara, foarte ambitios, care munceste mult. (Tu chiar credeai ca noi nu i-am pus chiar toate intrebarile care ar putea sa treaca cuiva prin cap?) Daca nu poti sa crezi ca nu se baga, e o opinia ta, nu te contrazic. Fiecare crede ce vrea. Cu sustinerea pentru Antonescu cum sa ramana? Daca suntem republica il votam, normal. Sa speram ca, si cu ajutorul lui si a altor politicieni care se declara monarhisti, nu vom mai fi prea multi ani republica.

    1. @Lilick
      Am scris Lilick despre afirmatia ca s-a implicat in formarea USL.
      „“Eu nu am spus niciodata ca un PNL reformat este un PNL fara Crin Antonescu presedinte” – afirmatia asta intradevar nu am citit-o si este foarte interesanta.
      Ei bine asta nu cred…. nu cred ca nu se implica in politica redactionala a ziarului pe care il detine.
      Nu ma intereseaza ce scrie dumnealui acolo … ma intereseaza ce scrie Cartianu impotriva lui Antonescu ….. ESTE INADMISIBIL …. ce importanta are ca acest Cartianu este de la tara?
      Este ambitios sa faca ce? Sa loveasca in Crin?… Ma asteptam sa scrii il sustinem cu toate puterile noastre nu doar ca il votam….. pentru ca noi ca bloggeri putem sa facem mult mai mult decat sa votam … te asigur ca eu asta o sa fac.

    2. @Lilick
      STIU CA ESTI UN OM SINCER, SIGUR CA NU DOAR SINCERITATEA TE CARACTERIZEAZA, ESTI UN INTELIGENT, EDUCAT, CU UN SUFLET MARE, DECI IMI PERMIT SA TE INTREB …. TU CE CREZI? …. CREZI CA NU SE IMPLICA IN POLITICA REDACTIONALA A ZIARULUI CARE II APARTINE?

  8. Ca sa fiti toti foarte linistiti, va arat si intrebarile bloggerilor:

    1. L-aţi “reevaluat”, în ultima vreme, pe Traian Băsescu? Dar acesta pe dumneavoastră?

    2. Care este momentul zero, momentul în care prietenia dvs. (politică) cu Traian Băsescu a luat sfârşit?

    3. S-a speculat asupra faptului că, la scurtă vreme după ce a ajuns Traian Băsescu preşedinte, i-aţi fi spus că zilele sale la Cotroceni sunt numărate. Este adevărat?

    4. Aţi preluat Petromidia cu 200 de milioane de dolari datorie. Este normal ca un privat să achite o datorie care este în fond a statului (făcută de o companie de stat) către stat? Altor companii li s-au şters datoriile în momentul privatizarii…

    5. Dacă aţi fi achitat cele 200 de milioane de dolari (deveniţi cu dobânzi şi penalităţi 600 de milioane de dolari) ar mai fi fost posibilă dezvoltarea şi retehnologizarea Petromidia? Aţi avut de optat între datorii şi dezvoltare?

    6. Să ne închipuim o clipă că în acest moment ar intra pe uşă un domn pe care Dinu Patriciu l-ar vota din toată inima drept preşedinte al României. Cum ar arăta acel om?

    7. Dacă ar fi să realizaţi o emisiune TV cum s-ar numi ea? Cum ar concepe această emisiune Dinu Patriciu şi ce şi-ar dori să transmită oamenilor prin intermediul ei?

    8. Dacă aţi avea un fiu care ar fi cel mai important sfat pe care i l-aţi da?

    9. Dacă toţi banii de care dispuneţi ar fi pierduţi peste noapte, şi n-aţi mai rămâne decât cu un ultim milion de euro, în ce l-aţi investi?

    10. Să presupunem că într-o zi, după ce nu ar mai fi preşedinte, v-aţi trezi cu CV-ul lui Traian Băsescu pe birou. L-aţi angaja? Dacă da, în ce domeniu? Şi la ce nivel?

    11. Aţi sustine înfiinţarea unui nou partid? Ce ar avea acesta în plus faţa de actualul PNL? Şi ce ar avea în minus?

    12. Ce i-aţi reproşa actualului preşedinte al PNL, Crin Antonescu? Dacă acesta a facut greşeli, care ar fi, în concepţia dvs., cea mai mare greşeală?

    13. Cum considerati opiniile multor votanti, referitoare la faptul ca PNL si-a alterat ideologia, prin alianta cu PSD? Parerea dumneavoastra care este?

    14. Ce inseamna sa fii liberal autentic? Stim ca, de-a lungul istoriei, PNL a facut diverse aliante. PNL isi poate pierde din autenticitate daca se aliaza azi cu un partid social-democrat pentru un scop national?

    15. Legat de relatia FMI-ului cu Romania : care credeti ca sunt cele mai daunatoare masuri pe care FMI-ul le-a impus si guvernul le aplica ?

    In plus, dupa cum stiti, s-a mai discutat despre Monarhie si foarte, foarte mult pe subiecte de politica externa. Apoi a mai fost intrebat acolo, direct, de Adevarul, de Cartianu, de Plesu, daca isi face televiziune, de internet si alte teme care se leaga de jurnalism, blogging, retele sociale. Daca va intereseaza ce a raspuns la intrebarea cu CV-ul lui Basescu, a zis ca l-ar angaja poate, pe yachtul lui, dar in niciun caz capitan.

  9. Theodora, spui asa: nu se poate si de partea lui Crin si de partea lui Patriciu. Ma mira ca tu, care ai venit la destule intalniri, nu ai inteles, in fapt, chiar liberalismul. Liberalismul este despre libertate, despre idei, si NU despre persoane. Noi suntem de partea unor idei si principii, la care diverse persoane/personalitati, din PNL sau nu, se pot ralia, le pot emite, pot lupta pentru ele. Invitam la intalniri oameni, ca sa vedem cum gandesc, ce opinii au, nu activisti de partid (chiar daca unii au functii chiar importante in partid). Ma mir ca tu nu ai observat ca toti isi spun opiniile personale, deschis, chiar daca uneori sunt chiar in contradictie cu linia partidului. Sigur, sunt discutii particulare, si nu le facem publice, decat in masura in care consideram ca trebuie facute. Asa ca, data viitoare cand mai vrei sa scrii, e bine sa vii, ca sa te convingi cu urechile tale de una sau alta.

    1. @Lilick
      Draga mea prietena, stii ca asta mi-a si placut la intalnirle voastre.
      De data asta insa nu cred ca se poate …. acum ducem lupta finala pe care nu avem voie sa o pierdem …. cum putem sa fim si de partea liberalui Dinu Patriciu care PERMITE ca in ziarul lui sa fie atacat OMUL pe care noi il sustinem la presedintia Romaniei, OMUL de alegerea caruia depinde democratia in Romania? … Pur si simplu aceste atacuri impotriva lui Crin trebuie sa inceteze.

      1. @Theodora
        Este foarte de greu de stiut (cel putin nu vad cum putem stii noi treaba asta, si nici Lililk nu cred ca are de unde sa stie) daca Patriciu se amesteca in politica editoriala a ziarului pe care il patroneaza sau daca nu se amesteca. Adevarul, din cate stiu eu, nu e un organ al PNL, nu este oficiosul PNL.
        In asemena conditii nu exista niciun temei ca Dinu Patriciu sau PNL, prin conducerea sa, sa impuna cuiva de la ziar, spre exemplu dintre editorialistii gazetei, sa scrie intr-un anume mod, cu o anume culoare politica sau alte lucruri de genul acesta. Daca ar face treaba asta, ar fi cel mai bun exemplu ca presa nu e libera. Ca se dicteaza totul de la centru. Si ar fi si batator la ochi, s-ar simti imediat. Ar fi impotriva libertatii presei si a libertatii de exprimare.
        De aceea e mai important, cred eu, sa vedem care sunt parerile D-lui Patriciu si sa comentam in consecinta. Iata un editorial semnat de dansul:
        http://www.adevarul.ro/dinu_patriciu_-_opinii/Ce_punem_in_loc_-I_7_525617437.html
        Iar in final, dupa ce ii critica pe toti, inclusiv pe liberali, afirma ca:

        „De aceea cred în nevoia unei forţe politice pragmatice, fără prejudecăţi, fără teama de a-şi pune întrebări, fără inerţie, fără revendicarea din modele şi experienţe trecute. Vom rămâne altfel uitaţi de Dumnezeu pe unde ne vor arunca vânturile iscate de alţii.

        P.S.: Am considerat că este nevoie să republic acest text înainte ca săptămâna viitoare să continui cu ceea ce ar putea să însemne un adevărat program liberal. Dacă nu cumva asta înseamnă să treci în braţe o băbuţă strada fără voinţa ei! ”
        E foarte posibil ca sa doreasca infiintarea unui alt partid politic, de coloratura liberala, asa cum intelege dansul sa fie un partid cu adevarat liberal, si poate ca are si sustinerea necesara din partea unora in acest sens.

        Interesant ce va scrie in partea a II-a , ca inteleg ca aici e numai prima parte a editorialului. Observa ca scrie asa: „fara revendicarea din modele si experiente trecute”…
        Observa ca spune:
        „Indiferent că se cheamă „România corectă, România socială”, sau „Statul liberal, a doua modernizare a României”, sau „Program de guvernare în perioada 2009-2012″, toate cuprind iniţiative şi măsuri care „să placă la popor”. Se adresează nimănui şi tuturor, unei turme nediferenţiate care în viziunea autorilor ar fi „masele” (conceptul l-am întâlnit în toate trei). Vor să-i prindă în plasa promisiunilor pe toţi, de la adolescenţi la pensionari, de la muncitori manuali la intelectuali sau antreprenori. Uneori, argumentări aproape identice duc la concluzii total diferite. Un exemplu este motivarea cotei unice sau a impozitului progresiv. Toţi vorbesc de atragerea investiţiilor străine şi de „sprijinirea formării capitalului autohton”. Nu ţin însă seama că ambele deziderate au nevoie de o condiţie. Mediul nostru de afaceri trebuie să fie mai atractiv decât cel al vecinilor noştri. Cota unică deci nu poate fi decât egală sau mai mică decât a lor. Pragul de 10% nu poate fi depăşit. Despre impozitul progresiv, cu salturile lui arbitrare de impozitare, nici nu poate fi vorba. Aceasta nu este, desigur, decât una dintre variabilele care trebuie optimizate în competiţia dintre state pentru atragerea de contribuabili.”
        atacand din nou impozitarea diferentiata, propusa de PSD, critica toate programele, inclusiv pe cele liberale, dar si pe Ponta si programul PSD.
        Si sa ne mai miram ca a fost criticat Crin Antonescu in gazeta?

      2. Insa sunt de acord ca aceste probleme, aduse in dezbatere publica de catre Dinu Patriciu, ar fi putut fi puse dupa alegerile de la anul. Dar, pe de alta parte, asta e parerea lui, pe care omul si-o expune in mod liber. In fond si la urma urmei de ce n-ar face-o? Este parerea lui personala cu care Crin Antonescu, spre exemplu, sau alt liberal, poate sau nu sa fie de acord. Nu rezulta de aici ca parerea personala a D-lui Patriciu ar putea avea un efect asupra politicii PNL in urmatoarea perioada. PNL are o conducere proprie, aleasa la Congres, iar Patriciu nu face parte din aceasta conducere. De ce ar trebui sa vad ca ceea ce spune Patriciu este defapt o linie impusa conducerii, aleasa statutar, a PNL? Numai pentru faptul ca Dl. Patriciu are bani si ar fi principalul finantator al partidului? Cu tot riscul de a parea naiv, nu cred ca problema se pune tocmai in acesti termeni…
        La fel si cu ziarul si atacurile la Antonescu…
        Vorba lui Lilik, ca liberal poti expune si puncte de vedere care sa nu urmeze linia partidului. De ce n-as crede-o? Cu alte cuvinte, spre exemplu, poti sa fi liberal, dar sa respingi din tot sufletul monarhia, pentru ca vederile tale sunt republicane! Pentru ca un liberal poate fi republican, nu e obligatoriu sa fie monarhist.
        Problema e alta, si aici cred ca PNL greseste. De ce ar respinge si latura mai de stanga a liberalismului – social-liberalismul? De ce trebuie, ca doctrina, sa fie numai liberalismul clasic si cel conservator, legate si de monarhie? Poate ca PNL ar castiga si in adepati daca ar include social-liberalismul printre doctrinele sale de baza. Iar ducerea centrului de greutate catre monarhie, intr-o tara cu o populatie republicana covarsitor majoritara, ii diminueaza si mai mult sansele.
        Zic si eu asa…
        Dar ca ceea ce spune Patriciu ar fi obligatoriu de insusit de conducerea PNL, mi se pare, totusi, o teza falsa. Si spun asta cu tot riscul de a fi socotit naiv.
        Nu vreau decat sa fiu de buna credinta…

        1. @Motanul Incaltat
          Nu am spus ca nu o cred pe Lilick…..am spus ca nu il cred pe Patriciu …. nu cred ca nu se implica ….. Patriciu este in multe feluri dar prost nu este ….. fai sa fim seriosi ….. adica ai tu un ziar si il lasi pe redactorul sef sa scrie impotriva liderului partidului tau? …. dintr-un singur motiv ai face asta …. atunci cand si tu esti impotriva liderului.

  10. Pentru a nu fi influentat de „comentarii” am sa comentez fara a fi citit vreunul.

    Faptul ca m-ai numit deseori „prietene” ma provoaca astazi.
    Blogar – parca, parca – liberal si monarhist – parat.

    Consider ca atat liberalismul cat si monarhia constitutionala sunt singurele ce ar putea oferi conditiile optime (nu zic perfecte) de dezvoltare economico-sociala a Romaniei dar pentru asta majoritatea electoratului ar trebui sa se pronunte in acest sens, lucru de care – studiind (e mult spus dar… in fine…) timp de douazeci de ani modul de gandire al acestui electorat – sunt sigur ca nu se va realiza – cel putin in timpul vietii mele.

    Avand in vedere cele de mai sus, presupun ca provocarea lansata in finalul postarii imi e adresata si mie.

    N-am participat la intalnire fiindca n-am stiut de ea. N-am stiut de ea fiindca nu fac parte din Clubul Blogerilor Liberali si – in general – din nici o gasca – cu atat mai putin din a lui Dinu Patriciu. Nu citesc nici macar „Adevarul de seara”.

    Opiniile D-lui Dinu Patriciu – si cand nu s-au vrut personale – au ramas doar personale.

    Referindu-ma strict la aspectele relatate de tine le consider cam de aceeasi valoare morala cu dezamagirile D-lui Plesu vis a vis de suzeta sa draga: Traian Basescu.

    Asta e !

    Acum ma apuc de citi comentarii.

    http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/07/ai-carte-ai-parte.html

    1. @incognito
      Scuze ca am raspuns asa traziu comentariilor.
      Pot sa iti fac legatura cu cei din club … tu esti liberal, esti blogger asa ca locul tau este acolo.

        1. @incognito
          Cel mai bine ar fi sa iti faci cont pe Facebook … dar poti sa intri si pe blogul Auftack pe care scrie Lilick … si sa ii spui ca esti blogger liberal…. ea anunuta pe blog intalnirile celor din Club

    2. @Incognito
      Ai zis:
      „Consider ca atat liberalismul cat si monarhia constitutionala sunt singurele ce ar putea oferi conditiile optime (nu zic perfecte) de dezvoltare economico-sociala a Romaniei ”
      Ce te face sa crezi asta?

      1. @Incaltat
        Am scris si pe blogul meu si pe alte bloguri ce atuuri si ce inconveniente – consider eu ca – are Monarhia Constitutionala. De asemeni am scris pe blogul meu si pe alte bloguri prin ce – consider eu ca – liberalismul se ridica deasupra celorlalte doua doctrine importante in lume azi – cea socialista si cea religioasa -ignorand cu intentie aberatiile doctrinare sau pseudodoctrinele.
        Am scris ca asa am vrut eu, atunci, fara sa ma intrebe nimeni.
        Avand in vedere ca imi cunosti parerea ce o am despre tine sper sa subintelegi ca timpul pe care ti l-am cedat este deja un cadou dupa care imi pare rau.

        Cineva, un poet foarte tanar, spunea: Nimeni nu isi pierde libertatea ci o cedeaza.
        Eu as completa cu: Daca am ramas fara libertate nu suntem victime. Suntem vinovati.

        Tu lasa-te de subtilele tale interviuri-interogatorii. Sau si pentru asta esti platit?
        Vezi-ti de retetarul tau in care mananci… rosu si galben ca sa te poti bese porcotaliu.

        http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/07/ai-carte-ai-parte.html

  11. Dupa ce Adevarul i-a terfelit pe Ponta si Sova, prezeentind lucruri ne confiirmate de vreo instanta ca fiind adevaruri absolute, vad ca de azi l-au luat in colimator pe Stavarache. Cum insa nu se ocupa si de afacerile lui Blejnar, Ioana Basescu, Udrea & sotul si lista poate continua….
    Patriciu este un ticalos, de ce nu explica cum si-a facut averea, cum dintr-un lectoras la Arhitecura a ajuns miliardar? De unde a avut bani in 1989? Basescu de exemplu ne-a spus, din contrabanda cu zgirciuri, cafea si tigari. Erau zvonuri ca lua bani pentru a asigura intrarea la arhitectura…
    Cit priveste atitudinea lui pro monarhie, hai sa fim seriosi!!!! Asta in afara de interesul financiar si pupat fundul basist pentru asi tine banii si libertatea nu mai crede in nimic altceva!

    1. @mgabim2009
      Unii cred ca il tine pe Cartianu la Adevarul pentru ca ii este frica …. basescu l-a mai bagat in arest cateva zile …. si il mai poate baga oricand vor muschii lui …. asta este tara in care traim …. multi santajabili ….. unora li se aranjeaza doasre …. ce sa zic … zic ca eu nu il cred ca nu se implica SAU daca nu se implica atunci o face la ORDIN…. un ziar nu se lasa din mana …. nu este un blog …. cu un ziar poti sa influentezi multe … Patriciu este oricum numai prost nu

      1. Am citit interviul cu Domnul Cimpeanu din Adevarul. Cred ca multi s-au inverzit citind raspunsurile batrinului liberal. Cartianu cred ca a facut o criza de apoplexie!

        In alt contxt. Am citit si ultima postare a lui Ponta. EXCEPTIONALA MUTARE! Sa-l vedem pe maestru Morar…

        Altfel tu ce mai faci? Parintii?

        1. @mgabim2009
          O sa caut si eu articolul 🙂
          Nu am avut timp sa ma uit nici pe blogul lui Ponta.
          Noi suntem binisor…. adica se putea si mai rau
          Multumesc de intrebare

        2. @ Mgabim2009

          Cu scuze ca ma bag intr-un dialog, simt nevoia sa-mi exprim si eu parerea. Radu Campenu dovedeste din nou ca este un politician vertical. Asa imi plac mie politicienii: neincrâncenati, lucizi – dar cu viziune, ingaduitori fata de cadrele tinere.

          In legatura cu „mutarea” lui Ponta, am rezerve ca este exceptionala. Hârâiala lui cu Blejnar si Morar nu aduce nimic pe plan politic. Morar n-o sa raspunda, eventual o sa-i raspunda vreun functionar de la DNA, sa-i spuna ca nu este implicat in nicio ancheta. „Mutarea” o sa ramana un simplu articol de blog. Eu astept altceva din partea unui copresedinte al USL, uniune catre care majoritatea isi indreapta sperantele. Frecusurile astea permit adversarilor sa se regrupeze. Vai ce i-a facut Ponta lui Morar! Ce i-a facut? Ne face noua, celor care cautam sa aflam ce face USL-ul. Pe blogul lui Antonescu este liniste de doua saptamani, pe blogul lui Ponta sunt articole cu alta tematica! In timpul asta Basescu puncteaza la Televiziunea „libera”.

          Atitudinea asta imi aduce aminte de un banc cu evrei, in timpul razboiului de sapte zile. Interviul luat unui combatant israelian s-a terminat cu intrebarea „cum duceti lupta?”
          – Nicio problema, luptam pana la unu’!
          – ?
          – pai dupa ora unu mancam, ne odihnim, facem comert cu localnicii …

          Se pare ca si USL a intrat in pauza de dupa ora unu …

          Inca o data scuze.

    1. @ Analfabetul

      Draga domnule, eu m-am culcat mai devreme asa ca am citit articolul la prima ora. Fara sa doresc sa va supar, va propun sa ne sfatuim inainte de a face diseminarea lui. Din cate am observat, originalul provine de pe un blog spaniol, Taringa! Oricata increderea am avea in autor, articolul nu poate fi considerat o sursa de informatii de prima mâna, comentariile da! La fel, oricata cenzura ar exista, o astfel de revolutie nu poate ramane sub obroc pe plan mondial. Nu am avut timpul necesar sa caut relatari si in alte surse, dar o voi face.

      Daca Theodora preia articolul, atunci trebuie sa lase si loc de intors. Respectiv sa-l preia sub semnul intrebarii, cel putin pana gasim referiri din surse islandeze. Nu este obligatoriu sa gasim scris cuvantul „revolutie”, dar schimbarile de guvern, ale constitutiei, nationalizari, nu pot sa treaca neobservate de Mass-Media internationala. Pana atunci, pentru mine articolul este un eseu SF …

      Presupunand ca totul este adevarat, eu nu vad cum poate fi o solutie pentru Romania. Din articol rezulta ca totul a avut loc la presiunea maselor. Nu cunosc Constitutia Islandei dar nu vad cum niste miscari de protest populare, oricat de puternice ar fi, pot sa clinteasca pasnic un guvern. Ei n-au politie, jandarmerie, armata? Sa presupunem ca in Constitutia Islandeza poporul este suveranul absolut si guvernul a plecat de buna voie, cu toate ca se spune ca a fost demis (de catre cine?). Cum vedeti acest prim pas in Romania? Cine sa adune „poporul suveran”, cine sa impiedice brutalitatea „organelor de ordine”, cine sa demita guvernul antinational? Mai departe, rescrierea Constitutiei, nationalizari de banci, refuzul de a plati datoriile, le vad aproape imposibile. Este interesant articolul, dar aici este Romania, PDL si Basescu …

      1. @ALM
        cred ca trebuia sa fac cateva specificari…:d
        cand am recomandat articolul nu am zis ca sursa este credibila sau chiar asa s-a intamplat.

        Mi-a placut felul cum s=a procedat. stiu ca nu se poate compara Romania cu Islanda. Stiu ca de se vrea unele ideei din articol se pot implementa. Orice scenariu cat de bun ar fi ale poate ajunge unul prost daca nu este adaptat situatiei in care va fi folosit.

        Eu cred ca se poate face ceva daca s-ar gasi oamenii potriviti.

        1. @ Analfabetul

          Stimate domn, am sa va explic unde gresiţi dvs. Oameni potriviti exista suficienti. Este adevarat ca unii sunt obositi dar, la o adica, s-ar dezmorti repede. Problema nu consta in oameni, luati in sens generic. Este pur si simplu o problema organizatorica, fiindca romanul nu iese din casa cand este calcat pe bombeu (sau chiar pe grumaz). Care-i mai credincios zice „asa vrea Dumnezeu”, care-i mai ateu zice „sa iasa vecinu’ si pe urma eu”. Am participat si eu la vreo doua mitinguri si am plecat scarbit, inainte sa se termine. Unul din motive a fost acela ca, dupa ce sindicatele s-au scremut din rasputeri sa adune fiecare cateva sute de oameni, hai mii – treaca de la mine, cand au ajuns in Piata Victoriei si s-au instalat in dispozitiv, foarte multi au plecat si au umplut bistrourile din zona. Practic, ar fi trebuit un rand de organizatori in spate ca sa impiedice exodul. Nu mai spun ca bucurestenii cascau gura de pe trotuare si de pe la balcoane, de parca nu era si problema lor. Poate o sa ziceti ca asa este romanul. Si asta, dar si faptul ca oamenii nu mai au incredere in nimeni, mai ales in liderii sindicali care, dupa ce si-au urcat lemnele in caruta, au fugit fie in Parlament, fie in Guvern si i-au lasat cu buza umflata. Nu toti, dar sunt suficiente doua, trei, exemple ca sa-ti pierzi increderea si sa-ti dai seama ca ai fost folosit pentru ascensiunea lor.

          Inseamna ca trebuie alti lideri, credibili si un ţel mobilizator. Parerea mea este ca lipsesc ambele. Fiindca oamenii se aduna si se imbulzesc la promoţii (indiferent de natura acestora), cand aud ca la Mitropolie s-au scos cateva butoaie cu apa sfintita sau niscaiva moaste, cand vine trupa Kitty Girls sau a iesit Ontanu cu oala cu sarmale. Fara lideri! Omor nu altceva, nu prididesc salvarile sa transporte lesinatii … In ceea ce priveste liderii, de unde altii? Credeti ca posturile se obtin prin concurs? Care s-a insurubat pe scaun, gata, nu mai poate fi urnit! E ca la Academia Franceza!

          Asa ca ramanem la singura solutie, alegerile! Dar si alea sunt loterie curata! Fiindca, romanasu’ nu gandeste cu capul ci cau alte organe, in cel mai fericit caz cu inima. Ca sa ma intelegeti mai bine, am sa dau un exemplu inventat: sa zicem ca am compara momentul alegerilor cu o lupta dintr-un razboi. In faţa este inamicul, respectiv politicienii care ne-au dezamagit si umilit. Langa noi sunt alti politicieni care, teoretic, reprezinta aspiratiile noastre. Incepe batalia si, in loc sa fim cu ochii pe inamic, ne uitam la ochii lui Ponta sau Antonescu sa vedem daca ne plac, daca nu cumva seamana cu ai lui Iliescu, citim cu nesaţ ravasele aruncate de inamic in transeele noastre si ne lasam incantati de sunetul vuvuzelei in care sufla Basescu. Si tragem aiurea, respectiv punem stampila gresit. Vreo cinci miloane de stampile puse gresit …

          In aceasta situatie, adica astia sunt oamenii, cu astia defilam, ramane sa ne multumim sa fim o curiozitate a Europei, fiindca nici bulgarii nu mai sunt in urma noastra. In rest, tot ce trompeţim noi pe bloguri, este cea mai pura frecţie Diana la piciorul lui Prigoana senior …

  12. Pingback: Jocul « Ioan Usca
  13. Pingback: SU | Caius
  14. Patriciu e un imp––, si la propriu, si la figurat.

    Sunt curios care e legatura exacta intre Dinu Patriciu asta (caruia nu-i e rusine) si Patriciu Mihai, seful securitatii Cluj in anii ’50, care a actionat in mod constant pentru reprimarea populatiei romanesti din Transilvania, inclusiv prin odioada diversiune a „Garzii albe”.

    1. @ Vladcelgroaznic
      Nu este nicio legatura! Patriciu Mihai era evreu basarabean (Mihai Grunsperger), adus de „consilierii” sovietici gata facut colonel. Nu va lasati inselat de numele romanesti care au populat Securitatea Poporului, 99% erau ale unor evrei instruiti si adusi de NKVD.

        1. @ Theodora

          Personal, nu cred. Dar, cunoscand obedienta romaneasca, sunt convins ca redactorii incearca sa-i „citeasca” gandurile si sa scrie cam cum cred ei ca i-ar place mogulului. Vreau sa va spun ca acest „stil jurnalistic” este valabil in toate ograzile mogulilor, fara exceptie.

      1. Daca le facem analiza ADN si reiese ca, de fapt, e o legatura 😀 ?!

        Pai, stiu ca aia erau in mare parte alogeni! Comportamentul lui Dinu Patriciu ma face sa cred ca si el e alogen (poate a doua sau a treia generatie, nu stiu).

        1. Domnule, nu este nevoie de analiza ADN, care este scumpa si anevoioasa. Trebuie doar sa prindeti un moment in care sa faceti pipi impreuna :-B …

        2. No, no… Analiza ADN! Oricum ala din ’50 era evreu comunist, tot neamu’ probabil ca a avansat prin comunisti, deci nu au pastrat traditiile religioase.

  15. Extraordinar! am vazut acum ce ti-a raspuns lilick pe tema operatiunii de albire a lui dinu patriciu… adica patriciu nu se amesteca in politica editoriala a ziarului, unde adina valean e facuta hoatza, fetitza lui crin antonescu e urmarita prin bucuresti cu masinile si dan sova acuzat fara nici un fel de probe de afaceri oneroase cu statul, in schimb se aduc osanale piratului,damei de companie a acestuia si lacheului de prim-ministru! Iar toate astea din cauza ca, vezi Doamne, cartianu e un tractorist ambitios caruia dinu patriciu nu vrea sa-i franga aripile!
    Mai mult,aflam cu incantare ca la intalnirea cu patriciu s-au discutat teme „de mare actualitate” cum ar fi chestia cu monarhia constitutionala (apropos, oare de ce nu-l invita si pe liicheanu, are si el ceva frumos de spus pe aceasta tema ?!) in timp ce basecu se pishe pe Constitutie inca o data (autopro)punandu-se deasupra celor trei puteri independente din stat, da ordin guvernului sa sisteze plata facturilor catre furnizorii de medicamente si spune ca va folosi fondurile economisite astfel pentru investitii de stat ( in patinoare, piste de curling si stadioane in panta probabil)!

    PS: in privinta socio-liberalismului nu trebuie sa-ti faci nici un fel de sperante in privinta L… ea s-a exprimat destul de clar, cand aude cuvantul „social” face la fel cum face basescu cand aude de profesori, insa mai exista si liberali in PNL, nu numai „persoane de dreapta”:
    http://iuliahuiu.blogspot.com/2011/01/liberal-si-social-lectiile-pe-care-le.html

    1. @xyz
      Pe Lilick am avut ocazia sa o intalnesc de multe ori la acest club al bloggerilor liberali si la alte actiuni.
      Spine ce gandeste si ca orice om democrat ii respectul dreptul sa aiba optiunile ei …. sigur ca sunt si situatii cand nu gandim la fel cum este si acum.
      Am observat si eu ca sunt multi liberali monarhisti.

      1. Extraordinar! am vazut acum ce ti-a raspuns lilick pe tema operatiunii de albire a lui dinu patriciu… adica patriciu nu se amesteca in politica editoriala a ziarului, unde adina valean e facuta hoatza, fetitza lui crin antonescu e urmarita prin bucuresti cu masinile si dan sova acuzat fara nici un fel de probe de afaceri oneroase cu statul, in schimb se aduc osanale piratului,damei de companie a acestuia si lacheului de prim-ministru! Iar toate astea din cauza ca, vezi Doamne, cartianu e un tractorist ambitios caruia dinu patriciu nu vrea sa-i franga aripile!
        Mai mult,aflam cu incantare ca la intalnirea cu patriciu s-au discutat teme „de mare actualitate” cum ar fi chestia cu monarhia constitutionala (apropos, oare de ce nu-l invita si pe liicheanu, are si el ceva frumos de spus pe aceasta tema ?!) in timp ce basecu se pishe pe Constitutie inca o data (autopro)punandu-se deasupra celor trei puteri independente din stat, da ordin guvernului sa sisteze plata facturilor catre furnizorii de medicamente si spune ca va folosi fondurile economisite astfel pentru investitii de stat ( in patinoare, piste de curling si stadioane in panta probabil)!

        PS: in privinta socio-liberalismului nu trebuie sa-ti faci nici un fel de sperante in privinta L… ea s-a exprimat destul de clar, cand aude cuvantul „social” face la fel cum face basescu cand aude de profesori, insa mai exista si liberali in PNL, nu numai „persoane de dreapta”:
        http://iuliahuiu.blogspot.com/2011/01/liberal-si-social-lectiile-pe-care-le.html

        foarte bine, insa una e sa spui ce gandesti, si alta sa spui ce crezi…din ceea ce am observat eu, L face parte din categoria a doua,dar nu e problema mea…
        citeste te rog ce spune iulia huiu… „Hope remains”

    1. @Roxana Iordache
      Despre Ponta am inca o parere buna …. a aceptat egalitatea dintre PNL si PSD si banuiesc ca nu i-a fost usor ….si asta inseamna ca a vrut cu adevarat acesta alianta.

        1. @vladcelgroaznic
          Nu stiu de ce 😦 .. am citit si eu la cativa prieteni …..se pare ca l-a tradat pe Nastase la alegerile din 2004

    1. @Roxana Iordache
      In primul rand vreau sa iti spun ca nu am vrut sa supar prietenii liberali monarhisti … pur si simplu sunt suparata si nu inteleg de ce in ziarul lui Patriciu este atacat Crin

  16. @ALM Aveti dreptate, de aceea am si apreciat ce spune Domnul Cimpeanu.
    Personal cred ca Ponta este bine intntionat si crede cu sinceritate in USL si parteneriatul cu liberali. Am inteles ca nu este doar o hartuiala cu Morar, ci subiectul face parte dintr-o scrisoare oficiala adresata DNA. De aceea si spun ca mutarea facuta este bine gindita.
    Basescu puncteaza doar daca noi chiar credem ceea ce spune. Si situatia este clar in favoarea USL si in defavoarea PDL & Basescu. Pentru mine cu cit cit vad mai multe articole in Evenimentul, Romania Libera si Adevarul impotriva liderilor USL mi se pare de bine. Eu inca mai cred ca este posibila o schimbare in bine. Fara asta nu mai este nimic.
    Mi-a placut bancul.

    @Rox , cred ca face ce trebuie. L-a pus unde trebuie pe Vanghelie si l-a temperat pe Geoana (nu am sa-i iert lui Geoana duplicitatea, fata de liberali dupa alegerile din 2008, si faptul ca a inhaitat PSD-ul cu PDL-ul dupa ce Basescu stersese podeaua cu ei) care o luase pe aratura. Daca il va aduce mai in fata si pe profesorul Atanasiu (un om de mare exceptie!) ii dau si un bonus. Inca nu m-a dezamagit (este inca neexperimentat, dar pare dispus sa invete).

      1. Pina sa se formeze USL il vedeam pe profesorul Atanasiu un candidat viabil la presedentie din partea PSD. Dar USL il poate folosi ca ministru de externe. Ar reprezenta Romania cu mare cinste.

        1. @mgabim2009
          Da… si eu am fost de aceeasi parere… este potrivit pentru acest post … sigur ca acum il sustinem cu tot sufletul pe Crin

Lasă un comentariu