Divide et impera

Divide et impera este o combinatie de tactici de cucerire si pastrare a puterii si se realizeaza prin divizarea unei mari populatii in grupuri mai mici.

Strategia se realizeaza in primul rand prin provocarea neincrederii si neintelegerii intre membrii unui grup sau intre grupuri si prin promovarea celor care sunt dispusi să colaboreze prin acordarea de titluri si functii.

Strategia este favorizata de comunicarea proasta sau lipsa comunicarii, intre membrii unei populatii si  permite celor cu putere reala putină să-si impuna vointa asupra celor care, colectiv au putere mare sau ar avea daca ar reusi să se unesca.

Noi nu reusim sa ne unim

Ieri si astazi au protestat cei din Ministerul Finantelor Publice.

In acesta seara este un protest la Ministerul Educatiei.

Probabil ca maine vor iesi cei de la Ministerul Sanatatii.

Cand vom protesta impreuna?

Chiar nu putem sa intelegem ca DOAR IMPREUNA SUNTEM PUTERNICI?

Serviciile secrete au muncit mult zilele astea ca sa evite propagarea protestelor in toata tara.

Cei mai importanti oameni din SPP l-au scos pe minsitrul Ialomitianu din “ghearele” femeilor revoltate.

Angajatii de la Ministerul Finantelor Publice care au cerut solidaritate (si care dupa parerea mea au fost amagiti cu niste promisiuni) se vor solidariza cu cei care vor protesta maine , poimaine, sau saptamana viitoare?

Pe mine, somer al Romaniei, cine ma apara?

Daca prin absurd,  peste 3 zile, 10.000 de someri din Bucuresti ar protesta in fata Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale s-ar solidariza cineva cu ei?

As vrea sa stiu si parerea lor: Rox, ALM, Brankardierul, Olimpiu, AliosaAna Usca, Caius, BasaricaElisa, Gebelezis, HAI CA SE POATE!, Vania, Ioan Sorin Usca, Marcus, Plano 10, Natasa, Orfiv, Supravietuitor, Transildania, World of Solitaire, Starea Natiunii, Ziarul lui IpuRazvan, KinR, Teo, Mirela, Bibliotecarul, Chat NoirGara pentru noi, Augustin

Publicitate

45 de gânduri despre „Divide et impera

 1. Cristina Anghel, nu mai vrem martiri, dar este hotarata sa nu cedeze.
  Starea ei de sanatate este din ce in ce mai rea.
  Dorina Lupse din Arad, se solidarizeaza cu invatatoarea si intra si ea in greva foamei.
  Cristina poate deveni stindardul acestei lupte, dar sa nu o lasam sa se stinga, nu vrem sacrificiul ei ca sa ne trezim din „somnul cel de moarte”.

 2. Stimata Theodora,

  Imi cer iertare, dar am impresia ca articolul dvs este mai mult o scuza decat o analiza. Sigur ca exista si strategia „Divide et impera”, folosita pe tot Mapamondul din cele mai vechi timpuri si pana catre cel mai indepartat viitor, dar aici, in Romania, exista un amalgam pagubos, exacebat dupa decembriada, care face desueta strategia de care faceti pomenire: frica + lacomie + egoism! De fapt, pe aceste caracteristici umane, se bazeaza si tactica „Divide et impera”. Frica pierderii putinului care-l avem, lacomia care ne face sa comparam otova veniturile provenite din meserii cu responsabilitati diferite, egoismul care ne impiedica sa ne unim pentru o cauza comuna, care ne face sa privim cu indiferenta la zbaterile altora, uitand ca maine am putea fi noi in locul lor.

  Cand vom protesta impreuna? Probabil niciodata! Mereu vom fi grupuri, mai mici sau mai mari, care, intamplator, vor avea acelasi vector si aceiasi directie. Cateva milioane, adunate din proprie initiativa, nu vom fi niciodata. Fiindca noi suntem romani, cu ADN-ul modificat inca de pe vremea fanariotilor.

  Sunt unii care traiesc cu impresia ca, in decembrie 1989, au facut o revolutie. Ca Ceausescu a fugit de frica muncitorilor adunati in fata CC al PCR. Eroare prieteni, ati fost figuranti intr-o „piesa de teatru”, schitata in Malta si dezvoltata de serviciile secrete ale mai multor state, „pretene” sau nu, la al carei scenariu au „achiesat” si serviciile secrete din Romania. Oricum, lipsa de incredere intre Armata si MI-DSS a dus la o lipsa de colaborare initiala, fapt care a facut ca schimbarea de regim romaneasca sa fie cea mai sangeroasa dintre toate tarile de sub „umbrela” Moscovei.

  Vorbiti despre someri, dar cred ca este vorba despre toti cei care-si castiga painea cu forta mintii si a bratelor. Toti cauta oportunitati ca sa-si gaseasca o slujba, o functie mai bine platita sau mai placuta. Toti sunt atenti la tot ce poate sa le indeplineasca dezideratele si, aproape fara exceptie, se vaita ca nu exista solidaritate, ca altii nu ies in strada sa le castige si drepturile lor. Dar, curios, cu toate ca numai anul asta au fost o multime de situatii in care puteau sa iasa in strada si sa ramana acolo pana la victorie, prezenta a fost mai mult decat modesta.

  De ce aruncati in carca „serviciilor secrete” impotenta noastra, fibra noastra? In 1989, mass-media se comporta exact ca televiziunea publica astazi. Singurele surse de informatii, care manipulau si ele, erau Europa Libera, Deutsche Welle si Vocea Americii si, cu toate ca putina lume le asculta, prezenta in strada a fost importanta. Unii din curiozitate, altii manati de lipsuri si mizerie. Zilele acestea, televiziunile „mogulilor” au transmis de la fata locului protestele si chemarile la unitate ale protestatarilor. Ei si? Cateva zeci de „nebuni” s-au dus in fata MF. Restul celor care se intreaba de ce nu protestam impreuna unde erau?

  Sa nu credeti ca incerc sa aduc o acuza punctuala. Nu, vreau doar sa arat ca nu orice material este bun pentru a face bici, care sa mai si pocneasca …

  1. @ALM
   Spuneti de ADN-ul modificat de pe vremea fanariotilor…initial asa credeam si eu,dar am analizat tradarile din istorie si faptul ca in aproape 2000 de ani au existat principate si nu Romania…Cred ca boala e mai veche si a permis unui popor potential puternic sa devina doar partial important pe scara istoriei europene.Sa nu uitam de Asanesti care puteau sa dea un impuls care sa duca dezvoltarea europeana cu minim 500 de ani in avans…tradari si tradari,lipsa de coeziune.Ce nu inteleg eu este ideea asta de mesia;de ce gtrebuie sa asteptam vesnic persoana care se jertfeste pentru noi?De ce nu devenim egoisti si sa ne jertfim noi pentru noi,noi suntem cei care vor opri caloriferul si vom tremura de frig nu vecinul in greva foamei…adica si el,dar frigul de la mine din casa eu il suport…egoismul asta a facut ca Germania sa prospere.
   Cu stima

   1. @ Gebelezis
    Aveti dreptate in ceea ce priveste „vechimea” lipsei de unitate, intrerupta vremelnic de Mihai Viteazul (cel cu buze senzuale, dupa cum spun manualele alternative de istorie). Totusi, perioada fanariota a pus o amprenta puternica si grava asupra istoriei romanilor. In primul rand, a intrerupt obiceiul alegerii domnitorilor din randul boierimii romane, ca urmare a unui sfat al acestora. Apoi, a avut loc o epurare a militarilor romani, fiind inlocuiti cu arnautii albanezi, initial un fel de SPP si apoi cu atributii din ce in ce mai largi. Nu in ultimul rand, a avut loc cea mai salbatica taxare si impozitare a populatiei sarace. Se mai spune ca, atunci a aparut si proverbul „capul plecat, de sabie nu-i taiat”. Da, probabil ca o sa trebuiasca si acum sa fie trimisi epilepticii in strada, sa strige „Dumnezeu a binevoit si a incuviintat scuturarea jugului”. Macar bigotii sa se adune.

    Mesia? Traiesc cu impresia ca nici Mesia nu ne-ar convinge sa ne invingem frica, lacomia si egoismul. Probabil ca am arunca cu pietre in el si ca l-am aclama pe Traian Baraba. Personal, cred ca nu trebuie jertfit cineva. Trebuie doar sa depasim „sindromul” galetii cu o punga de malai in ea. Adica, sa privim dincolo de ziua de azi. Va dati seama ca si functionarii MF au primit o galeata goala si ca au plecat fericiti acasa? Acum se discuta despre greva generala. Eu zic ca s-a pierdut demult momentul propice, starea de pauperitate a bugetarilor si a celor „asimilati” (pensionari, someri, asistati), facand extrem de grea decizia pentru o greva generala pe timp nedeterminat.

    1. @ALM
     In manulele de istorie scrie ca Mihai Viteazul avea „buze senzuale”?
     Doamne fereste!!!!!
     Adica nu l-am recunoaste pe Mesia?
     Adica oamenii sunt atat de saraci incat NU ISI PERMIT SA FACA O GREVA GENERALA PENTRU CA MOR DE FOAME? 😦

    2. @ Theodora
     Nu trebuia sa ma intrebati de Mihai Vitezul, o cautare pe goagal v-ar fi adus zeci de referinte: „Mare pacat ca in cartile de istorie actuale se spune ca Mihai Viteazu avea buze senzuale. Si este pomenita Andreea Esca.” http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t410559-25.html

     Conform cartilor sfinte, nimeni nu a inteles jertfa lui Iisus atunci cand ea s-a produs. Au trecut zeci de ani, au trebuit sa apara Evangheliile, pentru ca lumea crestina sa inteleaga simbolistica. Pe aceasta „putere de intelegere” ma bazez cand spun ca n-am fi in stare sa-L recunoastem pe Mesia. Credeti ca suntem mai destepti decat israelitii de acum doua mii de ani? Atunci de ce l-am ales pe Baraba de doua ori?

     Va rog sa va ganditi un pic la urmatorul scenariu: aveti de achitat un credit pentru o casa sau aveti cheltuieli echivalente cu un copil la facultate; a venit anuntul ca venitul va va fi taiat cu 25% si nu v-a venit sa credeti, ca atare ati asteptat; a venit si momentul taierii si din nou n-ati crezut ca va dura si ati asteptat; datoriile au inceput sa se acumuleze, din cauza imposibilitatii de a le mai plati, dar iar ati asteptat; au trecut aproape cinci luni si nu mai rezistati, riscati sa pierdeti casa sau sa intrerupeti studiile copilului; de bine, de rau, putinul ala care a mai ramas din venituri va permite sa supravietuiti, sperand ca iarna va fi blanda sau se va intampla o minune. Majoritatea bugetailor si-au „topit” economiile in aceste 5 luni si sunt in imposibilitatea de a rezista fara salariu pe timpul unei greve de lunga durata. Nu este o noutate. Partidul Comunist cunostea aceasta tactica si a facut totul ca oamenii sa fie dependenti de stat. Ei bine, guvernul portocaliu cunoaste si el aceasta tactica si de aici aroganta exacerbata cu care-i trateaza pe bugetari. A adus oamenii acolo unde voia si acum isi face de cap. Noi vom hauli cu voci din ce in ce mai firave …

    3. @ALM
     Aveti dreptate cu goagalul asta putem sa aflam orice dorim.
     Nu, nu suntem mai destepti 😦 Si aveti dreptate …. poporul l-a ales pe Baraba
     Sau ne vom opri pentru ca vom intelege ca nu ne asculta nimeni?

  2. @ALM
   Imi cer scuze ca raspun asa tarziu.
   Astazi am pariticipat la conferinta „Europa încotro?” Soluţiile economice ale stângii, susţinută de Gerhard Schroeder organizata de Institutul Ovidiu Sincai.
   Participarea a fost un „premiu” pentru bloggerii care scriu pe blogul domnului Adrian Nastase.
   Am apucat doar sa dau accept comentariului dumneavoastra inainte de plecare.
   1. Da, cred ca aveti dreptate cu amalgamul pagubos „frica + lacomie + egoism”
   2. Deci dupa dumneavoastra la Revolutie noi romanii nu am fost de fapt IMPREUNA
   3. Dar nu arunc nimic in spatele serviciilor. Am spus doar ca si-au facut bine treaba.
   4. Pai asta ma intreb si eu… UNDE ERAU CEILATI?

 3. SOlidaritate? Este dificil de realizat si in interiorul unui grup, aproape imposibila intre grupuri… Cei de la finante au beneficiat de solidarizarea altora. Intrebi daca vor face acelasi lucru! Este cam greu sa te solidarizezi dupa ce te vezi cu sacii in caruta… Fiecare isi urmareste propriile interese si nu are dorinta de a-l intelege si de a-l sprijini pe cel de alaturi…Mai ales cand se cere o mana intinsa!

 4. @ Theo,
  Bună dimineața tie și vizitatorilor tăi !
  Când vom iesi in stradă impreună ? NICIODATĂ ! De ce ? Pentru „ divide et impera ” dicton „ antic”si de demult folosit ce capete incoronate dar superioare ca IQ presedintelui nostru .
  In baza acestui principiu dezbătut pe larg pe http://aliosapopovici.wordpress.com in mai toate articolele căci a fost practicat permanent de mincinosul presedinte in ultimii șase ani,populatia ROMÂNIEI este DEZBINATĂ iar categoriile sociale invrăjbiteintre ele tocmai ca să nu protestăm niciodată impreună ! Exemple ? Sunt destule si chiar pe blogul tău când pensionarii militari erau anunțați că li se vor recalcula pensiile „ nesimtite” după NESIMȚIȚII care ne conduc , s-au găsit bloggeri care din cele comentate reiesea că sunt de acord cu recalcularea mai ales ei, care nici măcar ARMATA n-aufăcut-o , aveau pensii sau salarii mici, uitând in mintea lor incețosată de invidie pe militari că „ după muncă si răsplată” slogan comunist, are incă si acum o mare rezonantă . Sunt convins că de s-ar injumătăți chiar si ajutorul de șomaj sau chiar de nu s-ar mai da deloc ar fi unii dintre cei care n-au lucrat niciodată cu acte legale, s-ar bucura. ROMÂNIA este DEZBINATĂ de Băsescu si urmarea se vede: incă nu putem iesi impreună in stradă in același timp să ne cerem drepturile ! Va veni insă si ziua când toti românii vor iesi in stradă dar atunci nu-si vor mai cere drepturile ci, „ capul lui Moțoc vrem ” !

  1. @ALIOSA
   Nu cred ca aia care au scris ca sunt dxe acord cu recalcularea erau bloggeri.
   Cred ca erau comentatori , unii dintre ei probabil postaci platiti sa scrie pro basescu si pro PDL
   Romania este DEZBINATA…. este posibil SA NE UNEASCA CEVA?

  2. Mai e o chestie. Cei care am iesit la „revolutie” punand zalog viata far teama sau retinere acum ne intrebam de ce ar merita sa mai iesim din moment ce ne este foarte clar ca nimic nu-i impresioneaza si nu-i imbuneaza pe uratii lumii. Nici victime, nici morti, nici raniti, nici schiloditi, nici orfani, nici vaduze, nici o jerfa, sacrificiu sau curaj nu e demn de respect si consideratie din punctul lor de vedere. Nu suntem semenii lor pur si simplu. Numai cel de sus poate curata plaga asta. Spun ca poate fiindca a putut mereu altfel lumea nu ar fi evoluatcu nimic, nu ar fi disparut sclavia, rasismul,colonialismul, inchizitia, etc. Acestea incearca mereu sa ia noi forme, mascate, disimulate dar nu au mai fost atat de crude si incarcate de tragism ca la vremea lor. Da, se manifesta niste „neo” incercari dar nu ii chinuie talentul in zadar fiindca ceea ce e impotriva firii pur si simplu nu poate dainui. Da, vom iesi civilizat, poate ar fi indicat sa manifestam intr-o tacere inteleapta, ca sa le crape obrazul, ca nu nu aiba motive sa ne mai foloseassca manifestatiile noastre ca un contra-argument in favoarea lor. Uite si la astia ce fac, sau uite ce violenti sunt, sau uite cum atenteaza la siguranta nationala sau mai stiu eu ce. S-au mai auzit acuzatii la un mitingut mic al politistilor. Cum sa se abtina la un miting mai maricel ? Vom fi cu totii niste tradatori de tara si atentatori la siguranta statului. Sa iesim cu totii in siguranta, fara vitejii inutile ca la revolutie, fara a ne lasa provocati de baitii cu cohi albastri. Un con semn al tacerii ne-ar delimita clar de ceilalti. Si-ar pierde obiectul muncii. Ar fi o lectie de curatenie de care au nevoie. Un priveghi sa-i zicem. Sa le tinem in avans priveghiuri repetate pana cand isi vor pierde si ei sensul vietii dupa cum si ei ni l-au luat noua. Am impresia ca rezervistii in sensul asta vor manifesta si nu e deloc gresit. Mi se pare cel mai potrivit mod stiind cat de cruzi si de nesimtiti sunt in atingerea si mentinerea scopurilor lor meschine de acumulare. Sa le aratam lacomilor astora gaunosi ca traiesc degeaba. Fara respect si consideratie nici o fiinta nu poate trai cu atat mai mult omul.

   1. @Rox
    Ai drepate Rox… si eu ma gandesc…. am fost la Revolutie si NU IMI PLACE CE A IESIT….. NU ASTA AM VRUT. 😦
    In Franta sunt 4 milioane de oameni in strada … noi ne chinuim sa ne strangem 40.000- 80.000
    Sa le crape obrazul? Nu este posibil… nu au obraz.
    Un priveghi? Da … asa este foarte potrivit.

 5. Pingback: Protest | Nataşa
 6. Nu inteleg de ce sindicatele nu se unesc si sa faca un protest adevarat.Poate ca ar trebui ca in toate orasele sa se organizeze proteste si sa se afle.Precis s-ar alatura destul de multi.
  Asa cred, desi…

 7. Buna ,sunt disperat!media e dusa rau si nu-i corecteaza nimeni.Adika la ce ma refer:
  -Performanta se premiaza
  -Munca de calitate si la timp se stimuleaza
  Unde e limba romanaa?jurnalisti de tot rahatul,sa se ia de mana cu pdl-isti !Se joaca ala care a facut legile cu prostimea intr-un hal far’ de hal!
  Exista si mitici korekti,ma refer la binecunoscutul fost mare fotbalist Lita Dumitru care a refuzat ani de -a randul sa intre in gasca de golani de la LPF si FRF pentru a nu-i fi patat numele in combinatii de prost gust.De ce ?pentru ca renuntat la experienta lui de jucator si antrenor si s-a dus in germania sa munceasca ca sofer de TIR.Bravo Lita!
  Inca una fara suparare,mi-a placut profesorul Athanasiu cand a facut apel la romani sa nu lase Romania s cada!de ce mi-a placut de el?pentru ca a pus atata suflet in apelul lui spus pe un ton ridicat,din care eu simt ca un individ linistit si cumpatat de altfel
  a ajuns la limita increderii in principiile asa zisei democratii existente in Romania,care ne arata ca stie ce se intampla in Romania dar nu poate sa se opuna singur prin argumentari logice cu dovezi legislative etc.
  Si inca una,madame Henkel se pare ca a dat drumul la distractie!?

  Poate mai tarziu am sa revin cu un VIDEO-DREAM!

  1. @brankardierul
   Imi place foarte mult domnul profesor Athanasiu.
   Astazi chiar am avut ocazia sa il salut si am mers impreuna cu dansul la sala Grand Ballroom din Hotelul Marriot unde a avit loc conferinţa Europa încotro? Soluţiile economice ale stângii, susţinută de Gerhard Schroeder.
   Intrasem in holul hotelului si nu stiam unde este sala.
   L-am vazut pe domnul Athanasiu l-am salutat si am spus ca si eu trebuie sa ajung in acelasi loc cu dansul 🙂 dar nu stiu pe unde sa merg.
   A fost amabil, mi-a raspuns la salut si mi-a aratat drumul.
   Cred ca trebuie sa urmam calea pe care unii oameni cu adevart patrioti ne-o arata.

   1. Te felicit!daca apuci prin Bucuresti mergi sa asculti niste cursuri de ale lui.El a fost parca juma de legislatura senator de BH si avea cateva ore la universitate,o incantare!din pacate o singura data am fost in sala care eraultra,ultra plina si nu de studenti neaparat ce incepand de la oameni simpli pana la cei de cultura ,era o tacere in sala de se auzea musca si scurgerea sudorii de la caldura optimista !
    Da’ cred ca in PSD este renegat ca e prea profesor si nu face parte din gasca de combinatori!

    1. @brankardierul
     Nu cred ca este renegat.
     Nu am simtit asta.
     Este invitat mereu si vorbeste la toate intalnirile…. si cum vorbeste…. iti merge la suflet…. se vede ca este un profesor bun…. stie cum sa te faca sa il asculti si sa il asculti cu placere.

 8. În acest moment, lipsa de uniune nu este chiar un lucru rău. O forţă sindicală prea puternică ar putea să construiască un moment de anarhie care, dată fiind dorinţa extraordinară de putere a unora din cei implicaţi, să degenereze într-un conflict civil.

  Mai este un avantaj, anume că devine extrem de vizibil faptul că mecanismele democratice sunt ineficiente atunci când cei aflaţi la conducere nu au bunul simţ să se retragă când nu mai sunt, în mod evident, doriţi. În consecinţă, este evident că avem nevoie de alt tip de mecanisme care să nu se bazeze pe bunul-simţul politicienilor.

 9. Primul gest extrem de protest de care am auzit in viata mea a fost Cehoslovacul Jan Palla care si-a dat foc in 1968 in piata centrala din Praga ca semn de protest impotriva ocupatiei sovietice! Greva foamei a devenit si ea protest extrem! Dar n-ar trebui sa facem aceste lucruri in situatiea de azi eu am spus ca MF poate bloca Romania. Chiar ma bucuram ca va fi dat jos marinaul si cosasul,dar a fost un foc de paie! Da Teodora eu m-as alatura tie . Eu pensionar alaturi de someri. Am fost pensiopnar alaturi de profesori, am fost pensionar alaturi de pensionari! Dar tinerii nostri sunt cam delasatori! Ai vazut cum au protestet liceeni francezi impotriva legii pensiilor?

 10. HA!
  Am auzit-o si pe asta! Cica Atanasiu patriot 🙂
  Daca ai sti draga Teo ce viloace are acest Atanasiu si ce afaceri deruleaza cu statul roman..hmmmmmm…
  Cat despre pesede si interesul lor pentru tara…auzi!..solutii de stanga…ha,ha,ha!
  Pe astia-i intereseaza sa puna mana pe ciolan deoarece sunt rupti de foame dupa o abstinenta de mai bine de 6 ani.

  1. @sadicu raspopit
   Da? Si vrei sa imi spui ca PDL-il si Basescu sunt atat de buni incat trebuie sa ne conduca pana la moarte?
   Pana la moartea noastra nu a lor, ca ei au copii si nepoti.
   Am o noutate pentru tine NU MAI TINE …. si DA mie imi place si l-as vorta pe dpmnul Athanasiu.
   Oricat de mult ar arunca unii cu noroi in el.

  2. @raspopit
   daca esti asa de bun spune-ne si noua ce afaceri deruleaza cu statul roman?poate crezi ca toti is prosti doar tu esti destept sau poate ai vreo misune speciala si eu te retin cumva?nu stiu de ce te miros a fi un frustat care trebuie sa contreze simplu ptr. a fi bagat in seama!
   la noi se spune la astia sa plimbe lantu’ sa nu rugineasca ursu!

 11. Ma intreb, ce rost are sa ne credem superiori cand inca mai functioneaza aceleasi tactici de manipulare a maselor vechi de mii de ani? Cu ce suntem noi mai buni decat prostimea romana, daca la fel de usor ne lasam dusi de nas? Cu ce ne ajuta sa alegem noi presedintele tarii in conditiile in care suntem prea ocupati cu sarcina care politicienii ne-au impus-o ca sa mai putem vedea cu cine votam?

  Mai trist este ca aceasta tactica nu este folosita doar in campaniile electorale de care m-am luat putin acum pentru ca e perioada lor. Aceleasi tactici sunt folosite in continuu, in orice domeniu de activitate, peste tot unde e necesara eliminarea posibilei opozitii din partea omului de rand, din partea omului in favoarea caruia ar trebui sa lucreze statul. Indiferent daca ne place sa nu, in momentul de fata exista foarte multe grupuri in Romania care se lupta intre ele, grupuri create artificial neavand nicio baza concreta dar care alimentate de informatiile potrivite se lupta cu inversunare in defavoarea cetateanului si in favoarea celor care stiu cum sa profite de pe urma acestor actiuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s