Ca să para că e democratie, ne inscriem mai multi – Silviu Vasile Prigoana deputat PDL

Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat pentru MEDIAFAX, ca s-a inscris in cursa interna pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei pentru a fi competitie in partid, aratand ca persoana cea mai bine plasata in sondaje va reprezenta PDL si ca îsi doreste o capitala europeana.

„Ca să existe competiţie în partid. Cum era să fie competiţie în partid cu un singur candidat? Ca să pară că e democraţie, ne înscriem mai mulţi„.

Ca sa para ca exista democratie!!!!!!!

Gura pacatosului adevar graieste … ca sa para …. pentru ca de cand a castigat Basescu PD-ul a disparut si democratia.

Ceea ce trebuia demonstrat pentru cei care nu au inteles nici pana acum.

Va invit sa cititi si aici:

“Nu are nimeni nici un interes sa genereze panica pentru ca nu este cazul” – Acum nu este cazul si deci nimieni nu are nici un interes

Marieta se hotărăşte să plece – Vania

A Slumber did my Spirit Seal…. – Androxa

pisica – Rokssana

Un alt soi de sondaj – O papornita cu vorbe

Usile si cheile lor…si coapsele, si sanii… – Luna patrata

Mi-e dor – Teo

Nobletea spirituala pierduta POVEŞTI DE BUCUREŞTI 10 – Zina

Care sunt consecinţele cofeinei consumate în exces?- Cristi Milla

Next Post – Vlad

Un fleac, i-am crosetat – Basarica

59 de gânduri despre „Ca să para că e democratie, ne inscriem mai multi – Silviu Vasile Prigoana deputat PDL

  1. Prigoană ăsta, fără să vrea probabil, mai zice cîteodată şi ziceri de genul ăsta. cine are urechi de auzit, să auză

  2. Asta face misto pe fata. Stie ca aia din PDL sunt de cacat, dar face misto de aia care suporta acest cacat. Daca nu va candida udrea (ceea ce nu sunt convins inca) probabil ca asta o sa fie candidatul lor. Si daca apare in campanie cu tot cu nevasta-sa care ii da o tatza in cap lui Oprescu e posibil sa si castige. Tupeul e „calitatea” lor numero 1

    1. @Basarica
      Nu cred ca este in situatia sa faca misto …. depinde de primaria sect 3 si de PDL …. cred ca a scapat pur si simplu perla pe gura 😀
      Sa ne facem ca exista democratie … sa ne facem ca guvernam … sa ne facem ca luam masuri anticriza …. sa ne facem ca ne pasa ….
      In Bucuresti este un pic mai bine zic eu …. nu sunt chiar asa de multi care sa aprecieze tupeistii … ma inrijoreaza ca intr-un sondaj pe Bucuresti PP a lui Dan Diaconescu era cotat cu 10% din intentiile de vot 😦

      1. Vad ca toata lumea se ingrijoreaza de DDD si PDL. Ei vor fura garla pentru UNPR, nu sta nimeni cu ochii pe ei. Si au tone de consilieri. Sa vezi surpriza cand apare si UNPR de care nu stie nimeni cu vreo 8-10 %.

  3. @Theodora,Silviu Prigoana,nu este altceva decat un mascvarici ca si basescu,cine se aseamana se aduna,nu stiu cum dracu se face ca tara asta nu mai scapa de mitocani,ma gandesc si ma apuca groaza ca nu voi mai avea zile ca-sa vad Romania eliberata din acest clinci nuit PDL.

  4. Nu-i mai ajung banii ?! Vrea sa puna mana pe bugetul Bucurestiului ?A vazut ca fi-su …nu” s-a ales ” si se ambitioneaza , vrea neaaparat sa ajunga mare Primar general. Asa crede ca merge ? Pai nu cred ca-i va ajunge averea sa imparta la toti votantii bucuresteni pentru a cumpara voturi…pentru ca altfel m-asi cam mira sa reuseasca. Paleologu…este o gluma de prost gust . Pacat de ta-su. Ala om nu secatura….chiar daca inteligenta .Oricum lui Oprescu ” i se pregateste …ceva ” deoarece vad ca { se fac doua saptamani } la OTV Diaconescu & comp tot al toaca pe doctor …din ciocoi nu-l scot! Oare mai prinde chestia asta la adevaratii bucuresteni ?Avem in sfarsit un primar general de buna conditie si de buna calitate…sa-l schimbam cu cine? Cu Prigoana ? Cu Paleologu …ca Diaconescu ….cred ca a inebunit de tot : tipul chiar crede ca va fi ales presedinte !

  5. Vad ca se poarta mascaricii (Sarkozy, Berlussconi, Basescu).Poate e un tred in politica, comandat de la pupitrul acela cu multe beculete…

    DD vad ca lupta din zori si pana in noapte la detronarea lui Oprescu.Mama, ce disperat e Base ! Di ce otreapa DD.Ti se face scarba .

        1. @vladcelgroaznic
          Mi se pare ingrozitor ca PP al lui dan diaconescu este cotat cu 10% din intentiile de vor in Bucuresti … iti dai seama cat de multi proasti? … ce naiba face PRM? ce naiba face PNTCD?
          De ce nu ies la „atac” … ele trebuie sa intre in Parlament nu dan diaconescu 😦

        2. PNT-Cd e MORT.

          PRMul, nu stiu ce sa zic… Il vad pe Vadim la TV mai des, lumea tot comenteaza, da telefoane in dreapta si-n stanga: „Vadim la Antena3!”, „Baaa, Vadim la Realitatea!”, etc, dar… atat.

          Ai remarcat si tu cumva o scadere a activitatii postacilor basisti?! Daca si Basarica are dreptate, ce o fi asta, le-or fi taiat remuneratiile?

        3. @vladcelgroaznic
          PNTCD-ul inca nu este mort … depinde de cum o sa se miste Ciorbea …. este adevarat ca Vadim este mai activ dar, desi este o personalitate puternica faptul ca doar el iese la „bataie” nu este o chestie care sa dea sperante …. dan diaconescu are o televiziune in spate …. trebuie gesturi clare, puternice ca PRM sa atraga din electoratul lui dd

        4. Daca si aia e televiziune, mizeria aia de OTV… am dat-o dracului 😦 ! Numai calitatea imaginii si modul in care se filmeaza ma fac sa schimb canalul in mai putin de o secunda! E un JEG.

          Nu-l mai vad nici pe Lucian Bolcaş. Bolcas era bun.

          Electoratul DD e basist prin excelenta, n-are ce cauta nici la PRM. Ii vezi tu p-aia care il adora pe Base sa poata deveni fani Vadim?

          Crezi tu ca s-ar putea sa se fi „maturizat” Ciorbea?!

          Cea mai importanta este massa uriasa e nehotaratilor/chiaunilor/dezorientatilor. Taranoii aia imbecili care se intreaba in fiecare secunda a vietii „acu’ ce trebuie sa fac?”, „ce trebuie sa cred despre asta?”, etc. De aceea propaganda adevarata si eficienta se face din om in om, asa cum corect a remarcat odata Ion Iliescu. Basistii stiu si ei asta, si o sa vezi ca au o serie de lozinci pe care le repeta fiecare dintre ei, in momentul oportun.

        5. @vladcelgroaznic
          Din cate stiu eu Bolcas nu mai este la PRM parca s-a inscrie la PSD … o sa verific … da este televiziune … se uita o gramada de prosti .. electoratul nu este in totalitate pro basist … ai rabdare sa ascultri ca multi care sina in injura pe base … aia ar trebui atrasi

  6. Astept cu nerabdare sa-l vad si pe imbecilul asta dupa gratii, odata cu restul haitei portocalii (sau verzi, mai nou!). Nu stiu ce vor vota bucurestenii, dar cu siguranta ologul asta nu va iesi primar niciodata. Am o presimtire ca si el si retardatul ala de paleologu (le scriu intentionat numele cu litere mici! :-)), vestitul ministru „pleasca”, candideaza doar ca sa fragmenteze electoratul…

    1. @Thommas Anderson
      Vrei sa il vezi printre gratii si pe el si pe ceilalti din haita portocalie … si eu vreau
      Thomas chiar te rog sa intri putin aici pe blogul lui AN … am scris eu un comentariu
      http://nastase.wordpress.com/2011/08/11/elena-udrea-ar-fi-trebuit-sa-stie/#comment-139326
      si sa vezi ce imi raspunde unul „Contelehttp://nastase.wordpress.com/2011/08/11/elena-udrea-ar-fi-trebuit-sa-stie/#comment-139337
      unul Dragos http://nastase.wordpress.com/2011/08/11/elena-udrea-ar-fi-trebuit-sa-stie/#comment-139330
      si unul teostanc http://nastase.wordpress.com/2011/08/11/elena-udrea-ar-fi-trebuit-sa-stie/#comment-139384
      Pentru ca imi doresc ca hotii si mincinosii sa plateasca sunt facuta comunista si fascista.

      1. Da, dragut!… Foarte amabil, mai ales contele, un pic cam agramat individul… Totul e stiut, e consemnat, fiecare incalcare a legilor e inregistrata, nu scapa nimic. Nu scapa unul… Pana si intentia se pedepseste. De complicitate ce sa mai zic!….

        1. @Thommas Anderson
          Sunt pedelisti mascati acolo sunt si din servicii o gramada … cand am scris un articol -raspuns la o magarie a lui Tismaneanu mi-au reprosat ca il atac pentru ca este evreu … iti dai seama …

      1. @Nea Costache
        Nu stiu Nea Costache …. nu ai citit ce i-am raspun lui Thommas Anderson? … sunt multi postaci portocalii care se dau social democrati si care spun ca nu ar trebui sa fie pedesiti

  7. Asa este peste tot Theo. Si in PNL e la fel. Si in PSD la fel si in orice partid. Cand au fost alegeri pentru Biroul Municipal PNL Braila in cursa au intrat doi oameni. Unul era pus de forma si nu avea nicio sansa sa castige. Era un prapadit, fara prea multa scoala si un profesor de matematica. Logic, proful era castigatorul si se stia dinainte. Voturile luate de tipul ala au fost la misto ca trebuia votat si el de cineva.

  8. Comparatia cu evreii mi-a placut si mie… De parca cineva le-ar fi cerut moartea celor din pdl si complicilor lor!… Nu, astia trebuie sa traiasca, in puscarie, dar sa traiasca, pentru ca au de raspuns la muuuulte intrebari!…

  9. Merita citit:

    Noile „tehnici” de sărăcire a populaţiei

    Strategia fiscal-bugetară în discuţie este doar o propunere a Guvernului, convenită cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, propunere care va trebui dezbătută în Parlamentul României. Aşadar, propunerea se va înainta forului legislativ şi va conţine două proiecte de lege privind Bugetul de Stat şi Bugetul Asigurărilor Sociale pentru anul 2012, însoţite fie de o serie de Ordonanţe de Guvern pentru celelalte modificări legislative pînă în 2014, fie de asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, pe pachetul de modificări legislative de rigoare. Pentru anul următor, Executivul estimează o creştere economică de 3,5-4% din PIB, respectiv de la 543 miliarde de lei la 588 de miliarde de lei. De asemenea, Strategia prevede un deficit bugetar de 3% în 2012, de 2,5% în 2013 şi de 2,2% în 2014. Strategia prevede că, în perioada 2012-2014, tendinţa de reducere a inflaţiei va continua, urmînd ca rata acesteia să scadă pînă la 2,5% în 2014, iar media anuală să fie de 2,8%. Totuşi, la sfîrşitul anului 2012, rata inflaţiei ar urma să ajungă la 3%, iar în 2013 la 2,8%.

    Iată principalele măsuri pe care Guvernul intenţionează să le aplice prin Strategia anunţată.

    Pensiile persoanelor care au lucrat în condiţii deosebite, dar şi ale celor care au ieşit din cîmpul muncii în acest an vor fi îngheţate pînă în 2014. Se încalcă astfel, prevederile noii legi a pensiilor, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2011, referitoare la pensionarii care au lucrat în condiţii deosebite de muncă. Legea acordă majorări acestei categorii de pensionari, începînd cu 1 ianuarie, anul viitor (2012).

    Guvernul a decis să sisteze pînă în 2014 acordarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă, pentru angajaţii din instituţiile publice.

    Va continua sistemul de compensare a muncii prestate suplimentar, în afara orelor de lucru, doar cu ore libere.

    Se vor reduce, gradual, cheltuielile cu personalul angajat în sistemul public; politica de blocare a angajărilor va presupune ocuparea unui singur post din 7 vacanţate. Astfel, pentru 2012, cheltuielile de personal vor reprezenta 7,2% din PIB; pentru 2013 vor reprezenta 7,08% din PIB, iar pentru 2014 – 6,79% din PIB. Scăderea fondului de salarii va accentua creşterea şomajului. Restrîngerea de personal, aplicată de-a valma, mecanic, va duce, spre exemplu, la acutizarea problemelor din Sănătate, unde, şi aşa, se resimte lipsa medicilor. În România, populaţia este asistată de 2 medici la 1.000 de locuitori, cea mai redusă rată din Europa.

    Executivul amînă reducerea CAS (a contribuţiilor la asigurările sociale pentru angajatori), deşi fusese anunţată în primăvara aceasta. Menţinerea cotei la nivelul actual va încuraja munca la negru şi evaziunea fiscală.

    Guvernul va amîna cu 2 ani, pînă în 2014, finanţarea Educaţiei cu minimum 6% din PIB. Astfel, deşi noua Lege a Educaţiei Naţionale, publicată în Monitorul Oficial la începutul anului în curs, stabileşte că pentru finanţarea învăţămîntului trebuie alocate minimum 6 procente din PIB, iar pentru cercetarea ştiinţifică cel puţin 1% din PIB; nivelul fondurilor destinate Educaţiei rămîne îngheţat la 3% din PIB. Guvernul pretinde lipsa fondurilor impuse de lege, care ar presupune un efort bugetar suplimentar de peste 46 de miliarde de lei în anii 2012 şi 2013.

    Strategia fiscal-bugetară a Guvernului pe 2012-2014 survine în urma rectificării bugetare hotărîte de Guvern săptămîna trecuta. În ciuda austerităţii la care va fi supusă populaţia, unele ministere şi structuri guvernamentale vor primi fonduri suplimentare substanţiale de la bugetul statului, astfel: 1,4 miliarde de lei – Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Ministerul Administraţiei şi Internelor; 735 de milioane de lei – Ministerul Agriculturii; 10 milioane de lei – Ministerul Justiţiei; 1,3 milioane de lei – Ministerul de Externe; 227 milioane de lei – Ministerul Apărării; 38,5 milioane de lei – SRI; 5 milioane de lei – SIE; 3 milioane de lei – SPP; 6,4 milioane de lei – STS.

    SOLUŢII DE REDRESARE ECONOMICĂ

    Printre măsurile cu impact asupra mediului economic şi social, fără de care dezastrul se va permanentiza, se numără:

    – Diminuarea contrabandei şi a evaziunii fiscale, de la aproximativ 30% la maximum 2% din PIB, nivel atins în Uniunea Europeană. În România, fenomenul evaziunii fiscale atinge aceeaşi valoare ca a Bugetului de Stat;

    – Controlul riguros al achiziţiilor publice. În Raportul Curţii de Conturi pe anul 2009, se semnalează că aproximativ 10 miliarde de euro au reprezentat valoarea contractelor de achiziţii publice frauduloase;

    – Reducerea cheltuielilor bugetare în zona aparatului guvernamental: micşorarea numărului de ministere (de la 15 la maxim 10), de agenţii guvernamentale (de la 200 la maximum 30) şi a altor asemenea structuri, în funcţie de numărul instituţiilor corespondente din Uniunea Europeană;

    – Naţionalizarea fondurilor de pensii obligatorii administrate privat, după modelul Ungariei. Măsura ar aduce 1,5 miliarde de euro bugetului public de pensii;

    – Aplicarea unui plan de investiţii în infrastructură, gen MARSHALL, atît la nivel naţional, cît şi în fiecare euroregiune. Oricît am căuta să desluşim şi aspecte constructive în spiritul strategiei fiscal-bugetare guvernamentale pentru perioada 2012-2014, nu reuşim decît să înţelegem că, pe noi, românii de rînd, ne aşteaptă zile şi mai negre. Cele 10 miliarde de euro, la cît estimează guvernanţii „economisirea“ prin implementarea Strategiei, vor îngroşa, de fapt, buzunarele clientelei portocalii, bani indispensabili pentru alegerile apropiate. Totodată, slaba putere de cumpărare va prăbuşi nivelul de trai, iar sărăcia lucie va năpădi România.

    MARIUS MARINESCU,

    Vicepreşedinte al PRM

  10. …si un articol despre privatizarea Petrom…

    Privatizarea SNP Petrom – un „barter fraudulos” între PSD-ul lui Adrian Năstase şi PD-ul lui Adriean Videanu

    În urmă cu 7 ani, în România avea loc cea mai mare privatizare din istoria sa modernă. Privatizarea Petrom, societate considerată de importanţă strategică, a fost începută de către actualul preşedinte, Traian Băsescu, care pe atunci avea funcţia de ministru al Transporturilor în Guvernul CDR condus de Radu Vasile. Apoi, în urma unei tranzacţii extrem de controversate, realizată în timpul Guvernului PSD condus de Adrian Năstase, grupul austriac OMV a preluat o participaţie de 51,01% din capitalul Petrom SA. În presa vremii au existat suspiciuni asupra corectitudinii privatizarii Petrom, mulţi analişti susţinînd, la acea vreme, că preţul plătit de austrieci a fost mult prea mic. Privatizarea societăţii Petrom nu a fost nici măcar acum clarificată, cu toate dedesubturile ei, chiar dacă a făcut obiectul unor investigaţii şi audieri amănunţite, realizate de către Comisia de investigare a privatizării acestei societăţi strategice a economiei româneşti.

    Comisia de investigare a privatizării Petrom a luat fiinţă în anul 2006 şi a fost formată din 7 senatori, coordonaţi de actualul vicepreşedinte al PRM, domnul Marius Marinescu, pe atunci vicepreşedinte şi la Comisia din Senat. Se pare că Raportul Comisiei senatoriale privind anchetarea privatizării Petrom a prezentat, informal şi legal, în 2007, toate ilegalităţile săvîrşite de Guvern. Totuşi, acest document nu a mai fost niciodată pus în dezbatere în plenul Senatului, ci îngropat la repezeală. Oare Băsescu, ca vicepreşedinte al Aliantei D.A., a ştiut de acest aranjament? A fost şi el părtaş la vînzarea Petrom?

    Ei bine, iată că, după mai bine de 7 ani de la frauduloasa privatizare, apar informaţii noi, după desecretizarea lor conform Legii 188/2007 (desecretizarea stenogramelor şedinţelor de Guvern), dintr-un Raport, precum şi dintr-un alt document extrem de important legat de privatizarea Petrom, Informarea SRI numărul 12.255 din 8 decembrie 2007. Documentul SRI se apleacă şi asupra ajustărilor legislative, a modificărilor aduse Legii Petrolului, care au permis şi înstrăinarea de către noul proprietar a unor active. În finalul Informării către Comisia senatorială, SRI subliniază că a semnalat „disfuncţii, riscuri şi vulnerabilităţi” pe tot parcursul etapelor de privatizare a Petrom. S-a ajuns la concluzia că societatea SNP Petrom a fost evaluată la un preţ de trei ori mai mic (adică la aproximativ 2 miliarde de euro) decît valoarea reală de piaţă, de aproximativ 6 miliarde de euro. Iar Statul Român, prin CNADNR, a plătit cu vîrf şi îndesat relocarea unor sonde ale OMV Petrom. Cîmpul petrolier de la Suplacu de Barcău s-a nimerit exact pe traseul Autostrăzii Transilvania. Acesta s-a dovedit un zăcămînt „foarte important” pentru OMV, avînd o producţie de petrol de aproximativ 1.000 tone/zi. Iniţial, soluţia adoptată de companie ducea autostrada pe lîngă cîmpul petrolier. Răsturnarea de situaţie ne-a costat cam mult – peste 250 milioane de euro. Iar alte sume de bani au fost alocate de la buget pentru exproprieri. Totuşi, concluziile acestei anchete senatoriale nu au fost date publicităţii, nu au fost puse în dezbatere la Parlament şi, ca atare, în baza lor, Parchetul nu a avut cum să meargă mai departe cu scormonirea tentaculelor politico-economice, care au dus la această privatizare cu iz de subminare a economiei naţionale. Dar din lecturarea acestor documente rezultă clar cîteva concluzii, pe care orice om cu bun-simţ le poate sintetiza.

    Una dintre cele mai avantajoase afaceri cu Statul Român din toate timpurile a început în decembrie 2004, pe cînd, cu un simplu vot, aleşii noştri au decis să privatizeze Societatea Naţională a Petrolului Petrom SA Bucureşti. Astfel că, prin contractul de privatizare din 2004, statul, la recomandarea consultanţilor, a acordat Petrom o facilitate fiscală denumită „cotă ecologică”. Vorbim, practic, de un stimulent care îi permite investitorului austriac să nu plătească anual impozit pe profit în valoare de mai multe zeci de milioane de dolari. Cum s-a ajuns la vînzarea aurului negru pe aproape nimic? Primul pas a fost în 2000, cînd Traian Băsescu, la vremea aceea ministru al Transporturilor, a semnat un Memorandum cu Banca Mondială, prin care Statul Român îşi asuma privatizarea companiilor energetice şi a sistemului bancar. Apoi, statul a trecut la privatizarea Petrom. Responsabilitatea privatizării a fost disipată în Parlament, vînzarea fiind aprobată prin lege specială. Stenogramele şedinţelor Senatului din 2004 arată că s-a discutat o singură zi pe tema celui mai important document de privatizare din ultimii 15 ani. Statul a privatizat Petrom pe degeaba. Austriecii de la OMV şi-au scos banii pe care i-au dat pe Petrom în 2004, datorită contractului inteligent negociat de către ei la acea vreme.

    Din punct de vedere politic, privatizarea Petrom a fost cerută de către anumite entităţi financiare la nivel mondial, pentru a susţine politic integrarea României în Uniunea Europeană. Asta ca o ofrandă adusă acestui privilegiu, deoarece România, aşa cum vedem, nici astăzi nu este aptă să îndeplinească anumite cerinţe impuse de Comisia Europeană privind acceptarea ei, la acea dată, ca ţară cu statut egal în rîndul comunităţii europene. Privatizarea Petrom a fost o monedă de schimb pentru aderarea la UE şi o ocazie neaşteptată pentru „băieţii deştepţi” din energie ai preşedintelui să îngroape definitiv afacerile dubioase realizate de-a lungul timpului cu societatea statului, Petrom.

    Din punct de vedere economic, privatizarea Petrom a însemnat pentru România, conform Informării SRI numărul 12255 din 8 decembrie 2007, o pagubă de peste 1.000.000.000 de euro, prin subevaluarea acţiunilor, avînd în vedere faptul că privatizarea s-a facut luînd în calcul o valoare de 7.000.000.000 de dolari.

    Din punct de vedere social a fost un dezastru, deoarece a determinat creşterea preţului la gaze pentru consumatorul casnic, din cauză că preţul de livrare al gazului a crescut de peste 3 ori, de la aproximativ 159 la 500 de dolari pe mia de metri cubi de gaze. Astăzi plătim de 3 ori mai mult gazele după această privatizare ilegală. În Romania producţia indigenă de gaze la nivel anual este de 11 miliarde metri cubi, iar consumul casnic este de numai 5 miliarde metri cubi. Prin această privatizare, aproximativ 5,5 miliarde metri cubi sînt exploatate în folosul austriecilor. Dacă se ţinea seama de semnalele date în presă încă din 2005 de senatorul Marius Marinescu privind această escrocherie, astăzi am fi fost independenţi din punct de vedere energetic.

    Totuşi, pentru cei care ştiu să citească printre rîndurile acestor documente recent apărute în atenţia presei, reiese faptul că Adriean Videanu şi Adrian Năstase au aranjat în secret privatizarea Petrom. Unul a cerut angajare de susţinere din partea Alianţei D.A. în Parlament a contractului de privatizare încheiat între Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, şi grupul austriac OMV, în data de 2 decembrie 2004, şi a modificării Legii Petrolului nr. 238/2004 şi a Legii 555/2004. Legea 555 din 2 decembrie 2004 privind unele măsuri pentru privatizarea Societăţii Naţionale a Petrolului „Petrom” – S.A. Bucureşti, în schimbul concesionării pe 49 de ani a carierelor de marmură, precum şi al vînzarii şi prelucrării marmurei prin societatea Titan MAR S.A. şi Marmosim S.A., lucru desăvîrşit prin cele 2 Decrete ale Guvernului Năstase, prin Eugen Bejenariu, ca prim-ministru interimar, din data 21 şi 28 decembrie 2004. Ştim cu toţii faptul că Eugen Bejenariu a fost omul de casă al lui Năstase, deţinînd în prealabil funcţia de secretar general al Guvernului şi director al RA-APPS. Bejenariu a fost numit ca interimar de către noul preşedinte ales, Traian Băsescu, la propunerea lui Adrian Năstase. Confirmarea numirii lui Bejenariu a implicat o activitate limitată la perioada de trecere de la Guvernul Năstase la guvernul premierului desemnat, Călin Popescu-Tăriceanu, care a intrat în funcţie la 29 decembrie 2004. Astfel, familia Videanu a reuşit, cu ajutor guvernamental, să exploateze cele mai importante rezerve de marmură din România. Iar celebra marmură de Ruşchiţa i-a adus recunoaştere internaţională, compania Titan Mar- Marmosim fiind lider în Europa pe piaţa de profil.

    O dată cu venirea la Putere a Alianţei D.A., Codrut Sereş a preluat echipa fostului ministru Dan Ioan Popescu şi a lăsat „sistemul ticăloşit” să funcţioneze ireproşabil, în dauna intereselor Statului Român. Se pare că, datorită unor angajaţi guvernamentali şi a unor miniştri de resort, în cîrdăşie cu unii spioni pe filiera Credit Suisse, care deţinea monopolul pilelor la contractele de privatizare a companiilor de stat, OMV a primit 1.500 de hectare de teren la preţul ridicol de 0,5 euro pe metrul pătrat, iar petrolul românesc a fost concesionat la jumătate de preţ companiei austriece.

    Rămîne întrebarea: ce fel de Servicii Secrete sînt acelea care identifică acum „spioni” în echipele de consultanţi care au asistat Ministerul Economiei şi Comerţului la privatizările Petrom şi Distrigaz? Am vîndut aceste mari companii, în 2003 şi 2004, mergînd pe mîna unor „spioni”? Or, dacă erau cunoscute mai de mult acţiunile acelor persoane, de ce nu s-au luat măsurile de rigoare?

    Prin privatizarea rapidă a societăţii de stat Petrom, băieţii deştepti din energie ai „presedintelui ales”, aşa cum îi place lui Băsescu să i se spună, au dorit să bată palma cu Guvernul Năstase pentru a susţine în Parlament privatizarea acestei societăţi strategice cu orice preţ, pentru a se pune la adăpost şi pentru a îngropa definitiv Afacerea Pecon S.A. şi Secon S.A. (Adriean Videanu), precum Afacerea SUNOIL (Radu Berceanu). Afacerea îngropată de Videanu se referă la distribuţia de gaze în judeţul Teleorman şi comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate în parteneriat cu SNP Petrom – asociat ca persoană juridică, cu 30% din capitalul social. Iar afacerea îngropată de Berceanu se referă la prejudiciul creat de Sunoil, unde era acţionar, unor firme de stat, cu peste 200 de miliarde de lei.

    Toate aceste concluzii au fost desprinse din Raportul de activitate al Comisiei Senatoriale conduse de domnul Marius Marinescu şi au constituit o lovitură dură dată de acesta, ca iniţiator al Legii Desecretizarii 188/2007, aprobată de Parlamentul României. Totuşi, el a căzut victimă conspiraţiei politice PSD-PD-PNL-UDMR, pentru că toate aceste partide au fost deranjate de el, deoarece vestitul contract de privatizare a SNP Petrom a fost semnat după preluarea Puterii de către coaliţia PD-PNL-PUR-UDMR, sub ministeriatul lui Sereş.

    Aflăm astăzi că au existat şi parlamentari oneşti (şi anume parlamentarii PRM Corneliu Vadim Tudor, Gelil Esergep şi Lia Olguţa Vasilescu), care au iniţiat un proiect, în 2007, care prevedea abrogarea privatizării SNP Petrom şi rezilierea contractului de privatizare. Acest proiect de lege a şi fost aprobat tacit în Senat, dar se pare că nu a trecut de Camera decizională, respectiv Camera Deputaţilor.

    Sperăm ca DNA, sub Regimul Băsescu, să redeschidă dosarul şi să continue investigaţiile, pentru a dovedi tuturor că nu este implicat în această privatizare frauduloasă. Poate că, de data asta, ancheta DNA o să meargă mai departe şi o să se ajungă la condamnarea vinovaţilor de hoţia imensă din economia României. Sînt lucruri la care Justiţia poate da, încă, un răspuns. Naţionalizarea a ceea ce a fost furat sau înstrăinat ar mai putea salva România şi pe români.

    SILVIU CRĂESCU – ziarultricolorul.ro

    1. @Thommas Anderson
      Chiar ma intrebam Thommas cu ce partid simpatizezi 🙂 … acum important este sa actionam impreuna Thommas … sa scapam de cancerul pedelist.

    2. Problemele cu socoteala de acasă şi cea din târg sunt de când lumea. Eu am un Logan aproape nou, care a costat 11500 de euro (fără dobânzi bancare) şi care astazi, dacă l-aş vinde, n-aş lua mai mult de 4000 de euro. Ce folos că Petrom era evaluat la valoarea X şi producea doar pagube? Putea fi conservat? Da şi nu! România avea nevoie de bani dar şi privatizarea era o condiţie pentru aderarea la UE. OMV a luat 51% din acţiuni? Corect, nimeni nu investeşte dacă n-are controlul investiţiei!

      Ca să discutăm de o privatizare frauduloasă (cum a fost cea a IPRS-Băneasa către Hayssam), trebuie să existe dovezi că s-a luat mită sau că au fost încălcate condiţiile din caietul de sarcini. Altfel, după război, mulţi viteji s-arată! De ce ajung unii oameni să-şi amaneteze bunuri de 1000 de euro pentru 100 de euro? De nevoie! La fel şi în cazul unor privatizări …

Lasă un comentariu