Miting Bucuresti, 14 ianuarie, ora 14, la Piata Universitatii

Astazi, ora 14, ne adunam in Piata Universitatii.

Jandarmii ameninta manifestantii pro Arafat – SMURD si anti Basescu

Va rog sa va imprastiati ca sa nu folosec forta!

Ne imprsatiem?  sau …

Du-te Basescu dupa Ceausescu!

A venit poporul, Jos cu dicatorul!

Iesi afara javra ordinara!

Sa nu ne mai lasam calcati in picioare, este timpul sa ii aratam javrei ordinare ca noi suntem puterea.

Sa reconstruim impreuna.

Basescu si ai lui nu vor altceva decat sa distruga, sa dezbine si sa fure – NU uitati de Flota Romaniei!

Sa oprim haosul!

Sa oprim minciuna!

Sa oprim hotia si bataia de joc!

Bucuresti: Piata Universitatii – Fantana; Cluj-Napoca: Piata Unirii; Tg. Mures; Iasi; Craiova; Galati; Timisoara; Sibiu; Bacau; Oradea; Brasov; Constanta – Prefectura, Ploiesti

Poporul este norodul, nu tagma jefuitorilor

Hai ca se poate!

Motive pentru continuarea protestelor:

NU COMASARII ALEGERILOR

DICTACHIORUL

Va invit sa cititi si aici:

Caritate – Vania

Miting sustinere SMURD – Raed Arafat – Starea Natiunii

Acum e momentul… – BASELANDIA

It’s late! – Alex Mazilu

REGIMUL BĂSESCU: 2009-2011, TREI OAMENI DRAGI, MORŢI CU ZILE ÎN TREI ANI. S-A DUS ŞI UNCHIUL MEU ARDELEAN – Roxania

Masturbatorul, învins de Smurdist! – Teaca

Hands….to feel…. – Androxa

Un discurs cu multe aflamuri, dar si multe intrebari – Augustin

Breaking News – Basarica

Cetăţeni, sunteţi publicul activităţii preşedintelui – Bibliotecarul

A venit timpul? – Carcotasul

Presa faţă cu reacţiunea anti-băsistă – Constiinta unui liberal de stanga

Stiri scurte: 13.01.2012 – George Valah

Miting de sustinere pentru SMURD – imagini din Bucuresti – Atitudine

Poveste de vis (64) – Teo

pălit de bombe – Coltu

Ha, Ha, Ha Cu Morcovu’ Cat Paru’ Chiombu’ Isi Retrage Legea Ca Magaru’ Barbatia! – Marcus

„Staţi liniştiţi la locurile voastre !” – Matilda

Parfumuri din copilărie (poveste parfumată) – Mirela Pete

MPOTRIVA BASESCOZITATII, ZEII INSISI LUPTA IN ZADAR? – Vlad

Uite legea, nu e legea – Motanul

Prima scânteie: Târgu Mureș! – Nea Costache

Ghici ghicitoare, Basescu! Cine o sa plece? A N T I C I P A T E !!!! Dogaru… ce o sa mai faca pe 24?! – Plano 10

duzina de cuvinte – 17 – disperare – Rokssana

Traian Basescu: “Cer public premierului Emil Boc să retragă proiectul care viza reforma în Sănătate. Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de sănătate.” Opozitia am vazut ca a cam dormit in aceasta seara – Razvan

peisaj – Mesterul Manole

De-ale noastre – Hari Bucur-Marcu

Publicitate

45 de gânduri despre „Miting Bucuresti, 14 ianuarie, ora 14, la Piata Universitatii

 1. Legalitatea unui protest nedeclarat in prealabil!

  In articolul 3 din legea adunarilor publice nr. 60/1991 republicata in 2004 http://www.jandarmeria-caras-severin.ro/documente/lg_60_1991.pdf scrie simplu si clar ca sa inteleaga toata lumea: Art.3: “Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. […]”
  In Constitutia Romaniei se stipuleaza ca orice cetățean al României are drepturi fundamentale:
  1. Dreptul la apărare (garantat prin Constituție – art. 24)
  2. Dreptul la liberă circulație (garantat prin Constituție – art. 25)
  3. Dreptul la liberă exprimare (garantat prin Constituție – art. 30)
  4. Dreptul la informație (garantat prin Constituție – art. 31)
  5. Dreptul la participarea la întruniri publice (garantat prin
  constituție – art. 39)
  In cazul in care veti primi amenzi, va puteti preleva de articolul nr. 3 din legea 60/1991 republicata in 2004 precum si de articolele nr. 24, 25, 30, 31, 39 din Constitutia Romaniei, in motivarea din contestatii, argumentand ca manifestatia din orasul dumneavoastra a fost: 1. Fie manifestare culturala – in desfasurarea careia bannerele / portavocile si alte instrumente constituiau decorul unui act cultural contemporan, fie 2. Se comemorau 3/4/5… zile de la demiterea domnului Raed Arafat sau de la anuntul public de distrugere a sistemului de urgenta in sanatate din Romania sau 3. Daca manifestarea are loc in fata Ministerului Sanatatii, atunci manifestarea se desfasoara in fata unei institutii publice, adica a unei persoane juridice de interes public. In acest fel manifestarea din orasul dumneavoastra poate fi considerata ca intrand sub incidenta art. 3 (Legea 60/1991), coroborat cu articolele mai sus mentionate din Constitutie, drept pentru care, aceasta manifestare nu trebuia declarata in prealabil la primaria orasului dumneavoastra. De asemenea, pentru cei care vor avea/au probleme cu amenzile din partea Jandarmeriei sau Politiei, ca urmare a participarii la acest eveniment minunat: Model de contestare a amenzii: http://www.infomg.ro/storage/Photos/contestatie_standard.doc. Contestatia standard trebuie modificata cu datele dumneavoastra si datele orasului dumneavoastra. Contestatiile trebuie depuse la Judecatoria orasului dumneavoastra. In cazul Bucurestiului trebuie depusa la Judecatoria din sectorul in care are loc manifestatia.

  De asemenea, daca cunoasteti numele si functia organului de ordine care a redactat procesul verbal / amenda, este recomandat sa ii faceti o plangere penala pentru abuz in functie. Model Plangere Penala: http://www.infomg.ro/storage/Photos/plangere%20penala.pdf. Este mentionat in model unde se depune plangerea penala. Jandarmii sau politistii care va abordeaza trebuie legitimati (cere-i numele si prenumele, precum si functia). In acest fel, veti obliga organul sa mearga si sa dea cu subsemnatul la Procuratura, creand astfel precedente pozitive in respectarea drepturilor cetatenesti la exprimare libera.

  Legitimarea! Daca un politist sau un Jandarm doreste sa va legitimeze, aratati actul de identitate, fara a-i urma la sectie sau fara a le inmana actul dumneavoastra de identitate. Fiti pregatiti cu actele de identitate la voi, si nu refuzati legitimarea dumneavoastra, pentru ca organele de ordine mentionate (doar acestea) au dreptul sa va legitimeze.

  Pentru a va pregati cat mai bine, va rog sa consultati Kitt-ul de Nesupunere Civica redactat de activistii campaniei Salvati Rosia Montana, care au peste 11 ani de experienta in actiuni directe: http://www.infomg.ro/storage/Photos/kit%20de%20nesupunere%20civica.pdf

  Pentru cei care se intreaba de ce nu e mai elegant sa se faca o cerere de autorizare a manifestarii publice: Manifestarile publice nu se autorizeaza, pentru ele nu se solicita cereri de autorizare. Legea adunarilor publice nr. 60/1991 nu prevede in textul sau asa ceva. Va rog sa cautati cu ‘search’ termenul ‘autoriza’ in textul legii si nu il veti gasi. Daca, in continuare, va intrebati totusi, de ce sa nu declaram in prealabil o manifestare publica, raspunsul este: In primul rand ca nu primesti niciodata locatia pe care o soliciti, pe varii motive de securitate, apoi ca vor fi schimbate toate conditiile in care va avea loc manifestarea, ti se solicita j-de mii de informatii inutile si se intarzie data evenimentului, sau mai rau, acesta nu se ‘autorizeaza’. Intrebati va rog pe oricine are experienta in solicitarea de autorizatii pentru manifestari publice, mai ales cand acestea se intampla de azi pe maine. Deci de aia nu are rost sa recurgi la solutii elegante.

  Oamenii din Bucuresti au o responsabilitate cu mult mai mare, decat cei din orasele de ‘provincie’. In orasele de provincie (vezi Cluj – unde de ani de zile se organizeaza proteste ‘fara autorizatie’ si unde Jandarmeria / Politia nu indrazneste sa amendeze cetatenii liberi sau vezi Tg. Mures care in 12 ianuarie 2012 au organizat o manifestatie de 4500 de oameni – conform cifrelor Jandarmeriei Tg. Mures – fara ‘autorizatie’ si fara amenzi). Asta deoarece in Bucuresti sunt toate institutiile centrale si acolo trebuie sa existe cea mai spectaculoasa masa critica. Se pare ca doar in Bucuresti exista acest mit al ‘autorizarii’ si controlului cetatenilor. Acest mit trebuie demontat cat mai repede cu putinta, pentru ca la anul pe vremea asta sa nu ne mai confruntam cu aceleasi abuzuri. E o chestiune de principiu. Nu soliciti sa ti se autorizeze un drept, atunci cand acesta exista si ti-l poti exercita, obligand autoritatile sa ti-l respecte la randul lor. Cum vrem sa ne fie respectate drepturile? Credeti ca va veni la noi Jandarmeria sa ne intinda un covor rosu pentru a putea demonstra mai bine? Ce le veti spune copiilor vostri atunci cand va vor intreba: ‘Tu ce ai facut pentru a schimba sistemul in bine?’.

  Mult curaj!

  Constitutia Romaniei:
  “Articolul 39 Libertatea intrunirilor
  Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.”
  Orice amenda sau represiune a unor proteste, inclusiv a grevelor, este NECONSTITUTIONALA! Pur si simplu, asa cum NECONSTITUTIONALA este si pretentia asa-ziselor “autoritati” basiste de a impune vreo autorizare a unui protest… Mai mult decit atit, Jandarmeria ar trebui sa se… autoamendeze, pentru ca “reprezentantii statului” erau inarmati pina-n dinti!
  ‎”Articolul 20 Tratatele internationale privind drepturile omului
  (1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte.
  (2) Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.”
  Desigur, “dispozitii mai favorabile” PENTRU CETATENI, nu pentru guvernanti…

  jandarmeria şi cotroceniul – mâna pe carte, tovarăşi !

 2. În 7 minute n-am cum ajunge la Bucureşti 😦
  Aici la Sibiu n-am habar de ceva organizat. Nici de „figura” de ieri n-am ştiut, că aş fi fost acolo!!! Caut! De voi afla ceva, o să mă vezi la ştiri, că io nu tac!!!
  Banzai!

 3. nu jandarmii ameninta , ci slugoii aflati in functie si care vor lua o mare m…e (scuze) cu masturbatorul lor in frunte!!!
  conform Constitutiei nu am nevoie de legi speciale pt a-mi exprima opinia, asa ca slugoii portocalii pot merge fugutza catre dracu cu Base in frunte!!

 4. Ai văzut comunicatul lui Voinescu?!
  Asta trebuie comentat! E dincolo de orice limită a nesimţirii şi jigodismului pedelist.
  Scârba de Băsescu tocmai a plecat la munte.
  Respectând proporţiile, e mai cumplit ca Ceauşescu.

 5. Jos Satana !!!
  Jos Nichipercia !!!
  Jos Lucifer !!!
  Jos Uciga-l Toaca !!!
  Jos…………………………….

  PS Nu inteleg de ce bucurestenii stau acasa si se uita la TV , in loc sa fie in Piata Universitatii sau la Cotroceni !

  Sa fii iubita…
  Cu stima Emil

 6. Dragi, jandarmi si voi aveti familii care sufera la fel ca ceilalti si voi aveti salarii de mizerie de ce nu va solidarizati cu oameni pt ca suntem cel mai amarat popor din lume nu stim sa radem nu stim sa mai glumim sau sa mai vb frumos sau sa ne respectam uni pe alti ,asta doriti voi pt copii vostri ????

   1. „Dragi jandarmi”?! Cum să-i iei pe jandarmi cu „dragi”? Mie nu-mi sunt dragi de fel. Îmi imaginez că trebuie să fii umpic buba la cap, să te gândeşti aşa: ce vreau io să mă fac? Jandarm! Ce presupune asta? Să mai bumbăcesc din când în când pe câte cineva.

    1. OOOOFFF Doamne!!! printre altele Jandarmeria face parte din fortele de represiune. problema este ca aceasta institutie sa ramana in cadrul legal…cat despre lege se stie ca ea trebuie aplicata in litera dar si spiritul ei(ieri amandoua au fost neglijate)
     fiind locuitor al cartierului Militari eu functionez bine in zona Cotroceni, iar ieri nu am inteles protestatarii care s-a deplasat acolo, cam atat zic pt ca in fond e libertate de expresie
     pt ca nu mi-am revenit in totalitate de la o entorsa, si nu pot sta mult in picoare, azi stau la tv…si asa sunt ragusit si olog

 7. Astazi, 15 ianuarie 2012, in centrul tuturor oraselor Romaniei, PROTESTE IMPOTRIVA TIRANIEI BASISTE!
  Ora 14:00, in Piata Universitatii si in zonele adiacente!
  Sa vedem cat timp isi permite STATUL TERORIST ROMAN sa cheltuie pentru a proteja oligarhia criminala basista, cu reprimarea protestelor!

  CINE RIDICA BASTONUL, CU EL SA II FIE ZDROBITE TESTICOLELE!

 8. Teo…ocupi spatiul cu citate din Constitutie absolut degeaba.Pai ce Basescu se inpiedica de asa ceva ? Slugile lui se impiedica de…Constitutie ?Mai daca in loc de vreo3500 sau 4000 am fi fost macar…de 10 ori mai multi si daca numarul asta ar fi constant si zilnic…intr-o saptamana am putea scapa de javra asta chioara.M-am inbolnavit de nervi , dupa ce am batut drumul pana la Cotroceni sa aflam ca jigodia s-a carat!Acum insa ma gandesc ca si drumul pana la locuinta javrei a fost doar o manevra pentru a ne scinda . Daca stateam in Piata Universitatii cati eram s-ar fi adunat probabil mult mai multa lume.Am ajuns acasa pe la ora 22-23 , inghetat ca un rahat insa multumit ca …dupa atati ani ,am reusit sa-mi strig nemultumirile si culmea: toti cei de acolo …aveau aceleasi nemultumiri ca mine!

  1. Ai avut dreptate cu…fularul! Bine ca te-am ascultat si l-am luat cu mine .Abia ” acolo”… mi-am dat seama pentru ce mi-ai „purtat de grija” si-ti multumesc pentru asta. Voi avea grija sa nu-mi mai lipseasca din dotare. Azi cel putin nu mai plec fara el , maine …poate , poate ca-si va da demisia jigodia desii…ma cam indoiesc.

   1. @marian
    Poate ne si vedem astazi …. trimite pe theodora0303@yahoo.com o poza daca ai… si fixam un punt de intalnire … sa ai la tine cateva batiste si o sticluta de plastic cu apa … in caz de gaze lacrimogene … atentie la cei care filmeaza … nu toti sunt de la tv … am poza unuia … o sa o ridic pe blog sa vad cine il revendica … se vedea URA pe fata lui cand oamenii incepeau sa strige

  2. @marian
   Pe la ora 23 am ajuns si eu … am plecat pe la ora 22.30 … atentie cei de la servicii imbracati civil umbla printre manifestanti … atentie langa cine stai 🙂

 9. nimeni nu a iesit in strada de bine dar azi putem iesi si mai multi dak va pasa iesiti din casa !!! dc se leaga de galeri ei nu sunt oamenii ei nu ai drepturi ???

 10. vreau sa exprim dezgustul meu pt atitudinea lui Ponta care cerea dialog cu puterea portocalie si sa-l felicit pe Crin pt solidarizare cu demonstrantii, activarea simpatizantilor PNL si dorinta sincera de inlaturare a dictaturii. locul lui Ponta este la raliu la Monte Carlo…oricum e calul Troian al lui Basescu!!!!

  1. @olimpiu65
   hai Olimpiu ca nu este momentul .. mai bine imbracate si vino in Piata …. lasa entorsa ca nu te alearga nimeni la ora asta … si nu te obliga nimeni sa stai pana la ora 12 cand jandarmeria incepe sa provoace manifestantii

 11. ii felicit pe cei care au avut curajul sa iasa in strada si au manifestat in mod pasnic!
  Rusine sa le fie conducatorilor si sefului lor ca au fugit si s-au ascuns!premierul si guvernul portocaliu trebuia sa-si fi dat demisia pana acum.
  La multi ani, Theodora!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s