Cand vad cati protestatari sunt in Piata Universitatii ma intreb daca nu cumva romanii s-au obisnuit atat de mult sa fie furati incat nu mai reactioneaza atunci cand li se intampla

basescu traian se intoarce la Cotroceni desi impotriva lui au votat 7.4 milioane de romani

Da,  recunosc ca pe 29 iulie 2012 s-a intamplat o minune.

7.4 milioane de romani au iesit la vot si au avut pentru cateva minute curajul sa spuna ca nu il mai vor pe Basescu presedinte.

Atat a durat curajul romanilor. Pe urma a revenit resemnarea.

Cand vad cati protestatari sunt in Piata Universitatii ma intreb daca:

Nu cumva romanii sunt atat de obisnuiti sa fie furati incat nu se mai revolta atunci cand li se intampla?

Cum naiba a reusit poporul roman sa faca marea Unire si sa isi castige independenta?

Cum naiba mai existam ca popor?

Inteleg romanii ca nu pot sa castige niciodata nimic atat timp cat au mentalitate de invinsi?

In momentul asta suntem 7.4 milioane de romani furati de haita care s-a unit sa il ajute pe Basescu Traian sa se intoarca la Cotroceni.

Gasim in haita si judecatori de la CCR si membrii CSM si procurori de la DNA si Parchetele teritoriale si lucratori ai serviciilor secrete si politicieni din tara si politicieni europeni si americani si oameni de afaceri din tara si strainatate si televiziuni si ziare nationale si internationale.

In Piata Universitatii suntem doar cateva sute de protestatari.

Majoritatea celor care sunt acum la Universitate au protestat si in iarna.

Unde sunt ceilalti?

116 gânduri despre „Cand vad cati protestatari sunt in Piata Universitatii ma intreb daca nu cumva romanii s-au obisnuit atat de mult sa fie furati incat nu mai reactioneaza atunci cand li se intampla

  1. Theo, se pare ca totusi multi nu se considera furati. Si apoi de ce ar face-o Theo? Sa fim sinceri, da 7,4 milioane de romani au votat Da la referendum. Cati din cei 7,4 milioane au votat da ptr alt motiv decat faptul ca base le-a taiat salariu, pensia ? Cati din cei 7,4 mil l-au votat in 2009 crezand ca altfel vin rusii peste noi? Cati din cei 7,4 mil se simteau revoltati de incalcarile grave al constitutiei pe vremea cand acesta inca nu le taiase salariile? Imi e teama ca prea putini, infim procent. Asa se intampla cand judeci totul din perspectiva financiara.
    Majoritatea romanilor nu ies ptr ca nu mai au nici un motiv sa iasa. Salariile le sunt restituite. Pricepi?

    1. Mi-e tare teama ca romanii nu cunosc cale de mijloc si daca nu ies in strada in numar mare nu inseamna ca s-au culcat pe-o ureche pentru ca nu se considera furati!Dimpotriva,ei si-au exprimat vointa prin vot,adica cuminte,democratic si in liniste!.Ca au fost ignorati o stim cu totii si sa fereasca Dumnezeu de mania,furia,revolta si frustrarea romanilor batjocoriti,furati si inselati!

    2. Doru Trofin,nu cred cred ca parerea ta despre romani este cea mai buna.Ei au iesit la referendum in numar destul de mare si-au exprimat vointa.Se poate iesi in strada,eu am iesit si la piata universitatii,am iesit si pe 20 august si pe 21 august cand CCR a decis invalidarea dar nu o pot face in fiecare zi.Nu din ”perspectiva financiara”am iesit ,ci pur si simplu pentru ca nu-l vreau pe TB.. consider ca nu este compatibil cu functia de presedinte : a incalcat de nenumarate ori constitutia ,ne-a sfidat de fiecare data prin vorbe si prin fapte si a politizat toate institutiile statului care acum ii sunt servile. Dar spune-mi tu mie, ce putem face cand stim clar ca demografic,suntem mai putini si ei spun ca este invers,ca presiunile din afara ii obliga sa-l mentina in functie,cand tot ce inseamna alb pentru noi,pentru ei este negru.!!!???..CE FEL DE OM POATE FI EL CAND STIE CA A FOST ALES CU 5,2 MIL SI CEI CARE NU-L VOR SUNT,7,4 MIL? In 2009 a obtinut votul prin frauda cu cei din strainatate,deci el din 2009 nu mai este presedinte,dar oare ii pasa?
      DE UN SINGUR LUCRU SUNT MULTUMITA,CA NICIODATA NU L-AM ALES…l-am vazut cand l-a dat jos pe PETRE ROMAN si a luat sefia partidului,de atunci nu l-am agreat pe acest om,plin de smecherii,un om de doi bani si niciodata nu si-a iubit poporul.
      Si eu cred ca Romania,nu mai este a noastra.

      1. Romanii au iesit la vot intr-un procent insuficient. Sa nu uitam ca pentru multi berea si micii au fost mai importante decat referendumul. sa fim realisti….Si cei care au iesit…in majoritate sunt doar frustrati de micsorarea salariilor. de ar fi fost din alt motiv, basescu nu ar mai fi fost presedinte de multa vreme.

        1. DOMNUL TROFIN ARE DREPTATE,LA REFERENDUM A FOST MAI IMPORTANTA ,PENTRU TINERI,DISTRACTIA,DISCO,BEREA,DROGURILE,LA ORA 23 SI-AU AMINTIT CA VOR SA VOTEZE,O ZI DIN VIATA LOR,HALAL TINERET,CE MULT A CONTAT,ATATA VOR SI ASA LE PLACE,RUSINE LOR !!!

        2. Domnul Trofin e la fel de porcotaliu ca patronii la care lucrau sezonieri cei ce au ajuns in ultima clipa (pe litoral) si chiar dupa inchiderea urnelor. Cine a fost liber si a vrut sa voteze a votat intre doua beri sau cu berea in mana. Domnul Trofin nu spune nimic de cei carora li s-au luat buletinele, sau au fost amenintati ca le vor fi taiate anumite drepturi banesti sau ajutoare sociale, sau fel si fel de alte ostructii ale dreptului de vot.
          Si ca sa stie Domnul Trofin (Virgil?), Oamenii nu sunt frustrati nu numai de micsorarea salariilor ci si de violarea permanenta a Constitutiei, legilor si legislativului – justitiei in ansamblul ei – si aservirea institutiilor ce pun in aplicare legile.
          Asa ca D-l Trofin, daca are pe undeva dreptate are pe undeva, pe dupa o poarta pe care scrie „GARAJ”.
          El nu intra aici nici sa faca pe desteptul si nici sa polemizeze cu mine sau cu ala sau cu ala. El intra aici fiindca D-na Teodora Marinescu a creat din aceasta pagina un pupitru, o tribuna – ceea ce el n-a reusit si n-ar reusi sa faca din pagina lui, pentru ca n-ar intra acolo decat portocalii ametiti gata iar misiune D-lui Trofin e de a ameti antibasisti.
          …Iar Vasilica 2007 – nou si el pe aici e tutarul D-lui Trofin care ii tine tira la alba/negra pe care cel din urma (ultima gaina din aprozar) o incearca de la inalta tribuna.

      2. @MARIA MEIR
        Trofin Doru are pe undeva dreptate… Au iesit in numar destul de mare, e adevarat, dar nu suficient de mare… Absenteismul la vot, masiv, se manifesta de multa vreme. Ceea ce indica o cultura democratica inca slaba in popor. Pentru ca democratic este sa participi la vot. De aceea cultura democratica trebuie intarita in randul cetatenilor. Auzi pe cate unul zicand: „Da’ la ce sa mai merg sa votez?!” si nu merge. Asta e o atitudine nedemocratica, dupa parerea mea. Ar trebui intarita si solidaritatea intre cetateni pentru ca nu se poate sa zici, spre exemplu: „pai, da’ ce ma intereseaza ca aia sunt dati afara, ca li s-au taiat salariile!”. Sau cum arata si Trofin Doru: „berea si micii au fost mai importante decat referendumul”. Sunt atitudini care, bineinteles, nu-s in regula si nu contribuie la consolidarea democratiei. Din pacate astfel de lucruri se intampla…

        1. La care scoala?
          Hai sa vedem cand si cum s-a distrus invatamantul. Nu cu mult timp in urma, cine intra la un liceu de renume, era din start considerat un elev capabil. Cine intra la medicina, era deja pretuit.
          A trebuit sa se scoata examenele de admitere, si am ajuns sa avem analfabeti cu diplome. Scoala este doar o alta afacere, profitabila pentru pentru unii, paguboasa pentru altii. Spuneti ca tinerii trebuiesc educati. Cum? cand la TV-uri se mediatizeaza la extrem fufele proaste si „cocalarii de Dorobanti”. Cand peste tot in media se popularizeaza prostia cu un corp perfect. Acum tinerii nu viseaza sa ajunga ‘astronauti” sau „piloti”, ci vor sa fie si ei pe sticla cu orice pret!! Nu conteaza ca dovedesti lumii ca esti si proasta si curva, esti pe sticla, e bine. Vedem la televizor nunti si botezuri ale clanurilor mafiote, care sfideza prin opulenta de prost gust, dar nimeni nu-i condamna. Nimeni nu confisca averile ilicite, asa ca ce vreti? vreti ca tineretul sa aiba valori morale? vreti ca romanul sa aiba constiinta de sine, cand vede ca el care e „prost” si respecta legile e sfidat de ‘cocalari”?
          dar ne cainam, iesim in strada si stigam jos ala, sus alalalt.
          asta da democratie, ce sa spun. 🙂 🙂

        2. @Theodora
          Eu nu prea sunt de acord cu Sorin si iti voi spune de ce. Chestiunea cu invatamantul e mult mai simpla dupa parerea mea: odata cu declinul economic s-a produs si declinul invatamantului. Un invatamant puternic, bine dezvoltat intr-o tara cu economie slaba parca… nu se prea potriveste. Cu totul altceva este daca individul traieste intr-o tara dezvoltata din punct de vedere economic, dar nu are bani pentru ca sa-si poata continua studiile. In general vorbind, in tarile dezvoltate si invatamantul este dezvoltat si bine pus la punct. Dar altceva este cand individul traieste intr-o tara slaba din punctul de vedere al dezvoltarii economice. Or, Romania, Bulgaria sunt cele mai sarace tari din UE. Intr-o tara cu economie slaba este imposibil (sau aproape imposibil, daca doresti) ca invatamantul sa fie dezvoltat. Spre exemplu: instabilitatea locului de munca sau faptul ca iti poti gasi cu greu de lucru in domeniul pentru care te-ai pregatit nu reprezinta factori favorizanti pentru dezvoltarea invatamantului. Si sa nu crezi ca in Grecia sau Spania, ca sa dau doar doua exemple, situatia actuala e alta…
          In legatura cu democratia de tip american, intrebarea ar fi daca in Romania exista o asemenea democratie, de tip american. Acolo statul ii ajuta prin imprumuturi de stat pe studentii saraci care vor sa invete! Obama a cheltuit sume enorme pentru invatamant. Noi chiar daca am vrea nu ne putem permite sa cheltuim atat pentru dezvoltarea invatamantului. Universitatile noastre nu au nici pe departe bugetul de care dispun universitatile mari din SUA. Asta ca sa vorbesc numai de bani, dar stii ce somitati predau la universitatile americane? Nu ca n-am avea oameni capabili. Ca dovada ca sunt destui romani care au ajuns profesori mari la universitati din Canada si SUA. Numai ca acolo posibilitatile de afirmare ale unui profesor universitar sunt mult mai mari decat in Romania. Si cand spun afirmare, ma refer nu numai la o afirmare pe plan local, acolo in SUA sau Canada. Ci pe plan mondial!
          Chestiunea invatamantului nu tine de „prostia cu corp perfect care se popularizeaza in media” sau de „proaste, curve si cocalari”, ca acestia sunt peste tot in lumea asta. Ci tine de bani multi si dezvoltare economica. Crezi ca in SUA nu sunt proaste, curve? Ba mai sunt si criminali periculosi. Cu toate acestea posibilitatile noastre financiare nu sunt nici macar pe sfert cat sunt cele ale SUA. Si, drept consecinta, nici invatamantul nu poate fi atat de dezvoltat ca cel din SUA.

        3. Motane, das-mi voie sa te contrazic. In State, invatamantul nu este de loc ieftin, dar au sponsorizari, au burse. Iar faptul ca Romania nu are studenti sau elevi de valoare e fals. Singurul student roman caruia I S-A OFERIT posibilitatea sa studieze la Harvard (in 2011), cu bursa, este o absolventa de liceu din C-ta, care a obtinut pe toata perioada celor 4 ani de liceu numai premii 1 la olimpiadele internationale de fizica si matematica. Idem, multi absolventi de liceu din Romania sunt acceptati la facultati de renume din occident. problema invatamantului este ca din cauza „ciocoimii ni”, valoare a incepout sa nu mai fie la „moda”, la licee de renume, cu profesori buni, se intra pe baza de portofel si de „cine-i ma’ta, cine-i tac’tu”. Si oricat de „Guritza Damatale” este progenitura, vine mamitza sau tatutzu cu banu’, cu pila de la minister si trece clasa, iar profesoru’ care a indraznit sa-l lase corigent are de ales, ori il trece, ori pleaca din liceu. Si daca vrei, pot sa-ti exemplific copii din familii sarace, cu venit modest, care au facut o facultate, AU INVATAT si s-au ridicat prin munca de calitate
          ca nivel de invatatura insa, la noi se face mult mai multa scoala in ceea ce oriveste matematica si fizica.In state de exemplu, la licee ei au „ORA DE STIINTE”, ora in care azi face ceva mate, data viitoare ceva fizica, si tot asa. Nu comparam aici insa nivelul de pregatire din facultati.
          Sa nu vorbim de faptul ca in state, chiar daca are mamiotza sau tatutzu bani, ca sa fi admis la un colegiu de renume, trebuie sa dovedesti ca „meriti”.
          hai sa nu mai proslavim „vestul” atat ca le au si ei pe ale lor. la noi problema majora e omul. ca omul nu respecta nimic, nu respecta nici cele mai elementare legi. cand omul va respecta legile asa cum se respecta „in vest”, atunci poate o sa putem discuta si noi de progres. pana atunci …..

        4. @Sorin
          Pai eu am si spus ca este cu totul altceva daca individul traieste intr-o tara dezvoltata din punct de vedere economic, dar nu are bani pentru ca sa-si poata continua studiile (v. mai sus). Si am spus ca avem oameni capabili.
          Chestiunea cu ciocoimea e o alta problema si nu stiu daca se poate generaliza. Insa eu cred ca problema e alta. Daca abordam procesual problema invatamantului ar trebui sa ne amintim ca orice proces (deci inclusiv cel de invatamant) are un input si un output. Chestiunea este ca datorita slabei dezvoltari economice a tarii noastre output-ul sufera de lipsa de scop. Adica nu are o finalitate bine determinata. Asta la modul general vorbind. Ca exista unii „din familii sarace, cu venit modest, care au facut o facultate, AU INVATAT si s-au ridicat prin munca de calitate”, cum zici, eu nu neg, dar acestia sunt putini totusi. La noi s-au inchis multe intreprinderi, bani au fost putini, si in agricultura s-au distrus multe CAP-uri, IAS-uri, lucruri ce au generat o situatie complicata din punct de vedere economic, social si precara in acelasi timp – lucrul asta determina starea generala de fapt. Tranzitia despre care tot vorbim inseamna sa traiesti contradictia dintre o dezvoltare economica socialista si una de tip capitalist. Lucrul asta nu s-a terminat inca la noi. Noi nu am ajuns inca la sinteza unei economii capitaliste. Or, cel putin din punctul de vedere al individului, economia si sistemul economic dau scop, finalitate invatamantului, nu invers: nu invatamantul da scop si finalitate economiei. Daca individul invata, se pregateste pentru a lucra undeva, pentru a practica meseria pe care si-a ales-o, dorind sa castige bine. Asta este scopul lui. Or, dupa cum lesne se poate constata, scopul acesta e determinat de economic. Altfel: se construiesc scoli, licee, facultati tocmai pentru ca sa ai oameni bine pregatiti si sa poti asigura o dezvoltare economica, deci in scopul asta. Si aici scopul invatamantului, a dezvoltarii sale este determinat de economic. Daca scopul nu e bine determinat sau nu exista vreun scop, atunci in societate incepe sa se manifeste dezinteresul, cum ar fi, spre exemplu, dezinteresul pentru invatamant, educatie, cultura, etc.

    3. Doru.
      cati din sustinatorii de azi ai lui Crin si Ponta, nu-i vor injura maine cand vor vedea ca:
      – salarii ioc, ca de, nu-i de unde
      – pensii, aidoma
      – taxe mai mari, ca e nevoie de bani la buget
      – impozite la fel
      cati vor striga „jos Ponta”, cand vor vedea ca nu au facut decat sa schimbe un rau cu un altul? ca de fapt in tara asta totul de face dupa niste reguli, dar nu ale noastre, pentru ca altfel am fi pierduti.
      daca ne uitam inapoi, o sa vedem ca istoria ne-a demonstrat ca fara sustinerea Europei suntem MORTI. Am fost cam 50 de ani.

  2. Si apropos, maine de va iesi basescu sa anunte dublarea salariilor in numele lui ponta, care,intre paranteze fie spus, se va executa de prost ce e, ei bine, base va fi erou national, cel mai iubit si bun presedinte. chit ca va dizolva parlamentul, partidele si cine stie ce alte ar vrea sa mai faca. La cat de …. e poporul roman, nu trebuie sa te uiti decat inspre profesori….cei de la care/prin care a inceput raul in 2008.

        1. Doru, te contrazic.
          Gresala a fost ca nu au acceptat reducerile de personal. daca privesti invatamantul din interior, ai sa vezi ca sunt multe belele interne, dar pe care nu vor sa le accepte.
          n-au vrut reduceri de personal, de avem acum doua secretare, ca una-i sefa, si tot NU AU TIMP sa faca treaba, au personal adminstrativ excesiv, cand s-ar putea reduce la jumatate.
          In Romania suntem de acord doar cu masurile populiste si atat. S-a pus problema evaluarii periodice a profesorilor, dar a iesit scandal, cum adica? pai cum adica, uite asa, odata cu varsta incepi si te plafonezi, deci e normal sa se faca o evaluare, pe toate planurile. daca se dovedeste ca inca esti bun, nu te da nimeni afara.

  3. romanii au avut sansa sa scape de basescu pe 29 iulie. daca ei au considerat ca pentru 15-20 de minute petrecute la vot isi pierd din pretiosul lor timp, atunci fiecare roman in parte isi merita soarta. si sa-ti mai zic ceva, dupa ce am vazut zilele trecute, nici eu nu voi mai vota deloc pentru ca votul meu nu conteaza in fatza intereselor politice. fie ca a fost 6-3 sau 5-4, nu ma mai intereseaza. peste o luna plec inapoi in norvegia deoarece in tara mea nu ma mai reprezinta nimeni. am incercat sa rezist 27 de ani, dar am ajuns la capatul puterilor. Democratia romaneasca mi-a pus capac.

    1. mentionez ca m-am deplasat 200 de km pana in Oslo degeaba pentru ca romanii din tara au fost prea comozi, dar cand se da fasole si carnati sunt primii care apar la mana intinsa. Fratilor, daca nu luati atitudine, o sa ajungeti si mai rau. eu ma descurc destul de bine aici, nu ma pot plange. dar voi, voi ce o sa faceti??

      1. @Alex George
        Romanii au iesit Alex, cvorumul a fost indeplinit … din nenorocire basescu are majoritatea in CCR si servitorii lui plus tradatoarea aspazia cojocaru au hotarat ca basescu sa s eintoarca la Cotroceni.

      1. @maharajahuldekapurthala
        le aprob in ordinea in care imi intra pe blog … nu stiu ce se intampla de apar altfel … nu am verificat … repet … nu stau lipita de calculator … sterg jignirile din comentarii … asta este normal nu este cenzura …. spune-mi ce cuvinte te deranjeaza in comentariul lui Incognito … daca nu vrei sa ne certam de ce ma jignesti … cum adica nu pot fi dus asa de usor? … vrei sa spui ca mint?

        1. Theo.
          Citeste singura, macar odata comentariile lui Incognito, si decide tu ce este vulgar sau nu, dupa judecata ta. Poate nu toti consideram jignirile sau insultle dupa acelasi dictionar, 🙂

  4. Majoritatea romanilor nu ies in strada pentru ca nu mai au nici un motiv sa iasa. Asa este., dar nu din cauza ca au fost remediate unele privatiuni la care au fost supusi de Basescu si regimul sau.
    Armatele castiga sau pierd razboaie.Tratatele de dupa se intocmesc si semneaza de politicieni. 7,5 mil. de romani au trimis la masa trativelor USL in pozitia de invingatori.Care este rezultatul? Ramane cum a fost chiar daca sunteti dezamagiti.
    Iesitul masiv in strada este evident solutia unei noi victorii.Intrebarea este cine o va fructifica de data aceasta? Actualii politicieni?-au dovedit ca sunt incapabili. Basescu ?-A dovedit ca sub presiunea maselor nu-si va da demisia .Alte alternative nu tin de democratie si nu cred ca cineva le doreste.
    Daca le este prezentata romanilor o alternativa cu sanse cat de mici de success eu sunt convis ca vor marsa din nou in numar f,.mare si vor iesii pe strazi.Pana atunci sunt rezervati si asteapta cu indoiala in suflet , o raza de speranta

    1. @ovidiu
      Cum nu au motive?
      Le-a fost furat votul … cvorumul a fost realizat dar tradatorii de la CCR au hotarat altceva … sigur ca au motive … este mai rau decat sa le sparga cineva casa

      1. Eu nu am spus ca nu au motive. Au mai mult decat suficiente Eu am spus ca speranta de finalizare in avantaljul lor este spulberata si de aceia sunt rezervati si lipsiti de entuziasm Bun ,poporul i-si striga dorinta in strada .Spune cine i-l da jos pe Basescu?USL-am vazut ce poate .Basescu-crezi ca va avea mai putina rusine si demisioneaza?Cum atunci,prin violenta?Fie si asa ,ce pui in loc?Sunt f. nemultumit,dar nu vad rezolvare.democratica in contextul actual

      2. Theodora, draga,
        Nici guvernul Ponta n-a declarat ca numarul persoanelor cu drept de vot din Romania nu ar fi de cca 18 milioane, din moment ce a gasit doar vreo 35000 de insi ce ar trebui radiati. Guvernul Ponta nu si-a permis sa propuna stergerea celor cca 3 milioane aflati in strainatate, fiindca nu exista vreo lege care sa-i fi dat dreptul la asa ceva. Ceea ce se poate face este ca pe viitor sa se decida ce facem cu stranierii. In consecinta, eu cred ca este contraproductiv sa spunem ca referendumul a fost valid sau sa dam vina pe judecatorii CCR. Legea este lege: chiar si cand nu ne convine(dura lex, sed lex)

        1. Dar atunci cum ramane cu art.4, din lege, care nu face distinctie intre cetatenii romani care locuiesc in Romania si cei aflati peste hotare?

          Art. 4
          Au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

        2. @Candid
          Sigur ca au dreptul sa participe la referendum … cine a zis ca nu au dreptul?! .. doar ca figureaza pe lista electorala pentru DIASPORA … pentru ca locuiesc in strainatate.

        3. Theodora ,
          Candid ştie bine ce spune „legea e dură, dar e lege! ” !
          În ROMÂNIA se organizează mai multe tipuri de alegeri şi pentru fiecare acest tip de alegeri avem liste electorale pe tipul de alegere. În opinia mea este aiurea să se vorbească de liste electorale permenente, pentru că nu sunt deloc permanente, actualizarea acestora săvârşindu-se continuu! Chiar şi aşa, dacă citim atent ce scrie în legea 370/2004, constatăm că la Art. 1 – (1) În sensul prezentei legi, termenii de mai jos au următoarele semnificaţii: c) liste electorale permanente – listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv. Legea se poate consulta pe pagina http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=93&l2=98

        4. Si atunci, de ce ai spus ca a fost indeplinit cvorumul? Theodora, eu sunt un om foarte meticulos de felul meu: intai ma documentez si de abia apoi deschid gura. De aceea, tin sa te anunt ca am citit pe net legea 3/2000 asa cum a fost ea adoptata initial, am citit apoi si legea 129/2007, din 5 mai 2007, am citit si modificarile ulterioare din 2009 si 2012. Dar in nici una dintre legile de modificare nu se face vreo schimbare a criteriilor de participare, adica art.4 a ramas neschimbat. Te intreb atunci, fara rautate, pe ce te bazezi(citat din M.Preda: Delirul 😀 ) cand spui ca cvorumul a fost indeplinit? Vrem sa-i aburim pe cei care nu stiu legea? Vrem sa parem noi cei mai tari din parcare? Este incorect din partea noastra, a celor care stim care e situatia, sa asmutim lumea impotriva judecatorilor CCR, fiindca ar fi interpretat nepermis legea.
          Eu nu tin nici cu pdl nici cu Basescu, dar din perspectiva mea de neafiliat politic nu pot nici sa escamotez faptele. Pur si simplu ma oripileaza divagatiile unora de pe bloguri si forumuri. Ma intreb cum pot unii sa se hraneasca cu ura, minciuna si frustrare? Si aici nu fac deosebire intre taberele aflate in conflict.

        5. @Candid
          CVORUMUL A FOST INDEPLINIT
          CA CEI 6 JUDECTATORI DE LA CCR NU AU VRUT SA TINA SEAMA DE SITUATIA PREZENTATA DE GUVERN ASTA ESTE ALTCEVA

        6. „legea spune clar”.

          care lege draga mea, legea chefului tau? crezi tu ca daca era o lege care sa-i scoata pe ROMANII care locuiesc in strainatate de pe liste, nu erau obligati CCR sa o respecte?

          esti un pic frustrata ca altii au plecat din tara asta si tu ai ramas aici, si ai vrea sa le arati ca nu-s ei chiar asa smecheri, si ca daca avem chef nu-i punem la numaratoare ca nu merita, recunoaste. n-ai cum altfel sa justifici o asemenea mitocanie. ce va mai place sa va lepadati de fratii vostri romani atunci cand nu va convine votul lor, desi trimit bani in tara cat sa plateasca pensiile alea, nu v-ar fi rusine… ei nu au ma familii in romania? credeti ca voteaza asa orbeste, pentru nimeni, fara consecinte?

          nu exista „legea” pe care o invoci tu, asta e problema, dar nu prea conteaza asta pentru goarnele USL-iste ca voi, ii dati acolo inainte cu „ilegal imoral, tradatorii au violat vointa celor 7 milioane”.

          fac o paranteza, hai sa-ti fac niste matematica (aia cu numere): 7 milioane din 18 milioane = 38%.
          atatia romani vor sa plece traian basescu.

          in concluzie, remarc: proaste mai sunteti bre, proaste si influentabile, va vindeti energia si pasiunea pentru niste javre fara onoare,

          si cel mai trist lucru e ca v-au convins sa va varsati ura pe romanii care au alta culoare politica, sa-i considerati niste nenorociti subdezvoltati, ca sa uitati ce jeg e de fapt toata clasa politica, de la A la Z.

          n-aveti nici un pic de bun simt si cultura democratica, nu stiti decat sa latrati, sa injurati si sa jigniti.

          mai uitati-va in oglinda din cand in cand, daca puteti.

        7. @ion predescu
          nu sunt deloc frustrata … eu nu am vrut sa plec
          nu ne lepadam de nimeni … pur si simplu cei care numai locuiesc in tara nu mai sunt pe listele permanente ci pe listele din diaspora … atat
          fara jigniri ca te blochez

        8. @Candid

          Mai… Candidule cu candoare de Aspazie,

          Tu ai fost directionat pe aici sa ne lamuresti cum ca rata-mpunge. Nu, mai… In 8 ani de basedintie am invatat (cei care nu stiam) ca SCARAOTSCHI-mpunge. Tu – diavol mic si Candid – doar sugi cornu’ cand ti se da voie sau cand ti se cere.

        9. Theo
          Incognito este doar un tip mic cu o gura mare si proasta. De ce nu-l ameninti si pe el ca-l blochezi? 😀
          Pana acum, tot ce s-a spus aici e foarte CORECT si LEGAL!!
          Pe lege. Exact cum se agita uni si pe alte forumuri, se cauta texte de legi, se r]argumenteaza pe texete de legi, dar nimeni nu spune de legile care dovedesc ca invalidarea referendumului a fost LEGALA SI CORECTA DIN PDV JURIDIC. Chiar nu pricepe nimnei ca daca era o singura lega care permitea ca acest referendum sa fie validat, acesta era validat?

        10. Theo.
          Doar unul din multiple exemple:

          incognito spus
          august 26, 2012 la 10:13 pm
          @Candid ”
          Citeste. Daca cineva ti-ar adresa tie acest „comment”, cum ai raspunde? 😉
          Si aici, repet, nu comentez despre afinitatile si convingerile politice ale acestui ins. Ci doar forma limbajului de „baiat de cartier”. Ai argumente pro sau contra, chiar esti binevenit sa le expui.
          Sau ptr ca vreau un limbaj civilizat, chiar daca este in contradictoriu, sunt un basist cu creier spalat??!!
          sa inteleg in acest caz, ca toti cei care sunt contra PDL sau Base, sunt „educati” in acest spirit, al limbajului de mahala? hai sa nu confundam sarcasmul cu injuriile.
          Dupa cum spunei si tu, cu IT bun iti pot ala si adresa si nr de tel, si nu este greu sa ‘amendezi” jignirile si mitocaniile unora.
          😀

        11. @Sorinel
          O Aspazie si el.

          Am sa incep cu niste versuri din poetul nostru nationa Mihai Eminescu.

          „Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
          Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
          Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
          Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
          Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.”

          Asta fiindca aduci vorba de legile facute de IMPUTITU’ si asumate de jigodiile ce-l inconjoara

          Tin sa iti atrag atentia ca tot ce faci si tot ce spui iti asumi riscul de a fi candva folosit impotriva ta, asa cum eu insumi (I) fac.(you).

          Se vede asta si din felul in care te plangi gazdei comentariilor tale despre comentariile altora cum ca ti-au facut „buba” (si nu ma refer aici la Boc Udrea Blaga Anastase).

          Eu zic sa nu mai plangi si sa scoti degetul din gura iar daca nu poti macar spala-l inainte!.

        12. Theodora, nu poti sustine, in acelasi timp, doua lucruri ce sunt incompatibile intre ele: daca admiti ca romanii care traiesc acum peste hotare sunt inclusi de drept in listele electorale, atunci cum poti sa spui ca a fost indeplinit cvorumul din moment ce au participat doar 8,45 milioane de oameni, din cei 18,25 milioane(am scazut deja cei 35 de mii reclamati de Ponta in scrisoarea din 21 august). Stiu ca pentru unii e greu sa accepte adevarul, dar sper ca o femeie dintr-o bucata, asa cum cred ca esti tu, cateodata(:D) nu se poate impiedica de asemenea aspecte ce tin de orgoliu sau faptul ca esti sefa acestui blog. Butada ce circula prin birouri: Regula 1(Seful are dreptate) ; Regula 2(seful are intotdeauna dreptat; Regula 3(cand seful nu are dreptate, se aplica regula 2) este doar o butada.

        13. @Candid
          sunt inclusi pe listele electorale diaspora …nu pe cele permanente …. la cacularea cvorumului se utilizeaza listele electorale permanente … asta este singura diferenta intre cele 2 liste

        14. @ Sorine,

          Nici nu ma gandesc sa intru in polemica cu alde Incognito. Din motive de ordin logic si moral: eu, din principiu, ocolesc asemenea obstacole din calea unei dezbateri civilizate, fiindca e mai sanatos din multe puncte de vedere. Eu cred ca noi toti ar trebui sa lasam umorile deoparte si sa discutam pe baza legii, fiindca este singurul reper. Nu are rost sa ne furam singuri caciula cu acuze nefondate la adresa judecatorilor CCR. Am o intrebare pentru acuzatorii d-nei Azspazia Cojocaru: sa spunem ca ar fi adevarate acuzatiile la adresa ei, din perspectiva CV-ului. Dar cine a propus-o in 2004 pentru CCR nu stia de aceste probleme sau cum le-a apreciat? Sau, tocmai fiindca le-ar fi stiut, le-a lasat la „dospit” ca sa fie santajata la o adica, candva? D-na Cojocaru a facut parte din CCR si in 2007 atunci cand CCR a dat unda verde eliminarii cvorumului din legea referendumului. Oare, de ce atunci nu s-a sesizat nimeni asupra acestor aspecte? Si, apropo, de decizia din 2007 a CCR, care a fost raportul dintre judecatorii numiti de Iliescu & PSD si ceilalti actori?

        15. Candid.
          e corect spus, trebuie evitati si ignorati acesti indivizi care fara a avea nimic dd spus, fac vant deschizand gura. partea proasta e ca le pute gura, :).
          Acelsi lucru il sutin si eu, mersul pe legea scrisa si nu interpretata. idea cum ca romanii care lucreaza afara, dar au casa, familiile, au tot, aici in tara nu ar trebui sa fie inclusi pe listele permanente mie mi e se pare o aberatie. Hai sa nu-i includem in aceasi oala cu imigrantii, cu transfugii, cu cei plecati definitiv pe alte meleaguri si care singura legatura pe care o mai au pe aici, sunt ori niste morminte parasite , ori apelativul de „romana” la nationalitate pe pasport si atat.
          La fel sustin si eu, ca listele au fost bune asa cum erau, atata timp cat au sevit ambelor tabere. Nu contest faptul ca daca situatia era inversa, nu ar fi fost PDL-ul cel ce ar fi invocat actualizarea listelor.
          Imim place si ma distreeaza insa ca se militeaza atat ptr scoaterea romanilor „de afara” de pa liste, dar cand se vrea lumina asupra voturilor multiple, asupra mortilor care au votat, se acuza ilegalitatea demersurilor, se pretind abuzuri asupra democratiei, si altele. Ce democratie este aceea in care nu accepti ca ;legea iti este potrivnica? Ce democratie este aceea in care o mana (mare, dar nu majoritara) de oameni pretind sa le fie satisfacute pretentiile, in detrimentul celorlalti? Nu contest nemultmirile unei parti a populatiei, nu stau sa fac analiza categoriilor sociale nemultumite, dar atata timp cat 7,9 milioane au spus DA, iar restul de 8 (nu spun mai mult) nu sunt de acord cu asta, cum vine?
          Domnilor, asa cum dvs considerati normal si democratic sa iesiti in strada, de ce negati acelasi drept al celorlalti de a nu fi de acord cu asta?
          Si cei ce au fost la vot, si cei ce n-au fost, sunt cetateni ai aceleiasi tari, cu aceleasi drepturi, cu probleme mai mari sau mai mici. Dupa cum spunea Theo, cei 7,4 milioane de romani ce au spus DA nu sunt musai USL-isti, ci doar romani care sa-u saturat de base, pe un motiv sau altul. Tot asa, ceiilalti, chiar daca sunt doar 8,5 milioane, pot fi basisti sau pur si simplu cetateni care s-au saturat de marsavia clasei politice, de apatia clasei politice in ce priveste legalitatea din aceasta tara, de inertia sistemului economic.
          Politicinilor nu le pote fi decat beneficsa aceasta zarva, aceasta ura generalizata si proiectata asupra unor anumite categorii de sustinatori.
          Aceasta tara este a tuturor romanilor, chiar de sunt mitocani, manelisti, savanti sau astronauti. Politiceinii trebuie sa tina cont e toti, nu doar de o parte. Nu poti fi un conducator doar pentru cei 7.4 milioane si sa-i ignori pe restul.
          In politica nu ai voie sa perpetuezi greselile si sa spui ca celelalt e vinovat.

        16. Sorin,

          De acord cu tine. Uite, cu tine chiar as avea o mare placere sa intru in dezbateri, fiindca esti un tip rational, nu umbli cu idei preconcepute, esti deschis la ceea ce spune interlocutorul, in sensul ca nu se loveste replica ta ca de un zid si sa ricoseze mereu inapoi fara nici un pas inainte pe calea dialogului. Spuneai acum cateva zile ca nu vezi rostul unui blog daca nu conduce la nici un rezultat util. Eu as spune ca acest tip de „dialog” seamana cu vechile forme de asedii ale cetatilor din antichitate si evul mediu, in care si atacatorii si asediatii se „bombardau” reciproc, pastrandu-si pozitiile initiale. In aceasta cheie se poate interpreta si inventia „calului troian”, cand dupa atata vreme de lupte fara vreun succes palpabil, le-a venit ideea cu darul otravit.
          Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult la unii oameni este indaratnicia lor de a-si sustine punctul de vedere si atunci cand constata ei insisi ca sunt in eroare, ca sunt invinsi fara dubii, dar orgoliul nemasurat ii impiedica sa accepte ca n-au avut dreptate. Si, culmea, acestia vor ei sa te convinga ca ei sunt cei care iti fac o favoare, dialogand cu tine. Referitor la ceea ce am spus despre faptul ca prefer sa-i ignor pe unii, in loc sa ma angajez in polemici sterile, aceasta este concluzia la care am ajuns urmarind „dialogul surzilor” pe diverse forumuri sau bloguri.
          O seara buna

      3. Theodora,

        Observ ca te contrazici singura. Pe mine nu ma poti insa convinge ca pot fi adevarate doua lucruri ce se bat cap in cap. Daca nu vrei sa admiti faptul ca cvorumul n-a fost realizat, asta e alta poveste. Nu are rost sa ne pierdem vremea.
        Te rog eu sa nu te imai ei dupa Sova, cand vorbim de liste electorale permenente: asta habar nu are ce vorbeste. Asa cum a dat cu oistea in gard in problema holocaustului, asa cum a spus ca a muncit 27 de ore din 24, tot asa vorbeste gura fara el cand vine vorba de listele electorale.

        1. Ti-am spus ca te contrazici singura. In acest context, chiar nu are rost sa mai discutam. N-ai decat sa ramai cu opinia ta. Dar esti ca in anecdota aceea din Urzica, de pe vremuri:”un tip sustinea ca 2 plus 2 egal 5, dar si dupa ce profesorul de matematica i-a demonstrat ca 2 plus 2 egal 4, n-a renuntat la bannerul lui pe care scria 2 + 2 = 5 si il agita in continuare in piata”. Te-am intrebat intr-un mesaj(disparut ca prin minune) care sunt definiitiile celor doua tipuri de liste cu care defilezi? Si te rog sa-mi indici si sursa(lege, articol, lucrare academica, etc), asta ca sa stim cum stam

  5. ROMANII NU IES IN STRADA,DEOARECE,CHIORU BETIV INCA NU A HAHAIT(MISCARE BUNA A CHIORULUI BETIV),ROMANII(IN NAIVITATEA LOR),SPER CA PARLAMENTU O SA ISI FACA DATORIA,SI IN CEL MAI RAU CAZ,LUNI VOR VOTA,CUM ESTE NORMAL,INCA O SUSPENDARE (DE DATA ASTA FARA CVORUM) IN SEPTEMBRIE SAU PUR SI SIMPLU,VOR VOTA,CA CHIORU BETIV II DEMIS.
    NU SE VA INTAMPLA ASTA,SI ABIA ATUNCI OAMENII VOR IESII IN STRADA SI IL VOR LINSA PE CHIORU BETIV.
    P.S.:UITI,PROBABIL CEL MAI IMPORTANT LUCRU,PRACTIC,DACA CHIORU BETIV NU RAMANE,SACRIFICA PE PADUCHEI PDLACI(NIMENI NU O SA MAI VOTEZE LA TOAMAN CU PADUCHEI PDLACI,STIIND CA AU UN LIDER,CARE SE OPUNE VOINTEI POPORULUI),CARE VOR FACE SUB 10%,POATE CHIAR SUB 5%(ACUMA,CEI 1 MILION DE VOTANTI AI PADUCHEILOR PDLACI,CEI CARE AU VOTAT CU NU,SUNT ANCHETATI, SI NU VOR MAI VOTA INVECI CU PADUCHEI PDLACI).

  6. Haita de care vorbiti este prezenta in toate partidele iar triada impinsa in fata (repetentul, plagiatorul si servitorul) de Voiculescu este culmea incompetentei. Ca atare cei 7.4 milioane de care vorbiti au fost vreo 6 milioane si ceva (diferenta fiind furt ordinar) manipulati si apoi manati la vot precum turmele de animale. In realitate cei din Piata Universitatii, agitatorii, sunt mercenari mituiti de Voiculescu + gura casca si cativa convinsi. Curajul sa spuna ca nu il mai vor pe Basescu presedinte nu reprezinta o cauza nationala, de altfel au avut ocazia sa o spuna la vot si concluzia a fost ca nu au fost suficienti pentru a fi vointa nationala. Ceea ce fac acum este in afara democratiei si in intentie prefigureaza o noua tentativa de puci! Oricum manifestarea impieteaza Romaniei

    1. @Lucian Pop
      In realitate tu esti un postac platit sa scrie minciuni pe internet.
      In realitate basescu traian este un comunist securist pentru ca altfel nu avea cum sa ajunga seful agentiei de la Anvers si ministru secretar de stat in guvernul dascalescu
      In realitate cvorumul a fost indeplinit dar tradatorii si servitorii securistului basescu de la CCR au furat voturile romanilor
      In realitate basescu a desfiintat democratia din Romania
      In realitate basescu, macovei si haita au facut faorte rau Romaniei.

      1. Theo.
        Un singur adevar ai spus, si anume ca base a fost „un comunist securist”, pentrua ca asa este, nu ajungea altfel reprezentantul Navrom la Anvers (Antwerpen).
        In rest, democratia a fost schilodita in 90 si 91, de Iliescu.

        1. Exact, dar cangrena a inceput atunci. nu contest ca in ultimii ani s-au intamplat magarii, dar raul s-a inceput din 90. indiferent daca tu vrei sau nu sa accepti, suntem victimile celor care „nu si-au vandut tara”, au dat-o gratios, si acelor cu „noi muncim, noi nu gandim”, de am ajuns ca dupa 22 de ani de la rev….., lovitiura de stat, sa muncim de-a surda, pentru ca pana acum nimeni n-a gandit cum sa muncim.

    2. FOARTE BINE,BASIST DE LUCIAN POPO,ATUNCI,INSEAMNA CA LA TOAMNA,NU ITI FACI PROBLEME DE FAPTUL,CA PADUCHEI PDLACI VOR FACE MAI PUTIN DECAT UDMR,CA DE FAPTUL CA USL,VA FACE MAI MULT DE 50%(ACUMA AU PESTE 60%,IN 2 LUNI,NU SE MAI POATE SCHIMBA NIMICA).
      CHIORU BETIV SI PADUCHEI PDLACI SUNT CEI MAI IUBITI ROMANI.
      NU 7,4 MILIOANE DE ROMANI AU VOTAT IMPOTRIVA CHIORULUI BETIV,CI 8,5 MILIOANE(AIA CARE AU VOTAT CU NU SI ACUMA SUNT ANCHETATI,NU VOR MAI VOTA NICIODATA CU PADUCHEI PDALCI).
      MEDIA DE VOTANTI LA ALEGERI IN ROMANIA,II UNDEVA LA 9 MILIOANE,DACA USL,MAI CALCA SI PE „PEDALA” ANTI BOZGORI,O SA FACA USL LEJER PESTE 70%.
      SI INCA CEVA SLUGA BASISTA,PIVNICERU II PROPUNE CHIORULUI BETIV PE CINE SA PUNA IN LOCUL LUI KOVESI,SI GHICI CE,O SA FIE CINEVA ANTI CHIORU BETIV SI ANTI PADUCHEI PDLACI.
      PIVNICERU IL URASTE PE CHIORU BETIV,MAI MULT DECAT INTREGU USL

    3. @Lucian Pop
      Aspazio draga
      Ma bucur ca te produci. Luandu-ne cu polemici savante aproape ca uitasem fata voastra fascista, a basistilol. Ar trebui sa multumim cerului cand vreun nemernic ca tine isi arata le lumina adevarata fata, nelasand sa ne scada ura ce o avem impotriva basului care va e cap si impotriva voastra. N-ati vrut sa va dati la o parte in mod democratic…. inseamna ca va asumati riscurile.

  7. Draga Theodora
    Ma bucur ca blogul tau este in top , constat ca esti „invadata” de maimute portocalii , mi-am permis sa-mi iau si eu o vacanta iar pe unde am fost TOTI oamenii m-au intrebat : ” Ce se intampla cu votul nostru ” , le-am raspuns : ” Se PISE CCR si Noua Ordine Mondiala pe NOI ROMANII ! ”
    Trist dar adevarat !
    Sa fii iubita …
    Cu Stima Emil

    P,S, Multa SANATATE doresc Domnului @ ALM , Olimpiu65 , Marian … Din Berceni , @ Incognito , Doamnei Doinea Manea , „baietilor” de la Starea,Natiunii.ro si „tutuLor” oamenilor ce doresc BINELE acestei tari.

      1. Dl. Vulcănescu, mulțumesc de urări, la fel și dvs. vă doresc bine, numai bine, sănătate, mai presus de orice, chiar ma presus de politică -deși, ca să fiu sinceră, sănătatea se leagă de politică. Mai puțini doctori, mai puține spitale, paturi insuficiente, aparatură învechită, lipsă de higienă … iată ce poate îmbolnăvi un om mai rău. Dar sperăm. Da, vin aici la Theo mereu, dar n-am comentat, și da, sunt pe facebook. Și eu am timpul limitat, plus diferența de fus orar. Sunt profund, profund indignată de ce se întîmplă în țară. Aș fi fost în Piață zilnic. Biata mea mamă la fel. Se sufocă, nu numai de căldură, dar și de indignare. Vorba ei, Nu mai scăpăm, mamă de el, nu mai scăpăm de maleficul ăsta, mi se face rău numai cînd îl văd și aud la tv, schimb canalul, dar tot peste el dau. Merge greu mama mea, dar pe căldură tot s-a dus la vot, nici nu ar fi conceput să nu se ducă. Fiul unei prietene este cu Noua Republică, m-am dus și eu la pagina NR din FB, să văd și eu ce-i acolo. Un loc unde cei care-i urăsc pe useliști fac clăbuci la gură, metaforic, înțelegeți ce vreau să spun, insultînd ca la ușa cortului (cum spunea bunica mea). Nimic semnificativ, nimic concret, nimic despre economie, finanțe, tehnologie, agricultură, nimic despre probleme sociale majore … nimic. Cică-și pregătesc platforma. Cel puțin USL a realizat ceva – din păcate se face prea puțină publicitate realizărilor (nu mă refer numai la salarii), Ce se va întîmpla cu planurile lor începînd cu săptămîna viitoare? Moțiune de cenzură pt. guvernul Ponta? Dizolvarea parlamentului? Doamne ajută. Mă cutremur. Nu vreau să fiu pesimistă, dar acum mi s-au înecat corăbiile (nu alea vîndute de ticălos), flota mea personală. Cu drag.

  8. Cum poate cineva să insulte milioane de oameni, să-i compare cu animalele mînate la vot? Prietenii mei ți-ar sări la gît dacă le-ai spune asta în față, eu aș sări la bătaie, și așa să-mi ajute Dzeu, sunt un om pașnic, urăsc violența fizică și verbală, dar am limitele mele. Cum poți să spui că au fost plătiți? Cine le-a dat banii? Cînd și cum? Paranormal? Cei care au venit la mitingurile PDL n-ar fi mînați, ăia vin din convingere, ceilalți sunt animale? Rușine că cineva poate să aibă astfel de mentalitate. Am prietene, fiecare dintre ele suferindă într-un fel sau altul, au ieșit pe căldura de foc, s-au întors noaptea acasă, fiecare în cartier periferic, riscînd să fie atacate pe stradă. Și totuși s-au dus din convingere, nu pentru bani. Oamenii nu sunt chiar ca boii, știu exact acum care-i situația reală. Realitatea este că s-a tărăgănat povestea asta cu rezultatele referendumului și nenorocitul acela ce cvorum, oamenii au așteptat să vadă ce va ieși … și eu am așteptat, zi de zi, oră de oră … mama mea la fel, era nervoasă. Acum se știe, vom vedea cum vor reacționa oamenii. Cum vor reacționa polițiștii aceia din Arad care și-au dat demisia că nu mai pot trăi cu 700 lei/lună. Mama mea are 600 și fără ajutorul meu n-ar supraviețui, nu în lux, ci modest, darmite un bărbat tînăr care are și familie, un copil, doi. Alături de Bulgaria, suntem cea mai săracă țară din Europa. O țară bogată, avem de toate, geografie, minerale … dar administrație proastă. Ticăloasă. Și cînd vine un guvern nou la conducere pus pe treabă, îi tragem în cap, că unul e plagiator, altul repetent … jeguri dintr-astea, numai să punem bețe în roate. Iar între timp, omul de la țară n-are nici apă să-și adape animalele, secetă și sărăcie lucie. Sau ne judecăm după beizadelele care-și petrec vacanțele pe Riviera sau în Alpi?

    1. Si ce afacut guvernul asta pus pe treaba ptr taranul care n-a avut apa sa-si adape animalele? Concret? Nu ca ailalti ar fi facut, dar vorba gazdei, hai sa treim in prezent. Ce au facut acesti cavaleri ai dreptatii ptr agricultura de exemplu? In afara de marirea unor taxe NU AU FACUT NIMIC!!

  9. Stimaţi prieteni,
    Mâine este o zi importantă pentru cei care vor o Românie fără Băsescu, aşa că, astăzi, am făcut o trecere în revistă a contribuţiei celor care au pus „umărul” la acest demers. In ianuarie, aproape nu a fost oraş important din România unde să nu existe proteste împotriva abuzurilor băsiste. Oamenii au ieşit în pieţe, au scandat, au ignorat ameninţările şi chiar bastoanele „forţelor de ordine”, au plătit amenzi ilegale. Într-un cuvânt, au reuşit să timoreze reţeaua teroristă băsistă, pregătind terenul pentru reuşita moţiunii de cenzură. Şi guvernul Ungureanu a căzut!
    Apoi, au venit alegerile locale. Oamenii au pus la dispoziţia USL încrederea lor, transmiţând semnalul că e momentul ca să se angajaze în luptă pentru ei. Şi USL-ul a iniţiat acel „blitzkrieg” care a dus la curăţarea conducerilor camerelor Parlamentului şi a instituţiei Avocatului Poporului. Au deschis drumul către suspendarea Preşedintelui, operaţiune pusă în operă după câteva zile.
    A venit Referendumul. Oamenii au ieşit la vot pe o caniculă îngrozitoare. Aproape nouă milioane, dintre care 7,4 milioane au cerut demiterea lui Băsescu. Nu ştiu dacă se putea mai mult, dacă există fizic suficientă populaţie care să asigure toate pretenţiile PPE şi ale „pretenilor” americani, dar să şi respecte media statistică a prezenţei la vot în ţările democratice.
    /,4 milioane de oameni au pus în „mâna” USL-ului o „armă” democratică: voturi pentru! Apoi, au văzit reversul „blitzkrieg-ului”. Cedări după cedări, asigurări peste asigurări, toate fără să ţină seama de voinţa populară. Oamenii au constatat un fel de „dolce far niente”, un fel de somnolenţă mulţumită, precum cei care se văd cu lemnele urcate în căruţă.
    Acum, oamenii au ieşit din nou în stradă. Personal, găsesc gestul inutil şi periculos pe caniculă. Nici scandările nu-mi par potrivite. Să strigi „jos” nu este suficient. Cei care sunt „jos” nu ţin seama de astfel de strigături. Oricum, este prea târziu să strigi împotriva celor care au distorsionat votul popular. Dacă trebuie strigat, atunci trebuie strigat astfel încât USL-ul să se trezească! Acum trebuie ei să simtă că „dragostea” poporului esste schimbătoare şi că este momentul să lase prostiile cu UE, PPE, Gordon etc, şi să pună osul la treabă în ultimele secunde acordate de popor. Dacă mâine vor dormi în cizme şi vor întinde covorul roşu, în toamnă vor constata că urnele nu le mai sunt binevoitoare. Cel puţin, eu îi asigur că va fi prima lipsă a familiei mele de la scrutin. V-am însărcinat cu voturi şi voi le-aţi strivit cu Barossu. Cum mă convingenţi că veţi guverna în interesul nostru şi nu ale intereselor străine? Nu ne mai dă UE bani? Foarte bine, China atât aşteaptă! Convingeţi-mă mâine că n-am pariat pe un cal mort!

    1. Liderii USL au parasit corabia. au plecat pur si simplu in concediu! in situatia de fata ce pot face cativa parlamentari si lideri de opinie din USL??? Nu imi fac iluzia ca vor avea alesii nostrii demnitatea de a nu trada pe cei care au votat la referendum. sunt prea siguri pe ei pt alegerile din iarna ce vine!!!
      dar romanul are o vb: tot raul spre bine! iar noi avem bafta in istorie…macar atat!!!

    2. Domnule ALM

      V-am citit si m-am infrigurat pe canicula asta. Daca si dvs. credeti ca e cazul sa abdicati… – fiindca e o abdicare. …Daca si dvs credeti ca lupta intre fascisti si social-liberali este o simpla competitie de K-One la care noi doar trebuie sa strigam „Hai USL” sau „Huo arbitru'”, va marturisesc ca Inainte de a renunta le dreptul meu de a ma exprima concis – prin vot – Voi renunta a mai fiinta – nu printe hiene, ca si hienele sunt de la Dumnezeu si Dumnezeu ni le-a leset tocmai pentru a ne tine in miscare, adica vii – ci printre lasi si si idioti.

      Iertati-ma si considerati valabila cutuma cu „cei de fata se exclud”.

      Am inceput sa citesc articolul dvs. cu convingerea ca veti face un apel, un indemn, avand in vedere ca maine temperaturile nu vor mai fi aliate ale IMPUTITULUI fascist, la sustinerea in numar cat mai mare a unei atitudini curajoase si nonconformiste a parlamentarilor democrati, astfel incat ei sa se constitue o forta daca democratia trebuie (a ajuns sa trebuiasca) a fi IMPUSA CU FORTA.

      Inteleg o atitudine ca a dvs. la Dora (gazda comentariilor noastre), dar nu accept la dvs. o atitudine ca a Dorei.

      Daca Dorei pot sa-i spun „Fii barbata Zoe!”, pentru dvs. ce-mi mai ramane?

      1. Domnule Incognito
        Să nu credeţi că mi-a fost uşor să aştern rândurile de mai sus. Dar nu puteam, de dragul de a nu demoraliza alţi cititori, să nu scriu ceea ce cred. „Abdicarea” nu este din partea mea şi nici din partea celor câţiva care protestează în stradă. Puterea mea este de 1 la 7,4 milioane, adică aproape nimic. Puterea celor câteva sute, presupunând că sunt câteva sute, reprezintă puţin mai mult decât nimic, dar pentru autiştii portocalii înseamnă tot nimic. În schimb, mulţi dintre noi am investit USL-ul cu PUTERE! Putere locală, susţinere parlamentară şi guvernamentală şi 7,4 milioane de voturi pentru demiterea lui Băsescu. Gândiţi-vă la cifra 7,4 milioane. Presupunând că toţi cetăţenii din România ieşeau la vot, de la faşă la barbă albă, şi presupunând că am fi 20 de milioane, Băsescu ar fi trebuit să adune 12,6 milioane de voturi contra demiterii. Păstrând proporţia de la Referendum, rezultatul ar fi fost de 17,6 milioane de voturi pentru demiterea lui Băsescu! Simple cifre. De asemenea presupunând că populaţia României este de 20 de milioane şi am avea numai trei milioane de minori, adică 17 milioane de cetăţeni cu drept de vot, aplicând raportul mediu statistic al prezenţei din ţările democrate, prezenţa la vot ar fi fost normal acceptabilă dacă atingea cifra de 8,5 milioane de voturi (pro şi contra), adică cca 50%. Cu toate că cifrele primare sunt eronate, se poate observa că rezultatul Referendumului a fost extrem de apropiat.

        Buuun! Pentru ce toată această polologhie? Cifrele de mai sus erau la îndemâna oricui, inclusiv a strategilor USL. În momentul în care s-a forţat introducerea cvorumului, în mai puţin de 4-5 ore, de la nivelul guvernului, se putea face estimarea de mai sus şi se vedea că Referendumul nu-şi mai are rostul! Trebuia anulat şi explicat populaţiei că cerinţele sunt imposibile! Ori, s-a mers pe un scenariu absurd în locul exprimării adevărului: oameni buni, poporul nu contează, guvernul este aservit, adoptaţi poziţia ghiocelului!

        Cu toate acestea, până când Parlamentul ia la cunoştinţă aberaţiile CCR, încă se mai poate face ceva: se poate aplica Legea! De ce oare sunt convins că parlamentarii nu vor face nimic? De ce oare sunt convins că şi liderii USL ne-au vândut intereselor stăine, cum s-a întâmplat mereu în istoria aceste ţări? Păi tocmai d’aia! Că am fost destinaţi să fim slugi! Fiindcă România este privită ca o colonie şi nu ca un partener! Ce s-ar fi întâmplat dacă Ponta ar fi ridicat fruntea în faţa Baroasselor şi ar fi spus „Uniune nu însemnă asuprire! Dacă nu vă place să fim independeţi, vă rog să aşteptaţi puţin, să mai punem o întrebare la Referendum – Mai doriţi să facem parte din UE?”. Personal, cred că Baroassele şi-ar fi înghiţit cuvintele şi obrăzniciile! Dar Ponta n-a făcut-o! Ponta (generic) mai putea să adopte poziţia Greciei, adică „voi vorbiţi, voi auziţi”. Dar Ponta n-a făcut-o! A acceptat toate porcăriile impuse intern şi extern, de parcă, altfel, ne aştepta un cataclism nuclear! De dragul nostru? Îndoi-m-aş şi n-am cui! A prins gustul conducerii guvernului!

        Acestea ar fi motivele pentru care am scris că nu are rost să se mai strige „Jos!”, fiindcă Băsescu încă este jos! Trebuie pusă presiune pe USL, singurii care mai pot face ceva ca să scăpăm de acestă batjocură! Şi singurul mod de a face presiune oamenii din stradă ar fi să strige „Noi v-am votat, voi ne-aţi uitat!” şi „USL = PSD, aceiaşi mizerie!”, chiar dacă au alte păreri. USL-ul trebuie să tremure la ideea că la alegerile din toamnă s-ar putea trezi cu toate speranţele spulberate. Şi, dacă Băsescu se întoarce la Treicoceni, aşa va fi!

        Este puţin important ce atitudini acceptăm unii de la alţii. Important este să fim lucizi şi să nu îngenunchiem voluntar. Mie puteţi să-mi spuneţi că sunt indezirabil …

        1. ALM.
          In mare aveti dreptate, chiar daca priviti lucrurile doar dintr-o directie, lucru pe care, sa ne intelegem, nu vi-l reprosez.
          Eu vin insa si va intreb, ce rau poate face un presedinte, care NU are Parlamentul de partea lui, NU are un guvern de partea lui, si care STIE CA NU ARE NICI ALEGATORII de partea lui?
          Eu consider ca mai oportun si mai benefic pentru situatia din Romania este sa fie acceptata infrangerea, chiar obtinuta prin joc murdar, dar efectuat dupa aceleasi regului, s sa se contreceze toata aceasta energie politica pe indreptarea raului. Adica, pana la alegerile din toaman sa fie actualizate listele, sa fie elabirate niste legi DEMOCRATICE care sa reglemeteze DEMOCRATIC metodologia alegerilor locale, prezidentiale, parlametare, ca sa nu ne mai lovim de aceasta ambiguitate pe viitor.
          iesitul in strada, boicotaerea si taraganarea aceasta la nesfarsit NU ADUCE NIMIC BENEFIC PENTRU ROMANIA.
          Spunea cineva pe blogul lui candva: „sa ne suflecam manacile si sa trecem al treaba”. Theo stie cine. Intrebarea este, care treaba?

        2. @ Sorin,
          Păi ce preşedinte este ăla care „NU are Parlamentul de partea lui, NU are un guvern de partea lui, si care STIE CA NU ARE NICI ALEGATORII de partea lui?” De ce să nu punem numai poza lui la intrarea în Palatul Cotroceni? Ne costă infinit mai puţin. Dar dvs ştiţi că nu este aşa, ştiţi bine ce va urma! Eu fac o predicţie şi, spre deosebire de Antonescu, dacă n-am dreptate dispar de pe bloguri:
          Cum se va întoarce la Treicoceni, Băsescu va începe combinaţiile pentru debarcarea USL-ului şi aducerea la guvernare a unui partid de tipul „Noua Republică”. Pregătirea „de artilerie” a început cu prigoana instaurată de procurori prin sate şi comune. Urmează prigoana împotriva autorilor „loviturii de stat”, târârea guvernului pe la parchete, totul în aplauzele „occidentului” subordonat PPE. Evident că din programul USL-ului se va alege praful, urmând căderea acestuia în încrederea electoratului. Poate USL va câştiga alegerile următoare (la mustaţă), dar asta nu înseamnă nimic: combinatorul va face amestecuri toxice care să-i permită să pună ce guvern „vrea muşchii lui”! Că doar nu ar fi o premieră …

        3. ALM.
          Intr-un fel aveti dreptate, dar afirmatiile dvs nu fac decat sa-mi intareasca convingerea ca USL s-a grabit cu acest referendum, care pa langa faptul ca ne-a costat pe noi destul de mult, a fost si degeaba, din cauza de o pregatire sublima dar totala lipsa.
          Nu era mia simplu, sa-l lase acolo, si sa apuce GUEVERNU in frunte cu PARLAMENTUL, majoritare USL, sa faca ordine? Si sa-i dea momi doua legfi care sa nu-i cponvina lui, dar care sa fie un real beneficiu ptr gtara, si atunci sa zica, pai nu se poate, noi vrem, dar asta nu ne lasa. Si atunci nu s-ar mia fi bagat nimeni de afra sa ne certe.
          Acum, e normal sa le fie frica, ca Base „pre multi va popii”, nu-i asa? partea hazlie este ca ii va lovi cu legea. ca de fraieri ce au fost, n-au avut grija sa aiba legea de partea lor. pana si indemnul asta de a iesi in strada este un punct in defavoarea lor, din punct de vedere legal. pai nu vedeti, ca sustin miscarea „proletara”, dar nu iese unul din barlog, sa nu fie acuzati. pentru ca orice ati spune, ce se intampla cum in Buc, numai legal nu este. si acum vb pe lege, nu pe afinitati, nu pe nemultumiri, mai mult sau mai putin indreptatite.
          Din pct de vedere legal si moral, daca vreti, cei doi, Ponta si Crin au cam depasit putin limitele legii sia cum e normal sa fie ingrijorati.
          Si cand spun lege, ma opresc doar la una, la cea care pedepseste instigarea la violenta.

        4. ALM,

          In societatile post-comuniste au aparut partide de orientari ideologice diferite si in conditiile alegerilor democratice este posibil sa apara cazuri cand presedintele este de o culoare politica si parlamentul, impreuna cu guvernul sau, sa fie de alta culoare politica, tocmai fiindca alegerile parlamentare si prezidentiale nu mai au loc simultan. Cat timp au avut loc simultan, presedintele si guvernul erau sustinuti de aceeasi majoritate parlamnetara(1990. 1992, 1996, 2000, 2004 – cu mentiunea ca in acest din urma caz, majoritatea a fost construita dupa alegerile prezidentiale)Pe de alta parte, intr-o societate democratica, legitimitatea unui presedinte sau a parlamentului este data de faptul ca sunt alesi prin scrutin universal, direct si secret. Una este legitimitatea si cu totul altceva este popularitatea acestora, ce poate scadea sau, dimpotriva, creste, functie de parametri de ordin economic, politic, social, etc. Intr-o democratie autentica si nu una originala ca pe malurile dambovitei, nu poti demite presedintele doar fiindca tu ai o majoritate parlamentara, dar nu ai motive de ordin constitutional ca sa-l suspenzi. In plus, este nu numai imoral sa te prevalezi de scaderea popularitatii acestuia, ca urmare a diversilor factori, pentru a forta demiterea. Sa nu uitam ca in „actul de acuzare” din acest an, usl nu a inclus(fiindca nu avea! ) nici macar o proba care sa aiba valabilitate juridica, in spiritul prevederilor constitutiei, ce ar permite demiterea.
          Da, Basescu a facut destule greseli, dar nici una care sa intre in categoria celor vizate prin constitutie. Cea mai hilara acuzatie a fost aceea in care se mentiona ca Basescu ar fi declarat ca nu va numi premier din partea usl. Culmea ironiei este ca premierul ponta a fost deja numit inca de la sfarsitul lui aprilie. Apoi, chestia cu incalcarea drepturilor fundamentale era o aiureala in toata regula, ce sa mai vorbim de acuzatia cu „amestecul in treburile guvernului”. Pe aceasta tema tin sa mentionez ca regimul post-decembrist din Romania a fost construit prin copierea modelului semiprezidential francez(exista N lucrari
          academice ce consacra acest fapt, a se vedea doar lucrarea lui Bartolini despre acest tip de regim, aparuta la editura Oxford University Press )

          Exista, de asemenea, conform opiniei exprimate de J-P. Revel o diferenta clara intre democratie si democratura. Intr-o democratie, statul de drept si suprematia legii sunt respectate de catre toti actorii politici(partide, parlament, guvern, presedinte, societate civila). Din pacate, in Romania, nici dupa 23 de ani de la caderea lui ceausescu nu avem o societate civila bine structurata si functionala. Motivele sunt numeroase si nu pot fi epuizate aici.

    3. Domnul @ ALM
      Ati facut o „radiografie” corecta a situatiei , va pot spune ca la fel ca si mine ati pariat pe un cal mort , ati uitat sa mai scrieti ca s-au dus DRACULUI toate auditurile inclusiv cel de la ministerul condus de blonda din PlesCOI.
      Sa fiti iubit…
      Cu stima Emil

      P.S. Raman la convingerea : ” Ponta a tradat ” .

      1. Domnule Emil, nu Ponta a tradat, ci PSD-ul merge dupa liniile trasate de Ilici. Nu v-ati lamurit inca de faptul ca toti cei ce fac altfel decat dicteaza „emineta rosie” sunt catalogati drept „prostanaci’ sau dati la lei (vezi Nascase) ?
        Eu de cand atrag atentia asupra faptului ca PSD-istii sunt santajabili, ca base are parghii sa le schimbe directia, iar PNL-ul e victima colaterala? Uite ca desi am fost blamat si injurat, acum se ajunge la ce am sus eu.
        Ce ma doare pe mine, este ca in ciuda faptului ca am salutat motiunea, acum PNL-ul a pierdut si bruma de sustinere din partea simpatizantilor. daca factorii de decizie din primariile PSDiste isi faceau treaba INAINTE DE REFRENDUM, acum discutam despre cu totul altceva. Asa, USL a pierdut pe mana PSD-ului, si impicit PNL-ul a pierdut masiv, in asa fel incat la alegerile din toamna mi-e teama ca vom avea in Parlament un PPDD, sau mai rau, un partdi etnic cu mai multe voturi decat orice partid national!!

      2. Inca o dovada, de parca mai era nevoie. PSD e in sala, dar PNL-ul nu. Deja, scindarea e foarte aproape. PNL-ul, victima colaterala.

  10. Unde sunt ceilalti?
    Raspuns:
    S-au saturat de toti, indiferent de culoare politica. Si s-au mai saturat si de scandaluri politice. Au mai ramas nise rebuturi ideologice care continua sa militeze pentru cai verzi pe pereti. Reforma nu se face prin invrajbire ci prin atitudine, si liderilor USL le lipseste cu desavarsire aceasta atitudine de reforma (sunt perceputi ca oameni politici lipsiti de onoare si predispusi la manevre pe sub fata de masa)… E nevoi de sange proaspat si curat ( dupa parerea mea , de preferinta albastru)….

    1. @VSI
      O da, si basescu se pricepe rau de tot la reforma 😀
      pai cine este cel care ne invrajbeste de 8 ani intre noi? basescu traian este acela
      a invrajbit tinerii impotiva batranilor, elevii impotriva profesorilor, bolnavii impotriva medicilor, angajatii de la particular impotriva celor de la stat … si stii de ce? … simplu …. pentru ca asa invrajbiti poate sa ne domine mult mai usor

      1. 1)NU am spus ca presedintele Basescu este un om al reformei („S-au saturat de toti, indiferent de culoare politica”).
        2)Personal nu ma simt invrajbit asupra medicului cand ma duc la medic… daca tu ai repercusiuni in acest sens te poti trata si singura la ce bagaj de cunostinte ai..:)))
        3)Corect, invrajbiti putem fi controlati „divide et impera” doar ca tu continui sa invrajbesti asa pe blogosoru tau …. :))).
        Vrajba asta de care vorbesti intre oameni este alimentata inclusiv de tine ca vrei sau nu . Tineri impotriva batranilor…:))) se numeste conflictul generatiilor si tot timpul au existat diferente de ideologii intre parinti si copii ( fara acest lucru nu ar fi evoluat lumea). Elevi impotriva profesorilor… habar nu am despre ce vorbesti…. tot ce stiu e ca tot timpul a fost o diferenta intre prof si elevi..:)). Angajatii de la stat vs angajati de la privatii… :))
        ai putea face un show de comedie sa stii :)))

        1. @VSI
          eu nu, dar multi bolnavi au ajuns sa ii urasca pe medici din cauza intrigilor lui basescu
          pe cine invrajbesc eu impotrica cui? .. sa nu spui ca ii invrajbesc pe romani impotriva lui basescu 😀 …. nu este nevoie …. sunt 7.4 milioane de romani care il urasc … s-a vazut la vot
          asta a fost scopul atacurilor pe care basescu le-a facut asupra profesorilor si mediciilor

  11. Daca nu NOI, atunci cine?

    Daca nu cu USL, atunci cu cine?

    Daca nu ACUM, atunci cand?

    Maine e ULTIMA noastra SANSA
    si TREBUIE sa fim acolo,

    IN FATA PARLAMENTULUI

    in Parcul Izvor.

    Vremea va tine cu noi ca un semn al vointei Lui Dumnezeu.
    NU UITATI: Dumnezeu iti da dar in traista nu-ti baga!

  12. absenteismul din piata este proportional cu fractura dintre agenda populatiei si clasa politica.
    populatia a iesit la vot fiindca demiterea lui basescu era asociata cu distantarea de politicile de pauperizare in favoarea si beneficiul FMI, incetarea distrugerii contractului social, in favoare fascismului coorporatist si nu in cele din urma, distantarea de actiunile demente ale NATO.
    votul masiv a luat prin surprindere si USL-ul.
    USL-ul se dovedeste incapabil sa ii apere pe electori si iarasi, la fel ca si cellalte formatiuni politice este autist in raport cu agenda electoratului. USL-ul a avut nevoie doar de constructia unui inamic si de o lupta impotriva acestuia, lupta care sa ii unifice electoratul si sa il motiveze. USL NU A AVUT NEVOIE SA CISTIGE BATALIA SI NICI NU SI_A DORIT IN MOD REAL DEMITEREA LUI BASESCU.

    1. @paul summers
      da, ai dreptate, am pierdut:
      independenta unei tari,
      demnitatea unui popor, viitorul a citorva generatii
      sansa de a nu fi in tabara perdanta a urmatoarei conflagratii mondiale.

  13. Theo.
    Spune-mi te rog, legat de discutiile de la cel’lalt topic, daca eu am inchiriat (de firma) pe numele meu un apartament in Den Haag, (Haga pe romaneste), in care merg cam o luna (chiar doua cateodata), la fiecare doua luni, inseamna ca nu am ce cauta pe listele permanente?
    Daca plec luni dimineata (cu avionul de 6:30) spre Amsterdam si ma intorc din Olanda vineri seara la Buc, inseamna ca nu am voie sa ma regasesc pe listele permanente?
    Vino si cu argumente te rog. Daca imi spui ca nu am ce cauta pe listele permanenete, vreau un argument LEGAL, cat si LOGIC.

      1. Theo, da-mi voie sa te parafrzez;
        Hai ca exagerezi de data asta!!
        Chiar ca ai o idee fixa, dar fara un suport moral, legal, constitutional, oricum ai da-o, tot aiurea suna.
        E catatean roman, cu domiciliul stabil in Roamania, nu se mai discuta ca pleaca pre o luna, doua, sau noua. casa lui, proprietatea lui, nu are nimeni dreptul sa-l scoata de pe liste. Poate doar Ponta si cu Crin, ca asa vor ei. dar pana si astia si-au dat seama ca nu se poate.

  14. Theo.
    ptr a doua oara nu-mi apar niste raspunsuri, fara a avea link-uri, fara a fi vulgare. ma redirectionezi in spam, sau celui caruia ii raspund i-ai blocat ceva si automat si reply-urile sw duc tot acolo. Poti sa le scoti de acolo?
    „PLIZ”!! 😉

  15. Rezultatul a 20 de ani de pasivitate civica… Partea buna este ca aceste cateva sute de oameni se vor cunoaste mai bine, organiza si incepe ceea ce trebuia sa fi inceput in anii ’90 pentru a ne asigura democratia reala a anilor 2000. Un alt motiv al neparticiparii la proteste este absenta alternativelor politice. Sper ca din aceste grupuri vor fi initiate miscari si partide politice care sa ofere alternativa mult asteptata.

Lasă un comentariu