La limita supravietuirii cu venituri care ajung la 20.000 de lei pe luna?!

CSM

Ce venit lunar ii trebuie doamnei Rica Vasiliu Cravelos ca sa traisca decent? Cine hotaraste salariile celor de la Inspectia Judiciara? Ar putea sa supravietuiasca doamna Rica Vasiliu Cravelos o luna cu salariul minim pe economie?  Nu credeti ca in Romania ar fi corect ca raportul dintre salariul minim si cel maxim sa fie de cel mult 1/5? Trebuie sa ii platim bine, la fel ca in tarile ocidentale, ca sa nu se lase corupti? Pai atunci de ce sa nu ii platim bine si pe medici si pe politisti si pe profesori si pe functionarii de la ghisee? Ca si ei ar trebui sa fie incoruptibili. Nu-i asa?

Poate o anunta cineva pe doamna Rica Vasiliu Cravelos, sefa Inspectiei Judiciare a CSM ca sunt romani care muncesc 8- 10 ore pe zi pentru un salariu net de 800 de lei pe luna. Poate o anunta cineva pe doamna Rica Vasiliu Cravelos, sefa Inspectiei Judiciare a CSM ca sunt pensionari romani care supravietuiesc cu pensii de mizerie de la 300 – 600 de roni pe luna din care trebuie sa isi plateasca facturile, sa manance si sa isi cumpere si medicamentele necesare supravieturii.

Cu ocazia prezentarea raportului de activitate pe anul 2013, care a avut loc pe 6 martie, sefa Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii  CSM, doamna Rica Vasiliu Cravelos a declarat ca resursele institutiei sunt „la limita supravietuirii”

Din pacate, resursele noastre umane si materiale sunt la limita supravietuirii” a declarat Rica Vasiliu Cravelos.

Sefa Inspectiei Judiciare castiga aproape 17.000 de lei pe luna, suma care cuprinde atat remuneratia lunara, cat si decontul pentru chirie si alte indemnizatii.

Va invit sa cititi pe Lumea Justitiei lista veniturilor din salarii realizate de inspectorii judiciari.

40 de gânduri despre „La limita supravietuirii cu venituri care ajung la 20.000 de lei pe luna?!

  1. Poate doamna rica V Cravelos a uitat sensul cuvântului supravieţuire. Ar trebui dată jos de acolo de unde a fost cocoţată şi ,,lăsată să cadă”în rândul celor foarte mulţi care întind timp de 30 de zile de cei 300-400Ron cât au venit lunar. După aceea sigur va şti semnificaţia corectă a teribilului cuvât ,,supravieţuire”. Mă gândesc că poate cu cei aproape 20000 pe care-i câştigă, probabil este la limita supravieţuirii în faţa luării de mită şi alte cele. Mă gândesc şi eu aşa….Au ajuns să nu mai aibă nici ruşine nici bun simţ. {mă refer şi la alţi ,,necăjiţi” ca ea} S-a sperat că, dacă li se dau salarii aşa de mari ,vor ajunge şi ei la saturaţie şi uite că, săracii au ajuns la anemie. Ce mă revoltă este, chiar nimeni nu mai are decenţa şi putera să corecteze aceste abateri de la normalitate?Domnilor guvernanţi de ieri şi de azi chiar nu vedeţi ce se întâmplă cu slujbaşii dumneavoastră? Au ei mau multe guri cu care mănâncă şi noi nu ştim ? Că de popor ce să mai spun, sigur credeţi că este anaerob şi trăieşte în belşug cu aer. Haideţi şi măriile voastre să trăiţi ,,sănătos” ca cei mulţi, măcar un piculeţ….

  2. Draga Theodura
    ” eGzista ” in Romanica noastra o multime de ” penali , aRvocati , procurori ” care iau niste pensii nesintite ( NU-I dau dreptate lu’ Satanail Cotrocensis si nici nu-l ” iubesc ” ca nu poti iubi un DRAC ) , lucrurile aste se intampla ! ! !
    Imi pare rau ca USL-ul nu a vrut sa faca ordine in tara !
    Acum nu mai exista !
    Ce crezi ca se va intampla ?
    O sa o ducem mai BINE ?
    Nu astept raspuns .

    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

  3. „Ce venit lunar ii trebuie doamnei Rica Vasiliu Cravelos ca sa traisca decent? Cine hotaraste salariile celor de la Inspectia Judiciara?”

    @Theodora

    Nu stiu ce venit lunar ii TREBUIE doamnei, asta variaza in functie de standardele fiecarui om, insa salariile si bugetul celor de la Inspectia Judiciara presupun ca le fixeaza premierul, sau eventual majoritatea sa parlamentara…

    Cred insa ca orice institutie sau categorie profesionala, se poate plange de veniturile personale sau de veniturile pe care institutia le primeste. Pentru unii este circ, pentru altii o problema serioasa de viata si moarte.

  4. Draga Theodora
    Nu am nimic cu Tariceanu ! doar ca a fost casatorit de 5 ori , de doua ori nu se pune ca a avut neveste unguroaice !
    Ii BINE ca-i in fruntea senatului ?
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

    P.S. Cu moralitatea cum stam ?

  5. Păi, atunci, eu sunt un fel de superman! Trăiesc, fără să mă las de fumat, cu a zecea parte din limita supravieţuirii – 2000 lei. E drept că îmi petrec vacanţele în Românica, mă destrăbălez atunci, seară de seară, ascultând graiul minunat al românilor din Sighet, care le zic copiilor „coconi”, vizitez o dată la doi ani celula lui Maniu, să mă asigur că e acolo, mănânc şniţel cu piure peste drum, la o braseire infectă, dar absolut minunată, fiidcă poţi mânca la doi paşi de puşcărie, şi asta înseamnă că am învins.
    Mă dau cu hidrobicicleta pe lacul Mogoşa, unde, când plouă torenţial, vizionez pe gratis Sfârşitul Lumii, când Cerul haşurează lumea cu linii oblice, de apă. Pe urmă beau uischi şi joc biliard. Pe urmă adorm, cu televizorul pornit, pe un tocşou pe care l-aş fi urmărit si din patul de-acasă, dacă nu eram în vacanţă. Beau toate sticluţeţe de apă plată din minifrigider şi ronţăi alune. A doua zi mă duc în pădure, culeg fragi, mă cert cu bucătăreasa că nu ştie să facă o ciorbă de perişoare adevărată. Mă cert intenţionat, ca să primesc, la cină, desertul din partea casei. Mănânc papanaşii cu smântână şi afine moca, şi urmăresc Sfârşitul Lumii în reluare, pe lac, unde ploaia nebună şterge insula cu foişorul pădurarului ca o gumă divină.

    1. @Renata Carageani
      nu stiu daca ti-am spus pana acum 😦 nu am mai fost intr-o vacanta, concediu de prin 90 parca, am mai iesit asa vreo 2 zile la Snagov unde avea o cunostinta o vila in rest nimic

      1. Draga Theodora
        Sa vezi ce frumosi sunt Muntii Apuseni , stiu ca nu poti pleca din Capitala ! dar ( nu-ca) si poti mananca si afine , zmeura si merisoare ( goji ) si nu-ti f–e nimeni „capul”…. , asa-i ca-i NASOL la Cluj ?
        Snagovul l-am cunoscut acum 50 de ani si am „jucat” fotbal in CC al PCR ! dar asta ii „problema” mea .
        Sa fii iubita …
        Cu stima Emil

        P.S. Draga Theodora „oferta ” ce ti-am facut-o ramane valabila . In luna lu’ Mai vin pana in „satul cu ministrii”
        numarul de telefon ii valabil ca si casuta de e-mail , daca ne putem intalni ii si mai bine .

  6. @Theodora
    Da, nu ma mira. Pentru ca astia conteaza in societatea noastra. Un medic, un inginer, un profesor etc nu conteaza. Astia conteaza si cei care lucreaza in sectorul bancar si de intermedieri financiare sau care au legatura cu astfel de lucruri. Gandeste-te si tu: acum Justitia e pusa pe un piedestal mare de tot – deci se numara printre cei care au cele mai mari salarii! Un profesor e liber sa emigreze daca nu-i convine ce-i aici! Asta e politica statului nostru!

  7. Viaţa este foarte scumpă în România,alimentele costă la fel ca în Canada. În SUA, Canada, salariu minimum este de de peste 3000 roni pe lună,o diferenţă destul de mare.Sînt trist să aud căci guvernul PC creiat în anul 1947 sa divizat în mai multe partide in anul 1989 în frunte cu tovarăşul Iliescu şi încă domină Romănia.

  8. S-a dovedit de o grămadă de ani că banii nu cresc „rezistenţa” la corupţie, ci o slăbesc, deschizând apetitul la „şpagă grasă”. În ţările civilizate, creşterea rezistenţei la corupţie este asigurată de pedepsele aplicate celor care nu respectă legea. Adică, te-am prins, te-am ars! La ei! La noi, cine să-i prindă, cine să-i ardă? Că s-au asigurat să fie stat în stat şi nici Parlamentul, nici Guvernul, nu au voie să-i întrebe de sănătate. Sigur că trebuie să aibă un salariu decent, care să motiveze, dar în niciun caz salarii care să-i sfideze pe cei care produc bunuri şi servicii.

    Restul, că ăia au mai mult şi ăilalţi mai puţini, că profesori, că doctori, intră la categoria populisme. Statul asigură salarii după posibilităţi. Faptul că unii s-au asigurat să poată fura cu Legea în mână, trebuie reglementat tot prin Lege. Şi, în primul rând, trebuie sparte aceste „caste” care fac ce vor şi au avut grijă să se racordeze la „conducta” banilor publici. Fără a se amesteca în treburile Justiţiei, guvernul poate supraveghea economic ordonatorii de credite, tăind excesele. Cine vrea bani mulţi să-i producă!

      1. Aşa este, dar aceasta nu constituie un motiv să fie auto-retribuiţi. Din punctul meu de vedere, aceştia trebuie să fie retribuiţi cu aceleaşi sume ca şi restul magistraţilor. Nu sunt nici mai deştepţi şi nici mai incoruptibili. Nu le convine şi sunt „perfecţi”, au loc în avocatură. Magistraţii se dovedesc categoria cea mai profitoare, de la salarii până la pensii, fără să fie mai deştepţi sau productivi decât alte categorii cu studii superioare. Să nu uităm că ăia care nu puteau intra la Politehnică fugeau la ASE sau la Drept …

    1. Dle Alm, imi aduc aminte (deh, sunt bun la istorie, 🙂 ) ca am dat odata un exemplu cu Singapore, unde simplul fapt ca arunci ambalajul de la „cingo” pe jos si te-ai pricopsit cu o amenda de cateva mii de dolari singaporezi. In Austia de exempolu, ca-i mai aproape, am vazut cum in parcarea de la Parndorf, un politist austriac ii scria o amenda unui bizon cu nr de B (din RO) pentru ca parcase pe doua locuri, ca sa s-a nimerit si nu s-a mai chinuit omul sa o aseze cum trebuie, ca-i consuma combustibil. In Olanda, ne-a invartit 1/2 de ora sa gasim un loc de parcare, ptr ca cele libere erau „PENTRU RIVRANI” si ocuparea locului fara „ausweiss” in parbriz insemna ridicarea masinii si o plata pe masura. Parlamentarii europeni, colegi in coruptie cu Adrian Severin, si-au dat imediat demisia, ca sa nu pateze imaginea partidului din care faceau parte, si au mai si platit ptr faptele lor.
      Pai numai prin aplicarea legii de la Vladica pan’la Opinca se poate face treaba. la noi doar la Opinca se aplica. Ptr furtul unei gaini iei 2 ani de puscarie cu executare, si ii faci nenica, ca esti infractor periculos, iar ptr delapidare de cateva milioane de euro, iei tot doi ani, sau trei, dar iesi dupa cateva luni ca te-ai purtat frumos. Singura diferenta este ca ala de-a furat o gaina, a facut-o de foame, iar ala cu milioanele a facut-o … din ce, ca foame nu se poate spune, dar e „om important in stat”. Cine sa aplice legea la nivel inalt, daca ei au grija sa faca legi care sa-i protejeze? Mai nou ptr crima cu circumstante agravante iei doar cinci ani. Cine face legile astea proaste dle Alm? Ca cine la aplica stim deja.
      Cum sa se rezolve, cand fara deosebire, oricine a venit la putere, in primul rand a rezolvat problemele alesilor de salarizare, de drepturi aditionale, de imunitate, iar de restul sa se ocupe cei ce vin dupa.
      Aud si acum la tv despre „PRIORITATI”. Avem deja aproape 2 ani de guvernare si noi inca auzim ca prioritatile guvernarii sunt si au ramas aceleasi, dar inca sunt prioritati. Prioritati dupa alte prioritati mai prioritare, nu-I asa?
      Dle Alm, pana acum sustineati ca USL-ul adat la bugetari si la pensionari ce au luat altii, desi nu prea se vede ce a dat si cui, iar acum afirmati ca de fapt sunt populisme. Nu contest, asa este, toata „grija” asta a guvernantilor, de azi dar si de ieri, fata de „sarmanii pensionari, profesori si medici” nu este decat praf in ochii alegatorilor, si un populism exacerbat, asa cum a fost si „sindromul base”. S-au folosit de el ca sa acapareze puterea, si-au motivate toate excesele prin dorinta lor de a ne scapa de base, si de faptul ca base e de vina ptr toate rele, dar in fapt ei n-au facut decat sa-si consolideze pozitiile de forta, sa fie siguri ca scapa basma curate. Ultimul exemplu este cu fostul ministrul de finate. Toti sunt nevinovati, si toate dosarele sunt politice facute de „:ailalti”. Ei sunt NEVINOVATI. Dar trebuie sa-i credem, si sa nu cercetam. Daca cercetam, suntem basisti.

      1. Vorba grecului: „bagam fitil bre”! Am negat undeva (că tot aveţi memorie de elefant – nimic peiorativ) că sistemul este bolnav cronic? Dar, ca orice boală care s-a instalat în câteva decenii, nu ne putem aştepta să se vindece miraculos. Banii pentru bugetari sunt limitaţi şi, dacă s-ar opera creşteri de salarii, cei care produc valori vandabile ar ţipa din rărunchi că mor striviţi de taxe şi impozite. De unde propuneţi dvs să scoată statul bani? Din împrumuturi externe? Nu de bine dle Venturiano, nu e bine! Ăia sunt bani care trebuie returnaţi cu dobândă. Eu ştiu că ceea ce s-a tăiat a fost dat înapoi. Că a mai avut loc ceva inflaţie, că preţurile la utilităţi au crescut, este altă poveste. Acolo statul nu prea are cum să acţioneze peste noapte sau deloc. Că au fost „privatizate”! Şi, se raportează la preţurile ieuropene sau mondiale. C-aşa-i în tenis! Noi am vrut în clubul UE, chiar dacă am sperat că este altceva. Sigur, USL-ul, Ponta …

        1. 🙂 deci daca astia, „alesi de noi” nu pot face ceva, ca deh, „boala este instalata de 20 si ceva de ani, si este cronica”, „ie buni:, dar altii, „ne-alesi de noi”, care au facut altfel, dar tot din acelaasi motive, tot din lipsa de bani, e baniditi.
          Nu inteleg dle Alm. Pe unii ii aplaudam, si pe altii ii blamam, pentru EXACT ACELASI CHESTII, facute in alt mod. „Cacum ar fi” criminalul care il omoara pe X cu pistolul este mai „al dracu” decat ala care-l omoara cu cutitul, sau decat ala care il omoara cu piatra.
          Adica dam jos un govern ca n-are bani de pensii, dar punem altul care cu toate ca nu nici asta n-are bani, se imprumta ca sa le plateasca.

        2. Dvs citiţi ce scriu eu sau, când vedeţi poza, daţi drumu’ la ce n-aţi apucat să scrieţi mai înainte? Păi de ce n-au fost bani înainte şi au fost făcute împrumuturi de ‘jde miliarde de euroi? Doar pentru că banii europeni nu puteau fi furaţi? Uite că economia nu s-a schimbat prea mult, s-au restituit tăierile abuzive şi, başca, plătim şi ratele din datoriile băsiste! Şi veniţi dvs şi spuneţi că ăştia sunt la fel!!! La ce la unghii, la păr? Vă fac o propunere de nerefuzat: schimbaţi nick-ul din Venturiano în Caţavencu. Îmi pare mai realist. Sau, dacă nu vă place, Farfuridi, Brânzovenescu …

          Governele băsiste aveau bani de pensii! Să vedeţi numai ce sediu şi otomobile şi-a tras Casa Naţională. Din ce a rămas după ce ministerul de finanţe a luat partea leului din contribuţii! Că omu’ plătea pentru pensie şi Baseboc îi sfeterisea pentru pârtiile lu’ Udrea …

        3. Nu-I vina mea ca este un delay intre postare si aparitie. De multe ori postez dimineata si apare la pranz. Nu trebuie sa facem din asta o tragedie, ca doar n-o sta „adiministratoru'” numai cu ochii pe blog.
          In alta ordine de idei, da aveti dreptate, USL a dat inapoi ce a luat bocanila. Ei si? Sotia e profesoara (absolventa de Univ Buc – nu Inst pedagocic), si cand i-a luat boc cu ai lui din salariu, acum 3 ani, plateam intretinerea 6-700 ron pe luna de iarna, iar ea avea 1800 de roni/luna. Acum i-au reintregit salariul, ia 2400 roni (rotunjit, sa nu va incurc la calcul) si platim intretinerea, la acelasi apartament 1200 roni pe luna de iarna. Avem doi prieteni profesori amandoi, tot absolventi de Univ Buc. Daca pe vremea salariilor taiate se descurcau cum-necum, acum chitzaie ca nu se ajung de la un salariu la altul. Si nu predau amterii la care se fac meditatii. Socrii mei, pensionari, au primit la loc la pensie acei 16-20 lei luati de boc, dar platesc gazul mai scump, curentul mai scump, pana si ridichiile din piata le platesc mai scum. Si sotia si prietnii mei au votat cu USL, ca au sperat sa li se faca dreptate, sa li se redea demnitatea.
          Asa ca da, eu sunt complet aiurea, „ca guvernul” asta a facut toate cele ptr pensionari si profesori, ptr medici, ptr toti.
          De ce ati vrut in clubul UE dle ALM, stiati ce va asteapta, sau doar vroiati posibilitatea sa calatoriti ca un om normal? Ce credeati ca ne asteapta? ca intrand in UE ne dau astia de toate fara sa ceara nimic? Ce naiba dle Alm, sunteti mai presus de aceste mici sicane pe care mi le faceti, asa ca nu incecati sa-mi demonstrati ca ce prost informat sau intentionat sunt eu, si ce bine le stiti dvs si ce la obiect sunteti. Eu am recunoscut ca sunt subiectiv. Ca n-am cum altfel, sunt om si vad prin prisma mea, oricat de tampit sau prost ma cred unii, cred ca totusi am mai multa experienta decat dvs in ce inseamna si economia de piata, si ce inseamna „dincolo”. Am vazut cum muncesc si cum traiesc foarte multe natii de pe mapamondul asta, si pot sa va spun cu mana pe inima ca in Europa, suntem cei mai corupti la nivel politic si cei mai dezinformati la nivel de cetatean. Am spus dezinformati, ca sa nu se supere unii in caz ca spuneam „needucati”

        4. P.S.
          Plus ca unele comantarii ajung in spam sau nu primesc aviz favorabil.
          Am un comentariu care n-a aparut.
          Imi cer scuze ptr asta.

        5. Domnule Venturiano, eu am mari aşteptări de la dvs şi, după fiecare aşteptare, îmi turtiţi fesul! Aveţi impresia că eu nu plătesc aceleaţi utilităţi ca dvs? Că pensia mea are drojdie în ea? În schimb, ceea ce ne deoosebeşte este faptul că eu am aflat că unele utilităţi s-au privatizat şi altele sunt regii autonome. Vă spun ceva cuvintele privat şi autonom? Ce naiba să facă guvernul, fie el al Agelei Merkel? Când e vorba de băgat mâna în buzunar nu ne mai place capitalismul? Pentru gazul plătit la preţ de speculă mulţumiţi-i lu’ Băsescu, că s-a luat la trântă cu Putin. Ăla alt deştept, pedepseşte o ţară pentru că are un preşedinte beţiv şi idiot. Restul, legea de aur a economiei de piaţă, respectiv legea cererii şi a ofertei. Şi când mai avem şi monopoluri, intrăm în dilema lui Adam: Adame asta-i Eva, alegeţi o nevastă!

          Personal, n-am vrut nici NATO şi nici UE. Cel puţin nu atunci. Nici ei nu ne-au vrut, dar au contat interese politice şi unisens economice. Adică un avanpost mai aproape de Rusia şi o piaţă pentru o Europă saturată cu produse de toate felurile.

          Aşa este, suntem uşor coruptibili, chiar dacă nu recunoaştem. Cine zice că este incoruptibil, înseamnă că n-are ce oferi. Cunosc cazuri de românaşi ortodocşi, care au trecut prin 1985 la iudaism, ca să poată cumpăra papa de la magazinele kosher. A fost mai greu cu botezul dar maţul a fost mulţumit …

        6. Dle Alm, credeti-ma ca stiu mai multe ca dvs despre „privat si autonom”, fara suparare. Muncesc de foarte multi ani in acest sistem, intr-un mediu in care LEGILE SUNT LEGI, in care fiscalitatea nu se schimba de la o luna la alta, dupa cum vine un guvern sau altul, si in care nu conteaza cine si ce esti, ci conteaza sa respecti legea.
          Singura deosebire este ca „acolo” guvernul nu promite ce nu poate sa dea. „Acolo”, doar in campaniile elctorale se arata ce „a facut gresit unul sau altul”, dar dupa alegeri, cei ce au primit increderea alegatorilor se pun pe treaba, si nu incep sa se vaite ca „vai ce au facut ailalti”.
          Haideti sa discutam documentat, nu, ca asa ma luati, ca de fapt eu vorbesc pe nas. Voila de iata niste puncte din programul de guvernare USL, atat de trambitat inainte de alegeri.
          – Aplicăm o nouă viziune pentru România: dezvoltare economică şi coeziune socială. Relansarea ia locul stagnării, fără a neglija continuarea procesului de consolidare fiscală.
          Ce coeziune scoiala vedeti dvs? Ce relansare fiscala in locul stagnarii vedeti? Si aici poate ne ajuta Theo, ca doar este in domeniu.

          – Sprijinim libertatea economică, iniţiativa privată şi competiţia corectă, căi eficiente de combatere a sărăciei.
          Ce competeitie corecta vedeti dle Alm? Permitand monopolul asupra energiei, asupra gazelor, asupra utilitatilor? Ce sprijin vedeti in initiatriva private, cand a-ti deschide acum o firma seamana cu muncile lui Sisif?

          – Accelerarea reformelor structurale si mobilizarea rezervelor interne mari de eficienta vor ajuta economia romaneasca sa-si fructifice potentialul de crestere economica.
          Ce reforme structurale aveti ca exemplu dle Alm? Ce „rezerve interne mari” s-au alocat ptr economie? Ce greseli facut de ‘ceilalti” vedeti indreptate? Ce fonduri s-au alocat ptr zecile de spitale dezafectate de vechii guvernanti din prostie, ca sa fie redate spre folosul „cetatenilor”

          Poate era mai eficienta ca imprumuturile luate NEVOIT sa fie directionate spre ceva cu adevarat folositor. Poate ca era nevoie de legi care sa impulsioneze dezvoltarea economica, si in felula sta sa-ti asiguri venituri la buget din marirea numarului de platitori de taxe, nu prin marirea si inmultirea lor lor.

          Haideti dle Alm, sa fim seriosi, sau cum spuneti dvs, „sa fim barbati”, si sa admitem ca nici astia, ca nimeni de pana acum, n-a avut nici macar un „zvac” de inteligenta sa inceapa macar sa ne ouna pe drumul drept. Pe toti de pana acum I-a interest cum sa-si faca ei averi, cum sa-si protejeze averile dobandite, si cum sa se asigure ca nu-I va trage nimeni la raspundere. Fapotul ca nu avem o concurenta loiala, ca avem monopoluri la toate utilitatile, si ca le sunt vandute prin „n-shpe” maini pana ajung la robinetul nostru sau la prize noastra, nu-i vina UE ci a „maretilor nostri alesi”.

          Asa ca dle Alm, poate va uitati spre alte persoane cand vreti sa spuneti ca habar n-au ce inseamna cu adevarat economia de piata si concurenta LOIALA. Eu va asigur ca stiu de foarte multa vreme si am invatat ce inseamna asta. Dovada sta in faptul ca am aproape 20 de ani in firma si am ajuns intr-o pozitie care o atesta. Si va asigur ca n-am nici parinti, unchi sau veri in firma, care sa ma fi ajutat sa ma angajez si sa promovez.

          Dar este mult mai simplu sa cataloghezi o critica drept basism, ca sa te asiguri ca cei mai putin dusi cu duhul nici macar nu mai incearca sa vada daca acea critica are ceva adevarat.
          Gata, Rica este „Gica-Contra”, gandeste lent si vrea doar sa „imbarlige’, este „vai-mama-lui”, are manii peste manii si cine stie ce mai vreti dvs sa spuneti. Ce simplu este sa-i ie pe altii in bascalie, nu-i asa dle Alm? Numai ca uitati sa luati in calcul un lucru. Ca poate ceilalti pot face diferenta dintre bascalie si UMOR. Bascalia nu are a face nimic nici cu malitiozitatea, nici cu zefelmeaua. Umorul este făcut de oamenii deştepţi, băşcălia este practicată de “şmecheri”, manelişti şi secături. Nicicum nu trebuie confundaţi cei doi termini.

          In rest, sa fie cum vreti dvs. Chiar nu mai stiu de ce-mi bat capul sa va demonstrez ca va inselati in privinta mea. Cand o sa realizati ca daca ne tot legam de ce au facut „aia de dinainte” ramane in acelasi stadiu, in „sindromul drobului de sare”. Un gospodar nu se vaita „au mama ce au facut aia”, ci isi sufleca mainile si se apuca de treaba. Daca te uiti la o casa ,luata de ap si te cainezi, nu se construieste singura. Daca te apuci si o faci pe acelasi loc de unde oricand ti-o poate lua apa, nu inseamna ca esti harnic, ci DOAR prost.

        7. Care bani „iuoropeni nu pot fi furatI”?? Haideti dle Alm, ca nu vorbiti nici cu racanul care cara ghiumul cu laturi de la popota, si nici cu unul cu doua clase mai mult ca trebul. Pai cum de am ajuns sa avem cel mai scump km de autostrada? Ca de primit am primit fonduri europene sa facem 10 autostrazi, nu una. Si nu ma luati ca „I-au furat aia de dinainte”, ca nu tine. Ca I-au furat unii sau altii, nu conteaza pentru ca TOT FURT este, si atata timp cat TU vrei sa faci dreptate. NU EXISTA sa nu poti sa-i tragi la raspundere, sa nu gasesti dovezi ca banii s-au sifonat prin diverse firme la X sau la Y. Asta doar in cazul in care printre X si Y nu te numeri si tu, care esti in masura sa demonstrezi asta, si atunci e normal sa nu-ti tragi presul de sub picioare. De sloganuri d’astea cu „aia’s hoti, astia nu”, m-am cam saturat sincer in ultimii 24 de ani. Si cum se dovedeste ca X sau Y a bagat banii publici la buzunar, cum se sare de cur in sus ca-i dosar politic.
          Spuneti ca eu nu citesc si „ca cum” vad poza dvs dau drumul la ce am gandit ieri. pai daca nu cititi raspunsul, sau il cititi putin la inceput si apoi ceva-ceva pe la sfarsit, e posibil sa ganditi asa, Pentru ca in cazul ati fi citit ce scriu, ati fi observant ca nu tin partea nici alora, nici alora. Ba chiar pana si pe „PNL-istii mei” I-am criticat si I-am blamat pentru ca n-au facut NIMIC. Eu spun ca „astia de acum” n-au facut nimic sa indrepte ce au stricat „ailalti”, si dvs ma luati ca „n-au cum, ca aia au furat”. Imi souneti ca „aiai de fapt aveau bani, dar I-au dat pe limuzine si alte scumpeturi”, iar astia se imprumuta sa plateasca oale sparte, cand de fapt primul lucru pe care l-au facut a fost sa-si inmulteasca numarul de sugatori de la banul pubic, sa-si mareasca salariile si pensile LOR, sa-si asigure diurne si bani de „adiministratie”, ca doar tot nu avem bani, nu-I asa?
          Au legislativul de partea lor? Il au. De ce nu schimba legile proaste, care permit HOTILOR SA FURE IN CONTINUARE? De ce nu au modificat CODUL PENAL inainte de aprobare, daca asta e facut de „aia de dinainte” si l-au aprobat asa PROST si favorabil infractorilor?
          Pai daca stam tot asa, meru ancorati in „CE AU FACUT” aia, n-o sa avem parte niciodata de „CE FAC ASTIA”. O sa ne trezim peste inca doi ani ca si pe astia ii vom baga la categoria „aia de dinainte au facut si au dres” si tot asa, mereu si mereu, cyclic, aia noi alesi nu vor avea ce sa faca, ca „au furat aia de dinainte”. Ca tot spuneati ca sufar de sindromul drobului de sare, sau de cel al persecutiei, nu?

  9. Cum putem scapa de infractori!!!!

    Ar fi de mare folos ca aceasta politica sa fie exportata si catre alte tari…cum ar fi..de pilda…tara noastra care are mare nevoie de un asemenea……tratament radical,la care am…subscrie cu totii…!

    ATENTIE LA SINGAPORE !

    S-a intamplat in Singapore:
    Un militar, cu mana de fier, si-a asumat conducerea tarii. In sase luni, din circa 500 mii de detinuti, au ramas doar 50.
    Toti ceilalti (criminali recunoscuti) au fost impuscati.
    Toti oamenii publici (politicieni, politisti, judecatori, magistrati, etc) corupti au fost im-pus-cati. (Existau mii de probe contra lor).
    Toti functionarii hoti au fost im-pus-cati sau au fugit repede din tara.
    Multitudinea de drogati care ramaneau dormind pe strada, au fugit disperati in Malaezia, sa scape de impuscare sau de munca fortata.
    Un mesaj la radio si televiziune aviza ca tara avea un cancer, care trebuia ex-tir-pat. Daca vreo ruda a sa a fost extirpata, intelege: ea era un cancer pentru natiune.
    Dupa ce a curatat tara, reorganizand sistemul politic, legal si penal, acest militar a convocat alegeri directe si a candidat la presedentie.

    A castigat cu 100% de voturi !
    Astazi, Singapore este una din tarile cu cel mai sigur trai decent . Este una din cele mai dezvoltate si este mult mai sigura decat Statele Unite, Anglia si Israel,la un loc…!
    Deja in avion, foaia de imbarcare are un anunt „MOARTE” cu litere mari si rosii si explicatia ca este o pedeapsa posesia de droguri. Orice drog, orice cantitate transportata, cel care a fost detectat cu acestea, sa fie impuscat sau condamnat la inchisoare pe viata cu munca silnica.
    Un surfist brazilian a incercat sa intre in Singapore cu o plansa de surf plina de cocaina. Bineinteles ca isi dorea propria moarte. Mama tanarului traficant a aparut la TV cerand lui Lula sa intevina pentru fiul ei; nu a servit la nimic. Nici mama, nici Lula, nici protestele nu au reusit ca Legea sa nu se implineasca.
    In hoteluri, „Ghidul orasului” are o pagina care explica ca politia din Singapore garanteaza integritatea fizica a oricarei femei, timp de 24 de ore din zi (asta pentru ca in vechiul Singapore, fara legi si ordine, femeile care ieseau singure erau violate si/sau asasinate). (Guma de mestecat era interzisa in Singapore, pentru simplul fapt ca, aruncata pe jos murdarea trotuarul). Distribuirea de guma de mestecat, nicio sansa. Numai in magazine si nu se dau persoanelor: trebuie sa fie asezate in vase sau suporturi si cei interesati le iau cu voie. Aruncate pe jos … motiv de amenda foarte scumpa.

    Anul trecut, secretara unui prieten, care lucra peste program, la intoarcerea acasa a fost urmata de un echipaj de politie. Cand a ajuns acasa si a pus semnalizarea sa intre in edificiu, i-au cerut sa se opreasca.
    Unul din politisti s-a apropiat atunci de geamul masinii si ii spuse:
    -„Doamna, asa cum stiti, suntem in campania de civilizare a traficului, amendand infractorii si premiind pe cei care conduc corect. Si dvs Doamna, pe tot drumul pana aici nu ati facut nicio infractiune. FELICITARI ! Aveti aici un cec de 100 dolari singaporezi (echivalent cu 80 dolari US) si va cerem sa semnati de primire, va rog”…
    Ti se pare o mana prea dura ? NU. Drepturile umane reale sunt pentru cetatenii onesti si muncitori, care aduc riguros aportul lor statului, care traiesc in Pace, respectuos si solidar cu semenii lor.

    1. Domnule Emil
      Nu vreti sa luati dvs comanda? Aveti si o hunta cu dvs.? Sau numai idei? Stiti, Tara asta nu duce lipsa de oameni d-astia… Cum le zice?… Cu idei…

      1. Prietene @ Incognito
        Am postat un mail ce l-am primit si nu sunt interesat de a prelua „comanda” .
        Sa fii iubit …
        Cu stima Emil

      2. Wow, dar vad ca, ori s-a agravat boala, ori ati ramas fara mdicamente. Zau asa, chiar ati inceput sa va luati de toata lumea? Sau asa sunteti dvs, „brutal de sincer”? Ori am inteles eu gresit, si nu „iereati amici”??
        🙂 🙂 🙂 🙂
        Stimate „mare cercetator necunoscut’, sunteti un perfect exponent ptr studiul psihologiei umane. Ptr dvs se potriveste exact urmatoarea expunere:
        „Umbra ne este nespus de penibilă. Când suntem surprinşi asupra unui comportament de umbră, adică asupra unui comportament care nu corespunde idealului Eului nostru, ne ruşinăm. Acesta este şi motivul pentru care avem tendinţa de a proiecta asupra altor persoane, de a percepe la alţii anumite aspecte mai întunecate ale personalităţii noastre. Aceşti oameni sunt ţapii noştri ispăşitori, la ei ne deranjează ceea ce aparţine de fapt umbrei noastre – sau are, cel puţin, o legătură cu aceasta.”
        Sincer, de ce ne (mai) mergeti la un doctor, sa va ajute??

        1. Scuze, iar am tastat gresit, din cauza vitezei, 😀
          In loc de „Sincer, de ce NE (mai) mergeti la un doctor, sa va ajute??” trebuia sa fie „Sincer, de ce NU (mai) mergeti la un doctor, sa va ajute??”
          „Nimeni nu-I perfect, nici macar eu” 😀

  10. Vanturici
    Sa stii ca pe @ Incognito il cunosc de pe blogul lui Adrian Nastase , acolo am cunoscut-o si pe gazda noastra Theodora .
    Sa stii ca ar trebui sa ma duc si la medic sa vad cum stau cu … colesterolul !
    Vezi ca-ti ies cornitele de suPt palarie si daca vrei sa fie bal … o sa fie !
    Dumnezeu sa te Lumineze , Mai Draga , Mai Lucifer !

    1. Dle Emil, v-ati simtit dvs, in locul celui vizat? Am spus clar, „Stimate “mare cercetator necunoscut”. N-am stiut ca dvs sunteti tot un cercetator ca si Incognito. De unde va stiti, nici nu ma intereseaza, iar faptul ca va stiti „de pe blogul lui A.N.” chiar nu-mi da fiori, ci doar lamuriri. Faptul ca-i luati apararea este insa un punct in favoarea dvs, nu a lui. Eu am vrut sa punctez ca INCOGNITO (ca sa nu mai se nasca dubii) ataca pe oricine este putin in afara opiniilor sale personale, si mai si explica asta prin „sinceritatea brutala”. Brutal este, insa sincer ma indoiesc.
      In rest, sa fiti iubit si nu trebuie „sa muriti de grija” a ceea ce-mi iese de „SUPT” palarie.

      1. P.S.
        E drept Dle Emil, vina imi apartine, pentru ca n-am specificat cum faceti dvs la inceput de postare, cui ma adresez.

        1. @BălăcăRică
          Nici sa te-njur omeneste, asa cum se injura pe la noi, nu pot. Cum sa te trimit la „origini” – cum a facut Theodora cu @comunistu – cand primele tale amintiri sunt Pompieria si vechea Dambovita?

        2. Inca o dovada „domnule stimate tovaras cercetator”, ca atat de mult trambitata dvs origine este doar ptr bloguri, este si faptul ca habar nu aveti de ce zona a orasul am vorbit. mai ales ca dvs pretindeati ca ati copilarit prin case de chiaburi, si chiar ca ati fi facut parte din acea categorie. Mai mult, aveti atata inversunare adunata impotriva mea deoarece STITI FOARTE bine ca eu STIU CINE SUNTETI SI mai ales ce origini aveti.
          In rest, cine poate sa va opreasca sa fiti ceea ce sunteti si sa injurati asa „cum se injura pe la voi”?
          Cred ca nu puteti sa ma ijuratia „ca pe la voi” ptr ca limba romales este o limba vorbita, si nu scrisa, nu-I asa? S-ar putea sa ma insel, dar n-am auzit de vocabular sau alfabet romales.
          In rest „bafto delo delo”, sau cum se mai spune „pe la voi”.

  11. Răspuns la mesajul:
    Rica Venturiano | martie 13, 2014 la 10:21 am |

    Sunt convins că ştiţi mai bine decât mine totul! Apoi, ca de obicei, o treceţi pe castravete (Cucumis sativus din familia cucurbitaceae). Ce să spun, aveţi dreptate! Ăştia sunt nişte incapabili, ăilalţi au fost mai buni. Aţi reuşit să mă convingeţi că trebuie să cedez …

    1. Ca intotdeauna imi rastalmacici vorbele. Eu n-am spus ca ailalti ar fi fost mai buni, ci doar ac NICI ASTIA NU-S MAI BREJI!!
      Dle Alm, cand spuneati ca „aveati asteptari mari de la mine”, la ce va refereati? Sa accept ca acum suntem condusi doar de competetnti si ca de fapt TOATA vina este a fostilor? Dle Alm, n-am spus ca stiu mai bine TOTUL, ci am spus doar ca legat de economia de piata si cum stau lucrurile in capitalism, stiu mai bine, pentru ca de aproape 20 de ani lucrez in plin capitalism, cu cerintele si avantajele lui.

  12. Mă bucur pentru cei 20 de ani de activitate privată ai dvs. Eu abia în 1994 am înfiinţat prima firmă de cercetare-proiectare cu capital şi echipamente integral private. Din România, evident.
    Domnule Venturiano, vă propun un exerciţiu (vorba lui …), în loc să ne omorâţi cu creşterile de preţuri, taxe şi impozite, povestiţi-ne cum aţi face dvs dacă aţi fi guvernant. De unde adunaţi bani la buget şi cum îi împărţiţi ca să fie tot românul ghiftuit.

    1. In primul rand dle Alm, NU GUVERNUL trebuie sa imparta banii, ca sa fie romanul ghiftuit. Cine vrea sa „se ghiftuiasca”, sa puna mana sa munceasca, care cum poate, dupa cat il duce CAPUl sau „MUSHCHII”.
      Guvernul trebuyie insa sa asigure punerea in practica a legilor elaborate si aprobate in Parlament. In primul rand sa ma asigur ca alegea este RESPECTATA DE TOTI, indiferent de CINE si CE este. Adica sa-i aplice legea si aluia care e un X si aluia care este „dottore” sau MP. Sa OBLIGE datornicii catre fisc sa-si plateasca datoriile, sa nu mai avem situatii in care marii magnate au datorii de miliarde la bugetul de stat restante de ani de ani de zile. Sa simplifice (ca de eliminate nu se poate) birocratia, sa nu mai alerge potentuialul investitor zile intregi ca sa porneasca o afacere. Sa ii permita in primul rand sa-si porneasca afacerea, s-o puna „pe drum”, ca sa aiba respectivul de unde sa plateasca dari catre buget.
      Dle Alm, nu Guvernul ne da locuri de munca, ci economia este cea care genereaza locuri de munca. Eu, care-mi deschid o firma generez locuri de munca. Mai putine la inceput, si pe masura ce ma dezvolt incep sa am nevoie e mai multa forta de munca.
      Doar in COMUNISM Guvernul este cel care ghiftuieste poporul.

      In al doilea rand dle Alm, pentru ca tot imi reprosati mie ca nu citesc ceea ce scrieti, dati-mi voie ca la replica dvs, „Mă bucur pentru cei 20 de ani de activitate privată ai dvs.” sa va atrag atentia ca eu am spus „legat de economia de piata si cum stau lucrurile in capitalism, stiu mai bine, pentru ca de aproape 20 de ani lucrez in plin capitalism, cu cerintele si avantajele lui.” Adica muncesc dle Alm, nu sunt privat. MUNCESC ptr un salariu, care-mi permite sa ma „ghiftuiesc”.

Lasă un comentariu