Sunt de acord cu o parte a proiectului

Dupa cum cred ca ati aflat deja un grup de 42 de senatori (40 PSD din 42, unul independent si un democrat liberal) au initiat un proiect de lege privind asigurarea ordinii si linistii publice, care prevede, intre altele: amutirea muzicii la terase dupa ora 22, necesitatea obtinerii APROBARII SCRISE a tuturor vecinilor ce ar putea fi deranjati in cazul organizarii unei petreceri în propria locuinţa, interzicerea consumului de bauturi alcoolice în parcuri, pe stadioane si strazi, interzicerea portului oricaror obiecte contondente sau de autoaparare, inclusiv interzicerea cutitelor de bucatarie în propria masina.

Ei bine, cu riscul sa ii supar pe o parte dintre cititorii blogului meu sunt de acord cu:

„În cazul unor evenimente familiale, depasirea limitelor de zgomot admise se poate face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinătate”

De ce sunt de acord cu acesta propunere?

Raspunsul este simplu. Pentru ca am niste vecini NESIMTITI care o tin de luni pana duminica intr-o „sarbatoare”.

„Sarbatoresc” orice, ca a fatat pisica, ca au luat un examen, ca a rasarit soarele, ca ploua, ca au mai slabit 500 de grame, etc.

„Sarbatoarea” incepe de obicei pe la ora 22 si se termina pe la ora sase dimineata.

Sigur ca am incercat si cu binele si cu raul  (citeste: sunat la 112) sa le explic ca eu vreau sa ma odihnesc noaptea si nu sa ascult muzica, tipetele si tropaielile lor.

Mi-au replicat ca in casa lor au dreptul sa faca  ce vor ei.

Foarte bine am zis eu ….  Dar eu de ce nu am acelasi drept?

De ce dreptul tau este mai „drept” decat al meu?

Eu cred ca ei au dreptul sa faca tot ce vor in casa lor atata timp cat prin ceea ce fac NU  incalca dreptul meu de a face ce vreau eu.

Sunt de acord si cu INTERZICEREA consumului de bauturi alcoolice in parcuri, pe stadioane, baze sportive, institutii culturale si de invatamant, sali de spectacole, unitati economice, mijloace de transport un comun, autogari, gari si aeroporturi sau alte locuri publice si strazi si cu sanctionarea celor care 😀  intretin relatii sexuale in locuri publice.

Nu sunt de acord cu prevederile care vor limitarea auto-protectiei, prin interzicerea purtarii spray-urilor lacrimogene sau paralizante si a oricaror obiecte contondente in locuri publice, mijloace de transport în comun.

Nu avem suficienti politisti iar infractionalitatea este infloritoare.

Trebuie sa avem posibilitatea sa ne aparam intr-un fel.

Va invit sa cititi si aici:

Incidente la Craiova – In timpul unui miting suporterii Universitatii Craiova care il contesta finantatorul Mititelu au aruncat cu torte inspre sediu – Theo

Ultimul Mitropolit – 39 – Vania

Briza marină – Ilarie

Zbor anulat – Teo Negura

Intamplare din Braila, 21 mai 2011 – Razvan

Quod erat demonstrandum – Popa Teapa

Izvoare minerale comuniste vandute rational, 1,5 litri/zi/persoana, cu carduri capitaliste, la Olanesti – Plano 10

Regăsirea (reluare) – Nea Costache

Comete care lovesc Soarele ! – George Valah

Alte prejudecăți –Per aspera ad astra

Au comis-o! – Luna patrata

Florar – Gabriela Savitsky

56 de gânduri despre „Sunt de acord cu o parte a proiectului

 1. Theodora, oricum legea, şi dacă trece, nu va fi respectată ! Vezi tu neamul prost cu ceafa groasă petrecând într-o atmosferă liniştită,cu muzica în surdină, cu grija să nu depăşească limita de zgomot ?!

  1. @Zina
   Te rog sa ma crezi ca daca insisti pana la urma legea se respecta … daca reunti sigur nu o sa se aplice… politia nu se autosesizeaza ca nu are timp.

   1. Legea 9/2008 de ce nu se respecta?! „Insistam” din 2008… NIMIC! Mai mult, se fac BANI din incalcarea ei 😉 . Deci, pana la urma ajungi la concluzia ca pentru o anumita categorie de indivizi singura solutie ramane stravechea bataie in gura ca la coasa 😀

    1. @vladcelgroaznic
     Vald draga ti-am spus ca nu ma ajuta fizicul 😀 ca sa bate la ei (vecinii mei) ca la fasole pana ar intelege ca nu au nici un drept sa ma tina pe mine treaza ca vor a asculte ei muzica

   2. mai Teodora,tu ai putina dreptate darrrr…eu traiesc de vreo 10 ani intr-o tara civilizata si m-am dedat la „legea bunului simt” a lor…in romania nu vad nici peste un mileniu asta.
    PS..dupa ora 20,nu mai deranjezi omul(prieten bun) nici la telefon…nu mai vb de dat muzica tare,manele etc(ca in romania)…MAI AVEM PANA ACOLO!!!

   1. astazi tov Ponta le-a atras atentia colegilor cu privire la initiativele legislative. Socaciu si Tututianu erau pe lista!

    1. si de ce se supara socialistii pe cuvantul tovaras??? Tov Ponta umbla cu Che Guevara pe piept, ce e jignitor in cuvantul tov????
     crezi ca Iliescu s-ar supara daca i s-ar spune tov??? eu cred ca nu!
     Dar voi tinerii sustinatori rosii sunteti ipocriti nevoie mare!

 2. Theodora,
  Citind aceasta postare mi-am adus aminte de ceva 🙂
  Este oarecum off topic, dar are intr-un fel legatura cu subiectul. Inteleg ca proiectul de lege vrea sa normalizeze situatia, ca sa zic asa. Dar ce vroiam sa-ti spun: eu sunt un iubitor al sahului si mi-am adus aminte de fostul campion mondial – Dr.Max Euwe. Un mare jucator si iubitorii sahului stiu despre ce vorbesc.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Euwe
  A fost si presedintele Federatiei Internationale de Sah, a fost si la noi in tara. Mie mi-au atras atentia doua chestiuni, legate de ceea ce au spus contemporanii despre el.
  Maestrul international Hans Kmoch:
  „He is logic personified, a genius of law and order. One would hardly call him an attacking player, yet he strides confidently into some extraordinarily complex variations.”
  Nota Bene: Deci era logica personificata, un geniu al legii si ordinii!!
  Dar iata ce a spus si insolitul Bobby Fischer despre el:
  „There’s something wrong with that man. He’s too normal.” 😀
  Nu cred ca mai trebuie tradus… 🙂
  Asa ca… 🙂

 3. Pe de alta parte, una inseamna consumul bauturilor alcoolice si altceva inseamna sa te imbeti. Daca cineva bea o bere intr-un parc (bere, nu bere fara alcool) asta inseamna ca se si imbata si/sau ca tulbura ordinea si linistea publica? Sau: „interzicerea portului oricaror obiecte contondente sau de autoaparare, inclusiv interzicerea cutitelor de bucatarie în propria masina.”. Asta ce inseamna? Ca daca mergi intr-o excursie nu poti sa ai nici macar un briceag la tine, ca si acela poate fi interpretat ca este un obiect contondent sau de autoaparare. Sau mergi la un gratar cu prietenii, la iarba verde si nu poti sa iei un cutit de bucatarie sa tai painea sau un cutit sa tai carnea pentru gratar, sa mananci?! Pentru ca aici, in acest proiect de lege, daca asa stau lucrurile, se face o confuzie. Spre exemplu intre faptul ca un cetatean care merge intr-o excursie si are un briceag la el, lucru inofensiv, cu o presupusa intentie de a folosi briceagul in cine stie ce scopuri infractionale, cum ar fi, spre ex., acelea de a rani sau omori pe cineva cu respectivul briceag, sau a ameninta pe cineva cu briceagul. Daca asa stau lucrurile, repet, atunci astfel de legi neclare si care fac astfel de confuzii, dupa parerea mea, nu sunt de dorit.
  „“În cazul unor evenimente familiale, depasirea limitelor de zgomot admise se poate face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinătate””.
  Dar exista o lege in privinta tuturor acestor aspecte. Daca nu ma insel, este vorba de Legea 61/1991 (actualizata in 2008):
  http://www.euroavocatura.ro/legislatie/225/Legea_nr__61_1991__Actualizata_2008_,_pentru_sanctionarea_faptelor_de_incalcare_a_unor_norme_de_convietuire_sociala,_a_ordinii_si_linistii_publice

  1. @Motanul Incaltat
   Nu mi se pare normal sa se consume bauturi alcoolice in parc … fie si numai o bere.
   Daca exista o lege ea nu se respecta.
   Daca citeai cu atentie am spus clar ca nu sunt de acord cu prvederea aia in care scrie de auto-aparare , bricege si aletele.

   1. Eu nu am spus decat atat: daca cineva bea o bere intr-un parc, stand pe o banca in parc, asta nu inseamna ca, automat, se si imbata si incepe sa faca fapte care sa tulbure linistea si ordinea publica (sa se ia la bataie, sa sparga o banca, etc. exemplele pot fi multe). Daca bea un suc, Coca-Cola si nu se imbata, tot asa poate bea o bere fara sa se imbete. Dar chestiunea este deja reglementata de Legea 61/1991 republicata in 2011 (v. art 3, al.23).
    Pai daca nu se respecta legea deja existenta, atunci ce garantie am ca proiectul de lege, de care vorbesti, in cazul in care va deveni lege, se va respecta? De fapt asta ar fi problema. Ca aspectele la care se refera proiectul de lege sunt deja reglementate si legea in vigoare nu se respecta, nici daca suni la 112, cum ai si spus tu in postare. Atunci ce facem? Mai scoatem o lege pe aceeasi tema?

    1. @Motanul Incaltat
     Pe mine nu mai intereseaza daca se imabata sau nu de la o bere ….. nu trebuiue sa se consume bauturi alcoolice in parc.
     Asa .. si atunci ce sa facem …. sa nu mai facem legi ca oricum nu se respecta?!

    2. A, eu nu am spus ca „sa nu mai facem legi ca oricum nu se respecta”. Ci macar, daca s-ar putea, si exemplu de fata este concludent cred, sa se respecte cele existente. Nu sa faci o lege la lege, care, in esenta, sa spuna acelasi lucru, ca si legea care e in vigoare. Adica variatiuni legislative plictisitoare, pe aceeasi tema, pentru faptul ca spun acelasi lucru si nu aduc nimic nou. Sau sa inlocuiesti o lege printr-una extrem de similara, daca pot sa ma exprim astfel. Pentru ca nu mi se pare normal sa facem legi numai de dragul de a face legi, sau numai si numai pentru faptul ca unii parlamentari sa-si justifice salariul de parlamentar, ca au si ei acolo o activitate si in felul asta sa intre in Istorie! 🙂
     Iata, Ponta a si zis ca habar nu avea de acest proiect de lege.
     De unde deduc faptul ca respectivii parlamentari nici nu au informat partidul despre ce proiect de lege vor sa depuna la Parlament. Tie ti se pare treaba asta in regula?

    3. @Motanul Incaltat
     Esti sigur ca cele doua adica legea in vigoare si proiectul de lege sunt identice?
     Te rog nu mai pune legaturi pe blogul meu catre blogurile portocalii … fara suparare dar nu accept ca de pe blogul meu sa se plece pe blogurile lor….. nici macar pe cel a lui C. Preda .
     Nu stiu daca Ponta chiar nu stia … poate nu a vut sa raspunda.

    4. Eu nici n-am spus ca ar fi identice. Ci, mai degraba, ca ar trata cam acelasi subiect – variatiuni legislative pe aceeasi tema, care incep sa devina plictisitoare. Cel putin asta mi se pare ca reiese din textul postarii tale. Presupun ca nu sunt identice, ca ar fi culmea! Asta chiar ar fi culmea, sa fie identice! 🙂
     Bine, inteleg ca nu vrei legaturi catre bloguri portocalii… Scuza-ma, n-am facut-o cu rea intentie. Dar cateodata trebuie, adica trebuie sa citesti si ce scriu ei, pentru ca sa vezi ce puncte de vedere au.
     Daca Ponta a spus ca nu stia, atunci o iau ca atare, ca e chiar asa: nu stia. Nu este elegant s-o iei altfel sau sa te indoiesti de ceea ce a spus. Este ca si cum l-ai face mincinos, si nu-mi permit asta. Dupa cum vezi nici adversarii politici ai PSD nu si-au permis asta. De aceea comentam exact ceea ce a spus. Si n-am de ce sa nu-l cred. Pentru ca e foarte posibil sa nu fi fost informat…

   2. Insa eu inteleg art.3, al.23 din Legea 61/1991 (republicata in 2011) prin ceea ce spune aliniatul, si anume ca:
    „In incinta acestor locuri publice se pot consuma bauturi alcoolice prin delimitarea unor spatii special amenajate pentru consumarea bauturilor alcoolice, prin hotararea conducerilor locurilor publice respective.”
    Adica prin faptul ca asa e civilizat: nu sa bei o bere stand pe o banca in parc, ci in spatii special amenajate – de acord cu asta! Dar, bineinteles, asta este cu totul altceva. Adica pentru ca sa fie un aspect placut si ordonat in parc, sunt acolo locuri special amenajate unde oamenii se pot duce sa mai bea cate o bere. Nuanta asta trebuie sa nu lipseasca. Ca daca mergi la restaurant, atunci e clar.

    1. @Motanul Incaltat
     Chiar nu ineteg de ce te legi asa de mult de prvederea asta …. cred ca iti place sa bei o bere la aer curat 😀

  1. @matilda
   Probabil ca da … ca doreste sa inlocuiasca cei sapte ani de acasa…. vecinii mei nu au acesti ani 😦
   Ma uit acum pe blogul tau dar nu promit ca o sa am timp sa raspund

  2. @Matilda
   nu exista om needucat. Exista oameni insuficient educati (din cauza varstei lor) dar educati atat cat s-a putut. Acestia sunt – in functie de cine i-a educat (niste betivi sau niste oameni de treaba) in acei 7 ani de care pomenesti si – ulterior – de strada sau de scoala, bine educati sau rau educati. Mai depinde si cine apreciaza… Atat binele cat si raul sunt notiuni relative; depinde de directia din care privesti; nu vezi cat de rai sunt Crin Antonescu si Victor Ponta priviti de Blonda, Chioru si Piticu?…

   Referitor la proiectul de lege, nu cred ca trebuie decat majorate pedepsele in legea veche desi, daca dau legi si desfiinteaza politia…

   http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/05/odiseu-la-cotarceni.html

 4. NU exista spray-uri „paralizante” ci doar lacrimogen/iritante. Obiecte contondente?! Iti recomand un LACAT d-ala mare – daca stii sa-l tii, face ravagii, si nici n-are ce sa-ti reproseze – l-ai cumparat pentru poarta, nu?!

  Nici macar in parcuri sa nu avem voie sa facem sex?! Asta e prea de tot! 😀

  1. @vladcelgroaznic
   Multumesc frumos pentru idee … maine imi cumpar un lacat … cel mai mare posibil …. desi as prefera ceva cu coada ca sa il tin departe de mine pe agresor
   Nu, in parcuri nu este voie la sex 😀 … doar la semafor

   1. Deocamdata e doar o initiativa legislativa… deci e liber la spray-uri (directionale, cu piper, spuma sau gel, mai putin cele cu aerosoli 😉 ), electrosocuri (inclusiv pistol 😀 ) bastoane telescopice (uite, asta se inchide greu si e lung: http://shopu.allshops.ro/produs/140456/Baston+Telescopic+80+cm.html – spui ca te aperi de caini, daca nu merge cu Bellcando 🙂 ), breloc box ( http://images9.okr.ro/auctions/2009/11/24/240847489-107022-700_700.jpg ) , samd 😀 . Bani sa fie, ca dotari se gasesc destule (inclusiv pistoalele cu bile sau armele de vanatoare, dar e circ mare sa le procuri – din cate tin minte, in ROMania poti sa tai teava unei arme dar nu patul 😀 ) !

    Cand dai cu lacatul sau ceva similar, ideea e sa dai prin surprindere (altfel n-ai nici o sansa, ca nu esti Mircea Badea sau vreun boxer) si sa vizualizezi ca lovesti „din cot”, ca impingi cu cotul si nu sa te concentrezi pe pumn (ca sa recrutezi musculatura puternica a dorsalilor, capul lung al tricepsului, etc) si sa imprimi o miscare de rotatie in sensul acelor de ceas pentru dreapta si invers pentru stanga 😀 Deci, ai ce face in timpul liber 🙂

    1. Exersezi cu o saltea, o perna, ce vrei tu… Ce treaba are tatal tau?! Ar prefera sa ti-o „iei in freza”?! Nu se stie niciodata cand abilitatea de a baga un breloc d-ala in ochii cuiva, de exemplu, chiar iti scapa viata 😀

 5. Proiectul asta are cateva lucruri bune si o droaie de idiotenii marca socialista, dar mai important va fi o discutie pe marginea programului viitor de guvernare pe care il va scoate la iveala USL si care contine in opinia mea alta droaie de stupizenii bune de prostit gloata
  L-am vazut aseara pe Crin si pe Misu Voicu suparati ca media ii tot cearta dar sincer cred ca nu au invatat nimic politicienii romani(si cei portocalii si cei din USL) nici din criza, nici din accentuarea totalitarismului, iar programele pe care le vor ropune(si din care am citit cate ceva nu tot recunosc dar destul)imi arata cat de ghinionisti suntem ca-i avem pe astia si doar atat!!

  1. Il avem si pe Vadim, daca nu iti plac astia 🙂 Cu Marius Marinescu samd 🙂 Si daca nici asta nu va place, aveti un motiv in plus sa facem REVOLUTIE adevarata, ca sa ridicam/importam oameni adevarati fara nici o legatura cu sistemul ticalos 😉 !

    1. ma bucur ca mai exista simtul umorului…din pacate cel ce -si spune Tribunul este un …… care se da cum bate vantul.la Bucuresti PRM voteaza cu Udrea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s