Cu „nemarginta durere” in suflet va anunt disparitia (surprinzatoare si dupa o grea suferinta) lui Sebastian Lazaroiu din functia de Oracolul de la Cotroceni – Atentie mare prieteni liberali sa nu se intample ca in cazul Adriana Saftoiu

Asadar, Oracolul de la Cotroceni pe numele lui Sebastian-Laurentiu Lazaroiu a fost eliberat din functia de consilier prezidential.

Incepand cu data de 1 mai 2011 vor inceta, prin acordul partilor, raporturile de munca ale domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu cu Administratia Prezidentiala, se arata intr-un comunicat al Presedintiei, remis Ziare.com.

Consilierul prezidential a declarat, pentru Mediafax, ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca aceste analize sa fie asociate institutiei prezidentiale.

Sebastian Lazaroiu a ocupat pozitia de consilier prezidential, la Departamentul de Planificare si Analiza Politica al Administratiei Prezidentiale din 2007.

Lazaroiu a apreciat ca a avut o colaborare foarte buna cu presedintele tarii, pe parcursul perioadei in care a fost consilier.

Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale

Doresc sa ii atentionez pe prietenii mei liberali sa fie atenti sa nu se intample ca in cazul Adrianei Saftoiu, alta fosta consiliera a lui Basescu Traian care a descoperit, asa dintr-o data, cat de mult apreciaza ea ideologia liberala.

Sa nu il primiti in partid pe acest NIMIC chiar daca se roaga in genunchi sa il primiti.

In PNL sunt multi oameni valorosi, seriosi, inteligenti, care au muncit pentru acest partid care pot sa fie promovati.

Despre Adriana Saftoiu am scris aici:

https://theodora0303.wordpress.com/2011/01/14/ce-jocuri-face-adriana-saftoiu-sau-cum-sa-faci-rau-propriul-partid-ii/

_____________________________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

Ultimul Mitropolit – 14 – Vania

Crimă şi pedeapsă – Ilarie

Lovitura – 4 – Caius

Numai ce am scris…. – Bibliotecarul

Decret Basedential cu ocazia sarbatorilor pascale – Cutarida

Părerile mele – Elisa

Despre nimic – Gabriela

Un clip frumos pentru toţi vizitatorii blogului  – Gebelezis

Ciudatenia din tzunamiul japonez: sa fie o… pisica ?! – George Valah

Nunta prinţului William – Atenţionare ! – Zina

O nouă carte pentru copii, semnată Aurora Georgescu şi ilustrată de Mirela Pete – Mirela Pete

Un român la “Britain’s Got Talent 2011″ – Nea Costache

Boc huiduit de sudisti – Plano 10

Am Facut 200 de posturi! – Popa Teapa

Capitolul XXIV – Per aspera ad astra

Licoare care te tinea in putere: Usturoi cu lamiie – Razvan

S.O.S. !!! – Starea Natiunii

25 de ani de la Catastrofa nucleara de la Cernobîl, 26 aprilie 1986 – Supravietuitor

Paşi de rezervă – Teo Negura

MASCARADĂ MAXIMĂ. LĂZĂROIU, ELIBERAT DIN FUNCŢIE

Corneliu Vadim Tudor – Strasbourg – 7 martie 2011 – Opriti uciderea! – Vald cel Groaznic

Am simţit că trăiesc – Blog de furaciuni 2

48 de gânduri despre „Cu „nemarginta durere” in suflet va anunt disparitia (surprinzatoare si dupa o grea suferinta) lui Sebastian Lazaroiu din functia de Oracolul de la Cotroceni – Atentie mare prieteni liberali sa nu se intample ca in cazul Adriana Saftoiu

      1. A facut, din pozitia pe care o ocupa, declaratii neclare si hazardate. Ti-am zis si aici:

        https://theodora0303.wordpress.com/2011/04/26/ce-partide-il-deranjeaza-pe-sebastian-lazaroiu-este-nevoie-de-o-noua-lege-a-partidelor-politice-spune-lazaroiu-in-romania-libera/

        Si care alimentau tot felul de speculatii foarte diverse. Kelemen Hunor spune ca nu crede in coincidente:

        http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/kelemen-hunor-despre-eliberarea-din-functie-a-lui-lazaroiu-nu-cred-in-viata-politica-in-coincidente-223798.html

        Iata ce a mai declarat Kelemen Hunor:
        „Kelemen Hunor a spus că el nu crede că Lăzăroiu a făcut afirmaţiile despre UDMR în calitate de consilier prezidenţial. „Eu vreau să cred în continuare că el nu a făcut aceste afirmaţii în calitate de consilier prezidenţial. Nu cred că el ar fi transmis un mesaj din partea preşedintelui, purtătorul de cuvânt este Valeriu Turcan”, a mai spus preşedintele UDMR.”

        Dar Lazaroiu a atacat Legea partidelor politice si mai toata lumea s-a gandit ca treaba vine de la Basescu, adica un mesaj al Presedintelui exprimat in presa prin Lazaroiu, spre a deschide o noua tema de dezbatere publica. Dupa cat se pare nu prea e asa (spun „dupa cat se pare” si „nu prea e asa” pentru ca foarte exact nu avem cum sa stim). In acest caz, daca asa au stat lucrurile, a fost vorba de o intoxicare (ceea ce nu inseamna ca Lazaroiu a avut aceasta intentie) venita chiar de la Cotroceni si care il viza pe Basescu. Sau poate a fost vorba pur si simplu de o inabilitate a lui Lazaroiu care s-a hazardat facand niste declaratii nepotrivite.

  1. Theo,
    Augustin are dreptate, cred. Lăzăroiu a zis ce-a zis cu acordul lui Băsescu. Zisul făcea parte din misiunea „unu” şi datul afară de la cotroceni din misiunea „doi”. Băieţii care lucrează pe lângă Băsescu fac parte din serviciile alea de unde nu te pensionezi decât cu picioarele înainte. Datul afară e parte din scenariu.

  2. Sincere condoleante !….:(((
    Buahahahahaha ……:))))))))
    Numa` sa nu schimbe doar caruta cu …diligenta ca io nu mai tin pasul ..:)))

  3. Pingback: Periodic | Caius
  4. Nu este cazul sa ne amagim ca acest idiot o sa se retraga…el se pune la pastrare undeva si cine stie ce ne pregateste ,de bine in nici un caz !

  5. Sigur ca putem sa ne lasam prostiti de „declaratiile” oficiale. Dar, sper ca toti stim ca Basescu este nostalgic dupa totalitarism (dar numai cu el in frunte) si ca ORICE alt partid, chiar si PDL-ul cand o ia razna, ii sta ca un ghimpe in suflet. Lazaroiu a dat pe cioc tematica discutata la Treicoceni!
    Evident ca nu putem sti exact, dar nu suntem la primele ore de guvernare Basescu-Boc ca sa nu stim linia „programului de guvernare”. Apoi, la tupeul portocaliilor, nu trebuie sa ne mire nimic. De ceva vreme, limbricul de Rachitele turuie oriunde si oricui: trebuiau luate masurile astea dure fiindca nu aveam din ce plati pensii si salarii! Evident ca are dreptate! Atunci cand, dintr-un buget subtiat, pastrezi o halca uriasa pentru „investitii” ale firmelor de partid si „la dispozitia premierului”, este firesc ca restul sa nu mai ajunga pentru obligatiile statului catre cetateni. De asemenea, cand ai un nivel al luxului alesilor si numitilor neamului, nivel care lasa visatoare si guvernele statelor cu economii functionale si puternice (vezi China), cand tii o armata de sepepisti ca sa te duci la coafor, sa-ti tina umbrela sau sa-ti deschida usile pe unde treci, cand ai o armata de secretare, ospatari, intendenti, spalatorese, soferi etc, cand un „pranzisor” pantagruelic la Parlament sau Guvern costa 3 Lei, cum naiba sa-ti ajunga banii prelevati de la cei care produc PIB-ul? Sa ne mai lase in pace limbricul cu grija lui pentru salarii si pensii. Daca manifesta cea mai mica grija pentru pensii, atunci directiona banii pentru asistenta sociala direct catre organismele in drept si nu-i trecea prin MF ca sa-si ia „uiumul”. Daca, prin absurd, guvernarea Basescu-Boc ar deveni transparenta, ne-am ingrozi de cate trompe am gasi infipte in banul public.
    In final, am sa exprim o reflectie personala, care poate caracteriza si poporul care a „emanat” politicienii din fruntea statului: suntem singura tara din lume care avem premierul si presedintele cu nume predestinate – unul are numele unui produs de catabolism si altul al „dampfului” pe care-l emana! Asa ca, nimic nu este intamplator …

    1. @ALM
      Avem nevoie de conducatori care sa se gandeasca in primul rand la popor, la bunastarea, linistea, sanatatea, educatia si fericirea lui si pe urma la ei si apropiatii lor.
      Stiu ca este greu sa gasim asemenea conducatori…. sper totusi ca vom gasi unii cararoa sa le pese cat de cat si de cei care i-au votat.
      Nu spun ca pe vremea lui Nastase si a lui Tariceanu am trait excelent dar oricum mi-a fost mult mai bine decat acum.
      Iar astia de acum trebuie sa plateasca TOTI pentru raul pe care l-au facut poporului roman, fiecare dupa faptele lui.
      Nimic nu este intamplator…. oare ce greseli avem de platit?

      1. @Theodora
        Greseli? Hmm, eu credeam ca sunt caracteristici, tare. Cum pot sa consider ca ar fi o gresala faptul ca nu ne intereseaza decat propria pipota? Ca, daca pipota este satisfacuta pe moment, frânam orice gândire pe termen lung? Uitam de toate problemele atunci cand ne trezim cu o galeata in mâna, sau cu o punga cu ceva malai si ulei in ea. Ne dam crestini si batem cruci late cand trecem prin fata unei biserici, dar ne vindem sufletul (constiinta) „diavolului” cu nonsalanta. Si, poate n-ar fi nimic daca unii si-ar vinde sufletul „diavolului” daca actiunea lor nu i-ar afecta si pe ceilalti.
        Putin probabil sa gasim printre noi conducatori care sa se gandeasca in primul rand la popor. Deasemenea, cred acest lucru este universal valabil. Numai ca la altii exista o Constitutie bine gândita si legi care sa sanctioneze imediat orice derapaj al „alesilor”. Numai ca, se pare ca am intrat intr-o era a nesimtirii patologice, fiindca multe tari ale lumii s-au „captusit” cu conducatori jucatori, niste Lapusneni de proasta factura.

        1. @ALM
          Dupa ce scapam de ei ar trebui, cu multa atentie, sa modificam Constitutia.
          Eu una dupa Revolutie NU MI-AM IMAGINAT CA SE POATE INTAMPLA ASA CEVA …. dumneavoastra v-ati imaginat in decembrie 1989 ca Romania o sa aibe un presedinte ca Basescu?
          Cred ca daca mi-ar fi spus cineva atunci ca o sa ni se intample ceea ce se intampla acum as fi zis ca este nebun.

        2. @Theodora
          Cu toate ca stiam ca decembriada nu a inceput prin vointa poporului roman, ca stiam ca adevaratele miscari revolutionare romanesti au fost revoltele minerilor din Valea Jiului (1977 si 1981) si revolta muncitorilor de la Brasov (15.11.1987), ca stiam ca dupa 1946 calitatea conducatorilor a cunoscut o decadere, nici in gandurile cele mai pesimiste nu mi-as fi inchipuit ca putem cadea mai jos. Imediat dupa decembriada, pot spune ca am fost incantat de factura umana a Presedintelui Iliescu si a primului Guvern democratic ales. Atunci, am crezut ca vom pastra tot ce era bun si vom construi temeinic o noua oranduire, asa cum promitea Presedintele Iliescu, in care valoarea umana sa fie moneda primordiala, in care munca bine facuta sa fie corect apreciata si remunerata, in care sa dispara obiceiurile balcanice de tip mita, pile si nepotisme.
          Nu a fost asa si, dupa cateva luni, „noua oranduire” si-a dat arama pe fata! Incepand cu retrocedarile haotice, cu destramarea fermelor agricole, cu „privatizarea” frauduloasa a marilor capacitati industriale. Vreau sa va spun cu sinceritate, cu toate ca speram sa n-am dreptate, simteam ca vor urma vremuri mult mai grele. Nu era vorba de simturi extrasenzoriale ci economie politica pura: cand distrugi (sau instrainezi) toate ramurile capacitatilor de productie, mai devreme sau mai tarziu, urmeaza colapsul. Domnia lui Basescu nu a facut decat sa grabeasca sfarsitul, prin furturile inimaginabile care se petrec sub obladuirea lui.
          Astazi, mai stiu ceva: in aceasta viata, eu nu voi mai apuca sa vad o Romanie cu o economie macar la nivelul din 1989 si un popor cu un nivel de trai la nivelul anilor 1975-1977. Eventuala venire la putere a USL-ului, nu va putea stopa declinul economic si nici nu va putea reface veniturile salariale sau ale pensiilor. Regimul Basescu ne-a pus in fata o tara distrusa si in spinare datorii imense. Fiecare copil care se naste astazi, primeste in scutece o datorie de cca patru mii de euro (72 de miliarde de euro pe termen mediu si lung) si nicio oportunitate sa o poata plati.
          Sigur ca este necesara o revizuire si o completare a Constitutiei. Consider ca este necasara si introducerea unui control psihologic obligatoriu pentru inaltele functii de conducere. Adica un conducator auto sau un subofiter de politie trebuie sa treaca printr-un control psihologic si un individ care poate distorsiona grav destinul unei natii e luat pe cuvant de onoare? Dar, asa cum spuneam, pentru generatia actuala si, probabil, urmatoarea, modificarea Constitutiei are efectul frectiei Diana la piciorul de lemn. Si mai prost este faptul ca nu vad sa ne urmeze o generatie sanatoasa, cu dragoste de tara, cu dorinta de a face din Romania un loc geografic prosper. Toate aceste deziderate au fost sfaramate lent din 1946 pana in 1989 si rapid din 1990 pana astazi (oare numai pana astazi?) …

        3. @ALM
          Eu nu am simtit ca vor urma vremuri grele decat tarziu. 😦
          Sigur ca am avut ceva semne de intrebare cand s-au desfiintat IAS-urile si s-au vandut fabricile pe nimic dar am zis ca poate este normal asa … poate mi se pare mie…. m-am gandit ca, stiu ei oamenii politici si specialistii in macroeconomie ce trebuie facut
          Multumesc pentru comentariu!

        4. Domnule ALM, permiteti-mi sa evidentiez comentariul Dvs. ca fiind unul din cele mai bune de pana acum! Comentariul Dvs. pune unele probleme, si e bine asa!
          Dvs. spuneti:
          „Atunci, am crezut ca vom pastra tot ce era bun si vom construi temeinic o noua oranduire, asa cum promitea Presedintele Iliescu, in care valoarea umana sa fie moneda primordiala, in care munca bine facuta sa fie corect apreciata si remunerata, in care sa dispara obiceiurile balcanice de tip mita, pile si nepotisme.
          Nu a fost asa si, dupa cateva luni, “noua oranduire” si-a dat arama pe fata! Incepand cu retrocedarile haotice, cu destramarea fermelor agricole, cu “privatizarea” frauduloasa a marilor capacitati industriale.”
          Prima problema care se pune este: de ce Iliescu nu a si facut ce zicea atunci? De ce nu a reusit sa faca un stat performant cu adevarat? Chiar Dvs. recunoasteti ca la numai cateva luni noua oranduire si-a dat „arama pe fata”. De ce a trebuit sa se intample asa, dupa atatea promisiuni frumoase, ce s-au dovedit toate mincinoase? Dvs. vorbiti de „furturile inimaginabile” de sub „domnia lui Basescu”, dar atunci cum ramane cu „retrocedarile haotice, cu destramarea fermelor agricole, cu “privatizarea” frauduloasa a marilor capacitati industriale.”, care nu s-au intamplat pe vremea lui Basescu. Toate acestea nu reprezinta oare „furturi inimaginabile”, ca sa folosesc expresia folosita si de Dvs.?
          In afara de cazurile cunoscute, aparute in presa, in care au fost implicati pedelisti, eu nu am vazut ca sa se demonstreze cu probe si foarte clar aceste „furturi inimaginabile” pe care le-ar face actuala Putere. Pentru ca daca lucrurile stau intr-adevar asa, atunci Opozitia are datoria (asta e cuvantul cel mai potrivit) sa ceara controale din partea autoritatilor competente ale Statului la ministere, primarii, Consilii Judetene, etc, sa semnaleze acestora cazurile de furtisag inimaginabil, cautand sa aduca probe concrete care sa sustina argumentat acuzatiile. Sa fie clar care demnitar fura. Or, eu nu vad asa ceva. Faptul ca ar fi firme de partid care sa aiba contracte grase din partea statului, sincer, nici despre asa ceva nu am prea auzit cu dovezi clare si irefutabile in acest sens (repet, in afara cazurilor aparute in presa). In schimb vine Dl. Ponta si afirma ca „sper ca vom fura mai putin” (adica atunci cand vor ajunge la Putere). De aici rezulta ca sistemul e bazat pe furt. Ca unul fura, ca vine altul care fura mai putin (sperand asta), pai ce concluzie poti sa tragi, daca, in mod obiectiv, ar fi asa? Si apoi contractele preferentiale, date firmelor de partid e, oare, o inventie a pedeleului…? Pe de alta parte un om de afaceri v-a specula orice oportunitate de castig, indiferent care partid e la Putere. Altminteri singura solutie e sa inchizi afacerea, daca aceasta nu mai este profitabila. Eu nu vreau sa ma transform in avocatul pedeleului insa nu-mi place un anumit mod de „infierare”, ce aminteste de practici din anii ’50, cu identificarea „dusmanilor poporului”, cand nici cei care au fost inaintea pedeleului n-au fost mai breji, si care prin politicile de privatizare/desfiintare au dus si ei tara aceasta unde se afla astazi, iar un grup restrans de persoane au reusit sa se imbogateasca inimaginabil intr-o tara cu PIB-ul Romaniei, care e cat e, adica mic, in comparatie cu tarile foste comuniste ce sunt mai la Vest de noi. Si a fost vorba de mari unitati industriale, cum bine spuneti, de mari ferme agricole, etc.
          Pe de alta parte ridicati problema datoriilor. Dar Romania nu este singura tara din Europa si din lume cu datorii. Sunt tari mult mai dezvoltate ca a noastra si care au datorii publice cu mult mai mari decat a noastra (si ca suma, dar si procentual vorbind). Stiti foarte bine de grupul PIIGS, in Europa, ca sa dau un exemplu. Criza economica mondiala a stopat cresterea economica a Romaniei, care era bazata pe consum, si de aici regresul inevitabil. Pe de alta parte in perioada 2004-2009 s-au angajat la stat 500.000 de oameni, lucru criticat si de PSD. Iar PSD a criticat guvernarea liberala pentru asta! Eu nu spun ca acest guvern e nemaipomenit, ca Basescu e extraordinar. Dar ar trebui sa privim situatia in ansamblul ei. Pentru ca s-o intelegem. Si e foarte bine ca Dvs., prin comentariul pe care l-ati facut, ati incercat acest lucru! De asta l-am si evidentiat ca cel mai bun. Pentru ca a incercat o privire de sinteza asupra fenomenului politico-economic din ultimii 21 de ani.
          Speranta mea ar fi nu ca USL „sa fure mai putin”, ci sa vina cu acel plus de competenta si buna credinta, atat de necesar pentru a asigura cresterea economica si a nivelului de trai. Or, ceea ce ma mahneste pe mine este ca atitudinile Opozitiei sunt mai degraba revansarde si pline de un duh de razbunare. Dar nu vad solutii concrete propuse.
          Pai unde o sa ajungem asa?

        5. @ Motanul Incaltat
          Stimate domn, fara a dori sa intru intr-o polemica partizana cu dvs, trebuie sa declar ca tematica (furturile din averea Romaniei) este atat de vasta incat nu mi-ar ajunge spatiul unui editorial. Nu stiu de unde ati tras concluzia ca as incerca sa apar vreo formatiune politica in defavoarea alteia. Mai mult, in alte mesaje, am afirmat ca jaful facut incepand cu 1990 ne-a adus in situatia ca Puterea de astazi sa nu mai aiba ce fura din Avutia Nationala si sa incepa sa se imprumute si sa fure din buzunarul cetatenilor. Da, chiar daca nu am reiterarat in mesajul comentat de dvs, marile averi din Romania au fost create pe muchia Legii si dincolo de ea. Logica este simpla: atunci cand asistam la un declin economic generalizat si continuu, este greu de conceput ca marile averi acumulate au fost realizate pe cai cinstite. Dar, asa cum bine remarcati, ar fi greu de argumentat in lipsa unui cadru legislativ care sa delimiteze averile realizate pe cai „cinstite” (nu legale, fiindca legea este schioapa), de cele realizate prin rapt. Greu, dar nu imposibil, fiindca tot ce s-a intamplat din 1990 pana astazi este ca un „puzzle” imens, dar fara nicio piesa lipsa. Toate dovezile exista, lipseste doar cadrul legal care sa puna fiecare „piesa” la locul ei. O putem face fiecare, macar analizand un singur caz, dar cu ce folos?
          Eu, i-am devenit nesuferit dlui Nastase prin expunerea publica a cazului Baneasa SA (fostul IPRS), candva o perla a electronicii romanesti si nu numai, daruita lui Hayssam cu toate ca era pe profit. A fost facuta „praf si pulbere” intr-o tacere mai mult decat suspecta. Cunosc in mod nemijocit numeroase alte cazuri similare. Ei si? De curand am fost la IOR 2, candva o fabrica in plin avant, cu comenzi pentru armata si pentru export. Acum isi târaste zilele si si-a inchiriat spatiile pentru a mai rezista. Sau MEFIN Sinaia. Avea comenzi pentru Tarile Arabe cat nu puteau face fata. Cineva a hotarat ca este „câh” sa faci comert civil cu Tarile Arabe si uzina a fost vanduta la un pret simbolic lui Racoltea, dupa ce fusese modernizata cu ajutorul bugetului de stat. Locul ei in comertul cu Tarile Arabe a fost ocupat imediat de Bosch, Stanadyne, Lucas si alte firme occidentale. Ei cu profitul, noi cu pagubele.
          Sigur ca dvs ati sezizat un aspect si anume ca si cei care au fost inaintea PDL-ului n-au fost mai breji. Numai ca v-ati folosit de un artificiu ca sa puteti sustine aceasta afirmatie: trecerea in umbra a promisiunilor electorale cu care au ajuns la putere. In politica functioneaza o lege simpla: nu ai respectat electoratul, urmeaza sanctiunea la urmatoarele alegeri. Si PSD-ul a fost sanctionat si aruncat in opozitie, in favoarea Aliantei DA, cea care a promis eradicarea coruptiei, cresterea economica si, implicit, a nivelului de trai, bla, bla … Ce a facut guvernul Tariceanu imediat ce s-a instalat? A marit impozitele microintreprinderilor, a trecut la impozitarea liniara (nu unica, fiidca a generat zeci de alte impozite si taxe), a creat haos in lumea medicala (Eugen Nicolaescu fiind numit primul Mengele al sistemului de sanatate romanesc), a dezvoltat consumerismul in defavoarea productiei de bunuri materiale etc. Cresterea economica raportata a fost doar un balon de sapun, fiind bazata pe cresterea datoriei publice, exacerbata intr-un cerc vicios. Dar, cu toate acestea, economia a functionat si a permis o oarecare crestere a nivelului de trai general. Nu va spun povesti, eu avand o firmulita de cercetare proiectare care, de bine de rau, se tinea pe linia de plutire, aducea salarii la doi ingineri si ceva dividende mie. Ei bine, dupa venirea regimului portocaliu 100% totul s-a prabusit. Am suspendat firma dupa aparitia forfetarului lui Pogea, un impozit demn de „Crucea de Piatra”. Eu pot spune ca n-am pierdut mare lucru, decat un Contract in derulare cu o firma din Germania. Ce a castigat statul? Pai a castigat lipsa unor venituri din impozite normale si doi someri! Noroc ca erau tineri si priceputi si si-au gasit repede serviciu.
          Vedeti dvs, eu nu sanctionez PDL-ul fiindca fura mai mult sau mai putin decat altii. Nici nu ma gandeam ca nu o sa fure si astia. Ii sanctionez fiindca s-au dovedit cei mai MINCINOSI politicieni postdecembristi. Urasc nativ minciuna si impostura. Nu accept scuza ca si altii au furat! Ei au inselat electoratul tocmai afirmand ca se termina cu hotia si ca vinovatii jafului anterior vor avea parte de „tepe in piata publica”. Pana acum, singura teapa este „teapa cu cartof” din Piata Revolutiei! De unde stiu despre contractele atribuite firmelor de partid? Stiu si nu pot sa-mi dezvaluiesc sursele! „Prietenii stiu de ce”! Dar, puteti sa le vedeti si dvs privind in jos la asfalt, la marcajele haotice si fara rost si zeci de alte „nimicuri”, platite cu bani grei, din buzunarele cetatenilor, de primarii portocalii. Pot sa scriu un roman cu „intamplarile” din sectorul 2 din Bucuresti, pastorit de „generalul” Ontanu.
          Dupa cum am afirmat in mesajul anterior, nu cred ca eventuala venire la Putere a USL va aduce o schimbare radicala a nivelului de trai, nici macar cum era in 2004. Sunt convins ca vor fura mai putin fiindca nu prea mai au ce. Totusi, putem sa atenuam caderea economica daca masurile lor vor crea incredere in sistem pe termen mediu si lung. Se pot face multe atunci cand guvernarea este transparenta, cadrul legislativ este stabil si evolutia este predictibila.
          In final, am sa fac o remarca la faptul ca nu vedeti „solutii concrete propuse” de USL. In Programul lor exista ceva solutii concrete, este adevarat ca unele imi par fantasmagorice. Dar, si in politica functioneaza sistemul patentelor. Nu pot sa fiu de acord cu ideile dlui Boureanu, de tipul: daca stiti voi ce trebuie facut, spuneti! Nu merge asa! Daca nu stii ce ai de facut, parasesti coverta! Ca la orice alta slujba, nu stii, esti retrogradat si vine altul care stie!

Lasă un comentariu