Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare

„Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare”  John Adams 1735 – 1826

Cat adevar este in  filmul urmator?

Va recomand sa citi si aici:

Chipul hidos al Marelui Licurici


“Micutul securist” de la WikiLeaks si-a luat jucariile si s-a ascuns intr-un buncar!

 

Proiecţie de film la Bucureşti pe 6 decembrie   – Lupta pentru Rosia Montana

 

As vrea sa vada si ei filmul: ALM, Rox, Brankardierul, Maia, Plano 10, Gabi, Vassyle, Vlad Cel Oribil, Olimpiu, Vania, Ioan SorinCaius, Ana UscaPopa Teapa, Cristian Lisandru, Elisa, Hai ca se poate!, Chat Noir, Aliosa, KinRBasarica, Gica Contra, Dragon, Supravieţuitor, Cristian DimaMadi si Onu, Starea Natiunii, Teo NeguraMirela Pete, MatildaAlianta Dreptei, Augustin, RenataVictor PontaAndi BobZina-Lecturi recenzate, Gebelezis, Dan Voiculescu, Corina Cretu,    Maria GrapiniOana Niculescu Mizil, Pro Atitudine, Nea Costache, Motanul Filozof Mario Ovidiu Oprea, Alina Gorghiu, Anca Florea, Bibliotecarul, Simion Cristian, Simona Ionescu, Razvan, MirceaMarcus,

Publicitate

29 de gânduri despre „Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare

 1. Extraordinar Youtube, ne oferă ocazia să descoperim o carte pe care mulţi au ignorat-o atunci când a apărut. Este vorba despre Confesiunile Unui Asasin Economic scrisă de John Perkins. Apărută-n 2007 la editura Litera International în colecţia editată de Săptămâna Financiară.

 2. Pingback: Inexplicabil «
 3. Cind Presedintele Francez Mitterrand iera inca la putere in ultimi ani i sa propus de la Englezi sa se uneasca cu Americani si sa formeze o noua ordine Mondiala.Aceasta emisiune pe canalul International Tv5 Presedintele Francez marturisea politica sa sa refuze propunerea engleza a doamnei Margaret Thatcher.Pesedintele Mitterrand care a dus o politica de unitate europeana si la unitatea Franco-Germana a devenit simbolul libertati Mondiale.Putini din lume cunosc sau auzit despre aceata politica Franceza. Anglo-Saxoni sint cei mai mari calai care ar distruge atomic un oras din tara sa, sa poata sa intre in razboi nuclear ca sa domine omenirea.In timpul lui Bush sa pierdut citeva bombe nuleare in SUA si nu se stie inca une sint ascunse.Asa caci nu este de mirare sa explodeze intr-o buna zi un orasel din america de Nord pentru a pune opinia publica de partea lor.Nu mai vorbim de politica monetara care este arma de a te disrtruge inainte de a te omori fizic.Aceste metode au fost utilizate de catre Englezi cind au fost in razboi cu Francezi informind eronat voluntar ca Francezi au cistigat razboiul la Waterloo si sint decisi sa atace Anglia.Bursa Engleza dupa acest anunt fabricat de catre familia inperiala a cazut la pamint intr-o zi, toti au vindut pe nimic.Toata valoarea bursiera a fost cumprata de catre familile inperiale pe nimic.Dupa citeva zile sa aflat ca Francezi au pierdut razboiul in Belgia la Wateloo dar prea tirziu pentru bursa Engleza care a fost furata de niste haldai din Inparatia sa Regala.Amindoua razboie mondiale au fost dirizate economic de catre bancile Europeene sa-si faca bani distrugind si omorind zeci de milioane de persoane.Acum stiti si ar trebui sa vedeti prin videouri credibile aceste marturisiri de catre oameni de stiinta profesori istorieni ect.

 4. Eu de când spun toate aceste lucruri, şi încă multe altele, dar nu mă ascultă nimeni…
  Aici nu este vorba despre bani ci despre dependenţă şi subordonare. Nu este vorba despre faptul că cineva subordonează interesele României intereselor SUA, ci despre faptul că anumiţi oameni conduc „invizibil” SUA şi îşi măresc puterea şi asupra României. Scopul nu este „cineva face averi cumpărând petrol ieftin şi vânzând produse din petrol scumpe”, ci „toată lumea cumpără produse petroliere de la X, Y, Z care sunt un grup (cartel). Monopolul înseamnă nu numai putere financiară, dar mai ales o putere politică.

  1. @Bibliotecaru
   Stiu ca spuneti toate astea. Gandim la fel numai ca dumneavoastra va exprimati mult mai bine decat mine.
   Puterea financiara se transorma in putere politica si lumea se imparte in stapani si sclavi.
   Imi place blogul dumneavoastra si va citesc cu placere.
   Recomand tuturor cititorilor mei sa intre pe blogul dumneavoastra si sa va citeasca articolele.

   1. de acord si nu mai am nimic de adaugat la acest subiect, decat ca odata am trimis aici un link cu cel mai vizionat documentar de pe internet Zeitgeist!
    in fond noi ne alegem reprezentantii: l-am reales pe cel care avea bucurii la ideea sexului oral cu licuriciul mare, ii stiam optiunile si murdariile nu????

 5. Criza actuala e continuarea evenimentelor incepute cu primul razboi mondial,perioada culminata apoi cu minunata criza din ’29,cand s-a petrecut transferul masiv de proprietati catre concerne;a fost inceputul monopolului si inceputul sfarsitului clasei mijlocii. Al doilea razboi mondial a facut,ca toate aceste transferuri de proprietate sa devina legale si ,,necesare”. Atentatul din septembrie a facut ca toate drepturile si libertatile pierdute pana atunci sa fie legiferate si ,,necesare”. Criza actuala face ca proprietatilesi averile mici si mijlocii sa dispara definitiv,iar concernele mari sa fuzioneze,devenind si mai mari. Cred ca nu trebuie sa fim profeti ca sa vedem in viitor ce inseamna o lume cu 2-3 firme in loc de cateva mii…monopol.

 6. GHITENSTEIN – LA REVEDERE !
  ROBERT HORVATH- CINEAST NEW YORK : AMBASADORUL SUA – DEMISIE ! ROBERT HORVATH CINEAST USA : DOMNULE AMBASADOR AL STATELOR UNITE VA ROG SA VA DATI DEMISIA ! SCRISOARE CATRE AMBASADORUL SUA 21:47:25, 09 Nov 2010 ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK : EMBASSY OF THE UNITED STATES EXCELENTEI SALE Mark H. Gitenstein FRAGMENT DOMNULE AMBASADOR ESTE CAZUL SA-TI DAI DEMISIA. Romanii sunt un popor care a asteptat pe americani. Acum asteapta sa plece. Comportarea predecesorilor si in special a dumneavoastra a contribuit la aceasta atitudine, Atitudinea impotriva intereselor romanilor de rand ,contribue la excerbarea anti americanismului si a anti semitismului. Presedintele Basescu a declarat razboi poporului Roman si dumneavoastra al sprijiniti aproape neconditionat. RUSINE DOMNULE AMBASADOR. ESTE CAZUL SI MOMENTUL SA VA DATI DEMISIA ! Sunt cetatean al Statelor Unite. tara care ramane o ultima speranta a acestui glob. Atitudinea dumneavoastra fura acesta speranta cetatenilor Romaniei. Am votat pentru Obama un om care promitea demnitate si o viata mai buna nu numai americanilor ci si si Romanilor. Ce demnitate au au au acesti oameni care au ajuns cersetori in propria lor tara. PLECATI DOMNULE AMBASADOR. FACETI DE RUSINE AMERICA. ESTE MOMENTUL SA VA DATI DEMISIA. Sunt cineast si artist. Am vazut la Televiziune un cunoscut actor de la Teatrul National care este muritor de foame. SUA ajuta si va ajuta asemenea oameni.. Dumneavoastra in loc sa aplaudati pe artistii aplaudati pe cei care ai fac sa moara de foame. RUSINE RUSINE. ESTE CAZUL SA PLECATI SI LASATI LOCUL UNUI TRIMIS CARE SA REPREZINTE O NATIUNE PLINA DE UMANITATE, O NATIUNE CARE REPREZINTA UN MODEL PENTRU INTREG GLOBUL, O NATIUNE SI UN EXPERIMENT UNIC IN ISTORIE.. ESTE CAZUL SA VA DATI DEMISIA DOMNULE AMBASADOR. Am ajuns in America printr-o scrisoare a presedintelui Carter catre Ceausescu, Scrisoarea mi-a salvat viata ,Am fost acuzat de trimeterea unui material filmat despre dictator catre SUA. Am trait \\\\\\\” visul american \\\\\\\” si sunt mandru ca sunt american. Dar nu uit de unde am plecat ,cum faceti dumneavoatra. AM TRIMIS ACEASTA SCRISOARE CATRE PRESEDINTELE OBAMA SI MEMBRILOR NOI ALESI IN CONGRESULUI SUA. PLECATI DOMNULE AMBASADOR PANA NU VETI FI TRIMIS ACASA DE ALTII. Romanii au asteptat pe americani si sper dupa plecarea dumneavoastra sa-i astepte din nou. DOMNULE AMBASADOR VA ROG SA VA DATI DEMISIA. Robert Horvath Deva cineast New York presedinte DEVARTES FILM INTERNATIONAL. CITITI SCRISOAREA COMPLETA PE ROBERT HORVATH DEVA BLOG

 7. Bun si actual citat. Asa este. Natiunile sunt subjugate prin indatorare, culmea fiind ca indatorarea se face cu bani virtuali ( vezi criza ). Indatorarea natiunilor este o actiune de spalare a banilor virtuali, care se transforma in bani reali. Asta nu a mai prevazut-o Adams.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s