Nu insistati. Este ordin de sus. Partidul Conservator este pentru exploatarea resurselor de la Rosia Montana

rosia montana aur Romania RMGC

Pentru cei care nu au inteles de ce postul de televiziune Antena 3 difuzeaza agresiv reclamele RMGC. Nu este vorba doar de contractul de publicitate pe care trustul Intact il are cu RMGC, asa cum am putea sa credem la prima vedere. Este vorba de mult mai mult. Partidul Conservator este pentru exploatarea resurselor de la Rosia Montana. Adica, din cate se pare, interesul financiar este mult mai mare. Asa ca, romanii care asteapta ca postul de televiziune Antena 3 sa prezinte mai multe informatii si transmisiuni in direct de la protestele de la Piata universitatii, asteapta degeaba. Este ordin de sus.

Si nu ii mai nervozati cu nervii pe angajatii Antenei 3. Sunt si ei oameni, mananca si ei o felie de cozonac. Nu le mai cereti sa fie obiectivi ca nu pot si ii fortati sa va vorbeasca urat: 

Mircea Badea chiar el

Hai sa vedem ce a declarat ieri Tudor Barbu, fost OTV – PPDD actual parlamentar PC, ala care ii indemna pe telespectatorii OTV sa il voteze pe Basescu Traian:

„Tudor Barbu: Aşa cum v-am precizat, va fi un moment politic extrem de important în istoria post decembristă a României pentru că nu e vorba de un contract de exploatare minieră, nu e vorba de proiect care priveşte resursele naturale ale României. Trebuie să fim conștienți că discutăm despre viitorul unei generaţii, discutăm despre miliarde de euro, despre cum aceşti bani pot sau nu ajunge în vistieria statului român, pot sau nu sprijini şcola, sistemul sanitar, sistemul de siguranţă naţională. Este vorba de faptul că am ținut să precizăm că noi, conducerea Partidului Conservator, ştim exact cât de important este proiectul Roşia Montană pentru economia naţională și pentru societate.

Roşia Montană este o problemă naţională din două puncte de vedere: unul – al forţei de muncă din acea zonă, pe care zonă o reprezintă, nu neapărat judeţul cu pricina, zona aceea, a României, o reprezintă cei doi deputaţi prezenți în această conferinţă de presă. O problemă socială majoră de care suntem conştienţi şi pe care dorim să o rezolvăm cât se poate de repede, niciun loc de muncă de la Roşia Montană sau din această zonă nu ne este indiferent ci dorim să-l rezolvăm şi să-l activăm astăzi dacă se poate. Proiectul de minerit de la Roşia Montană, cum bine spunea domnul Irimie, este un proiect prioritar pentru Partidul Conservator, adică vrem, noi conservatorii, să se intre în măruntaiele pământului şi să se scoată de acolo bogăţiile pe care Dumnezeu le-a dat poporului român şi accentuez, le-a dat poporului român, copiilor şi nepoţilor noştri

Vedeti pe link textul integral al conferinţei de presă PC, susţinută ieri, 04 septembrie 2013, de catre parlamentarii Partidului Conservator: Tudor Barbu, Mircea Vicențiu Irimie, Cătălin Drăgușanu:

Proiectul de minerit de la Roşia Montană este un proiect prioritar pentru Partidul Conservator.

Rosia Montana Gold Corporation a cumparat cu publicitate aproape toata media romaneasca.

Pentru mine Antena 3 este cea mai mare dezamagire. Ma intreb daca a mai ramas vreun angajat al Antenei 3 necumparat de RMGC.

Antena 3 isi bare joc de credibilitatea ei, credibilitate castigata atat de greu. Nu sunt unul dintre protestatarii din Piata Universitatii, Sunt doar un roman cu blog, un roman care este impotriva proiectului RMGC, un roman revoltat de halul in care se pozitioneaza Antena 3 in raport cu acest protest.

Protestele din Piata Universitatii impotriva proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation, proiect ce presupune folosirea cianurii,  in procesul de extragere a aurului la Rosia Montana, au fost aproape ignorate de televiziunile din Romania.

Antena 3 a prezentat un sondaj mincinos realizat de  SOCIOPOL (Mirel Palada, sociologul “de casa” al Trustului Intact) conform caruia romanii ar sustine exploatarea de la Rosia Montana. Asta in conditiile in care alte sondaje, de acum cateva luni, aratau ca majoritatea romanilor resping acest proiect.

Antena 3 nu se limiteaza sa difuzeze agresiv spoturile publicitare realizate de RMGC. Realizatorii si invitatii Antenei trei isi bat joc de protestatarii din Piata Univeritatii.

Cât câştigă şefii de la Gold Corporation

Daca locuitorii din Rosia Montana vor sa se scalde in cianura este doar problema lor. Dar ce au cu noi?

60 de gânduri despre „Nu insistati. Este ordin de sus. Partidul Conservator este pentru exploatarea resurselor de la Rosia Montana

  1. Nu stiu de ce tot bateti apa in piua cu Antena3. Aia sunt oamenii lui Voiculescu, sunt platiti de el si spun ce vrea el. Zilele trecute au aratat clar ca asta e adevarul (PANA SAPT TRECUTA EU UNUL NU CREDEAM ASTA). Pt mine A3 nu mai exista si gata.
    Problema insa este TVRul. Radiodifuziunea Romana este sponsorizata lunar de toti cetatenii acestei tari pentru a fi OBIECTIVA. Doar ca si TVRul a ignorat protestele ca si celelalte televiziuni, iar atunci se pune problema: de ce ii mai platim? Cum se mai poate justifica abonamentul lunar cand si ei sunt la fel de supusi RMGC ca si privatii??
    Pe pancadra mea la protest va scrie: Anulati taxa TV.

  2. ma p_s pe painea lor de 3000-4000 euro cel mai mic salariu din antena … si voi ziceti de cozonac …. ar trebui arestati pentru manipularea presei

  3. nu mai avem ce sa spunem…. intotdeauna acest partid de 1% a fost plimbat pe la guvernare datorita celor 3-4 posturi tv….. (caci si euforia e tot al lor) …. dar nu-i nimic, ca USL se va destrama si sa vedem unde vor mai ajunge conservele… cat despre rosia montana, este jaful total din toata istoria lumii ….250 de miliarde de euro din aur si argint … si inca 1000 de miliarde de euro din metalele rare despre care nu se sufla o vorba….

  4. -HEEEE-HEEI––DECAND A PAPAT VOICULESCU–BANI DE LA SEOREOS–––SA FIM ,NOI SANATOSII–BANI IA-U PAPAT , TOTII CARE SA-U MANJIT–PROIECTUL A PICAT-SA VEZI ACUM , PRESING–CRED CA SE MUTA FLAMANZI ASTIA DIN SIRIA DIRECT IN BUCURESTI–CE NU CREDETI?-PAI HAI SA VA ZIC–PONTA V.V.–BANI DE LA GOLD–suma nu spune ,nimic–concediu-2 saptamani, in hawai–a mai cerut , nu i-sa mai dat–a trimis proiectul in parlament-si stop joc–atat a-i platit -atat a-i, basescu-(singurul care inca nu a cheltuit ,suma-)–pa-i hai sa vedem , e legal -?nu e legal?-proiectul-se pare ca nici , el nu-i multumit cu suma primita -deoarece -comisia juridica -a zis–nit–nu–nu–mai este nevoie -mancatias ,gura ta jupane de -trei duzini de -aprobarii–interne-externe-aparare-justitie-mediu-pompieri-salvare–etc–––pa-i -stop -joc-?hopa––pa-i cum a ajuns asta in parlament-?fara nici o aprobare–i-a stai–––––-a cu-i e manaria?–pai -un proiect de asemenea anvergura–stim nu–parlamentul–e ultimul-trece-incep lucrarile-nu?–hopa–ponta…..cum a-i trimis proiectul -fara aprobarile necesare in parlament-?–de ce?-cine-i de vina?…………………………..manarie–AMATIRISM––PAPAM BANI FRAIERILOR DE 4 ANI-NU?–SI SURPRIZA–PROIECTUL NU EXISTA–HOPA–CUM NU EXISTA–PA-I SIMPLU –FRAERILOR–DACA EL EXISTA–TREBUIA SA TREACA IN 4 ANI-DE COMISII-NU-?COMISIA JURIDICA–COMISIA DE EXTERNE-DE INTERNE-NU?–PAI –ASTA-LA FACUT PONTA IN CONCEDIU IN HAWAI SA INCHIDA GURA-SPONSORULUI SI ZICE –PE AEROPORT LA PLECARE–VA PROMIT CA O SA-L INAINTEZ-PARLAMENTULTI SPRE APROBARE–-CE SA APROBE ?–

    1. @dac-liber
      nu cred ca Ponta a luat bani de la RMGC. Astea sunt niste mizerii aruncate de basisti
      este posibil la PSD sa voteze in totalitate impotriva proiectului … nu stiu cum vor actiona cei din PNL.

  5. Ei Theo, chiar asa? A3 prezinta DOAR ce le convine? Parca pana mai in urma cu cateva luni era SINGURUL POST SERIOS, care prezenta adevarul gol-golutz, 🙂 🙂 🙂
    BUNA DIMINIEATA!!!! „Hai ca se poate” sa ne trezim la realitate, nu-i asa??
    Putin cate putin isi dau toti arama pe fata si poate se trezeste TOT romanul, nu??

      1. Acuma adopta punctul de vedere al lui Traian Basescu? De ce? Ca PDL sa arate cum a mintit USL, cum a mintit Ponta? Vorba lui Rica: de ce nu au zis asa si inainte ca USL sa ajunga la Putere?
        Ar fi interesant de stiut daca aceasta luare de pozitie a fost discutata si in interiorul USL, cu PSD si cu PNL….

    1. Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici)8

      Bine v-ati intors la munca. Era si cazul. Se gripau moristile neunse si n-ar mai fi curs „malaiul”. V-am dus lipsa. A incercat D-00 Aspirant 006,5 sa ma intretina dar era – fara dvs. – ca o oaie capie, ratacita de turma. (nu ca n-ar mai fi capie si cu dvs. dar nu mai e ratacita).

      Inca odata, Bine v-ati intors! …si poate, dupa ce va pica baSSul din functia lui inchipuita de „boSSul SStatului”, o sa va si suciti; D-00 Aspirant 006.5 spune ca – in bransa dvs. – „Constiinta trece prin buzunar.”. Nu pot decat sa-l cred, pe cuvant, avand in vedere ca nu cunosc decat efectele acestei branse, nu cauzele si nici continutul (cu micile exceptii nesemnificative de deconspirare accidentala).

  6. Draga Theodora
    Asa cum vezi ” lucrurile ” din Bucuresti ai scris dupa parerea mea foarte BINE !
    Actiunile de la RMGC au fost la un moment dat 7,85 de dolari canadieni pe bursa din Toronto iar in momentul cand USL-ul a fost pe „val” si a spus ca nu se va exploata aurul cu cianuri la Rosia Montana pretul actiunilor a scazut la 1, 65 de dolari ( tot canadieni ) , Soros a cumparat atunci actiuni de 1.000.000 de dolari , de pe urma actiunilor actualilor guvernanti , pretul actiunilor a crescut din nou ( nu pot sa-ti spun pretul deoarece verisoara mea din Vancuver nu mi l-a „comunicat” ) , asa ca ….
    Desspre ” Solutia Imorala ” putem sa discutam pana la loc comanda cum se soune in armata .
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

    @ ALM
    Multa Sanatate va doresc !
    V-am citit comentariile PERTINENTE si nu numai de pe acest blog DAR sa stiti ca acea zona de pe Valea Ariesului are o GRAMADA de resurse naturale care pot fi exploatate si castigul pe termen lung este cu mult mai mare decat cele 5 miliarde de euro pe care guvernantii vor sa le bage in buzunar . Se creaza 700 de locuri de munca direct , artificieri , soferi profesionisti pe „bascule” de 20 – 50 de tone , excavatoristi si … fostii mineri care acum se plang ca nu au loc de munca vor ramane de „caruta” viata lor nu se va imbunatatii , in plus turismul in zona va fi desfiintat si toate pensiunile din zona isi vor inchide portile , vor fi si mai multi oameni muritori de foame !
    Am vazut ca „bateti” moneda pe crearea locurilor de munca .. Nu va intrebati DE CE ? actualii si viitori guvernanti nu vor sa investeasca in agricultura si ma refer aici la Baragan deoarece urmeaza o criza alimentara acest lucru se vede si din LUNA cat despre sateliti nu mai spun .
    Chiar daca nu l-am votat pe BOC , este primarul meu si are dreptate cand spune ca acesti guvernanti au modificat legea „exploatarilor” astfel incat proprietatea nu mai este garantata iar eu pot fi deposedat de proprietate de orice firma multinationala in interes national !
    Statul MINIMAL Roman are numai 18 % ! , daca ar fi avut 51 % nu mai „spuneam” nimic.
    Am fost la RMGC si …am vazut documente care nu trebuia sa se afle in posesia lor ci la Bucuresti in … conditii de siguranta.
    Sa fiti iubit …
    Cu stima Emil

    1. Domnule Vulcănescu, multă sănătate şi dumneavoastră!
      Comentariile mele s-au vrut pur tehnice şi, pe ici, pe colo, economice. Mai mult, chestii din culisele politice „pe surse”, nu „procesez”. Dintr-un motiv simplu: n-am văzut contractele secretizate şi mi-e imposibil să trag concluzii pe marginea proiectului de lege care a fost trimis în Parlament.
      Nu neg poziţia celor care refuză exploatarea de la Roşia Montană, poate ştiu mai multe decât mine. Şi când spun „ştiu”, mă refer la documente şi nu la ipoteze vânturate prin mass-media. Mă întreb, totuşi, de ce nu fac astfel de demonstraţii cei din Roşia Montană, că doar lor o să le cadă drobul de sare în cap?
      Nu bat vreo monedă cu locurile de muncă, pur şi simplu socotesc. 700 de locuri de muncă înseamnă 700 de familii care vor trăi mai bine sau chiar vor trăi pur şi simplu! Apoi, minerii, şoferii, escavatoriştii trebuie să mănânce, să se îmbrace etc. Asta înseamnă alte câteva zeci de locuri de muncă, să le zicem colaterale.
      Ca să se defiinţeze ceva, acel ceva trebuie să existe. Există turism în Roşia Montană? Mă refer la turismul care aduce păpică localnicilor şi nu câte un curios rătăcit.
      Este extrem de interesant cât de bine se cunoaşte viitorul Roşiei Montane, dar nu vedem viitorul mult mai apropiat al economiei României. Fără injecţii de capital extern, la anul va trebui să se apeleze la noi împrumuturi. După părerea mea, creşterea economică este o himeră. Ea există numai pe hârtie, viaţa reală demonstrând contrariul. Când umbli după taxe pe câini şi cercei înseamnă că purceaua e moartă în coteţ! Priviţi câtă muncă pentru a scădea preţul pâinii standard cu câteva procente. Ai zce să este principalul articol al economiei naţionale, că în pâine stă soarta României!
      Am să rezum, ca să nu rămâneţi cu impresia ultimelor fraze. Nu susţin şi nu condamn proiectul Roşia Montană. Susţin că trebuie făcut ceva care să meargă la export, ceva care să aducă bani de afară. Păduri nu prea mai sunt, petrol şi gaze pe sponci, industrie cât părul de pe creştetul lui Băsescu …

      1. Domnul @ALM
        Cele 700 de locuri de munca care se vor „face” sunt in trei schimburi ! ! !

        Am fost acolo iar in momentul in care se va incepe exploatarea vor fi 10.000 de „necajiti” care nu vor mai avea din ce trai , turistii elvetieni , germani , austrieci , unguri … si cei romani nu vor mai frecventa zona !

        Din punctul de vedere al guvernantilor acest lucru nu reprezinta o PROBLEMA ! , ei si-au luat TAINUL de la Soros .
        Sa fiti iubit …
        Cu stima Emil

        P.S. Am sa revin cu un comentariu dar acum timpul ma preseaza .
        S-auzim numai de bine.

  7. Găsim mereu un motiv să ne împărţim în două tabere: RM, Băsescu, Ponta, Crin, câinii, Antena 3, pensii, împrumuturi de stat, veniturile privaţilor, veniturile bugetarilor etc etc. Şi ştiţi ce este cel mai drăguţ? Nici 10% dintre protestatari nu ştiu exact despre ce este vorba!
    Cei de la Roşia Montană vor locuri de muncă în minerit. Bucureştenii nu sunt de acord, că poate ne vine cianura la nas. Oare? Ne păzesc munţii Carpaţi! Ce ziceţi să luăm, cu casă şi masă, câte un roşian montan? Cam aşa, cum ne învăţa rabinul din Buhuşi? Aşa o să fim ocupaţi şi o să ne certăm mai puţin …

  8. Uite care era pozitia USL la data de 5 septembrie 2011, vis-a-vis de Rosia Montana, pozitie postata pe „Blogul Lui Ponta”. E drept, la vremea aceea nu erau la putere, dar si-o doreau, asa ca orice era pe placul alegatorilor, al opiniei publice era si pe placul lor.

    „Rosia Montana – pozitia USL
    Subiectul Rosia Montana a generat o vie si naturala dezbatere publica in societatea romaneasca. Preocuparile sunt legitime si Uniunea Social Liberala doreste sa transmita o pozitie publica pe acest subiect. Inainte de a discuta orice pas cu privire la inceperea exploatarii aurului de la Rosia Montana, consideram ca este obligatorie clarificarea, atat de catre autoritatile statului roman cat si de catre compania care a propus acest proiect, a urmatoarelor aspecte:

    1. Contractul RMGC cu statul roman trebuie desecretizat de urgenta. Este absolut necesar ca societatea sa cunoasca clauzele si toate conditionalitatile contractului, in mod total transparent si democratic. In afara de situatia cetatenilor romani din zona, vorbim despre resurse importante ale statului – mediu, patrimoniu istoric si cultural, zacaminte importante, si toate acestea sunt relevante pentru dezbaterea subiectului.

    2. Este obligatorie realizarea unei evaluari independente cu privire la beneficiile si costurile implicate pentru statul roman, in ce priveste crearea locurilor de munca, rolul si pozitia partii romane, precum si beneficiile financiare reale. In prezent, societatea romaneasca este constant dezinformata de catre chiar Traian Basescu, o persoana a carei functie constitutionala nu ii permite in mod legal sa intervina sau sa influenteze decizii de competenta Guvernului sau a altor institutii de specialitate. De la nivelul Presedintelui Romaniei se transmit informatii confuze sau chiar falsificate despre situatia rezervelor de aur sau despre beneficiile acestui proiect. De asemenea, compania RMGC a transmis mesaje publicitare inselatoare si schimbate periodic. Inainte de orice aceasta evaluare trebuie realizata in mod credibil si transparent.

    3. Reindustrializarea si crearea de locuri de munca reprezinta o prioritate pt USL dar cu o analiza corecta si transparenta a costurilor si beneficiilor pe termen mediu si lung.

    4. Avem nevoie de o analiza independenta cu privire la interesele reale ale persoanelor si companiilor care vor sa investeasca la Rosia Montana. Trebuie sa aflam cine sunt actionarii acestor companii si cine exercita conducerea executiva, catre cine s-au dus fondurile de promovare ale acestui proiect in Romania, atat in zona societatii civile cat si in zona politica. De asemenea, dorim o evaluare corecta a modului in care s-au tranzactionat actiunile privind acest proiect la bursele externe si sa aflam in ce masura persoane care au influentat deciziile oficiale au luat parte la aceste speculatii bursiere.

    5. Uniunea Social Liberala nu poate ignora rezolutia data de Parlamentul European cu privire la interzicerea exploatarilor cu cianuri pe teritoriul Uniunii Europene. Suntem datori sa identificam cele mai potrivite tehnologii pentru exploatarea zacamintelor, astfel incat mediul si patrimoniul sa nu fie puse in pericol.

    6. USL doreste sa transmita un semnal puternic, catre intreaga societate, cu privire la necesitatea de a invata lectiile grave din trecut, una dintre acestea fiind catastrofa ecologica generata de cianuri la Baia Mare in anul 2000. Atunci, nu numai ca in Romania a avut loc un accident cu efecte transfrontaliere si consecinte grave, inclusiv asupra imaginii tarii, dar pagubele au fost platite de contribuabilii romani si nu de firma implicata. Astfel de cazuri nu se mai pot repeta, si orice proiect de asemenea anvergura trebuie sa tina cont de acest precedent.

    7. Dreptul de proprietate trebuie respectat, si vom sustine amendamentele la proiectul “legii minelor”, astfel incat aceasta sa nu se aplice in cazul exploatarii de la Rosia Montana. Cea mai buna solutie de dezvoltare a zonei Rosia Montana trebuie asumata pe baza unui dialog deschis si transparent, la care societatea civila, locuitorii zonei si expertii independenti trebuie sa participe.

    Daca toate aceste conditii sunt indeplinite si toate aceste intrebari primesc raspunsuri clare, USL accepta discutia cu privire la solutiile de dezvoltare durabila a regiunii Rosia Montana.

    Daca, insa, aceste conditii nu vor fi indeplinite, Uniunea Social Liberala se angajeaza sa blocheze acest proiect, in momentul in care va prelua guvernarea, dupa alegerile parlamentare de anul viitor.

    USL va solicita oficial o dezbatere serioasa asupra proiectului in Parlamentul Romaniei, si va sprijini demersurile societatii civile privind consultarea populatiei in ansamblul sau prin referendum cf art.74 din Constitutie.

    Avem incredere ca doar prin transparenta deplina, dialog deschis si democratic si respectarea legilor interne si internationale putem sa oferim romanilor, inclusiv celor din zona Rosia Montana, o solutie corecta, durabila si favorabila interesului national.”

    Au trecut doar DOI ani, ca pozitia sa se schimbe radical. Unde sunt toate acele „consultari ale populatiei”, acele „blocari ale proiectului” atat de trambitate la vremea cand altii erau la putere si USL era in OPOZITIE. Se pare ca odata ajunsi la putere TOTI uita promisiunile facute „DIN OPOZITIE”. In opozitie toti au solutii, sunt contra „proiectelor oneroase”, iar can ajung la putere le dispar si solutiile si nici proiectele in cauza nu mai sunt oneroase.
    🙂 🙂 🙂 🙂

    1. @Rica Venturiano
      De asta a ajuns proiectul in Parlament … ca sa se respecte programul USl … Ponta a declarat ca va vota impotriva … sa vedem ce vor face ceilalti parlamentari USL

  9. Sa aducem in discutie si schimbarea brusca a pozitiei USL fata de exploatarea gazelor de sist? Sa discutam de pozitia fata de aceasta inainte de 2012 si dupa? Nu este diferita de fel. Pana sa ajunga la Palatul Victoria USL era total impotriva, ba chiar a fost unul din motivele pentru care au inaintat motiunea de cenzura. Dupa decembrie 2012, pozitia s-a schimbat iar brusc si radical, si nu mai este nimeni impotriva.
    Asa ca da Theo, au facut multe USL-istii de cand au venit la putere. Multe dar nu prea bune si nici prea clare.

  10. @Rica V
    Nu mai sunt bani la buget mon cher!
    Bani de unde?!Economia nu prea duduie decat in gropi.
    In conditiile actuale ,taxare excesiva si lipsa resurselor financiare pentru retehnologizare a capacitatilor de productie ,masurile de stanga nu sunt eficiente.
    Nici eu nu sunt de accord cu exploatarea minereului de la RM folosindu-se cianura dar exista si alte metode de extractie mai putin poluante.
    Cu ceva ani in urma Romania a deversat cianuri in Mures care apoi au ajuns in Tisa atunci cand s-a rupt un batal din cauza ploilor excesive.
    Eu ii cred pe cei din RM ca vor locuri de munca dar mirosul de migdale amare ucide!
    Multe oportunitati are Romania dar cine indrazneste sa se lupte cu birocratia excesiva?Ca-sa faci ceva trebuie sa ai un ,,spate”in lumea politica ca asfel este nasol rau de tot.
    Timp de 23 de ani ,parerea mea,Romania a fost prost guvernata si acum cand s-a ajuns la fundul sacului incep sa iasa toate mizeriile la suprafata.
    Despre Badea am mai spus ca daca cineva ii va oferi un salariu mai mare decat Voiculescu ii va pupa mana ca lui Voiculescu .Constiinta trece prin buzunar.Nu cred ca Badea este un prost eu cred ca este un adaptat al timpurilor prezente

    1. D-00 Aspirant 006,5

      Deci, daca Badea va respecta „modelul”, adica pe dvs., se va dovedi ca este o jigodie ca oricare alta (adica ordinara)?
      Sa vedem…
      Eu deja m-am pus pe asteptat.
      Sper sa apuc fiindca la mine asta este speranta de viata lunga.

      P.S. Bine v-ati intors la munca. Sau ati fost pe aici dar… sacul are petic, nu peticul are sac…

    2. Domnule Dorian, văd că şi dvs insistaţi cu cianurile ucigătoare dar n-ar strica să vedeţi ce scriu unii care se pricep:
      http://www.ziarulunirea.ro/totul-despre-cianura-dincolo-de-zvonuri-temeri-26702.html
      Nu există metode de extracţie mai puţin poluante. Se vorbeşte de o invenţie a unor neni (şi o tanti) de la Alba Iulia, Bucureşti şi Baia Mare. Ăsta e brevetul:

      Dă clic pentru a accesa 126480.pdf

      După cum puteţi observa, titulari sunt chiar inventatorii. Ce înseamnă asta? Înseamnă că NIMENI nu este intresat de o metodă testată în condiţii de laborator, nimeni nu este dispus să bage bani în echipamente pentru ca metoda să devină tehnologie!

      Putem să continuăm discuţiile pe alte criterii, dar nu pe cianuri. A fost un accident, poate vor mai fi, dar, dacă a fost o explozie la Fukushima, aceasta nu constituie un motiv ca să nu se mai construiască centrale nucleare.

      1. Dl ALM, eu unul nu ma leg de „cianuri”, pentru ca la cata chimie mai stiu, este singurul mod de a extrage aurul din acel zacamant. De respectarea normelor de mediu, Guvernul este raspunzator. Eu ma leg de acel DOAR 18%, ce-i revine statului. Chiar nu se poate altfel? Chiar nu se poate cat mai aproape de 50% daca nu chiar 51%? Eu cred ca oricum ar fi, chiar si cu 49% exploatatorul acelei resurse naturale ar avea profit pentru 10 generatii de „share-holder”-i.
        Ca de transparenta atat de fluturata de USL inainte de 2012, nici vorba. ba din contra, val mai dens de ceata si negura peste aceasta problema n-am vazut.

      2. Teoria manipularii dle ALM. Cum sa intelegi metoda de extragere a aurului din ACEL TIP DE ZACAMANT daca nu ti-o explica nimeni. Nu cred ca toti romanii au cunostine Bine definite de chimie, mai ales ca procesul respectiv nu se preda in Sc. Gen.
        Apoi, trebuie facut cunoscut faptul ca respectand TOT procesul tehnologic si de protectie a mediului, nu sunt riscuri. Are cineva interes sa explice? Are cineva rabdare sa asculte, sa inteleaga?
        Eu nu sunt impotriva exploatarii acestui zacamant, ci impotriva faptului ca-l dam gratis strainilor. In opinia mea statul nu trebuie sa accepte o participatie mai mica de 51%.

        1. Theo, avand in vedere ca „investitorul” vine cu toata tehnologia, el face investitia, cred ca 51% este corect din pct de vedere al afacerii. Nu putem face „bizniz” capitalist cu idei comuniste, 51% i-ar da dreptul statului sa decida cat, cum, unde, etc etc.

        2. @Rica Venturiano
          Poate, dar eu tot mi-as dori 80% … are el tehnologia si bani de investitie dar aurul este al nostru … ce face cu tehnologia daca nu are resursa?

        3. Theo, in economie, sentimentele nu au ce cauta. Aici e vorba de avantaje, si hai sa nu facem ca „romanul privatizat” cu adaos „de la 0 la 1000%, ca nu merge. De aia ji.. evreii sunt buni la facut bani, pentru ca ei zic: „mai, am castigat 10 centi, tot e bine ca nu i-am dat”
          🙂 🙂 🙂
          Zici ca vrei 80%?? Pai atunci sa faca statul un imprumut, sa faca el investitia si vom avea 100%, nu crezi?? In opinia mea asta ar fi si mai bine, pentru ca aurul ala de acolo este cea mai buna garantie ptr un imprumut. Dar oare chiar este o solutie??
          I gandeste tu ca pe langa acei 51% de care vorbeam eu, statului ii mai revin si niste taxe INEVITABILE, si niste beneficii la fonduri de pensii, de sanatate.
          Sincer, macar atata lucru am invatat si eu 🙂 ca intr-un joint venture 51% este fraul si biciul. 🙂 🙂

        4. Vedeţi dvs, chestia asta cu participaţia este o sabie cu două tăişuri. Sper că nu credeţi că este vorba de participaţie numai la beneficii? De unde banii pentru o participaţie de 51%? Într-adevăr, puteam să luăm ceva bani în plus (sau să considerăm ca fiind participaţie) dacă mai aveam industrie chimică (pentru cianuri), Mârşa pentru basculante, Brăila pentru escavatoare, Cauciucul Guadrat pentru anvelope de 2m etc. Da’ nu mai avem! Şi RMGC trebuie să le importe! Participăm şi noi cu ceva bănuţi, în limita participaţiei. Pentru faptul că punem „la bătaie” o bogăţie naturală primim redevenţe. Pentru ceea ce se extrage, primim cota de participaţie.

          Dacă nu puneam totul la pământ, poate puteam să exploatăm singuri, în continuare (că exploatarea e veche). Dar, nu sunt sigur că eram lăsaţi să vindem aurul la preţul pieţei. Doar nu vă închipuiţi că exploatarea a fost închisă din lene?

        5. @ALM
          Putem sa mai asteptam …. nu este o situatie fara iesire … daca nu exploatam aurul de acolo murim … nu murim … asteptam, strangem bani …. sa li se confiste averile celor care au furat Romania .. si particioam cu cel putin 51 % sau il extragem chiar noi … daca as fi prim-ministru asa as face …. aurul ala al Dacilor este pentru copiii copiilor nostri … nu sa isi bata joc puternicii zilei de el si sa se imbogateasca ei

      3. Perfect adevarat dle ALM, dar asa cum o firma poate contracta un imprumut PE CE O SA FACA CU INVESTITIA, tot asa poate si statul. Adica nu este o problema sa imprumute bani de pensii si salariu, dar are o ”jena” sa imprumute bani CARE VOR PRODUCE??
        Ca si dvs sunteti de acord ca in project fezabil obtine in imprumut. Oare aurul nu e fezabil??

        1. Ba da, cred ca e fezabil. Dar una este sa se ceara un imprumut pentru pensii si salarii si alta este sa se ceara un imprumut imens, pentru o investitie, pensii si salarii. Iar investitia s-ar putea sa trebuiasca sa fie de 100%, fiindca este putin probabil sa vina cineva sa vrea sa dea bani, fara sa aiba controlul afacerii. Eu unul, daca as avea posibilitatea, n-as intra intr-o astfel de combinatie fara sa am controlul a 51% din actiuni sau participatie.
          Si mai este o problema. Piata aurului este controlata si nu oricine poate sa vanda sau sa cumpere. Din cate stiu, s-a dorit achitarea datoriei RSR cu aur si nu s-a putut vinde mai nimic. Stiti ce masuri au trebuit sa fie luate ca sa impiedicam FMI-ul si BM sa-si bage bocancii in economia noastra …

    3. Tocmai ca nu mai sunt bani la buget, exploatarea nu este o idee rea, dar sa fie facuta in asa fel incat STATUL sa nu piarda si sa se imbogateasca unii prin „comisioane” si „atentii”
      Din pacate pentru acel zacamant NU EXISTA ALTA metoda. Acolo e vorba de proces chimic, nimic altceva. Problema este ca nu stiu cine va fi organismul ce va verifica respectarea normelor de mediu. Pentru ca nu trebuie sa existe niciun risc, dar asta costa. Cine va fi cel ce va verifica respectarea contractului si ma asigura pe mine, cetatean, ca investitorul nu va da in stanga si in dreapta cu „atentii” si „comisioane” ca responsabili „incoruptibili” sa inchida ochii la by-pass-area sistemelor de epurare????

  11. In CONSTITUTIA ROMANIEI care inca mai este valabila si SFANTA se specifica:
    Art. 136: Proprietatea
    (3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

    E drept ca nu se specifica defalcat, aur, petrol, argint, samd.

    Pai daca este public, este „AL NIMANUI” nu-i asa?? Adica il vand pe doi lei sau pe 100, ce conteaza, ca ii iau, nu-i dau, cam asa ceva.

    Dl Emil a punctat perfect. Daca statul avea 51%…

  12. In Constitutia Romaniei se stipuleaza:
    „Proprietatea
    ARTICOLUL 136
    (1) Proprietatea este publică sau privată.
    (2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale.

    (3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

    (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

    (5) Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice.”

    Deci, LEGAL, CONSTITUTIONAL, Statul, care este reprezentatul „proprietetii publice” poate da „IN FOLOSINTA GRATUITA” orice face obiectul „proprietatii publice”. SCRIE NEGRU PE ALB. Si nici macar nu intra la modificare/revizuire in proeictul Noii Constitutii. Asa ca odata alesi, AU TOT DREPTUL sa faca „ce vrea muschii ,lor” cu „proprietatea publica”, LEGAL CONSTITUTIONA, sau cum mai vor ei.
    pentru ca EI nu pierd, si NICI NU CASTIGA daca dau pe doi lei, sau pe bani buni „proprietatea publica”. Ceea ce castiga ei, sunt „comisioanele grase” pe care la baga in cont pentru a facilita acea „folosinta gratuita (sau aproape gratuita) a proprietatii publice”.
    Asa cum spunea si Dl Emil, daca STATUL (adica noi, deci NIMENI) ar fi avut 51% nimeni (sau aproape nimeni) nu ar fi avut nimic de obiectat. Da, s-a dat in exploatare, investitorul face tot ce trebuie ca sa scoata aurul la lumina, iar statul, doar pentru ca ii da voie s-o faca, primeste 51% si are drept de veto. ca in mod cert, la cum merge pretul aurului pe bursa, din 49% ORICE investitor isi recupereaza investitia si face si profit BAROSAN. Iar statul poate face bani de pensii, de asistenta sociala, ptr invatatamant si sanatate.

    Sunt curios, daca „nea Vasile”, descopera petrol in adancurile proprietatii sale de 10 ha, tot asa, statul vrea doar 18% si restul sa-l ia „nea Vasile”??? In conditiile in care „nea vasile” e „pensionar CAP”???

  13. Mai Teo….Tudor Barbu asta , nu-i tipul ala de avea o emisiune pe la OTV unde primea mesaje in direct , si la fel ca si cei ce-l contactau era foarte pornit impotriva traseismului politic ??? Oare in viziunea domnului Barbu traseism politic inseamna doar trecerea la mai mult de trei sau … cinci partide, in decursul anilor , nu-i suficienta o ….trecere de la un partid la altul , in cateva luni ? Senator PC ? Pai nu cumva , conform teoriilor domniei sale exprimate in mod direct ,de foarte multe ori , trebuia sa-si fi prezentat demisia , trebuia sa-si piarda automat locul din Parlament , deoarece cei ce l-au votat ….l-au votat la PP-DD si afara de asta , el personal spunea ca …va fi altfel decat …ceilalti ?! Nu cumva acest Tudor Barbu era unul dintre cei mai activi otevisti ce militau impotriva , nu a exploatarii minereurilor aurifere de la Rosia Montana de catre trustul Gold Corporation’s cat a inceperii exploatarii ca atare de catre altcineva in afara STATULUI ROMAN si in cadrul emisiunilor sale prezenta inclusiv argumente pertinente zic eu , referitor la aceasta ? Bai frate ce le-o da astora cand devin parlamentari ,de-si schimba parerile mai repede si mai des decat …amaratul de cameleon ??? Si vorba lui Rica Venturiano { Sal’tare si mult respect onorabile musiu 😉 } inclusiv USL-asii , in marea lor majoritate si-au schimbat brusc si radical opiniile , dupa ce au venit pe cai mari la putere dupa decembrie 2012 ! Ce dracu mananca astia …{ in afara de cacat fireste 😉 } de-si schimba opiniile de la o zi la alta de zici ca-s giruete ?

  14. Hai mai Dora
    Vrei sa preiei si controlul Antenei3?
    Sunt convins ca nici dezbaterea cu maidanezii nu-ti convine fiindca n-ai zis nici pis de tragedia care s-a intamplat mai aproape de strada ta decat de a mea. Am tot asteptat sa dai cu Basescu, cu Videanu, cu Ontanu, cu Primaria Capitalei… Tu ii dai cu Crin fiindca (cica) ti-a inchis faceboockul.

    Astepl sa clamezi si tu, ca idiotul ala de mai sus, „…ar trebui arestati pentru manipularea presei.”

    Din altetzea blogului tau si „functiei” tale de bloger militant impotriva lui basSSe, te-ai rostogolit in exact pozitia virtuala de ziarist pe care o condamni la adresa celor de la Antena3, dar pe partea Ghiţana, de la (inca, prin grija cohabitarii, in ciuda unor hotarari judecatorest ce vor fi aplicate exact atunci cand va vrea muschiul central al ignoratului tau baSSe) numita RomaniaTV.

Lasă un comentariu