In atentia medicilor de familie: Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

Cati medici de familie vor mai ramane in tara?

Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, medicii de familie vor fi obligaţi să acorde consultaţii în centrele de permanenţă, în afara programului de lucru din cabinetul individual, dar şi zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

Cititi aici de pe site-ul Ministerului sanatatii proiectul de  Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.

Pentru serviciile acordate în cadrul centrelor de permanenţă, medicii de familie vor fi retribuiţi suplimentar, la nivelul unui salariu al medicului specialist în regim de gardă.

Proiectul de act normativ prevede şi sancţiuni pentru situaţiile în care medicii de familie nu încheie contract distinct cu casele de asigurări de sănătate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.

În cazul în care medicii de familie nu respectă aceste obligaţii, casele de asigurări de sănătate cu care sunt în relaţie contractuală vor diminua lunar, cu 10% din, valoarea minim garantată a punctului per capita, respectiv venitul lunar al medicilor nou-veniţi într-o localitate.

Asistenţii medicali necesari pentru activitatea centrelor de permanenţă pot fi asiguraţi de medicii de familie asociaţi.

Asistenţii medicali vor fi plătiţi pentru orele suplimentare prestate în centrul de permanenţă de către medicul de familie.

În situaţia în care un medic de familie nu poate lucra, după programul de la cabinet, în centrul de permanenţă, acesta este obligat să găsească un înlocuitor şi să anunţe în scris schimbarea la direcţia de sănătate publică.

Va invit sa cititi si aici:

Masacrul

Tenebre – 16

FEMEI CELEBRE LIBERALE

Cum pierdem investitorii,ca urmare a birocratiei basesciene

Ultimul mesaj al Colonelului Irimia Mihai

O figură cu stil. Sau despre blogul lui Alex Mazilu

Paul Cézanne omagiat de Google printr-un logo special

Ce mă binedispune?

Naufragiatul

Să-i dăm lui Traian Băsescu ce merită !

Cum mi s-au risipit îndoielile privind procesul de recalculare a pensiilor militare

M-am săturat. Să închid televizorul? Nici pe străzi nu e mai bine

În care se dezvăluie că sunt aproape uman

Proclamaţia de la Padeş

Ce-ai în blogroll?

47 de gânduri despre „In atentia medicilor de familie: Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

  1. Medicii de familie sunt incarcati cu tot mai multe indatoriri si li se cere hartogarie peste masura.
    Stiu asta, fiindca in fiecare luna trec pe la medicul de familie dupa reteta si cred ca merita mai mult respect din partea celor care ne conduc.

  2. Medicina „de familie” a ajuns UN DEZASTRU!

    Intregul sistem sanitar din Romania se zbate intr-o CATASTROFA!

    Mizeria, umilinta, derizoriul ineaca in fiecare secunda orice urma de speranta si de umanitate!

    Populatia Romaniei este zdrobita de mizerie, de incultura, de saracie si de disperare, si cu cat este mai proasta, cu atat se da mai rau cu capul de pereti si se afunda in mocirla fricii, jegului si distrugerii!

  3. ce ne mai trebuie medici de familie??? sau politisti…cica desfiinteaza posturile fixe din sate…???
    Il avem pe Traian Basescu cel care ne va reforma statul (statul in genunchi eventual)care il va coordona pe Boc pe inalte culmi de progres economic si care prin politicile intelepte ne va injumatati in tara asta pt a ne ajunge ceva firimituri la toti, acum din cauza pensionarilor si a mamicutzelor suntem prea multi.
    URAAA!

      1. Theo! eu ii urmaresc pe pedelisti pe la emisiuni, nu stiu de ce , cred ca din masochism pur si vreau sa iti spun ca uneori Base ma mai face sa rad, acum din pacate tot mai rar, dar cand da drumul la haita lui de pekinezi: Hoara, Spanu, Visan,Petrescu si noua vedeta Talmagean ma apuca dorul de duca asa cum ma sfatuieste onor il presidente
        marturisesc ca au concurenta mare oranjii in propria coalitie…. ca Oprea si Nicolicea mai rar imbecili!

        1. @olimpiu
          SUNT IN STARE DE SOC…. MURG CALIN DE LA PD-L … ALA CARE APARE PE LA TELEVIZIUNI…. MI-A CERIT PRITENIA PE FACEBOOK
          AI IDEE IN CE SCOP?

        2. Probabil ca sa iti exprimi doleantele cetatenesti 🙂 …

          Eu as incepe cu o conditionare: BANII, LIBERTATEA SI VIATA – INAPOI! Dup-aia ne mai gandim, poate devenim prieteni pe facebook 😀

    1. Desfiinteaza posturile de politie din sate?!

      Deci in lumea rurala al’ mai tare-n brand va face legea?! Pe sistemul „sticla sa fi fost de fier… ce brand aveam!”?! Deci, daca ne stragem cativa baeti tari in brand si cu tupeu, putem sa punem stapanire pe niste sate, inrobim populatia, ne facem Warlords? Ne intoarcem in Evul Mediu! Nici nu stiu daca n-ar fi cazul sa ma bucur de chestia asta 😀 !

  4. Buna Theo,

    Nu am mai scris de mult, nu pentru ca nu am mai gasit subiectele postate de tine ca fiind interesante, ci doar pentru ca am fost etrem de ocupata.
    Iata ca si eu (ce este drept indirect)am devenit victima recalcularii pensiilor militare: soacra mea primeste pensie de urmas ca sotie de colonel (colonel inginer, cu vechime completa – chiar un pic peste, socrul meu fiind absolvent al academiei militare, inginer geodez, ma rog astea sint detalii), cer este ca daca in decembrie pensia dinsei a fost 1600 lei acum in ianuarie a primit 700 lei. Mai mult socrului meu, desi nu a schimbat NICI O DATA unitatea militara, i-au disparut cc 10 ani din vechime! O sa vedem cum se va rezolva problema.

    Astazi am citit (in mai multe publicatii) ce ar fi spus Antonescu legat de „despre sacrificiile aliantei cu PSD”: „Fiecare trebuie sa sacrifice ceva. (…) Principiul paritatii inseamna un sacrificiu ‘numeric’ din partea PSD si, de asemenea, un sacrifiu de imagine din partea PNL, pentru ca trebuie sa justificam alegatorilor alianta cu un partid diferit, cu o istorie controversata”. Sincer, mie mi se pare mai mult decit aroganta aceasta afirmatie, dar nu ma surprinde, am afirmat inca de cind s-a format ACD ca fi un pun in plexul PSD-ului si ca Abtonescu va aborda orice fel de discutie cu PSD-ul de pe piciorul conducatorului. Sper ca Ponta sa respinga acest lucru. La urma urmei PSD-ul este totusi cel mai mare prtid, cu un bazin electoral constant de aproximativ 32%- PNL-ul nici in cel mai viteaz vis nu poate ajunge la acest procent. Sa vina acum sa dea la schimb (chpurile) „imaginea” pe procente egale, devine amuzant…
    As fi extrem de interesata sa aud si pererea ta.

    O seara buna.

    PS. citatul din Antonescu l-am luat din http://www.corectnews.ro, care l-a rindul lor citeaza http://www.ziare.com

    1. @mgabim
      De la 1600 la 700?
      La declaratia domnului Antonescu, pe care il respect si care chiar imi place am de spus doar urmatoarele:
      Si PSD trebuie sa justifice alegatorilor SOCIAL DEMOCRATI alianta cu PNL, nu doar PNL…… NU TOTI ALEGATORII PSD ISI DORESC ACESTA ALIANTA.
      Asta este ADEVARUL.

      1. Da, de la 1600 la 700 (lei noi). Cumnata mea incearca sa vada ce se oate face (soacramea este la noi acum, ea sta jumatate de an la noi).
        Ai dreptate, dar ce facem cu situatia creata? Va avea puterea Ponta sa negocieze de pe picior de egalitate?
        Din nefericire, PSD-ul nu se bucura de absolut nici un fel de sprijin mediac. Daca te uiti inclusiv ziaristii care sint impotriva guvernarii Basescu-Boc-Udrea, cind vine vorba de PSD strimba din nas; nu este usor cind exista o astfel de situatie si atitudine.

        1. @mgabim
          Cred ca trebuie sa vada de ce au disparut cei 10 ani de vechime.
          Si eu urmaresc cu multa atentie ce declaratii dau cei 2 lideri…. este putin probabil ca pesedistii sa accepte 1 la 1

        2. da, da, da, mare aproblema a PSD nu sunt baronii lor nenorrociti gen Dragnea, Oprisan, Mazare, Hrebenciuc, ci lipsa sprijinului mediatic. saracul micutz Titulescu, copilul orfan al sptiului media.
          Bine remarca ,,bunicutza”” :PSD nu are secretar general!
          Theo a remarcat bine mai sus: fiecare lider are o amre povara in a explica si coagula aceasta alianta. Eu sunt unul care o detest, din fericire mai putin decat pe Base!

      2. Ce „justificare” le trebuie?!

        BASESCU E CEA MAI BUNA JUSTIFICARE!

        Ne aliem sa oprim DEZASTRUL! Ce movatie mai buna de atat le trebuie?!

        Cand primesti 700 lei din 1600 cauti aliante „de dreapta” sau „de stanga”?! EU VREAU BANII MAMEI MELE INAPOI!

    1. @cristofor
      Nu stiu nimic. 😦
      Pot sa incerc maine sa aflu …. nu stiu daca o sa si reusesc dar promit sa incerc.
      Mai este un blogger de care nu stiu nimic din 5 ianuarie. 😦

        1. @cristofor
          Eu nu vreau sa folosesc telefonul
          Asa cum banuiesti telefonul este ascultat…. blogul este monitorizat…. am ajuns pericol public sau obiectiv de interes national.

  5. Într-o scrisoare deschisă adresată Secretarului General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, deputatul PSD Mugurel Surupăceanu îi cere să intervină în soluţionarea stării conflictuale ce tinde să devină “explozivă”, apărută în urma deciziei de recalculare a pensiilor militarilor, măsură care, apreciază social-democratul, perturbă buna funcţionare a instituţiilor de apărare a ţării.
    Surupăceanu, către Rasmussen: Contăm pe intervenţia dvs. în favoarea soluţionării neîntârziate a acestui conflict ce tinde să devină exploziv.
    Recenta măsură de recalculare a pensiilor militarilor, hotărâre unică într-un stat membru al NATO, “nedemocratică şi neconstituţională”, susţine deputatul, aduce grave atingeri statutului de cadru militar în activitate, în rezervă sau în retragere, fapt ce produce numeroase tensiuni în Armata Română şi generează o stare generală de nemulţumire în societatea românească.
    Mai mult, spune Surupăceanu, la iniţiativa Ministerului Apărării Naţionale a fost publicată o hotărâre de guvern care face referire la chemarea rezerviştilor în caz de mobilizare sau război.
    “Întrucât situaţia creată prin publicarea acestor două hotărâri întreţine o stare conflictuală între Armata Română şi reprezentanţii Executivului de la Bucureşti, vă solicităm atenţia în direcţia rezolvării acestei probleme ce poate afecta capacitatea de reacţie a militarilor aflaţi în teatrele de operaţiune NATO, făcând apel la necesitatea unei intervenţii din partea dumneavoastră atât pentru salvarea onoarei militarilor români cât şi pentru revenirea la un climat tonic şi eficient în interiorul Armatei Române”, se mai arată în scrisoarea postată pe blogul personal.
    Totodată, deputatul atrage atenţia că “disensiunile existente” trebuie soluţionate rapid, “Ministerul Apărării fiind dator să ofere soluţii viabile pentru anularea măsurilor abuzive, a căror aplicare s-a făcut în detrimentul bunei funcţionări a Armatei Române, confruntată pentru prima dată în istoria ei cu subminarea statutului membrilor săi”.
    “Apreciind că starea conflictuală existentă trebuie gestionată corect şi finalizată atât prin explicaţii publice din partea Ministerului Apărării Naţionale privind oportunitatea publicării H.G.13/2011, cât şi prin suspendarea H.G. 735/2010, hotărâre prin care au fost reduse veniturile pensionarilor militari chiar cu până la 70%, umilind astfel o categorie socială care şi-a respectat întru totul angajamentele faţă de stat şi faţă de aliaţii din NATO, contăm pe intervenţia dumneavoastră în favoarea soluţionării neîntârziate a acestui conflict ce tinde să devină exploziv, cu urmări dintre cele mai imprevizibile.

    Într-o scrisoare deschisă adresată Secretarului General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, deputatul PSD Mugurel Surupăceanu îi cere să intervină în soluţionarea stării conflictuale ce tinde să devină “explozivă”, apărută în urma deciziei de recalculare a pensiilor militarilor, măsură care, apreciază social-democratul, perturbă buna funcţionare a instituţiilor de apărare a ţării.
    Surupăceanu, către Rasmussen: Contăm pe intervenţia dvs. în favoarea soluţionării neîntârziate a acestui conflict ce tinde să devină exploziv.
    Recenta măsură de recalculare a pensiilor militarilor, hotărâre unică într-un stat membru al NATO, “nedemocratică şi neconstituţională”, susţine deputatul, aduce grave atingeri statutului de cadru militar în activitate, în rezervă sau în retragere, fapt ce produce numeroase tensiuni în Armata Română şi generează o stare generală de nemulţumire în societatea românească.
    Mai mult, spune Surupăceanu, la iniţiativa Ministerului Apărării Naţionale a fost publicată o hotărâre de guvern care face referire la chemarea rezerviştilor în caz de mobilizare sau război.
    “Întrucât situaţia creată prin publicarea acestor două hotărâri întreţine o stare conflictuală între Armata Română şi reprezentanţii Executivului de la Bucureşti, vă solicităm atenţia în direcţia rezolvării acestei probleme ce poate afecta capacitatea de reacţie a militarilor aflaţi în teatrele de operaţiune NATO, făcând apel la necesitatea unei intervenţii din partea dumneavoastră atât pentru salvarea onoarei militarilor români cât şi pentru revenirea la un climat tonic şi eficient în interiorul Armatei Române”, se mai arată în scrisoarea postată pe blogul personal.
    Totodată, deputatul atrage atenţia că “disensiunile existente” trebuie soluţionate rapid, “Ministerul Apărării fiind dator să ofere soluţii viabile pentru anularea măsurilor abuzive, a căror aplicare s-a făcut în detrimentul bunei funcţionări a Armatei Române, confruntată pentru prima dată în istoria ei cu subminarea statutului membrilor săi”.
    “Apreciind că starea conflictuală existentă trebuie gestionată corect şi finalizată atât prin explicaţii publice din partea Ministerului Apărării Naţionale privind oportunitatea publicării H.G.13/2011, cât şi prin suspendarea H.G. 735/2010, hotărâre prin care au fost reduse veniturile pensionarilor militari chiar cu până la 70%, umilind astfel o categorie socială care şi-a respectat întru totul angajamentele faţă de stat şi faţă de aliaţii din NATO, contăm pe intervenţia dumneavoastră în favoarea soluţionării neîntârziate a acestui conflict ce tinde să devină exploziv, cu urmări dintre cele mai imprevizibile.

    1. Santem un stat „democratic”,cam cum poate interveni NATO ?Din `90 au tot fost greseli.Astazi a sosit scadeta si toti o sa platim !Eu chiar ma bucur ca Antonescu si Ponta au cazut la pace chiar daca nu mai cred se mai poate intampla ceva bine (bun)pentru noi .Cand iesi afara din casa vezi populatia blazata ,indiferenta si multumita daca o „duc” dupa o zi pe alta…..Mai nou ,se vor desfiinta sectiile de politie mici ,de la sate….atunci sa vezi ,bucurie pe hoti si infractori !

  6. Putin: Pensiile foştilor militari ruşi vor fi dublate în 2012
    Pensiile foştilor militari ruşi se vor dubla de anul viitor. În timp ce oficialii români au decis să scadă veniturile veteranilor, premierul rus anunţă că militarii în rezervă merită mai mult.
    Începând cu 2012, oamenii vor câştiga în medie echivalentul a 500 de dolari, faţă de 270, cât este media acum.
    Vladimir Putin a mai spus că Guvernul rus va aloca în jur de 30 de milioane de dolari pentru creşterea pensiilor veteranilor de război.

  7. virulenta cu care este atacata societatea romaneasca trebuie sa ne dea de gandit; suntem din nou un experiment ca-n ’89, vor sa testeze pe noi, sa vada pana unde pot sa intinda coarda suferintei si umilintei? cred ca nu e paranoic sa abordezi subiectele sociale si politice si din punctul complotului (asupra sau impotriva romanilor – Romaniei?).

Lasă un comentariu