Procurorii Parchetului General au ridicat documente de la CC, AEP, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, BEC, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie si Directia Generala de Pasapoarte – Parchetul General va hotari daca referendumul este valid adica daca s-a intrunit cvorumul?

Parchetul General

Procurorii de la Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție au ridicat documente de la CCR, AEP, Direcţia pentru Evidenta Persoanelor, BEC, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie si Directia Generala de Pasapoarte.

In acest moment Parchetul General are toata baza de date cu cetatenii cu drept de vot la referendumul din 29 iulie.

Va rog sa ma iertati pentru insistenta, vreau doar sa ma asigur ca am inteles bine.

Romania este condusa de Parchetul General?

Parchetul General va hotari daca referendumul este valid adica daca s-a intrunit cvorumul?

Comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:

COMUNICAT

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza aflată pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică  din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu listele electorale permanente și listele electorale suplimentare utilizate la referendumul din 29 iulie 2012, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cadrul probatoriului administrat în cauză, în perioada 03.08 -10.08.2012 procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorală Permanentă, precum şi de la societatea comercială desemnată să realizeze procedurile tehnice, conform art. 431 alin. 5 din Legea 3/2000, a copiilor de pe listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, utilizate la Referendumul naţional din data de 29.07.2012.

 Totodată, au mai fost ridicate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, copiile listelor electorale care au fost puse la dispoziţia autorităţilor publice locale, aşa cum s-a stabilit prin H.G. nr. 682 şi 683 din 07.07.2012 (lista electorală permanentă în format electronic).

De asemenea, de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Biroul Electoral Central, s-a ridicat situaţia statistică la nivel naţional privind repartizarea pe secţii de votare, a celor 18.292.514 de alegători înscrişi în copiile listelor electorale permanente (centralizator număr de persoane înscrise pe listele electorale permanente, fiecare secţie de votare) –  pe suport optic (electronic) şi pe suport hârtie, cu menţiunea ,,conform cu originalul”.

De la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a fost solicitată situaţia numerică defalcată pe ani, începând cu anul înfiinţării instituţiei (2002) şi până la data de 8.08.2012 a persoanelor cărora li s-a acordat cetăţenia română potrivit dispoziţiilor  art. 8 din Legea nr.21/1991, a persoanelor care au redobândit cetăţenia română potrivit art.10, art.11 din Legea nr. 21/1991 şi a persoanelor care au renunţat la cetăţenia română conform art.27 din Legea nr. 21/1991. Copiile documentelor ridicate pe suport de hârtie de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie sunt:

–   cererile de renunţare la cetăţenia română publicate în Monitorul Oficial;

–   cererile de renunţare la cetăţenia română aprobate prin Ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie în perioada 2010-2012;

–  lista adeverinţelor de pierdere a cetăţeniei române eliberate de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie;

–   lista persoanelor care au redobândit ulterior, la cerere, cetăţenia română.

 În cadrul cercetărilor efectuate în cauză, au fost, de asemenea, ridicate de la Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în format electronic şi pe suport optic, datele de identificare ale cetăţenilor români care şi-au stabilit domiciliul în străinătate.

Copiile proceselor verbale, pe suport de hârtie, de la toate secţiile de votare înfiinţate în vederea referendumului naţional din data de 29.07.2012, au fost ridicate de la Curtea Constituţională.

În cursul zilei de astăzi, 13.08.2012, s-a procedat la audierea unui martor, iar cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Reamintim că, până în prezent, în cauză, au fost audiaţi învinuiţii: Manoloiu Constantin, chestor de poliție și director al  Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, şi Căbulea Ioan-Nicolae secretar de stat, șef al Departamentului ordine și siguranță publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor, faţă de care s-a început urmărirea sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 248 rap. la art. 2481 din Codul penal.

La data de 10.08.2012 , în conformitate cu dispoziţiile art. 109 al. 2 din Constituţia României, art. 12 şi 19  din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, şi ale Deciziei nr. 270 din 10 martie 2008 a Curţii Constituţionale, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a solicitat Parlamentului României – Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de numitul DOBRE VICTOR – PAUL, fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, deputat în Parlamentul României sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, prev. de art 248 rap. la art. 2481 din Codul Penal.

15 gânduri despre „Procurorii Parchetului General au ridicat documente de la CC, AEP, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, BEC, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie si Directia Generala de Pasapoarte – Parchetul General va hotari daca referendumul este valid adica daca s-a intrunit cvorumul?

  1. @Theodora
   Razboiul sau, cum spune CTP, „incaierarea” Partidului cu Securitatea in varianta moderna…

   E clar ca Parchetul n-are cum sa hotarasca in chestiunea validitatii referendumului. Doar Curtea Constitutionala stabileste daca referendumul a fost sau nu valid. Apoi nu cred ca Parchetul are capacitatea sa verifice toata baza de date cu cetatenii cu drept de vot…

 1. Draga Theodora
  Stii ce urmeaza … , urmeaza ca Parchetul General sa faca dosare penale celor 7,4 mil. de ROMANI care au votat DA , pentru subminarea „Economiei Nationale” si „Inalta Tradare” dar nu a intereselor Romaniei ci a intereselor celor ce vor sa ne faca ROBI in propria tara ! ! !
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

 2. ,,Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat”,
  Am auzit ce trebuia. E un test. Nu este în interesul României să pice acest test
  http://www.rtv.net
  cam asta e situatia si din pacate nu prima si nici ultima in istoria Romaniei cand suntem impiedicati sa ne scriem singuri prezentul si viitorul

 3. PG sa faca aceleasi investigatii si de la alegerile presedintelui din 2009 (pentru ca au fost atatea contestatii si sesizari si n-am aflat nimic) si de la europarlamentare sa vedem cum a fost votata fetita cu succesuri. Asa ar fi corect ca sa nu existe dubii si sa ne arate PG ca este apolitic si corect.

 4. Parchetul General va stabili, după cercetări care vor dura vreo 7 ani, următoarele:
  – cîți și care cetățeni au votat în slip
  – cîți și care cetățeni au votat pe grupe de vîrstă, sex, orientare sexuală, religie, culoare a părului, culoare a ochilor, înălțime, greutate, obezi, slăbănogi etc.
  – cîți și care cetățeni au pus ștampila în colțul din stînga sus al dreptunghiului cu DA, în colțul din dreapta jos, în colțul din stînga jos, în colțul din dreapta sus
  – cîți și care cetățeni au pus ștampila în colțul din stînga sus al dreptunghiului cu NU, în colțul din dreapta jos, în colțul din stînga jos, în colțul din dreapta sus
  – cîte buletine de vot au fost mînjite cu unsoare de către cei care frigeau micii la iarbă verde și au mers la vot fără să se spele pe mîini
  – cîte buletine au fost îndoite o dată și cîte de două ori
  – cîte … și mai cîte
  După toate acestea, Parchetul General va conchide că referendumul este invalid deoarece cele 7,4 milioane de voturi pentru demitere au fost de fapt doar 7 voturi, restul cetățenilor nici n-au fost la vor, ei doar au visat frumos!

   1. @Theodora
    Grupa sanguină intră la ultima liniuță, la cîte… și mai cîte. Vezi ce bine este să lași o portiță de completare la sfîrșit? Mereu se mai scapă cîte ceva, dar asta cu grupa sanguină este prea importantă, trebuia s-o pun separată, mea culpa! Nu știu cum vor proceda cei de la parchet, că grupa sanguină nu mai este trecută pe cărțile de identitate, ca la vechile buletine. Probabil ne vor conduce cu duba la centrul sanguin, să ne ia probă de sînge.

 5. azi CCR va judeca validarea referendumului .asta e stirea via media. inseamna ca nu mai conteaza listele actualizate ci doar listele care vin de la Parchet si cred eu intoarcerea lui Base e 90% sigura
  nu mai zic ce cred si simt pt ca oricum nu contez in tara asta ca cetatean

 6. Oare in ce fel de tara am ajuns sa traim? Cat de tampit sa fii sa te gandesti ca daca valabilittea (asta este termenul din lege) se poate hotari de CCR numai cu 6 la 3, nevalabilitatea se poate hotari cu 5 la 4? Ce logica ii conduce oare pe tampitii de la CCR??
  Idioata de Viiane Reding nu vede acum anchetele idioate pe care le fac procurorii Parchetului General si ai DNA(??)?! Ce cauta procurorii DNA in aceste anchete?
  Vaca de Merkel nu mai iese acum cu nici o delaratie?
  Ce tara este asta si cum am ajuns noi in ea?!
  Basescu nu va pleca de la Cotroceni decat in urma miscarilor de strada, caci sigur pe 31 august CCR va spune ca referendumul nu este validat.
  Nici comunistii lui Ceausescu nu au indraznit sa-si bata in halul asta joc de oameni!

 7. F.F.F. IMPORTANT : STIMATA DIASPORA,CERETI RADIEREA DE PE LISTELE PERMANENTE! Basescu va anuleaza voturile : daca la o ambasada,50 cetateni romani au votat DA(pe lista suplimentara) si aceiasi cetateni apar si pe listele permanente din tara,rezulta ca aceiasi 50 cetateni au boicotat referendumul in Romania.Fiind numarati de 2 ori (pe listele suplim.+pe listele perm.),cei 50 cetateni reali devin in scripte 100,din care 50 au votat DA,iar 50 au boicotat.Cu 50% voturi DA si 50% „boicoturi”,cvorumul de 50%+1 nu e realizat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s