Revoltator!!!! – Cum vad unii Agora in Piata Universitatii

Chior caut tara de orbi ca astia au inceput sa vada

Cum vad unii Agora in Piata Universitatii:

numar fix de persoane

informarea in scris la Registratura Primaria Municipului Bucuresti despre tema dezbaterii

– informarea in scris la Registratura Primaria Municipului Bucuresti despre durata dezbaterii

PMB urmeaza sa gestioneze „Lista de dezbatere publică”

Program de functionare mai scurt decat cel permis intrunirilor publice de Legea nr. 60/1991 republicata privind intrunirile publice.

Mai avem sau nu mai avem dreptul de a protesta in Romania ?

Ce contine Proiectul de hotărâre privind conferirea statutului de spațiu de dezbatere publică Pieței Universității: zona Piața 21 decembrie 1989 și zona din fața Teatrului Național București, precum și stabilirea procedurilor de remodelare urbanistică:

„Zona din faţa Universităţii de Arhitectură şi cea din faţa TNB vor fi dotate cu tribună, panouri de afişaj, bănci şi toalete ecologice care vor servi dezbaterilor publice ce vor avea loc aici, conform proiectului de hotărâre intrat în dezbatere publică pe site-ul PMB. Potrivit proiectului, spaţiile de dezbatere publică vor fi deschise zilnic între orele 9.00-21.00, iar numărul de participanţi va fi de maxim 100 de persoane, în spaţiul din faţa Universităţii de Arhitectură, şi maxim 150 de persoane în spaţiul din faţa TNB.

Cetăţenii care doresc să se exprime în aceste spaţii vor fi obligaţi să informeze în scris la Registratura PMB despre tema, durata şi ziua dezbaterii, urmând ca PMB să gestioneze „Lista de dezbatere publică. Proiectul mai prevede ca la tribuna special amenajată pentru dezbatere să poată vorbi o singură persoană o dată, în mod continuu, maxim 30 de minute şi, în cazul în care nu va exista altcineva care doreşte să ia cuvântul, se poate continua până va exista o solicitare în acest sens. În zona de dezbatere publică vor fi interzise afişarea afişelor publicitare, camparea şi consumul de alcool, se mai arată în proiect.

Spaţiile de dezbatere publică vor fi prevăzute cu camere de luat vederi pentru a se putea interveni promt în situaţiile care degenerază în acţiuni turbulente, se mai prevede în proiect.

Proiectul a fost lansat la iniţiativa Asociaţiei ProDemocraţia, el fiind susţinut, prin semnătură, de mai mulţi consilieri generali.”

Luni, 19 martie, de la ora 13.00, în sala de consiliu de la etajul 3, din cadrul sediului Primăriei Municipiului București, va avea loc dezbaterea publică cu tema „Proiectul de hotărâre privind conferirea statutului de spațiu de dezbatere publică Pieței Universității: zona Piața 21 decembrie 1989 și zona din fața Teatrului Național București, precum și stabilirea procedurilor de remodelare urbanistică„.

Vedeti aici proiectul:

Proiect de hotarare privind conferirea statutului de spatiu de dezbatere publica Pietei Universitatii: Zona Piata 21 decembrie 1989 si Zona din fata Teatrului National Bucuresti precum si stabilirea procedurilor de remodelare urbanistica

Aici puteti sa cititi mesajele

http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/pr_dezb_publica.php?catid=950&termen=all&

Propun sa informam in scris la Registratura Primariei Municipului Bucuresti si sloganurile pe care dorim sa le strigam

Ce trebuie sa inteleg eu din articolul 39 din Constitutia Romaniei?

Constitutia Romaniei:

CAPITOLUL II
Drepturile şi libertăţile fundamentale

Libertatea întrunirilorARTICOLUL 39
Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

43 de gânduri despre „Revoltator!!!! – Cum vad unii Agora in Piata Universitatii

  1. faina chestie.. nu trebuie si platit ca sa protestezi?:DCa tot se au astia de ne conduc cu taxele si impozitele suplimentare, taxa pe protest inca n-or descoperit-o?
    zamolxe

  2. Am avut vreodata dreptul de a protesta in mod real in Romania?!

    Acestea sunt motto-urile clasei stapanitoare in Romania: „Violenta este necesara si folositoare” – V.I. Lenin; „Fiti convinsi ca nu ne va tremura mana” – I. V. Stalin.

    Scopul teoretic al razboiului, conform lui M. N. Tuhacevski („Razboiul si revolutia”, Culegerea nr. 22, p. 188, 1923): „sa asiguri aplicarea libera a violentei, in primul rand prin nimicirea fortelor armate ale dusmanului. Infrangerea armatei dusmanului nu inseamna sfarsitul razboiului si al violentei, ci numai stadiul preliminar, doar un prim pas in aplicarea libera a violentei”. „Fiecare teritoriu ocupat de noi va deveni sovietic.”(M. N. Tuhacevski, „Opere alese”, vol. 1, pagina 258).

    Romania a fost OCUPATA in 23 august ’44, sovietizarea s-a produs pe baze stiintifice, matematice (vezi Triandafillov, „Caracterul operatiunilor armatelor moderne”, p. 177-178).Triandafillov a elaborat formule de calcul matematic pentru toate etapele ofensivei, incluzand si calculul numarului necesar de politruci comunisti pe fiecare unitate de teritoriu cucerit!

    Acum ne aflam in PLINA OCUPATIE COMUNISTA, al carei aparat de represiune, propaganda si indoctrinare a evoluat in mod natural, consumand TOATE resursele locale (vezi teoria „dezvoltarii bazei de razboi”, termen introdus de Tuhacevski), hipertrofierea lui devenind scop in sine. Fara exterminarea FIZICA a intregii clase stapanitoare si a retelelor aferente, si capturarea surselor de venit ale acestora in scopul dezvoltarii societatii pe baze cultural-stiintifice moderne, Occidentale, nu are nici un sens sa gandim in alti termeni decat cei oferiti de bolsevici.

      1. Pentru ca orice initiativa civica sa nu se transforme intr-o manifestare ghiolbanistica, trebuie sa existe un mod de a tria debilii mintal si ghiorlanii de oamenii capabili sa exprime in mod coerent o idee. Deci, trebuie eradicat „gunoiul las si prost” care a dospit in urma tiraniei comuniste.

  3. Cum se gîndesc ei la toate! Păi, vezi, Theodora, dacă tu pui mîna pe microfon și nu-l mai lași pînă seara, eu cînd mai vorbesc?

    Propun, în plus:
    – alegeri uninominale ale celor 100 de participanți, organizate o dată la trei luni, evident sub organizarea PMB
    – cele două camere cea de la Arhitectură și cea de la TNB, să aibă lozinci diferite; în cazul în care o lozincă apare în ambele camere, PMB va face, pe loc (conform imaginilor de pe camere) o mediere, astfel încît din cele două lozinci să rămînă cea mai mică ca dimensiuni
    – să nu se arunce cu ouă sau cu roșii între cele două camere, din motive de siguranță a circulației
    – volumul stației de amplificare să fie dat la minim, atît cît vorbitorul să se audă pe el însuși
    – să se instaleze șezlonguri, ca protestarii să se odihnească și să mai tragă un pui de somn, după exemplul celor din Parlament
    – să nu sară nimeni din balcon, precum sobarul, iar pentru orice eventualitate jandarmii să aibă plase de aterizare
    – celor absenți nemotivați să li se dea premii de către PMB
    – lozincile să fie scrise pe foi de blocnotes, cu caractere arial de 8 puncte
    ETC.

  4. Draga Theodora. Romania este tara contrastelor si incoerentelor, chiar si legislative. Si nu neaparat din incompetenta. Multe dintre ele sunt create in mod intentionat, in scopuri care nu vizeaza deloc binele public ci interese personale ori de grup.

  5. In razvratirea mintii noastre
    Incape aprigul blestem
    *O AGORA ! – pe-aripi ALBASTRE
    Da-mi DOAMNE INTELEPCIUNEA/LIBERTATEA la un SEMN.

  6. Teodora, tipii vor sa blocheze in mod birocratic protestele – si sa le transforme, daca se poate, intr-o atractie turistica: coltul vorbitorilor din Hyde Park este foarte pitoresc, dar foarte ineficient.

  7. Daca se poate vorbi de o traditie a Pietii Universitatii, aceea nu e cea a dezbaterii publice ci a protestului public . Sa ne amintim de inceputurile lui 1990, de mitingurile antiIliescu, antiFSN, desfasurate acolo. Si nu in ultimul rand de faptul ca CDR, fara Piata Universitatii, poate ca nici nu ar mai fi existat. Piata Universitatii, cel putin asa cum o percep eu, n-a avut niciodata traditia Hyde Park-ului londonez, cu al sau celebru Speaker’s Corner. Ci mult mai mult chiar: o traditie, de natura democratica, a luarii spontane de atitudine din partea cetatenilor, in mod deschis si liber, fata de anumite probleme. Sa nu uitam ca Opozitia antiIliescu s-a nascut acolo, in Piata Universitatii, si nu dintr-o dezbatere publica ci dintr-o miscare de protest impotriva FSN-ului de atunci. Cand oamenii si-au pus pe haine acea hartie pe care scria „GOLAN” au avut o atitudine exprimata deschis, liber, nu au dezbatut o problema! Cand oamenii au spus atunci ca Zona Pietii Universitatii e o Zona Libera de Neocomunism, au avut o atitudine, exprimata liber si democratic, nu a fost o debatere. Dupa parerea mea, actiunea aceasta care vizeaza transformarea Pietii Universitatii intr-un loc de dezbatere publica poarta amprenta conservatorismului , dorindu-se atenuarea pana la anihilare a protestului democratic exprimat si liber al cetatenilor si chiar diluarea pana la disolutie a valorilor democratice si a libertatii de exprimare, a caror pepiniera, daca se poate spune asa, a fost Piata Universitatii.
    Este adevarat ca prin acest Proiect de Hotarare nu s-a mers pana acolo, dar e foarte asemanator cu ceea ce a facut Barbu Catargiu , premier conservator (1862), care a refuzat dreptul cetatenilor de a se intruni pe „Campia Libertatii” pentru a comemora Revolutia de la 1848, lucru ce i-a atras, fireste, foarte multa animozitate. De asemenea el a refuzat sa permita mari adunari populare, a cenzurat presa, etc. Nu s-a mers pana in acest punct, dar nu pot sa nu constat o asemanare intre si intre. Si sper sa nu se ajunga pana acolo!! .

    1. @Motanul Incaltat
      Foarte buna remarca ta … „Daca se poate vorbi de o traditie a Pietii Universitatii, aceea nu e cea a dezbaterii publice ci a protestului public”
      Asta banuiesc si eu … se doreste anihilarea protestului de la Universitate

      1. Da! E Zona Libera de Neocomunism, dar cred ca se poate spune mai mult: e Zona Libertatii Cetatenesti. Sa nu uitam ca Libertatea a fost castigata cu sange acolo, in Piata Universitatii. Acolo au murit oameni pentru „Libertatea noastra”! Eu nu cred ca Revolutia din Decembrie a fost o dezbatere publica . Iar Libertatea a intrat in Romania prin Piata Universitatii! Iar aceasta libertate, care a permis democratia in Romania, nu a fost reglementata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Mie mi se pare ca ce vor sa faca este si o lipsa crasa de respect pentru cei care au murit acolo pentru Democratie si Libertate in Romania. Ei uita ca acolo au fost oameni care au infruntat minierii, multi ajungand la spital. Si care in numele unor idealuri – de libertate si democratie – dupa decenii de totalitarism, au fost acolo, si au aparat cu viata lor aceste idealuri.

        Iar daca vor avea proasta inspiratie de a ne considera, din nou, „niste golani”, ca nu stam sa dezbatem „frumos” in tribuna, atunci – si sant sigur ca esti in asentimentul meu – ne vom pune din nou hartia pe care scrie GOLAN pe piept si vom fi nu 100, ci 100.000 de GOLANI in Piata Universitatii!!

      2. Acolo, in Piata Universitatii, a fost mitingul de sprijin pentru manifestantii de la Chisinau (2009):

        Si multimea a cantat: Eminescu!
        Aceasta tot dezbatere publica reglementata, in tribune, a fost? Evident ca NU!!
        A fost exprimarea libera a sentimentului de unitate al romanilor de pe ambele maluri ale Prutului! A fost exprimarea libera a solidaritatii cu fratii nostri de peste Prut!
        Deci iata o alta semnificatie, o alta dimensiune a Fenomenului Piata Universitatii!! Deci, iata, Pietii Universitatii nu-i lipseste dimensiunea patriotica, pe care o simte tot romanul.
        Acest Fenomen Piata Universitatii e mult mai amplu decat o simpla dezbatere publica, in tribune (asta imi aminteste de fotbal, zau asa), reglementata de Primarie.

  8. O AGORA in PIATA UNIVERSITATII
    Cind DEMOCRATIA-i pusa la *ncercare
    ESTE UN SEMN DIVIN AL LIBERTATII
    Unde putem cu toti , sa vorbim tare

    Sa ne strigam sperantele – dorintele
    Sa boicotam -minciuna – dictatura
    Sa promovam cinstea, dreptatea -artele
    Iar Clasa politica – promoveze stiinta si cultura

  9. Am studiat depesele htlm ale PMB – acestea contin sub masca *organizarii* –
    restrictii bine definite – in fapt este o vadita ingradirea libertatilor -folosindu-se de acest PARAVAN al organizarii AGOREI. O porcarie – ma delimitez si protestez.

  10. Doamnelor, domnisoarelor si domnilor!

    Pe blogul meu, public esenta evenimentelor istorice, politice, sociale dar si de alta natura, pentru ca noi oamenii avem nevoie de subiecte de reflexie pentru a ne intelege pe noi insine cu scopul de a evita greselile trecutului. A evita greselile inseamna a evita suferinta.

    Cititi pe blogul meu:

    Homerillum: Anonimitate versus identitate
    Dumnezeu: Constiinta infinitului
    Piata Universitatii: Locatie a evolutiei prin revolutie
    FMI: Asasinii economici ai Romaniei
    Europa: Rasism social
    Basarabia 2012: 200 de ani de la anexare
    Evolutionism darwinist: Consecinte, Colaps, Creationism

    http://foc-in-agora.blogspot.com/

    Va doresc lectura placuta!

    1. @Homerillum
      Inainte sa ii inviti pe cititorii mei pe blogul tau nu crezi ca era normal macar sa ma saluti?
      Ca doar ai intrat la mine in casa
      Eu cand eram la inceput nu imi perminteam sa fac asemenea lucruri … este chestie de educatie

    2. Intai de toate respectul cuvenit gazdei , mai apoi valoarea ideilor
      de pe blogul deschis sunt de tratat …..Sper sa nu fie al unei secte?

Lasă un comentariu