Basescu a fost la un parastas urmeaza o slujba de exorcizare

Pe 11 octombrie 2009 a avut loc sfintirea bisericii Cotroceni. Basescu a tinut bine inteles un discurs asumandu-si pe nedrept lucrarile de restaurare ale acestei biserici. Evenimentul a fost deosebit de mediatizat, participarea credinciosilor a fost foarte numeroasa, oamenii s-au calcat in picioare.

Din respect pentru adevar aceste lucrari de restaurare au fost incepute inca din perioada in care presedintele tarii era dl Ion Iliescu si prim ministru dl Adrian Nastase. Monumentul refacut fiind inaugurat in octombrie 2004.

Propuneam ironic atunci staff-ului de campanie al PDL-ului sa aiba in vedere participarea candidatului Basescu si la inmormantari, parastase si exorcizari.

Spre marea mea surprindere ieri dl Basescu a gasit de cuviinta sa mearga in Valea Jiului pentru a-i decora pe supravietuitorii si rudele victimelor exploziilor de la Petrila din 15 noiembrie 2008, mergand practic la parastasul de 1 an al minerilor morti in respectiva tragedie.

Eu zic ca de fapt a fost in Valea Jiului ca sa cerseasca voturile minerilor, din cate am inteles rezultatele pe care le-a avut acolo in primul tur au fost dezastruoase.

Deci urmeaza participarea candidatului la o slujba de exorcizare.

Recomand totusi multa atentie am auzit, ca nu am participat niciodata, ca la asemenea slujbe pot sa apara mari surpize.

Prietenii stiu de ce!  🙂

10 gânduri despre „Basescu a fost la un parastas urmeaza o slujba de exorcizare

 1. Ceea ce a fost trecut cu vederea, nu inteleg de ce, este faptul ca pe Clopotul Bisericii de la Cotroceni este inscris numele presedintelui Basescu, lucru nemaintalnit pana acum si semn rau. Clopotele cheama pe cei vii, pe cei morti, anunta si apara astfel oamenii de pericole iar pe clopote ar trebui sa apara doar inscriptii religioase, de Binecuvantare si Sprijin pentru comunitate, si eventual referitor la mesterii faurari.

  1. @Mircea
   Bine ai venit pe blog!
   Da, asa este imi aduc aminte ca la vremea respectiva s-a discutat despre asta.
   Ce sa zic? Poate a vrut sa isi asigure „nemurirea”
   Nu inteleg de ce Patriarhul Daniel nu a reactionat asa cum trebuia.
   Cu respect

 2. Ba a reactionat: inscriptionarea pe clopot a numelui presedintelui este facuta cu Binecuvantarea Patriarhului Daniel, apare asta pe clopot, ceea ce pare a fi ceva asemanator cu blasfemia.

 3. Vezi:

  http://www.cotidianul.ro/basescu_si_a_ridicat_biserica_de_un_milion_de_euro-100493.html

  Pe el sunt aplicate Stema României, Stema Patriarhiei Ortodoxe Române şi poartă inscripţia «Cu binecuvântarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi din iniţiativa domnului Traian Băsescu, preşedintele României, s-a făurit acest clopot pentru Biserica Palatului Cotroceni, fostă ctitorie a Domnului Şerban Cantacuzino în AD MMVIII»“.

 4. La vremea respectivă am scris despre Traian Cotrocenitul, mare evlavios într-ale spionajului.
  Da, sunt de acord cu tine, dragă Theodora, să-i facem o slujbă de exorcizare, dar după gratii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s