Prigoana vrea sa bage pumnul in gura presei scrise si online

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Mircea Badea despre proiectul lui Prigoana
Follow my videos on vodpod

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Prigoana vrea sa bage pumnul in gura presei
Follow my videos on vodpod

Silviu Vasile Prigoana, deputat PD-L, a depus o initiativa de modificare a Legii audiovizualului, propunand ca presa scrisa si online să intre sub autoritatea CNA, Consiliul urmand sa stabileasca si criteriile privind acordarea licentelor pentru tiparirea sau gazduirea pe servere a publicatiilor.

Un alt text al propunerii legislative prevede o completare a legii 504 ca, in situatia in care, „la cererea persoanei vătămate şi dacă publicaţia nu produce proba verităţii în termen de zece zile de la sesizare, Consiliul poate suspenda licenţa publicaţiei pentru o perioadă de 1, 3 sau şase luni„.

Potrivit initiativei legislative, licenta, care are o valabilitate de 7 ani, este obligatorie pentru tiparirea oricarei publicatii de presa scrisa pe teritoriul Romanieisşi pentru găzduirea de publicatii online pe servere, obligatia verifiarii licentei revenind proprietarului serverului.

Propunerea legislativa, inregistrata la Camera Deputatilor la 1septembrie, are ca termen pentru dezbatere si vot final in prima Camera sesizata 45 zile, dupa care va fi trimisa Senatului.

Iniţiativa legislativă este semnată de 11 parlamentari: Silviu Prigoană, Doru Leşe, Florin Anghel, Alin Popoviciu, Iustin Cionca Arghir, Adrian Niţu, Corneliu Olar, Marius Spânu, Brânduşa Novac, Mate Andras, Tudor Ciuhodaru.

„În România presa este liberă şi este bine că este aşa. Însă, în acelaşi mod în care nu reuşim să beneficiem doar de partea pozitivă a libertăţii în viaţa de zi cu zi, nu reuşim să avem doar o presă de informare sau de opinie şi suportăm, nu de puţine ori, elemente de presă denigratoare, insultătoare şi calomnioasă

Nu cred ca blogurile sunt asimilate presei online dar oricum vreau sa va asigur dragi prieteni, ca mie, atat timp cat voi trai, NU O SA IMI PUNA NIMENI PUMNUL IN GURA.

Intrebari:

Daca serverul nu este in Romania, poate CNA sa oblige pe un proprietar de server din Franta, Germania, SUA, Egipt, Siria, Turcia sau Coreea de Sud sa verifice licenta?

Exista in UE o lege similara?

Este acest proiect de lege indreptat impotriva libertatii presei?

Este necesara aceasta initiativa legislativa?

Dumneavoastra ce parere aveti?

ALM, Olimpiu, Brankardierul, Aliosa, Starea NatiuniiAugustinBibliotecarul, Vania, Gebelezis, Ana Usca, Anca Florea, Flavius Caius,  , KinR, Link-Ping, MarcusMirela, Natasa, Orfiv, Mario Ovidiu Oprea, Black Angel, Brad Dan, Pro Atitudine, Ipu, Societate, Teo Plano 10, Supravietuitor, Transildania, World of SolitaireRazvan, Ioan Sorin, Chat NoirMircea, Matilda, Gara pentru noi, Basarica,

87 de gânduri despre „Prigoana vrea sa bage pumnul in gura presei scrise si online

  1. Este o aberatie, sa va spun de ce.
    Internetul este global, niciunde in lume nu-l poti ingradi. Vedeti de ex. China versus Google. In china se poate, este un stat totalitar comunist, Google este interzis datorita faptului ca statul chinez a vrut sa conditioneze respectivul motor de cautare sa excluda anumite site-uri. Fireste Google nu a acceptat asa ceva.
    Se poate BANA un site.
    Motivele depind de solicitare. Cineva trebuie sa solicite acest lucru si sa-l intemeieze.
    In general un site este blocat daca raspandeste de ex. malware, adica un fel de virusi, sau sunt gazde de link-uri.
    Totodata anumite autoritati pot solicita banarea anumitor site-uri datorita activitatilor teroriste sau de crima organizata sau fraude finaciare.
    Dar, sa soliciti cuiva sa restrictioneze dreptul la opinie, indiferent daca are sau nu legatura cu realitatea, nu se poate.
    Exista o anumita responsabilitate in acest sens, anume cea civila.
    Daca cineva se simte lezat de cele afirmate de ex. pe blogul personal, te poate da in judecata si iti poate cere daune materiale.
    Dar, pana la urma, ce naiba sa astepti din partea cuiva gen Prigoana, GUNOIERUL SEF al CAPITALEI, ca-m ajuns de rasul PAMANTULUI, cum de un gunoier sa ajunga multi milionar in euro.
    Numai in RO se poate asta, asa-i ca avem o tara minunata cu posibilitati nemarginite?
    Oare, acest gunoier-Prigoana, stie ce inseamna INSERT > SPACE > ENTER > DELETE ?
    Sau nu a pus mana in viata lui pe un calculator, daramite sa stie ce e acela internet.
    Cu Respect !

    1. @ Starea Natiunii
      Prigoana senior nu cred ca stie ce inseamna INSERT > SPACE > ENTER > DELETE, dar fiul cel mare, care vroia sa fie si el parlamentar este posibil sa le nimereasca.
      Seniorul gunoaielor se lauda ca juniorul poate sa creeze si sa administreze o retea de calculatoare pentru o firma medie.
      Poate era doar lauda.
      Despre GUNOIER nimic de bine din partea mea.

      1. Cat ne va costa aceasta mizerie legislativa ? Cati vor fi platiti SA STEA sa ne monitorizeze ? S-a gandit inainte sa dospeasca mizeria asta ? Cata cenzura sa faci ? Sa nu ne spuna noua ca va reusi sa ne puna pumnul in gura. Un om inteligent va sti sa spuna ce are despus intr-un mod potrivit. Or sa stea sa te intrebe: Ce ai vrut sa spui cu chestia asta ? Cine e „pasarica, cine e „ursul” cine e „bursucul” ? …samd. Cata mizerie umana pe care vor s-o ascunda sub pres.

        1. Asta nu e nimic. Recent a aparut un articol din care am inteles ca au trimis o jalba la FNI sa le aprobe o noua masura legislativa de „combatere a evaziunii”. Nu inteleg la ce s-au gandit cand au copt aberatia asta. Vor sa impuna limita cifrei de afaceri la 100.000 Euro pentru a avea dreptul sa te declari platitor de TVA. Actualmente exista doar limita de la care ai obligatia sa te incsrii ca platitor (35.000 Euro).Nu exista interdictia de a te inscrie cand doresti sau consideri necesar.
          Unde vad astia evaziune din moment ce nimeni nu doreste sa fie platitor de TVA, nimeni nu vrea dureri de cap gratuite si cresterea preturilor in sandramaua sa. Majoritatea neplatitorilor se gandesc cu groaza ca vor deveni platitori de TVA cand ating limita actuala de 35.00 Euro (c.a).
          Totusi, firmele care au parteneri externi, au nevoie sa se declare platitor de TVA, indiferent de cifra de afaceri, fiindca furnizorii sau clientii iti cer „VAT number”. Fiscul lor le cere documentul asta e la toti cei cu care lucreaza.
          Ce face o firma care e la inceput, cu cifra de afaceri zero si careia ii cere partenerul extern sau colaboratorul extern acel document cu „VAT number” ? Daca ai o afacere in turism si vrei sa te listezi pe un site de rezervari proprietarul iti cere VAT number. Ce facem ? Dam din umeri si inchidem ceea ce abia ce am deschis ? Nu avem nevoie de turisti straini ?
          De la cine va mai incasa statul taxe daca ne dau cate o stanga din asta mereu? Locuri de munca ioc, afacere proprie ioc, meserie liberala ioc. Oameni liberi ioc pana la urma. Ne blocheaza, ne paralizeaza pe toti si apoi vin si ne fac asistati si ne trimit „la munca” conform principiului nu e paine, sa le dam cozonac”. Varianta prezidentului este „nu ai un loc de munca, i-ati un al doilea job”, viata e o competitie. In viziunea lor, competitia inseamna o vesnica controversa ? Tot ceea ce fac e controversat. Ce se urmareste ? Pentru cine conduc tara asta ? In orice caz nu pentru romani. Zi de zi ne pierdem nadejdea ca noua ne va fi bine vreodata. Cand mai citesti cate o duma dlegislativa te ia durerea de cap.

          http://www.money.ro/intern-1/scrisoarea-de-intentie-nu-orice-firma-mai-poate-fi-platitor-de-tva.html

      2. Ooooo!!!!!! Dora! Un pri’gunoi! Ma-ntrebi ce parere am despre lege sau despre E.S. primul gunoier al ROManiei? Ei, bine, aceeasi, dintotdeauna. Deocamdata e pe valul porcotaliu pe care – daca n-ar fi el insusi poluant (valul) – as zice ca prigunoiul il polueaza. Sper ca excrementul porcesc ce-a dat culoare valului sa nu devina gelos pe titlul „pri(m)” ca uite ce linistit e-acuma vantul.

        http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/09/proclamatia-de-la-pades.html

  2. Theo,
    tocmai ce-am comis-o pe blogul meu, prezentându-mi în scris o părere despre o persoană şi supărând în felul ăsta, fără voia mea, foarte rău pe altcineva…
    Aşa că subiectul ăsta, al tău, devine, pentru mine, cu mult mai interesant şi complicat decât e el pentru tine.
    Iniţiativa domnului Prigoană… Ca mulţi alţii, şi prigoană suferă de nebăgare în seamă. Întoarcerea lui în pdl n-a fost destul de sonorizată, după gustul său, cred. A mai încercat câteva agitaţiuni şi presa l-a tratat cu indiferenţă. Cu iniţiativa asta, căluş în gura presei scrise, n-avea cum să dea greş. Uite că e iar subiect de dezbatere. El, Prigoană, fiindcă o asemenea lege n-are cum să se voteze. Nici chiar pe moşia lui băsescu. Sper! 🙂
    Nu ştiu de ce nu se mulţumeşte el să fie un gunoier de cinste al sectorului 3, singurul dealtfel!… Eu, în locul lui, m-aş ocupa mai atent de afacerea mea cu strânsul gunoiului, mai ales că majoritatea beneficiarilor serviciilor sale sunt foarte nemulţumiţi de cum presteză.

    1. @renata
      Am citit ieri articolul. Si eu sunt mirata de alegerea doamnei respective.
      Imi placea. Singurul motiv pentru care nu am scris nimic despre asta a fost faptul ca stiam legatura de suflet dintre dna Verona si aceea persoana. Mie imi place doamna Verona si nu am vrut sa o supar. Asta a fost singurul motiv.
      Sitautia este oarecum asmenatoare 🙂 🙂 🙂 In sensul ca si eu il cunosc pe Prigoana (a fost patronul meu) doar ca eu nu il simpatizez deloc.
      El este acela care m-a trimis in somaj. Nu stiai asta?

      1. Da, şi eu ţin la Lucia Verona, ba chiar îmi place foarte mult, dar nu ştiam că are mai mult decât o simpatie deosebită faţă de GVF. Apreciez precizarea ta – „Ăsta a fost singurul motiv.”

        Unde am scris eu că îl simpatizez pe Prigoană?!
        Gunoier de cinste al sectorului are nişte ghilimele subînţelese.
        A procedat astfel, încât să nu ai de ales, să fie el UNICUL gunoier al sectorului. Ba, mai mult, graţie unei legislaţii „atent” făcute, ca farmacie, chiar dacă ai un contract de colaborare cu o firmă specializată pentru deşeuri sanitare, prevăzut cu un act adiţional pentru gunoi menajer, eşti OBLIGATĂ
        să faci contract şi cu firma lui Prigoană.
        Evident, ROSAL nu vine să ridice gunoiul decât după enşpe mii de telefoane şi ameninţări. Evident, directorul de la capătul firului cu care mă cert periodic, ştie că suntem obligaţi să le plătim factura chiar dacă nu-şi fac treaba, fiindcă o reziliere de contract cu ROSAL, atrage după sine o vizită a inspecţiei sanitare şi ridicarea autorizaţiei de funcţionare fiindcă… n-ai contract cu Prigoană.
        Acum sper că am fost explicită şi că înţelegi cât de drag mi-e mie prigoană!

        p.s.: ce lucrai pentru el?

        1. @renata
          Offf iar nu m-am exprimat suficinet de clar 😦
          Scuze!
          Mereu imi spune mama sa fiu atenta la exprimare.
          Cand am scris asta: „In sensul ca si eu il cunosc pe Prigoana (a fost patronul meu) doar ca eu nu il simpatizez deloc.” m-am referit la faptul ca:
          Doamna Verona o cunoste pe GVF si o simpatizeaza.
          Eu il cunosc pe Prigoana dar nu il simpatizez.
          Ne teroriza. Jignea angajatii.
          Tremura toata lumea cand venea el prin firma.
          La contabilitate am lucrat.
          Nu stiu de ce naiba nu imi gasesc nimic de lucru.
          Trimit 10-20-30 de CV-uri pe zi de pe bestjobs si ejobs dar CV-urile mele nici macar nu sunt citite.
          Probabil din cauza varstei. 😦

        2. Doamne, şi eu îi invidiam pe contabili! Mi se părea că toată lumea aleargă după ei.
          Încearcă în real, prin cunoştinţe şi prieteni să găseşti de lucru.
          Eu, dacă aş avea nevoie de un farmacist, aş da un anunţ la ziar, aş enumera condiţiile şi pretenţiile mele şi aş aştepta să văd cine mă sună sau cine trimite CV. Nici nu m-aş gândi să aleg de pe ejobs.
          Există o mulţime de firme mari, serioase, cu patroni destul de în vârstă, care nu prea ţin cont de spaţiul virtual şi urmează căile „bătrâneşti” la căutatul de noi angajaţi.
          O să întreb pe la firmele cu care colaborez, dacă au nevoie de oameni la contabilitate. Poate apare ceva.

        3. @renata
          Sincer iti spun ca si eu am crezut ca o sa imi gasesc foarte usor un alt loc de munca.
          Nu inteleg ce se intapla. undeva fac o greseala dar nu imi dau seama unde. O sa incerc sa citesc cu atentie CV-urile alea pe care le trimit. Poate este acolo vreo greseala.
          Ei, vezi eu nu citesc in ziare 😦 anunturile de angajare dar o sa incep sa ma uit de luni.
          Am experienta si in aprovizionare nu doar in contabilitate.
          Chiar te rog Renata, daca auzi ceva sa ma anunti ,am mare nevoie de un loc de munca.
          Multumesc!

        4. Poate ne vedem intr-o zi daca iti face placere sa bem o cafea si sa ne cunoastem. Imi lasi tu un mesaj off daca consideri de cuvinta sa accepti invitatia. Cine stie cum ne putem fi de folos reciproc. Ai adresa mea de e-mail si ID-ul. Sunt un om de rand la fel ca tine sa nu te astepti la vreun magnat care iti ofera o slujba. Mi-as lua si eu doua slujbe caci tare mi-e greu pana ies la liman dar nu e cazul sa incurc pe cineva pentru o perioada scurta de timp in care oricum mi-ar sta capul la ale mele si as fi frustrata ca pierd vremea acolo in loc sa mai incropesc cate ceva in sandramaua mea. Jale mare. (:

  3. prostie cat casa marca Prigoana. din cauza mass mediei tembelizate isi face iar reclama, mai deturneaza si el atentia de la falimentul tarii care e la un pas si in concluzie va fi un nou fass mare proiectul asta tampit ca si intiatorul si semnatarii lui
    avem bairamul cu Vantu, il avem pe Prigoana cu pliciul dupa presa dar nu se mai vb de inflatie, de preturi de scaderea PIB si de ce prognoze dau europenii ca ne indreptam spre faliment

  4. Pingback: Jurământ | Caius
  5. Este o aberatie, dar nu-i imposibila. Apoi, toti ne repezim la gatul lui Prigoana si uitam ca el este doar o vuvuzela a PDL-ului. Nu exista initiativa legislativa fara o comanda si o sustinere politica. Am sa incerc sa raspund la intrebarile dvs, dupa umilele mele puteri:

    Q. Daca serverul nu este in Romania, poate CNA sa oblige pe un proprietar de server din Franta, Germania, SUA, Egipt, Siria, Turcia sau Coreea de Sud sa verifice licenta?
    A. CNA nu are puteri in afara teritoriului Romaniei. Dar asta nu este un impediment pentru restrictionarea accesului la anumite saituri. Dupa cum stiti, Internetul este o retea de servere, interconectate, de la care pornesc legaturi catre utilizatorii finali. Dvs, cand ati contractat o legatura la Internet, ati facut-o apeland la un Internet Provider din Romania. De exemplu, de la ClickNet. Statul Roman nu poate obliga Google sa va interzica accesul la informatii, dar poate ordona Internet Providerilor din Romania sa va interzica accesul la Google. Sau la WordPress. Adica, ceea ce se numeste „banare selectiva”, care, la nivelul blogului, o puteti face si dvs.

    Q. Exista in UE o lege similara?
    A. Din cate cunosc, NU. Dar, afara de China, s-ar putea sa existe si in Coreea de Nord sau Cuba.

    Q. Este acest proiect de lege indreptat impotriva libertatii presei?
    A. Evident. Daca s-ar fi limitat numai la cerinta eliminarii expresiilor malitioase, poate era de acceptat, ca o masura de asanare a limbajului licentios. Dar, dupa cum se vede, tinta este eliminarea criticilor si a devoalarilor actiunilor unui regim dusmanos dar, sper eu, vremelnic.

    Q. Este necesara aceasta initiativa legislativa?
    A. NU si sper sa nu fie adoptata, pentru a nu fi dati afara din UE in suturi. Din punctul meu de vedere, ar fi o lege stalinista.

    In legatura cu milioanele lui Prigoana, vreau sa va spun ca nu le-a facut cu matura si farasul. A acoperit o nisa de piata pe care multi au ocolit-o. Cand ai utilaje specifice si tot procesul de colectare si depozitare pus la punct, ai posibilitatea de a dicta pretul serviciilor (poate ca o investigatie a modului in care a obtinut Prigoana banii pentru utilaje ar fi extrem de interesanta). Daca te mai ajuta si primarul, atunci milioanele sunt asigurate. Oriunde pe Mapamond!

    1. @ALM
      Si eu cred ca Prigoana este o vuvezea a PDL-ului.
      1 Teoretic statul poate sa interzica accesul la Google sau la WordPress dar practic nu are cum. Suntem totusi membrii ai UE.
      2. Eu zic ca trebuie sa incepem sa ne comparam cu tarile din UE. Faptul ca exista o asemenea lege in China, Cuba si in Coreea de Nord este o dovada ca la noi nu trebuie sa existe.
      Prigoana a facut milioane si din firul „panseluta”. Nu statea nimeni sa ii numere panselutele si primaria platea tot ce declara Prigoana ca a plantat.
      Din cate stiu eu 🙂 utilajele le-a luat prin leasing.
      Va multumesc pentru comentariu!
      Va multumesc pentru tot!

      1. @ALM
        Iată că, ceva mai înainte, am făcut nişte precizări despre cum a fost favorizat Prigoană de către stat, în afacerea cu gunoi. Toată suflarea sectorului TREBUIE să aibă contract cu Prigoană.
        Pe principiul dacă vrei să cumperi un kil de brânză, trebuie să iei şi-un kil de cuie.

        Dacă vă mai mulţumeşte Theo mult „pentru tot”, încep să pricep cum de a rezolvat-o cu monitorul. :))
        Şi dacă e aşa, sunteţi extraordinar.

        1. @renata
          Domnul ALM este intradevar extraordinar.
          A fost pentru prima oara in viata cand am primit un ajutor important exact in moment in care aveam nevoie.
          Toata viata, pana acum 6-7 luni, eu am fost cea care ajutam.
          Cat am avut firma nu am tinut cont de bani cand a trebuit sa imi ajut prietenele.
          Am schimbat viata unora dintre ele. Le-am platit cursuri, le-am cumparat haine, le-am imprumutat masina etc.
          Cand aveam si eu nevoie de ajutor nu primeam de la nimeni. Nici macar de la cei pe care ii ajutasem eu.
          Am fost invatata de parinti sa nu ma plang si sa lupt sa rezolv problemele. Luptatorii plang foarte rar.
          Ieri am plans de bucurie.
          Mi-au trebuit careva ore ca sa imi revin.

        2. In primul rând, Theo, învaţă-te ca, atunci când ajuţi pe cineva în viaţă, cel mai probabil acela să-ţi întoarcă ulterior spatele.
          Pare inexplicabil şi m-am consultat cu un psiholog în povestea asta şi înclin să-i dau dreptate: recunoştinţa e un sentiment greu de suportat. Cică te culpabilizează. Adică te gândeşti aşa: X m-a ajutat, îi datorez… dar eu nu pot face nimic pentru el.
          Chestia asta, în timp, se transformă într-un sentiment de respingere. Ai vrea să nu mai ai de-a face cu X, fiindcă te pune într-o stare de inferioritate. Începi să-l eviţi sau să-i născoceşti „hibe”. Îl eviţi mental, până ajungi la un fel de resentiment.
          Ca să fie lucrurile mai clare, iată un exemplu concret: o femeie tânără, proaspăt părăsită de soţ se plânge astfel -„Eu, care l-am ajutat să-şi termine facultatea, care am muncit pentru el, care i-am scris lucrarea de diplomă :), care i-am găsit un post…”
          Înţelegi? Dacă tipul rămânea cu ea, însemna că admite că e un incapabil. Un nimeni. Şi alege un alt scenariu de viaţă. Unde nu mai trebuie să datoreze altcuiva ceea ce a devenit înte timp.
          Pe scurt, când ajuţi pe cineva, o faci exclusiv pentru tine, pentru confortul tău sufletesc, să nu-ţi poţi reproşa că n-ai făcut nimic pentru el, când ai fi putut. Dar dacă tu ai nevoie de sprijin, primul lucru bun pe care-l faci e să elimini din lista celor care te-ar putea ajuta, pe cei cărora tu le-ai făcut cândva un bine.
          Scapi de o dublă dezamăgire.
          De obicei în viaţă ne ajută hazardul şi necunoscuţii.
          Iartă-mă dacă te-am plictisit.

        3. @renata
          Nu m-ai plictist deloc.
          Este foarte interesant ce ai scris.
          Cred ca asa de intampla de obicei.
          Mie una nu mi s-a intamplat chestia asta deoarece nu prea am fost ajutata 🙂
          Nu mi-am facut niciodata sperante atunci cand am ajutat pe cineva.
          Cred ca este o greseala sa ne asteptam la o reciprocitate.
          Daca ajut pe cineva il ajut pentru ca pot si pentru ca vreau.
          Pe mine nu m-a suparat faptul ca fata aia nu m-a ajutat.
          M-a deranjat felul in care mi-a raspuns.
          Putea sa spuna orice altceva. Ca nu poate de exemplu. Nu ca nu isi pierde timpul pentru mine.

      2. Stimata Theodora,

        Nu este extrem de importanta forma prin care a luat Prigoana utilajele. Discutam ca doi fosti „oameni de afaceri”. Si, sa pornim de la ipoteza ca, dvs sau eu, aflam ca ar mai fi nevoie de ceva servicii de salubritate. Suntem amandoi „sleiti” financiar dar vrem sa apucam lozul castigator. Ce putem sa facem? Daca am fi „bolnavi la cap”, ne-am repezi la o firma de specialitate si am discuta despre cumpararea a 5 gunoiere. Pretul total este in jurul cifrei de un milion de euro. Ne ducem la oricare banca din Romania si solicitam un imprumut sau un leasing pentru un milion de euro. Vom fi intrebati de garantii, vom ridica din umeri si vom iesi „cu coada intre picioare”. Observati ca nu asta a fost calea pe care a mers „gunoierul” Prigoana! Fara sa stiu cu precizie, pot insa intui calea lui. Prin relatii si promisiuni de parandarat, MAI INTAI a primit contracte cu diverse primarii! Cu un astfel de contract poti garanta un imprumut/leasing de un milion de euro! Dupa aia, daca esti „baiat bun”, vin si platarile de „panselute”.

        Si eu trebuie sa va multumesc pentru ca mi-ati creat posibilitatea sa va fiu de ajutor. Asa ca suntem chit!

        1. @ALM
          Da, asa a inceput Prigoana afacerile in Bucuresti.
          A obtinut un contract cu Primaria Capitalei.
          Nu avea nici o masina atunci dar si-a cumparat dupa aia in leasing.
          „Vinovat” este monitorul CRT 🙂 Daca el nu isi dadea duhul nu se creea posibilitatea.
          Sincer va spun ca, atunci cand am scris articolul, nu mi-am imaginat ca exista posibilitatea sa primesc un monitor.
          De aceea mi-au trebuit cateva ore ca sa imi revin dupa ce am citit oferta dumneavoastra.
          Am vrut sa ii anunt pe cititorii mei de ce nu o sa mai scriu, sa nu se sperie sau sa isi imagineze ca mi s-a intamplat cine stie ce.
          Nu suntem chit. 🙂 Nu o sa uit niciodata acest ajutor.
          Monitorul este excelent.
          Este o mare diferenta intre ce am avut si ce folosesc acum.
          Nu ma mai satur sa il privesc.
          Bucuria este atat de mare incat nu imi gasesc cuvintele potrivite ca sa o descriu.
          Cand am ajuns acasa cu monitorul, dupa ce l-am instalat a venit toata familia sa il admire.
          Parintii nu mai vazusera un monitor LCD decat la televizor.
          A …. si daca o sa imi deschid o alta afacere (sunt un om optimist) mi-ar placea sa fiti alaturi de mine, bineinteles ca parteneri egali.
          Tot eu as fi cea mai casigata 🙂 pentru ca, un partener ca dumneavoastra este o garantie ca afacerea o sa fie o reusita.

        2. Theo,
          nu-i răpi lui ALM plăcerea de-a-ţi da un monitor, propunându-i o asociere în afaceri.:)
          Marile gesturi au ceva providenţial (hazardul, cum ziceam), nu trebuie să le dăm o dimensiune umană.
          O dată, am salvat un tip de la moarte. Am făcut-o de frică, nu suportam ideea că m-aş putea afla în imediata vecinătate a unui mort, aşa că m-am zbătut să-l fac să respire, din nou.
          E una dintre cele mai plăcute, în sensul de… mulţumitoare amintiri ale vieţii mele.
          Mă bucur că nu m-a căutat niciodată să-mi propună ceva, în contrapartidă.

        3. @renata
          Popunerea era de fapt un mod de ai spune cat de mult il apreciez.
          Sansele sa imi deschid o afacere noua sunt foarte mici in conditiile actuale.
          Eu de obicei nu imi iau asociati.
          Nu pentru ca ma cred foarte inteligenta ci pentru ca prefer sa nu impart RISCUL cu nimeni.
          La domnul ALM am apreciat la inceput calitatea argumentelor, echlibrul comentariilor si diplomatia cu care isi sustine parerile.
          O dovada (ca nu spun din politete) este invitatia pe care i-am facut-o acum aproximativ o luna sa scrie si dansul daca doreste articole pe acest blog.
          Daca imi aduc bine aminte, tu ai fost cea care mi-ai dat ideea asta. 🙂
          Ieri am putut sa descopar si SUFLETUL DE AUR pe care il are.
          Imi plac foarte mult comentariile dansului chiar si atunci cand nu este de acord cu ce am scris eu.
          Am intalnit oameni care vor sa isi impuna parerea prin forta.
          Oamenii inteligenti procedeaza altfel.
          Spune tu cinstit…. nu ti-ai dori un asemenea partener de afaceri?

        4. @renata
          Deocamdata.
          Cine stie ce iti rezerva viitorul?
          Dupa ce o sa scapam de Basescu o sa putem sa indraznim sa ne gandim la afacerea noastra.

  6. as vrea sa o vad si pe asta, si dupa pot zice ca le-am vazut pe toate =)) Multa dreptate are Badea….. mai bine sa eliminam „otrava” politica.
    Am impresia ca dobitocul asta…. tre sa reciteasca partea cu „democratia” ca din cate vad eu nu stie ce e! Si blogurile sunt incadrate pana la urma in presa scrisa( pentru ca sunt mijloace de „dezinformare” politica” :))))

        1. eu ca rac(cred ca-s rac, ca am asa de putine chestii in comun cu ceilalti raci) nu vreau absolut nimic…. semnez in fata judecatorului, declaratia asta :))))

  7. Eu nu cred ca vor sa o faca. E subiect de discutie. Cat despre parte cu blogurile oricum nu inseamna nimic. Ei se refera la cei ce dau stiri. Pentru ei vor licenta. Noua nu au ce sa ne faca. Plus ca blogurile nu sunt hostate in romanica. Pe net inca mai poate spune omul ce crede si ce doreste

    1. @Basarica
      Citeste comentariul domnului ALM.
      Se pare ca pot sa ne interzica sa accesam WordPress sau Google de exemplu, la mintea lui prigoana si a celor de teapa lui
      In mod normal asta nu are cum sa se intample intr-o tara membra UE.

      1. Tehnic este posibil. Practic este imposibil. Ar insemna ca in romania nu ar mai exista platforme de blog. Decat pentru cei care doresc sa isi cumpere domeniu.ro si sa se inregistreze aici. E doar praf in ochi si sigur ca incearca sa sperie lumea. Nici macar nu au logistica pentru a putea urmari de ce intampla pe net.

  8. Mircea – genial ca de obicei…dar cu o greseala de pereptie:politicienii chiar au nevoie de licenta si se numeste vot. Daca au fost destui nebuni sa voteze un ,,Prigonit”de soarta(in loc sa fie in camasa aia cu minecile pana la spate,el umbla liber si voebeste),inseamna ca a primit licenta. Da,dupa umila mea parere nu ajunge votul,pana la vot era necesar un control psihologic si psihiatric si nu doar la el,la toti care ajung sa poata tina destinele altor oameni prin deciziile lor.
    Necesitatea unei legi de genul e evidenta pentru putere:pierd sustinerea media,cea care la urma urmei a faut posibila ascensiunea dictatorului. DAR sustin o parere de mai sus: comparati Romania cu Europa nu cu Asia sau Africa. Intr-o tara europeana nu e admisibil sa elaborezi proiecte de lege dictatoriale…

        1. iubirea cere sacrificii cel putin in plan spatial…nu functioneaza de la distante asa mari decat pe perioade scurte,cel mult medii :)…detalii in privat

        2. @Gebelezis
          Aaaa daca este vorba de iubire atunci nu mai este necesara nici o explicatie.
          Nu pot decat sa ma bucur pentru tine si sa iti urez ca dragostea sa reziste cel putin o mie de ani.

  9. @ Theo,
    Numai un om care are ceva de ascuns opiniei publice putea veni cu o asemenea propunere legislativă ! Numai un om bolnav psihic poate emite din mintea lui o asemenea aberație. Numai un om care acuzat fiind de cineva pentru ceva murdar sau ilegal și care stie că nu ar avea argumante care să combată logic cele afirmate la adresa sa, se poate gândi la o asemenea prostie. După cum am afirmat și cu alte prilejuri, portocalii sunt bolnavi de putere și pentru aceasta, sunt in stare de orice !

      1. @ Theo,
        Nu numai lui ii este frică ci tuturor portocaliilor ! Le este frică că toate fărădelegile lor nedepistate incă de jurnalistii profesionisti vor fi scoase la iveală de niste incepători ca mine, le este frică că aflându-se toate murdăriile lor, electoratul păcălit in 2008 si-n 2009 ii va taxa , le este frică să nu pătească si PDL ca PNTCD , si le este frică de cei multi care stiu că au făcut averi fabuloase prin tot felul de inginerii financiare si că odată si odată va veni clipă când vor trebui să dea socoteală poporului furat si inselat si de aceea incearcă să intimideze pe toti cei care le sunt impotrivă.

      2. Nici pe Dumitru Tinu nu l-a placut prea mult…. Ii place doar „presa” lui si atat. Poate vrea sa ajunga unic patron media, unic si etern primar general a Marii metropole. Se lauda pe la OTV ca va face treaba asta cu „daramatul si construitul” caci asta inseamna pana la urma Zona Metropolitana Bucuresti. Vor taia si vor spanzura orasul asta si vor avea nevoie de mult mai multi bani ceea ce inseamna mult mai multe taxe si mult mai mari daca iti vei permite luxul sa traiesti in metropola LOR.

        http://www.zmb.ro/

  10. Pe mine m-a frapat si m-a socat expresia „otravuri informationale”…Cu astfel de initiative legislative trebuie avut mare grija pentru ca ele sunt la limita Constitutiei. Spre exemplu, art. 29 – Libertatea constiintei, din Constitutie, spune clar, la al. 1: ” Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nicio forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale”. Art. 30 – Libertatea de exprimare, din Constitutie, specifica iarasi foarte clar la al.1: ” Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile”; la al. 2 iarasi se spune foarte clar: ” Cenzura de orice fel este interzisa”. Problema este: in momentul in care un organism precum CNA incepe sa controleze presa scrisa si on-line, se mai poate vorbi de libertatea presei? Aceeasi intrebare si in cazul „obligativitatii licentei” pentru tipărirea unei publicaţii de presă scrisă şi pentru găzduirea de publicaţii on-line pe servere. Art. 30, al.3 spune clar: „Libertatea presei implica libertatea de a infiinta publicatii” (sa retinem – se scrie clar: publicatii). Uite ce spune si pe AGERPRES – http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/28458-PDL-Initiativa-legislativa-privind-presa-scrisa-si-online-ii-apartine-exclusiv-lui-Prigoana.html – si anume, citez:
    „Potrivit iniţiativei legislative, CNA „exercită autoritate în domeniul presă scrisă şi presă on-line numai în cazurile pe care le prevede legea”. Actul normativ ar introduce printre atribuţiile CNA stabilirea condiţiilor, criteriilor şi procedurii pentru acordarea licenţelor pentru presa scrisă şi on-line. ” Tie cum ti se pare: se mai respecta conditiile stipulate in cele 2 articole din Constitutie (pe care le-am citat mai sus)daca asa sta treaba cu initiativa asta legislativa? Mie mi se pare ca nu, pentru ca nu ar mai fi libertate de a infiinta publicatii, ar spune CNA cat esti de liber ca sa faci asta. Logic: daca „libertatea presei implica libertatea de a infiinta publicatii”, rezulta ca daca nu ai libertate de a infiinta publicatii atunci nici presa nu mai e libera. Deci, daca lucrurile stau asa, atunci aceasta initiativa legislativa aduce atingere insasi democratiei din tara noastra. Observa ca Prigoana vorbeste de presa on-line de informatii. De ce oare? Cristian Tudor Popescu a zis, iarasi clar, ca CNA-ul este un organism numit politic. Ce rezulta de aici? Rezulta ca, defapt, se urmareste controlul politic asupra presei scrise si on-line. Ceea ce este inadmisibil! Pentru ca, intr-o anumita viziune, ar trebui curatata presa asta de acele „otravuri informationale” care nu sunt in acord cu Puterea, nu? Acea „anumita parte a presei”, indiferent care a fost aceasta, care, in toti acesti 20 de ani de la Revolutie incoace, nu a placut niciodata Puterii, indiferent care a fost aceasta, pentru ca o critica si ii arata lipsurile si defectele. Eu stau si ma intreb, si nu se poate sa nu te intrebi: acea „anumita parte a presei” reprezinta „otravurile informationale”? Exista vreun interes al acestor oameni (sau ai altora) sa ne intoarcem la perioada „Scanteia – Organ al CC al PCR” ?

      1. Conform Constitutiei, libertatea constiintei si libertatea de exprimare poate sa se manifeste, cu respectarea art. 30 al. 6 si 7, prin critica. Iar intr-un cadru democratic, intr-un stat democratic, poti sa-l critici pe chiar reprezentantul statului, Presedintele. In caz contrar ne intoarcem la perioada de trista amintire – Ceausescu. Este logic asa: atata vreme cat omul (cetateanul, individul) s-a exprimat prin vot pentru alegerea Presedintelui, intr-un mod democratic, atunci el, cetateanul, individul, are tot dreptul sa-l si critice, daca el considera ca trebuie sa faca acest lucru. Nu sunt de acord cu o critica prin manifestari obscene, contrare bunelor moravuri, dar sa-l critice, poate s-o faca. A critica pe cineva nu inseamna „otrava informationala”, inseamna exercitiu democratic. Unii oameni nu inteleg ca Democratia nu se poate concepe fara Opozitie. A fi de acord, „in adeziune totala” cu „conducatorul iubit” inseamna Ceausescu, Coreea de Nord, Cuba, China, Venezuela…si inseamna, defapt, o mare minciuna. Daca vrem democratie, trebuie sa acceptam Opozitia ca pe ceva necesar. O opozitie adevarata, desigur, si nu una de paie, ca atunci tot cam in zona Chavez suntem… Dar mie mi se pare ca sunt unii oameni care, bineinteles, sunt liberi sa vina cu propuneri legislative, desigur, dar care, din pacate, nu pot trece cu gandirea de granita modelului Chavez… Cel putin asa mi se pare…

        1. @Motanul Incaltat
          Prigoana are sigur probleme grave.
          Stiu din propria experienta cum se comporta cu oamenii din firmele lui.
          Asa s-ar comporta si cu tara daca ar fi presedinte.

Lasă un comentariu