NU proiectului Rosia Montana. In forma lui actuala proiectul Rosia Montana nu este de interes national, nu este in beneficiul economic al Romaniei. Tradarea de tara in aur se masoara.

Proiectul Rosia Montana

NU proiectului ticalos al RMGC !!!

  • In forma lui actuala proiectul Rosia Montana nu este de interes national, nu este in beneficiul economic al Romaniei
  • Proiectul de la Rosia Montana nu rezolva pe termen lung problema sociala
  • Nu se spune nimic despre restul de metale rare care se gasesc in zacamantul de la Rosia Montana.Valoarea celorlalte metale rare de la Rosia Montana e mai mare de patru ori decat valoarea aurului si argintului de acolo. In contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamintul
  • Solicitam vot deschis prin apel nominal

Asistam cu totii de o perioada de timp la o incredibila si agresiva actiune de manipulare a opiniei publice. Actiunea de manipulare are ca scop ascunderea adevarului despre proiectul Rosia Montana – RMGC. La actiune  participa o parte din politicienii romani si aproape toata mass media centrala.

Asistam la o prostitutie intelectuala greu de inteles si de suportat de oamenii sinceri si curati, asa cum sunt majoritatea oamenilor din Romania. Politicieni si ziaristi s-au lasat cumparati de banii de la RMGC, bani multi se pare, daca ne uitam la agresivitatea cu care incearca sa ne convinga cat de bun este acest proiect pentru Romania si romani.

Daca ar fi sa ii ascultam fara sa gandim cu propriul nostru creier am crede ca Proiectul Rosia Montana este bun la orice, este un fel de „panaceu universal” care ne vindeca de toate. Ne rezolva somajul, ne aduce bani la bugetul statului si bugetul local, procedura folosita care presupune folosirea cianurii in procesul de extragere a aurului este o procedura sigura care nu doar ca nu afecteaza dar chiar revigoreaza mediul inconjurator, izvoarele vor avea cea mai pura apa de pe pamant (atunci de ce se mai face lacul ala de decantare, sa dea drumul la cianura direct in mediu). Pana unde poate sa meraga ticalosia?

Daca locuitorii din Rosia Montana vor sa se scalde in cianura este doar problema lor. Si ar trebui sa ii mutam fortat acolo si pe politicenii si ziaristii care fac lobby pentru proiectul Rosia Montana, pe ei si pe familiile lor. Sa se bucure cu totii de beneficiile acestui proiect.

Rosia Montana nu este o suprafata de teren de pe Luna, este un teritoriu din Romania. Locuitorii din Rosia Montana trebuie sa intelega ca nu au dreptul sa hotarasca singuri. Resursele acelea nu le apartin, apartin poporului roman.

Pot sa inteleg ca oamenii din Rosia Montana vor DOAR sa munceasca. Ma refer la oamenii simpli nu la cei cumparati de banii de la RMGC. Si eu vreau ca ei sa munceasca dar nu asa. Nu otravind totul in jurul lor.

Proiectul de la Rosia Montana presupune exploatarea zacamantului intr-o perioada de 17 ani. RMGC va crea 200 de locuri de munca pentru o perioada de 17 ani. La sfarsitul perioadei de exploatare zona ar ramane din nou fara locuri de munca, cu un numar mare de someri, cu un mediu grav afectat, cu ape infectate, cu patru munti spulberati, cu un lac de cianuri, etc

Concluzia: Proiectul de la Rosia Montana nu rezolva pe termen lung problema sociala. 

In forma lui actuala proiectul Rosia Montana nu este de interes national, nu este in beneficiul economic al Romaniei. Redeventa este de 6 % (pana acum o lună era de 4%!!!!!). Restul de 94% este al firmei Gold Corporation. Cum poate fi un proiect de interes national cand redeventa pentru noi este de doar 6% pe niste resurse care apartin statului roman? Ar fi putut sa fie de interes national din punct de vedere economic daca statul roman ar fi avut o redeventa de 70 -80% .

Daca statul roman a imprumutat miliarde de euro pentru plata de pensii si salarii (asa se spune) de ce nu se imprumuta ca sa exploatam singuri reursele de la Rosia Montana? 

Solicit vot deschis, vot la vedere de preferat prin apel nominal (nu prin mijloace electronice sau prin ridicarea mainii), in Parlament pe proiectul Guvernului. Romanii vor sa stie cine sunt parlamentarii care voteaza pentru acest proiect.

Art. 125. – (1) Votul prin apel nominal se desfăşoară astfel: preşedintele explică obiectul votării şi sensul cuvintelor: “pentru”, “contra” şi “abţinere”; unul dintre secretari dă citire numelui şi prenumelui deputaţilor; fiecare deputat răspunde: “pentru”, “contra” sau “abţinere”.

Nu se spune nimic despre restul de metale rare care se gasesc in zacamantul de la Rosia Montana.

Iată ce ne spune fostul inginer geolog sef de la Rosia Montana, domnul Aurel Sântimbrean, un om care a lucrat vreme de 20 de ani acolo și care cunoaște cel mai bine zăcământul:

„Într-un document întocmit de un grup de profesori de la ASE – București se spune, pe calcule, nu pe povești, că valoarea celorlalte metale rare de la Roșia Montană e mai mare de patru ori decît valoarea aurului și argintului de acolo.”

„Din anumite informații, în contractul de concesiune secretizat se spune că orice metal în plus recuperat intră în beneficiul celui care exploatează zăcămîntul.”

„Aș vrea să vă dau doar niște date, pe care le am și în față. În 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. În 1962, Icechim din București, evidențiează prezența germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. În 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o probă de 350 kilograme de zăcămînt și am trimis-o la analiză la Institutul de Cercetări din Baia Mare. Vreau să vă prezint cîteva din metalele identificate: aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11, 7 grame pe tonă, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă. Aceste probe și rezultate se află în documentația pe care RMCG-ul a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale.”

Cititi aici intreg interviul lui Aurel Santimbrean: http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/aurel-santimbrean/

Va prezint o parte din parerile exprimate de Academicianul Ionel Haiduc:

„Tehnologia folosita se bazeaza pe extragerea aurului prin tratarea minereului macinat cu solutie de cianura de sodiu. Folosirea unei tehnologii bazate pe extractia aurului din minereu cu cianura pericliteaza in mod serios mediul ambiant si experienta dezastrului de la Baia Mare este releveanta. Accidente similare (ca. 30 numai dupa 1990 !) au avut loc si in alte tari unde se aplica procedeul. Accidente majore au avut loc in U.S.A. (1993 si 1998), Guyana (1995), Asutralia (1995), Filipine (1999), dar in zone mai putin populate si deci cu efecte mai putin dramatice. Dintre aceste accidente 72 % s-au datorat defectiunilor de la baraje, 14 % spargerilor de conducte si 14 % au fost accidente de transport. Nimeni nu poate garanta ca asemenea accidente nu se pot repeta, iar odata produs pedepsirea vinovatilor nu mai serveste la nimic.

Mai trebuie adaugat ca cianura nu este singurul pericol; namolurile si apele rezultate din procesul tehnologic prezinta riscuri de poluare grava si prin continutul de metale grele toxice extrase din minereu, mai persistente chiar decat cianura si care nu pot fi neutralizate! De altfel nici produsii de „neutralizare” a cianurii (cianat, complecsi metalo-cianici) – desi mai putin toxici – nu sunt lipsiti de efecte negative, in cantitatile mari acumulate in lacul de decantare. Proprietatile acestora (toxicitatea, timpul de rezidenta si efectele lor biologice) sunt inca putin cunoscute si este necesara prudenta si din acest punct de vedere.

Tehnologia preconizata in proiect pentru distrugerea cianurii, cu ajutorul dioxidului de sulf (in rezervoare amplasate in aer liber!) introduce si ea un potential agent poluant  suplimentar. Pentru a evita orice suspiciuni, operatiunea de la Rosia Montana ar trebui supusa analizei de catre „Institutul International de Management al Cianurii” (International Cyanide Management Institute) care administreaza „Codul pentru fabricarea, transportul si folosirea cianurii in productia aurului”. Companiile care adopta acest cod se supun unui audit din partea unui comitet independent, pentru certificarea respectarii cerintelor impuse de Cod. Proiectul RMGC nu mentioneaza o asemenea certificare, desi afirma ca „va fi elaborat un plan privind managementul cianurii”, plan care ar trebui deja sa existe!.

Trebuie adaugat ca la ora actuala se fac cercetari in diverse tari pentru inlocuirea cianurii in procesul de extragere a aurului. De aceea consideram ca noile exploatari ar putea fi amanate pana cand aceste tehnologii fara cianura vor deveni aplicabile la scara industriala.

 Aspecte ecologice si referitoare la conservarea mediului natural: Exploatarea la suprafata (in cariera deschisa) produce o degradare semnificativa a mediului natural, in fapt o adevarata mutilare a peisajului, lasand in urma cratere imense si masive depozite de material steril, dupa cum se poate vedea in cariera deschisa din imediata vecinatate, la Rosia Poieni !). Poluarea aerului, apelor si solului din zona, produsa de mijloacele tehnice de exploatare la suprafata (prin decopertare) si de transportul masiv, cu utilaje grele (camioane de 150 tone), a unor cantitati uriase de minereu si material steril nu poate fi ignorata. Distrugerea peisajului caracteristic Muntilor Apuseni anuleaza potentialul turistic si elimina perspectiva unei valorificari durabile a zonei concepute pe aceasta baza, pe o raza mare, nu numai la Rosia Montana. O zona poluata nu va atrage nici investitii de alta natura.

 Exploziile folosie in tehnologia de decopertare prin „puscare” (de cinci ori pe saptamana) prezinta riscul unor vibratii si unde seismice care pot avea efecte negative in imediata vecinatate a exploatarii, riscand slabirea si prabusirea unor constructii si a unor galerii miniere vechi.

 Reprezinta riscuri serioase posibilitatea scurgerii apelor din bazinul de decantare, infiltrarile in subteran, formarea de acid cianhidric (un gaz extrem de toxic) in timpul verii mai ales sub influenta unor ploi acide, riscuri agravate de imediata vecinatate a unor localitati populate (Campeni, Abrud).

 Proiectul promite reducerea concentratiei de cianura la 1 parte pe million in apele evacuate in lacul de decantare. Costurile reducerii acestuia la valori atat de mici sunt considerabile si nu este sigur ca aceasta conditie va fi indeplinita.”

Antena 3 este aici? Nu, Antena 3 nu mai este aici.

Nu insistati. Este ordin de sus. Partidul Conservator este pentru exploatarea resurselor de la Rosia Montana

Transmisiune LIVE din mijlocul protestelorStarea Natiunii

Daca locuitorii din Rosia Montana vor sa se scalde in cianura este doar problema lor. Dar ce au cu noi?

Rosia Montana Gold Corporation plimba jurnalisti in Noua Zeelanda

Despre Rosia Montana si cum vrea Basescu Traian sa pozeze din nou in “eroul neamului” prin renegocierea contractului

67 de gânduri despre „NU proiectului Rosia Montana. In forma lui actuala proiectul Rosia Montana nu este de interes national, nu este in beneficiul economic al Romaniei. Tradarea de tara in aur se masoara.

  1. Cred,sincer,ca esti in eroare,Theo! Postantii contra,la fel ca si cei pentru,au MARI INTERESE financiare! Cei contra sunt platiti sa anuleze incredintarea contractului care sa fie obtinut apoi de catre stapanii lor! Cei pentru sunt „sponsorizati” de catre castigatorii actuali! Ambele tabere nu reprezinta mai mult de 20% dintre romani! Sa-i lasam sa faca galagie iar noi,majoritatea de 80% sa decidem cum e mai bine pentru Romania,pentru romani! Decizia finala sa fie luata DE CATRE LOCUITORII DIN ZONA!

      1. Decizia,in sensul ca ei sunt de acord cu exploatarea,nu ca dispun,ei,de aur! E vorba de un contract comercial,creator de locuri de munca,de venituri pentru fondul de somaj,de pensii,de sanatate! Singurii care pot fi afectati ca sanatate si mediu,sunt locuitorii din zona,nu galagiosii din strada! Acum,la Rosia Montana,peste 10.000 de localnici cer deschiderea exploatarii! E viata lor in joc! Ei sa decida,nu protestatarii platiti de unii ori de altii! 50 de primari din zona au semnat un memoriu pentru deschiderea exploatarii(azi,de ziua mineritului)!

        1. @Marcu Gheorghe
          Ei nu au dreptul sa decida daca se face exploatarea sau nu. Ca Rosia Montana nu este un teritoriu de pe Luna. Este teritoriu romanesc. Ce locuri de munca, domnule general? Cititi cu atentie articolul va rog. Vorbim despre aproximativ 200 de locuri de munca PROMISE, pentru o perioada de 17 ani. !!!!!
          Sa stiti ca gresiti in ceea ce ii priveste pe protestatarii din PU.
          Poate cativa dintre ei sunt sponsorizati … ma refer la niste lideri … nu toti.
          Cel putin unul pe care il cunosc personal nu este platit de nimeni.
          Majoritarea celor care protesteaza sunt oameni de buna credinta.
          Dumneavoastra nu ati citit ce se stie depre contract … 6% redeventa !!! ???? Doamne fereste!
          Pai hai sa il dam de pomana atunci

    1. ” GHENERALE ” , adica domnul CHESTOR ! ! !
      Vezi ca „vorbesti” pe nas , AI POLIPI ?

      Iti lasi copii sau nepoti se se joace cu focul sau gazul ?
      DE CE doresti ca altii sa se „joace” cu CIANURA ?

      Se spune ca atunci cand omul imbatraneste ii vine mintea la CAP !
      Esti un postac platit de RMGC ?

      Dumnezeu sa te Lumineze !

        1. DA Theodora !
          Poate ai dreptate dar domnul chestor isi tine inca capul pe umeri ca sa nu-l ploaie in gat ? vorba lu’ Caragiale : ” Cap ai , minte ce-ti mai trebuie ! ” .
          Sa fii iubita …
          Cu stima Emil

        2. Draga Theodora
          Daca domnul chestor care cred ca a „nimerit” pe blogul tau „intamplator” , tinea cont de parerea „sefului” Academiei Romane , nu ar mai fi postat nici un comentariu , „ORISICAT” el este militian !
          Sa fii iubita …
          Cu stima Emil

        3. @Emil Vulcanescu
          Nu a nimerit intamplator, ne stim de vreun an parca … ne-am ajutat pe facebook … este un om ok … dar de data asta spre surprinderea mea suntem pe pozitii diferite

  2. Nu inteleg de ce trebuie sa mai hotaram noi. Nu am ales deja niste oameni care sa aiba grija de tara asta? Nu este DE DATORIA LOR sa faca ce este mai bine si mai benefic ptr tara? NU ESTE TREABA PARLAMENTULUI SA VEGHEZE ASUPRA CORECTITUDINII GUVERNULUI?? PENTRU CD SUNT TOTI ASTIA ACOLO? Doar ca SA FURE TOTI????

  3. Domnule general, daca locuitorii Constantei ar decide sa concesioneze Mamaia turcor, v-ar surade? Sa vina toti ceilalti romani cu pasaportul „la mare”?
    🙂

  4. Ma rog/ cum se face de nu se poate exploata de catre firma romaneasca?
    Oamenii de RM nu se gandesc si la viitorul lor?Se gandesc decat la botul acela de mamaliga pe care o sa-l capete cu riscul distrugeri sanatatii lor.
    Redevente trebuiesc platite propritarilor de teren din zona nu statului.Statul sa isi cei 16%+TVA din redevente si sa nu isi mai vare nasul ala scarbos in curtea cetateanului.
    Pamantul trebuie sa fie al cetateanului cu tot ce are solul si subsolul, statul trebuie sa garanteze proprietatea si sa reglementeze prin lege ca orice exploatare se face fara a afecta mediul inconjurator.
    Neica statul asta il doare fix la 10 metri de cetatean la fel cum il doare in fund si Voiculescu de bobor.
    Pai,cum sa se imbogateasca aia,ma !Noi sa murim ca nu avem?
    Cam asta este perceptia romanasului sa moara si capra vecinului.

  5. Draga Theodora

    ITI MULTUMESC ! pentru tot ce faci aici pe blogul tau . Ti-am mai scris ca ai un biog mai BUN decat a lu’ A.N.
    Am fost „banat” si pe blogul lui A.N. ,a lui Ciuvica , Vosganian , Ponta si…
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

      1. Mai ” Vanturici ”
        Vezi ca trebuie sa te duci si tu pe la ORL , eu sunt clujean iar domnul @ ALM este bucurestean si fata de tine care ai preferat sa-ti parasesti tara , ca si gazda noastra Theodora am ramas aici ca sa ne „luptam” cu MAFIA .
        Tu ai ales calea minimei rezistente , ai plecat din tara ! , asa ca CIOCU ‘ mic.

        1. Dle Emil, consider ca am fost cam vag in postarea mea, de aceea o repostez, cu adaugirile explicativ.
          De ce dle ALM (ati fost banat), (pentru ca) nu pupati (si dumneavoastra acolo) unde trebuie, ca “lingaii de serviciu” (de pe blogurile respective)? Pai cine are nevoie (pe blogul lui) de oameni cu idei proprii si care sa judece singuri (capabili sa puna intrebari inteligente)?? Nu sunteti singurul (banat pentru ca nu a fost lingau, pupincurist si aplaudac), stati linistit.
          Daca ati inteles altceva, imi asum vina de a fi prea vag si prea telegrafic in postare, si-mi cer scuze. Am crezut ca dvs, ardelean fiind, puteti intelege substratul si sa cititi printre randuri, chiar daca cuvintele nu sunt scrise. Pentru confuzia numelui, ALM in loc de Emil Vulcanescu, sunt de condamnat.
          Iar in ce priveste comentariul meu la ce ati postat dvs despre banarea pe bloguri cum ar fi cel al „Maestrului Vosganian” a fost facut in lumina aceleiasi banari pe care o am si eu acolo, tot pe baza „criticilor argumentate” aduse acestei aliante impotriva naturii.
          Sper sa realizati ca nu am avut intenia sa va atac, de aceea nu va asemuiesc (inca) „necunoscutului” caruia i-ati copiat apelativul la adresa mea, inclusiv atitudinea, 😉

      2. Imi cer scuze dle Vulcanescu, am gresit intr-adevar, m-am adresat dlui ALM, cand de fapt trebuia sa ma adresez dvs. A fost din viteza.
        Nu va inteleg insa dle Emil de ce atata „inversunare” pe mine? Cred ca ati intels gresit ceea ce am spus. va las sa mai cititi inc-odata, poate intelegeti.
        In legatura cu „parasitul tarii” sunteti in eroare. Theo poate confirma ca SUNT IN TARA, traiesc IN TARA, muncesc IN TARA, e drept ptr o firma straina si pe alune. Daca asta inseamna vina, atunci DA, sunt vinovat.
        Imi permit sa va intreb, v-am deranjat cu ceva? V-am jignit cu ceva?

  6. D-le Marcu, e limpede ca nu faci parte dintre cei 80% despre care faci vorbire! Deci aia care isi spun parerea sint platiti? De unde stii dumneata?
    Zici ca facem galagie? Comunistoida atitudine! Ar trebui sa tacem, dracu’, din gura, nu-i asa? Va cam place sa ne bagati pumnul in gura, nu v-ati dezvatat!
    Da, majoritatea trebuie sa decida, dar IN CUNOSTINTA DE CAUZA! Si, pentru a fi in cunostinta de cauza, trebuie puse pe masa niste argumente, fie ele pro sau contra! Nu le suportati?
    Poate ca sinteti foarte bine informat. Atunci spuneti-ne si noua: cit ar fi redeventa platita de RMGC pentru vanadiul extras? Dar pentru galiu? Dar pentru arsen? Dar pentru titan? Dar pentru … ?

    1. Pentru ‘desteptii’ care ma insulta! Eu o cunosc pe Theo si m-am adresat ei! Restul (sa nu zic resturile…),nu ma intereseaza! M-am dezabonat de la blogul tau,Theo! Sper ca vei intelege candva ca esti victima unor anarhisti,a unora care nu stiu sa construiasca ci numai sa demoleze,sa minta si sa improaste cu noroi pe ceilalti!

      1. @Marcu Gheorghe
        Da, 😦 ma dezamagiti … nu pentru ca v-ati dezabonat .. este dreptul dvs … pentru ca nu cititi articolul … aveti o idee formata si insistati sa ramaneti cu ea

      2. Domnule Marcu, mă întreb cu rezolvaţi problemele de serviciu dacă vă declaraţi „bătut” după câteva replici mai acide? Aţi intrat cu „pieptul umflat”, ne-aţi acuzat că am fi plătiţi pentru părerile personale, pentru ca, în final, să părăsiţi „câmpul de luptă” într-un mod incompatibil cu uniforma din avatar.
        @Theodora
        De ce sunteţi dezamăgită? Şi dl Marcu are o idee formată, şi dvs aveţi o idee formată şi sunteţi dezamăgită că nu şi-a însuşit-o pe a dvs? Păi nici eu nu vreau să-mi însuşesc părerea dvs, cu riscul să vă dezamăgesc 😆

        1. @ALM
          Nu va suparati ca va intreb domnule ALM
          Ce va place cel mai mult la acest proiect?
          – cianura ?
          – nr de angajati (200) ?
          – perioada de exploatare – 17 ani ?
          – redeventa ?

        2. @Theodora
          Nu mă supăr, cu toate că întrebarea nu este corectă. După ultimele cercetări ale savanţilor britanici, proiectul este încă secretizat. Aşa că nu pot să spun ce-mi place sau nu! Dar:
          – Dacă trebuie să aleg între cianura de sodiu şi amalgamările cu plumb sau mercur, aleg cianura. Altă tehnologie verificată nu cunosc.
          – Nu ştiu de unde a apărut cifra de 200 de angajaţi. La o astfel de exploatare, conform descrierilor publice, 200 pare o cifră hazlie. Poate numai artificieri vor fi 200!
          – Perioada de exploatare nu-mi spune nimic. O fi mult, o fi puţin?
          – Redevenţa? Ce-i cu ea? A apărut vreun investitor care să ofere mai mult, chiar şi peste 50 de ani? Legea cererii şi a ofertei funcţionează şi în domeniul exploatărilor de minerale. Iar ideea că România va fi capabilă în următoarea sută de ani să mai exploateze aur este o himeră precum socialismul utopic.
          Vă rog să vă respectaţi inteligenţa şi, când faceţi afirmaţia că putem să exploatăm singuri Roşia Montană, să faceţi a priori o socoteală simplă în ceea ce priveşte investiţia, ţinând seama că, afară de forţa de muncă, totul trebuie importat. Noi nici târnăcoape nu mai fabricăm, le luăm din China! Se vorbeşte despre împrumuturi externe. Vă rog să reţineţi că investiţia cere toţi banii la început şi „tonele” de aur apar după mai mulţi ani de exploatare şi procesare. Mie nu mi-e dor după „fraţii Petreuş, adidaşi şi calculatoare” …

        3. @Theodora
          Ah, mi-a scăpat ceva! RMGC a băgat ceva bănişori în afacere şi a listat-o pe bursă, pe baza promisiunilor exprese ale autorităţilor. Se profilează un nou Bechtel! Adică bani aruncaţi pe apa sâmbetei! Şi nu puţini, să vedeţi ce condamnări ne aşteaptă!
          Eu unul, sunt împotriva ca aceşti bani să fie luaţi din „buzunarul” familiei mele! Să-i dea cine vrea să păstrează rezervele de la RM pentru un viitor iluzoriu!
          Nu mai sunt la vârsta la care să pun botu’ la chestii patriotarde. „Să lăsăm urmaşilor noştrii aurul!” Ceva nesigur, ca şi datu’ în bobi! Sigur este că le vom lăsa nişte datorii imense pe care nu vor avea din ce şi cum să le plătească!
          Ştiu, nu suntem noi (ca indivizi) de vină, că doar nu noi i-am votat pe cei care au antamat afacerea. Au venit marţienii şi au bătut palma cu GC! Eu am vrut să fac afaceri cu proiecte cinstite. N-a mers! Cine mai are nevoie de proiecte pentru producţie? Care producţie? Cei care mai fac producţie în România sunt străini şi au propriile lor proiecte …
          Nu vă supăraţi că sunt atât de tăios dar am ajuns la capătul răbdării! Plătim ca proştii fără să construim nimic! Sau aproape nimic, construim clădiri pentru birouri …

      3. @Marcu Gheorghe
        Eu sunt impotriva acestui proiect din motivele pe care le-am spus in articol … fara legatura cu protestatarii din PU … argumentele sunt in articol …. va asigur ca nici un anarhist nu m-a convins

  7. Deci am ajuns la plăţi! Şi cei contra şi cei pentru sunt plătiţi. Se pare că am căzut de fraier, îmi spune şi mie cineva unde sunt casieriile?

      1. @Rica V
        Probabil ca eu sunt ala care s-a revoltat si si-a luat talpasita.
        Ca mine au facut-o multi.Noi astia pribegi care suferim departe de familie pentru un salariu decent suntem luati in vizor ca dusi cu pluta de la realitatile tari .Poate asa o fi!Noi suntem cei care ne intretinem familiile ramase in tara.
        Credeti ca este usor?Voi o sa spuneti ca ,,nu eu te-am trimis acolo!”.
        Aici aveti dreptate.
        Am sperat ca un idiot ca se va schimba ceva si ca politicienii vor fi onesti si patrioti si vor lupta pentru o Romanie cu adevarat europeana.
        Cand am vazut ca muncesc doar ca-sa traiesc prost si casa pica pe mine si bani nema am zis ca nu pot plange pe prispa de mila familiei care moare in casa si trebuie sa fac ceva.
        Chestia suna ca treaba aceea cu salamul cu soia de la Revolutie.
        Va intreb eu puteam sa fac,in mod cinstit,ceva cu salariul din tara?
        Cati bani iti raman dupa ce platesti danganalele catre stat corect daca ai o firma?
        Sunt mai multe de spus dar deja am spus prea multe.
        Sa aveti o zi buna!

        1. Doriane, faptul ca multi romani au plecat sa munceasca pe alte taramuri nu inseamna ca au si renuntat la a mai fi romani. Reactia si atitudinea asta de blamare a celor ce „muncesc afara” e tipica romanului ramas in urma, care nu are curajul sa isi ia soarta in propiile maini, si prefera sa stea si sa-i injure pe altii. Da, nu mai exista de munca pentru sudori in Romania, dar un sudor BUN, PROFESIONIST poate castiga intr-un satier naval din Olandsa si pana la 4-5 mii de euro pe luna, muncind 10 ore pe zii. Am zis MUNCIND 10 ore, nu stand la umbra cu PET-ul de bere langa el. „Veneticii” aia trimit banii in tara ptr a asigura un trai decent familiilor lor. Nu prea vad cum MUNCA SERIOASA este „calea minimei rezistente” dar fiecare are dreptul la propria opinie. Nu stiu cine este mai la „minima rezistenta”, cel ce alege sa munceasca cu orice chip, chiar daca o face „la dracu’n praznic”, sau cel ce se complace intr-o situatie de dolce far’niente, dar se plange si se vaite peste tot ca „ce greu o duce”??
          Tu de ce n-ai ramas sa muncesti in tara, si sa stai sa injuri in stanga si in drepata? Probabil ca ai ajuns la acceasi concluzie ca si mine, ca injurand si cautand vinovatii nu-ti da nimeni bani de paine si de intretinere. Nu-i usor sa stai departe de familie, de cei dragi, dar staisfactia de a le oferi un trai decent MERITA.

      2. Domnule Venturiano, nu vă faceţi probleme pentru că nici eu nu mi-am făcut. M-am gândit că aţi trecut pe … ulei cam devreme.
        Regret că discuţiile au ajuns atât de înfierbântate, regret că se susţin teorii fără acoperire ştiinţifică, regret că citesc într-o formă modernă acea poveste a lui Creangă (nu scriu titlul că mi-e jenă), unde este vorba de un drob de sare, o casă fără ferestre şi alte „minuni” ale minţii omeneşti …
        Cu toate acestea e bine că nu mai avem industrie, fiindcă am fi asistat la demonstraţii împotriva cromării pieselor metalice. După cum bine ştie toată lumea din Românika, de la faşe la barbă albă, cromarea împlică utilizarea cianurilor …

        1. Domnul @ALM
          Cromarea implica utilizarea acidului cianhidric care nu este toxic ci o ” binefacere ” pentru cei ce lucreaza cu el.
          La Rosia Montana pe haldele de steril rezultate din exploatarea trecuta nu creste nimic !
          La exploatarea aurului de la Baia de Aries cand se deversau cianurile , Ariesul era plin de pesti morti .
          Ce credeti ca se va imtampla cu pensiunile din zona si aici va dau un link http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/valea-ariesului-tara-motilor,421,0/
          Este prima data cand nu sunt de parerea dumneavoastra dar asta nu inseamna ca nu va stimez.
          Sanatate Multa va doresc .
          Sa fiti iubit … Emil

          P.S. Cati bani se vor baga in sanatate pentru tratarea celor care vor lucra cu cianura ?

        2. Dle Alm, probleme nu-mi fac, iar cand gresesc si mi se atrage atentia (civilizat sau nu, 😉 ) imi cer scuze si imi repar gresala, sau imi revizuiesc atitudinea.
          Cu „uleiul” aveti dreptate, doar este stiut ca la „turatii mari” exista riscul ca in gazele din carter ce sunt recuperate in aspiratie sa fie antrenat si uleiul respectiv sub forma de picaturi, si atunci, da „o mai iei pe ulei”, 🙂 🙂 🙂 🙂 te supraturezi, si degaba iti lucreaza „regulatorul” sau „over-speed-ul” ca degeaba, ;), pana „nu-i iei aerul”, nu se opreste”:)
          Sunt convins insa ca recitind cele ce am postat, oricine poate vedea ca nu l-am atacat SUB NICIO FORMA pe dl Vulcanescu, chiar daca dumnealui, „supraturat” fiind a luat-o altfel decat am spus-o eu. Avand in vedere ca-l consider om „cu minte” si ca are capul pe umeri nu doar „ca nu-l ploaie in gat” (cum spune dumnealui) am inceredere ca va realiza ca postul meu n-a fost un atac la adresa domniei sale, ci la adresa celor care „NU ACCEPTA ALTE OPINII DECAT ALE LOR”, dupa cum afirma si domnia sa ca a patit-o pe alte bloguri.
          In ce priveste discutiile infierbantate, sunt din cauza lipsei de informatii. Cine are interes sa elucideze misterul? E drept ca EXISTA RISCUL UNUI ACCIDENT si cianurile respective sa ajunga in mediu. Dar si cand treci strada PE ZEBRA exista riscul sa te calce unul care este neatent. Ce facem, nu mai „transversam” 😉
          Eu daca am un dinte impotriva exploatarii, este pur economic, si anume legat de redeventele ce revin statului si de participatia lui in acest proiect. Sa facem niste paralele cu alte state ce detin astfel de zacaminte si cat le revine lor din toata afacerea, asta ne trebuie.
          Riscuri sunt peste tot. daca ar fi sa comparam riscurile, Cernavoda este un risc incomparabil mai mare decat RM. Exact cum spuneat legat de „drobul de sare”. Si prea am facut privatizari fara cap, fara logica, sa mai am incredere in careva. Ultima privatizare ce-mi pune semne de intrebare este cea cu CFR Marfa, mai ales ca am lucrat la „Agentia Ferry-Boat” ce era in subordinea CFR Marfa, si am avut ocazia sa observ niste „anomalii” in modul in care erau facute contractele, de nava ferry-boat nu-si scotea nici macar cheltuielile, in conditiile in care pleca full cu cereale din Cta si venea full cu citrice. Inca de prin 95 se tot zvonea ca se trag sfori ca „cineva” sa preia navele, care erau neeficiente. pai de ce s-ar zbate cineva sa cumpere ceva „NEEFICIENT”???
          Asa si cu RM, de ce se agita „cineva” sa obtina acest contract, daca „NU ESTE EFICIENT”??? Tam-tam-ul asta cu „LOCURI DE MUNCA” salvarea locuitorilor din zona de la moarte sigura, este un praf in ochi, tot asa cum a fost si „debarcarea lui base dupa alegeri”. Cu 1000 de locuri de munca nu rezolvi probleme locale. Hai sa fim seriosi, ce „forta de munca CALIFICATA” (scuzati cacofonia) mai exista inca in zona? Cati „palmasi” o sa aiba nevoie investitia respectiva?
          Problema este mult mai complexa, itele ei duc acolo unde nu te astepti, si unde nimeni nu vrea sa se afle.
          Spuneati ca nu are NIMENI interesul sa acorde imprumut statului ca sa investeasca acolo. pai e simplu, daca STATUL vrea sa investeasca, vrea sa abtina bani PENTRU STAT, NU PENTRU REPREZENTANTII SAI, atunci solutii se gasesc. Intrevarea este SE VREA GASIREA UNEI SOLUTII BENEFICE PTR STAT, nu pentru „REPREZENTANTII SAI”??

        3. @ Rica Venturiano
          Sa stii ca nu sunt suparat pe tine .
          Tucu-te … cum se spne la noi in ” Ardeal „

        4. Atunci e bine dle Vulcanescu, 😉 . Nici nu vad de ce ati fi fost, sincer. Chiar daca nu am aceleasi opinii legate de politica si politicienii nostri, ca multi dintre comentatorii de pe blogul lui Theo, nu inseamna ca le sunt ”dusman”. 🙂
          Si pentru ca ati facut referire la cei ”plecati la munca afara” eu cred ca marea lor majoritate au avantajul ca pot face paralele ”PE VIU”, nu cu ajutorul presei, intre ceea ce inseamna ”economie de piata”, ”munca” si ”politica in folosul cetatenilor”. Mie mi-a fost de folos ”iesitul in lume”, pentru ca am vazut si am simtit diferenta.

  8. Domnul @ALM
    Eu cand mai „lucram” daca greseam sau semnam „ceva” eram direct raspunzator ! ! !
    Personal nu sunt deacord sa platim toti fiindca niste arivisti au luat comisioane si au fact avere , cei ce au semnat contractul TREBUIE sa plateasca si „bagati ” la MITITICA pentru subminarea economiei nationale si atentat la siguranta statului .
    Sa fiti iubit…
    Cu stima Emil

    1. Nici eu nu sunt de acord, domnule Vulcănescu, dar nu ne întreabă nimeni. Astăzi, acţiunile RMGC s-au prăbuşit cu 75%! Pagubele directe înregistrate de companie, prin investiţiile de până acum la Roşia Montană, sunt apreciate la vreo două miliarde de euro (din declaraţiile politicienilor). Mai mult ca sigur, România va fi dată în judecată (probabil la Haga) şi se vor cere daune interese de o să ne săturăm să jucăm alba-neagra! Cine o să le plătească? Evident că plăţile vor fi făcute de la buget, chiar dacă se vor găsi câţiva „vinovaţi”, gen acarul Păun, care să fie condamnaţi cu suspendare, eventual pentru „tentativă de subminare a economiei naţionale” …

        1. @Theodora
          Ar fi simplu dacă n-ar fi complicat! Istoria RMGC începe sub guvernarea Convenţiei Democrate şi a Preşedintelui Emil Constantinescu în 1997. În 1999, RMGC obţine licenţa de concesiune pentru exploatare nr. 47/1999. De atunci şi până în prezent, RMGC a cheltuit pentru explorări circa 11 milioane USD.
          Din 2002, RMGC începe să achiziționeze proprietăți în zona proiectului, pe baza unui plan de acțiune pentru strămutare și relocare.
          După cum se poate observa, activitatea RMGC s-a desfăşurat sub toate guvernele care s-au succedat din 1999 până astăzi. În această perioadă RMGC a făcut diferite investiţii, astfel că bilanţul din 2012 înregistrează pierderi de 111.554.429 mii lei şi datorii de 1.365.061.998 mii lei. Aceste cifre probabil că vor suferi modificări dramatice după anunţul de ieri şi prăbuşirea acţiunilor la Bursa din Toronto.
          RMGC deţine documente valide şi solide, pe baza cărora compania poate cere despăgubiri astronomice (pentru bugetul firav al României).

          Ce cred eu? Cred că nimeni nu va avea curajul să spună un NU concret exploatării de la Roşia Montană. Probabil că se vor face mici cosmetizări pe textul legii şi Parlamentul o va vota. Mai există o a doua posibilitate, respectiv ca acţiunile RMGC să ajungă la Eldorado Gold (compania lui George Soros), care deja a achiziţionat ieri un pachet important de acţiuni la preţ scăzut. În acestă ultimă situaţie, Soros poate renunţa să dea statul român în judecată, cu condiţia ca licenţele să-i fie transferate şi contractul (legea) să fie renegociat. Probabil că „vom cădea din lac în puţ”, ştiut fiind că „rechinul” Soros nu lasă nimic „nedigerat” în urmă. Şi nici nu se prea omoară cu protecţia mediului, protejarea siturilor, locuri de muncă şamd …
          Ideea că un număr de persoane fizice vor plăti pagubele este rocambolescă. Va fi o plată colectivă, de la bugetul de stat! Am toate motivele să mulţumesc politicienilor noştrii care, după ce ne-au băgat în rahat până la gât, acum ne vor scufunda cu totul! Şi totul pentru parandărături şi parade electorale …

        2. @Theodora
          Cu respect vă anunţ că Videanu n-a făcut parte din guvernul Victor Ciorbea! El a apărut abia în guvernul Tăriceanu 1 (22 decembrie 2004).

      1. Domnul @ ALM
        Marii Investitori care au cotat Gold Corporation pe bursa din Toronto nu au pierdut bani , banii i-au pierdut micii investitori , la noi s-a intamplat acest lucru cu SAFI , FNI iar daca vor da statul roman in judecata o vor face pentru a mai castiga niste „bani” !
        Sa fiti iubit…
        Cu stima Emil

  9. Buna ziua
    Numele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe oraselulvesel2.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre /iasi365.com cu titlul portal Iasi
    Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
    Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

    1. @portal Iasi
      sper ca este o gluma … desi nici ca gluma nu este buna.
      sa inteleg ca ma crezi idioata?
      daca ai nevoie de ajutor, ma rogi frumos si te adaug in blogroll fara reciprocitate
      mai bine asa decat sa ma jignesti
      oricum dupa propunerea asta nu se mai pune problema
      esti chiar obraznic

Lasă un comentariu