Un barbat de 41 de ani a murit in fata spitalului desfiintat SAU Ce le doresc eu celor care au hotarat desfiinarea spitalelor

Astazi, de Ziua mondiala a sanatatii, un barbat in varsta de 41 de ani din comuna Balcesti, judetul Valcea, a murit in fata unui spital desfiintat, pentru ca nu a existat niciun medic care sa-i acorde asistenta.

Rusine Cseke Attila!

Dragi prieteni

Intelegeti ca asta este doar inceputul?

Oare cati romani vor mai muri cu zile pana cand noi, ceilati, vom reactiona asa cum trebuie?

Cat vom mai rabda sa ne moara cu zilele rudele si prietenii?

Ce le doresc eu celor care au hotarat desfiintarea spitalelor?

Pot sa spun in mai multe feluri dar o sa ma rezum la doua variante:

1. Sa le dea Bunul Dumnezeu si Maiculita Domnului ceea ce merita!

2. Le urez sa ajunga in situatia in care banii aia multi pe care ii au sa nu le fie de nici un folos.

Va recomand sa cititi si:

Pisikalia – 2 – Vania

Indicii anatomice – 17 – Caius

Discursul politic – Basarica

PDL – partid fascist – Cutarida

Întrebări – Gabriela

Despre criză într-o criză – Gebelezis

In America, ploaia e radioactiva cu 18.100% peste limita apei potabile ! Dar la noi ?! – George Valah

Zambile, narcise si un pic de magnolie – Alexandra

Scrisoarea Ancăi Boagiu către mama mea – Matilda

Clipe de Cluj. Invitație pe noul blog – Mirela Pete

Mesajul istoricului militar Mircea Dogaru catre sindicalistii militari – Plano 10

Acum voi cobora! – Popa Teapa

Urmările ultimelor partide disputate de reprezentativa României – Razvan

Romania Epic – Genocid – Starea Natiunii

7 aprilie, Ziua mondială a sănătăţii – Supravietuitor

De pe un nor – Teo

IMPOTRIVA PROSTIEI, ZEII INSISI LUPTA IN ZADAR? – Vlad cel Groaznic

PĂLĂVRĂGELI – Madi si Onu

Fidel Castro: Originile războiului – Zalmoxys

44 de gânduri despre „Un barbat de 41 de ani a murit in fata spitalului desfiintat SAU Ce le doresc eu celor care au hotarat desfiinarea spitalelor

  1. Cum ba rrromanilor care sunteti voi niste cocalari tiganizati si restul tigani?
    Cum ba, a mai murit unu?
    Pai si eu ce sa va fac ma tiganizatilor?
    Daca nu va mai place acolo faceti ca mine ma tiganizatilor, plecati!
    Da’ voua va place ma tiganizatilor, va place balacareala aia, va place satra aia de tara, spitalu ala de nebuni.
    Sa traiti bine ma cu basescu mondialu, cu nuty cur de fier, cu vanghelie cioara mafiota si cu crin guristu, ma tiganizatilor!

      1. nu trebuie sa te enervezi! nu avem si noi un cui impotriva celor care au votat cum au votat??? unii cred ca sunt destepti ca au scapat de Romania basista iar ceilalti prosti… poate ca au dreptate, poate ca nu… eu unul voi pleca cand vreau, pana atunci mai am ceva de zis!

      2. Iarta-l ! A vrut sa isi exprime indignarea fata de starea in care ne-a adus guvernarea actuala, dar nu a ales cea mai fericita forma…Totusi, schimband cuvintele, cam are dreptate…

    1. Au murit mai multi, ba, nu doar unu’!

      Tu sa participi la mitinguri in fata ambasadelor si a consulatelor ROManiei de pe unde oi fi, si sa inaintezi note de protest tuturor autoritatilor de la voi, d-acolo, in care sa spui ce PORCARIE FARA MARGINI fac gunoaiele astea in interiorul UE, de exemplu! Asta sa faci 😉 , printre altele!

      Daca plecam 20 de milioane (inclusiv tiganii si cocalarii tiganizati) o sa-ti blestemi tu zilele, ca o sa vina (si) peste tine! Asa ca mai bine militeaza si lupta cum poti pentru ELIMINAREA jegurilor d-alde Base Mondialu, Nutzi Spaima Constitutii(!), si toata haita lor mafiota! Decat sa ne scrii noua mesaje tampite, mai bine scrie-le mail-uri inteligente forurilor internationale!

        1. Da, si astea sunt doar cazurile pe care „le cazut pata” alora din presa, ca-s evidente… Sunt asemenea tragedii cu zecile, pentru fiecare spital desfiintat 😦 E o tragedie, e o mizerie fara margini 😦 si daca analizezi problema mai in profunzime, o sa remarci aspecte cel putin la fel de revoltatoare (modul de „redistribuire” a cadrelor, irosirea unor investitii colosale facute pentru unele spitale care s-au inchis la cateva luni dupa darea in folosinta, instaurarea unei mentalitati de „sfarsit de lume” si inutilitate in randul administratiilor locale care investisera enorm in anumite spitale, samd)

          Am spus si o repet: o lege PROASTA este ca tifosul, Antrax-ul sau holera – distruge tot ce atinge, si contamineaza aspecte ale vietii si zone ale mediului la care nici nu te gandesti! Si isi face simtite efectele mortale pe principiul fenotipului extins. O SINGURA lege PROASTA poate si e foarte probabil sa distruga o societate! Iar Carpathian Garden are NUMAI legi PROASTE, si ceea ce este si mai grav: o lege buna, facuta in colaborare cu oameni de stiinta si forurile internationale de profil nu are nici o sansa sa fie promulgata (si nici macar aplicata) in ROMania, fara a fi schilodita iremediabil de gunoaiele umane din „structur’le” statului!

          Faptul ca exista ceva ca „statul” numit Romania sau ca acest „popor” este o minune a Naturii, la fel ca si coloniile de bacterii din izvoarele termale de pe marelui rift atlantic sau imortalitatea lui Turritopsis nutricula!

  2. Stimata Theodora, suntem in grafic! Honvedul Attila nu-si dezminte numele, cu toate ca a inlocuit focul si sabia cu ordonantele guvernamentale. De fapt, planul UDMR a suferit mici modificari. Nu mai vor enclavizare, care era o prostie, vor doar o largire a HarCovului pana la limita granitelor actuale ale Romaniei. Asa ca au inceput operatiunea „Románia a román etnikai tisztogatás”, un fel de „solutie finala”, a carei repetitie generala a fost facuta de Horty cu „spectatori” evrei, acum derulata cu reprezentatii non-stop pana raman fara spectatori „mocskos román”(román büdös).
    Ei si? Se intampla ceva cu spiritul revolutionar romanesc? Afara de bâzâitul „antenelor”, in rest, televiziunile cânta imnuri ca la Phenian. Eu la mitinguri nu mai ies, decat atunci cand se vor imparti arme!

    1. @ALM
      Nu inteleg CE TREBUIE SA SE MAI INTAMPLE CA SA IASA LUMEA IN STRADA
      Nu inteleg de ce poporul roman are atata rabdare.
      Oare sunt eu anormala?
      Oare eu nu pot sa rabd bataia asta de joc pentru ca nu sunt 100% romanca?
      De ce se lasa poporul roman calcat in picioare fara sa reactioneze?
      Ce naiba se intampla cu poporul roman?
      Apopo de „Eu la mitinguri nu mai ies, decat atunci cand se vor imparti arme!” imi aduc aminte ca la revolutie cand l-am sunat pe tata si i-am spus sa iasa in strada impreuna cu mine si colegii mei de serviciu, mi-a raspuns ca el a facut armata la artilerie si ca nu vine in strada decat daca ii fac rost de un TUN 😀
      Acum tata nu mai poate sa iasa in strada …. chiar daca ii fac rost de un tun 😦
      Ne vedem la impartitul armelor domnule ALM …. pana la urma tot o sa explodeze mamaliga asta….. Astia nu pleaca de bunavoie asta este clar pentru toata lumea………….sper ca pana atunci sa nu moara prea multi romani.

      1. Nu Theo, tu esti perfect normala si alaturi de tine mai sunt o mana de normali in tara asta. Din pacate suntem in inferiotate!

        1. Nu mai apucau nici sa tipe, si cu atat mai putin sa fuga, crede-ma 😀 ! Am vazut demonstratie, parca pe History, cu pietre folosite ca munitie, in tunurile primite de la europeni, de catre soldatii lui Kamehameha I, unificatorul Insulelor Hawai 😉 Spulberau trunchiuri groase de copac, aschii le faceau 🙂 !

  3. Theo, ce inseamna ca „un blogger a referit pagina spunand …”? Sunt cumva pinguri? Imi apar mai multe legaturi din afara, dar eu nu le vad decat in Panoul de control.

    1. @razvanrinder
      Nu inteleg Razvan… vreau amanunte…. eventual pe mess sau pe Facebook…. cine a scris ….si pune tot textul cu copy/paste …. poate sunt pinguri care nu au aparut in articolele tale…. din diferite motive …. erori are wordpress…. dar care apar in Panoul de control… nu imi dau seama.
      Acum am vazut … da sunt pinguri …. le-ai vazut in „Legaturi din afara”

        1. @razvanrinder
          Nu stiu …. apar doar cateva, am observat si eu…. probail ca sunt prea multe si din acest motiv nu le afiseaza WordPressul pe toate

  4. Visul American este o vrajeala, daca nu ai o pozitie sociala si un servici inportant (VIP )In SUA trebuie sa platesti intre 15 si 20 de mii de dolari pentru a naste un copil la spital daca nu esti asigurata de o companie.Un Canadian sa dus sa vada un meci de fotbal cu sotia sa in SUA.Normal ei trebuia sa stea numai dou zile pentru acest eveniment.Nenorocirea a facut ca acesta domn sa faca o criza de inima.Imediat aceasta persoana a fost dus la spital in SUA si tinut pe o perioada de doua saptamini.Murind in spital acesta persoana neavind asigurare medicala a acumulat 70.000 $ datori de spitalizare.Autoritatile medicale din SUA a facut presiune sa fie platiti inainte de a trimite cadavrul in Canada.Asa caci familia sa din Canada au fost obligati sa faca un inprumut la banca sa poata sa repatrieze corpul.Va dati seama ca televiziunea Canadiana a facut o mare publicitate referitor la acest caz care este de necrezut.
    Necazurile sint raspindite in toata lumea si este foarte,mult mai greu in tarile sarace care nu au posibilitatea sa-si plateasca mincarea sa zi de zi,sa nu mai spunem acel minim necesar caci este de domeniul de fictiune.Cind o tara se inarmeaza cheltuind miliarde si spitalele sint fara resurse exista o problema umanitara urgenta sa fie analizata.

      1. Lasa, ca „aceasta persoana a fost dusa la spital in SUA si tinut pe o perioada de doua saptamini”! Deci, l-au tratat, desi nu avea asigurare! La noi, in Carpathian Garden, si cu asigurare, si fara, tot cam aia e 😉 !

        „presiune sa fie platiti inainte de a trimite cadavrul”?! Deci, au sechestrat un cadavru?! Acum, sincer, eu sunt singurul care vede enormitatea situatiei?! Presupun ca nu sunt chiar atat de lipsiti de resurse, incat sa fi vrut sa-l pastreze ca sa il manance. Chiar ma mir ca le-a mers! Eu nu le-as fi dat nici 1 cent, nici macar simbolic.

        1. Prostia cea mai mare inca nu ai auzito.Sa zicem pleci in vacanta si te asiguri.Daca cazi bolnav sau acident in alta tara esti oblgat sa platesti din buzunarul tau bani pentru ospitalizare.Dupa care cind te intorci in tara te duci la asigurare cu facturile tale si ceri despagubiri.Dureaza cuteva luni de zile sa-ti ramburseze sumele platite daca sint de acord.Daca esti in SUA la emergentie in spital o zi costa cel putin o mie de dolari sau mai mult.Nu multi au acele resursele financiare sa-si plateasca spitalizarea pentru o perioada de citeva zile.Am cunoscut Romani care au acumulat sume mari de platit in SUA deoarece nu avea asiguraea si cind esti cu familia si ai doi copi de nascut, 30-40 de mi de dolari datorie.Te duci la spital si spui sint sarac si nu am bani,toate aceste sume sint depuse in contul tau familial si esti obigat cind ai bani sa le platesi datoriile cu interes.

  5. Conversatie… „doctorala”…

    Doctorul american spune: La noi, in America , medicina e asa de avansata, ca scoatem un rinichi de la unu’, il transplantam la altu’ si dupa 6 saptamani ala deja isi cauta de lucru!
    Doctorul german raspunde: E nimica toata; la noi, in Germania , scoatem un plaman de la unu’, il transplantam la altu’ si dupa 4 saptamani ala deja isi cauta de lucru!
    Doctorul rus spune: Nici asta nu-i mare scofala; la noi in Rusia, scoatem 1/2 de inima de la unu’, o transplantam la altu’ si dupa 2 saptamani amandoi deja isi cauta de lucru!
    Se ridica doctorul roman si raspunde: N-avem ce sa comparam, toti sunteti inapoiati fata de noi; la noi, in Romania , am luat cativa fara creier si fara inima, i-am pus in fruntea tarii si acum toti ne cautam de lucru…

    cam sec,dar e cu doctori!
    P.S. cum e taica-tau?

    1. @brankardierul
      Dimineta este mai rau…. mananca ce ii da mama cu lingurita.
      In cursul zilei isi mai revine.
      Nu se poate scula singur din pat…. trebuie ajutat.
      Merge cu cadrul de mers.
      Se plange de dureri dar nu spune ce il doare.
      Vorbeste mai clar dar nu foarte clar.
      Imi este foarte greu.

        1. asa tin minte ca is diferite ,dar sunt 2 scurte si foarte usor de inteles,una are 18 pg si cealalta e un jpg cu masajul energetic /la acetsta miscarile trebuie sa fie lente si executate cu mainile curate si inacalzite,eventual prin frecare ptr. incarcarea minim energetica de care poti s-o ai.
          cea de 18 pg este simpla si e editata de un roman elvetian rasfoieste si ai sa te convingi!
          have a nice day!

  6. Da, dar stanga nu da un raspuns foarte clar unei anumite filozofii a dreptei. Lucrul acesta, dupa parerea mea, e o carenta nu numai a stangii noastre politice dar, daca pot spune asa, a intregii Opozitii actuale. Iata la ce ma refer:

    http://www.revista22.ro/mi-a351-fi-dorit-o-alternativ259-la-boc-351i-blaga-10304.html

    Are intr-un fel legatura si cu comentariul lui Yogoshima.
    In interviul pe care Sever Voinescu la acordat Andreei Pora, in Revista 22, apropo de sistemul de sanatate, acesta afirma ca:

    „În materie de sănătate, eu cred că, dimpotrivă, opţiunea noastră este foarte clară. Există în lume, în general, două filosofii care întemeiază sistemele de sănătate. Prima este mai degrabă specifică sistemelor continental-europene şi se bazează pe solidaritate: toţi contribuim pentru un sistem public de sănătate şi toţi ne facem bine în cazul în care ne îmbolnăvim în cadrul acestui sistem, după cum îşi permite el. Altă filosofie, care este specifică sistemelor anglo-americane, acordă un rol prioritar asigurărilor de sănătate private. Opţiunea noastră este foarte clară. Credem că sistemul românesc actual are două probleme fundamentale: managementul resurselor existente şi subfinanţarea. Cel puţin în problema subfinanţării sistemului, noi considerăm că bugetul statului nu poate în continuare să fie soluţia pentru un sistem obligat să fie din ce în ce mai larg şi mai performant. Sub presiunea necesităţii unui serviciu medical din ce în ce mai performant, bugetul de stat se sufocă. Pe cale de consecinţă, singura soluţie este influxul de capital privat în sistem, iar influxul de capital privat nu se poate realiza decât printr-un sistem amplu de asigurări private. Pentru asta, statul trebuie să se retragă din poziţia dominantă pe care o are pe această piaţă, încetând să promoveze iluzia că-i asigură pe toţi pentru orice şi trebuie să accepte că nu poate asigura pentru toţi cetăţenii României decât un minimum, un „pachet de bază“, iar asiguratorii privaţi trebuie să intre în sistem cu ofertele lor peste acest pachet de bază. În acest moment există asigurări private de sănătate în România, dar volumul lor e foarte mic. Banii privaţi vin masiv în sănătate numai dacă statul acceptă că nu-i poate asigura pe toţi cetăţenii României pentru absolut toate problemele de sănătate, de la amigdalită la complicaţii esofagiene. Trebuie ca fiecare român să înţeleagă că un sistem de
    sănătate eficient, care îl face bine, depinde esenţial de propria lui muncă, de propriul lui venit şi nu este un cadou necondiţionat venit din partea statului. Pe noi ne interesează acest tip de responsabilizare. Pe scurt, credem că statul trebuie să asume câteva responsabilităţi clare în virtutea taxelor pe care le culege, precum cele din zona medicinei preventive, a urgenţei şi a programelor pe boli (cancer, SIDA, diabet etc.), iar restul trebuie lăsat în seama pieţei asigurărilor private, acolo unde apare natural performanţa.”

    Eu cred ca stanga noastra politica ar trebui sa formuleze un raspuns la aceasta problema si anume daca este viabil in Romania, la ora actuala (dar si pe viitor), un sistem de sanatate in care „statul trebuie să se retragă din poziţia dominantă pe care o are pe această piaţă, încetând să promoveze iluzia că-i asigură pe toţi pentru orice şi trebuie să accepte că nu poate asigura pentru toţi cetăţenii României decât un minimum, un „pachet de bază“, iar asiguratorii privaţi trebuie să intre în sistem cu ofertele lor peste acest pachet de bază. În acest moment există asigurări private de sănătate în România, dar volumul lor e foarte mic. Banii privaţi vin masiv în sănătate numai dacă statul acceptă că nu-i poate asigura pe toţi cetăţenii României pentru absolut toate problemele de sănătate, de la amigdalită la complicaţii esofagiene. Trebuie ca fiecare român să înţeleagă că un sistem de sănătate eficient, care îl face bine, depinde esenţial de propria lui muncă, de propriul lui venit şi nu este un cadou necondiţionat venit din partea statului. ”

    Deci, atentie!,un sistem din care statul sa se retraga de pe pozitia dominanta, oferind doar un „pachet de baza”, iar influxul de capital privat (in sistemul de sanatate) sa se realizeze printr-un sistem amplu de asigurari private. Sever Voinescu spune ca „Banii privaţi vin masiv în sănătate numai dacă statul acceptă că nu-i poate asigura pe toţi cetăţenii României pentru absolut toate problemele de sănătate, de la amigdalită la complicaţii esofagiene.”. Deci, cu alte cuvinte, adoptarea sistemului anglo-american in Romania, in privinta Sanatatii. Nu vad un raspuns al stangii la aceasta problema.
    Se ridica, dupa parerea mea, cel putin urmatoarele chestiuni:
    1. De ce ar fi interesati investitori privati ca sa investeasca in sistemul de sanatate din Romania? Nu am vazut investitii masive in economie; de ce ar veni aceste investitii in Sanatate?
    2. In cazul acesta cat ar costa asigurarile private, dat fiind faptul ca populatia tarii e saraca (vezi si ultimul sondaj)? Intrebarea este justificata de afrmatia lui Sever Voinescu: „Trebuie ca fiecare român să înţeleagă că un sistem de sănătate eficient, care îl face bine, depinde esenţial de propria lui muncă, de propriul lui venit şi nu este un cadou necondiţionat venit din partea statului.”. Iar din afirmatia aceasta ce ar trebui sa intelegem: ca cei care au venituri mici pot sa si moara de boala, pentru ca veniturile nu le pot permite sa plateasca asigurarile medicale private? Si daca populatia este saraca, precum arata si sondajele, atunci cat ar castiga firmele de asigurare private din aceste asigurari? Ca daca raspunsul este putin sau deloc, atunci ce interes ar mai avea sa investeasca, nu?

    Daca acesta ar fi un punct de vedere venit din partea dreptei, ar fi de dorit sa stim filozofia stangii, mai ales ca bugetul de sanatate e deficitar din cate inteleg. Si atunci cum gasesti surse de finantare, astfel incat sistemul de sanatate sa fie unul performant? Eu as dori sa vad raspunsuri concrete, din partea stangii la aceste intrebari pentru cqa este important ce se va intampla pe viitor in acest domeniu vital – Sanatatea.

Lasă un comentariu