Congresul PNL si Congresul USL din 7 aprilie 2012

Ieri au avut loc Congresele extraordinare ale celor trei formatiuni politice care alcatuiesc Uniunea Social Liberala – PNL, PSD și PC.

Am participat ieri impreuna cu bloggerii liberali la Congresul PNL.

Liderul PNL, Crin Antonescu a cerut delgatilor la congres sa valideze politica de alianțe cu PSD si  PC, alianta hotarata in 5 februarie 2011.

Crin Antonescu - Congresul PNL 7 aprilie 2012

Participantii la Congreul PNL au votat în unanimitate rezoluţiile privind necolaborarea cu PDL  si rezoluţia privind desemnarea candidatilor USL pentru funcţiile de premier – Victor Ponta si presedinte al României – Crin Antonescu.

Sorin Frunzaverde a fost ales al 16-lea vicepresedinte al PNL.

Congresul PNL l-a validat cu majoritate de voturi pe fostul PDL-ist Sorin Frunzaverde drept cel de-al 16-lea vicepreședinte liberal. Au fost 4 voturi impotriva si 9 abtineri. Dan Cristian Popescu presedinte PNL sector 2, si Ludovic Orban printre cei care au votat impotriva.

Avem o singura tara care acum si in anii urmatori are nevoie de noi toti

“Astazi, in acest Congres, va cer sa desemnam, prin votul nostru, un candidat pentru functia de prim-ministru, care este presedintele Partidului Social Democrat si un candidat al USL si implicit al PNL pentru functia de presedinte al Romaniei, care este presedintele Partidului National Liberal. Sigur ca particularitatea cu totul memorabila a acestor congrese de azi este ca noi, un partid nedezmintit de dreapta, vom da votul pentru un prim-ministru de stanga. Poate si mai spectaculos este ca probabil PSD va investi drept candidat al USL, implicit si al sau, la presedintia Romaniei, un om de dreapta. Acestea sunt insa, la nivelul cel mai de sus, doar semnele angajamentului unei constructii impreuna. Stiu si stiti toti si stiu si ei cate sunt si care sunt diferentele intre noi. Avem nevoie acum insa pentru o vreme sa stam impreuna, sa construim impreuna fiecare cu ce avem mai bun pentru ca suntem doua partide, doua ideologii, dar avem o singura tara care acum si in anii urmatori are nevoie de noi toti” – Crin Antonescu

USL este un proiect de mare uniune naţională şi, „dacă urnele, alegătorii vor valida victoria USL şi vom avea un guvern USL, acela va fi un guvern de adevărată uniune naţională, un guvern de care România are nevoie„.

Potrivit liderului PNL, această construcţie (USL – nota TM) trebuie să câştige alegerile şi este clar că le va câştiga, fie că este vorba de locale, parlamentare şi prezidenţiale şi „trebuie să reziste un ciclu de guvernare„.

Congresul USL  7 aprilie 2012

Congresul USL
Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu

La mitingul USL au sustinut discursuri liderii celor trei formaţiuni – Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin si Sorin Oprescu candidatul USL la Primăria Capitalei.

Au fost transmise imagini cu discursul sustinut de actorul Emil Hossu la mitingul USL din Piaţa Universităţii din luna ianuarie, cu câteva zile înainte de decesul acestuia.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a luat cuvantul in deschiderea mitingului si a subliniat ca USL se luptă în perspectiva următoarelor alegeri nu doar cu PDL şi celelalte partide din coaliţia guvernamentală, ci cu „regimul Băsescu”.

Nu trebuie să fim liniştiţi, să ne considerăm deja câştigători ai alegerilor. Nu ne luptăm cu un partid, ci cu un întreg sistem, un regim, care va încerca să folosească toate mijloacele, inclusiv cele nelegale”, a spus Dragnea.

„A nu colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL nu este o problemă de conjunctură, ci o problemă de siguranţă naţională„a declarat presedintele PC Daniel Constantin

„Vreau să explic de ce accept, sunt onorat şi vreau să fiu prim-ministru al acestei ţări cu sprijinul dumneavoastră. Pentru că pe alţii nu i-am auzit şi nu i-am luat în serios. Nu vreau să mă pună Băsescu nimic nicăieri. Nu vreau să mă voteze în funcţie nici Ridzi, nici Păsat, nici Anastase, Boldea, nici Oltean, vreau să mă votaţi dumneavoastră, vreau să mă voteze românii” a declarat presedintele PSD Victor Ponta

„Uitaţi-vă la cei doi premieri numiţi de preşedintele Traian Băsescu, domnul Boc şi domnul Ungureanu. Şi gândiţi-vă la România ca la o casă în care locuim cu toţii. Boc ne-a ipotecat casa, ne-a oprit copiii să mai meargă la şcoală, le-a spus părinţilor noştri să nu se mai ducă la spital că nu mai sunt bani. A venit Ungureanu şi a început să ne vândă din casă: patul, televizorul, tot ce mai găseşte” a spus Victor Ponta

Putem să schimbăm această ţară, în bine, putem să lăsăm copiilor noştri o ţară normală. Am înţeles onoarea şi misiunea dumneavoastră, ca pe obligaţia de a face cât pot şi cât putem din aceste lucruri. Cred, cu toată fiinţa mea, în fiecare cuvânt pe care l-am spus, şi mă leg, în faţa dumneavoastră, în numele dumneavoastră, împreună cu dumneavoastră, să fac, din toată puterea mea, aceste lucruri. Aşa să ne ajute Dumnezeu, aşa să-mi ajute Dumnezeu! Mergem să facem ce ne-am propus şi, plecând spre îndeplinirea acestui mandat, primul om pe care-l chem alături de mine, e prietenul meu, Victor Ponta” a declarat presedintele PNL Crin Antonescu

„România are nevoie de un pic de linişte, de un pic de fericire şi de un nou proiect” – Sorin Oprescu candidat USL la Primaria Capitalei

„PDL crede că pasajul Basarab este al lui Băsescu, stadionul al lui Videanu şi Bucureştiul al lui Udrea şi România a lor. Noi, aici, credem că pasajul, stadionul şi toate celelalte sunt ale bucureştenilor, aşa cum toate lucrurile pe care USL se pregăteşte să le facă atunci când va guverna vor fi ale românilor şi în beneficiul românilor„,

„Am spus la un moment dat că merg până în pânzele albe cu voi trei – Victor, Crin şi Daniel. Vă promit aceasta în mod solemn şi astăzi”

Publicitate

73 de gânduri despre „Congresul PNL si Congresul USL din 7 aprilie 2012

   1. Unde dracu ai vazut tu liberala …de stanga ?! M-ai amuzat si-ti multumesc pentru asta !Auzi tu….liberala …de stanga …s-a rasucit Bratianu in groapa!

 1. Ha ha ha. nu e xista asa ceva, dar imi doresc sa te am alaturi la simpatii liberale…si apropos este o poveste cum , ca liberalii nu rezoneaza si nu se preocupa de concetateni mai defavorizati financiar

  1. @olimpiu65
   Cum sa nu existe prietene .. sigur ca exista
   Si nu sunt doar eu … suntem mai multi … pentru echilibru … daca intra frunzeverzi de ce sa nu intre si persoane care sunt liberale de stanga?! 😀

    1. nu este prieten dar amic este. am facut acceasi scoala desi in ani diferiti si am fost odata colegi de munca si…de chefuri

    2. 😆
     Theodora, pai nu-i asa? Cat era PDL-ist ii era teama sa spuna!! Da’ acuma… ce sa mai… 😆 . A spus-o, ce sa mai… asta este 🙂

     Faza e dura rau de tot!! 😆

  2. nu mi-era teama, sunt de 12 ani in Bucuresti si nu mai sunt conectat realitatilor provinciale…. si apoi s-a cam spus ce era de zis despre ,,coabitarile locale”. imi pare rau de Sibilla, o apreciez mult pt combativitate dar politicienii locali PSD si PNL i-au tradat idealurile de mult !!!

 2. @ Theodora
  Scuzati deranjul…..
  @ ALM deschide blogul meu. Am un subiect care te intereseaza si face sa-ti explodeze scaunul de sub fund. Cu respectul cuvenit. Nimic mai mult.

 3. Până o să se mai liniştească lucrurile cu Frunzăverde, acum vicepreşedinte al PNL, mă simt dator cu câteva explicaţii. Asta nu înseamnă că trebuie să mă ia cineva în seamă.
  Când Petre Roman a înfiinţat PD-ul, ideologia partidului era un amalgam social-liberal, respectiv atitudine socială faţă de oameni şi atitudine liberală faţă de economie. Cunosc bine acest lucru, indirect de la Bogdan Niculescu-Duvăz. Abia după ce Băsescu l-a detronat pe Roman (Petre, eşti cel mai bun!) şi a virat-o spre populari, ideologia PD-ului a devenit o caca-maca, „te pup pe portofel”.
  Frunzăverde a făcut parte dintre iniţiatorii PD-ului, având opţiunea dreptei moderate. Poate vă mai amintiţi, PNL-ul postdecembrist avea uneori „puseuri” de extremă dreapta, ei fiind cei care au lansat sloganul „omorâţi lupii!”, cu referire mai mult sau mai puţin voalată la foştii membrii ai PCR. Nu era loc atunci pentru Frunzăverde în PNL. Apoi, ca şi într-o casătorie nereuşită, ţi-e greu să divorţezi dacă nu s-a ajuns la bătaie. Mai ales şi dacă primeşti nişte funcţii administrative bănoase. Stai şi mormăi, mai mult sau mai puţin public.
  Acum, politica PDL a devenit falimentară, practic partidul se autodevorează. Cine vrea să se scufunde cu „vaporul”, cunoscând căpitanul (care se va salva primul), n-are decât! Cine are un dram de minte, caută colacul de salvare. Şi „colacul” lui Frunzăverde se afla în mâinile celor din grupul în care ar fi trebuit să se alăture imediat ce a plecat şi Petre Roman din PD. N-a făcut-o atunci dar liberalii, buni samariteni, au „tăiat viţelul cel gras” atunci când „fiul rătăcitor” a găsit drumul spre „casă”. Antonescu are în mână un cartof fierbinte, dar mă îndoiesc că l-ar fi primit în partid fără „scrisori de acreditare”. Sunt convins că Frunzăverde este în carantină şi că poziţia lui este extrem de vulnerabilă dacă mişcă în front.

   1. @Theodora
    Corectă poziţia dvs. N-am fi români dacă n-am cârti tot timpul! Dacă nu mă înşel, la Congresul PNL au fost cam o mie de delegaţi, dintre care vreo patru s-au abţinut şi vreo şase au fost contra propunerii ca Frunzăverde să devină vicepreşedinte. Conform celei mai elementare discipline de partid, cârtitorii trebuie să înghită găluşca şi să treacă la lopeţi! Asta încă de la daci şi romani citire: „Dacule, armele au vorbit, acum trebuie să construim!”

    Dacă Frunzăverde „va fi un permanent motiv de discuţii şi nu numai discuţii”, înseamnă că m-am înşelat grav cu privire la calitatea umană a liberalilor, însemnă că tot ce au afirmat până acum este apă de ploaie, că foamea de funcţii şi de recompense este mai mare (sau poate e unica dorinţă) decât dorinţa de a lucra în folosul ţării. Dacă acestă atitudine este reală, încep să cred că există un sâmbure de adevăr în sloganul „USL=PDL, aceiaşi mizerie!” Scria „Clujanu” că noi, prostimea, am început să lipsim din propoziţie. Numai că, atenţie, USL încă nu şi-a urcat lemnele în căruţă! Deocamdată sărbătoresc pielea ursului din pădure! Mai au timp să ia o plasă (sau pungă) model Geoană. După care să se specializeze, eventual să-şi ia doctorate în cârteală, timp de alţi patru ani …

  1. PD-ul n-a cotit-o la dreapta imediat după venirea marinarului la conducere, ci mai tîrziu, cînd a văzut cum bate vîntul în Europa. Abia atunci marinarul, ca pe mare, a cîrmit corabia în direcția favorizată de vînt, spre populari. Pînă atunci, PD era un partid de stînga, membru în internaționala socialistă, un membru care s-a opus cu vehemență la intrarea PSD în internaționala socialistă.

   Că Frunzăverde a venit în PNL n-ar fi un capăt de țară. Rău este că i s-a dat și că a acceptat o funcție de conducere în PNL. În mod normal, trebuia să stea vreo doi ani în carantină (sau chiar un ciclu electoral), ca membru de rînd, și abia apoi să pretindă o funcție de conducere. De candidat la șefia Caraș-Severin, da, poate fi acceptat, din motive pragmatice, aici alegătorii avînd ultimul cuvînt.

   1. @Asterisc
    Da … asa ar fi fost normal .. sa stea vreo 4 ani ca simplu membru … dar el este un „lider” liderii cand se „transfera” intra direct pe post

   2. @Asterisc
    Aşa a fost, cum spuneţi dvs. Eu am scurtat „istoria” în interesul mesajului. Totuşi, faptul că au semnalizat „stânga” şi au virat la „dreapta” peste noapte, arată lipsa oricărei ideologii politice în rândul membrilor PD-ului. „Ciolanul” nu este ideologie …

  1. @olimpiu65
   Acum ai aflat?
   Nu inteleg de ce este o surpriza pentru tine … am tot scris despre asta …. am scris si la A.N pe blog … ce face opozitia ca sa ii convinga pe nehotarati si nemultumiti?????

 4. Nu degeaba doresc ca Antonescu Crin sa devina pesedintele Romaniei ! Are verb frate …are alura politica pentru asa ceva…ce sa mai vorbim al surclaseaza si pe Adrian Nastase cu mult ,cat despre matrozul chior…ce sa mai vorbim: nici nu exista nivel de comparatie! Sa dea Dumnezeu sa fie bine si macar de data asta sa iasa , ca m-am saturat de atata asteptare . Nu mai am timp fizic vorbind si…nu mai vreau sa se faca experiente pe mine .Bine ar fi ca sa ia si din discursul lui Adrian Nastase si sa foloseasca la guvernare tot ce-i valoros in tara asta .Chiar nu-mi vine a crede ca in Romania nu mai exista …nu 15000 dar macar 100 de tipi care avand capul pe umeri , care iubindu-si tara { nu numai castigul material si functiile } sa nu fie in masura sa scoata Romania din groapa de rahat in care au aruncat-o Basescu si ai lui { insa sa fim drepti : si 5.000.000 de romani ca n-or fi atiti PDL-isti in Romania …este imposibil !} fara sa le pese de nimeni si mai ales de nimic!

  1. @marian
   Stai ca nu ne intelegem … presedintele Romaniei trebuie sa fie presedinte si atat … nu presedinte jucator ca basescu … vezi ce atributiuni are presedintele

   1. Hai sa fim seriosi , doar nu-ti inchipui ca doresc sa faca ce a facut { deja vorbesc despre ticalos la ….”trecut ” ceea ce-i foarte bine , macar sa scap odata de cosmarul asta } javra chioara ?Cand am spus despre ” folosirea in guvernare a unor idei exprimate de A.N. ma gandeam la guvernul pe care-l vor forma cele trei partide . Ce-mi pare al dracului de rau e ca Adrian Nastase vine cu aceste „idei” abia acum…Ce a facut atunci cand era prim ministru in acest sens ? Nimic insa acum , abia acum vine sa ne arate nemultumirile acumulate { si de el ? } de populatie de cand Romania este membra a UE .Si sa sti ca DA am aceasta credinta , ca presedintele trebuie sa colaboreze cu cele mai luminate minti { ca tot faceam vorbire despre cei 100 de tipi avand capul pe umeri care sa se gandeasca si la populatie nu numai la buzunarul lor }in a conduce tara si acest popor spre un trai cel putin decent , spre un viitor cat de cat mai bun. Da presedintele Romaniei trebuie sa fie doar presedinte si atat insa sa nu uite niciodata ca el reprezinta o intreaga tara , nu doar pe el si eventual „familia ” sa …politica!

    1. @marian
     Asta este … presedintele nu trebuie sa reprezinte nici un partid ,… trebuie sa fie un factor de echilibru … un mediator

 5. singurul lucru dragut la acest congres a fost ideia ” trei pentru unu lsi unul pentru toti”. dragut, ce mai! dar parca, iar, lipsim noi din propozitie.

  1. @Clujanu Daca te referi la UDMR…foarte bine ca nu se mai gaseste in „propozitie” ! Bine ar fi fost sa se fi tinut cont de parerea nebunului …..sau tribunului ala de Vadim si sa nu fi fost cooptata niciodata la guvernare . Le era suficienta reprezentarea in Parlament .Nu uita ca se prezinta drept o ” uniune …culturala ” ce au ca scop reprezentarea populatiei de etnie maghiara . Daca insa te referi la…popor…cred ca nu pentru ” ei si ai lor ” isi doresc puterea, cred inca ca in cadrul acestor partide sint inca destui patrioti , se gasesc destui oameni care sa se gandeasca si la popor, la populatie deoarece …ce ar mai fi Romania fara populatia sa romaneasca ?

   1. @ Marian
    Cat timp exista UDMR in parlament , trebuia sa existe si PRM ; unui extremism sovin si antiromanesc trebuia sa i se opuna cineva , acel ” CINEVA ” nu exista de multi ani iar acest fapt i se datoreaza lui Adrian Nastase , asa cum si jud. Cluj a devenit portocaliu tot datorita lui prin politica care a facut-o cand era PM. Acum sunt foarte linistit stiu ca la vot ( alegerile locale ) voi pune stamplia pe liberali ca reprezentanti ai USL-ului.
    Sa fii iubit…
    Cu stima Emil

 6. Daca Frunzaverde asta e cu adevarat un om de dreapta, explicati-mi si mie de ce a zacut 15-16 ani intr-un partid de stinga? La cascaval?
  Oricum, PDL-ul n-are nicio culoare politica, e un partid stergator de parbriz: stinga-dreapta-stinga-dreapta. Asa ca, lasati-o balta: la astia, doctrina e doar banul!

  1. Asta au înţeles fătucele de la Antena 3! Rezoluţia comună a USL a scris negru pe alb: nici o colaborare cu PDL, atât la alegeri cât şi la guvernare! Frunzăverde a spus altceva, dar atmosfera mă împiedică să dezvolt subiectul …

    1. @Theodora
     Să vă fac pe plac comentând şi să va stric plăcerea cu comentariul. Frunzăverde, cel care nu a ascuns faptul că vrea o dreaptă autentică şi puternică, venind vorba despre „coagularea” forţelor de dreapta, a spus o singură propoziţie: „Evident, sunt şi alţi membrii de dreapta în România”. Cred că este un adevăr indubitabil, că doar nu este PNL-ul deţinătorul tuturor susţinătorilor politicilor de dreapta. Vreau să adaug că n-a suflat o vorbuliţă despre foştii colegi din PDL, dar este perfect posibil ca în masa membrilor PDL să existe susţinători autentici ai dreptei, fără funcţii şi fără să aprobe „politica” de jaf a conducătorilor partidului. Posibil să se fi gândit şi la aceştia, precum şi la recuperarea lor în PNL. Posibil, dar n-a spus-o cu voce tare şi nici în scris!

     „Jurnaliştii”, nu ştiu care au fost primii dar toţi s-au luat după ei ca muştele după miros, au „elaborat” o concluzie: „Respectiv foştii lui colegi, pedeliştii, cu care el personal este gata să colaboreze, după alegeri, pentru formarea dreptei în România”. Să zicem că „jurnaliştii” au bunghit adevărul. Dacă este după alegeri, colaborarea nu prea mai are cui să-i facă rău. Dacă lucrurile merg cum vrem noi (eu, sigur), după ce vom avea Administraţie şi Parlament majoritare USL, Guvern şi Preşedinte USL, cred că pot avea loc discuţii cu eventuale persoane cu convingeri de dreapta. Nu cred că trebuie să ne limităm la PDL, care numai de dreapta nu este, ci putem să ne gândim şi la persoane din UDMR (Frundo nu vă place?), din Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale (Pambuccian este sigur de dreapta!) şi care mai sunt răspândiţi prin alte formaţiuni politice. Frunzăverde nu poate să-i aducă în PNL că pe acolo mai există şi nişte organe de conducere, nu-i ca la PDL. S-ar putea să apară şi altă situaţie. Să se formeze un nou partid, de exemplu Partidul Dreptei Unite, dar Frunzăverde a specificat clar: dreapta numai în PNL! Până la proba contrarie, eu cred că drobul de sare nu va cădea. Oricum, după alegeri, una din primele măsuri anunţate este aceea că ieşirea dintr-o formaţiune politică va duce la pierderea calităţii de parlamentar. Aşa că pericolul apariţiei unei noi formaţiuni politice direct în Parlament este exclus. Dacă USL-ul va reuşi să-şi controleze membrii partidelor din alcătuirea sa (nu mă refer la „ciocul mic” ci la proliferarea negativiştilor), atunci patru ani poate guverna fără dureri de cap suplimentare. Dacă ar fi după mine, eu aş revoca din funcţii pe toţi cei care mai „murmură” după ce Congresul a luat hotărâri. Vorba unui clasic în viaţă, ori sunt partide, ori nu mai sunt …

    2. @ALM
     Nu mi-ati „stricat placerea” 🙂 doar ca nu sunt de acord cu afirmatia dvs: „Dacă ar fi după mine, eu aş revoca din funcţii pe toţi cei care mai “murmură” după ce Congresul a luat hotărâri

    3. @Theodora
     Dreptul dvs să nu fiţi de acord şi mă angajez să nu-l contest niciodată! Am o întrebare: ce ştiţi despre partide (la modul generic) şi despre disciplina de partid? Intrarea într-un partid nu este o obligaţie. Intri dacă simţi nevoia să faci parte dintr-o grupare care, ideologic, merge pe calea pe care o doreşti ca individ. Comentezi atunci când este liber la comentarii. După ce linia a fost stabilită şi s-a dat azimutul, pui mâna pe lopată şi sapi alături de partid. Nu-ţi mai place? Ieşirea este liberă ca şi intrarea! Să fie clar, un individ, un grup de indivizi, nu pot înfrânge voinţa unui Congres!

   1. Da… Frunzaverde a spus altceva: a vorbit de o posibila colaborare dupa alegerile locale sau parlamentare… Rezolutia, asa cum spuneti dumneavoastra, este pana la alegeri (nicio colaborare la alegeri)… Ramane o chestiune neclara – guvernarea: USL sa fie la guvernare si sa colaboreze cu PDL…? Dar stiti ce se intampla? S-ar putea in felul urmator: nu colaboreaza la guvernare (adica va fi un guvern numai din USL constituit), dar in Parlament s-ar putea sa colaboreze… Ce va zice PSD in aceasta situatie? Deocamdata mi se pare neclar…
    Frunzaverde nu produce claritate in aceasta problema: e o BULIBASEALA de idei aici! Care se mai bat si cap in cap!
    Pe de alta parte de ce ar colabora cu PDL?! Insa sa nu uitam ca USL (dupa cum a aratat si Ponta) e doar o alianta electorala…

    1. Da? Să vedem ce spune Rezoluţia nr.1:
     „PSD (PNL, PC) îşi asumă să nu colaboreze cu PDL în planul administraţiei locale, în plan parlamentar şi în plan guvernamental. PSD (PNL, PC) se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu şi cu reprezentanţii PDL în planul administraţiei locale, în Parlament sau în Guvern. PSD (PNL, PC) reconfirmă astfel politica de alianţe decisă anterior, precum şi determinarea de a guverna în plan local şi central alături de partenerii din cadrul USL, respectiv alături de PNL şi PC”.
     E ceva neclar? Dacă ar fi numai până la alegeri, ce rost ar avea să se vorbească despre colaborări „în planul administraţiei locale, în plan parlamentar şi în plan guvernamental”?
     Dar despre asta ce ziceţi?
     „Mandatul candidatului USL pentru funcţia de prim-ministru este punerea în aplicare a programului USL începând cu setul de măsuri pentru relansare economică astfel încât România să-şi reia creşterea şi să devină un stat cu o economie stabilă şi competitivă la nivel european. Mandatul candidatului USL pentru funcţia de preşedinte al României este transformarea instituţiei prezidenţiale într-un factor real de mediere, echilibru şi coeziune naţională concomitent cu scoaterea sa din zona oricărui partizanat politic”.
     Numai o alianţă electorală? Şi cum poate o alianţă electorală să pună în aplicare programul USL, cu privire la relansarea economică? Din buze?

     Dragă domnule, mănânc USL pe pâine! Nu pot să bag mâna in foc că vor face ceea ce au spus şi scris, dar ceea ce au afirmat este „beton”!

 7. Theodora
  Vad ca multi comentatori se leaga de numirea ca vicepresedinte al PNL a lui Frunzaverde , acum el este al – XVI – lea , este un ” RAU ” necesar pentru victoria in alegeri a USL-ului , sa stii ca este „meserias” in numararea voturilor !
  Politica este… si se face in culise , in parlament doar se voteaza.
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

  1. @Emil Vulcanescu
   Nici nu stiti ce valuri au incept sa fie … cei care au votat la Congresul PNL impotriva lui Frunzaverde sunt propusi sa fie dati afara din partid … chiar acum am aflat informatia …. in PNL nu ai voie sa votezi impotriva???? nu ai voie sa ai alta parere decat conducerea partidului???

   1. Theodora
    Ii o furtuna intr-un pahar cu apa !
    Si eu sunt pentru existenta in continuare a PRM-ului ! ! ! , Adrian Nastase ca PM si candidat la functia suprema in stat , nu si-a facut „temele” cum trebuie , a avut „grija” ca PRM-ul sa nu intre in parlament si nu a tinut cont de PC – Solutia Imorala , asa ca acum umbla mai mult pe la tribunal.
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

    1. @Theodora
     Cred că Antonescu m-a auzit! Dan Cristian Popescu a călcat în străchini DUPĂ ce Congresul a votat! „Prin votul meu de ieri mă declar solidar cu sutele de cetăţeni ai sectorului 2 care, în discuţiile cu mine, s-au arătat nemulţumiţi de faptul că USL primeşte şi promovează persoane venite din barca puterii. Oamenii aşteaptă de la USL o altfel de politică decât cea cu care s-au obişnuit în ultimii 20 de ani”. În primul rând că sediul PNL din Ştefan cel Mare este mai mult gol, nu ştiu unde au fost pitite sutele de cetăţeni! Apoi, ce mai caută în PNL dacă este solidar cu „sutele de cetăţeni” şi nu cu politica partidului. Onţanu abia a amenajat parcul din faţa primăriei, să se solidarizeze acolo! Mai mult, poate să-şi aleagă şi ce funcţie vrea sufleţelul lui …

    2. @ALM
     Nu sunt de acord cu dvs … alegerea presedintilor de filiale si a candidatilor trebuie sa se faca IN TOATE PARTIDELE in mod democratic, de catre membrii de partid …. nu impuse de la centru … nu pot sa accept sa mi se dea pe un biletel pe cine sa votez …. votez pe cine vreau eu … asta este unul din motivele ptr care nu m-am inscris in nici un partid

    3. @ Theodora
     Am zis eu ceva de impunere de la centru? Cred că trebuie să lămurim căteva aspecte. Pentru ce credeţi că trebuie să existe un centru? Doar ca să adune cotizaţiile? Că altfel, dacă tot este democraţie, poate să facă fiecare ce-l taie capul. Mai mult, dacă nu iese cum vrea fiecare, repetăm alegerile ca borfeta de la Parlament. Ei bine, nu merge aşa! Într-un partid trebuie să existe disciplină. Există un timp pentru propuneri (indiferent dacă vin de sus în jos sau invers), un timp pentru dezbateri şi comentarii, un timp al votului şi gata! La treabă toată lumea că vorba lungă e sărăcie curată.
     Şi acum la oile noastre! Era cineva prin ţara asta care nu ştia că Frunzăverde urmează să fie primit în PNL şi nu oricum, direct într-o funcţie de conducere? Era, sigur că era. Fane Spoitoru’, de exemplu! Au avut timp prin filiale, filiuţe şi celule (de partid) să dezbată problema propusă de la centru? Timp a fost, mintea a cam lipsit. Au venit la Congres ca să vină? Au venit! După cât erau de revoltaţi cărăşenii şi sectorenii unu şi doi, trebuia să fie război la Congres. Ce au făcut? Afară de cei şase (parcă, o fi fost vreun cărăşan printre ei?), restul au stat pe izmene! A hotărât Congresul că Frunzăverde este giugiuc şi plin de merite? Parcă da! Ce au făcut „revoltaţii” în sală, au dormit, erau pe la bufet să ciupească vânzătoarele? N-are importanţă, PARTIDUL a hotărât, în modul cel mai democratic cu putinţă! După vot, ciocul mic şi joc de glezne!

     Ştiu că din nou n-o să fiţi de acord cu mine, dar asta este! Viaţa e crudă şi trufele sunt scumpe …

   2. Ii raspund aici D-lui ALM. Domnia sa spune: „ceea ce au afirmat este “beton”!”. Eu ma uit si la ce spune Theodora:

    „Este balamuc mare la PNL Bucuresti … Crin Antonescu schimba ACUM liderii organizatiilor din sect 1 si sect 2”
    „Nici nu stiti ce valuri au incept sa fie … cei care au votat la Congresul PNL impotriva lui Frunzaverde sunt propusi sa fie dati afara din partid … chiar acum am aflat informatia …. in PNL nu ai voie sa votezi impotriva???? nu ai voie sa ai alta parere decat conducerea partidului???”

    Pe de alta parte, constat ca PSD tace… Poate e doar o impresie…
    Intrebare: si-a exprimat partidul (PNL) parerea ca trebuie sa fii pentru Frunzaverde?
    Interesant…

    1. Păi dacă sunt aşa „nasoi”, ce ne mai batem capul? Stăm aşa că e mai bine. Ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi! Eu zic că am tocat destul, inclusiv pe stoc. Ne-am descurcat onorabil: am venit fiecare cu ideile noastre şi plecăm cu ele neştirbite! Pe drum, luăm o şaormă şi o bere la pachet şi, ajunşi acasă, cântăm în surdină (să n-audă vecinii) „La vie en rose”. Adică, la vie s-a făcut „rozeul” …

 8. Cred ca putina agitatie din PNL – nu-si avea rostul ––desii eu prin
  definitie sunt *liberal de stinga* . Sunt pentru o* democratie sociala * in care
  statul este protectorul -garantul regulilor si libertatilor sociale . Statul
  este o *entitate * – nu doar a capitalistilor *intreprinzatori* -a *baietilor destepti*
  –-el ne reprezinta pe toti cei bogati dar si pe cei saraci.

 9. Cind un popor este sclavul alesilor sai , in virtutea de a respecta legile
  si regulile strimbe impuse de acestia –- *naste* revolutiile libere si –– EVOLUTIA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s